|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
My też od kilku lat odkładamy z mężem na przyszłą emeryturę, nie wyobrażam sobie inaczej! Tak samo planujemy założyć program oszczędnościowy dla córki od momentu jej narodzin i wpłacać tam określoną kwotę miesięcznie + pieniądze, które dostanie w ramach prezentu od kogoś. Dasz radę Choć ja po tej glukozie to nie bardzo myślałam nawet o jedzeniu
|
|
#2162 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że potem wizja wyjazdu Cię cieszy..Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzieńto pamietaj,żeby dać znać co się gin dowie.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze,że szyjka trzyma, odpoczywaj w takim razie,żeby i brzuch nie twardniał.. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
|
#2164 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łatwo mówić, że nie ma sensu się spinać Ona jest trudną osobą i często mnie prowokuje.. Moi bracia też nie potrafią się z nią dogadać.. Jest najmlodszą z rodzeństwa i zawsze mama ją 'głaskała ' nawet gdy zrobila coś źle.. Dlatego teraz taka jest. Myśli, że jej wszystko wolno, że jej się upiecze.. Ona jest najważniejsza, innych sytuacja, choćby była równie trudna.. się nie liczy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też za 3 tyg. idę na krzywą wraz z cytrynką![]() Cytat:
Niby tylko 2 lata różnicy, a ogromna róznica w poglądach.. w zachowaniu.. w toku myślenia Czasem mam wrażenie, źe ma dużo mniej lat.. Ja należe do osob dobrze zorganizowanych, które lubią planować, umieją przewidywać sytuacje, a ona rozstrzepana, niezorganizowana, lekceważąca wiele spraw.. rzadko można na nią liczyć. Cytat:
Nie jest bezinteresowna.. wszystko przelicza na pieniądze.. chyba stąd zwykle są spięcia.. bo ciągle wypomina mi, źe 'chyba nie wiem ile co kosztuje' Jakbym kurde nie wiedziała Jesteśmy przeciwnościami.. Ja jestem bezinteresowna.. pomagam z czystej troski.. nie oczekuję niczego w zamian.. Ona wręcz przeciwnie wypomina na każdym kroku, jakiego to ona poświęcenia nie dokonała i ile ją to pieńiędzy wyniosło:/ ciężko jej wytłumaczyć, że w pewnych sytuacjach nie liczy się koszt, a intencja.. no cóż![]() Zresztą bracia też nie mogą się z nią dogadać..
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-28 o 10:38 |
|||||
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?
Nooo i fakt jest taki że dziś 26+6, więc jutro rzeczywiście zaczynam ostatni trymestr chciałabym już tulić i całować moja Kruszynke, ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku te 3 miesiące
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też..chyba bym nawet go nie dotknęła..
Cytat:
|
|
|
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to to ![]() Cytat:
Nic nie pozostało jak jakoś to tolerować i nie brać do siebie jej słów Cytat:
Gdyby nie ruchy dziecka to nie powiedziałabym, że jestem w ciąży
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnica tylko polega na tym, że to ona jest starsza. Czasami się zastanawiam jak rodzice mogą wychować dwójkę tak skrajnie różnych osób... Póki co jest to dla mnie niepojęte.Zawsze w podobnych sytuacjach powtarzam sobie (i mężowi), żeby się nie przejmować i po prostu robić dalej swoje Siostry nie zmienisz, a szkoda się teraz denerwować.Cytat:
Cytat:
mój K. miał otwartą jako dziecko książeczkę mieszkaniową (jak były jeszcze te z dopłatami) i pomimo, że może nie były to zawrotne pieniądze to jednak pomogły mu gdy zamarzył sobie w wieku 24 lat kupić mieszkanie
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawidłowe podejście z tym poczekaniem..wiadomo ,że ciekawość i chęć utulenia jest,ale cierpliwości jeszcze trochę dziewczyny a ciągnie Was czasem brzuch w dół? czy to normalne? w pozycji stojącej takie odczucie jakby ciągnął? |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super ze Ci sie udało bez przygód zrobic ten test glukozy
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi nogi spuchly przez to siedzenie w poczekalni.
Stwierdzam, że ta glukoza to dla mnie lajcik. W ciąży z synem panie dały mi w lodowatej wodzie zrobioną, zagryzłam cytrynką (polizałam w sensie) i potem dwie godziny u mamy w gabinecie na lekarskim fotelu leżałam, więc było super. Teraz się tak bałam, bo te wymioty, dostałam w ciepłeej wodzie zrobione, zapomniałam cytryny, a poszlo bezboleśnie. Kanapa i książka, to nawet trochę jak wakacje, nie wiem, kiedy miałam możliwość czytania przez dwie godziny bez przerwy Więc nie martwcie się tym badaniem, jak widać nawet trudne przypadki rzygowe dają radę ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z całego serca polecam tymiankowy - jeden z najsilniejszych jeśli chodzi o działanie bakterio i grzybobójcze. Genialny na drogi oddechowe. Nie mam nawilżacza ale zawsze jak mi się trudniej oddycha to daję go do kominka zapachowego. Czyni cuda! Mogę Ci też napisać (jak chcesz) skąd ja zamawiałam. Wybrałam jeden z droższych, ale za to starczy go dosłownie kilka kropli i już go czuć ![]() Wróciłam od dentysty - jakoś do wszystkiego nabieram wprawy w tej ciąży.. do pobierania krwi, do dentystów
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziś do laryngologa, zatoki nie odpuszczają
![]() schodzi mi ciągle zielony katar....ehhh Boje się, że dostane antybiotyk
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa no to u mnie jeszcze tydzień
|
|
#2177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za info Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2178 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z ciekawości, co studiowałaś? Ostatnio mam taki szalony pomysł, żeby sobie drugi kierunek zrobić, coś ekonomicznego. Cytat:
Cytat:
![]() Wybrałam na pocztę wysłać L4 i przy okazji weszłam do second handu zobaczyć, czy są jakieś ciuszki dla dzieci. Szału nie było, poza tym nie na wagę tylko np. jedno body 6 zł. A ostatnio kupiłam nowe za 8 zł. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tego typu polowaniach muszę się jeszcze rozejrzeć.
|
|||||
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że idziesz do laryngologa, może nie będzie trzeba antybiotyku, trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kojarzy mi się, że nie do wszystkich nawilżaczy można, ale nie wiem do jakich ![]() ja uzywam do swojego olejku z drzewa herbacianego, a przy katrze wkrapiam Olbas i baaardzo mi to pomaga na zatkany nos ![]() Cytat:
mam takie ciągnięcie najczęsciej jak trichę pochodzę, albo dłużej stoję, lekarz powiedział tak jak Tija, ze to wiezadla
|
||
|
|
|
#2182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
3 trymestr czas zacząć ![]() ![]() glukoza nie była najgorsza, dla mnie gorsze wysiedzieć tam te 2h z takim uczuciem mulenia, masakra ale przeżyłam i czekam na dobre wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() może ten czas malowania nie będzie taki zły ![]() Cytat:
Ja za złobkiem nie jestem, więc zrobie wszystko, żeby przeczekać ten czas z dzieckiem w domu a jak będzie miał 3 latka to do przedszkola pójdzie.Tu są różne skrajności... mam kuzynkę którą lekarka już prosiła, żeby wypisali dziecko ze żłobka bo po prostu ciągle była na antybiotyku... ale widocznie kasa była ważniejsza.... w tym przypadku opiekunka byłaby może droższa ale za to zdrowe dziecko... Cytat:
supernie taka straszna ta glukoza... po prostu trzeba to przetrwać
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Panie, tija jest w końcu w ciąży!
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałam Ci PW
![]() No proszę! W końcu! Jaki ładny brzuszek
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za trymestr..o kurcze,rzeczywiście.. przestałas o córce mówić Kubuś to się ujawniła
|
||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trooszkę muszę
|
|
#2187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od położnej która siedzi u mojego gina słyszałam że najlepszy jest szpital w Wałbrzychu a we Wroc to w kolejności Szpital na brochowie, na kamińskiego a na końcu na borowskiej- choć ona sama tam pracuje Ja chyba chcę rodzić jednak na borowskiej, opinie w necie są zadowalające, a moja koleżanka rodziła w zeszłym roku na brochowie i nie była zadowolona a mnie za przeproszeniem brzydzi nawet robienie siku w publicznej toalecie więc jest to dla mnie ważne. Od kumpeli z Milicza słyszałam że szpital w Trzebnicy jest dobry, bo Ty chyba z tamtych okolic? Cytat:
![]() Super brzusio! Ty w ogóle coś przytyłaś? |
||
|
|
|
#2188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby w końcu te wymioty Tobie przeszły
|
||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam. Wypilam, chybaw życiu nic tak slodkiego nie piłam.
Aa ze jakby co to nic nie wiem p cukrzycy ciazowej to zjadłam drozdzowke, kupiłam arbuza i zjem loda na kolację. A jutro tort ![]() rozpusta, ale moze to ostatnia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Choć ja po tej glukozie to nie bardzo myślałam nawet o jedzeniu
1.09.2012
u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...
dobrze,że potem wizja wyjazdu Cię cieszy..
za kolejny tydzień

<3
czerwiec 2015

muszę się jeszcze rozejrzeć.

a mnie za przeproszeniem brzydzi nawet robienie siku w publicznej toalecie więc jest to dla mnie ważne. Od kumpeli z Milicza słyszałam że szpital w Trzebnicy jest dobry, bo Ty chyba z tamtych okolic?