![]() |
#5041 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też nic nie mogę jeszcze stwierdzić, bo piję dopiero od tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam taką najzwyklejszą ekspresową, chyba z herbapolu. Piję codziennie jedną i mieszam z miętą i melisą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#5042 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
ja stosowalam skrzypovite i potem vitapil i strasznie one wplywaly na moja cere..:/
Jednak nie moge stosowac zandych tabletek na wlosy, mimo ze one mi bardzo na nie pomogly, efekt byl widoczny, ale cera straszna. Dostalam taki tradzik, ze powiedzialam ze nigdy wiecej. Po odstawieniu nie pojawialy sie zadne nowe krosty i wszystko wrocilo do normy.
#5043 |
Raczkowanie
|
Jak mieszac ja z mielisa i mieta??
No mi vitapil tez pomaga...niezauwazylam narazie zadnego pogorszenia co do naczynek no i zadnych skosow ciepla takze niewiem...
#5044 |
Raczkowanie
|
kurcze, prawda z Vitapilem, ostatnio bardzo mi przybylo naczynek, zawsze mialam cere naczynkowa ale ostatnio jest wyraznie gorsza, Vitapilu zjadam teraz 3 paczke, nastepnej nie kupie
|
![]() ![]() |
![]() |
#5045 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
Raczkowanie
|
A pomaga?
#5047 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5048 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez ostatni czas moja walka z wypadanie włosów bazowała i nadal bazuje na następujących produktach: - codziennie wieczorem seboradin lotion z czarnej rzepy, - rano mycie głowy szamponem dermena, potem wcieranie w skórę żelu dermena - szampon dermena używam na przemian z szamponem klorane na bazie wyciągu z pokrzywy - łykam kapsułki wzmacniające włosy dermedic capilarte, mam opakowanie 90 sztuk, które zapewnia 3miesieczną kuracje (pokuszę sie o wniosek, że to właśnie po dołączeniu do arsenału środków kapsułek dermedic zauważyłam znaczna poprawę). Jest torche zachodu z tymi wszystkimi wcierkami, jednak dzis wiem, że warto bo widzę efekty. Tego samego życzę wszystkim walczącym z uciekającymi w świat włosami. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5050 |
Zakorzenienie
|
Ja piję pokrzywę 1-2 razy dziennie plus 1 dziennie skrzyp, od paru tygodni. Zaczęłam picie ziółek kiedy skończyłam Belissę i postanowiłam zrezygnować z tabletek, a zastąpić je ziołami. Przez pierwsze dwa tygodnie włosy trochę mi wypadały, jak to było zawsze na jesieni, jeśli nie brałam suplementów. Zawzięłam się jednak i wytrzymałam. Włosy znów wróciły do normalności, a ja już kupiłam kolejne opakowanie pokrzywowej herbatki. Czy włosy zaczną mi po niej rosnąć szybciej i w dodatku gęściejsze, powiem za jakieś 2-3 miesiące, bo dopiero po jakimś czasie będzie można ocenić efekty.
#5051 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Chyba ja też zacznę kurację ziółkową
![]() ![]() Trzymam kciuki, żebyśmy do końca roku wszystkie uporały się z problemem. Wiolu, ogromne gratulacje!
![]() |
#5052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5053 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zauważyłam, że chyba wypadają mi włosy...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5054 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Skóra głowy boli od braku cynku!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5055 |
Zadomowienie
|
A czy to możliwe żeby wypadanie było jakoś związane z odstawieniem/łykaniem antykoncepcji? Bo najpierw zdawało mi się, że coś się zaczęło dziać, jak zaczęłam brać. Ale teraz odtsawiłam i jest jeszcze gorzej - tak myślę. Przepraszam, jeśli już było w wątku. Czytam regularnie, ale czasem mi coś umknie...
A mój ginekolog przepisał mi właśnie cynk i kazał dla lepszego efektu myć head&shoulders, bo jest w nim cynk. Czy to mycie da w ogóle efekt? czy tego cynku tam maluśko maluśko???
#5056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5057 |
Zakorzenienie
|
mi ginekolog powiedziała,że łykanie tabletek raczej nie powinno miec wpływu na wypadanie włosów
![]() Zaleciła łykanie kw. foliowego, bo tabletki anty mogą powodować słabsze wchłanianie się kw. foliowego czy coś w tym stylu ![]() ![]() Tak czy siak, musze kupić jakies witaminki ![]() Szkoda,że nie mogę sobie przypomnieć, kiedy włosy zaczęły mi wypadać. Dlatego narazie tabletki traktuje jako rezerwowego winowajcę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też przy wypadaniu włosów boli skóra głowy ja ten ból odczuwam w taki sposób jakby mnie włosy bolały. Zrobiłam sobie badanie na poziom cynku i mam w normie , więc u mnie ból nie ma związku z jego brakiem. Któraś z dziewczyn na tym forum zauważyła że boli ją skóra głowy przy stresie,a ja u siebie też niewidzę z tym związku. Na ten dziwny ból włosów pomaga mi nafta czasami do niej dodaję olejki eteryczne lub trochę olejku rycynowego ale tak żeby nafty było najwięcej po takim zabiegu kilka dni nie odczuwałam bólu . No to może małe podsumowanie: na głowie mam niewiele starych włosów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie piszę tego z autopsji, tylko z tego, że mnóstwo dziewczyn zauważyło ten związek. Moja przyczyna wypadania leży gdzie indziej. Nie można generalizować przyczyn wypadania włosów, każdy musi swój indywidualny przypadek przeanalizować i spróbować odnaleźć przyczynę ich wypadania. Wtedy zawsze jest trochę łatwiej starać się zapobiegać wypadaniu. Cytat:
![]() elka serdecznie gratuluję poprawy odrastających włosków ![]()
![]() |
#5061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj przy myciu włosów prawie dostałam zawału ![]() ![]() ![]() ![]() tłumaczę to sobie spadkiem cisnienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5063 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, przebrnelam przez wieksza czesc tego watku i postanowilam podzielic sie swoja historia...Wlosy wypadaja mi od jakiegos roku...raz jest lepiej raz gorzej, ale jak jest gorzej to "leca" w niesanowitym tempie i ilosci
![]() 1. Inneov - na poczatku zauwazylam poprawe, ale jak tylko przestalam zazywac preparat wlosy znowu zaczely mi wypadac, zrobily sie slabe...chyba nawet zaryzykowalabym stwierdzenie, ze slabsze niz przed rozpoczeciem kuracji ![]() 2. Henna Wax - polecam, ale nalezy stosowac sie do zalecen podanych na opakowaniu czyli ogrzewac wlosy po nalozeniu odzywki. Z doswiadczenia wiem, ze najlepsze efekty przynosilo nalozenie odzywki na wlosy i pojscie do sauny. Efekt zauwazalny, ale dopiero po jakims czasie (u mnie mniej wiecej po miesiacu, poltora regularnego stosowania) no i nie jest spektakularny. Co nie zmienia faktu, ze odzywka nie jest bardzo droga (duze opakowanie 24 zlote) i moim zdaniem warto bo nawet mala pomoc cieszy ![]() 3. SkrzypoVita - tabletki ze skrzypem, dzialanie na wlosy chyba znikome, ale w zyciu nie mialam takich paznokci! Jesli chodzi o paznokcie, REWELACJA! ![]() 4. Dercos - szampon firmy Vichy. Nie stosowalam calej kuracji tylko szampon, ale poniewaz zaczelam go stosowac dopiero od miesiaca to trudno powiedziec mi cokolwiek o jego dzialaniu... 5. Seishin Genki Box - polecila mi go moja fryzjerka i mimo, ze kuracja (ampulki + szampon) jest piorunsko droga (bodajze 300zl) to w "akcie desperacji" zdecydowalam sie kupic kuracje. Stosuje ja juz od jakichs 3 miesiecy i musze powiedziec, ze jest efekt. Co prawda nic spektakularnego, wlosy wypadaja mi w dalszym ciagu, ale juz nie w takiej ilosci. Jednak szczerze powiedziawszy nie wiem czy jest to zasluga tylko i wylacznie tej kuracji bo jednoczesnie z ampulkami stosowalam Inneov, Dercos, tonik do wcierania Wella i skrzyp...Jak juz pisalam sa to ampulki ktore stosuje sie raz w tygodniu i dodatkowo stosuje sie szampon, ktory jest dolaczony do zestawu. Ja szamponu nie stosowalam codziennie bo mialam nadzieje, ze na cala kuracje wystarczy mi ta butelka z zestawu. Wlosy myje codziennie, ale szampon Seishin stosowalam jakies 2, czasami 3 razy w tygodniu. Generalnie kuracje oceniam na plus bo widac efekty...jednak czy sa to efekty tylko tego specyfiku czy polaczonych sil wszystkich preparatow, ktore stosowalam, nie wiem....no i druga sprawa, kuracja jest bardzo droga ![]() 6. Wspomniany wczesniej Tonik Wella. Rowniez polecony przez moja fryzjerke, ale niestety skonczylam juz opakowanie i wyrzucilam...w zwiazku z tym nie dysponuje nazwa ![]() Ok, to by chyba bylo na tyle...wiecej rzeczy na razie nie pamietam. Ja natomiast po lekturze Waszych postow zamierzam zaczac stosowac pokrzywe i w koncu przekonac sie do picia drozdzy...I stad moje pytanie. Zdaje sobie sprawe, ze drozdze z piekarni sa najlepsze, ale jesli nie mam mozliwosci zdobycia takowych to czy picie "zwyklych" drozdzy ze sklepow tez bedzie mialo sens? Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie "towarzyszki niewoli" ;o))) |
![]() ![]() |
![]() |
#5064 |
Rozeznanie
|
Sugarcookie...a byłaś u dermatologa?Bo najpierw trzeba znaleźć przyczynę wypadania włosów i ją leczyć.W przeciwnym razie będziesz tylko bulić pieniądze na rzeczy, które ci nie pomogą.Polecam zrobienie badań krwi, tarczycy, hormonów i najlepiej trichogram.Po tym wszystkim dopiero zacząć odpowiednią kurację.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5065 |
Raczkowanie
|
Och bylam u dermatologa w tamtym roku, robil mi badania krwi i twierdzil, ze wszystko jest w porzadku. Ale prawde powiedziawszy mialam wrazenie, ze dermatolog potraktowal mnie troche "per noga", twierdzac ze cos sobie ubzduralam i jestem przewrazliwiona na punkcie swoich wlosow (no comments!:/). Dodam, ze biore tabletki antykoncepcyjne wiec poziom hormonow powinnam miec "w normie", co nie zmienia faktu, ze przydaloby sie go zbadac. Czy mozecie polecic jakiegos dobrego dermatologa w Warszawie (prywatnie badz panstwowo), ktory potraktuje mnie powaznie i zleci wszystkie potrzebne badania? Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5066 |
Zakorzenienie
|
![]()
Sugarcookie czy oprócz wypadających włosów masz jakieś inne dolegliwości
![]() ![]() Co do drożdży to polecam jednak tabletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5067 |
Raczkowanie
|
Milka jesli chodzi o inne dolegliwosci to mam i owszem bole stawow, ale to juz inna bajka i lecze sie u reumatologa. Wlasnie zaczynam sie zastanawiac nad badaniami tarczycy bo przy okazji mojej ostatniej wizyty u reumatologa pytal mnie o tarczyce i kiedy mialam robione ostatnie badania (a tego nie wiem badz nie pamietam...w kazdym razie bardzo dawno). Wiec tak sobie mysle, ze skoro moze miec to zwiazek z obydwoma moimi "dolegliwosciami" to warto zbadac jak najszybciej. Co do odchudzania, zlego odzywiania, etc - odpada...bardzo przywiazuje do tego wage.
Ach, co sie tyczy tabletek z drozdzami...jakies konkretne, na przyklad z witaminami? |
![]() ![]() |
![]() |
#5068 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Jeśli chodzi o tabletki z drożdżami to są różne rodzaje Humawitu [z witaminami, z krzemem, z pokrzywą itd], wspominany był też Dromin i Drovit, w aptece znajdziesz też "zwykłe" [tj bez specjalnej nazwy] drożdże z minerałami. Jeśli zapytasz farmaceutkę na pewno coś doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5069 |
Raczkowanie
|
suqarcookie bóle stawów to nie jest inna bajka ,też się wcześniej leczyłam u reumatologa który twierdził że jestem za młoda żeby czuć bóle reumatyczne i nie dał mi żadnej wskazówki tylko przepisywał tabletki przeciwbólowe .W tej chwili wiem że choroba tarczycy Hashimoto może się tak objawiać(potrzebowałam 8 lat aby znaleźć przyczynę) . Twój reumatolog szuka przyczyny i to już bardzo dobrze o nim świadczy. Idź jak najprędzej do endokrynologa i zrób potrzebne badania . A jak się okaże że z tarczycą jest wszystko w porządku to się ciesz z tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#5070 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Wypadnie wlosow - Tricomin
Cytat:
![]() Tymczasem sięgnęłam po ostatnią (czy może przedostatnią) deskę ratunku Inneov - mam nadzieję, że coś pomoże, a B6 mam w tabletkach na razie. Stan moich włosów jest tragiczny, jeśli po Inneov coś się poprawi, to dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.