|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
Znaczy przy Was, bo ja jakimś cudem tym razem w ogóle nie mam żadnych humorków. Chyba ani razu w ciąży się nawet nie zezłościłam na TZa ani się nie pokłóciliśmy . Jakaś taka spokojna jestem i w ogóle chillout pełny No i wszystkie chmurki, literki czy mikrozabrudzenia ścian są mi jakoś totalnie obojętne.O kurde, a może mi TZ coś dosypuje do jedzenia- jakieś relanium czy cuś, bo to w sumie dosyć nietypowe Będę czujniejsza ![]() Cytat:
. Przykro mi bardzo. A może uda Ci się jakoś wziąć to na spokojnie i się tak nie przejmować? Może wtedy się polepszy?---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Ej no, w ogóle 7 majówek już jest rozpakowanych!! Ciekawe ile z nas za miesiąc już będzie PO...
|
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek trzymaj się. Swoją drogą ja miałam 4doby pompę. Ciekawe czy to zawsze tak było z tymi 48h czy zależy od szpitala/lekarza
Zrobiłam sezamki...jejku jakie dobre takie swoje |
|
|
|
#4205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeden krem zrobiłam z bitej śmietany,serka mascarpone i białej czekolady,a krem do ozdabiania miałam waniliowy z torebki oetkera do tego konfitura wisniowa łowicz,mniam,jak przekładalam to od razu musiałam sobie zrobić z nią kanapkę. Ogólnie jak dla mnie troszkę za słodki wyszedł,ale cały zjedzony;-)Cytat:
A ja troszkę lezakuje, w pokoju obok impreza trwa, ale ja już powoli wysiadam.brzuch mi się zaczął napinac, wzięłam magnez i 2 nospy. I na razie to nie pomaga niestety. Powiem Wam,że moja siostra mi mega pomogła z organizacją i wymyśliła ekstra zabawy,uśmiałam się jak nie wiem co, a najfajniejsze,że wszyscy chcieli się bawić Do tego super wystrój,pełno rozowych balonów, z napisami it's a girl itp, talerzyki ksiezniczkowe,słomki w kropki ![]() Dostałam mega huśtawke dla Basi,chyba niezła zrzutka musiała być i jeszcze pajaca,czapeczke i chustke z motywem batmana Aaa i siostra mi zrobiła tort z pieluszek![]() Trochę gorzej było z tym,że my przygotowalysmy sporo rzeczy do jedzenia,ale z założeniem,że inni też coś przyniosą,bo tak moja siostra pisała zapraszając ludzi i trochę to olali niestety:-/ miałam się mało przy tym zmęczyć,a wyszło jak zawsze, 5 godzin na nogach w kuchni. Ale jakbyśmy tego nie zrobiły,to byłaby bieda z nędza:-/ No to koncze swoją relację,ogólnie impreza baaaardzo fajna,głównie za sprawą zabaw wymyślonych przez moja siostrę i cieszę się,że to jednak była impreza unisex, jakoś tak się zrobiło jak za dawnych czasów
|
||
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek, niefajnie bardzo. Wierzę, że wszystko będzie dobrze :-*
Strasznie mnie dzisiaj stawy bolą. Dicloziaji czy czegoś takiego chyba nie można. Kolana i stawy biodrowe mi dretwieją.. Biorę 3 x1 magne b6 mogę zwiększyć dawkę? Pomoże coś? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam babke 2 dni na sali i jednak stwierdzam, ze wole byc sama
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- no ja tez łacznie mialam 4 doby pompe bo najpierw 48h , potem 2 dni przerwy i teraz znowu 48h No i magnez w kroplowce teraz mam bo mowia ze ten w tabletkach to kicha |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam prasować i padam na cycki
plecy bolą jak cholera... a prasowałam siedząc na krześle i jeszcze trochę zostało ( prześcieradła i kocyki, ochraniacze) jedna część ubranek wyprasowana i pieluchy ( muszę 10 szt dokupić).
|
#4209 |
|
Konto usunięte
|
Radena fajnie że impreza udana i prezenty się podobają! Siostry potrafią być niezastąpione ;-)
Na ból stawów nie pomogę, nie znam sie Chyba się dziś wcześniej poloze, dobrej nocki! Za parę godzin już maj... kiedy to zlecialo! Nie zdążyłam nawet zużyć balsamu na rozstępy!Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
czemu?
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem spokojna bardzo Serio, wiem ze nerwy nie pomogą . Leze i leze, wstaje tylko do wc i troche posiedziec bo nie da sie lezec 24h bo mi kregoslup wysiada takze chociaz jem na siedząco :-D
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59744706]
Chyba się dziś wcześniej poloze, dobrej nocki! Za parę godzin już maj... kiedy to zlecialo! Nie zdążyłam nawet zużyć balsamu na rozstępy![/QUOTE] a ja zdarzyłam i to dwa, teraz smaruje się olejkiem z babydrem i go też wykończę
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Konto usunięte
|
Radena fajnie że impreza się udała. Będziesz miała co wspominać. Fajne musisz mieć relacje z siostrą
MamaNiny diclofenacu raczej nie można w ciąży, jedynie paracetamol Ci pozostaje... Z magnezem nie pomogę... Asiu dobrze, że jesteś spokojna. Nerwy by w Twojej sytuacji nic nie dały. Trzymam kciuki żeby skurcze się wyciszyły i żebyś mogła leżakować w domku ![]() A Ty nie leżysz na patologii ciąży? O ginekologii coś wspominałaś kiedyś czy mi się coś pochrzaniło? |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
leze na polożnictwie, za sciana mam pokoj gdzie są maluszki po cc i te naswietlane Z zoltaczka takze mam odglosy :-D a na koncu korytarza juz jest porodowka ostatnio tz nasluchal sie krzyzkow biedny az zbladl
A,po drugiej stronie juz są mamy,po porodzie z dzidziusiami takze,wszystko na kupie, :-D |
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
#4217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59744706] Chyba się dziś wcześniej poloze, dobrej nocki! Za parę godzin już maj... kiedy to zlecialo! Nie zdążyłam nawet zużyć balsamu na rozstępy!Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też nie zużyłam, ale smaruje się jak sobie przypomnę |
||
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
Śliweczka, jak przeczytałam, że ciekawe ile za miesiąc o tej porze nas będzie rozpakowanych, to mnie tak ciary przeszły, że mało brakowało a ja już bym była rozpakowana hahahaha Podkłady i podpaski, nie mam jeszcze ani jednej sztuki!! Ale podkłady kupię ze dwie paczki (Seni, 10 sztuk), a podpasek 2/3 paczki z Belli mama. Dzanet, no świetny pomysł z tym pamiętnikiem!! Szkoda, że nie mam takiej pamiątki, a więcej ciąż już nie planuje haha co do zdjęć, to mam z tż sesje, od drugiego miesiąca ciąży mam jedno zdjęcie miesięcznie, takie dokumentowanie ciąży, jak brzuszek rośnie. Z pierwszej ciąży też mam jedną sesję z tż i jedną sama. Ale to wszystko robione przez znajomego fotografa, który w zasadzie nie zajmuje się takim typem fotografii, no ale pamiątka jest i do tego za darmo a powiem wam, że podobają mi się strasznie takie subtelne, czarno-białe akty ciążowe, co to nic nie widać, ale nagi brzuszek jest ale sama nie mam tyle odwagi, nawet przed tż bym się chyba głupio czuła Aniu, przytulnam Cię kochana, niesprawiedliwe jest, żeby kobieta w ciąży była narażana na tak niepotrzebne stresy... Remonty i tż-ci - ja mojego też zmuszam, a on ma wiecznie czas! A ja bym chciała wszystko i na już!! Ach te chłopy nieposłuchane ![]() baby shower, miałam wczoraj fajnie było i śmiesznie, aczkolwiek bez żadnych zabaw. Posiedziałam z kumplami w różowych balonach, jadłyśmy różowe babeczki, i było tak różofo, że aż do zerzygania! A że ja średnio toleruje kolor różowy, to dziwię się, że jednak się nie porzygałam w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego. A wiecie, że po polsku ta impreza nazywa się "Bociankowe"?
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w maju!
Dokładnie za miesiąc I planowany termin porodu... Jejku ale nam te ciąże przeleciały Pranie wyschło, po urodzinach zdążyłam nawet uprasować wszystkie pieluszki Rozmnożyły mi się flanelowe, bo miałam 2 z ceratką, ale w pralce uległa zniszczeniu, no i jeszcze teściowa jakieś dokupiła![]() Jeszcze piżamki do szpitala sobie w loveli uprałam (też tak robicie?), uprasowałam i tym samym zaczynam pakowanie torby do szpitala
|
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja już nie śpię, wstałam na siku, chyba 5 raz i bezsenność mniedopadła :-(
Radena super, że impreza udana, pszkoda tylko, że musialtaś się tak napracować:-( czekamy na fotki :-D F ---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja też już nie śpię
![]() Widzę, że wczoraj imprezowo było ![]() Radena, przypomniałaś mi o huśtawce... Bo miałam w planach kupować bujaczek, ale potem stwierdziłam, że może fajniej byłoby kupić coś co się samo buja
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Asia, wiem że jest ciężko w szpitalu, ale pomyśll, że to dla dobra maluszka, teraz każdy dzień jest na wagę złota. Ja przez skurcze leżałam 5 dni /w 26tc/ ale na szczęście udało się je wychamować, już w szpitalu zaczęłam brać nipredypinę i cały czas kontynuję, myśle, że u mnie to ona pomogła. Współczuję, współlokatorki, ja mialam 3, wszystkie młode, a 2 z nich z bliźniakami, więc nie nudziło nam się i miałyśmy wspólne tematy do rozmów. Trzymam mocno kciuki, żeby skurcze nareszcię się wyciszyły i żebys szybko wróciła do domu w dwupaku oczywiście.
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to mamy już maj, robi się coraz bardziej poważnie...
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY MY Z OLKIEM JUŻ ROZPAKOWANI!! Urodził się wczoraj przez cc. 3230g, 49 cm. Od rana słabo czułam ruchy i przeszłam się kontrolnie na IP żeby sprawdzić czy jest ok... nie było ok - małego trzeba było natychmiast wyjąć z brzucha
---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Groziła mu zamartwica wewn maciczna. Na razie nie wiem dlaczego tak się stało. Jest w inkubatorze. Widziałam go tylko przez chwilkę ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- W miarę możliwości będę dawać znać
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszko gratulacje z powodu narodzin Olinka!!
Daj znać koniecznie co z maluszkiem ![]() Jak Ty się czujesz? |
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Ło matulku. Gratulacje! Całe szczęście że pojechałaś na IP! Ale duży chłopak więc wszystko będzie ok. Buziaki!
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oluś,ciotki witają na świecie:-* <3 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Konto usunięte
|
Anuszka aż zbladlam!!!!!!!!
GRATULUJĘ KOCHANA! Dobrze że pojechałaś! Co to się podziało, OMG! Ale Olus kawał chłopa! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- No to się maj zaczął ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje !!! Teraz duzo zdrowka dla Olusia !!! Duzy dzielny chłopczyk !! |
|
|
|
|
#4230 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

No i wszystkie chmurki, literki czy mikrozabrudzenia ścian są mi jakoś totalnie obojętne.
Będę czujniejsza 
czułam, ze mi ciagle,twardnieje brzuch i zrobili ktg to wyszly jakies 4 :/ 
. Przykro mi bardzo. A może uda Ci się jakoś wziąć to na spokojnie i się tak nie przejmować? Może wtedy się polepszy?

Właśnie też tam zerkałam 
masa, bita śmietana?
Aaa i siostra mi zrobiła tort z pieluszek

plecy bolą jak cholera... a prasowałam siedząc na krześle i jeszcze trochę zostało ( prześcieradła i kocyki, ochraniacze) jedna część ubranek wyprasowana i pieluchy ( muszę 10 szt dokupić).

A pisałam ze czegoś tam nie dowidziałam, bo spodziewałem się jakiś kwiatów czy tym podobnych, kropki zdecydowanie lepsze