![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
ja tak samo bym wolala sobie założyć aparat tuz po swietach
![]() ![]() ![]()
#3604 |
Raczkowanie
|
jestem niska, mam 158cm ale i tak juz powoli wygladam jak anorektyczka. Nigdzie nie moge dostac spodni i innych czesci garderoby, bo nie dosc ze jestem niska, to chuda jak patyk. No ale nie ma sie co dziwic jak przez ostatnie 3 tyg same zupki chinskie i jogurty. Najpierw przez wyrwane zeby, a pozniej przez aparat. Dzisiaj dopiero zjadlam cos normalnego - ryż z sosem babcia zrobila
![]()
#3605 |
Wtajemniczenie
|
hmm a ja nigdy nie czyszczę zębów u orto. nie ma na to czasu, zresztą nie wiem czy jest taka potrzeba... w sumie nie mam problemów z zębami, bo oprócz zbierającego się osadu i kamienia, nic złego się z moimi ząbkami nie dzieje
![]() ![]() wczoraj połknęłam wyciąga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Kokon pro
|
Cytat:
ja pare razy zjadlam wyciaga wlasnie bo nie chcialo mi sie sciagac do jedzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
No dobra uspokoiłam się trochę
![]() Dziuniaaa nie mogę się powstrzymać aby to napisać - a propos tego aparatu, który mają Ci założyć - nie wierz w to, że tylko ten jeden aparat ustrzeże Cię od ekstrakcji zębów. Wiem coś o tym, bo też mi taki proponowano i po wizytach u innych orto dowiedziałam się, że zwykłym aparatem metalowym (tańszym znacznie...) można uzyskać efekt taki sam jak Damonem - wszystko zależy od tego jak się poprowadzi leczenie. Tutaj możesz przeczytać wiele istotnych komentarzy lekarza ortodonty na ten temat: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...960&a=42006960 . Pozdrawiam i życzę przyjemnego leczenia ![]()
#3608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co ty na to ?! ![]() ze spodniami tez mam problem, ale na szczecie umiem operować nożyczkami i maszyną do szycia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jutro mam zaliczenie projektu, więc trzymać mi ładnie kciuki!! od tego zależy czy będę zwolniona z examu (który ponoś jest nie do zdania...). dobranocka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
moja orto np ma zawsze tłumy, bo zawsze to ktos wejdzie bez kolejki no i sie czas wydluza;/
zebow nie myjemy przy wizycie heh..smiesznie by bylo ![]() hehe ja tez wosk polykam, zazwyczaj przy obiedzie ![]() no i co do leczenia samym damomnem, podejdz do innej lekarki i spr..szkoda tyle kasy wydawac!
#3611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Orto nie mówiła dokładnie, że ma być tak i tak, tylko dała propozycje a ostatateczna decyzja będzie na następnej wizycie, jak ona posiedzi nad wyciskami i zdjęciami. Mówiła też, że może się okazać, ze nie wyrwiemy damy zwykły aprat, a po jakimś czasie zobaczymy co się będzie działo i może trzeba będzie wyrwać. Na pierwszy rzut oka to ona dużo nie powie. Ma klinikę razem z mężem też specjalistą, ponoć ta klinika jest najlepsza na Dolnymśląsku i wszyscy się do nich zjeżdzają, co miesiąc za wizytę zwykłą płaci się 200 zł. Poza tym widziałam w Internecie zdjęcia zębów, które prostowali i super to wygląda, jedno fajne znalazłam zaraz poszukam jeszcze raz to wkleję jakie cuda czyni aprat i że naprawdę warto ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to mamy podobny problem, tyle ze ja nie mam maszyny do szycia, a do krawcowej nigdny mi sie nie hce isc:P oza tym mi spodnie strasznie odstaja w pasie, ale juz mi sie nie chce tego komntowac ![]() Kurcze no i trzeba isc do pracy, a 5tka mnie boli, chyba cos sie tam z nia dzieje. Milego dnia zycze i pozaliczania wszystkiego ![]()
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
wow faktycznie extra efekt
![]() wiesz ja tez nie chcialamw yrywac zebow a w koncu az 4 usunelam...poki o wzytsko idzie jak nalezy, mam nadzieje ze moje zbey beda tez takie ladne ![]() Pozdrawiam
#3616 | |
Kokon pro
|
Cytat:
jakbys miala miec rurki to nie mialabys separacji jedno z drugim sie wyklucza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
az sie nie chce wierzyc ze to te same zeby!!
#3618 |
Zakorzenienie
|
To 20 od razu bym miała aparat? Ja tam myślałam, że separacje przy każdym aparacie i u każdego:P. A teraz czytałam, że nie u każdego daje się jakieś separacje itd.
#3619 |
Zakorzenienie
|
Zamieszczam jeszcze strony z fajnymi fotkami po leczeniu aparatami
![]() http://www.orthosmile.pl/metody.php?...tody_aparat_13 http://www.ortodonta.info/ http://www.ortodoncja-zabrze.pl/index.php?id=galeria
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
emeczka korzenie kłów raczej nie są połączona z nerwami docierającymi do oka. podobnie jak czwórki mogą być połaczone z zatoką szczekową i ich usunięcie moze spowodowac otworzenie dna zatoki.a poza tym kły to są zeby szczególne w naszym uzębieniu bo tak naprawde ich ulożenie nadaje naszej twarzy kształt taki jaki mamy (chodzi mi o to ze na nich opiraja sie wargi w i w ogole).sa to zeby pojedyncze i ich wyrywanie do aparatu byłoby po prostu bez sensu, bo maja inny kształt niż inne zeby. ta orto to jakas dziwna była...
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Co do tych wad to masakra, się cieszę, że aż takiego "czegoś" nie mam.
Dół mam prosty, tyle, że tyłozgryz i u góry zęby sa trochę stłoczone przez 8 które wychodziły.
#3623 |
Zakorzenienie
|
hehe ja nie wiem jaka wade mam, moja gorna szczeka jets o 1 cm do przodu przesunieta to nie wiem czy to tylozgryz czy przodo...;P
a tak poza tym to moje zebale juz normalnie gryzą ![]() ![]() a no i juz uzbieralam na druga i ostatnia rate za aparat ![]() ![]()
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Mi tam wszystko opowiadała na wizycie orto, że jak wyrywać by trzeba było to u góry tylko, ale to i tak nie jest pewne, posiedzi nad moimi wyciskami (bleee) i zdjęciami to będzie wszystko wiedzieć. Ja już bym chciała aparat
![]()
#3625 |
Zakorzenienie
|
dziuniaa spoko
![]() ![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
Pocieszam się tym, że szybko zleci i staram się nie myśleć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
No co tak pusto dzisiaj?Ostatni post sprzed południa...Żadnych żali,pytań,fotek...Dziwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Rozeznanie
|
To ja się pochwalę, namówiłam siostrę na aparat - założyła w ten czwartek. Żali się że ją zamki obcierają ale zęby się jej nie ruszają. Całkowicie odwrotnie niż u mnie. Ja dosyć długo cierpiałam przez ból zębów. Mandarynka była tortorą (nie można było ją przycisnąć do podniebienia i rozpłaszczyć językiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.