|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Dziewczyny, gratulacje udanych wizyt :-D
Madzia, o ile dobrze pamiętam, to twój tż jest weterynarzem? Bo planujemy kupić ultradzwiękowy nawilżacz powietrza, ale przeczytałam w necie, że te dzwięki słyszą zwierzęta między innymi psy i je drażnią, możesz podpytać tż, jak z tym jest???? Wet mojego psa twierdzi , żeby nie kupować,a się nastawiłam już :-( powiedziałam mu, że oduczam psa spania z nami, że chodzi jak struty, to mi powiedział, czy ja jak by mnie ktoś wyrzucił ze swojego miejsca, to też bym struta nie chodziła? I powiedział też, żebym mu spowrotem pozwoliła z nami spać, bo dzieci tylko na tym skorzystają,bo jak będą miały kontakt z psem to przynajmniej nie będą miały alergi, i bądz tu mądry. Chyba zmięknę, bo mi go tak szkoda, jak krąży po sypialni i próbuje wskoczyć na łóżko :-( |
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobrze się czujesz z tymi 5 ?
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym na wadze nie widziala to bym nawet nie wiedziala ze mam te 5 kg wiecej. Takze nie ma zle. Mam nadzieje ze zejda ale jak nie to trudno :p
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
misia Ty masz nianie ?
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
i tak super wagę masz. Ja się zastanawiam czy mi pupa zmaleje i uda :/
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3966 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz żadnego gratisa nie dostałam w Rossie, ba nawet nie chce mi na profilu dodać drugiego dziecka:/ Cytat:
Brawa dla Pana![]() Cytat:
I fajnie się czyta takie wiadomości od zadowolonych rodziców![]() Cytat:
A dopiero będziesz ryczeć, jak Igorek będzie sobie go ciumkałCytat:
Teraz wyników nie widzę, bo idą prosto do przychodni i jestem dużo spokojniejsza, czego i Tobie życzę Cytat:
Cytat:
![]() Tak robiłam za I razem, potem taki np. smoczek przelewałam wrzątkiem bądź przy większym dziecku i braku dostępu zwykłą wodą i też było ok ![]() Też tak robiłam. Chyba by ze mnie nic nie zostało przez te prawie 22miesiące kp, gdybym zrezygnowała z połowy wyżywienia. Po I w szpitalu dostawałyśmy takie jedzenie, że..szkoda gadać, a jednak dzieci to przetrwały. Po II jak moja położna środowiskowa usłyszała o piersi na parze (tak, tak przez I dwa tygodnie bałam się jeść mięso inaczej niż gotowane), to dostałam ochrzan i gazetę, w której było o tym, żeby jeść wszystko. Po III nie zamierzam zjeść kilograma truskawek zaraz po wyjściu ze szpitala, ale kilka na początek zaryzykuję i jak nie będzie wysypki, to będę jeść codziennie
|
|
|
#3967 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ooo, jednak byłaś u dentysty. Dobrze że dałaś radę bez przygód
|
||||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 | |||
|
Ania
|
Cytat:
no to gratulacje![]() Cytat:
)Cytat:
Dziękuję Jak pójdzie po mamusi, to będzie śpioszek![]() Na ogół mam tak, ze tylko poczuję poduszkę i śpię. Moja mama mówi, że jak byłam mała to właśnie zawsze tak było poduszka+ Ania= od razu spanie!![]() Dobranoc mamusie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załatwiłaś sporo spraw! Super, ze masz energie i moblina jestes na tyle że sama sobie wszystko ograniasz ![]() Cytat:
Poza tym to nie zdrowe nie gasić pragnienia. Tak mnie się wydaje, ale może jest inaczej ![]() Cytat:
Ja też oliwkę bd fur mama, coś tak Jonhsona i kiedyś małe chusteczki babydream niebieskie. Cytat:
Cytat:
Tak jest wetem ![]() U Nas pieseł śpi z Nami. Nie jest nachalny. Zasypia w nogach albo wzdłóż ciała a potem nad ranem przy głowie się przytula Oby byla taka grzeczna jak Hania bedzie z Nami chciała spać ![]() Ty masz juz mądre dorosłe psisko I tak super, ze nie wskakuje na chama na łożko.Radena odwiedzał mnie tylko TŻ bo moi rodzice i rodzeństwo mieszka 300 km od Nas, rodzice TŻ 100km. Znajomi z pracy to w wiekszości doradcy klinenta pracujący głównie poza terenem gdzie wylądowalam w szpitalu. Więc pozstał TŻ ![]() Cierpliwość wrzucę na spokojnie do klubu przepisy. A tutaj fotkę z wydruku bo gdzieś też mam. Tylko odkopię te przepisy ok?
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-04-28 o 22:22 |
|||||
|
|
|
#3971 | |||
|
Zadomowienie
|
To już koniec będzie
![]() Cytat:
za kilogramy, super Ci zleciało No i za dużego chłopca![]() Taa woda z dzióbkiem, mój Tż zostawił moją na IP, myślałam, że go ubije. Poszedł kupić nową i wrócił z jakąś magnezową czy innym syfem, musiał wylewać, bo była okropna. Ale butelka must have, muszę kupić i może to będzie I rzecz jaką spakuję do torby ![]() Jak czytam ile macie pieluch zwykłych, to mam wytrzeszcz. Ogarniam, że posiadam 2 flanelowe z nadrukiem (prawie ich nie użyłam), 3 duże 35letnie flanelowe obszyte przez moją mamę (toż to cud, ona nie ma cierpliwości do takich rzeczy), które służyły nam do osuszania po kąpieli oraz 2 tetry z nadrukiem i trudno powiedzieć ile zwykłych, ale część z plamami... Chce dokupić 3 bambusowe duże jak będę w TkMaxie, bo tam fajne widziałam w spoko cenie i finito. I nie przypominam sobie żebym ich tyle dziennie zużywała ![]() Cytat:
Cytat:
U nas w środę r4uszył remont
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Jutro popoludniu wyjezdzam i to pewnie na jakis tydzien i tak teraz rozkminiam czy powinnam brac ze soba ta ogromna torbe do szpitala (?)
I tak w ogole od kiedy powinno sie klasc podklad na lozko w razie jakby wody odeszly w nocy... Albo na fotel w aucie ![]() Tak sobie rozmyslam ![]() Mlody sie tak rozpycham ze czuje go i w podbrzuszu i pod zebrami |
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
elektroniczna
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
tez mam zamiar jeść wszystko ale z umiarem i stopniowo
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam do przedstawiciela peg perego i odpisali, ze jesli nie bede uzywac w aucie to nie ma problemu.
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ostatnio tak sobie pomyślałam, że od maja podłożę sobie podkład pod prześcieradło, bo szkoda materaca jakby co
|
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dobrze że pytasz od kiedy te podkłady kłaść... w 4 rossamie nie ma ich :/ więc jeszcze ich nie posiadam
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za równy tydzien mam wizyte kwalfikacyjna wiec licze ze do tego momentu bedzie spokoj :p |
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Soffinka torbę zawsze lepiej wziąć, będziesz spokojniejsza. A co do podkładu, nie używałam, nie podpowiem.
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
mowisz że będzie tyle siły na gotowanie
![]()
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
Ja też w rosku nie dostaje gratisów.
W szpitalu przydały mi się jeszcze ręczniki papierowe. Używałam zamiast papieru toaletowego-bardziej chłonne i się nie targają Wcinam truskawki i ide spać ;-) Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-04-28 o 22:33 |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Mam elektroniczna. Ale nie kupowalam, ciocia mi dala swoja. Raz jej uzylam
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Masz na mysli podkłady do przewijania z babydream? U mnie są 2 rossmanny i tez 0 podkładów, a najlepsze, że mają na nie promocje za 9,99 zamiast 13,99, ale babka na kasie powiedziała, ze już miesiąc ich nie ma. Także super promocja.
Za to w Opolu moja siostra sprawdzała i promocji nie było, a podkłady tak Niezła polityka Rosska
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59661606]Ja też w rosku nie dostaje gratisów.
[/QUOTE] A chociaż w kolejce Cię przepuszczają? Bo ja ani tego, ani tego nie doświadczam |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Na noc maluszkowi do spania ubierać śpioszki z dł. rękawem ?
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Po prostu przy kp będziesz ciągle głodna, a kanapki i herbatniki kiedyś Ci się znudzą
|
|
#3988 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podkładów używałam tylko po porodzie Przy córce pęcherz miałam przebijany podczas porodu, a przy synu pęcherz pękł podczas już solidnego skurczu przy konkretnym rozwarciu jak leżałam na kanapie ale wody wypłynęły dopiero jak wstałam na podłogę. |
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zamaru jeszcze nigdzie ich podkładać żeby nie wywołać wilka z lasu
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
z jakiejs niemieckiej nie wiem jaka to nawet. Czy zadowolona hmm uzylam jej raz jak sie kapalam a maly spal. Slyszalam jak zakwilil dwa razy :p ciezko mi ocenic bo troche zbedny gadzet dla mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

a dobrze się czujesz z tymi 5 ?

?

, bo jak nie to wyśle mnie do szpitala

Trzymaj się Asiek, dla dobra dzidzi! Śpij, czytaj, oglądaj filmy, zrób coś dla Nadii (jak masz jakieś zdolności plastyczne, szyjesz czy cuś) albo napisz do niej list (prezent na 18ur. np.), wymyśl obiady na kilka tygodni z rzędu, leniuchuj na zapas... A z tym, że jesteś sama w sali..pomyśl tak: nikt mi nie chrapie, nie gada głośno przez tel, nie słucha dziwnej muzyki, nie przyjmuje wciąż denerwujących gości, nie narzeka.... Wiesz różnych ludzi można trafić w szpitalu.
Jak pójdzie po mamusi, to będzie śpioszek
No i