Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 12:34   #2191
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Sama jestem ciekawa jak pójdzie ich oswajanie ze sobą ... muszą się jakoś zgodzić wszak to rodzeństwo będzie
Ja jestem przerażona na samą myśl Ale nasz psotwór to taki strasznie niedelikatny taran i najzwyczajniej w świecie się boję, że młodemu krzywdę zrobi niechcący Jakoś trzeba będzie to ogarnąć Może psisko w roli starszego brata trochę się ogarnie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja myślałam ,że Lisi Ogon to jakiś trójkąt bermudzki ..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
Bardzo ładnie
Ja po wypłacie się wybieram na zakupy, też kupno sukienki mnie czeka, a że zaczynam się dość szybko rozłazić (w kierunku "do przodu") to wolę kupić coś na ostatnią chwilę Bardzo ostatnią

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ogólnie to te torby skip hop czasem można znaleźć w tk maxx duuużo taniej więc polecam zajrzeć przy okazji

Wiecie, że jeszcze nigdy nie jadłam szparagów w tym roku spróbuję koniecznie!

Oooo zazdroszczę klimy!
W tk maxxie w ogóle idzie cuda dostać Tylko trzeba cierpliwie szukać

Szparagi to moje ulubione warzywa Mogłabym nic innego nie jeść w pełni sezonu - czyli za chwilę, bo teraz już się pojawiają, ale takie bez szału.

Moi rodzice w maju klimę w kuchni robią - jak budowali dom to tak przekombinowali z przenoszeniem pomieszczeń, że mają kuchnię od strony południowej i cały dzień w kuchni jest słońce Tam można umrzeć latem

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Miałam straszny sen poszłam do Lidla po ciążowe ubrania o 8 rano i nie bylo nic. Pusty kosz. Zostaly jakieś kolderki i kocyki a po ubraniach nawet śladu.
Jestem głodna. Zastanawiam sie czy zjeść i znow odlozhc glukoze czy powalczyć i spróbować dziś.
U mnie w mieścinie o 8 to nawet się do Lidla nie wybieram, bo bym została staranowana Ale gazetka wchodzi tu zawsze w dzień "targowy", czyli wszystkie okoliczne wsie zjeżdżają się, żeby kupić w okazyjnej targowej cenie (wyższej niż w przeciętnym sklepie ) ubrania super jakości (gorsze niż w standardowym chinolu ). A targowisko mamy centralnie obok Lidla U nas ta gazetka wchodzi 2.05 i kompletnie nie mam pomysłu o której godzinie się wybrać, żeby mnie nie zdeptali Ratuję się tym, że targu w ten dzień nie będzie tym razem

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/
U nas stawki się zaczynają od 800 zł Czyli też rewelacja. A jak już na całego ruszy VW, którego obok kończą budować, to ceny jeszcze bardziej pójdą w górę

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
masakra.. haha... poszukaj w lodówce, z mojego doświadczenia wynika,że w niej wiele rzeczy można znaleźć

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?
Ja dopiero 24+2, ale już coraz bardziej odczuwam, że robię się ociężała.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Drogie Panie, tija jest w końcu w ciąży!
Chyba czas najwyższy

Jeśli mogę prosić o dopisanie do listy na początku strony, termin porodu 18.08, chłopiec

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:37   #2192
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Przeżyłam. Wypilam, chybaw życiu nic tak slodkiego nie piłam.
Aa ze jakby co to nic nie wiem p cukrzycy ciazowej to zjadłam drozdzowke, kupiłam arbuza i zjem loda na kolację. A jutro tort rozpusta, ale moze to ostatnia.

Aż mnie zaslodzilo od samej twojej wiadomosci

Witam sie 23+0 z o wiele lepszym nastawieniem i samopoczuciem niz wczoraj.
Liczyłam w głębi ducha, ze po 5 dobie brania antybiotyku musi sie zrobic lepiej! I jest troche lepiej ufff... Mała z rana dzisiaj była bardzo spokojna co mnie troche zaniepokoiło ale wlasnie sie rozszalała i kopie mnie po pępku.
Na krzywa pójdę za dwa tygodnie. W sobote biorę ostatni antybiotyk i w poniedziałek ide na kontrole. Mam nadzieje ze bedzie juz dobrze ale jesli znowu mi powie ze mam jeszcze zostać w domu to mam w tyle juz prace i zostane co by znowu sie nie rozłożyć po tygodniu.

Ze słodkości to w weekend planuje zrobic ciasto kinder country nie wiem czy o nim słyszałyście ale ostatnio jest strasznie popularne w internetach i wyglada pysznie a ze razem z TZ uwielbiamy kinder country to mysle, ze bedzie to dobry ruch ImageUploadedByWizaz Forum1461839847.142222.jpg

Tija - super brzuszek
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:38   #2193
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Aa ze jakby co to nic nie wiem p cukrzycy ciazowej to zjadłam drozdzowke, kupiłam arbuza i zjem loda na kolację. A jutro tort rozpusta, ale moze to ostatnia.
To kiedy wyniki?

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Jeśli mogę prosić o dopisanie do listy na początku strony, termin porodu 18.08, chłopiec
Się robi
Stary 2016-04-28, 12:39   #2194
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja siedzę (bardziej leżę) w samochodzie pod oknem labor. Wygodniejszy mój fotel niż ich krzesło. Słucham radia i mam czas na wizaż.
Odczucie w żołądku straszne. Jakbym szklanke octu wypila. Chyba pójdę po skierowanie do gastrologa bo po tej ciąży moj żołądek i przelyk będzie jak po wojnie.
a nie bierzesz jakiegoś Manti czy coś w tym rodzaju?

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

ból brzucha na szczęście minął w nocy
Dzisiaj czeka mnie pakowanie wszystkich bibelotów do końca, żeby malowanie poszło jak najsprawniej.

na czas malowania przenosimy się do Teściów na dół, nie wiem jak wytrzymam tam 3 dni u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...

Pocieszające jest to, że 3go jade do siostry do Bydgoszczy zająć się jej Alicją zajrzę do TK MAXX, spotkam się z koleżanką z gimnazjum, a w czwartek wróce do domu:P

super wyglądasz!!

gratulacje ze względu na rozpoczęcie III trym!
to masz pracowity tydzień przed sobą.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Witam u nas piękne Słonko, ale niestety zimno- tylko 4 stopnie aktualnie

To chyba nienajgorzej z tą płatnością za żłobek... Słyszałam u nas w mieście o dużo wyższych kwotach. Co do 500+ to prawda jest taka, że gdyby zamiast dawać ludziom kasę dofinansowali żłobki i przedszkola to wszyscy by na tym lepiej wyszli A przede wszystkim nie byliby poszkodowani rodzice z 1 dzieckiem. No i nagle każdej matce opłacałoby się wracać do pracy Bo jak słyszę historie, że "nie wracam do pracy, bo dostanę 500+" to nie wiem czy się śmiać czy płakać...

No to już konkretna kwota za żłobek;/
Fajnie, że glukoza bezproblemowo Dla mnie to było najgorsze badanie...

Witam czwartkowo
Czytałam Was wczoraj cały dzień, ale nie miałam siły na odpisywanie. Jakaś taka niemoc mnie ogarnęła ostatnio, pewnie przez pogodę. A dzisiaj wizyta u gina i będziemy podglądać naszą Małgosię Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
daj znać jak juz będziesz po wizycie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Na listę z tego co pamiętam tija wpisuje i jest to niezależne od klubu.

nooo i mnie wyprzedziła o kilka sekund z odpowiedzią

idę do dentysty dziewczyny, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam młodszego brata. On z kolei jest dusigroszem, narcyzem tylko zapatrzonym w siebie.

Również się na niego wkurzyłam. Jak byłyśmy w PL poprosiłam go by wyłączył Oliwii internet w telefonie. Powiedział, że to zrobił. Oczywiście jak przyszedł rachunek to okazało się, że nie zrobił.....Mógł powiedzieć prawda?

Zresztą to nie pierwszy raz....jak pojechała do Chorwacji, też nie wyłączył - dostałam rrachunek na 200f....

Także bardzo moge na nim polegać....
a może Twój brat po prostu nie potrafi wyłączyć internetu ale boi się przyznać?

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Trzymam kciuki za wizyty oraz za badanie glukozy.
Po wczorajszej wizycie wszystko z małym ok. Waży już około 570-590 gram. Mały się bardzo zasłaniał rączkami ale udało się wszystko posprawdzać. Moja szyjka przez ostatni miesiąc się nie skróciła ale miewam twardnienie brzucha i powiedziała, że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Na następną wizytę mam zrobić glukozę i już się boję...
dobrze że dzidzia ok. glukoza- w końcu każda z nas przez to będzie musiała przejść

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

w DDTVN o kąpieli noworodków
ominęło mnie jakieś interesujące fakty lub pomysły podali?

Cytat:
Ja miałam 25 lat opory ... aż w końcu zjadłam i pokochałam miłością prawdziwą

śledzie, ryby wielbię

Cytat:
Głowa to mnie zaczyna boleć.
nie mysl za dużo o jedzeniu. Może przejdzie...
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:44   #2195
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Był Zawitkowski i mówił o tym by kąpiel jak rytuał traktować. Pokazywał jak kąpać. Można w zasadzie to samo w jego filmikach obejrzeć
Stary 2016-04-28, 12:46   #2196
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Się robi
Dziękuję

Cytat:
dobrze że dzidzia ok. glukoza- w końcu każda z nas przez to będzie musiała przejść

śledzie, ryby wielbię
Mnie to urocze badanie czeka po kolejnej wizycie...

Śledzie zawsze wcinałam, odkąd jestem w ciąży zjadłam ze 2-3 razy. Nie smakują mi
A na ryby ogólnie miałam straszną fazę na początku ciąży, mogłabym tylko ryby jeść. A teraz to jakoś tak ogólnie kręcę nosem na wszystko, więc jem co się nawinie Bo jakbym miała jeść tylko to, na co mam apetyt, to bym ciągle głodna chodziła

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:47   #2197
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam 3 trymestr czas zacząć

glukoza nie była najgorsza, dla mnie gorsze wysiedzieć tam te 2h z takim uczuciem mulenia, masakra ale przeżyłam i czekam na dobre wyniki

(...)
Gratuluję III trymestru. Fajnie, że wytrwałaś glukozę, trzymam kciuki za wyniki.

Cytat:
Ooo, rzeczywiście wreszcie jest, ślicznie to wygląda!

Cytat:
to teraz kciuki za dobre wyniki!

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Liczyłam w głębi ducha, ze po 5 dobie brania antybiotyku musi sie zrobic lepiej! I jest troche lepiej ufff... Mała z rana dzisiaj była bardzo spokojna co mnie troche zaniepokoiło ale wlasnie sie rozszalała i kopie mnie po pępku.
Na krzywa pójdę za dwa tygodnie. W sobote biorę ostatni antybiotyk i w poniedziałek ide na kontrole. Mam nadzieje ze bedzie juz dobrze ale jesli znowu mi powie ze mam jeszcze zostać w domu to mam w tyle juz prace i zostane co by znowu sie nie rozłożyć po tygodniu.

Ze słodkości to w weekend planuje zrobic ciasto kinder country nie wiem czy o nim słyszałyście ale ostatnio jest strasznie popularne w internetach i wyglada pysznie a ze razem z TZ uwielbiamy kinder country to mysle, ze bedzie to dobry ruch Załącznik 6387411

Tija - super brzuszek
Bardzo się cieszę, że czujesz się lepiej. Najwyżej pójdziesz na zwolnienie, zdrowie najważniejsze.
To ciasto wygląda baaardzo zachęcająco.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:53   #2198
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cześć Wam dziewczynki Wreszcie piszę z kompa, przynajmniej słownik mi nie zamienia Krefetki na krewetki

Byłam wczoraj u lekarza, synu już waży 1 kg, wymiary książkowe, tylko nogi ponoć długie

Pytałam o dicoflor - niestety nic mu na ten temat nie wiadomo, zatem bardzo poważnie się zastanawiam, czy brać, bo to kolejna tabletka.
A juz teraz biorę Magnez 3x dziennie (kazał mi nawet czasami brać więcej, max 5 - powiedziałam, że mi brzuch twardnieje), folik jeszcze przez miesiąc (kazał mi dokończyć to, co mam), a potem zamiast foliku witaminy (choć zastanawiam się, czy to konieczne, bo zdrowo się odżywiam) i luteina 2xdziennie. Czuję się jak ćpun.

Gratuluję wszystkich brzuszków i udanych wizyt Jak również licznych zakupów gratuluję Przy Was czuję, ze jestem z tym wszystkim w lesie.

Prawie się zdecydowałam na wózek. TŻ mówi do swojej mamy, że jedziemy oglądać wózek, na co ona oczywiście (standardzik), że przed porodem się wózka nie kupuje! Tsaa... a potem przez miesiąc po porodzie będę bez wózka, bo nie zdążą mi zamówić ... Ona taka zabobonna jest, bardzo przeżywała, że braliśmy ślub w maju (jak to?! Bez ''r'' ?!) i że w tym samym roku co siostra rodzona męża (jak to? Dwójka dzieci w jednym roku, to na pewno któreś będzie nieszczęśliwe! )
Pochwaliłam się mamie, że już się prawie zdecydowaliśmy, na co ona (o zgrozo, po niej się nie spodziewałam), że jeszcze mamy czas, po co tak wcześnie. Nie omieszkała mi przytoczyć sytuacji, że jak leżałam w szpitalu po poronieniu, to obok mnie leżała dziewczyna, która w 8 mscu urodziła martwe bliźniaki i tak jej cała rodzina biadoliła, że już wszystko kupione ... Moja mam jestem super, ale mogła sobie ten komentarz oszczędzić
Stary 2016-04-28, 12:56   #2199
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zaraz jak Jasiek się urodzi zakładam nową polisę, żeby kiedy pójdzie na studia i będzie potrzebował mieszkania np lub będzie chciał otworzyć jakiś interes lub pojechać studiować malarstwo w Paryżu miał jakiś start. Jeśli będzie mnie stać na pewno coś wtedy też dorzucę ale żeby w razie czego miał możliwość robienia czego zapragnie. Takie moje marzenie
Powiesz coświęcej na ten temat? Też zastanawiam się nad czymś co w pewnym stopniu chociaż, nogło by zabezpieczyc przyszłość mojemu dziecku.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:57   #2200
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale mi nogi spuchly przez to siedzenie w poczekalni.

Stwierdzam, że ta glukoza to dla mnie lajcik. W ciąży z synem panie dały mi w lodowatej wodzie zrobioną, zagryzłam cytrynką (polizałam w sensie) i potem dwie godziny u mamy w gabinecie na lekarskim fotelu leżałam, więc było super. Teraz się tak bałam, bo te wymioty, dostałam w ciepłeej wodzie zrobione, zapomniałam cytryny, a poszlo bezboleśnie. Kanapa i książka, to nawet trochę jak wakacje, nie wiem, kiedy miałam możliwość czytania przez dwie godziny bez przerwy

Więc nie martwcie się tym badaniem, jak widać nawet trudne przypadki rzygowe dają radę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
dobrze że już po i gładko poszło.

Cytat:
Idę dziś do laryngologa, zatoki nie odpuszczają
schodzi mi ciągle zielony katar....ehhh

Boje się, że dostane antybiotyk
a próbowałaś z inhalacja?

Cytat:
oj tam, winogron albo śliwek się najadłaś

Cytat:
Stary 2016-04-28, 12:59   #2201
Babygirl1990
Raczkowanie

A my dziś w 24+0

Mam taki rytuał że w czwartki kiedy wybija nam kolejny tydzień czytam książki, w których mam opisy danych tygodni. Niby nic, ale strrasznie to lubię Ach, i jeszcze dwie aplikacje w telefonie. Wczoraj tż odkrył, że są i apki dla tatusiów - tzn. niby te same, ale zaznacza się że jest się facetem. Zaskoczył mnie bo pamiętał datę mojej ostatniej misiączki
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ah, dorzuce Wam fotke mojej domowej pizzy
Nawet kawalek brzucha sie zalapalo
O jeżżżu... jadłabym. Hmm tż zawsze mnie umoralnia że zwykły ser żółty do pizzy ble, że tylko mozzarella

Cytat:
Ze słodkości to w weekend planuje zrobic ciasto kinder country nie wiem czy o nim słyszałyście ale ostatnio jest strasznie popularne w internetach i wyglada pysznie a ze razem z TZ uwielbiamy kinder country to mysle, ze bedzie to dobry ruch Załącznik 6387411
Gratulacje!!
Co do ciasta to.... Ja co tydzień robię snickersa (dobrze że szybko i łatwo się robi :p) Mąż CAŁĄ blachę ciasta je w weekend, ostatnio nie zdążyłam nawet spróbować ale tylko w weekendy sobie pozwala, w tygodniu trzyma ścisłą dietę, więc niech ma

Cytat:
Tosieńka rośnie! Piękności! Przy okazji gratulacje z okazji 26. tygodnia!!
Cytat:
A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
Ślicznie ta sukienka podkreśla brzuszek. Super!
Stary 2016-04-28, 13:02   #2202
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć Wam dziewczynki Wreszcie piszę z kompa, przynajmniej słownik mi nie zamienia Krefetki na krewetki

Byłam wczoraj u lekarza, synu już waży 1 kg, wymiary książkowe, tylko nogi ponoć długie
Ale duży już!

Cytat:

Po śliwkach to ja bym z wc nadawała, a nie zdjęcia przy lustrze robiła

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
A my dziś w 24+0

Mam taki rytuał że w czwartki kiedy wybija nam kolejny tydzień czytam książki, w których mam opisy danych tygodni. Niby nic, ale strrasznie to lubię Ach, i jeszcze dwie aplikacje w telefonie. Wczoraj tż odkrył, że są i apki dla tatusiów - tzn. niby te same, ale zaznacza się że jest się facetem. Zaskoczył mnie bo pamiętał datę mojej ostatniej misiączki
Też tak robię Gratuluję zaczętego 25 tygodnia
Stary 2016-04-28, 13:14   #2203
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Tija - super brzuszek
kolezanka robiła na urodziny syna, podobno pyszne wyszło (nie probowałam więc sama nie doświadczyłam

Cytat:
Był Zawitkowski i mówił o tym by kąpiel jak rytuał traktować. Pokazywał jak kąpać. Można w zasadzie to samo w jego filmikach obejrzeć
popatrzę. Dzięki

Cytat:

Pytałam o dicoflor - niestety nic mu na ten temat nie wiadomo, zatem bardzo poważnie się zastanawiam, czy brać, bo to kolejna tabletka.
A juz teraz biorę Magnez 3x dziennie (kazał mi nawet czasami brać więcej, max 5 - powiedziałam, że mi brzuch twardnieje), folik jeszcze przez miesiąc (kazał mi dokończyć to, co mam), a potem zamiast foliku witaminy (choć zastanawiam się, czy to konieczne, bo zdrowo się odżywiam) i luteina 2xdziennie. Czuję się jak ćpun.

Gratuluję wszystkich brzuszków i udanych wizyt Jak również licznych zakupów gratuluję Przy Was czuję, ze jestem z tym wszystkim w lesie.

Prawie się zdecydowałam na wózek. TŻ mówi do swojej mamy, że jedziemy oglądać wózek, na co ona oczywiście (standardzik), że przed porodem się wózka nie kupuje! Tsaa... a potem przez miesiąc po porodzie będę bez wózka, bo nie zdążą mi zamówić ... Ona taka zabobonna jest, bardzo przeżywała, że braliśmy ślub w maju (jak to?! Bez ''r'' ?!) i że w tym samym roku co siostra rodzona męża (jak to? Dwójka dzieci w jednym roku, to na pewno któreś będzie nieszczęśliwe! )
Pochwaliłam się mamie, że już się prawie zdecydowaliśmy, na co ona (o zgrozo, po niej się nie spodziewałam), że jeszcze mamy czas, po co tak wcześnie. Nie omieszkała mi przytoczyć sytuacji, że jak leżałam w szpitalu po poronieniu, to obok mnie leżała dziewczyna, która w 8 mscu urodziła martwe bliźniaki i tak jej cała rodzina biadoliła, że już wszystko kupione ... Moja mam jestem super, ale mogła sobie ten komentarz oszczędzić
krefetka to fajna nazwa mi telefon wyraz dzięki zmienia na dziwki
duuuży syn

a co do komentarzy rodziców to zupełnie jakbym swoich rodziców słyszała... chociaż ostatnio się trochę uspokoili na wieść tym że na wózek będziemy czekać w najgorszym wypadku 8tyg :/

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
A my dziś w 24+0

też mam tak z czytaniem o kolejnych tygodniach tyle ze w necie czytam

Cytat:

Po śliwkach to ja bym z wc nadawała, a nie zdjęcia przy lustrze robiła
Stary 2016-04-28, 13:31   #2204
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?

Nooo i fakt jest taki że dziś 26+6, więc jutro rzeczywiście zaczynam ostatni trymestr chciałabym już tulić i całować moja Kruszynke, ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku te 3 miesiące
Ja tak mam, jak wyszłam dzisiaj po córkę to myślałam że nie dojdę... a na trzecie piętro wdrapywałam się z dwoma przystankami...

Cytat:
No tak, takie podejście mają niektórzy ludzie Dlatego jestem tak przeciwna temu programowi (w takiej formie)- jak tak dalej pójdzie to w Polsce 50% ludzi będzie żyło z świadczeń socjalnych i zapomóg, bo tak wygodniej.
Ja jestem zadowolona z tego programu tzn po części bo na starszą córkę nie otrzymuje nic, jestem po rozwodzie, mam zasądzone alimenty ale tatuś ma to gdzieś i nie płaci, z funduszu nie otrzymuje od 2008 roku bo wtedy przekroczyłam wymagany próg dochodowy o 12,50 pln... Zawsze utrzymywałam nas sama (dopóki nie zamieszkałam z tż dwa lata temu) i już sam fundusz alimentacyjny jest tak skonstruowany że wiele matek pracuje na czarno żeby dostawać te "alimenty", teraz sytuacja jeszcze się pogorszy bo będzie więcej osób które będą pracowały na czarno nie myśląc o przyszłości...

Ogólnie jestem zdania że to 500 złotych powinno przysługiwać na każde dziecko ale pod warunkiem że przynajmniej jedno z rodziców pracuje legalnie i odprowadza w tym kraju podatki... bo niestety najwięcej "pokrzywdzonych" rodzin będzie takich jak moja gdzie mimo tego że pracuje od momentu ukończenia ogólniaka to nie mam szans na jakąkolwiek pomoc od Państwa a ktoś kto nie pracuje albo pracuje na czarno dostaje zasiłki i to czasami nie małe....

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

A poza tym to strasznie zasuwacie z tymi postami.... ja się pakuję i jutro o tej porze będę już w drodze nad morze....
Stary 2016-04-28, 13:34   #2205
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

A poza tym to strasznie zasuwacie z tymi postami.... ja się pakuję i jutro o tej porze będę już w drodze nad morze....
obyście pogodę mieli dobrą bo na razie nie zapowiada się dobrze
Stary 2016-04-28, 13:43   #2206
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
To kiedy wyniki?
Odbiore przed wizytą 06.05. Albo we w środę jak pójdę na morfologie.

Cytat:
a nie bierzesz jakiegoś Manti czy coś w tym rodzaju?
nie mysl za dużo o jedzeniu. Może przejdzie...
Biorę rennie. Miałam 2 miesiące spokoju. A teraz Bobo czuję coraz wyżej i chyba zwyczajnie jest coraz ciasniej. Najgorsze jest to "ulewanie", strasznie to drażni, wywołuje kaszel. Najlepiej jakbym caly czas spedzala w pozucji polleżącej. Najgorzej ze zaczynam mniej pić, bo takie rozrzedzenie tresci w żołądku sprawia, że ona za nic sie tam nie trzyma. Chyba mój zwieracz juz nie działa.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
] to teraz kciuki za dobre wyniki!

Bardzo się cieszę, że czujesz się lepiej. Najwyżej pójdziesz na zwolnienie, zdrowie najważniejsze.
To ciasto wygląda baaardzo zachęcająco.
Przydadzą się. Dzięki
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 13:44   #2207
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Z podobnych względów planujemy otworzyć program oszczędnościowy naszej Maliznie mój K. miał otwartą jako dziecko książeczkę mieszkaniową (jak były jeszcze te z dopłatami) i pomimo, że może nie były to zawrotne pieniądze to jednak pomogły mu gdy zamarzył sobie w wieku 24 lat kupić mieszkanie
No dokładnie, wiadomo, że wszystkic potrzeb to nie zaspokoi ale na pewno pomoże na starcie bardzo

Cytat:

No dokładnie, z tych samych powodów jestem przeciwniczką, smutne to wszystko. ;/

A z ciekawości, co studiowałaś? Ostatnio mam taki szalony pomysł, żeby sobie drugi kierunek zrobić, coś ekonomicznego.

Wybrałam na pocztę wysłać L4 i przy okazji weszłam do second handu zobaczyć, czy są jakieś ciuszki dla dzieci. Szału nie było, poza tym nie na wagę tylko np. jedno body 6 zł. A ostatnio kupiłam nowe za 8 zł. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tego typu polowaniach muszę się jeszcze rozejrzeć.
Ekonomia usług biznesowych ale tylko licencjat.
co do seconhandu też się nie nadaję, nigdy nic nie upoluję

Cytat:
dla małej, że się w koncu ujawniła ;p

Cytat:
ale bym zjadła drożdzówkę .... a rozsądek mówi, że jedz tyle słodkiego boś już wystarczająco słodka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 13:45   #2208
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Biorę rennie. Miałam 2 miesiące spokoju. A teraz Bobo czuję coraz wyżej i chyba zwyczajnie jest coraz ciasniej. Najgorsze jest to "ulewanie", strasznie to drażni, wywołuje kaszel. Najlepiej jakbym caly czas spedzala w pozucji polleżącej. Najgorzej ze zaczynam mniej pić, bo takie rozrzedzenie tresci w żołądku sprawia, że ona za nic sie tam nie trzyma. Chyba mój zwieracz juz nie działa.
współczuję
Stary 2016-04-28, 13:49   #2209
florencee
Zadomowienie

Cytat:

To duży synek, super!
Właśnie też tak średnio mi się chce brać ten Dicoflor, bo biorę 3x dziennie żelazo na 1h przed posiłkiem, w czasie 1 z posiłków 2 wielkie tablety Mamadha, a po posiłkach 3x dziennie Aspargin, jeszcze Zyrtec ostatnio, niby nie jest źle, wiem że inni ludzie mają gorzej itp., ale jak np. jestem poza domem to robi się problem z tym grafikiem.

Niefajnie słuchać takich historii jak Twoja mama opowiedziała. :/
O tym kupowaniu po porodzie też się nasłuchałam, no cóż, jednak ze względów pragmatycznych decyduję się na wcześniejszy zakup wózka.
Który wózek wybieracie?

Cytat:
A my dziś w 24+0

O jeżżżu... jadłabym. Hmm tż zawsze mnie umoralnia że zwykły ser żółty do pizzy ble, że tylko mozzarella

Gratulacje!!
Co do ciasta to.... Ja co tydzień robię snickersa (dobrze że szybko i łatwo się robi :p) Mąż CAŁĄ blachę ciasta je w weekend, ostatnio nie zdążyłam nawet spróbować ale tylko w weekendy sobie pozwala, w tygodniu trzyma ścisłą dietę, więc niech ma

Brawa za skończony 24. tydzień. Też co czwartek czytam w książce co tam u małego, mąż też się stara na bieżąco, bo jeszcze nie przeczytał całej książki jak ja jeszcze przed zrobieniem testu. Teraz ma zaległości, bo jeszcze w 5. miesiącu został. ;P

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja tak mam, jak wyszłam dzisiaj po córkę to myślałam że nie dojdę... a na trzecie piętro wdrapywałam się z dwoma przystankami...

Ja jestem zadowolona z tego programu tzn po części bo na starszą córkę nie otrzymuje nic, jestem po rozwodzie, mam zasądzone alimenty ale tatuś ma to gdzieś i nie płaci, z funduszu nie otrzymuje od 2008 roku bo wtedy przekroczyłam wymagany próg dochodowy o 12,50 pln... Zawsze utrzymywałam nas sama (dopóki nie zamieszkałam z tż dwa lata temu) i już sam fundusz alimentacyjny jest tak skonstruowany że wiele matek pracuje na czarno żeby dostawać te "alimenty", teraz sytuacja jeszcze się pogorszy bo będzie więcej osób które będą pracowały na czarno nie myśląc o przyszłości...

Ogólnie jestem zdania że to 500 złotych powinno przysługiwać na każde dziecko ale pod warunkiem że przynajmniej jedno z rodziców pracuje legalnie i odprowadza w tym kraju podatki... bo niestety najwięcej "pokrzywdzonych" rodzin będzie takich jak moja gdzie mimo tego że pracuje od momentu ukończenia ogólniaka to nie mam szans na jakąkolwiek pomoc od Państwa a ktoś kto nie pracuje albo pracuje na czarno dostaje zasiłki i to czasami nie małe....

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Życzę udanego wyjazdu.
Stary 2016-04-28, 13:49   #2210
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ale bym zjadła drożdzówkę .... a rozsądek mówi, że jedz tyle słodkiego boś już wystarczająco słodka
ejjj nie słuchaj rozsądku
słuchaj własnych potrzeb
Stary 2016-04-28, 13:53   #2211
florencee
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie, wiadomo, że wszystkic potrzeb to nie zaspokoi ale na pewno pomoże na starcie bardzo

Ekonomia usług biznesowych ale tylko licencjat.
co do seconhandu też się nie nadaję, nigdy nic nie upoluję

dla małej, że się w koncu ujawniła ;p

Zerknę sobie co to za kierunek, dopiero ogarniam jakie są.
Mnie czekolada właśnie pokonała, a chciałam ograniczyć!
Stary 2016-04-28, 13:57   #2212
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
A my dziś w 24+0

Gratulacje!!

Mój zawsze pamietał kiedy miałam okres. Ja nigdy nie wiedziałam i jak jeszcze nie chciałam dziecka to mówiłam: "czy ja juz nie powinnam dostać" a on: "jeszcze 5 dni kochanie"

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Powiesz coświęcej na ten temat? Też zastanawiam się nad czymś co w pewnym stopniu chociaż, nogło by zabezpieczyc przyszłość mojemu dziecku.
Ja mam akurat polisę ale może to być jakiś fundusz czy też konto założone z myślą, że wpłacacie np 100/150/200 zł miesięcznie na niego i dziecko jak kończy opdowiedni wiek może sobie wyciągnąć pieniądze, albp wy w międzyczasie jeśli coś sie wydarzy złego w życiu i będą potrzebne wcześniej. Różne są kombinacje. Ja planuję taką polisę, na której w razie mojej śmierci gdy dziecko bedzie miało załóżmy 13 lat firma ubezpieczeniowa dopłaci składki które ja bym płaciła gdybym żyła. A wiadomo, że jeśli by został tylko mąż ciężkoby mu było ogarnąć i życie codziennie i jeszcze polisę. Mogę na ten temat więcej napisać ale w tej chwili ogrom pracy i muszę się zająć klientami
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 13:57   #2213
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
.....
Super!
Ja mam wesele na początku czerwca i nie mam zielonego pojęcia w czym pójdę - nic mi sie nie podoba
Poradzicie co i gdzie kupić

Cytat:
No nie wiem no nie wiem
Taka szczuplutka jakby to był 1 trymestr
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 13:59   #2214
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
ejjj nie słuchaj rozsądku
słuchaj własnych potrzeb
80 na wadze, 6ty miesiąc i 8kg na plusie - jak tu słuchać własnych potrzeb dalej?
Boje sie za jak tak pójdzie do 100 dobije
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 14:00   #2215
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Mój zawsze pamietał kiedy miałam okres. Ja nigdy nie wiedziałam i jak jeszcze nie chciałam dziecka to mówiłam: "czy ja juz nie powinnam dostać" a on: "jeszcze 5 dni kochanie"

Ja mam akurat polisę ale może to być jakiś fundusz czy też konto założone z myślą, że wpłacacie np 100/150/200 zł miesięcznie na niego i dziecko jak kończy opdowiedni wiek może sobie wyciągnąć pieniądze, albp wy w międzyczasie jeśli coś sie wydarzy złego w życiu i będą potrzebne wcześniej. Różne są kombinacje. Ja planuję taką polisę, na której w razie mojej śmierci gdy dziecko bedzie miało załóżmy 13 lat firma ubezpieczeniowa dopłaci składki które ja bym płaciła gdybym żyła. A wiadomo, że jeśli by został tylko mąż ciężkoby mu było ogarnąć i życie codziennie i jeszcze polisę. Mogę na ten temat więcej napisać ale w tej chwili ogrom pracy i muszę się zająć klientami
rzuć klientów, pisz o tej polisie bo mnie zainteresowałaś..
Stary 2016-04-28, 14:08   #2216
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Wstępnie na 95% zdecydowałam się na Expandera Mondo Grey. Chcę jeszcze raz jechać do sklepu (oglądałam go, wstępnie patrzyłam gdzie jakie wpięcia itd., ale nie bawiłam się nim), wyjechać z nim na dwór, porozkładać, poskładać itd. Opinie RACZEJ dobre, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto dany produkt objedzie. Nie ma wózka z nieskazitelną opinią, więc też się tym bardzo nie przejmuję.

A z tym wózkiem, to się chyba wstrzymam. Mogę mieć wybrany, mogę zamówić, ale pewnie kupię w czerwcu - jednak dziadkowie mają się złożyć na wózek, więc nie będę się już stawiać, 2 tysie piechotą nie chodzi, tymbardziej, że w perspektywie mamy zakup mieszkania... Mówię Wam, ja chyba od myślenia nie mogę spać po nocach, wszystkim się przejmuje...

Co do dicofloru - ja nie chcę się faszerować. Myślałam, żeby kupić ten w saszetkach i pić do drugi dzień. Na razie wprowadziłam do diety actimel (bleee, jakie to słodkie, odzwyczaiłam się od kupnych jogurtów), kefir, mleko zsiadłe. Może nie pomoże, ale nie zaszkodzi. A czyż z dicoflorem nie byłoby tak samo
Stary 2016-04-28, 14:13   #2217
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie napisz!

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość

No nie wiem no nie wiem
Taka szczuplutka jakby to był 1 trymestr
Ej ej ej, to jest dorodny brzuch II trymestru
Cytat:
80 na wadze, 6ty miesiąc i 8kg na plusie - jak tu słuchać własnych potrzeb dalej?
Stary 2016-04-28, 14:18   #2218
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

A co! Jak szaleć to szaleć
Dobrze, że masz już to za sobą Ja idę za tydzień

Cytat:

.
Nic szczególnego. Ważne jest kąpanie o stałej porze, ma to być rytuał wieczorny a nie kąpanie na szybko i zaczynamy od oswajania dziecka z wodą, czyli najpierw nóżka itp.

Cytat:
dobrze że już po i gładko poszło.

a próbowałaś z inhalacja?

Krefetka, tak inhaluje się od 2 dni, kupiłam Prenalen, paracetamol jak głowa już boli maksymalnie. Pójdę niech zobaczy co i jak, czy jakiś psiukacz do nosa mogę, czytałam że Sinupret można ale wolę to potwierdzić u lekarza bo się trochę boję

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
A na ryby ogólnie miałam straszną fazę na początku ciąży, mogłabym tylko ryby jeść. A teraz to jakoś tak ogólnie kręcę nosem na wszystko, więc jem co się nawinie Bo jakbym miała jeść tylko to, na co mam apetyt, to bym ciągle głodna chodziła
Ja ogólnie za rybami nie przepadam

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:

Ja się ważę rano i jest + 7kg , wieczorem dochodzę do +8
także biorę pod uwagę poranne pomiary

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

Co do dicofloru - ja nie chcę się faszerować. Myślałam, żeby kupić ten w saszetkach i pić do drugi dzień. Na razie wprowadziłam do diety actimel (bleee, jakie to słodkie, odzwyczaiłam się od kupnych jogurtów), kefir, mleko zsiadłe. Może nie pomoże, ale nie zaszkodzi. A czyż z dicoflorem nie byłoby tak samo
Ja też wczoraj kupiłam Actimel, dla siebie i córki. Nigdy wczesniej tego nie kupowałam.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:18   #2219
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
A co! Jak szaleć to szaleć
Dobrze, że masz już to za sobą Ja idę za tydzień

Nic szczególnego. Ważne jest kąpanie o stałej porze, ma to być rytuał wieczorny a nie kąpanie na szybko i zaczynamy od oswajania dziecka z wodą, czyli najpierw nóżka itp.

Krefetka, tak inhaluje się od 2 dni, kupiłam Prenalen, paracetamol jak głowa już boli maksymalnie. Pójdę niech zobaczy co i jak, czy jakiś psiukacz do nosa mogę, czytałam że Sinupret można ale wolę to potwierdzić u lekarza bo się trochę boję

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ja ogólnie za rybami nie przepadam
a widzisz nie wiedziałam o inhalacji. (mi pomaga prysznic z opcja kropelkowania czy mgiełki)
a ja nie twierdze zebys nie szla do lekarza zachęcam
Stary 2016-04-28, 14:19   #2220
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam 3 trymestr czas zacząć

może ten czas malowania nie będzie taki zły
graty na III semestr!!

no myśle, ze nie bedzie taki zły,
dziś mi Teściowa przekazała, że jak Teść dowiedział się, że mamy tam spać, to powiedział, że pzecież ja z tym brzuchem nie bede spała na kanapie, że udostępni nam sypialnie :P

to powinno jakoś zleciec

Cytat:
teraz się już nie ukryje Piękna!

Cytat:

Tija - super brzuszek
widziałam ten przepis kilka tyg temu, ale nie zapisałam i mi uciekł :P musze odszukać i w nagrode Mężowi po malowaniu zrobie będzie zachwycony :

Cytat:
Zerknę sobie co to za kierunek, dopiero ogarniam jakie są.
Mnie czekolada właśnie pokonała, a chciałam ograniczyć!
czekolada również moją przyjaciółką jest!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości