|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Hej dziewczyny!
Cytat:
U nas tez o wczesnej porze szkoła rodzenia, dlatego wybieram się bez męża (mam nadzieje że nie będę jedyna :p) Miłego dnia wszystkim mamusiom!
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
cześć, czytałam Was wczoraj w kolejce na IP ale juz nie miałam siły pisać.
byłam wczoraj na prezentacji thermo mixa i juz mąż zbiera kasę a jak usłyszałam, że są też przepisy wege oraz cała książka z posiłkami dla dzieci to pomyslalam, że pomoge mezowi zbierac kasę ![]() dzis planuję leżeć plackiem (jak co dzień) jutro w Wejherowie ostatni dzień targów dziecięcych i obiecałam sobie, że w nagrodę za leżenie podjadę i zobaczę co jest tam ciekawego ![]() Miłego dnia. aaa któraś pisała o szczypaniu po luteinie wg mnie to nie jest wlasciwy objaw, później doczytałam coś o żółtej wydzielinie, lekarzem nie jestem ale jak na moje to infekcja Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-29 o 07:42 |
|
|
|
#2343 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Obudziłam się z bólem pleców ![]() Śniło mi się dzisiaj, że karmiliśmy naszą córeczkę jakąś dziwną papką i jej smakowało A TŻtowi się śniło, że urodziła nam się małpka ![]() Cukrzyca. Jedyne słuszne wartości to są te z rekomendacji z 2014. Nie te starsze, ani nie te podane przy wynikach z labu. Tak samo jedyną słuszną metodą diagnostyki jest doustny test obciążenia glukozą 75g i 3 pomiary cukru z krwi obwodowej. Czyli: Na czczo cukier do 92 mg/dl Po 1h do 180 mg/dl Po 2h do 153 mg/dl Żeby uzyskać z tego mmol/l dzielimy wartości przez 18. Diagnozuje się cukrzyce gdy chociaż jeden wynik jest nieprawidłowy. W załączniku rekomendacje ![]() Cytat:
Śliczna Lenka ![]() Cytat:
Mi gin dał żelazo przy hb=11,5, a znam wersje, że w II trymestrze anemia jest dopiero poniżej 10,5. Pewnie dostaniesz żelazo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli cukrzyca jest zdiagnozowana i takie wartości powinna mieć kobieta po zastosowaniu leczenia.Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny trzymamy mocno kciuki za DobrąDuszę i Jej Małgosię.. przekazuję Wam wiadomość prywatną, którą od Niej dziś otrzymałam:
Hej Pierniczku piszę pw bo coś mi nie działa net w telefonie i wizaż mi tak działa że nie mogę pisać na forum ale Was czytam. Otóż jeśli możesz to przekaż proszę dziewczynom,że wczoraj na wizycie okazało się że szyjka skróciła mi sie z 3,5cm do 2,2 i lekarz jeszcze wczoraj położył mnie u siebie na oddziale. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termomix fajna sprawa..pomóż męzowi trochę, ale nie przesadzaj.. Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- masakra z tą szyjką.. niby wszytsko w porządku, niczego sie nie domyślając taka diagnoza... i co lekarz to inne działanie.. ehh ![]() trzymamy
|
||
|
|
|
#2347 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to trzymamy!Cytat:
![]() ___ A myślałam że pogrillujemy w majówkę :|
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-29 o 08:34 |
||
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki! Nogi w garnek i będzie dobrze 😘
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ta szyjka to zdradziecka menda jest! Jak się skraca/rozwiera/rozpulchnia i nie towarzyszą temu skurcze to się guzik wie! Dlatego ważne jest regularne badanie.---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Coś mi wizaż źle działa na tel...
Trzymam kciuki za DobraDusze i Małgosię ![]() Dziś zaczynam III trymestr 27+0Zobaczcie jaki elegant będzie czekał na wasze dziewczyny
|
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Ciąża to taki bardzo dziwny stan...wczoraj czułam się i wyglądałam jak kupa....dziś mam wrażenie, że wyglądam jak milion dolarów i rozpiera mnie energia....
Może to wynik tego, że przespalam kawałek nocy, bo moje noce ostatnio wyglądają dokładnie tak jak ten obrazek z forum.z fb
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co stoi na przeszkodzie?
eej czemu wcześniej nie mówiłas z tym garnkiem? może by się u mnie nie skróciła... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za III trymestr Cytat:
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że gin szybko zareagował i jesteś pod opieką Wysyłam pozytywne myśli do Was Mnie dziś znowu obudził skurcz w łydce
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to możesz sama wziąć magnez, bo niepotrzebnie się meczysz.
|
|
#2356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie myślałam żeby sobie kupić czekoladę i jeść sobie kostkę przed snem no ale nie oszukujmy się, zjem całą od razu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-29 o 09:14 |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Spraw kilka
![]() Musiałam wyciągnąć kurtkę zimowa z walizki....wczoraj mocno sypalo śniegiem, dziś aż dwa stopnie odczuwalne nawet -3... Koniec KWIETNIA!!!! I ma być tak uroczo przez kolejny tydzień. ![]() Dwa! Moja koleżanka pracy urodziła wczoraj ślicznego synka z bujną ciemna czupryna! Chłop 4660 i 53 cm Sn. Mówi, że było boleśnie ale szybko. Może to być wynik tego, że wody Odeszły już w poniedziałek? I że młody taki duży? Kurczaki...oby mój nie ważył więc niż 3500😜 Trzy. Jak przekonać syna by skakał sobie trochę wyżej? Mój pęcherz jest już chyba w strzepach. To jest tak bardzo nieprzyjemne, że nie wiem czy się zwinąć w kłębek czy od razu jak stoję posikac. Dodatkowo wczoraj chyba oberwalo się przy okazji jajnikom...albo czemuś w pobliżu....
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez trzymam kciuki....przykre informacje ale wszystko musi byc dobrze!
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem co to za ból... |
|
|
|
|
#2361 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Prezenty od babci i cioci bardzo miłe! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mnie nie boli to twardnienie, czuję po prostu taką zmianę, czyli chyba nie jest źle i nie trzeba bardziej radykalnych środków niż magnez. ![]() Cytat:
Godzina szkoły rodzenia kompletnie bez sensu. ![]() Cytat:
DobraDuszo, trzymam mocno kciuki za Ciebie i córeczkę, mam nadzieję, że szyjka się uspokoi. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
duży miała brzuch??
Edytowane przez Kasmina Czas edycji: 2016-04-29 o 09:30 |
|
|
|
|
#2363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za DD i Małgosię ![]() byłam na izbie przyjęć bo się na schodach poślizgnęłam i kilka schodków nie poczuło moich stóp tylko 4 litery. Dla spokoju męża pojechaliśmy sprawdzić czy jest wszystko ok tak więc wszystko jest ok, lek powiedział że na płodzie mój zjazd nie zrobił wrażenia szyjka piękna (cokolwiek to znaczy), a dziecko leży głową w dół we właściwej pozycji do porodu (choć mi się zdaje że jeszcze ma siłę i czas na kręcenie się). jedyne co ucierpiało na zjeździe ze schodów to moja duma i pośladek, który mam zielony i boli ![]() Cytat:
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-29 o 09:33 |
||
|
|
|
#2364 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg wskazówek Tiji norma dla mmol/l: na czczo 5,11 po 1h 10 po 2h 8,5 moje wyniki: na czczo 5,02 po 1h 9,73 po 2h 7,79 Jakbym coś gdzies źle policzyła to mnie poprawcie choć nieśmiało się ciesze, że jednak się mieszcze w normie! Bosze jak ja sie bałam tych wyników! Za to leukocyty cały czas mi rosną juz przekroczyłam normę... Cytat:
Nic nie pisze ale ciągle was czytam. Nic ciekawego sie u mnie nie dzieje, dzień jak co dzień. Remont na wsi dobiega końca (u nas) za to zaczął się u mojej mamy (mamy mieszkania w 1 domu) a że to kobieta która jest mega niezdecydowana to urządzam już 3 łazienkę w ciągu hmmm 1,5 roku. Mam nadzieje, że w czasie majówki zrobimy malowanie u nas i bedzie szczęsliwy koniec. Wybierałam wczoraj próbki kolorów i bardzo chciałam poszaleć zrobic inaczej niż w Krk, wiecie tak żeby było widać ze to inne miejsce. No i wymyśliłam ciemne sciany w salonie (czekolada albo bordo) ale mąż zaprotestował i wyjdzie jak zawsz ech... Jutro przylatuje moja siostra z narzeczonym i przyznam się wam że juz nie mogę sie doczekać
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
ach no i chciałam się pochwalić... głównie DD...
kupiłam w koncu podkład, primer, korektor pod oczy i transparentny puder... dwóch pierwszych muszę sie jeszcze nauczyć nakładać - bardziej fluid niz primer (bo musiałam 2 razy zmyć twarz zanim dobrze rozsmarowałam) ale za to puder mogę Wam spokojnie polecić bo jest cudowny |
|
|
|
#2366 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To ja się żegnam , cały weekend majowy zamierzam spędzić bez neta, pozdrowię od was morze gdzie ma być ładna bezdeszczowa pogoda ![]() ![]() Ciekawe ile naskrobiecie do wtorku...pewnie nie będę w stanie nadrobić... Udanego weekendu
|
|
|
#2367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brawa za brak cukrzycy!! co do ścian - jakieś 3 lata temu przez 5 lat patrzyłam na czekoladową ścianę u siebie i tak po roku nie mogłam doczekać się kolejnego remontu. ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i Ja
U Nas dziś słoneczko, ale niestety tylko +8, gdzie ta wiosna ![]() Cytat:
![]() (sorry, ale inaczej nie da się nazwać takiej cizi ) Cytat:
![]() Cytat:
Myślę nad Microlife. Planuje zakupić gdzieś w czerwcu/lipcu Wzięłam już 2 dawki antybiotyku, noc w miarę przespałam, ale dziś też poleguję w domu. Wstawiłam pranie, ugotuję krupnik i to na tyle na dziś. |
|||
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Ogromny...30 kg na plusie
|
|
#2370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps dla mnie okulary bez fotochromów już nie istnieją. Uwielbiam !! Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

a jak usłyszałam, że są też przepisy wege oraz cała książka z posiłkami dla dzieci to pomyslalam, że pomoge mezowi zbierac kasę 
A TŻtowi się śniło, że urodziła nam się małpka
w tak krótkim czasie tyle urosła?!

ale Was czytam. Otóż jeśli możesz to przekaż proszę dziewczynom,że wczoraj na wizycie okazało się że szyjka skróciła mi sie z 3,5cm do 2,2 i lekarz jeszcze wczoraj położył mnie u siebie na oddziale. Trzymajcie kciuki
!!!

)
<3