|
|
#2641 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
Podkład lepiej scala się z cerą i sam makijaż jest trwalszy o dziwo
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad eyelinerem już od kilku dni. Mam ochotę na czarny i brązowy. Wybrałam najpierw ten z L'oreala Super Liner, a teraz chodzi mi po głowie Eveline Celibrities. Umiem namalować kreskę cieniem, ale miałam w kałamarzu z Wibo i już mi to nie wychodziło. Z tego powodu zaczęłam zastanawiać się na formą pisaka, ale z drugiej strony nie maluję kresek codziennie i obawiam się, że pisak wyschnie użyty kilka razy. Z drugiej strony w kałamarzu dłużej pewnie byłby zdatny do użytku, no ale nie wiem czy uda mi się coś z niego wyczarować. Doradziłbyście mi coś? Może jakieś innych firm?
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Master Ink są dwa rodzaje czarnego Satin daje wykończenie lekko błyszczące i jest jeszcze wersja Matte która jest matowa. a takie kredeczki ![]() MASTER CONTOUR V-SHAPE ![]() Cytat:
Szminkę jedną w starym opakowaniu, perłowe wykończenie, którego już nie preferuję, ale sama w sobie zła nie jest, przyjemna i komfortowa w noszeniu, a zapach uważam za przyjemny. Te nowe BFF wyglądają ciekawie. Tusze są tanie więc nie oczekuję wiele, plusem jest mocna czerń i najlepiej wspominam żółty Studio Lash 3D Volumythic, miałam go przed sławnym żółtkiem z Lovely i uważam, że Miss Sporty jest dużo lepszy. Czekaj czekaj w marcowym Skarbie cena na paletkę do konturowania z Loreal miała być 59,99, a ostatecznie dali 76,99 |
||
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli malowanie idzie Ci średnio to więcej wybaczy pisak albo eye liner żelowy. Najdłużej świeżość zachowują chyba linery żelowe w słoiku. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Widocznie chcą przegrać z drogeriami on line. W cenie paletki cieni można mieć np. dwie palety MUR w kolorach nude. Paletkę do konturowania można taniej wyrwać u konkurencji- w HEBE, SP. Gdzie tu logika? Nie chcą mieć wysokich obrotów czy jak? No chyba, że to cena wyjściowa do późniejszych rabatów typu -49%- wtedy nawet po rabacie wiele nie tracą.
|
|
#2648 |
|
404 Not Found
|
O raju, dziewczyny polecam ten tusz:
http://www.rossmann.pl/Produkt?productID=360632 Już dawno chciałam go przetestować, a teraz kosztuje na promocji zawrotne 8,15 zł. Robi mega robotę i to już za pierwszym pociągnięciem. |
|
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie już przegrali. Też myślę, że to wyjściowa cena do rabatów, żeby wyglądało, że wielce się u nich opłaca. Drogerie internetowe sprzedają połowę taniej a i one muszą na siebie zarobić i marże też mają narzuconą. Koleżanka kiedyś pracowała w hurtowni kosmetycznej, cena zakupu wody toaletowej Adidas 20 zł cena na półce w R. 70 zł. Cytat:
|
||
|
|
|
#2651 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I coś pomiędzy Rimmelem 150 a 110. Niestety te wszystkie podkłady nie były takie akurat, w sam raz ![]() A to kolor nie ten, a to podkład źle leżał, nie krył, albo krył za bardzo i nie nadawał się do codziennego użytku. Po iluś tam próbach, poddałam się. Ile można wydać pieniędzy na niepasujące podkłady ?! Przerzuciłam się na minerały i w nich mogę wybierać. ![]() Z tej kredki- cienia fabulous- to na ręce sprawdzałam- 180 gold almond. I kolor mi się podobał, ale nie za bardzo lubię się malować takimi grubymi cieniami w kredce. Wolę prasowańce lub sypkie. Cytat:
A z tych mono- to też mam brązy, złoto, jakąś zgniłą zieleń i coś jeszcze, nie pamiętam ![]() A z duo- wersja złoto-brąz, taka antyczna i druga z takimi też brązami, ale ciepłymi.Jeziu Dobrze, że mnie palety w ogóle nie kuszą. Przebili w sumie paletki z Wibo To potrafią.Cytat:
Zobacz w drogeriach internetowych.Cytat:
Bo czarny mnie nie interesuje, jakbym go kupiła to i tak by leżał. A tych kredek duo nie widziałam w H. Nude thril , na zdj nie wydawał się taki nudziakowo-brązowy tylko właśnie z różem, a Nude flush był różowy, taki pudrowy. Rozpoczęłaś już szminkę Vivid? Jak wrażenia na ustach? Mam te nowe szminki z Miss Sporty My Bff. Fajnie wyglądają na ustach, satynowo- matowe. Mam 102 i 200. Brudno-różowe. Reszta dla mnie za ciepła, za neonowa. Kiedyś miałam lakier od Miss Sporty. Przeciętny. Zresztą u mnie lakiery nie trzymają się długo. Poza tym mam krótkie paznokcie. A zapuszczać nie zamierzam, bo mi się notorycznie łamią, rozdwajają i po drugie muszę mieć względnie krótkie. ![]() kolorowe lakiery poszły w odstawkę, jedynie maluję odżywkami, czy lakierami bezbarwnymi, jasnymi typu nude. Tusze z MS miałam, ale mi się nie sprawdziły. |
||||
|
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie szminkę w płynie Vivid i liner w kałamarzu. Za tą kasę w życiu, nawet jakby wszystkie blogerki świata ją zachwalały
Ale nie widziałam jej jeszcze w żadnym sklepie, a tak miałam w ręce już chyba wszystkie nowości z tych co widziałam na stronie Maybelline.---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Vivid- jeszcze nie rozdziewiczona ![]() My BFF - przymierzałam się do jednej nr 201 i nawet jej kremowość i pigmentacja mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły. Kolory mają ładne, no poza 100 taka chamska biała perła
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny ten kolorek i jeszcze ten drugi. Chociaż widać na różnych fotkach inaczej wyglądają
http://1.bp.blogspot.com/-kWvUKdS7wZ...1600/photo.JPG http://4.bp.blogspot.com/-jNWdGvnPEF...IMAG2129wm.jpg |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety a może stety to prawda
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- [1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;59573251]Wczoraj kupiłam przepiękny fioletowy w kałamarzu z Eveline. Taki ciepły, śliwkowy fiolet. Długo go szukałam i nigdy nie było, a pojawił się na promo - dla mnie super. Ogolnie uważam, że ta seria eyelinerow w kałamarzu jest wyjątkowo łatwa w obsłudze, odpuściłam na ich rzecz zabawę z wypisującymi się, kruszącymi pisakami. Mają z tej serii jeszcze ładny brąz, czerń i chyba granat? No, ale warto. I jeszcze Manhattan ma kolorowy, też w kałamarzu, ale tam jest chyba aplikator w formie gąbeczki, nie pędzelka - zielony cudny i chyba fiolet złamany bordo.[/QUOTE] Kupiłam dzisiaj dokładnie ten sam eyeliner, również fioletowy. |
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam świeże tusze z eveline te co chciałam, korektor do brwi i tez ten polecany lider fioletowy z eveline, ma cudowny kolor. Teraz żałuje, ze wzięłam tylko jeden :/ ale najwyżej pózniej kupie w normalnej cenie jak sie sprawdzi. Kupiłam Rez na lato kredkę z lovely ta turkusowa, miałam ja dzisiaj cały dzień na oku i nadal ma dość intensywny kolor, przy okazji dobrze sie nią maluje bo jest miękka.
Wysłane z iPad
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie z tuszami Eveline to samo xd był jeden co miał naklejkę dobra to był już mój xd
|
#2661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam świadkiem, jak w "moim" Rossmannie ekspedientka zbierając zamówienie wybierała wszystko z szuflad. Takie miłe zaskoczenie
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Testował już ktoś Perfecta I love bronze albo te brązujące balsamy Lirene pod prysznic?
Albo Lirene Body Arabica krem do twarzy? Szukam jakiegoś znośnego kremu brązującego do twarzy i czegoś do ciała. Najlepiej stopniowo brązującego. Polecicie mi coś?
|
#2665 |
|
goniąca własny ogon..
|
Pomocy!!!
Polećcie jakiś preparat/lakier/żel/olejek pomocny przy usuwaniu skórek przy paznokci ![]() Przewertowałam stronę Rossmanna, przewertowałam KWC i dalej głupia jestem... |
|
|
|
#2666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z rossmana jestem zniesmaczona
na dodatek Pani ekspedientka bardzo chętnie pomagała jednej pani w doborze tuszu i otwierała je jak leci ![]() |
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie kupuję tuszy w rossmanie dopóki nie zmienią swojej polityki.
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Podkład lepiej scala się z cerą i sam makijaż jest trwalszy o dziwo 

Ja mam większy problem nie z tym,że kolor jest za ciemny,tylko zawsze zbyt mało żółty. Domyślam się ile Ty się musisz naszukać czegoś odpowiedniego
tp
ESPANA
PORTUGAL
Türkiye
na dodatek Pani ekspedientka bardzo chętnie pomagała jednej pani w doborze tuszu i otwierała je jak leci