Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 19:29   #3931
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie trzeba. Ja jem wszystko i pije.
No i takie osoby mnie utrzymują przy nadziei Nie zamierzam być zbyt rygorystyczna wobec siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 19:30   #3932
misia880
Zakorzenienie

Ja na prawde jem wszystko. Niczego nie odmawiam. Nawet lampka wina

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 19:33   #3933
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
Super wieści

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. Jak chciałam znaleźć więcej informacji dlaczego tak jest, głównie znajdywało mi tematy z datą produkcji ale dla fotelików samochodowych. To by miało sens w przypadku mojej gondoli, bo można ją wypiąć ze stelaża wózka i używać jako "fotelika" do przewozu dziecia w aucie. No i tu mam zagwozdkę, bo wiem że nie będę jej tak używać, bo brakuje jej szelek do zapięcia niemowlaka i zaczepów do pasów bezpieczeństwa. Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?

mpim zdaniem bedzie do normalnego uzytku. Co za firma, z ciekawości pytam?

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Listek czy nawet dwa na dzbanek to nie robota, smaku się nie poczuje Ech... Bardzo chcę karmić piersią, ale jak się okaże, że serio trzeba być przy tym o chlebie i wodzie, to kiepsko to widzę
Eeeee, bez przesady. Mozna praktycznie wszystko, moze nie od razu, ale jak dziecko będzie dobrze reagować, to nie ma zadnych przeciwwskazań. Po prostu trzeba obserwować malucha (ja sobie spisywalam wszystko co jadlam, kszdego dnia i szybko wiedzialam, co muszę wyeliminować )

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 19:34   #3934
CarycaKatharina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
mpim zdaniem bedzie do normalnego uzytku. Co za firma, z ciekawości pytam?
Peg perego, gondola navetta xl
Stary 2016-04-28, 19:35   #3935
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Misiaa jak tam Twoja waga ?? Z ciekawosci pytam jak to leci juz po porodzie bo trochekilo mi sie przytyło i to pewnie nie koniec ;p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:00   #3936
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Eeeee, bez przesady. Mozna praktycznie wszystko, moze nie od razu, ale jak dziecko będzie dobrze reagować, to nie ma zadnych przeciwwskazań. Po prostu trzeba obserwować malucha (ja sobie spisywalam wszystko co jadlam, kszdego dnia i szybko wiedzialam, co muszę wyeliminować )
Uffff

Druga partia prania powieszona Jeszcze tylko gdzieś ze 3
Stary 2016-04-28, 20:04   #3937
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Uffff

A mi została ostatnia do prasowania i finito
Stary 2016-04-28, 20:04   #3938
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, już 5 tygodni, a wydaje mi się, że tak niedawno pisałaś, że trafiłaś do szpitala...:
Jestem tu od piątku przed świętami, więc już się troszkę nazbierało.
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja Cie podziwiam naprawde, ja strasznie ten pobyt znosze ciągle rycze

tymbardziej, że sama na sali, brak tv, net ograniczony, cicho glucho, jedzenie fatalne...

dobrze, że moja mama wraca w sobote , we wtorek mam kontrolne usg i wtedy sie okaże czy możemy wyjść
No jak masz takie warunki to na pewno mniej fajnie się leży, jakbyś chociaż tv miała. Może we wtorek będą dobre wieści, trzymamy kciuki. Jeśli jednak okazałoby się, że musisz niestety zostać to pomyśl sobie, że jakbyś poszła do domu i nie daj Boże urodziła wcześniaka, później biegała z nim po lekarzach i rehabilitantach to może lepiej poleżeć, choć na pewno nie jest fajnie. Mi też jest przykro jak laski piszą gdzie były, co robiły, a jestem typem ADHD i nie lubię siedzieć na 4 literach, ale cóż. Śliweczka dobrze Ci radzi, tylko jeśli byś miała zostać to dobrze by było, aby przeniosły Cię do jakiejś dziewczyny w Twoim wieku i Twojej sytuacji. A jaki masz widok z okna, widzisz góry? Ja niestety tylko mur starego szpitala i mój mózg nie ogarnia, że jest wiosna.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
Brawa za szyjkę. Super trzyma przy podwójnym obciążeniu

Ja właśnie pierwszego porodu się nie bałam. W ogóle nie brałam pod uwagę takiej opcji że coś mogłoby pójść nie tak. Im jestem starsza tym bardziej się przejmuję. Zresztą przez tych kilka lat od moich porodów miały miejsce różne nieciekawe historie w moim otoczeniu i jakoś ciężko o tym zapomnieć... Chyba stąd ten strach.

Współczuję Ci bardzo! Postaraj się nie stresować, bo może te skurcze właśnie z tego wynikają. Psychika tu ma dużą rolę. Jak czujesz się samotna na tej pojedynczej sali to może zapytaj czy nie ma możliwości przeniesienia do innej albo chociaż przejdź się pogadać z innymi dziewczynami z innych sal.
Może załatw sobie druty albo szydełko i stwórz coś da córeczki wyjątkowego
Dzięki, właśnie nie wiedziałam czy ta szyjka to ok czy nie.

Cytat:
co To Jest ten lejek
Worek owodniowy wciska się w szyjkę i rowiera ją tworząc wewnętrzne rozwarcie, wygląda to na usg jak lejek właśnie.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mariafrancesca klaski, że wszystko dobrze, ty wśród nas to weteranka szpitalna jesteś, ale m takich warunkach to tak bardzo się nie krzywduje.
Na pewno masz rację, że łatwiej jest znieść leżenie w dobrych warunkach.

Cytat:
Super, jesteś dla nas nadzieją i argumentem w razie dobrych rad starszych .

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:05   #3939
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A mi została ostatnia do prasowania i finito
Ale Ci fajnie! Prasowanie najgorsze jak dla mnie
Stary 2016-04-28, 20:14   #3940
kaska87
Zakorzenienie

ja przy drugim dziecku tez nie szaleje �� bo prawie wszystko mam po synku, a dwa ze przy pierwszej ciazy kupowalam jakies rzeczy, ktore okazaly sie zbedne takze przy drugim i kolejnym czlowiek wie co sie przyda a co nie

jejkuuu to ja znowu bym mogla pic i pic-ciagle mnie suszy a lekarz mowi, zeby ograniczyc bo woda sie zbiera i bede ludkiem michelin no ale ja pije glownie wode niegazowana a rano herbatke, kolezanki z Mikowego watku za to polecily mi picie pokrzywy bo ona niby wode usuwa ��

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-04-28 o 20:15
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:15   #3941
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ci fajnie! Prasowanie najgorsze jak dla mnie

E tam, ja włączam sobie film albo serial i jade z koksem - na siedząco :p
Stary 2016-04-28, 20:18   #3942
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja przy drugim dziecku tez nie szaleje �� bo prawie wszystko mam po synku, a dwa ze przy pierwszej ciazy kupowalam jakies rzeczy, ktore okazaly sie zbedne takze przy drugim i kolejnym czlowiek wie co sie przyda a co nie

jejkuuu to ja znowu bym mogla pic i pic-ciagle mnie suszy a lekarz mowi, zeby ograniczyc bo woda sie zbiera i bede ludkiem michelin no ale ja pije glownie wode niegazowana a rano herbatke, kolezanki z Mikowego watku za to polecily mi picie pokrzywy bo ona niby wode usuwa ��
Mnie też tak suszy.. Dzięki, że mi o pokrzywie przypomnialaś!
Cytat:
E tam, ja włączam sobie film albo serial i jade z koksem - na siedząco :p
Robię tak samo w ciąży przy żelazku obejrzałam 11 sezonów Super Naturaln

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:24   #3943
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie ja, po ktg wszystko ok :-D. Miałam po wizycie kupę załatwień,
Motylek gigant jesteś. Ja bym 1/3 tych rzeczy nie zrobiła! Co ile masz ktg?

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny!
Obrona na 5 i studia zakończone też z taką oceną
Kiara brawo

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Haneczka,chodzi mi o to,że my przyszłe mamy jesteśmy dosyć świadomymi konsumentkami i chyba żadna z nas nie kupi żelu dla dziecka bez analizy składu itd. Myślę,że im ten żel nie schodzi w johnsons i porozlewali do małych buteleczek i ludziom wciskają. Ja dostałam na obu warsztatach, na szkole rodzenia, a teraz jeszcze w rossmanie. Jak dla mnie to podejrzane
Radena dużo mam nie da sobie wcisnąć kitu, a Johnson zamiast zmienić składy idzie w marketing

Cytat:
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25
Fajnie Agusia, że z dzidzią wszystko gra. Ja już pewnie do porodu nie będę miała takiego długiego usg- lekarz powiedział, że jak na prenatalnych i połówkowych było ok, to teraz będzie tylko łożysko i przepływy sprawdzał na wizycie tak na szybko.

Dzisiaj już lepiej z moim przeziębieniem, ale ogólnie szału nie ma.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:28   #3944
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misiaa jak tam Twoja waga ?? Z ciekawosci pytam jak to leci juz po porodzie bo trochekilo mi sie przytyło i to pewnie nie koniec ;p
Przytylam 17 kg zostalo 5. Waze 56 kg i tak juz chyba zostanie hehe ale nie jetrt najgorzej :p

Stary 2016-04-28, 20:29   #3945
soffinka
Zadomowienie

A minął miesiąc jak dobrze kojarzę
Pięknie! Tez tak chce :p
Stary 2016-04-28, 20:58   #3946
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
A minął miesiąc jak dobrze kojarzę
Pięknie! Tez tak chce :p
od porodu 2 miesiace 25 kwietnia Igorek mial 2 miesiace
takiego dużego już mam chochlika

ale w sumie mnie te 5 kg nie przeszkadza moj maz twierdzi ze to cycki tyle waża i chyba coś w tym jest.
Zmieścilam sie juz w stare dzinsy wiec jestem szczesliwa

wiecie czego nie wolno apomniec do szpitala ?? małej wody mineralnej z dziubkiem !!!! ta jedyna rzecz wspominam jako gadzet niezbedny :P

Stary 2016-04-28, 21:02   #3947
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
ej czy tylko ja mam takie wrażenie, czy od tej rozmowy nt. przepuszczania w kolejce i ustępowania miejsca ciężarnym LaLaRe przestala sie udzielać? wtedy co napisała, że przeciez ciąża to nie choroba
Też mi się tak wydaje.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało-moja mama ostatnio z kimś rozmawiała przez telefon, i pyta mnie czy już mam 8 miesiąc czy 9?
A mój tata się włącza do rozmowy:
To ile trwa ciąża? 60 tygodni??..
i musiałam go uświadomić, że nie, że 40 to był w ciężkim szoku..(dodam, ze ma trójkę dzieci)
Wyobrażacie sobie 60 tygodni w ciąży?
Przecież to ponad rok jak słonica

Cytat:
A gdzie to to się kupuje? W aptece jest?
Tak, ja kupowałam w aptece. Ogólnie na początku miałam tą maść z ziaji, o której pisały dziewczyny, to jest to samo, bo w składzie 100% lanolina. Tylko strasznie mnie denerwowała jej aplikacja. W ogóle nie umiałam tego wycisnąć, nie wiem czy to tak wszystkie czy jakieś felerne opakowanie miałam. I kumpela mi poleciła żebym sobie kupiła w aptece czystą lanolinę, babka mi odważyła parę gramów do pudełeczka za jakieś śmieszne pieniądze i wygodnie mi było paznokciem wybierać.

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny!
Obrona na 5 i studia zakończone też z taką oceną
Gratulacje!!

Cytat:
Hihi A właśnie, jak wyparzacie smoczki/butelki? Jak ktoś nie ma sterylizatora, to wystarczy zalać wrzątkiem czy jak?
Ja zalewałam wrzątkiem na parę minut, a tż-owi się nudziło i je wygotowywał.

Cytat:
wlasnie sobie uświadomiłam, ze od wtorku jestem juz w 9 MIESIĄCU!
Szalona! Lecisz z tym koksem!

Cytat:
Otóż to

Cytat:

Pierwsze słyszę, przecież na zatrzymanie wody w organizmie trzeba pić dużo płynów.

A ja rano na badaniach, potem zakupy w Rossmannie i dentysta... Ale to ostatnia wizyta w ciąży była, już mi powietrza brakowało jak leżałam na tym krześle.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:14   #3948
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MISIA szybko.waga Ci zleciala

Rany, od 18 codziennie ledwo.żywa jestem... Małe mnie cisnie, brzuch spina, tylko leżenie pomaga...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:23   #3949
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo Szyjka ok, na szczęście długa. Wody płodowe ok, z tym, że jest to niska granica normy i mam pić 3 l dziennie , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.

Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
świetne wieści
a z piciem wody to nic strasznego .. po prostu do pustej szklanki cały czas sobie nalewaj i na pewno uzbierają się te 3 litry

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Kiara,super ze 5,gratulacje

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
I coś mnie rozbiera przeziębienie jakieś..gardło mnie od rana boli i jeszcze doszła chrypka.
Syropek z cebuli się robi, herbatka z cytrynką gotowa..oby przeszło
zdrowia i do tego jeszcze dodaj sok z malin

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:25   #3950
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
od porodu 2 miesiace 25 kwietnia Igorek mial 2 miesiace

takiego dużego już mam chochlika

ale w sumie mnie te 5 kg nie przeszkadza moj maz twierdzi ze to cycki tyle waża i chyba coś w tym jest.

Zmieścilam sie juz w stare dzinsy wiec jestem szczesliwa

wiecie czego nie wolno apomniec do szpitala ?? małej wody mineralnej z dziubkiem !!!! ta jedyna rzecz wspominam jako gadzet niezbedny :P

Mam spakowana
Stary 2016-04-28, 21:31   #3951
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie dużo tych pieluch macie dziewczyny! Ja kupiłam 20 tetrowych i wydaje mi się że to sporo Mam też 4 flanelowe. Bambusowych chyba nie będę kupować, bo po głębszym zastanowieniu się stwierdziłam, że wcześniej takich cudów nie miałam i nie sądzę aby były mi niezbędne Ale wiecie- ja jak facet myślę
kurde to ja tylu nie mam , koniecznie muszę dokupić

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
U mnie pierwsze, ale też jakoś z gadżetami nie świruję
Większość rzeczy mam po siostrzeńcach, więc kupowanie sprawia mi większą przyjemność, bo nie wydaje nie wiadomo ile kasy
A ja tych pieluch tyle bym nakupowała bo mi się bardzo podobają, teraz mam każdą inną w zasadzie
Dokładnie gadżety nie sa najważniejsze Zawsze lepiej mieć więcej pieluszek niż mniej ... ale tez mamy takie czasy że wszedzie można pieluchy dostać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-28 o 21:28
Stary 2016-04-28, 21:31   #3952
misia880
Zakorzenienie

ja mam 35 tetrowych i mm wrazenie ze ciagle ich mało. nn stop piore.
to uleje, to tzreba go wytrzec itp itd, ida jak woda
na dzien czasem 8 do prania mam

Stary 2016-04-28, 21:33   #3953
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-04-28, 21:34   #3954
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ja tez mam karte rossne i z gratisow dostalam wlasnie te chusteczki nawilzane velvet a ostatnio jak bralam pampersy to dostalam plyn do higieny intymnej z AA dla kobiet w ciąży. I tez nie wiem od czego to zalezy.
A co do pieluch to tez nie szaleje mam 10 tetrowych 2 flanelowe dokupie jedna babbusowa i wystarczy.
A powiedzcie mi apropo kocykow ile jest muec najlepiej
o widzisz a ja tylko dostałam na początku oliwke :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 21:35   #3955
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Motylek gigant jesteś. Ja bym 1/3 tych rzeczy nie zrobiła! Co ile masz ktg?

Kiara brawo

Radena dużo mam nie da sobie wcisnąć kitu, a Johnson zamiast zmienić składy idzie w marketing

Fajnie Agusia, że z dzidzią wszystko gra. Ja już pewnie do porodu nie będę miała takiego długiego usg- lekarz powiedział, że jak na prenatalnych i połówkowych było ok, to teraz będzie tylko łożysko i przepływy sprawdzał na wizycie tak na szybko.

Dzisiaj już lepiej z moim przeziębieniem, ale ogólnie szału nie ma.
Mam na ktg jeździć co tydzień, a wizyty mam co 2 tyg, ktg robi mi położna, a wynik omawia mój gin:-D.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:38   #3956
Cierpliwosc
Zadomowienie

Ciągle coś się dzieje i w dzień mam co najwyżej czas na podczytywanie Was na telefonie, więc wybaczcie to masowe cytowanie
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, dziś badanie szybkie, wagi nie mierzyli, lejek nadal jest, szyjka 1,3 cm. Może mnie jeszcze na pogłębione badania wezmą. Nie pytałam, w którym tc będę rodzić, bo raczej oni się starają i martwią czy dotrwam do 36 tygodnia.

Skoro Wy, doświadczone mamy się boicie to co dopiero my mamy powiedzieć
Ale nic w tym badaniu lekarzy nie zaniepokoiło? Obyś wytrwała
A co do porodu, to wiesz...przeżyłyśmy, swoje wiemy + zwykle tak jest, ze połowa znajomych ma dzieci z tego samego roku, więc był czas, ze poród był tematem nr II, zaraz po niemowlęcych kupkach czyli temacie nr I
Cytat:
znowu mi pompe podłączaja na 48h bo jakies skurcze wyszly ;(

nigdy stad nie wyjde juz mam dosc ;( we wtorek kontrolne usg i sie okaze
Trzymaj się Asiek, dla dobra dzidzi! Śpij, czytaj, oglądaj filmy, zrób coś dla Nadii (jak masz jakieś zdolności plastyczne, szyjesz czy cuś) albo napisz do niej list (prezent na 18ur. np.), wymyśl obiady na kilka tygodni z rzędu, leniuchuj na zapas... A z tym, że jesteś sama w sali..pomyśl tak: nikt mi nie chrapie, nie gada głośno przez tel, nie słucha dziwnej muzyki, nie przyjmuje wciąż denerwujących gości, nie narzeka.... Wiesz różnych ludzi można trafić w szpitalu.
Cytat:
Haha, ale czad Tak z tego co zaobserwowałam, to dzieci zawsze mają radochę z gołej pupy
O tak! Moja wciąż chętnie tak lata
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Wędliny domowe od dawna robię, czasem i kupne zjem. Jednak domowe to domowe wiemy co jemy
Jak robisz??
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej odzywam sie dzis bo wczoraj jakos czasu za bardzo nie mialam. Po wizycie ok wyniki krwi super szyjka dluga zamknieta i mocno trzyma. USG dopiero na ostatniej wizycie za miesiac 25 maja. A od 36tc ktg co tydzien. O dziwo pierwszy raz od poczatku ciazy przytylam az 0,5kg. Porod sn no chyba ze dostane ataku kolki watrobowej to wtedy zrobia mi cc.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ja tez dzis udaje sie na maly shopping po reszte wyprawki.
za wizytę. I jak zakupy się udały?
Cytat:
A tak na serio, to korzystam póki mogę przypuszczam, że Hania szybko ukróci moje błogie, długie spanie....
A może nie? Może trafi Ci się taki egzemplarz jak mi, tylko trzeba się przyzwyczaić do przerw w spaniu. Tzn. karmiłam na żądanie, ale ostatnie nocne było np. o 6-7 i dalej kimono do 9-10, potem już wstawałam, żeby coś tam jednak ogarnąć. Do dziś Sarcia daje pospać do 9 Życzę Ci takiej Hani!
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Patrzcie, co uszyła mi koleżanka z lipcówek
Fajne toto
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Przyszły naklejki na ścianę wiec zaczęłam naklejac jestem mega zadowolona w tym miejscu bedzie właśnie stało łóżeczko

Szkoda ze jak dodaje zdjęcia przez telefon obraca je :/
Zamówiłaś naklejki kropki i sama je tak równo przykleiłaś? czy ja tam czegoś nie widzę?
Kropki mi się podobają
Cytat:
Tak mi się przypomniało-moja mama ostatnio z kimś rozmawiała przez telefon, i pyta mnie czy już mam 8 miesiąc czy 9?
A mój tata się włącza do rozmowy:
To ile trwa ciąża? 60 tygodni??..
i musiałam go uświadomić, że nie, że 40 to był w ciężkim szoku..(dodam, ze ma trójkę dzieci)
Wyobrażacie sobie 60 tygodni w ciąży?
Wolę sobie nie wyobrażać
Kiedyś chyba ciążę tylko na miesiące liczyli, bo moja mama też nie ogarnia, a też ma 3 dzieci, o tacie to nie wspomnę
Cytat:
Witam sie ja, po ktg wszystko ok :-D. Miałam po wizycie kupę załatwień, wstąpiłam do rossmana po pampersy i tusz, w biedronie też byłam, kilka rzeczy też kupiłam, potem wstąpiłam do rtv bo chcę kupić nawilżacz, ale nic ciekawego nie było, potem do brw bo nie dostałam paragonu do materaca, potem na poczte, żeby zwolnienie wysłam, do apteki bo kupiłam termometr, do urzędu gminy zapłacić za smieci ido banku, żeby zapłacić za zakupy zallegro min podgrzewacz i pieluchy muślinowe i inne duperelki, teraz się położyłam bo jestem wypompowana, mam nadzieję, że nie przesadziłam :-(
za ktg i ten Twój maraton, zmęczyłam się przy samym czytaniu
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:41   #3957
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
oo kurde

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki podwyższone mam WBC oraz GRAN a ponizej normy HGB oraz HCT :/
tzn ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 21:41   #3958
misia880
Zakorzenienie

Mialo byc 25

Stary 2016-04-28, 21:51   #3959
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sobie uświadomiłam, ze od wtorku jestem juz w 9 MIESIĄCU!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Mialo byc 25

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Uffff

u mnie dwie zdjęte i zostały dwie do wyprania potem wszystko będę prasować moje Tż pomoże

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
bardzo dobra rada

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:

tak jak piję pokrzywę i zauważyłam że nogi mi tak nie puchą i mniejsze mam te pajączki na udach
dwie filiżanki dziennie i jest okey

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-28, 21:51   #3960
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mialo byc 25
To zmienia postać rzeczy troszku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości