Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-29, 17:20   #2581
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
No widzisz a ja leżę od poniedziałku i twardnieje mi pdoczas leżenia...
Dziś pomaga, bo leżę juz od ok.14 ale wczoraj mimo że leżałam ok.19-20 niestety nie pomagało :-(
Byłaś u gina? Ja na razie staram się nie panikować.
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:33   #2582
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziś pomaga, bo leżę juz od ok.14 ale wczoraj mimo że leżałam ok.19-20 niestety nie pomagało :-(
Byłaś u gina? Ja na razie staram się nie panikować.

Byłam u gina 18.04 wtedy ja sama nie odczuwałam tych twardnien ale on mi powiedział ze mi twardnieje i ze na następnej wizycie 9 mam juz sie szykować ze idziemy na zwolnienie. No ale, ze w miedzy czasie zachorowałam znowu i leżę od tygodnia w domu to zaczęłam zauważać te twardnienia ale ze względu na antybiotyk musiałam przełożyć wizyte na 16 dopiero. Ale nie bede narazie tez panikować. Zwiększę sobie chyba dawkę asparaginy do 2sztx3
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:35   #2583
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam u gina 18.04 wtedy ja sama nie odczuwałam tych twardnien ale on mi powiedział ze mi twardnieje i ze na następnej wizycie 9 mam juz sie szykować ze idziemy na zwolnienie. No ale, ze w miedzy czasie zachorowałam znowu i leżę od tygodnia w domu to zaczęłam zauważać te twardnienia ale ze względu na antybiotyk musiałam przełożyć wizyte na 16 dopiero. Ale nie bede narazie tez panikować. Zwiększę sobie chyba dawkę asparaginy do 2sztx3
Ja byłam w poniedziałek, nic nie mówił. Ja zwiększam magnez z 4 do 7 tabletek. Poprzedni gin powiedział, że magnez mam brąz w toksycznych dawkach :-D
Badalam w poniedziałek i mimo brania 4 tabletek mam niski tj. 1,8 gdzie norma 1,6 do 2,8. A wiem ze w ciąży powinien być znacznie wyższy :-(
cudzie trwaj
Stary 2016-04-29, 17:50   #2584
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Witam,
Nie pojawiałam się tutaj od chyba miesiąca, nawet nie próbuję Was nadrobić, bo to mission impossible. Wyłączyłam się, bo miałam naprawdę stresujący okres, do ogarnięcia sporo spraw prywatnych i chyba mnie to trochę przerosło. Doszło do nieprzespanych nocy, spadku wagi, że o wyglądzie i samopoczuciu już nie wspomnę. Postanowiliśmy jednak nie spinać się i trochę zwolnić dla dobra maluszka, więc wracam do świata żywych na szczęście.

Na ostatniej wizycie, niecałe trzy tygodnie temu było badanie połówkowe. Potwierdzony chłopak, wątpliwości nie ma. Cieszymy się strasznie, chociaż nagle wśród imion męskich nie ma dla mnie faworyta, z dziewczęcych CHYBA bym łatwiej wybrała. Maluszek zdrowy, miał wtedy 467g. Ponieważ w rozmowie z lekarzem nawiązaliśmy do tego, że u nas w rodzinie występują wady serca, będziemy mieli w czerwcu wizytę u kardiologa dziecięcego. Dla świętego spokoju.

Ja również rozważam Polną, bo tam pracuje lekarz, trochę opatrzyłam się z tym szpitalem w czasie studiów i przed ciążą byłam tam na hsg i wspominam nieźle. Tylko, że ja mam strasznie daleko do Poznania (ok 150km), ale na szczęście mieszka tam siostra, więc zamierzam kilka dni przed porodem uraczyć ją swoją obecnością. No chyba, że Młody zdecyduje, że chce wyjść na świat wcześniej to pozostanie mi nasz szpital powiatowy.

No widzisz to podobnie jak ja, z Pomorza do Pyrlandii
no heej..widziałam ostatnie dni ,ze podczytujesz, ale cały czas milczysz to musiałam Cie wywołac..dobrze,że już sytuacja prywatna u Was nieco lepsza..mam nadzieję,że to były jakieś lekkie zawirowania..
brawa dla syncia.. ja też miałabym kłopot z męskim imieniem.. Moja koleżanka jechała na Polną ok 120km, bo bardzo jej zależało na fachowej opiece..ale to wiele lat do tyłu..lekarz wykrył cos niepokojącego z serduszkiem czy idziecie prewencyjnie z uwagi na wady w rodzinie do kardiologa?

Cytat:
Ja też leżę dziś... Niestety przy chodzeniu brzuch twardnieje niemiłosiernie :-(
Do gina nie pisałam, bo nie chce panikować. Jak leżę jest mieciutki i Malutki kopie jak chodzę to od razu twardy :-(
Wy tu o lodach, rozkach, drozdzowkach, paczkach...
ale zazdroszczę :-( ja czekam na 18 godzinę na kromke chleba z serkiem i pomidorem :-(

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Truskawki...wiśnie...czer eśnie... :-D :-D :-D
ja miałam parę dni tak jak Ty, dopóki leżałam to wszystko ok, jak tylko wstawałam do twardniał, ale zaraz puszczał, a że wstaje tylko do wc to tez mogło być spowodowane pełnym pęcherzem..
współczuję cukrzycy..jedzenie dla mnie to jedna z niewielu dostępnych przyjemności..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 18:27   #2585
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
no heej..widziałam ostatnie dni ,ze podczytujesz, ale cały czas milczysz to musiałam Cie wywołac..dobrze,że już sytuacja prywatna u Was nieco lepsza..mam nadzieję,że to były jakieś lekkie zawirowania..
brawa dla syncia.. ja też miałabym kłopot z męskim imieniem.. Moja koleżanka jechała na Polną ok 120km, bo bardzo jej zależało na fachowej opiece..ale to wiele lat do tyłu..lekarz wykrył cos niepokojącego z serduszkiem czy idziecie prewencyjnie z uwagi na wady w rodzinie do kardiologa?
Próbowałam trochę Was nadrobić już kilka dni temu, ale jeszcze nie miałam nastroju żeby pisać. Sorki.
Na badanie idziemy prewencyjnie. Na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest ok, zapytałam, czy trzeba wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział, że nie, chyba że w bliskiej rodzinie występują wrodzone wady serca to wtedy można wykonać echo. No i pociągnęliśmy temat i wolimy zbadać dla pewności. Jak się już powiedziało a to trzeba i b. Umówiłam się na wizytę na 2 czerwiec.

Też pojawiają mi się czasem skurcze. Jednego dnia nawet trochę uciążliwe były, już nawet pod ręką miałam nospę, ale jednak nie wzięłam. Zaczęłam łykać magneB6 ale dwa razy dziennie na razie i jest lepiej, ale może to ze względu na mniejszy stres niż wcześniej.

Widziałam, że kilka z Was ma na oku łóżeczko Klupsia. My zakupiliśmy tydzień temu zestaw z komodą i regałem, upatrzone było już dużo wcześniej, a akurat trafiła się promocja
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 19:25   #2586
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam ostatnio w warzywniku truskawki i były bardzo smaczne

Niepotrzebnie pisałaś o tej zupce chińskiej tak dawno nie jadłam a wiem ze czai sie w szafce
Truskawki

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
No i po obiedzie.. był kurczak w pieczarkach, puree ziemniaczano brokułowe i surówka z pora i jabłka polecam
Ja robię por, jabłko i marchew i jogurt, ale teraz przez to że mam zgage nie dałabym rady z porem

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Pytanie mam Kupujecie parasolki do wózka?

raczej nie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Kusisz a ja gofrownicę jakies pół roku temu wyrzuciłam

Zapiekanka jakakolwiek stamtąd
Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad gofrownicą, polecicie coś ???

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
DobraDusza trzymam kciuki bardzo mocno!

Dziewczyny tak nagadałyście o tych gofrach, że musze kupić gofrownice... ale po wypłacie:P Polecacie coś konkretnego?

A no chciałam was jeszcze zaprosić na dla tych co lubią 0% oczywiście z okazji 3trym. Dziś 26+6 więc jutro stawiam!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 20:16   #2587
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
byłam na izbie przyjęć bo się na schodach poślizgnęłam i kilka schodków nie poczuło moich stóp tylko 4 litery. Dla spokoju męża pojechaliśmy sprawdzić czy jest wszystko ok

tak więc wszystko jest ok, lek powiedział że na płodzie mój zjazd nie zrobił wrażenia szyjka piękna (cokolwiek to znaczy), a dziecko leży głową w dół we właściwej pozycji do porodu (choć mi się zdaje że jeszcze ma siłę i czas na kręcenie się).

jedyne co ucierpiało na zjeździe ze schodów to moja duma i pośladek, który mam zielony i boli
Dobrze że to tylko na siniaku się skończyło

Cytat:
chyba te sobie kliknę: zdjęcie w załączniku
no no, takie skarpety to na wielkie wyjście trzeba mieć. Szkoda że nie wiedziałam o nich wcześniej to bym na jutrzejsze wesele kupiła!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
a ja dziś miałam przytulanie z sedesem

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny w koncu udało mi się coś pozmieniać w ustawieniach telefonu i mogę pisać na forum. Dziekuje Wam za wszystkie kciuki trzymajcie proszę dalej, bo jeszcze nic nie wiem
Wczoraj na wizycie poza skróconą szyjką lekarz stwierdził również,że brzuch twardnieje, więc wysłał mnie od razu na oddział. Pobrali mi wymaz z pochwy, dostałam luteine i kroplówkę z magnezem. Podpięli mnie też pod ktg,ale nie wykazało żadnych skurczy. Mój lekarz mnie dzisiaj odwiedził i niestety od jutra zaczyna urlop ale powiedział,żebym była z nim w kontakcie. Możliwe,że załozą mi pessar.

Przepraszam,że nie odniosę się do Waszych postów wszystko nadrobiłam i myślę że już będę na bieżąco. Postaram się cos pisać,choć z tel. To średnio wygodne
Odpoczywaj Kciuki dalej trzymam

Cytat:
a i donoszę wieści od męża-zaopatrzeniowca- nie ma jeszcze polskich truskawek, ci co sprzedaja jako polskie to kłamcy i oszuści zbijający kasę na naiwnych żadnych smaku mamuskach.. tyle się dowiedział w warzywniaku..teraz jedzie do biedry , ma na liście lody..ciekawe co przywiezie
A mnie kobieta na straganie powiedział że to polskie truskawki ale ze szklarni. Tak czy owak kupiłam i już dawno zjadłam

Cytat:
a dziewczyny jesli któraś planuje sesję noworodkową i tak przy weekendzie - polecam:
https://www.facebook.com/diply/posts/1003949476350081

Cytat:
Próbowałam trochę Was nadrobić już kilka dni temu, ale jeszcze nie miałam nastroju żeby pisać. Sorki.
Na badanie idziemy prewencyjnie. Na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest ok, zapytałam, czy trzeba wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział, że nie, chyba że w bliskiej rodzinie występują wrodzone wady serca to wtedy można wykonać echo. No i pociągnęliśmy temat i wolimy zbadać dla pewności. Jak się już powiedziało a to trzeba i b. Umówiłam się na wizytę na 2 czerwiec.

Też pojawiają mi się czasem skurcze. Jednego dnia nawet trochę uciążliwe były, już nawet pod ręką miałam nospę, ale jednak nie wzięłam. Zaczęłam łykać magneB6 ale dwa razy dziennie na razie i jest lepiej, ale może to ze względu na mniejszy stres niż wcześniej.

Widziałam, że kilka z Was ma na oku łóżeczko Klupsia. My zakupiliśmy tydzień temu zestaw z komodą i regałem, upatrzone było już dużo wcześniej, a akurat trafiła się promocja
za dobre wieści od kardiologa.

Ja dziś byłam w poradni z moją cukrzycą. Naturalnie spędziłam tam 4 godziny żeby wejść do gabinetu na 1 min (dosłownie!) i dowiedzieć się że mam ładny cukier no to to ja wiem i bez doktoratu! Powiedział mi tylko że nie muszę teraz mierzyć cukru co dzień tylko co 2-3 dni. Chociaż moje palce odpoczną.

Krefetka mi ten chłopaczek z reklamy żywca zdroju też się nie podoba. Brzmi jak żul spod kiosku!

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-29 o 20:18
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 20:20   #2588
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Krefetka mi ten chłopaczek z reklamy żywca zdroju też się nie podoba. Brzmi jak żul spod kiosku!

Dobrze ze sama w tym odczuciu nie jestem
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 20:27   #2589
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że to tylko na siniaku się skończyło

no no, takie skarpety to na wielkie wyjście trzeba mieć. Szkoda że nie wiedziałam o nich wcześniej to bym na jutrzejsze wesele kupiła!

Odpoczywaj Kciuki dalej trzymam

A mnie kobieta na straganie powiedział że to polskie truskawki ale ze szklarni. Tak czy owak kupiłam i już dawno zjadłam

za dobre wieści od kardiologa.

Ja dziś byłam w poradni z moją cukrzycą. Naturalnie spędziłam tam 4 godziny żeby wejść do gabinetu na 1 min (dosłownie!) i dowiedzieć się że mam ładny cukier no to to ja wiem i bez doktoratu! Powiedział mi tylko że nie muszę teraz mierzyć cukru co dzień tylko co 2-3 dni. Chociaż moje palce odpoczną.

A mojej mamie gościu powiedział ze nie wie, na pytanie jak to pan nie wie odpowiedział,ze z magazynu hahahaha warzywniak przy moim rodzinnym domu - nie wzięła

A do was łaski mam pytanie orientujecie sie czy w lidlu jest mascarpone? Bo planuje jutro z rana zakupy i sie zastanawiam czy kupie wszystko w jednym sklepie co by nie biegać jak kot z pecherzem
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 20:32   #2590
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze,że zajrzałaś do nas i mam nadzieję,że teraz juz będziesz regularnie sie udzielać..
to mam nadzieję,że wizyta u kardiologa to czysta formalność..

Cytat:

rzeczywiście, powinnaś żałować,że ich nie masz..
w sumie to dobre wieści..choć współczuję tego czekania na wziytę..chyba możesz sobie pozwolic na magnuma
ja pochłonęłam dwa (2) rożki.. i jestem jak kula
Stary 2016-04-29, 21:07   #2591
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Witam,
Nie pojawiałam się tutaj od chyba miesiąca, nawet nie próbuję Was nadrobić, bo to mission impossible. Wyłączyłam się, bo miałam naprawdę stresujący okres, do ogarnięcia sporo spraw prywatnych i chyba mnie to trochę przerosło. Doszło do nieprzespanych nocy, spadku wagi, że o wyglądzie i samopoczuciu już nie wspomnę. Postanowiliśmy jednak nie spinać się i trochę zwolnić dla dobra maluszka, więc wracam do świata żywych na szczęście.

Na ostatniej wizycie, niecałe trzy tygodnie temu było badanie połówkowe. Potwierdzony chłopak, wątpliwości nie ma. Cieszymy się strasznie, chociaż nagle wśród imion męskich nie ma dla mnie faworyta, z dziewczęcych CHYBA bym łatwiej wybrała. Maluszek zdrowy, miał wtedy 467g. Ponieważ w rozmowie z lekarzem nawiązaliśmy do tego, że u nas w rodzinie występują wady serca, będziemy mieli w czerwcu wizytę u kardiologa dziecięcego. Dla świętego spokoju.

Ja również rozważam Polną, bo tam pracuje lekarz, trochę opatrzyłam się z tym szpitalem w czasie studiów i przed ciążą byłam tam na hsg i wspominam nieźle. Tylko, że ja mam strasznie daleko do Poznania (ok 150km), ale na szczęście mieszka tam siostra, więc zamierzam kilka dni przed porodem uraczyć ją swoją obecnością. No chyba, że Młody zdecyduje, że chce wyjść na świat wcześniej to pozostanie mi nasz szpital powiatowy.

No widzisz to podobnie jak ja, z Pomorza do Pyrlandii
Też jestem z Pomorza a mieszkam pod pzn
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:25   #2592
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
O Boże ! Aż mam ochotę jechać nad morze, żeby zjeść takiego z bitą śmietaną i owocami
A ja mieszkam nad morzemi nigdy nie jadłam tu gofra

Cytat:
Pytanie mam Kupujecie parasolki do wózka?
Ja nie kupuję. Raz że buda w Baby Joggerze jest na maksa nisko opuszczana, a dwa parasolki mi sie nie podobają. Już wolę pieluchę kłaść na budę żeby zakrywała od słońca.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo ja mam dylemat. Bo wózek już ogólnie mam, bo kupiłam od kuzynki dość tanio, wzór mi się podobał no i tu się zaczyna problem. PODOBAŁ. TŻ już mnie opierdzielił, że mam nie wydziwiać, ale czy on nie jest taki jakiś, hmm, typowo dziewczęcy? Te lamówki nie są różowe, są czerwone. No bo trochę już "po ptokach", jedyne co mogłabym zrobić, to go sprzedać (mieć nadzieję, że za tyle ile dałam, ale z tym raczej nie byłoby wielkiego problemu) i kupić coś innego. No bo drugiego wózka nie kupię przecież
Chyba faktycznie trochę wymyślam, ale potrzebuję opinii kogoś bardziej obiektywnego niż mój TŻ
Jak dla mnie to uniwersalny.
Też zaczynam miec schizy że mogłam kupić coś w innym kolorze czy wzorze. Wczoraj kupiliśmy kocyki w sklepie i w sumie nie do końca mi się podobały ale wzięłam, później pół drogi do domu jęczałam TŻowi że może nie ten wzór... Powiedział że mi odbiło i to tylko kocyk

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny w koncu udało mi się coś pozmieniać w ustawieniach telefonu i mogę pisać na forum. Dziekuje Wam za wszystkie kciuki trzymajcie proszę dalej, bo jeszcze nic nie wiem
Wczoraj na wizycie poza skróconą szyjką lekarz stwierdził również,że brzuch twardnieje, więc wysłał mnie od razu na oddział. Pobrali mi wymaz z pochwy, dostałam luteine i kroplówkę z magnezem. Podpięli mnie też pod ktg,ale nie wykazało żadnych skurczy. Mój lekarz mnie dzisiaj odwiedził i niestety od jutra zaczyna urlop ale powiedział,żebym była z nim w kontakcie. Możliwe,że załozą mi pessar.

Przepraszam,że nie odniosę się do Waszych postów wszystko nadrobiłam i myślę że już będę na bieżąco. Postaram się cos pisać,choć z tel. To średnio wygodne
Trzymamy kciuki za Was!

Cytat:
a i donoszę wieści od męża-zaopatrzeniowca- nie ma jeszcze polskich truskawek, ci co sprzedaja jako polskie to kłamcy i oszuści zbijający kasę na naiwnych żadnych smaku mamuskach.. tyle się dowiedział w warzywniaku..teraz jedzie do biedry , ma na liście lody..ciekawe co przywiezie
Ja już drugi dzień wcinam te hiszpańskie wielkie truskawy z Biedry. Co prawda nie smakują jak nasze polskie truskawki, ale trochę czuć...

Cytat:

a chyba już drugi dzień znowuzapomniałamhasła się nie odzywa..kasia_ruda milczy.. i widzę,że czyta di_anna a nic nie pisze - dziewczyny co tam u Was?
Może dziewczyny wyjechały na weekend, dwa dni to nie tak źle. Ja nie wchodze codziennie na wizaż bo nie mam jak, nie zawsze jest czas.

Cytat:
Ja też leżę dziś... Niestety przy chodzeniu brzuch twardnieje niemiłosiernie :-(
Do gina nie pisałam, bo nie chce panikować. Jak leżę jest mieciutki i Malutki kopie jak chodzę to od razu twardy :-(
Mój też twardnieje jak chodzę i wieczorem, lekarz mówi że wszystko jest ok i żeby się nie martwić na zapas.

U nas łóżeczka poskręcane, meble ustawione, część zakupów zrobiona. Niestety jest problem z wózkiem, w żadnym sklepie go nie ma i najbliższa dostawa do PL od producenta jest przewidziana na 14.07... My mamy termin na 6.08 ale jak będzie CC to max w 38tc więc mam nadzieję że wózek zdąży do nas dotrzeć zanim się rozpakujemy...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:35   #2593
agnszp
Rozeznanie

Hmmm, a jak sie objawia to twardnienie brzucha? Czy to jest chwilowe i wyczuwalne, czy tyko jak sie brzucha dotknie to czuć? Bo ja chyba nic takiego nie odczuwam....a wiele z Was o tym pisze :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:42   #2594
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Hmmm, a jak sie objawia to twardnienie brzucha? Czy to jest chwilowe i wyczuwalne, czy tyko jak sie brzucha dotknie to czuć? Bo ja chyba nic takiego nie odczuwam....a wiele z Was o tym pisze :/
U mnie wygląda to tak, ze cały brzuch od samego dołu robi się twardy. Przy chodzeniu jest uczucie ciężkości jakbym kamień miała. Trudno to opisać i u mnie dziś np. trwa niemal cały dzień :-( gdy chodzę a jak poloze się to mija i Mały kopie i jest ok.
Mam nadzieje, ze to minie...
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2016-04-29 o 21:43
Stary 2016-04-29, 21:50   #2595
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się w piątek wieczorkiem.
Melduję, że zaliczyłam fitness dla ciężarnych, później byłam sobie odświeżyć paznokcie u kosmetyczki i przed chwilą wróciłam do domku, skonsumowałam grzanki z serem feta i czosnkiem i teraz oglądam gotowe na wszystko
Dzień można zaliczyć do zakończonych bo padam na pyszczek

Cytat:

no może masz rację,ale wiesz,że ja gofry też robię wypasione..chrupiące, bez chemii i pachnie w całym domu..
Zjadłabym gofera

Cytat:
moje gofry na pocieszenie:

a specjalnie dla tiji rożek:

lub

mam nadzieje, że zauważyłyście że się rozwijam i odkryłam jak wklejać zdjęcia :P
Nooo pogratulować nowych umiejętności

Cytat:
Czereśnie
Jaaaaaaaaa! Chyba jeszcze mam większą ochotę na czereśnie niż na gofry

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
też mnie to zastanawia i czy możliwe, że coś takiego się dzieje a ja tego nie czuję
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:56   #2596
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
U mnie wygląda to tak, ze cały brzuch od samego dołu robi się twardy. Przy chodzeniu jest uczucie ciężkości jakbym kamień miała. Trudno to opisać i u mnie dziś np. trwa niemal cały dzień :-( gdy chodzę a jak poloze się to mija i Mały kopie i jest ok.
Mam nadzieje, ze to minie...
To musisz odpoczywać dużo, nie dobrze jak cały dzień tak masz. Mnie się zdarza raz, dwa razy dziennie i przechodzi po minucie. Bierzesz magnez?

Cytat:
moje gofry na pocieszenie:

a specjalnie dla tiji rożek:

lub

mam nadzieje, że zauważyłyście że się rozwijam i odkryłam jak wklejać zdjęcia :P
To podziel się tymi umiejętnościami bo ja nie wiem jak wkleić zdjęcie żeby się pokazało całe a nie tylko ikona?
Stary 2016-04-29, 21:58   #2597
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Zjadłabym gofera
ja też
i naleśnika
i nadal kluski na parze

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:58   #2598
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
To musisz odpoczywać dużo, nie dobrze jak cały dziś tak masz. Mnie się zdarza raz, dwa razy dziennie i przechodzi po minucie. Bierzesz magnez?

To podziel się tymi umiejętnościami bo ja nie wiem jak wkleić zdjęcie żeby się pokazało całe a nie tylko ikona?

W necie otwierasz grafikę w nowym oknie, kopiujesz adres, wracasz na wizaż przy odpowiedzi klikasz na ikonkę z obrazkiem- żółta i wklejasz skopiowany adres.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:03   #2599
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Też jestem z Pomorza a mieszkam pod pzn
Może z tych samych okolic? Sporo moich znajomych się przeniosło do Wlkp

Cytat:
To musisz odpoczywać dużo, nie dobrze jak cały dzień tak masz. Mnie się zdarza raz, dwa razy dziennie i przechodzi po minucie. Bierzesz magnez?
U mnie też raz lub dwa dziennie, brzuch się robi sterczący i twardy jak przy skurczu łydki ale nie jest to bolesne, tylko taki rodzaj napięcia czuję. Przechodzi po kilkunastu sekundach, czasem jeszcze jakiś czas jest trochę twardszy brzuch niż normalnie, ale minimalnie.
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:14   #2600
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

śliczne! szkoda tylko że ma te sówki, wolałabym bez

kojarzysz ile ma cm wysokości?:
Właśnie nie wiem z ciekawości miałam sprawdzić ile ma, ale zapomnialam wziąć metr Następnym razem, jak będe to zmierzę czyli za jakieś 3 tyg Na oko wydaje się wysokie, akurat dla mnie W ikei np. wydawały sie za niskie

DobraDusza trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze

Kobietki gratulacje za rozpoczęty III trymestr!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:37   #2601
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja też
i naleśnika
i nadal kluski na parze
ooo naleśniki, kluski i jeszcze takie kopytka z białym serem i cukrem

Cytat:
W necie otwierasz grafikę w nowym oknie, kopiujesz adres, wracasz na wizaż przy odpowiedzi klikasz na ikonkę z obrazkiem- żółta i wklejasz skopiowany adres.
dzieki za instrukcję
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 23:20   #2602
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
kopytka z białym serem i cukrem
to jadłam dzisiaj na obiad

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 23:55   #2603
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny nie moglam was cały dzień nadrobić, ale w końcu sie udało . Życze wam udanych i ciepłych majówej, duzo zdrowia dla wasi maluszków.
Dobra Duszo tulam was mocno 3majcie sie cieplutko i odpoczywajcie.
Z tym twardnieniem brzucha to powiem wam, że albo u mnie się to zdarza jak śpię , albo mam za dużą pokrywe z tłuszczu na brzuchu żeby to wyczuć, do tej pory tylko raz czuła że brzuch mi twardnieje i to było przed połową marca.

Przepraszam, wieloczytowanie u mnie nie działa więc napisze tak . U mnie w lidlu maja ser mascapone więc chyba powinien byc wszedzie .

Pozdrawiam was wszystkie gorąco dużo zdrowia dla was i waszych lokatorów
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 01:10   #2604
ziuta.
Rozeznanie

Ja jutro rano (w sumie to dziś rano ) wyjeżdżam na wesele, odezwę się w niedziele dopiero. Nie naskrobcie za dużo Miłego weekendu
Stary 2016-04-30, 03:51   #2605
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Wczoraj się pochwaliłam, że spałam całą noc, a dziś znów bezsenność

Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy Przeglądnęłam multum smoczków i tak wstępnie myślę o takich:

ortodontyczny - http://www.aptekagemini.pl/avent-smo...-2-sztuki.html

uspokajający - http://www.aptekagemini.pl/lovi-dyna...-2-sztuki.html

Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ?

I czy u noworodków w ogóle się smoczków używa? Kupować dwupak od 0-3 miesiąca i przechodzić na większe rozmiar, czy od razu np. dwa dwupaki 0-6 miesiąca ?

Proszę o rady doświadczone mamy albo te, które już smoczki kupiły się się orientują
Stary 2016-04-30, 06:08   #2606
pysiaczek21
Raczkowanie

Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje.. odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 06:08   #2607
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja kupilam canpolu, 1sztuka. Tak na wszelki wypadek. Po cichu mam nadzieję, że Bobo pogardzi smokiem. A jak nie to dostanie inny.
Z aventem miałam problem (mimo, ze to po niego poszłam) bo byly 2paki- albo różowe albo niebieskie w samochody. Nic uniwersalnego nie znalazłam. To mamy zielony z misiem chyba.
Wczoraj dostałam butelkę aventu natural 125ml za 21zl
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 07:00   #2608
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam do nadrobienia 10 stron i zasnelam przy ostatniej...

Cytat:
a co stoi na przeszkodzie?
Dzisiaj mieliśmy robić grilla, ale tesciowie zmienili plany. Zdecydowaliśmy za to zrobić pizzę, bo ostatnio tak kusiłyście muszę wrócić do Twojego postu że złotymi radami
___
Dziś robimy sobie z mężem małą wycieczkę. Mam nadzieję że podołam, bo będzie pewnie trochę dreptania na świeżym powietrzu. Oby nie padało...

Jeśli chodzi o twardniejący brzuch to u mnie zdarza się to najczęściej kiedy kładę się do łóżka, ale czasem też po przebudzeniu mam brzuch jak kamień i to już mnie trochę bardziej niepokoi.

Kurka, ale mi te kilogramy lecą w górę. Nigdy nie miałam problemu z wagą, nie musiałam stosować diet ani się ograniczać, wszystkie formy aktywności jedynie dla przyjemności, a teraz? to tempo przybierania jest zawrotne. Niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść ...i jeszcze dziś pizza... I jeszcze baba od teściowej...

Miłego dnia dziewczyny!!

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-30 o 07:02
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 07:12   #2609
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje.. odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.
dobrze,że piszesz..ja pamiętam Ciebie.. teraz leżysz już w domu czy nadal szpital? jaką długość miała szyjka?

DobraDusza- co u Was?

no i witam w sobotni poranek
Stary 2016-04-30, 07:18   #2610
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi twardnieje przy pełnym pęcherzu. Czasami to pierwsza oznaka, ze muszę do toalety. Jak noe pójdę to twardnieje dalej, jak pojde to spokojnie przechodzi. Czasami przy zmianie pozycji.
Wiem, ze to głupie, ale rak sobie myślę, ze nawet jakbym miala teraz leżeć to to juz tylko max 15tyg, a nie ok 30. Jakoś mi z tym lżej.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości