|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Byłaś u gina? Ja na razie staram się nie panikować.
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u gina 18.04 wtedy ja sama nie odczuwałam tych twardnien ale on mi powiedział ze mi twardnieje i ze na następnej wizycie 9 mam juz sie szykować ze idziemy na zwolnienie. No ale, ze w miedzy czasie zachorowałam znowu i leżę od tygodnia w domu to zaczęłam zauważać te twardnienia ale ze względu na antybiotyk musiałam przełożyć wizyte na 16 dopiero. Ale nie bede narazie tez panikować. Zwiększę sobie chyba dawkę asparaginy do 2sztx3 |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badalam w poniedziałek i mimo brania 4 tabletek mam niski tj. 1,8 gdzie norma 1,6 do 2,8. A wiem ze w ciąży powinien być znacznie wyższy :-(
|
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla syncia.. ja też miałabym kłopot z męskim imieniem.. Moja koleżanka jechała na Polną ok 120km, bo bardzo jej zależało na fachowej opiece..ale to wiele lat do tyłu..lekarz wykrył cos niepokojącego z serduszkiem czy idziecie prewencyjnie z uwagi na wady w rodzinie do kardiologa? Cytat:
współczuję cukrzycy..jedzenie dla mnie to jedna z niewielu dostępnych przyjemności.. |
||
|
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Na badanie idziemy prewencyjnie. Na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest ok, zapytałam, czy trzeba wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział, że nie, chyba że w bliskiej rodzinie występują wrodzone wady serca to wtedy można wykonać echo. No i pociągnęliśmy temat i wolimy zbadać dla pewności. Jak się już powiedziało a to trzeba i b. Umówiłam się na wizytę na 2 czerwiec. Też pojawiają mi się czasem skurcze. Jednego dnia nawet trochę uciążliwe były, już nawet pod ręką miałam nospę, ale jednak nie wzięłam. Zaczęłam łykać magneB6 ale dwa razy dziennie na razie i jest lepiej, ale może to ze względu na mniejszy stres niż wcześniej. Widziałam, że kilka z Was ma na oku łóżeczko Klupsia. My zakupiliśmy tydzień temu zestaw z komodą i regałem, upatrzone było już dużo wcześniej, a akurat trafiła się promocja
|
|
|
|
|
#2586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() raczej nie Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2587 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki dalej trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dobre wieści od kardiologa. Ja dziś byłam w poradni z moją cukrzycą. Naturalnie spędziłam tam 4 godziny żeby wejść do gabinetu na 1 min (dosłownie!) i dowiedzieć się że mam ładny cukier no to to ja wiem i bez doktoratu! Powiedział mi tylko że nie muszę teraz mierzyć cukru co dzień tylko co 2-3 dni. Chociaż moje palce odpoczną.Krefetka mi ten chłopaczek z reklamy żywca zdroju też się nie podoba. Brzmi jak żul spod kiosku! Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-29 o 20:18 |
|||||
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mojej mamie gościu powiedział ze nie wie, na pytanie jak to pan nie wie odpowiedział,ze z magazynu hahahaha warzywniak przy moim rodzinnym domu - nie wzięła A do was łaski mam pytanie orientujecie sie czy w lidlu jest mascarpone? Bo planuje jutro z rana zakupy i sie zastanawiam czy kupie wszystko w jednym sklepie co by nie biegać jak kot z pecherzem |
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam nadzieję,że wizyta u kardiologa to czysta formalność.. Cytat:
w sumie to dobre wieści..choć współczuję tego czekania na wziytę..chyba możesz sobie pozwolic na magnuma ![]() ja pochłonęłam dwa (2) rożki.. i jestem jak kula
|
||
|
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mieszkam pod pzn
|
|
|
|
|
#2592 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupuję. Raz że buda w Baby Joggerze jest na maksa nisko opuszczana, a dwa parasolki mi sie nie podobają. Już wolę pieluchę kłaść na budę żeby zakrywała od słońca. Cytat:
Też zaczynam miec schizy że mogłam kupić coś w innym kolorze czy wzorze. Wczoraj kupiliśmy kocyki w sklepie i w sumie nie do końca mi się podobały ale wzięłam, później pół drogi do domu jęczałam TŻowi że może nie ten wzór... Powiedział że mi odbiło i to tylko kocyk Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas łóżeczka poskręcane, meble ustawione, część zakupów zrobiona. Niestety jest problem z wózkiem, w żadnym sklepie go nie ma i najbliższa dostawa do PL od producenta jest przewidziana na 14.07... My mamy termin na 6.08 ale jak będzie CC to max w 38tc więc mam nadzieję że wózek zdąży do nas dotrzeć zanim się rozpakujemy...
|
|
#2593 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm, a jak sie objawia to twardnienie brzucha? Czy to jest chwilowe i wyczuwalne, czy tyko jak sie brzucha dotknie to czuć? Bo ja chyba nic takiego nie odczuwam....a wiele z Was o tym pisze :/
|
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i u mnie dziś np. trwa niemal cały dzień :-( gdy chodzę a jak poloze się to mija i Mały kopie i jest ok. Mam nadzieje, ze to minie...
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-04-29 o 21:43 |
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w piątek wieczorkiem.
Melduję, że zaliczyłam fitness dla ciężarnych, później byłam sobie odświeżyć paznokcie u kosmetyczki i przed chwilą wróciłam do domku, skonsumowałam grzanki z serem feta i czosnkiem i teraz oglądam gotowe na wszystko ![]() Dzień można zaliczyć do zakończonych bo padam na pyszczek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaaaaaaaaa! Chyba jeszcze mam większą ochotę na czereśnie niż na gofry ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To podziel się tymi umiejętnościami bo ja nie wiem jak wkleić zdjęcie żeby się pokazało całe a nie tylko ikona? |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W necie otwierasz grafikę w nowym oknie, kopiujesz adres, wracasz na wizaż przy odpowiedzi klikasz na ikonkę z obrazkiem- żółta i wklejasz skopiowany adres. |
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Może z tych samych okolic? Sporo moich znajomych się przeniosło do Wlkp
U mnie też raz lub dwa dziennie, brzuch się robi sterczący i twardy jak przy skurczu łydki ale nie jest to bolesne, tylko taki rodzaj napięcia czuję. Przechodzi po kilkunastu sekundach, czasem jeszcze jakiś czas jest trochę twardszy brzuch niż normalnie, ale minimalnie. |
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z ciekawości miałam sprawdzić ile ma, ale zapomnialam wziąć metr Następnym razem, jak będe to zmierzę czyli za jakieś 3 tyg Na oko wydaje się wysokie, akurat dla mnie W ikei np. wydawały sie za niskie![]() DobraDusza trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze Kobietki gratulacje za rozpoczęty III trymestr!
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
ooo naleśniki, kluski i jeszcze takie kopytka z białym serem i cukrem
![]() ![]() dzieki za instrukcję
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie moglam was cały dzień nadrobić, ale w końcu sie udało
. Życze wam udanych i ciepłych majówej, duzo zdrowia dla wasi maluszków. Dobra Duszo tulam was mocno 3majcie sie cieplutko i odpoczywajcie. Z tym twardnieniem brzucha to powiem wam, że albo u mnie się to zdarza jak śpię , albo mam za dużą pokrywe z tłuszczu na brzuchu żeby to wyczuć, do tej pory tylko raz czuła że brzuch mi twardnieje i to było przed połową marca. Przepraszam, wieloczytowanie u mnie nie działa więc napisze tak . U mnie w lidlu maja ser mascapone więc chyba powinien byc wszedzie . Pozdrawiam was wszystkie gorąco dużo zdrowia dla was i waszych lokatorów
|
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro rano (w sumie to dziś rano
) wyjeżdżam na wesele, odezwę się w niedziele dopiero. Nie naskrobcie za dużo |
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj się pochwaliłam, że spałam całą noc, a dziś znów bezsenność
![]() Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy ortodontyczny - http://www.aptekagemini.pl/avent-smo...-2-sztuki.html uspokajający - http://www.aptekagemini.pl/lovi-dyna...-2-sztuki.html Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ? ![]() I czy u noworodków w ogóle się smoczków używa? Kupować dwupak od 0-3 miesiąca i przechodzić na większe rozmiar, czy od razu np. dwa dwupaki 0-6 miesiąca ? Proszę o rady doświadczone mamy albo te, które już smoczki kupiły się się orientują
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje..
odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam canpolu, 1sztuka. Tak na wszelki wypadek. Po cichu mam nadzieję, że Bobo pogardzi smokiem. A jak nie to dostanie inny.
Z aventem miałam problem (mimo, ze to po niego poszłam) bo byly 2paki- albo różowe albo niebieskie w samochody. Nic uniwersalnego nie znalazłam. To mamy zielony z misiem chyba. Wczoraj dostałam butelkę aventu natural 125ml za 21zl
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam do nadrobienia 10 stron i zasnelam przy ostatniej... Dzisiaj mieliśmy robić grilla, ale tesciowie zmienili plany. Zdecydowaliśmy za to zrobić pizzę, bo ostatnio tak kusiłyście muszę wrócić do Twojego postu że złotymi radami ___ Dziś robimy sobie z mężem małą wycieczkę. Mam nadzieję że podołam, bo będzie pewnie trochę dreptania na świeżym powietrzu. Oby nie padało... Jeśli chodzi o twardniejący brzuch to u mnie zdarza się to najczęściej kiedy kładę się do łóżka, ale czasem też po przebudzeniu mam brzuch jak kamień i to już mnie trochę bardziej niepokoi. Kurka, ale mi te kilogramy lecą w górę. Nigdy nie miałam problemu z wagą, nie musiałam stosować diet ani się ograniczać, wszystkie formy aktywności jedynie dla przyjemności, a teraz? to tempo przybierania jest zawrotne. Niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść ...i jeszcze dziś pizza... I jeszcze baba od teściowej... Miłego dnia dziewczyny!!
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-30 o 07:02 |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DobraDusza- co u Was? no i witam w sobotni poranek |
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Mi twardnieje przy pełnym pęcherzu. Czasami to pierwsza oznaka, ze muszę do toalety. Jak noe pójdę to twardnieje dalej, jak pojde to spokojnie przechodzi. Czasami przy zmianie pozycji.
Wiem, ze to głupie, ale rak sobie myślę, ze nawet jakbym miala teraz leżeć to to juz tylko max 15tyg, a nie ok 30. Jakoś mi z tym lżej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

. Cieszymy się strasznie, chociaż nagle wśród imion męskich nie ma dla mnie faworyta, z dziewczęcych CHYBA bym łatwiej wybrała. Maluszek zdrowy, miał wtedy 467g. Ponieważ w rozmowie z lekarzem nawiązaliśmy do tego, że u nas w rodzinie występują wady serca, będziemy mieli w czerwcu wizytę u kardiologa dziecięcego. Dla świętego spokoju.
tak dawno nie jadłam a wiem ze czai sie w szafce 

Kupujecie parasolki do wózka?
dla tych co lubią 

trzymajcie proszę dalej, bo jeszcze nic nie wiem
no to to ja wiem i bez doktoratu! Powiedział mi tylko że nie muszę teraz mierzyć cukru co dzień tylko co 2-3 dni. Chociaż moje palce odpoczną.

<3
czerwiec 2015
Nigdy nie miałam problemu z wagą, nie musiałam stosować diet ani się ograniczać, wszystkie formy aktywności jedynie dla przyjemności, a teraz? to tempo przybierania jest zawrotne. Niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść