|
|
#2191 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Ale nasz psotwór to taki strasznie niedelikatny taran i najzwyczajniej w świecie się boję, że młodemu krzywdę zrobi niechcący Jakoś trzeba będzie to ogarnąć Może psisko w roli starszego brata trochę się ogarnie ![]() Cytat:
![]() Ja po wypłacie się wybieram na zakupy, też kupno sukienki mnie czeka, a że zaczynam się dość szybko rozłazić (w kierunku "do przodu") to wolę kupić coś na ostatnią chwilę Bardzo ostatnią ![]() Cytat:
![]() Szparagi to moje ulubione warzywa Moi rodzice w maju klimę w kuchni robią - jak budowali dom to tak przekombinowali z przenoszeniem pomieszczeń, że mają kuchnię od strony południowej i cały dzień w kuchni jest słońce Tam można umrzeć latem Cytat:
Ale gazetka wchodzi tu zawsze w dzień "targowy", czyli wszystkie okoliczne wsie zjeżdżają się, żeby kupić w okazyjnej targowej cenie (wyższej niż w przeciętnym sklepie ). A targowisko mamy centralnie obok Lidla U nas ta gazetka wchodzi 2.05 i kompletnie nie mam pomysłu o której godzinie się wybrać, żeby mnie nie zdeptali ![]() Cytat:
Czyli też rewelacja. A jak już na całego ruszy VW, którego obok kończą budować, to ceny jeszcze bardziej pójdą w górę ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba czas najwyższy ![]() Jeśli mogę prosić o dopisanie do listy na początku strony, termin porodu 18.08, chłopiec
|
|||||||
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mnie zaslodzilo od samej twojej wiadomosci ![]() Witam sie 23+0 z o wiele lepszym nastawieniem i samopoczuciem niz wczoraj. Liczyłam w głębi ducha, ze po 5 dobie brania antybiotyku musi sie zrobic lepiej! I jest troche lepiej ufff... Mała z rana dzisiaj była bardzo spokojna co mnie troche zaniepokoiło ale wlasnie sie rozszalała i kopie mnie po pępku. Na krzywa pójdę za dwa tygodnie. W sobote biorę ostatni antybiotyk i w poniedziałek ide na kontrole. Mam nadzieje ze bedzie juz dobrze ale jesli znowu mi powie ze mam jeszcze zostać w domu to mam w tyle juz prace i zostane co by znowu sie nie rozłożyć po tygodniu. Ze słodkości to w weekend planuje zrobic ciasto kinder country nie wiem czy o nim słyszałyście ale ostatnio jest strasznie popularne w internetach i wyglada pysznie a ze razem z TZ uwielbiamy kinder country to mysle, ze bedzie to dobry ruch ImageUploadedByWizaz Forum1461839847.142222.jpgTija - super brzuszek
|
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2194 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak juz będziesz po wizycie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ominęło mnie jakieś interesujące fakty lub pomysły podali?Cytat:
śledzie, ryby wielbię ![]() nie mysl za dużo o jedzeniu. Może przejdzie... |
|||||||
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Był Zawitkowski i mówił o tym by kąpiel jak rytuał traktować. Pokazywał jak kąpać. Można w zasadzie to samo w jego filmikach obejrzeć
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Śledzie zawsze wcinałam, odkąd jestem w ciąży zjadłam ze 2-3 razy. Nie smakują mi ![]() A na ryby ogólnie miałam straszną fazę na początku ciąży, mogłabym tylko ryby jeść. A teraz to jakoś tak ogólnie kręcę nosem na wszystko, więc jem co się nawinie Bo jakbym miała jeść tylko to, na co mam apetyt, to bym ciągle głodna chodziła
|
|
|
|
|
#2197 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że wytrwałaś glukozę, trzymam kciuki za wyniki. ![]() Ooo, rzeczywiście wreszcie jest, ślicznie to wygląda! ![]() Cytat:
to teraz kciuki za dobre wyniki!Cytat:
![]() To ciasto wygląda baaardzo zachęcająco. |
|||
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam dziewczynki
![]() Byłam wczoraj u lekarza, synu już waży 1 kg, wymiary książkowe, tylko nogi ponoć długie Pytałam o dicoflor - niestety nic mu na ten temat nie wiadomo, zatem bardzo poważnie się zastanawiam, czy brać, bo to kolejna tabletka. A juz teraz biorę Magnez 3x dziennie (kazał mi nawet czasami brać więcej, max 5 - powiedziałam, że mi brzuch twardnieje), folik jeszcze przez miesiąc (kazał mi dokończyć to, co mam), a potem zamiast foliku witaminy (choć zastanawiam się, czy to konieczne, bo zdrowo się odżywiam) i luteina 2xdziennie. Czuję się jak ćpun. Gratuluję wszystkich brzuszków i udanych wizyt Przy Was czuję, ze jestem z tym wszystkim w lesie.Prawie się zdecydowałam na wózek. TŻ mówi do swojej mamy, że jedziemy oglądać wózek, na co ona oczywiście (standardzik), że przed porodem się wózka nie kupuje! Tsaa... a potem przez miesiąc po porodzie będę bez wózka, bo nie zdążą mi zamówić ... Ona taka zabobonna jest, bardzo przeżywała, że braliśmy ślub w maju (jak to?! Bez ''r'' ?!) i że w tym samym roku co siostra rodzona męża (jak to? Dwójka dzieci w jednym roku, to na pewno któreś będzie nieszczęśliwe! ) Pochwaliłam się mamie, że już się prawie zdecydowaliśmy, na co ona (o zgrozo, po niej się nie spodziewałam), że jeszcze mamy czas, po co tak wcześnie. Nie omieszkała mi przytoczyć sytuacji, że jak leżałam w szpitalu po poronieniu, to obok mnie leżała dziewczyna, która w 8 mscu urodziła martwe bliźniaki i tak jej cała rodzina biadoliła, że już wszystko kupione ... Moja mam jestem super, ale mogła sobie ten komentarz oszczędzić
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj tam, winogron albo śliwek się najadłaś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2201 | |||
|
Raczkowanie
|
A my dziś w 24+0
Mam taki rytuał że w czwartki kiedy wybija nam kolejny tydzień czytam książki, w których mam opisy danych tygodni. Niby nic, ale strrasznie to lubię Ach, i jeszcze dwie aplikacje w telefonie. Wczoraj tż odkrył, że są i apki dla tatusiów - tzn. niby te same, ale zaznacza się że jest się facetem. Zaskoczył mnie bo pamiętał datę mojej ostatniej misiączki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ciasta to.... Ja co tydzień robię snickersa (dobrze że szybko i łatwo się robi :p) Mąż CAŁĄ blachę ciasta je w weekend, ostatnio nie zdążyłam nawet spróbować ![]() Tosieńka rośnie! Piękności! Przy okazji gratulacje z okazji 26. tygodnia!!Cytat:
Ślicznie ta sukienka podkreśla brzuszek. Super!
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po śliwkach to ja bym z wc nadawała, a nie zdjęcia przy lustrze robiła Cytat:
Gratuluję zaczętego 25 tygodnia
|
|
#2203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi telefon wyraz dzięki zmienia na dziwki ![]() duuuży syn ![]() a co do komentarzy rodziców to zupełnie jakbym swoich rodziców słyszała... chociaż ostatnio się trochę uspokoili na wieść tym że na wózek będziemy czekać w najgorszym wypadku 8tyg :/ ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2204 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie jestem zdania że to 500 złotych powinno przysługiwać na każde dziecko ale pod warunkiem że przynajmniej jedno z rodziców pracuje legalnie i odprowadza w tym kraju podatki... bo niestety najwięcej "pokrzywdzonych" rodzin będzie takich jak moja gdzie mimo tego że pracuje od momentu ukończenia ogólniaka to nie mam szans na jakąkolwiek pomoc od Państwa a ktoś kto nie pracuje albo pracuje na czarno dostaje zasiłki i to czasami nie małe.... ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- A poza tym to strasznie zasuwacie z tymi postami.... ja się pakuję i jutro o tej porze będę już w drodze nad morze.... ![]()
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Odbiore przed wizytą 06.05. Albo we w środę jak pójdę na morfologie.
Cytat:
Przydadzą się. Dzięki |
|
|
|
|
#2207 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do seconhandu też się nie nadaję, nigdy nic nie upoluję ![]() dla małej, że się w koncu ujawniła ;pCytat:
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To duży synek, super! Właśnie też tak średnio mi się chce brać ten Dicoflor, bo biorę 3x dziennie żelazo na 1h przed posiłkiem, w czasie 1 z posiłków 2 wielkie tablety Mamadha, a po posiłkach 3x dziennie Aspargin, jeszcze Zyrtec ostatnio, niby nie jest źle, wiem że inni ludzie mają gorzej itp., ale jak np. jestem poza domem to robi się problem z tym grafikiem. ![]() Niefajnie słuchać takich historii jak Twoja mama opowiedziała. :/ O tym kupowaniu po porodzie też się nasłuchałam, no cóż, jednak ze względów pragmatycznych decyduję się na wcześniejszy zakup wózka. Który wózek wybieracie? ![]() Cytat:
Brawa za skończony 24. tydzień. Też co czwartek czytam w książce co tam u małego, mąż też się stara na bieżąco, bo jeszcze nie przeczytał całej książki jak ja jeszcze przed zrobieniem testu. Teraz ma zaległości, bo jeszcze w 5. miesiącu został. ;PCytat:
Życzę udanego wyjazdu.
|
|||
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zerknę sobie co to za kierunek, dopiero ogarniam jakie są. ![]() Mnie czekolada właśnie pokonała, a chciałam ograniczyć! |
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wesele na początku czerwca i nie mam zielonego pojęcia w czym pójdę - nic mi sie nie podoba Poradzicie co i gdzie kupić ![]() No nie wiem no nie wiem ![]() Taka szczuplutka jakby to był 1 trymestr
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
80 na wadze, 6ty miesiąc i 8kg na plusie - jak tu słuchać własnych potrzeb dalej?
Boje sie za jak tak pójdzie do 100 dobije
|
#2215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Wstępnie na 95% zdecydowałam się na Expandera Mondo Grey. Chcę jeszcze raz jechać do sklepu (oglądałam go, wstępnie patrzyłam gdzie jakie wpięcia itd., ale nie bawiłam się nim), wyjechać z nim na dwór, porozkładać, poskładać itd. Opinie RACZEJ dobre, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto dany produkt objedzie. Nie ma wózka z nieskazitelną opinią, więc też się tym bardzo nie przejmuję.
A z tym wózkiem, to się chyba wstrzymam. Mogę mieć wybrany, mogę zamówić, ale pewnie kupię w czerwcu - jednak dziadkowie mają się złożyć na wózek, więc nie będę się już stawiać, 2 tysie piechotą nie chodzi, tymbardziej, że w perspektywie mamy zakup mieszkania... Mówię Wam, ja chyba od myślenia nie mogę spać po nocach, wszystkim się przejmuje... Co do dicofloru - ja nie chcę się faszerować. Myślałam, żeby kupić ten w saszetkach i pić do drugi dzień. Na razie wprowadziłam do diety actimel (bleee, jakie to słodkie, odzwyczaiłam się od kupnych jogurtów), kefir, mleko zsiadłe. Może nie pomoże, ale nie zaszkodzi. A czyż z dicoflorem nie byłoby tak samo
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej ej ej, to jest dorodny brzuch II trymestru ![]()
|
|
#2218 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co! Jak szaleć to szaleć ![]() Dobrze, że masz już to za sobą Ja idę za tydzieńNic szczególnego. Ważne jest kąpanie o stałej porze, ma to być rytuał wieczorny a nie kąpanie na szybko i zaczynamy od oswajania dziecka z wodą, czyli najpierw nóżka itp. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Ja się ważę rano i jest + 7kg , wieczorem dochodzę do +8 ![]() także biorę pod uwagę poranne pomiary ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie twierdze zebys nie szla do lekarza zachęcam |
|
|
|
|
#2220 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no myśle, ze nie bedzie taki zły, dziś mi Teściowa przekazała, że jak Teść dowiedział się, że mamy tam spać, to powiedział, że pzecież ja z tym brzuchem nie bede spała na kanapie, że udostępni nam sypialnie :P to powinno jakoś zleciec ![]() teraz się już nie ukryje Piękna!Cytat:
będzie zachwycony :Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

poszłam do Lidla po ciążowe ubrania o 8 rano i nie bylo nic. Pusty kosz. Zostaly jakieś kolderki i kocyki a po ubraniach nawet śladu.
). A targowisko mamy centralnie obok Lidla

u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...
daj znać jak juz będziesz po wizycie 

Ja co tydzień robię snickersa (dobrze że szybko i łatwo się robi :p) Mąż CAŁĄ blachę ciasta je w weekend, ostatnio nie zdążyłam nawet spróbować 

muszę się jeszcze rozejrzeć.
<3