|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Pierniczku leżymy dalej... Jeszcze nie było porannego obchodu,więc w zasadzie nic nie wiem:/ już mnie to zaczyna denerwować
Ktoś pytał o mawcarpone w Lidlu- ja tam kupowałam,więc myślę,że będzie
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
ajj.. tak myślałam sobie,że przez ten weekend to niewiele Ci powiedzą... to jest jakiś duży szpital czy rejonowy? ile masz osób na sali?
|
|
|
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Kciuki Kochana Z Ciebie i córeczkę :-* :-*
|
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki witam się w 27 tygodniu 0 dniu
![]() Pierwszym dniu siódmego miesiąca ![]() Pierwszym dniu III trymestru. :-D
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Aspiratorek canpola tez mnie kusil. Sama robilam spore zamówienie od nich (majtki, podkłady itp) i byl aspiratorek. Stwierdziłam, ze muszę doczytać i odpuscilam chwilowo.
Ktoras z was wstawiala linka do allegro z ciuszkami (sciagniete od lipcowek). Chyba sie skuszę. Mam problem, zeby dostac zwykłe śpiochy. A tam są. I pajace zielone i brązowe. Tylko pomierze dlugosc tych co mam (chyba same na 62) i zamowie mniejsze. Kilka z was pisało, ze lidl ma duże ubranka, to nie liczę na małe półspiochy w czwartek. |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusie, macie jakieś plany na majowy weekend?
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy jechac nad morze, ale lekarz trochę kręcił nosem.
To robię pranie, maz cos tam muruje ze szwagrem, potem tańce, zakupy i grill. Jutro mam nadzieję na basen (jak bedzie otwarty, a jak nie to w pon), mąż ma malowac samochód. A potem to będę leżeć na lezaczku w ogrodku albo na balkonie i robic nic. |
|
|
|
#2619 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ale jestem śpiąca ostatnio, wieczorem padłam i obudziłam się o 1, poszłam z powrotem spać.
![]() Cytat:
Trzymam kciuki!Właśnie tak mi się coś kojarzyło, że planowałaś kupić to łóżeczko. ![]() Cytat:
Oczekiwanie okropnie długie. ;/Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nas przed tym ostrzegał ten chłopak, ktory nam załatwial wózek, dlatego nasz stoi w kartonach na balkonie już chyba trzeci miesiąc. Jezu was nadrobić, wczoraj weszłam i jak zobaczyłam 162 posty, to zwątpiłam. Trochę się pochorowałam, zatoki mi zaatakowało, wczoraj głównie umierałam :/ Mój gin mi odpisał od razu, ale na maila, a ja na telefon albo smsa czekałam, debilka. Uważa, że wyniki są ok i mam się nie martwić
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu nos zawalony i to gardło z rana boli a dzisiaj ostatni dzien antybiotyku. Cos czuje ze w poniedziałek mi przedłuża antybiotyk :-/ taka ładna pogoda a ja chora :-( wrrrrrr juz jestem zła mega mega nie mam humoru
|
|
|
|
#2622 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje bezsenności :/ mam wrażenie ze moje dziecię tez mnie juz przyzwyczaja do wstawania do niego w nocy i tez mam takie noce ze ciezko ze spaniem.... Cytat:
O kurczę wspolczuje tych przebojów dobrze ze wszystko jest ok, trzymam kciuki zeby dzidziuś siedział w brzuszku jak najdłużej ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wiadomości ![]() Cytat:
Brawo za 3 trymestr! ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Nie bądź zła i sie nie stresuj bo to zdrowiu nie służy bedzie dobrze moze juz jutro bedzie super
|
|||||
|
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
|
W domu leżę, w szpitalu spędziłam 5 dni.. Długości szyjki po skróceniu nawet nie pamiętam bo jak mi lekarz powiedział ze mogę zacząć rodzić to tak się zaczęłam stresować ze tylko o tym myślałam.. Przed skroceniem miała długość 3,5cm. W środę mam wizytę u gin i mam nadzieję ze będzie jakaś poprawa.
|
|
|
|
#2624 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj sie i odpoczywaj z tego co wiem to ze szpitala nie wypuszczają wcześniej niż po 3 dobach (inaczej nie dostają zwrotu za pacjenta) jeśli sie czujesz bezpieczniej to lepiej lez tam, przynajmniej nie musisz sie bardzo martwić o dzidzie bo jesteś pod fachowa opieka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
O kurczę, trzeba z tym uważać. Współczuję pobytu w szpitalu i nakazu leżenia, mam nadzieję że będzie u Ciebie ok.
Dzięki.. Myślę pozytywnie bo stres tylko pogorszy sprawę
|
|
|
|
#2626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My się na majówkę nigdzie nie wybieramy, bo za dwa tygodnie jedziemy do babci na urodziny 300km w jedną stronę. Dzisiaj też kiepsko spałam, tym razem przez biodra ![]() Miłego długiego weekendu Cytat:
Cytat:
Norma na tym etapie to 1 skurcz na godzinę, który nie ma wpływu na szyjkę macicy i nie jest bolesny.Cytat:
Te smoczki ze skalą 0-2 lub 0-3 mają mniejszą tarczkę i lepiej pasują na taką malutką buźkę. Ja mam jeden smoczek z aventu z próbek i mam nadzieję, że wytrzymam i nie podam go przez pierwszy miesiąc życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2628 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w pierwszy dzień weekendu majowego
![]() Cytat:
![]() W sumie sama nie wiem jakie plany... chciałabym w końcu firanki poprać w całym mieszkaniu, trochę zacząć odgruzowywać pokoik przeznaczony dla małego, na jakiś spacer pewnie, grill u szwagierki.. spokojnie tak za to tydzień później jedziemy nad morze, do mojego rodzinnego Gdańska na tydzień Cytat:
Teraz tylko się kuruj i zdrowiej szybko! My wczoraj byliśmy obadać staniki dla karmiących w esotiqu - jakoś mnie nie przekonały i nic nie kupiłam w końcu.. potem h&m, chciałam przymierzyć staniki i legginsy ale nie było mojego rozmiaru ani w tym ani w tym! Dziś drugie podejście do innego h&m. Potem trafiliśmy do tesco obadać ciuszki dziecięce, i przyznam szczerze że moim zdaniem bardzo fajna ta ich bawełna coraz łatwiej idzie to kupowanie. A na koniec okazało się, że mamy obok smyk megastore i wyszłam z paczką pajaców na które patrzyłam w internecie zaraz będę wszystko otwierać i Wam pokażę teraz musimy szybko komodę kupić żebym miała to gdzie trzymać! ![]() Dobrej soboty mamuśki p.s. u mnie w lidlu też jest mascarpone
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
O krążku być może zdecyduje najbliższa wizyta.. Biorę luteine, magnez i no spe.
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też silikonowy tylko, że z NUKa.Cytat:
![]() Sama nie wiem, czy kupować ten laktator.. Z drugiej strony będę miała cc i martwię się, że będą problemy z naturalnym kp i trzeba będzie się nim wspomóc... a poza tym wygoda, gdybym potrzebowała gdzieś wyjść i tatuś zostałby z Małą ![]() Jaki Wy kupujecie? Który jest dobry, a nie za drogi?
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-30 o 10:20 |
||
|
|
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę zdrowia, kuruj się! Cytat:
Współczuję, najgorzej leżeć tak przy ładnej pogodzie. Trzymaj się!Cytat:
U mnie miała ostatnio 3,5, skróciła się, ale bardzo niewiele, gin powiedział mi że jeszcze tylko na następnej wizycie za 3 tygodnie mi sprawdzi, a potem raczej już nie będzie takiej potrzeby.
|
|||
|
|
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twardnienia jeszcze są ale max 5 dziennie.. Postaram się częściej pisać.
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i fajny wyjazd się szykuje..z tego, co widziałam pogoda tez ma się robić już typowo wiosenna, więc tym lepiej,że jedziecie w przyszłym tygodniu.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nieszczęśnik smoczka w ogóle nie dostanie. W sumie to dobrze, ale z drugiej strony trochę mi tym zarządzeniem TŻ życie utrudni
Jest wielkim przeciwnikiem smoczków (po prostu jest na nie i już, do teraz nie wiem czemu ![]() Pytałyście o gofrownice - z tego co pamiętam, to nie może mieć mniej niż 1200w mocy, bo wyjdą naleśniki zamiast puszystych gofrów. A u rodziców jak będę to sprawdzę dokładnie jaką mają, pamiętam, że jak im szukałam to miała być przyzwoita cenowo i dobra, kilka lat temu kosztowała chyba ok 180 zł, więc teraz pewnie sporo staniały te modele, a jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. W Lidlu na pewno jest mascarpone. |
|
|
|
#2636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę też o Medeli - Mini Electric i chciałabym może kupić używany i podmienić w nim wymienne części. Cytat:
Aa no tak, pewnie dlatego.
|
||
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz do porodu? Kurka...ale to zleci szybko! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- A od którego tygodnia poród jest dla Maluszka bezpieczny? |
|
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
Oto zakupy:
Pajace ze smyka: No i reszta ciuszków z tesco: i kupiłam jeszcze po 3 pary zwykłych białych w 2 różnych rozmiarach. Dla porównania pomiędzy nimi body 56 ze smyka. Z tesco po prawej rozmiar do 3 m-cy, po lewej 3-6. Zaczęłam w końcu robić listę tego co mam i czego brakuje. W sumie szybko idzie to kupowanie ![]() Czytałam dziś sobie o aspiratorkach do nosa... będziecie kupować? jakie konkretnie?
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem też, że potrzeba ssania może być ogromna i dlatego jeden leży. O takim "ołówkowym" kształcie, nie taki jak ja pamiętam z dzieciństwa, który podobno dzięki wyprofilowaniu sam się trzyma w buzi. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Mam te z pierwszego zdjęcia z tesco. |
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wziełam jakiś aspirator, ale nie wiem jaki..chyba "katarek"... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

1.09.2012

Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy 

i wyszłam z paczką pajaców na które patrzyłam w internecie
czerwiec 2015
Współczuję, najgorzej leżeć tak przy ładnej pogodzie.