Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 15:48   #3901
Paulinagm
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Czemu te lepsiejsze ziółka są na zahamowanie ??
Nie znoszę kminku i koperku, ble!
też nie znoszę :/ fuuuuj.
Hmmm, to ja chyba przestane już teraz niedługo pic miętę... tak sobie ostatnio myślałam czy mi cycki za mało jak na ciążę nie urosły, może to przez miętę. Może nie piję jakichś hurtowych ilości, ale przez całą ciąże co dwa dni a czasem trzy a czesem codziennie pije taki wielki kubek baaardzo mocnej mięty (z ogródka rodziców, suszona w domu, pyszna, taka z torebki to bym musiała chyba ze 3 torebki wrzucić). Dobrze wiedziec o tej mięcie! ale smutek bardzo, bo uwielbiam!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Sa budzi sie rano i usmiecha sie :d a najbardziej jak z golym tylkiem na przewijaku lezy
jak słooooodkoooo już mi się marzy mój syneczek!!!

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Patrzcie, co uszyła mi koleżanka z lipcówek
fajowe to jest
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ty to powinnaś dostać jakiś order dla naszego największego wątkowego śpiocha
haha, to ja tez poproszę
wstałam dziś jak TŻ wychodził, około 7:00, zebrałam się pojechałam do laboratorium (jakieś 2-3 przystanki). Fajna pogoda była, więc wróciłam piechotą. Taaaka zmęczona, więc sie położyłam "tylko polezeć" i spałam chyba 4 godziny!!! wstałam o 14
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Przyszły naklejki na ścianę wiec zaczęłam naklejac jestem mega zadowolona w tym miejscu bedzie właśnie stało łóżeczko
ale ślicznie!

haneczkab92 - tez mam 20 tetrowych pieluch i tylko jedna bambusowąi rzeczywiscie jest milutka, więc muszę koniecznie dokupić!
a jak pierzecie te bambusowe? bo na mojej było napisane, ze nie wirować (i chyba nie umiem nastawic pralki tak, zeby nie wirować) i wyprałam tylko ręcznie.

a w ogóle jak rano jechałam do laboratorium te 2 przystanki tramwajem: wchodzę, sporo ludzi, wszystkie siedzące zajęte, kilka osób stało. Stanęłam z tym brzucholem koło jakichś mlodych babeczek zaczytanych w gazecie. I tak słyszę jak ludzie, którzy tez stoją szepczą, jacy to inni bywają bezczelni, aż w końcu jeden pan, taki w srednim wieku, tak bardzo głośno powiedział "przepraszam panie, może któraś ustąpi tej oto pani miejsce" wskazujac na mnie i nagle miałam kilka do wyboru strasznie sie cieszę, pierwszy raz taka sytuacja i zrobilo mi się mega, mega miło
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:02   #3902
201711281320
Konto usunięte

Heloł!
Ja mam dzisiaj drugi dzień lenia. Nic nie zrobiłam Spać mi się zachciało, więc poszłam na drzemkę o 13:00 i wstałam jak syn wrócił ze szkoły przed 15:00 I jeszcze do tego mam taką zgagę, że zaraz mi przełyk wypali

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Kochane jesteście, właśnie takie odpowiedzi chciałam przeczytać haha

Jeśli chodzi o maść na sutki, to ja polecam czystą lanolinę albo parę kropel naszego własnego mleka
A gdzie to to się kupuje? W aptece jest?

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, dziś badanie szybkie, wagi nie mierzyli, lejek nadal jest, szyjka 1,3 cm. Może mnie jeszcze na pogłębione badania wezmą. Nie pytałam, w którym tc będę rodzić, bo raczej oni się starają i martwią czy dotrwam do 36 tygodnia.

Skoro Wy, doświadczone mamy się boicie to co dopiero my mamy powiedzieć
Brawa za szyjkę. Super trzyma przy podwójnym obciążeniu

Ja właśnie pierwszego porodu się nie bałam. W ogóle nie brałam pod uwagę takiej opcji że coś mogłoby pójść nie tak. Im jestem starsza tym bardziej się przejmuję. Zresztą przez tych kilka lat od moich porodów miały miejsce różne nieciekawe historie w moim otoczeniu i jakoś ciężko o tym zapomnieć... Chyba stąd ten strach.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
znowu mi pompe podłączaja na 48h bo jakies skurcze wyszly ;(

nigdy stad nie wyjde juz mam dosc ;( we wtorek kontrolne usg i sie okaze
Współczuję Ci bardzo! Postaraj się nie stresować, bo może te skurcze właśnie z tego wynikają. Psychika tu ma dużą rolę. Jak czujesz się samotna na tej pojedynczej sali to może zapytaj czy nie ma możliwości przeniesienia do innej albo chociaż przejdź się pogadać z innymi dziewczynami z innych sal.
Może załatw sobie druty albo szydełko i stwórz coś da córeczki wyjątkowego

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej odzywam sie dzis bo wczoraj jakos czasu za bardzo nie mialam. Po wizycie ok wyniki krwi super szyjka dluga zamknieta i mocno trzyma. USG dopiero na ostatniej wizycie za miesiac 25 maja. A od 36tc ktg co tydzien. O dziwo pierwszy raz od poczatku ciazy przytylam az 0,5kg. Porod sn no chyba ze dostane ataku kolki watrobowej to wtedy zrobia mi cc.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ja tez dzis udaje sie na maly shopping po reszte wyprawki.
Brawo za świetne wieści z wizyty!

Cytat:
Jacie!! jakiś pierwszy order bym dostała

A tak na serio, to korzystam póki mogę przypuszczam, że Hania szybko ukróci moje błogie, długie spanie....
Ja też korzystam póki mogę

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Patrzcie, co uszyła mi koleżanka z lipcówek
Ładne
Jednak jak już kiedyś pisałam ja w tej ciąży jestem kompletnie niepodatna na tego typu gadżety

Cytat:
ej czy tylko ja mam takie wrażenie, czy od tej rozmowy nt. przepuszczania w kolejce i ustępowania miejsca ciężarnym LaLaRe przestala sie udzielać? wtedy co napisała, że przeciez ciąża to nie choroba
Tak, też to zauważyłam.

Cytat:
Tak mi się przypomniało-moja mama ostatnio z kimś rozmawiała przez telefon, i pyta mnie czy już mam 8 miesiąc czy 9?
A mój tata się włącza do rozmowy:
To ile trwa ciąża? 60 tygodni??..
i musiałam go uświadomić, że nie, że 40 to był w ciężkim szoku..(dodam, ze ma trójkę dzieci)
Wyobrażacie sobie 60 tygodni w ciąży?
Moi rodzice tak samo. Jak wróciłam od lekarza wtedy co się okazało że szyjka skrócona to mówię o tym mamie, a ona się pyta mnie "to o co to chodzi" . Tygodni też nie ogarniają

Strasznie dużo tych pieluch macie dziewczyny! Ja kupiłam 20 tetrowych i wydaje mi się że to sporo Mam też 4 flanelowe. Bambusowych chyba nie będę kupować, bo po głębszym zastanowieniu się stwierdziłam, że wcześniej takich cudów nie miałam i nie sądzę aby były mi niezbędne Ale wiecie- ja jak facet myślę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:08   #3903
kiara92
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny!
Obrona na 5 i studia zakończone też z taką oceną

Wczoraj mieliśmy gości i jak padłam, tak wstałam o 11. Przyszedł kurier z łóżeczkiem i materacem, później wybrałam się do biedronki i lidla, zrobiłam 2 prania, a teraz gotuję obiad. Tak bym chciała rozłożyć już łóżeczko, ale najpierw musimy pozbyć się sofy z sypialni i zrobić przemeblowanie.

Cytat:

Trzymajcie się! To wszystko dla dobra malutkiej.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej odzywam sie dzis bo wczoraj jakos czasu za bardzo nie mialam. Po wizycie ok wyniki krwi super szyjka dluga zamknieta i mocno trzyma. USG dopiero na ostatniej wizycie za miesiac 25 maja. A od 36tc ktg co tydzien. O dziwo pierwszy raz od poczatku ciazy przytylam az 0,5kg. Porod sn no chyba ze dostane ataku kolki watrobowej to wtedy zrobia mi cc.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ja tez dzis udaje sie na maly shopping po reszte wyprawki.
Świetne wieści!

Cytat:
Przyszły naklejki na ścianę wiec zaczęłam naklejac jestem mega zadowolona w tym miejscu bedzie właśnie stało łóżeczko

Szkoda ze jak dodaje zdjęcia przez telefon obraca je :/
Super wesoło to wygląda

Cytat:
Tak mi się przypomniało-moja mama ostatnio z kimś rozmawiała przez telefon, i pyta mnie czy już mam 8 miesiąc czy 9?
A mój tata się włącza do rozmowy:
To ile trwa ciąża? 60 tygodni??..
i musiałam go uświadomić, że nie, że 40 to był w ciężkim szoku..(dodam, ze ma trójkę dzieci)
Wyobrażacie sobie 60 tygodni w ciąży?
No nieźle! Jej, dobrze, że to jednak tylko 40, nie 60 tygodni

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Witam sie ja, po ktg wszystko ok :-D. Miałam po wizycie kupę załatwień, wstąpiłam do rossmana po pampersy i tusz, w biedronie też byłam, kilka rzeczy też kupiłam, potem wstąpiłam do rtv bo chcę kupić nawilżacz, ale nic ciekawego nie było, potem do brw bo nie dostałam paragonu do materaca, potem na poczte, żeby zwolnienie wysłam, do apteki bo kupiłam termometr, do urzędu gminy zapłacić za smieci ido banku, żeby zapłacić za zakupy zallegro min podgrzewacz i pieluchy muślinowe i inne duperelki, teraz się położyłam bo jestem wypompowana, mam nadzieję, że nie przesadziłam :-(
Niezły maraton Dobrze, że ktg ok
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:22   #3904
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny!
Obrona na 5 i studia zakończone też z taką oceną

Wczoraj mieliśmy gości i jak padłam, tak wstałam o 11. Przyszedł kurier z łóżeczkiem i materacem, później wybrałam się do biedronki i lidla, zrobiłam 2 prania, a teraz gotuję obiad. Tak bym chciała rozłożyć już łóżeczko, ale najpierw musimy pozbyć się sofy z sypialni i zrobić przemeblowanie.
Kiara,super ze 5,gratulacje
I nie szalej tak !!!(Heh,teraz będę chyba wszystkich upominać po tym moim pobycie w szpitalu)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:27   #3905
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Asiu,współczuję,ale wiem,że dasz radę:-* Jesteś tam dla dobra dziecka. Jak byłam w szpitalu to pierwsza noc taki szok,nie wiem jak usnelam,okropnie mi się płakać chciało,ale jakoś to zdusilam i potem już było dobrze.
A nikt Cię nie odwiedza?
Dlaczego nikt Cię nie odwiedzał?
Motylku,szalona jesteś,ja bym nie dała rady. Odpocznij teraz, bo faktycznie dużo spraw zalatwilas.

Ja dziś byłam w rossmanie,kupiłam tusz, 2 eyelinery,jeszcze majciochy z canpolu i parę innych dupereli, i Kurcze 100 zł wyszło. Na serio nie wiem jak to się stało xD

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ale się wkurzylam,bo jako gratis dostałam próbkę żelu do mycia z Johnsons baby,taka malutką. Już wolałam te chusteczki z velvet, przynajmniej mają dobry skład
Nie dogodzisz! dostała gratis i jeszcze jej źle
Ja tam gratisów nie dostaje..;D

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Hmmm, to ja chyba przestane już teraz niedługo pic miętę... tak sobie ostatnio myślałam czy mi cycki za mało jak na ciążę nie urosły, może to przez miętę. Może nie piję jakichś hurtowych ilości, ale przez całą ciąże co dwa dni a czasem trzy a czesem codziennie pije taki wielki kubek baaardzo mocnej mięty (z ogródka rodziców, suszona w domu, pyszna, taka z torebki to bym musiała chyba ze 3 torebki wrzucić). Dobrze wiedziec o tej mięcie! ale smutek bardzo, bo uwielbiam!

fajowe to jest

haha, to ja tez poproszę
wstałam dziś jak TŻ wychodził, około 7:00, zebrałam się pojechałam do laboratorium (jakieś 2-3 przystanki). Fajna pogoda była, więc wróciłam piechotą. Taaaka zmęczona, więc sie położyłam "tylko polezeć" i spałam chyba 4 godziny!!! wstałam o 14

ale ślicznie!

haneczkab92 - tez mam 20 tetrowych pieluch i tylko jedna bambusowąi rzeczywiscie jest milutka, więc muszę koniecznie dokupić!
a jak pierzecie te bambusowe? bo na mojej było napisane, ze nie wirować (i chyba nie umiem nastawic pralki tak, zeby nie wirować) i wyprałam tylko ręcznie.

a w ogóle jak rano jechałam do laboratorium te 2 przystanki tramwajem: wchodzę, sporo ludzi, wszystkie siedzące zajęte, kilka osób stało. Stanęłam z tym brzucholem koło jakichś mlodych babeczek zaczytanych w gazecie. I tak słyszę jak ludzie, którzy tez stoją szepczą, jacy to inni bywają bezczelni, aż w końcu jeden pan, taki w srednim wieku, tak bardzo głośno powiedział "przepraszam panie, może któraś ustąpi tej oto pani miejsce" wskazujac na mnie i nagle miałam kilka do wyboru strasznie sie cieszę, pierwszy raz taka sytuacja i zrobilo mi się mega, mega miło
No brawo dla Pana z tramwaju
A no właśnie nie wiem, jak wyprać te bambusowe, i narazie ich nie prałam

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
Ja mam dzisiaj drugi dzień lenia. Nic nie zrobiłam Spać mi się zachciało, więc poszłam na drzemkę o 13:00 i wstałam jak syn wrócił ze szkoły przed 15:00 I jeszcze do tego mam taką zgagę, że zaraz mi przełyk wypali

A gdzie to to się kupuje? W aptece jest?

Brawa za szyjkę. Super trzyma przy podwójnym obciążeniu

Ja właśnie pierwszego porodu się nie bałam. W ogóle nie brałam pod uwagę takiej opcji że coś mogłoby pójść nie tak. Im jestem starsza tym bardziej się przejmuję. Zresztą przez tych kilka lat od moich porodów miały miejsce różne nieciekawe historie w moim otoczeniu i jakoś ciężko o tym zapomnieć... Chyba stąd ten strach.

Ładne
Jednak jak już kiedyś pisałam ja w tej ciąży jestem kompletnie niepodatna na tego typu gadżety

Tak, też to zauważyłam.

Moi rodzice tak samo. Jak wróciłam od lekarza wtedy co się okazało że szyjka skrócona to mówię o tym mamie, a ona się pyta mnie "to o co to chodzi" . Tygodni też nie ogarniają

Strasznie dużo tych pieluch macie dziewczyny! Ja kupiłam 20 tetrowych i wydaje mi się że to sporo Mam też 4 flanelowe. Bambusowych chyba nie będę kupować, bo po głębszym zastanowieniu się stwierdziłam, że wcześniej takich cudów nie miałam i nie sądzę aby były mi niezbędne Ale wiecie- ja jak facet myślę

Należy CI się odpoczynek!

No tak, bo Ty już inaczej myślisz, w końcu to trzecie dziecko, a wiadomo jak to jest
U mnie pierwsze, ale też jakoś z gadżetami nie świruję
Większość rzeczy mam po siostrzeńcach, więc kupowanie sprawia mi większą przyjemność, bo nie wydaje nie wiadomo ile kasy
A ja tych pieluch tyle bym nakupowała bo mi się bardzo podobają, teraz mam każdą inną w zasadzie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:29   #3906
Asiek121
Zakorzenienie

Cool Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

co To Jest ten lejek
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:39   #3907
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Asiu,współczuję,ale wiem,że dasz radę:-* Jesteś tam dla dobra dziecka. Jak byłam w szpitalu to pierwsza noc taki szok,nie wiem jak usnelam,okropnie mi się płakać chciało,ale jakoś to zdusilam i potem już było dobrze.
A nikt Cię nie odwiedza?

Dlaczego nikt Cię nie odwiedzał?

Motylku,szalona jesteś,ja bym nie dała rady. Odpocznij teraz, bo faktycznie dużo spraw zalatwilas.

Ja dziś byłam w rossmanie,kupiłam tusz, 2 eyelinery,jeszcze majciochy z canpolu i parę innych dupereli, i Kurcze 100 zł wyszło. Na serio nie wiem jak to się stało xD

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ale się wkurzylam,bo jako gratis dostałam próbkę żelu do mycia z Johnsons baby,taka malutką. Już wolałam te chusteczki z velvet, przynajmniej mają dobry skład
Ja też dostałam.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość

fajowe to jest

haha, to ja tez poproszę

ale ślicznie!

No widzisz, są jeszcze prawdziwi dżentelmeni ta tym świecie. :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:40   #3908
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Nie dogodzisz! dostała gratis i jeszcze jej źle
Ja tam gratisów nie dostaje..;D

A ja tych pieluch tyle bym nakupowała bo mi się bardzo podobają, teraz mam każdą inną w zasadzie
Haneczka,chodzi mi o to,że my przyszłe mamy jesteśmy dosyć świadomymi konsumentkami i chyba żadna z nas nie kupi żelu dla dziecka bez analizy składu itd. Myślę,że im ten żel nie schodzi w johnsons i porozlewali do małych buteleczek i ludziom wciskają. Ja dostałam na obu warsztatach, na szkole rodzenia, a teraz jeszcze w rossmanie. Jak dla mnie to podejrzane
Stary 2016-04-28, 16:47   #3909
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Kiara brawa za oobronę

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:47   #3910
motylek1984
Zadomowienie

Asia trzymaj się, wiem że taki pobyt sie dłuży, ale jak mus to mus, przynajmniej mam świetną opiekę:-D. Mariafrancesca klaski, że wszystko dobrze, ty wśród nas to weteranka szpitalna jesteś, ale m takich warunkach to tak bardzo się nie krzywduje.
Kiara gratki za zdane egzaminy, z taką oceną na dodatek :-D
Stary 2016-04-28, 16:50   #3911
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
E, ja mam mniej - 13 tetrowych, 2 flanelowe, 2 bambusowe No i dwie flanelowe z ceratką na przewijak, jeśli je też liczyć Stwierdziłam, że domówię, jak się taka ilość okaże za mała, a teraz po co mam sobie dokładać prasowania

Dziewczyny, a te gratisy z Rossnę z Rossmanna to się dostaje powyżej jakiejś kwoty? Bo wczoraj wydałam niecałe 70zł i nic nie dostałam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 16:52   #3912
motylek1984
Zadomowienie

Ja wydałam dzisiaj ponad 80, ale kartę rossne dawałam.
Stary 2016-04-28, 16:54   #3913
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja wydałam dzisiaj ponad 80, ale kartę rossne dawałam.
No ja też dawałam i nie wiem od czego zależą te gratisy
Stary 2016-04-28, 17:18   #3914
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś wydałam ok 30 PLN na te majciochy i krem z filtrem dla niemowląt,ale nie wiem czy to o to chodzi
Stary 2016-04-28, 17:21   #3915
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś wydałam ok 30 PLN na te majciochy i krem z filtrem dla niemowląt,ale nie wiem czy to o to chodzi
Ja w sumie z dzieciowych rzeczy, to kupiłam tylko płyny do prania, może one się nie wliczają
Stary 2016-04-28, 17:22   #3916
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczka,chodzi mi o to,że my przyszłe mamy jesteśmy dosyć świadomymi konsumentkami i chyba żadna z nas nie kupi żelu dla dziecka bez analizy składu itd. Myślę,że im ten żel nie schodzi w johnsons i porozlewali do małych buteleczek i ludziom wciskają. Ja dostałam na obu warsztatach, na szkole rodzenia, a teraz jeszcze w rossmanie. Jak dla mnie to podejrzane

Jasne jasne!
Ja tak sobie ogólnie to napisałam, ale rozumiem doskonale o co Ci chodzi
śmieję się tylko, ze gratis a i tak źle
No pewnie tak zrobili, że niby tacy dobrzy, bo gratisy dają, a w rzeczywistości to nic nie warte jest..

Moja mama ostatnio złapała się na promocje płynu do naczyń pur... a był tak wodnisty, że masakra. I właśnie podejrzane było to, że w każdym sklepie nagle był na promocji(zazwyczaj jest w jednym, w dwóch)..pewnie felerna partia to puścili taniej

Cytat:
Pewnie od sklepu. U mnie też nic nie ma, albo mówią, że powinien być gratis, ale już się skończyły..

I coś mnie rozbiera przeziębienie jakieś..gardło mnie od rana boli i jeszcze doszła chrypka.
Syropek z cebuli się robi, herbatka z cytrynką gotowa..oby przeszło

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-28, 17:54   #3917
agusiia69
Zakorzenienie

Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
Stary 2016-04-28, 18:22   #3918
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć

No to dobre wieści!
I proszę w takim razie pić tyle, ile trzeba!!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-28, 18:22   #3919
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Super wiesci Tak sie cieszę ze same dobre informacje sa od jakiegoś czasu i mam nadzieje ze tak juz zostanie

Ja z nudy rozpakowałem swoją torbę szpitalna i sprawdzam czy napewno wszystko mam i co musze dołożyć :p wiecie co tak jak sie bałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz twierdze ze przenoszę
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:24   #3920
monini2507
Zakorzenienie

Ja tez mam karte rossne i z gratisow dostalam wlasnie te chusteczki nawilzane velvet a ostatnio jak bralam pampersy to dostalam plyn do higieny intymnej z AA dla kobiet w ciąży. I tez nie wiem od czego to zalezy.
A co do pieluch to tez nie szaleje mam 10 tetrowych 2 flanelowe dokupie jedna babbusowa i wystarczy.
A powiedzcie mi apropo kocykow ile jest muec najlepiej
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:29   #3921
soffinka
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1461860952.156264.jpg No i rycze
Stary 2016-04-28, 18:39   #3922
Weronia93
Rozeznanie

Odebrałam wyniki podwyższone mam WBC oraz GRAN a ponizej normy HGB oraz HCT :/
Stary 2016-04-28, 18:53   #3923
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
I coś mnie rozbiera przeziębienie jakieś..gardło mnie od rana boli i jeszcze doszła chrypka.
Syropek z cebuli się robi, herbatka z cytrynką gotowa..oby przeszło
Kuruj się, żeby coś gorszego się nir wykluło

Cytat:
Witam się po wizycie

Fantastyczne wieści

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Super wiesci Tak sie cieszę ze same dobre informacje sa od jakiegoś czasu i mam nadzieje ze tak juz zostanie

Ja z nudy rozpakowałem swoją torbę szpitalna i sprawdzam czy napewno wszystko mam i co musze dołożyć :p wiecie co tak jak sie bałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz twierdze ze przenoszę
Życie bywa przewrotne, więc kto wie ;D

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Hihi A właśnie, jak wyparzacie smoczki/butelki? Jak ktoś nie ma sterylizatora, to wystarczy zalać wrzątkiem czy jak?
Stary 2016-04-28, 18:54   #3924
CarycaKatharina
Zadomowienie

A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. Jak chciałam znaleźć więcej informacji dlaczego tak jest, głównie znajdywało mi tematy z datą produkcji ale dla fotelików samochodowych. To by miało sens w przypadku mojej gondoli, bo można ją wypiąć ze stelaża wózka i używać jako "fotelika" do przewozu dziecia w aucie. No i tu mam zagwozdkę, bo wiem że nie będę jej tak używać, bo brakuje jej szelek do zapięcia niemowlaka i zaczepów do pasów bezpieczeństwa. Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?
Stary 2016-04-28, 18:57   #3925
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59604931]O tej amień chemię na jedzenie słyszałam że super! Dobrze że przypomniałas, miałam ją pozyczyć od koleżanki[/QUOTE]

A prosze

Cytat:
Ale jaka piękna ta setka na wysokości pęka no i cała Ty

Piękne wieści oby tak dalej, ale wag oby okazało sie ze nie ma cukrzycy

Kiara92 gartulacje obrony super wieści jesteśmy dumne z Ciebie

Soffinka śliczny brzuszek wcale nie widać tych 18kg

Uważaj z tym Ciśnieniem skontroluj jeszcze czy wszystko Ok a jc to jedz na IP bo to jest wysokie moim zdaniem za wysokie

Mnie często twardnieje brzuch a skurcze rownież sie zdarzają i na dodatek zdarzają sie kilka pod rząd ale w odstępie czasowym 15min ale nie mam co narazie panikować bo są mało bolące

Jutro ma przyjść łóżeczko i materac nie mogę sie doczekać

tez uwielbiam ten brzuszek i lokatora!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Karmie
Moje dziecko dzis spalo od 24 do 6 rana. Wyspalam sie
Zawsze was nadrabiam przy karmieniu

tez tak robiłam z Igim

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, dziś badanie szybkie, wagi nie mierzyli, lejek nadal jest, szyjka 1,3 cm. Może mnie jeszcze na pogłębione badania wezmą. Nie pytałam, w którym tc będę rodzić, bo raczej oni się starają i martwią czy dotrwam do 36 tygodnia.

Skoro Wy, doświadczone mamy się boicie to co dopiero my mamy powiedzieć

kciuki caly czas

Cytat:

Przytulam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 18:58   #3926
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Kuruj się, żeby coś gorszego się nir wykluło

Fantastyczne wieści

Życie bywa przewrotne, więc kto wie ;D

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Hihi A właśnie, jak wyparzacie smoczki/butelki? Jak ktoś nie ma sterylizatora, to wystarczy zalać wrzątkiem czy jak?

Ja zaleje wrzątkiem i niech sobie z minutkę popływa
Stary 2016-04-28, 19:04   #3927
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. Jak chciałam znaleźć więcej informacji dlaczego tak jest, głównie znajdywało mi tematy z datą produkcji ale dla fotelików samochodowych. To by miało sens w przypadku mojej gondoli, bo można ją wypiąć ze stelaża wózka i używać jako "fotelika" do przewozu dziecia w aucie. No i tu mam zagwozdkę, bo wiem że nie będę jej tak używać, bo brakuje jej szelek do zapięcia niemowlaka i zaczepów do pasów bezpieczeństwa. Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?
Na chłopski rozum, to wydaje mi się, że nie powinnaś się tym przejmować, bo co może się z gondolą stać po 5 latach? Pierwsze słyszę o czymś takim Ludzie mają dwójkę, trójkę dzieci, użytkują wózek kilka lat i chyba się nic nie dzieje Może to rzeczywiście chodzi bardziej o tą funkcję fotelika.

Cytat:
Ja zaleje wrzątkiem i niech sobie z minutkę popływa
No ja tak właśnie też myślałam, ale natknęłam się na jakieś teorie o gotowaniu w garnku, dlatego pytam na wszelki wypadek
Stary 2016-04-28, 19:11   #3928
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

wlasnie sobie uświadomiłam, ze od wtorku jestem juz w 9 MIESIĄCU!
MISZKA dzięki)
MADZIA tez mam wizytę i usg 4.05. Teraz co dwa tygodnie..
ASIEK nie wydaje mi się. Zeby LALARE przestala sie udzielać po tym, jak stwierdziła coś o ciąży (moja dobra koleżanka sie wprawdzie na mnie obrazila jak tak powiedxialam). Ona rzadko.sie odzywa i tylko zeby właściwie wrzucic info jak jest po wizycie... wiec pewnie niedlugo coś napisze
Co do miety i szalwii to faktycznie zwalniaja laktacje, wiec lepiej unikac przy kp (u mnie jeden kubek.szalwi w 3-4dni zamknął laktacje). Ale listek.miety do dzbanka nikomu nie zaszkodzi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 19:17   #3929
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Co do miety i szalwii to faktycznie zwalniaja laktacje, wiec lepiej unikac przy kp (u mnie jeden kubek.szalwi w 3-4dni zamknął laktacje). Ale listek.miety do dzbanka nikomu nie zaszkodzi
Listek czy nawet dwa na dzbanek to nie robota, smaku się nie poczuje Ech... Bardzo chcę karmić piersią, ale jak się okaże, że serio trzeba być przy tym o chlebie i wodzie, to kiepsko to widzę
Stary 2016-04-28, 19:27   #3930
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Listek czy nawet dwa na dzbanek to nie robota, smaku się nie poczuje Ech... Bardzo chcę karmić piersią, ale jak się okaże, że serio trzeba być przy tym o chlebie i wodzie, to kiepsko to widzę
Nie trzeba. Ja jem wszystko i pije.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości