Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-29, 06:47   #2341
Babygirl1990
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Hej dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzien dobry
25+0

Ja W oczekiwaniu na dziecko czytam na bieżąco- tzn opis tygodnia. Ewentualnie opis miesiąca, ale w 6 poród, szkoła rodzenia itp i mam to gdzieś.
A szkoła rodzenia w szpitalu ma spotkanie w środę o 14. Nie wiem czy tylko pierwsze czy zawsze, ale niektóre mamy pracują o tej godzinie, tatusiowie też nie. Bezsensu dla mnie.
Gratulacje!! Czas pędzi nieubłaganie

U nas tez o wczesnej porze szkoła rodzenia, dlatego wybieram się bez męża (mam nadzieje że nie będę jedyna :p)

Miłego dnia wszystkim mamusiom!
Stary 2016-04-29, 07:24   #2342
Krefetka
Zadomowienie

cześć, czytałam Was wczoraj w kolejce na IP ale juz nie miałam siły pisać.

byłam wczoraj na prezentacji thermo mixa i juz mąż zbiera kasę a jak usłyszałam, że są też przepisy wege oraz cała książka z posiłkami dla dzieci to pomyslalam, że pomoge mezowi zbierac kasę

dzis planuję leżeć plackiem (jak co dzień)

jutro w Wejherowie ostatni dzień targów dziecięcych i obiecałam sobie, że w nagrodę za leżenie podjadę i zobaczę co jest tam ciekawego

Miłego dnia.

aaa któraś pisała o szczypaniu po luteinie wg mnie to nie jest wlasciwy objaw, później doczytałam coś o żółtej wydzielinie, lekarzem nie jestem ale jak na moje to infekcja

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-29 o 07:42
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 08:03   #2343
tija93
Zakorzenienie

Hej

Obudziłam się z bólem pleców

Śniło mi się dzisiaj, że karmiliśmy naszą córeczkę jakąś dziwną papką i jej smakowało A TŻtowi się śniło, że urodziła nam się małpka

Cukrzyca. Jedyne słuszne wartości to są te z rekomendacji z 2014. Nie te starsze, ani nie te podane przy wynikach z labu. Tak samo jedyną słuszną metodą diagnostyki jest doustny test obciążenia glukozą 75g i 3 pomiary cukru z krwi obwodowej.

Czyli:
Na czczo cukier do 92 mg/dl
Po 1h do 180 mg/dl
Po 2h do 153 mg/dl

Żeby uzyskać z tego mmol/l dzielimy wartości przez 18. Diagnozuje się cukrzyce gdy chociaż jeden wynik jest nieprawidłowy.

W załączniku rekomendacje

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość

W ogóle Lilka waży już 590g! a 13.04 wyszło 370 w tak krótkim czasie tyle urosła?!
Pewnie

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Pokażę Wam naszą Lenkę Myślicie, że 'to' czarne na głowie to włosy?
Śliczna Lenka Ale to raczej nie włoski tylko przekłamany obraz

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie ale dopiero w weekend napiszę na temat polisy. Mój mąż będzie w pracy więc bedę miała trochę czasu na to. Dziś niestetymialam dziewczyny z pracy na szkoleniach a co za tym idzie dużo pracy spadło na mnie i niestety nie mam czasu na nic. Dopiero co wróciłam dziś z biura
Jutro czeka mnie podobny dzień ale obiecałam sobie, że wyjdę przed 17 bo jadę na fitness dla ciężarnych. Wszystko w związku z tym, że pracownice chcą weekendy majowe więc biorą urlopy a ja zostaje na warcie
Idą mi na rękę z urlopami w lecie (wybierają w czerwcu i lipcu) żebym na sierpień mogła już spokojnie iść rodzić
Także w sobote postaram się Wa opisać jakie są możliwości oszczędzania i na jakich warunkach.
Spokojnie nam napiszesz kiedy będziesz miała czas

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
10,7
Mi gin dał żelazo przy hb=11,5, a znam wersje, że w II trymestrze anemia jest dopiero poniżej 10,5. Pewnie dostaniesz żelazo

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A wiecie, że mi się hemoglobina podniosła o ponad 0,5 w ciągu trzech tygodni? Zważywszy na moją absolutnie ograniczoną przez wymioty dietę, jestem naprawdę w szoku... Poza swieżo wyciskanym sokiem, który mama mi codziennie robi, to nie wiem, czy jem coś sensownego.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Super!

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witaj Likap

Tak czytam o tych Waszych twardnieniach, że bierzecie jakieś leki, że trzeba odpoczywać, że zakaz seksu, a nawet szpital ...

Mnie też twardnieje, wczoraj ginowi to powiedziałam, ale jakby mnie olał - magnezu kazał tylko więcej brać
Po to wszystko zależy czy Twoje twardnienia to fizjologia czy może już patologia czyli czy nic się z szyjką nie dzieje

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam takie wartości dla Pl - z książki dla kobiet z cukrzycą ciążowa z poradni diabetologicznej.
Ale to są dla glukometru więc może dla obciążenia glukoza są inne
Te wartości to akurat wartości dla tzw. wyrównanej cukrzycy ciężarnej Czyli cukrzyca jest zdiagnozowana i takie wartości powinna mieć kobieta po zastosowaniu leczenia.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić, dzisiaj upatrzyłam bujaczek na olx - i po 40minutach był już mój . Bardzo się cieszę, że jednak kupiliśmy używany bo jest w suuuuper stanie a kosztował 190 zamiast 340zł . Także nawet jeśli będziemy chcieli go potem sprzedać to nic nie stracimy na wartości!

Załącznik 6388861Załącznik 6388866
Super Ci się trafiło!

Cytat:
Aha i któraś pisała bardzo długą i nieznaną mi listę witamin/odżywek dla niemowląt ? Co jest absolutnie konieczne? Jakieś witaminy D itd? Pomóżcie Nie chcę też syncia faszerować, jeżeli coś nie jest konieczne. Wystarczająco dużo sama przyjmuję w czasie ciąży

Dobra... Próbuję iść spać ...
Witaminę D podajemy każdemu noworodkowi/niemowlakowi do skończenia 3 miesiąca życia w ilości 400j na dzień. Witaminę K podajemy gdy karminy piersią, też do skończenia 3 miesiąca życia w ilości 150 mikrogram na dobę (nowe wytyczne). Proponuję wstrzymać konie do po porodzie
Cytat:
Dzien dobry
25+0
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Standard cukrzyca 2014.pdf (111,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-04-29, 08:25   #2344
Piernik Torunski
Zakorzenienie

dziewczyny trzymamy mocno kciuki za DobrąDuszę i Jej Małgosię.. przekazuję Wam wiadomość prywatną, którą od Niej dziś otrzymałam:

Hej Pierniczku piszę pw bo coś mi nie działa net w telefonie i wizaż mi tak działa że nie mogę pisać na forum ale Was czytam. Otóż jeśli możesz to przekaż proszę dziewczynom,że wczoraj na wizycie okazało się że szyjka skróciła mi sie z 3,5cm do 2,2 i lekarz jeszcze wczoraj położył mnie u siebie na oddziale. Trzymajcie kciuki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 08:28   #2345
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymamy mocno kciuki za DobrąDuszę i Jej Małgosię.. przekazuję Wam wiadomość prywatną, którą od Niej dziś otrzymałam:

Hej Pierniczku piszę pw bo coś mi nie działa net w telefonie i wizaż mi tak działa że nie mogę pisać na forum ale Was czytam. Otóż jeśli możesz to przekaż proszę dziewczynom,że wczoraj na wizycie okazało się że szyjka skróciła mi sie z 3,5cm do 2,2 i lekarz jeszcze wczoraj położył mnie u siebie na oddziale. Trzymajcie kciuki
Baaardzo mocne !!!
Stary 2016-04-29, 08:33   #2346
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
cześć, czytałam Was wczoraj w kolejce na IP ale juz nie miałam siły pisać.

byłam wczoraj na prezentacji thermo mixa i juz mąż zbiera kasę a jak usłyszałam, że są też przepisy wege oraz cała książka z posiłkami dla dzieci to pomyslalam, że pomoge mezowi zbierac kasę

dzis planuję leżeć plackiem (jak co dzień)

jutro w Wejherowie ostatni dzień targów dziecięcych i obiecałam sobie, że w nagrodę za leżenie podjadę i zobaczę co jest tam ciekawego

Miłego dnia.

aaa któraś pisała o szczypaniu po luteinie wg mnie to nie jest wlasciwy objaw, później doczytałam coś o żółtej wydzielinie, lekarzem nie jestem ale jak na moje to infekcja
IP? byłaś w szpitalu? czy ten skrót co innego oznacza?
termomix fajna sprawa..pomóż męzowi trochę, ale nie przesadzaj..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Śniło mi się dzisiaj, że karmiliśmy naszą córeczkę jakąś dziwną papką i jej smakowało A TŻtowi się śniło, że urodziła nam się małpka

Cukrzyca. Jedyne słuszne wartości to są te z rekomendacji z 2014. Nie te starsze, ani nie te podane przy wynikach z labu. Tak samo jedyną słuszną metodą diagnostyki jest doustny test obciążenia glukozą 75g i 3 pomiary cukru z krwi obwodowej.

Czyli:
Po 1h do 180 mg/dl
Po 2h do 153 mg/dl

Żeby uzyskać z tego mmol/l dzielimy wartości przez 18. Diagnozuje się cukrzyce gdy chociaż jeden wynik jest nieprawidłowy.

Pewnie

Mi gin dał żelazo przy hb=11,5, a znam wersje, że w II trymestrze anemia jest dopiero poniżej 10,5. Pewnie dostaniesz żelazo

Super!

Po to wszystko zależy czy Twoje twardnienia to fizjologia czy może już patologia czyli czy nic się z szyjką nie dzieje

Te wartości to akurat wartości dla tzw. wyrównanej cukrzycy ciężarnej Czyli cukrzyca jest zdiagnozowana i takie wartości powinna mieć kobieta po zastosowaniu leczenia.

Super Ci się trafiło!

Witaminę D podajemy każdemu noworodkowi/niemowlakowi do skończenia 3 miesiąca życia w ilości 400j na dzień. Witaminę K podajemy gdy karminy piersią, też do skończenia 3 miesiąca życia w ilości 150 mikrogram na dobę (nowe wytyczne). Proponuję wstrzymać konie do po porodzie

pewnie jakoś kiepsko się ułozyłaś, dlatego te plecy pobolewają.. oby szybko minęło

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Baaardzo mocne !!!
masakra z tą szyjką.. niby wszytsko w porządku, niczego sie nie domyślając taka diagnoza... i co lekarz to inne działanie.. ehh

trzymamy
Stary 2016-04-29, 08:33   #2347
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:

no to trzymamy!

Cytat:
Hej

Czyli:
Po 1h do 180 mg/dl
Po 2h do 153 mg/dl

Pewnie

Super!

Super Ci się trafiło!

Jesteś naszym wizażowym aniołem stróżem

___
A myślałam że pogrillujemy w majówkę :|

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-29 o 08:34
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 08:34   #2348
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

O kurczaki
Trzymam mocno kciuki! Nogi w garnek i będzie dobrze 😘
Stary 2016-04-29, 08:35   #2349
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie jakoś kiepsko się ułozyłaś, dlatego te plecy pobolewają.. oby szybko minęło

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

masakra z tą szyjką.. niby wszytsko w porządku, niczego sie nie domyślając taka diagnoza... i co lekarz to inne działanie.. ehh

trzymamy
Już minęło, teraz głodna jestem

Bo ta szyjka to zdradziecka menda jest! Jak się skraca/rozwiera/rozpulchnia i nie towarzyszą temu skurcze to się guzik wie! Dlatego ważne jest regularne badanie.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Jesteś naszym wizażowym aniołem stróżem
Stary 2016-04-29, 08:36   #2350
Kasmina
Rozeznanie

Coś mi wizaż źle działa na tel...

Trzymam kciuki za DobraDusze i Małgosię

Dziś zaczynam III trymestr 27+0
Zobaczcie jaki elegant będzie czekał na wasze dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160429_081726827.jpg (116,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160429_081800120.jpg (160,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160429_081836954.jpg (122,3 KB, 13 załadowań)
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 08:36   #2351
TinkerrBell
Zadomowienie

Ciąża to taki bardzo dziwny stan...wczoraj czułam się i wyglądałam jak kupa....dziś mam wrażenie, że wyglądam jak milion dolarów i rozpiera mnie energia....
Może to wynik tego, że przespalam kawałek nocy, bo moje noce ostatnio wyglądają dokładnie tak jak ten obrazek z forum.z fb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461911780674.jpg (33,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2016-04-29, 08:40   #2352
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
___
A myślałam że pogrillujemy w majówkę :|
a co stoi na przeszkodzie?

Cytat:
O kurczaki
Trzymam mocno kciuki! Nogi w garnek i będzie dobrze 😘
eej czemu wcześniej nie mówiłas z tym garnkiem? może by się u mnie nie skróciła...

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

o kurcze..muszę moją Matysię ostrzec przed tym przystojniakiem, bo mi dziewczynę rozpuści.. ale sweter w paski śliczniasty..szukam czegos takiego dla córci..

Cytat:
Ciąża to taki bardzo dziwny stan...wczoraj czułam się i wyglądałam jak kupa....dziś mam wrażenie, że wyglądam jak milion dolarów i rozpiera mnie energia....
Może to wynik tego, że przespalam kawałek nocy, bo moje noce ostatnio wyglądają dokładnie tak jak ten obrazek z forum.z fb
ja się czuję od paru miesięcy nie jak kupa a jak kupsko
Stary 2016-04-29, 08:40   #2353
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Ulala, dziewczyny będą się o niego zabijać

Za III trymestr

Cytat:
Stary 2016-04-29, 09:01   #2354
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

DobraDusza trzymam mocno kciuki dobrze że gin szybko zareagował i jesteś pod opieką Wysyłam pozytywne myśli do Was

Mnie dziś znowu obudził skurcz w łydce tak jak i wczoraj. 5 maja mam wizytę więc zapytam gina czy nie powinnam uzupełnić sobie magnezu bo zauważyłam że odkąd nie jem czekolady (a wcześniej się nią obżerałam wręcz) to mam te skurcze

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:07   #2355
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
DobraDusza trzymam mocno kciuki dobrze że gin szybko zareagował i jesteś pod opieką Wysyłam pozytywne myśli do Was

Mnie dziś znowu obudził skurcz w łydce tak jak i wczoraj. 5 maja mam wizytę więc zapytam gina czy nie powinnam uzupełnić sobie magnezu bo zauważyłam że odkąd nie jem czekolady (a wcześniej się nią obżerałam wręcz) to mam te skurcze
Musisz wrócić do czekolady A tak serio to możesz sama wziąć magnez, bo niepotrzebnie się meczysz.
Stary 2016-04-29, 09:09   #2356
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:

trzymam mocno kciuki
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:13   #2357
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz wrócić do czekolady A tak serio to możesz sama wziąć magnez, bo niepotrzebnie się meczysz.
Myślisz że mogę bez konsultacji z gin? Niby to tylko magnez
Ewentualnie myślałam żeby sobie kupić czekoladę i jeść sobie kostkę przed snem no ale nie oszukujmy się, zjem całą od razu a nie chcę zaczynać bo już kilka dni nie jem i powoli się przyzwyczaiłam

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-29 o 09:14
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:19   #2358
TinkerrBell
Zadomowienie

Spraw kilka

Musiałam wyciągnąć kurtkę zimowa z walizki....wczoraj mocno sypalo śniegiem, dziś aż dwa stopnie odczuwalne nawet -3... Koniec KWIETNIA!!!!
I ma być tak uroczo przez kolejny tydzień.

Dwa! Moja koleżanka pracy urodziła wczoraj ślicznego synka z bujną ciemna czupryna!
Chłop 4660 i 53 cm Sn.
Mówi, że było boleśnie ale szybko. Może to być wynik tego, że wody Odeszły już w poniedziałek? I że młody taki duży?
Kurczaki...oby mój nie ważył więc niż 3500😜

Trzy. Jak przekonać syna by skakał sobie trochę wyżej? Mój pęcherz jest już chyba w strzepach. To jest tak bardzo nieprzyjemne, że nie wiem czy się zwinąć w kłębek czy od razu jak stoję posikac. Dodatkowo wczoraj chyba oberwalo się przy okazji jajnikom...albo czemuś w pobliżu....
Stary 2016-04-29, 09:22   #2359
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Tez trzymam kciuki....przykre informacje ale wszystko musi byc dobrze!
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:26   #2360
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Myślisz że mogę bez konsultacji z gin? Niby to tylko magnez
Ewentualnie myślałam żeby sobie kupić czekoladę i jeść sobie kostkę przed snem no ale nie oszukujmy się, zjem całą od razu a nie chcę zaczynać bo już kilka dni nie jem i powoli się przyzwyczaiłam
Ja na skurcze w łydkach i twardniejący brzuch biorę Aspargin z zalecenia gina

Wiem co to za ból...
Stary 2016-04-29, 09:29   #2361
florencee
Zadomowienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
(...)
Muszę się pochwalić, dzisiaj upatrzyłam bujaczek na olx - i po 40minutach był już mój . Bardzo się cieszę, że jednak kupiliśmy używany bo jest w suuuuper stanie a kosztował 190 zamiast 340zł . Także nawet jeśli będziemy chcieli go potem sprzedać to nic nie stracimy na wartości!

Załącznik 6388861Załącznik 6388866

Babcia i ciocia partnera robią cuda na drutach. Babcia ostatnio poinformowała nas, że zrobi dla pierwszego prawnuka/prawnuczki kocyk do wózka a ciocia dzisiaj zaczęła dziergać sukienkę do chrztu jeeeej bardzo mnie wzruszają takie prezenty od serca
Fajnie, że udało się kupić bujaczek, ładny jest.
Prezenty od babci i cioci bardzo miłe!

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
(...)

Ja też dziś powiedziałam ginowi że mi macica twardnieje to powiedział że to skurcze przepowiadające i że jeżeli nie są bardzo bolesne i zbyt częste to nie ma się czym przejmować
Ogólnie wizyta była krótka, wszystko w porządku, dalej będzie dziewczynka, waży 600g
Super, że wszystko w porządku na wizycie.

Cytat:
Mnie to na przykład w ogóle nie boli - po prostu brzuch mi się stawia, twardnieje

Kurde, stwierdziłam, że nie będę się użerać z tym gościem z Allegro. Szkoda moich nerwów, nie będę żebrać, żeby łaskawcy mi wysłali zamówienie. Sporo rzeczy jest na Gemini (smoczki, butelki, proszki do prania! nawet szczotki do czyszczenia butelek, nawet staniki do karmienia ). I w sumie niektóre rzeczy wyjdą mi taniej na Gemini, a pierdoły typu prześcieradełka itd. zamówię też na All, już znalazłam sprzedawcę. Chociaż ten, co mnie wkurzył, ten r_p77 jako jedyny na Allegro miał flanelowe prześcieradła i do wózka, i do łóżeczka i na przewijak ... A tak niestety, wezmę frotte

Dopiero mi Gemini przyszło, a widzę, że następne zamówienie za 300zł będzie bardzo łatwo zrobić Jeszcze nie zamawiam, ale powoli robię listę, jak mi się coś przypomni.

Ile saszetek Tantum Rosa proponujecie? Jedno opakowanie 10 saszetek wystarczy, czy lepiej ze dwa?

Aha i któraś pisała bardzo długą i nieznaną mi listę witamin/odżywek dla niemowląt ? Co jest absolutnie konieczne? Jakieś witaminy D itd? Pomóżcie Nie chcę też syncia faszerować, jeżeli coś nie jest konieczne. Wystarczająco dużo sama przyjmuję w czasie ciąży

Dobra... Próbuję iść spać ...
To szkoda, że ten sprzedawca z allegro się nie ogarnął, no ale skoro wyjdzie taniej na Gemini to nie jest źle.

Też mnie nie boli to twardnienie, czuję po prostu taką zmianę, czyli chyba nie jest źle i nie trzeba bardziej radykalnych środków niż magnez.

Cytat:
Dzien dobry
25+0

Ja W oczekiwaniu na dziecko czytam na bieżąco- tzn opis tygodnia. Ewentualnie opis miesiąca, ale w 6 poród, szkoła rodzenia itp i mam to gdzieś.
A szkoła rodzenia w szpitalu ma spotkanie w środę o 14. Nie wiem czy tylko pierwsze czy zawsze, ale niektóre mamy pracują o tej godzinie, tatusiowie też nie. Bezsensu dla mnie.
Brawa za 25+0!
Godzina szkoły rodzenia kompletnie bez sensu.

Cytat:

Ojej. :|

DobraDuszo, trzymam mocno kciuki za Ciebie i córeczkę, mam nadzieję, że szyjka się uspokoi.

Cytat:

No no, bardzo ładne zestawy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:29   #2362
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Spraw kilka

Musiałam wyciągnąć kurtkę zimowa z walizki....wczoraj mocno sypalo śniegiem, dziś aż dwa stopnie odczuwalne nawet -3... Koniec KWIETNIA!!!!
I ma być tak uroczo przez kolejny tydzień.

Dwa! Moja koleżanka pracy urodziła wczoraj ślicznego synka z bujną ciemna czupryna!
Chłop 4660 i 53 cm Sn.
Mówi, że było boleśnie ale szybko. Może to być wynik tego, że wody Odeszły już w poniedziałek? I że młody taki duży?
Kurczaki...oby mój nie ważył więc niż 3500��

Trzy. Jak przekonać syna by skakał sobie trochę wyżej? Mój pęcherz jest już chyba w strzepach. To jest tak bardzo nieprzyjemne, że nie wiem czy się zwinąć w kłębek czy od razu jak stoję posikac. Dodatkowo wczoraj chyba oberwalo się przy okazji jajnikom...albo czemuś w pobliżu....
Ale gigant !! Ja to bym chciała tulić Kruszynke a to pokaźny chłop duży miała brzuch??

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-04-29 o 09:30
Stary 2016-04-29, 09:30   #2363
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

trzymamy
trzymam
za DD i Małgosię

byłam na izbie przyjęć bo się na schodach poślizgnęłam i kilka schodków nie poczuło moich stóp tylko 4 litery. Dla spokoju męża pojechaliśmy sprawdzić czy jest wszystko ok

tak więc wszystko jest ok, lek powiedział że na płodzie mój zjazd nie zrobił wrażenia szyjka piękna (cokolwiek to znaczy), a dziecko leży głową w dół we właściwej pozycji do porodu (choć mi się zdaje że jeszcze ma siłę i czas na kręcenie się).

jedyne co ucierpiało na zjeździe ze schodów to moja duma i pośladek, który mam zielony i boli

Cytat:

gratulacje za skonczone tygodnie. Ubrania fajne

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-29 o 09:33
Stary 2016-04-29, 09:34   #2364
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Czyli:
Po 1h do 180 mg/dl
Po 2h do 153 mg/dl

Właśnie miałąm pisać błagalnego posta o interpretacje wynikow krzywej. Mąż właśnie dzwonił zeby mi podać bo odbierał za mnie. I podał w tych dziwnych jednostkach, więc wklepałam w google dziadostwo a tam cuda na kiju i juz już już prawie płakałam a tu jak zawsze Tija poratowała....

wg wskazówek Tiji norma dla mmol/l:
na czczo 5,11
po 1h 10
po 2h 8,5

moje wyniki:
na czczo 5,02
po 1h 9,73
po 2h 7,79

Jakbym coś gdzies źle policzyła to mnie poprawcie choć nieśmiało się ciesze, że jednak się mieszcze w normie! Bosze jak ja sie bałam tych wyników! Za to leukocyty cały czas mi rosną juz przekroczyłam normę...

Cytat:

I ja trzymam mocno kciukasy!!! Rany dziewczyny niby wsio ok a tu kurczaki w jednej chwili moze być niebezpiecznie. Strasznie płaczliwa jestem jak sobie to uświadomie.

Nic nie pisze ale ciągle was czytam. Nic ciekawego sie u mnie nie dzieje, dzień jak co dzień. Remont na wsi dobiega końca (u nas) za to zaczął się u mojej mamy (mamy mieszkania w 1 domu) a że to kobieta która jest mega niezdecydowana to urządzam już 3 łazienkę w ciągu hmmm 1,5 roku. Mam nadzieje, że w czasie majówki zrobimy malowanie u nas i bedzie szczęsliwy koniec. Wybierałam wczoraj próbki kolorów i bardzo chciałam poszaleć zrobic inaczej niż w Krk, wiecie tak żeby było widać ze to inne miejsce. No i wymyśliłam ciemne sciany w salonie (czekolada albo bordo) ale mąż zaprotestował i wyjdzie jak zawsz ech...

Jutro przylatuje moja siostra z narzeczonym i przyznam się wam że juz nie mogę sie doczekać Od razu się przyznaje że bedę nadrabiać 6 maja.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:40   #2365
Krefetka
Zadomowienie

ach no i chciałam się pochwalić... głównie DD...
kupiłam w koncu podkład, primer, korektor pod oczy i transparentny puder...

dwóch pierwszych muszę sie jeszcze nauczyć nakładać - bardziej fluid niz primer (bo musiałam 2 razy zmyć twarz zanim dobrze rozsmarowałam) ale za to puder mogę Wam spokojnie polecić bo jest cudowny (Kryolan 5700 Puder transparentny)
Stary 2016-04-29, 09:46   #2366
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Daj Boże !! Byle się udało po ciązy wrócić do normalności
Też liczę, że 90 to będzie max ....
Damy radę... pierwszą ciążę rozpoczęłam z wagą 70 kg, zakończyłam z wagą 83 kg a po pół roku ważyłam 56 kg... w życiu taka chuda nie byłam, aż mi się to nie podobało... i poza karmieniem i opieką nad dzieckiem nie robiłam nic specjalnego, to naprawdę wystarczyło...

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny od 2 maja w lidlu będą termometry na podczerwień 6 w 1 dla maluszka i zastanawiam się nad nim. A wy jakie planujecie kupić?
Właśnie ten... Nawet sobie ustawiłam przypomnienie w telefonie żebym nie przespała otwarcia...

To ja się żegnam , cały weekend majowy zamierzam spędzić bez neta, pozdrowię od was morze gdzie ma być ładna bezdeszczowa pogoda Ciekawe ile naskrobiecie do wtorku...pewnie nie będę w stanie nadrobić...

Udanego weekendu
Stary 2016-04-29, 09:50   #2367
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Właśnie miałąm pisać błagalnego posta o interpretacje wynikow krzywej. Mąż właśnie dzwonił zeby mi podać bo odbierał za mnie. I podał w tych dziwnych jednostkach, więc wklepałam w google dziadostwo a tam cuda na kiju i juz już już prawie płakałam a tu jak zawsze Tija poratowała....

wg wskazówek Tiji norma dla mmol/l:
na czczo 5,11
po 1h 10
po 2h 8,5

moje wyniki:
na czczo 5,02
po 1h 9,73
po 2h 7,79

Jakbym coś gdzies źle policzyła to mnie poprawcie choć nieśmiało się ciesze, że jednak się mieszcze w normie! Bosze jak ja sie bałam tych wyników! Za to leukocyty cały czas mi rosną juz przekroczyłam normę...

I ja trzymam mocno kciukasy!!! Rany dziewczyny niby wsio ok a tu kurczaki w jednej chwili moze być niebezpiecznie. Strasznie płaczliwa jestem jak sobie to uświadomie.

Nic nie pisze ale ciągle was czytam. Nic ciekawego sie u mnie nie dzieje, dzień jak co dzień. Remont na wsi dobiega końca (u nas) za to zaczął się u mojej mamy (mamy mieszkania w 1 domu) a że to kobieta która jest mega niezdecydowana to urządzam już 3 łazienkę w ciągu hmmm 1,5 roku. Mam nadzieje, że w czasie majówki zrobimy malowanie u nas i bedzie szczęsliwy koniec. Wybierałam wczoraj próbki kolorów i bardzo chciałam poszaleć zrobic inaczej niż w Krk, wiecie tak żeby było widać ze to inne miejsce. No i wymyśliłam ciemne sciany w salonie (czekolada albo bordo) ale mąż zaprotestował i wyjdzie jak zawsz ech...

Jutro przylatuje moja siostra z narzeczonym i przyznam się wam że juz nie mogę sie doczekać Od razu się przyznaje że bedę nadrabiać 6 maja.
normę leukocytów to ja złamałam już w 1trym. Podobno to taka fizjologia w ciąży więc raczej nie masz się czym przejmować.
brawa za brak cukrzycy!!

co do ścian - jakieś 3 lata temu przez 5 lat patrzyłam na czekoladową ścianę u siebie i tak po roku nie mogłam doczekać się kolejnego remontu.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Damy radę... pierwszą ciążę rozpoczęłam z wagą 70 kg, zakończyłam z wagą 83 kg a po pół roku ważyłam 56 kg... w życiu taka chuda nie byłam, aż mi się to nie podobało... i poza karmieniem i opieką nad dzieckiem nie robiłam nic specjalnego, to naprawdę wystarczyło...

Właśnie ten... Nawet sobie ustawiłam przypomnienie w telefonie żebym nie przespała otwarcia...

To ja się żegnam , cały weekend majowy zamierzam spędzić bez neta, pozdrowię od was morze gdzie ma być ładna bezdeszczowa pogoda Ciekawe ile naskrobiecie do wtorku...pewnie nie będę w stanie nadrobić...

Udanego weekendu
udanego weekendu i pięknej pogody - jeśli będziesz w okolicy 3miasta - w sobotę jeszcze są targi dla dzieci
Stary 2016-04-29, 09:54   #2368
iweczka
Zakorzenienie

Witam się i Ja

U Nas dziś słoneczko, ale niestety tylko +8, gdzie ta wiosna

Cytat:
witam
byłam dziś w rossmanie i pani z kasy zawołała mnie bez kolejki. Jako pierwsza stała taka lalunia w szpilkach i nie pozostawiła na mnie suchej nitki, że chyba sobie żartuje że będę bez kolejki skoro mam mały brzuch. Ja jej pokazałam plakietkę że w rossmanie są zasady, że ciężarne bez kolejki. Ta zaczęła komentować, że to są głupie zasady i ona ich nie akceptuje. Zaczęła się ze mną w ogóle przepychać, że ona była pierwsza i koniec. Ale pani z kasy i tak mnie pierwsza obsłużyła. Nie czaje takich ludzi. Jakbym wiedziała, że to taką burze wywoła to bym stałą potulnie w kilometrowej kolejce
No idiotka
(sorry, ale inaczej nie da się nazwać takiej cizi )

Cytat:
A ja nie wiem co z moim brzuszkiem.
W tamtym tyg byłam w aptece, rozmawiałam z panią i stwierdziła, że nie widać, ze jestem w ciąży. Jej koleżanka twierdziła podobnie.
W weekend tesciowa i jej bratowa stwierdziły, ze duży.
Dzis pani zapytała, czy to juz końcówka bo mam taki duży brzuch.
Mnie do tej pory jeden pan przepuścil w kolejce. Z miesiac temu.
Mnie jeszcze nikt nie przepuścił, a brzuch mam widoczny, nawet w kurtce

Cytat:
dziewczyny od 2 maja w lidlu będą termometry na podczerwień 6 w 1 dla maluszka i zastanawiam się nad nim. A wy jakie planujecie kupić?
Na pewno nie polecam BabyOno, badziew-miałam go i był beznadziejny.
Myślę nad Microlife. Planuje zakupić gdzieś w czerwcu/lipcu

Wzięłam już 2 dawki antybiotyku, noc w miarę przespałam, ale dziś też poleguję w domu.
Wstawiłam pranie, ugotuję krupnik i to na tyle na dziś.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 09:56   #2369
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ale gigant !! Ja to bym chciała tulić Kruszynke a to pokaźny chłop duży miała brzuch??
Ogromny...30 kg na plusie
Stary 2016-04-29, 09:56   #2370
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Miałam dziś zwariowany dzień w pracy. W sumie byłam tylko pół dnia, a zmęczyłam się jak po całym;/

Rano u okulisty wydałam kupę kasy, aż mi żal. Ale mus to mus. Zmieniłam soczewki na jakieś jeszcze cieńsze i mniej wysuszające gałki. Nowe oprawki, plus szkła z fotochromami.
Będzie śmiesznie, jak znajdę swoje stare okulary Będą na zmianę:p
Dlatego teraz na wszelki wypadek wzięłam sobie inne Do odbioru będą we wtorek.
Wzrok nic się nie zmienił, stoi w miejscu - co jest na plus, bo przy cukrzycy potrafi płatać figle.

Jeszcze jutro dzień pracujący i w sobotę mam zamiar dalej się rozpieszczać
Ja już też czekam z utęsknieniem na sobotę. Będę się byczyć ile wlezie.
Ps dla mnie okulary bez fotochromów już nie istnieją. Uwielbiam !!

Cytat:
Ja mam szkła za darmo - dopłacam tylko za fotochromy, a oprawki akurat w promocji w dobra cena
Ja tam jestem taka, że płacę temu, komu zawracam głowę
Zresztą. to mój lokalny optyk. Jak trzeba mi dodatkowej wizyty bo coś, to zawsze mam od ręki. Obsługa na poziomie. Także dla paru funtów nie będę sobie dokładać roboty
Też zawsze chodzę do okolicznego optyka ale ja generalnie wspieram lokalne interesy, bo sama pracuję w takiej branży, że klient może załatwić ubezpieczenie przez neta bez problemu, ale bardzo często potem do mnie wraca bo już porady jak wyjść z danej sytuacji nikt mu tam nie da, nie pomoże przy darowiznach i innych rzeczach, nie pomoże przy wypowiedzeniach itd itd itd i po roku dwóch i tak wracają.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale jak szkła przez net? Jeszcze oprawkę to rozumiem, ale szkła? Przexież to nie tylko wada, ale też rozstaw i sporo innych czynników (np to, gdzie patrzysz tzn w którym miejscu szkła koncentrujesz wzrok). Kurcze, nie odważyłabym się. Moi tesciowie siedzą w tym biznesie (co akurat dla nas okularników się świetnie składa ), więc chcąc nie chcąc coś o tym wiem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Dokładnie Jestem zdania że jednak lepiej zaufać komuś kto zjadł na tym zęby niż wybierać przez neta bo taniej czy coś tam. Sama sporo kasy zostawiam u optyka ale wiem, że płacę nie tylko za okulary ale cały standard diagnostyki itd
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości