Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 07:32   #2611
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Pierniczku leżymy dalej... Jeszcze nie było porannego obchodu,więc w zasadzie nic nie wiem:/ już mnie to zaczyna denerwować

Ktoś pytał o mawcarpone w Lidlu- ja tam kupowałam,więc myślę,że będzie
Stary 2016-04-30, 07:41   #2612
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Pierniczku leżymy dalej... Jeszcze nie było porannego obchodu,więc w zasadzie nic nie wiem:/ już mnie to zaczyna denerwować

ajj.. tak myślałam sobie,że przez ten weekend to niewiele Ci powiedzą... to jest jakiś duży szpital czy rejonowy? ile masz osób na sali?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 07:47   #2613
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
To musisz odpoczywać dużo, nie dobrze jak cały dzień tak masz. Mnie się zdarza raz, dwa razy dziennie i przechodzi po minucie. Bierzesz magnez?

To podziel się tymi umiejętnościami bo ja nie wiem jak wkleić zdjęcie żeby się pokazało całe a nie tylko ikona?
Tak biorę sporo, bo 6-8 tabletek dziennie

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:

Kciuki Kochana Z Ciebie i córeczkę :-* :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 07:53   #2614
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Wczoraj się pochwaliłam, że spałam całą noc, a dziś znów bezsenność

Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy Przeglądnęłam multum smoczków i tak wstępnie myślę o takich:

ortodontyczny - http://www.aptekagemini.pl/avent-smo...-2-sztuki.html

uspokajający - http://www.aptekagemini.pl/lovi-dyna...-2-sztuki.html

Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ?

I czy u noworodków w ogóle się smoczków używa? Kupować dwupak od 0-3 miesiąca i przechodzić na większe rozmiar, czy od razu np. dwa dwupaki 0-6 miesiąca ?

Proszę o rady doświadczone mamy albo te, które już smoczki kupiły się się orientują
Nie znam się na smoczkach więc nic nie poradzę sensownego , ale mogę powiedzieć , że zakupiłam z lovi/canpolu . Byłam na targach niemowlęcych i było bardzo dużo wystawców wiadomo każdy chwalił swój towar ale jakoś to co poazywała nam babeczka z tego lovi najbardziej przemówiło do mnie i szwagierki . Te smoczki są troszke inaczej wyprofilowane i mają wspomagać dynamiczne ssanie czy jakos tak :P - nie chce poprzekręcać słów sprzedawcy. Ogólnie zanim pojechałam na targi troszke czytałam na necie i dużo pozytywnych opinii przeczytałam na temat lovi. Na targach z tego co widziałam to smoczki też bardzo dobrze im schodziły , w porównaniu do konkurencji. Ja kupiłam z lovi smoczki w 2 paku, jakiś jeden z tommee tippee dostałam w gratisie z małą butelką i juz nie mam zamiaru żadnego dokupować . Koleżanka mówiła że na szkole rodzenia też coś powinni nam dać więc powinno być wystarczająco. Ogólnie wyprawkowo postawiłam na canpol kupiłam od nich laktator,( tez nam babka demonstrowała na sztucznym cycuszku jak działa i myśle że będzie to w miare oki), zestaw do pielęgnacji z cążkami , nożyczkami ,szczotką do włosów itd, zestaw szczoteczek do ząbków i na dziąsła (to dostałam od koleżanki) , aspiratorek do noska z miękkimi końcówkami , podkłady poporodowe wkładki laktacyjne wszystko z tej firmy
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:02   #2615
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dziewczynki witam się w 27 tygodniu 0 dniu
Pierwszym dniu siódmego miesiąca
Pierwszym dniu III trymestru. :-D
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:21   #2616
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Aspiratorek canpola tez mnie kusil. Sama robilam spore zamówienie od nich (majtki, podkłady itp) i byl aspiratorek. Stwierdziłam, ze muszę doczytać i odpuscilam chwilowo.

Ktoras z was wstawiala linka do allegro z ciuszkami (sciagniete od lipcowek). Chyba sie skuszę. Mam problem, zeby dostac zwykłe śpiochy. A tam są. I pajace zielone i brązowe. Tylko pomierze dlugosc tych co mam (chyba same na 62) i zamowie mniejsze. Kilka z was pisało, ze lidl ma duże ubranka, to nie liczę na małe półspiochy w czwartek.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 08:57   #2617
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się ciepło i informuj nas na bieżąco!!!

Mamusie, macie jakieś plany na majowy weekend?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:02   #2618
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechac nad morze, ale lekarz trochę kręcił nosem.
To robię pranie, maz cos tam muruje ze szwagrem, potem tańce, zakupy i grill.
Jutro mam nadzieję na basen (jak bedzie otwarty, a jak nie to w pon), mąż ma malowac samochód.
A potem to będę leżeć na lezaczku w ogrodku albo na balkonie i robic nic.
Stary 2016-04-30, 09:29   #2619
florencee
Zadomowienie

Dzień dobry! Ale jestem śpiąca ostatnio, wieczorem padłam i obudziłam się o 1, poszłam z powrotem spać.

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Próbowałam trochę Was nadrobić już kilka dni temu, ale jeszcze nie miałam nastroju żeby pisać. Sorki.
Na badanie idziemy prewencyjnie. Na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest ok, zapytałam, czy trzeba wykonywać jakieś dodatkowe badania, powiedział, że nie, chyba że w bliskiej rodzinie występują wrodzone wady serca to wtedy można wykonać echo. No i pociągnęliśmy temat i wolimy zbadać dla pewności. Jak się już powiedziało a to trzeba i b. Umówiłam się na wizytę na 2 czerwiec.

Też pojawiają mi się czasem skurcze. Jednego dnia nawet trochę uciążliwe były, już nawet pod ręką miałam nospę, ale jednak nie wzięłam. Zaczęłam łykać magneB6 ale dwa razy dziennie na razie i jest lepiej, ale może to ze względu na mniejszy stres niż wcześniej.

Widziałam, że kilka z Was ma na oku łóżeczko Klupsia. My zakupiliśmy tydzień temu zestaw z komodą i regałem, upatrzone było już dużo wcześniej, a akurat trafiła się promocja
Dobrze, że badania tylko tak na wszelki wypadek. Trzymam kciuki!

Właśnie tak mi się coś kojarzyło, że planowałaś kupić to łóżeczko.

Cytat:
(...)
Ja dziś byłam w poradni z moją cukrzycą. Naturalnie spędziłam tam 4 godziny żeby wejść do gabinetu na 1 min (dosłownie!) i dowiedzieć się że mam ładny cukier no to to ja wiem i bez doktoratu! Powiedział mi tylko że nie muszę teraz mierzyć cukru co dzień tylko co 2-3 dni. Chociaż moje palce odpoczną.

(...)
No to tyle dobrego, że mniej pomiarów. Oczekiwanie okropnie długie. ;/

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Hmmm, a jak sie objawia to twardnienie brzucha? Czy to jest chwilowe i wyczuwalne, czy tyko jak sie brzucha dotknie to czuć? Bo ja chyba nic takiego nie odczuwam....a wiele z Was o tym pisze :/
Dopiero od niedawna to czuję, lekarz wcześniej zauważył to u mnie i nie wiedziałam wtedy o co biega, wydawało mi się że brzuch jest twardy cały czas. Teraz czuję zmianę, brzuch staje się na chwilę taki bardzo twardy, napięty, właśnie coś w stylu skurczu łydki.

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje.. odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.
O kurczę, trzeba z tym uważać. Współczuję pobytu w szpitalu i nakazu leżenia, mam nadzieję że będzie u Ciebie ok.

Cytat:

Trzymam kciuki za pomyślne wiadomości od lekarzy.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość

Cytat:
trzymaj się ciepło i informuj nas na bieżąco!!!

Spędzam weekend w domu, mój mąż dalej jest chory. Dziś mieliśmy jechać na ślub, ale woli się wykurować, bo już sobie na dłuższe zwolnienie nie bardzo może pozwolić i w poniedziałek idzie do pracy. Sam ślub bez wesela, no to problemu chyba nie zrobimy młodym.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:32   #2620
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A ja mieszkam nad morzemi nigdy nie jadłam tu gofra

Ja nie kupuję. Raz że buda w Baby Joggerze jest na maksa nisko opuszczana, a dwa parasolki mi sie nie podobają. Już wolę pieluchę kłaść na budę żeby zakrywała od słońca.

Jak dla mnie to uniwersalny.

Też zaczynam miec schizy że mogłam kupić coś w innym kolorze czy wzorze. Wczoraj kupiliśmy kocyki w sklepie i w sumie nie do końca mi się podobały ale wzięłam, później pół drogi do domu jęczałam TŻowi że może nie ten wzór... Powiedział że mi odbiło i to tylko kocyk

Trzymamy kciuki za Was!

Ja już drugi dzień wcinam te hiszpańskie wielkie truskawy z Biedry. Co prawda nie smakują jak nasze polskie truskawki, ale trochę czuć...

Może dziewczyny wyjechały na weekend, dwa dni to nie tak źle. Ja nie wchodze codziennie na wizaż bo nie mam jak, nie zawsze jest czas.

Mój też twardnieje jak chodzę i wieczorem, lekarz mówi że wszystko jest ok i żeby się nie martwić na zapas.

U nas łóżeczka poskręcane, meble ustawione, część zakupów zrobiona. Niestety jest problem z wózkiem, w żadnym sklepie go nie ma i najbliższa dostawa do PL od producenta jest przewidziana na 14.07... My mamy termin na 6.08 ale jak będzie CC to max w 38tc więc mam nadzieję że wózek zdąży do nas dotrzeć zanim się rozpakujemy...

No właśnie nas przed tym ostrzegał ten chłopak, ktory nam załatwial wózek, dlatego nasz stoi w kartonach na balkonie już chyba trzeci miesiąc.

Jezu was nadrobić, wczoraj weszłam i jak zobaczyłam 162 posty, to zwątpiłam. Trochę się pochorowałam, zatoki mi zaatakowało, wczoraj głównie umierałam :/

Mój gin mi odpisał od razu, ale na maila, a ja na telefon albo smsa czekałam, debilka. Uważa, że wyniki są ok i mam się nie martwić
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:44   #2621
superhuman
Zadomowienie

A ja znowu nos zawalony i to gardło z rana boli a dzisiaj ostatni dzien antybiotyku. Cos czuje ze w poniedziałek mi przedłuża antybiotyk :-/ taka ładna pogoda a ja chora :-( wrrrrrr juz jestem zła mega mega nie mam humoru
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:48   #2622
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Więc o smoczkach poczytałam Na razie zdecydowałam tylko, że chciałabym silikonowy Przeglądnęłam multum smoczków i tak wstępnie myślę o takich:

Tylko czy jest różnica? Czy w ogóle jest różnica między Aventem za 2 dychy, a Canpolem za 5 zeta ?

I czy u noworodków w ogóle się smoczków używa? Kupować dwupak od 0-3 miesiąca i przechodzić na większe rozmiar, czy od razu np. dwa dwupaki 0-6 miesiąca ?

Proszę o rady doświadczone mamy albo te, które już smoczki kupiły się się orientują

Wspolczuje bezsenności :/ mam wrażenie ze moje dziecię tez mnie juz przyzwyczaja do wstawania do niego w nocy i tez mam takie noce ze ciezko ze spaniem....

Cytat:
Hej dziewczyny.. Pewnie mnie nie pamiętacie bo już dawno się nie odzywałam bo jakoś nie mogę się wbić ale lubie was czytać więc podczytuje.. odzywam się dlatego bo piszecie teraz o twardniejacych brzuszkach i chciałabym wam powiedzieć żebyście tego nie lekcewazyly ponieważ dwa tyg temu leżałam z tego powodu w szpitalu, lekarz powiedział że mogę zacząć rodzić okazało się ze szyjka mocno skrócona i miękka i dostawalam zastrzyki na zatrzymanie skurczy. Mam zakaz seksu do końca ciąży i nakaz leżenia.. Wiadomo każdą ciążą jest inna ale lepiej dmuchać na zimne.. Twardnienia miałam ok 6 razy na godzinę.

O kurczę wspolczuje tych przebojów dobrze ze wszystko jest ok, trzymam kciuki zeby dzidziuś siedział w brzuszku jak najdłużej

Cytat:

Trzymam kciuki za dobre wiadomości

Cytat:

Brawo za 3 trymestr!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A ja znowu nos zawalony i to gardło z rana boli a dzisiaj ostatni dzien antybiotyku. Cos czuje ze w poniedziałek mi przedłuża antybiotyk :-/ taka ładna pogoda a ja chora :-( wrrrrrr juz jestem zła mega mega nie mam humoru

Nie bądź zła i sie nie stresuj bo to zdrowiu nie służy bedzie dobrze moze juz jutro bedzie super
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:48   #2623
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dobrze,że piszesz..ja pamiętam Ciebie.. teraz leżysz już w domu czy nadal szpital? jaką długość miała szyjka?

DobraDusza- co u Was?

no i witam w sobotni poranek
W domu leżę, w szpitalu spędziłam 5 dni.. Długości szyjki po skróceniu nawet nie pamiętam bo jak mi lekarz powiedział ze mogę zacząć rodzić to tak się zaczęłam stresować ze tylko o tym myślałam.. Przed skroceniem miała długość 3,5cm. W środę mam wizytę u gin i mam nadzieję ze będzie jakaś poprawa.
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:49   #2624
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro rano (w sumie to dziś rano ) wyjeżdżam na wesele, odezwę się w niedziele dopiero. Nie naskrobcie za dużo Miłego weekendu
Udanej zabawy!

Cytat:

Trzymaj sie i odpoczywaj z tego co wiem to ze szpitala nie wypuszczają wcześniej niż po 3 dobach (inaczej nie dostają zwrotu za pacjenta) jeśli sie czujesz bezpieczniej to lepiej lez tam, przynajmniej nie musisz sie bardzo martwić o dzidzie bo jesteś pod fachowa opieka.

Cytat:
Wow. To juz rzeczywiście masz blisko do końca
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 09:51   #2625
pysiaczek21
Raczkowanie

O kurczę, trzeba z tym uważać. Współczuję pobytu w szpitalu i nakazu leżenia, mam nadzieję że będzie u Ciebie ok.

Dzięki.. Myślę pozytywnie bo stres tylko pogorszy sprawę
Stary 2016-04-30, 10:11   #2626
tija93
Zakorzenienie

Hej

My się na majówkę nigdzie nie wybieramy, bo za dwa tygodnie jedziemy do babci na urodziny 300km w jedną stronę.

Dzisiaj też kiepsko spałam, tym razem przez biodra

Miłego długiego weekendu

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

U nas łóżeczka poskręcane, meble ustawione, część zakupów zrobiona. Niestety jest problem z wózkiem, w żadnym sklepie go nie ma i najbliższa dostawa do PL od producenta jest przewidziana na 14.07... My mamy termin na 6.08 ale jak będzie CC to max w 38tc więc mam nadzieję że wózek zdąży do nas dotrzeć zanim się rozpakujemy...
To jakieś fotki poprosimy!

Cytat:
Hmmm, a jak sie objawia to twardnienie brzucha? Czy to jest chwilowe i wyczuwalne, czy tyko jak sie brzucha dotknie to czuć? Bo ja chyba nic takiego nie odczuwam....a wiele z Was o tym pisze :/
U mnie tak jak u dziewczyn Norma na tym etapie to 1 skurcz na godzinę, który nie ma wpływu na szyjkę macicy i nie jest bolesny.

Cytat:

Co prawda ja dzieciaczka nie mam, ale zazwyczaj trzeba po testować smoczki na dziecku. Co mu podpasuje to jest dobre Te smoczki ze skalą 0-2 lub 0-3 mają mniejszą tarczkę i lepiej pasują na taką malutką buźkę. Ja mam jeden smoczek z aventu z próbek i mam nadzieję, że wytrzymam i nie podam go przez pierwszy miesiąc życia

Cytat:
6 skurczów na godzinę to jest bardzo dużo. Dobrze, że wszystko się unormowało Pisz do nas częściej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jezu was nadrobić, wczoraj weszłam i jak zobaczyłam 162 posty, to zwątpiłam. Trochę się pochorowałam, zatoki mi zaatakowało, wczoraj głównie umierałam :/

Mój gin mi odpisał od razu, ale na maila, a ja na telefon albo smsa czekałam, debilka. Uważa, że wyniki są ok i mam się nie martwić
Zdrówka Dobrze, że lekarz uważa, że jest ok. Tylko mnie dziwi w takim razie po co są te normy jak lekarz sobie inaczej interpretuje
Stary 2016-04-30, 10:12   #2627
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

zdrówka.. dobrze,że cukier ok..

Cytat:
ojej ale się namęczysz.. rozważ jeszcze te dodatkowe badania?

Cytat:
W domu leżę, w szpitalu spędziłam 5 dni.. Długości szyjki po skróceniu nawet nie pamiętam bo jak mi lekarz powiedział ze mogę zacząć rodzić to tak się zaczęłam stresować ze tylko o tym myślałam.. Przed skroceniem miała długość 3,5cm. W środę mam wizytę u gin i mam nadzieję ze będzie jakaś poprawa.
ojj to już trzymam kciuki..nas tu więcej leżących, więc nam z Toba też będzie raźniej.. krążka nie masz? jakie leki zalecili Tobie?
Stary 2016-04-30, 10:13   #2628
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry w pierwszy dzień weekendu majowego byłoby całkiem super, gdyby choć trochę cieplej było

Cytat:

Cytat:
W sumie sama nie wiem jakie plany... chciałabym w końcu firanki poprać w całym mieszkaniu, trochę zacząć odgruzowywać pokoik przeznaczony dla małego, na jakiś spacer pewnie, grill u szwagierki.. spokojnie tak za to tydzień później jedziemy nad morze, do mojego rodzinnego Gdańska na tydzień

Cytat:
Super, że odpisał i że wyniki jednak ok! Tak się martwiłam jak z tym Twoim cukrem będzie, bo komu jak komu ale Tobie to już dokładać dolegliwości to czysta złośliwość losu. Cieszę się bardzo, że jest dobrze Teraz tylko się kuruj i zdrowiej szybko!

My wczoraj byliśmy obadać staniki dla karmiących w esotiqu - jakoś mnie nie przekonały i nic nie kupiłam w końcu.. potem h&m, chciałam przymierzyć staniki i legginsy ale nie było mojego rozmiaru ani w tym ani w tym! Dziś drugie podejście do innego h&m. Potem trafiliśmy do tesco obadać ciuszki dziecięce, i przyznam szczerze że moim zdaniem bardzo fajna ta ich bawełna plus trafiliśmy na jakieś resztki wyprzedaży chyba bo część była poprzeceniana -50% albo -30% i kilka kompletów coraz łatwiej idzie to kupowanie. A na koniec okazało się, że mamy obok smyk megastore i wyszłam z paczką pajaców na które patrzyłam w internecie zaraz będę wszystko otwierać i Wam pokażę teraz musimy szybko komodę kupić żebym miała to gdzie trzymać!

Dobrej soboty mamuśki

p.s. u mnie w lidlu też jest mascarpone
Stary 2016-04-30, 10:16   #2629
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:

zdrówka.. dobrze,że cukier ok..

ojej ale się namęczysz.. rozważ jeszcze te dodatkowe badania?

ojj to już trzymam kciuki..nas tu więcej leżących, więc nam z Toba też będzie raźniej.. krążka nie masz? jakie leki zalecili Tobie?
O krążku być może zdecyduje najbliższa wizyta.. Biorę luteine, magnez i no spe.
Stary 2016-04-30, 10:16   #2630
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupię na wszelki wypadek.. będe spokojniejsza, jak będzie pod ręką Też silikonowy tylko, że z NUKa.

Cytat:

Sama nie wiem, czy kupować ten laktator..
Z drugiej strony będę miała cc i martwię się, że będą problemy z naturalnym kp i trzeba będzie się nim wspomóc... a poza tym wygoda, gdybym potrzebowała gdzieś wyjść i tatuś zostałby z Małą

Jaki Wy kupujecie? Który jest dobry, a nie za drogi?

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-30 o 10:20
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 10:16   #2631
florencee
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie nas przed tym ostrzegał ten chłopak, ktory nam załatwial wózek, dlatego nasz stoi w kartonach na balkonie już chyba trzeci miesiąc.

No to bardzo dobrze, że wyniki ok.
Życzę zdrowia, kuruj się!

Cytat:
O rety, czemu ten antybiotyk nie chce pomagać. Współczuję, najgorzej leżeć tak przy ładnej pogodzie. Trzymaj się!

Cytat:
To trzymam kciuki, dobrze że myślisz pozytywnie!

U mnie miała ostatnio 3,5, skróciła się, ale bardzo niewiele, gin powiedział mi że jeszcze tylko na następnej wizycie za 3 tygodnie mi sprawdzi, a potem raczej już nie będzie takiej potrzeby.
Stary 2016-04-30, 10:17   #2632
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

My się na majówkę nigdzie nie wybieramy, bo za dwa tygodnie jedziemy do babci na urodziny 300km w jedną stronę.

Dzisiaj też kiepsko spałam, tym razem przez biodra

Miłego długiego weekendu

To jakieś fotki poprosimy!

U mnie tak jak u dziewczyn Norma na tym etapie to 1 skurcz na godzinę, który nie ma wpływu na szyjkę macicy i nie jest bolesny.

Co prawda ja dzieciaczka nie mam, ale zazwyczaj trzeba po testować smoczki na dziecku. Co mu podpasuje to jest dobre Te smoczki ze skalą 0-2 lub 0-3 mają mniejszą tarczkę i lepiej pasują na taką malutką buźkę. Ja mam jeden smoczek z aventu z próbek i mam nadzieję, że wytrzymam i nie podam go przez pierwszy miesiąc życia

6 skurczów na godzinę to jest bardzo dużo. Dobrze, że wszystko się unormowało Pisz do nas częściej

Zdrówka Dobrze, że lekarz uważa, że jest ok. Tylko mnie dziwi w takim razie po co są te normy jak lekarz sobie inaczej interpretuje
Dzięki. Twardnienia jeszcze są ale max 5 dziennie.. Postaram się częściej pisać.
Stary 2016-04-30, 10:24   #2633
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Z drugiej strony będę miała cc i martwię się, że będą problemy z naturalnym kp i trzeba będzie się nim wspomóc... a poza tym wygoda, gdybym potrzebowała gdzieś wyjść i tatuś zostałby z Małą

Moją opinię opieram na praktykach w szpitalu przy paniach zajmujących się laktacją. Firmą typowo dbającą o KP jest Medela. Ich laktatory i ogólnie wszystkie akcesoria są nastawione do karmienia piersią. Ja kupiłam laktator z Medeli ręczny używany. Jak będę potrzebować elektryczny to również kupię z Medeli. To nie jest reklama
Stary 2016-04-30, 10:43   #2634
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy obadać staniki dla karmiących w esotiqu - jakoś mnie nie przekonały i nic nie kupiłam w końcu.. potem h&m, chciałam przymierzyć staniki i legginsy ale nie było mojego rozmiaru ani w tym ani w tym! Dziś drugie podejście do innego h&m. Potem trafiliśmy do tesco obadać ciuszki dziecięce, i przyznam szczerze że moim zdaniem bardzo fajna ta ich bawełna plus trafiliśmy na jakieś resztki wyprzedaży chyba bo część była poprzeceniana -50% albo -30% i kilka kompletów coraz łatwiej idzie to kupowanie. A na koniec okazało się, że mamy obok smyk megastore i wyszłam z paczką pajaców na które patrzyłam w internecie zaraz będę wszystko otwierać i Wam pokażę teraz musimy szybko komodę kupić żebym miała to gdzie trzymać!

Dobrej soboty mamuśki

p.s. u mnie w lidlu też jest mascarpone
oho..chyba otworzyła się tama zakupowa u Ciebie
no i fajny wyjazd się szykuje..z tego, co widziałam pogoda tez ma się robić już typowo wiosenna, więc tym lepiej,że jedziecie w przyszłym tygodniu..

Cytat:
O krążku być może zdecyduje najbliższa wizyta.. Biorę luteine, magnez i no spe.
ja poza no-spą to samo przyjmuję... i wizytę, nie wiem czy już pisałam, mam dzień po Tobie..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
No to bardzo dobrze, że wyniki ok.
Życzę zdrowia, kuruj się!

O rety, czemu ten antybiotyk nie chce pomagać. Współczuję, najgorzej leżeć tak przy ładnej pogodzie. Trzymaj się!

To trzymam kciuki, dobrze że myślisz pozytywnie!

U mnie miała ostatnio 3,5, skróciła się, ale bardzo niewiele, gin powiedział mi że jeszcze tylko na następnej wizycie za 3 tygodnie mi sprawdzi, a potem raczej już nie będzie takiej potrzeby.
może dlatego,że to już będzie koło 30tyg. więc pewnie też wtedy się już zaczyna szyjka skracać do porodu..
Stary 2016-04-30, 11:01   #2635
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Po cichu mam nadzieję, że Bobo pogardzi smokiem.
Mój nieszczęśnik smoczka w ogóle nie dostanie. W sumie to dobrze, ale z drugiej strony trochę mi tym zarządzeniem TŻ życie utrudni Jest wielkim przeciwnikiem smoczków (po prostu jest na nie i już, do teraz nie wiem czemu ) i jego młode były bezsmoczkowe i Gabrysia czeka to samo

Pytałyście o gofrownice - z tego co pamiętam, to nie może mieć mniej niż 1200w mocy, bo wyjdą naleśniki zamiast puszystych gofrów. A u rodziców jak będę to sprawdzę dokładnie jaką mają, pamiętam, że jak im szukałam to miała być przyzwoita cenowo i dobra, kilka lat temu kosztowała chyba ok 180 zł, więc teraz pewnie sporo staniały te modele, a jesteśmy z niej bardzo zadowoleni.

W Lidlu na pewno jest mascarpone.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 11:05   #2636
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ja kupię na wszelki wypadek.. będe spokojniejsza, jak będzie pod ręką Też silikonowy tylko, że z NUKa.

Myślę też o Medeli - Mini Electric i chciałabym może kupić używany i podmienić w nim wymienne części.

Cytat:
no i fajny wyjazd się szykuje..z tego, co widziałam pogoda tez ma się robić już typowo wiosenna, więc tym lepiej,że jedziecie w przyszłym tygodniu..

ja poza no-spą to samo przyjmuję... i wizytę, nie wiem czy już pisałam, mam dzień po Tobie..

może dlatego,że to już będzie koło 30tyg. więc pewnie też wtedy się już zaczyna szyjka skracać do porodu..

Aa no tak, pewnie dlatego.
Stary 2016-04-30, 11:17   #2637
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Juz do porodu? Kurka...ale to zleci szybko!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A od którego tygodnia poród jest dla Maluszka bezpieczny?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 11:19   #2638
scoiatael86
Rozeznanie

Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

No i reszta ciuszków z tesco:

i kupiłam jeszcze po 3 pary zwykłych białych w 2 różnych rozmiarach. Dla porównania pomiędzy nimi body 56 ze smyka. Z tesco po prawej rozmiar do 3 m-cy, po lewej 3-6.

Zaczęłam w końcu robić listę tego co mam i czego brakuje. W sumie szybko idzie to kupowanie

Czytałam dziś sobie o aspiratorkach do nosa... będziecie kupować? jakie konkretnie?
Stary 2016-04-30, 11:25   #2639
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mój nieszczęśnik smoczka w ogóle nie dostanie. W sumie to dobrze, ale z drugiej strony trochę mi tym zarządzeniem TŻ życie utrudni Jest wielkim przeciwnikiem smoczków (po prostu jest na nie i już, do teraz nie wiem czemu ) i jego młode były bezsmoczkowe i Gabrysia czeka to samo
Ja też jestem przeciwnikiem smoczków. Zwłaszcza jak widzę dziecko lat 2-3 ze smoczkiem w zębach. Albo zajęte zabawą i smoczek. Dziecko spokojnie sobie leży, nic mu się nie dzieje a dorośli myk smoczka do buzi.
Ale wiem też, że potrzeba ssania może być ogromna i dlatego jeden leży. O takim "ołówkowym" kształcie, nie taki jak ja pamiętam z dzieciństwa, który podobno dzięki wyprofilowaniu sam się trzyma w buzi.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Oto zakupy:

Mam te z pierwszego zdjęcia z tesco.
Stary 2016-04-30, 11:27   #2640
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Juz do porodu? Kurka...ale to zleci szybko!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A od którego tygodnia poród jest dla Maluszka bezpieczny?
od skończonego 37tc.. ale często jak po 36 tc dziecko się rodzi , ale waga jest powzej 2500g i nie ma cech wcześniaczych to tez jest ok.. mi niby lekarz powiedział "byle do 34tc wytrwać" ale ja wolałabym urodzić kolo 38t..

Cytat:
Oto zakupy:

Pajace ze smyka:

i kupiłam jeszcze po 3 pary zwykłych białych w 2 różnych rozmiarach. Dla porównania pomiędzy nimi body 56 ze smyka. Z tesco po prawej rozmiar do 3 m-cy, po lewej 3-6.

Zaczęłam w końcu robić listę tego co mam i czego brakuje. W sumie szybko idzie to kupowanie

Czytałam dziś sobie o aspiratorkach do nosa... będziecie kupować? jakie konkretnie?
bbaaardzo fajne pajace.. śliczne..
ja wziełam jakiś aspirator, ale nie wiem jaki..chyba "katarek"...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości