|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Esor powodzenia jutro:-*
Wykalacka a po co zabierac? My po wizycie u znajomych. Przyszla 2 jeszcze jednych znajomych od razu nas zaprosili na wesele w sierpniu Tym sposobem tego lata lacznie ze swoim mam 3 wesela haha Bylo milo a Zosia nawet pospala, i ciotki ja nosily ;-) teraz padla z nadmiaru wrazen. A jutro nie mniej ich bedzie bo i wizyta u tesciow i wizyta mojej chrzestnej u nas i wieczorem ruszamy na Wawe..
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
No to super że wieczór udany 😊 3 wesela!? Ja bym choć na jedno poszła 😂
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na te w sierpniu musze być? W czerwcu moze sie wyrwe. Ale i tak to bedzie tak ze co 2h bede przyjeżdżać bo butli siena pewno nie nauczy :-\
|
#1564 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzięki laski. W sumie z Hania jest tak źle od wczoraj ze ogólnie się cieszę ze Chrztu bo będzie wiele rąk do noszenia i uspokajania jej. Dzisiaj jak po raz setny tak się darła to zwątpiłam, na szczęście szwagierka ja przejęła ode mnie
wiadomo że ja kocham i po chwili już tęsknię za nią ale no czasem się ma dość chociaż żeby na 20 min ktoś ją zabrał...A i co w ogóle, moja siostra powiedziała, że jej nas (mnie i tż) żal że tak mało mamy czasu dla siebie i w poniedziałek zostaje z Hania na noc u nas, a my mamy iść na imprezę na miasto nie mogę się doczekać Marta super że wieczór udany i fajnie z weselami, szczególnie jeśli to bliscy Wam ludzie. Wykalacka tak jak mówi Lola chyba mało dadza starania. Ja zalożyłam raz Hani body z tymi zakładkami na dłonie (jak niedrapki) i efekt był taki ze całe te niedrapki były mokre, zaślinione. Właśnie tak patrzę po fajnie na te Wasze maluchy - to tak w około 12 tyg dzieci już trzymają grzechotki/zabawki????? Czy to takie "nieświadome" trzymanie? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Daj spokój może się nauczy... Choć fakt masz bardzo ciężki przypadek...
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Mam i juz w to watpie. A z tym wyjsciem na miasto super
|
#1566 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ale ona jak jej wsadzisz ta butelkę i jej tam kapnie mleko to od razu się krztusi czy krzyk nawet zanim zacznie kapac?
Z własnym odciagnietym też probowałas, dobrze pamiętam? Bo wiem ze laktator Ci słabo odciąga ale coś kojarzę że probowałas.. Z jednej strony Ci zazdroszczę, mm jest cholernie drogie i wiadomo mniej dobre od mleka mamy, a ja dokarmiam 50% mm i już teraz z 200 zł miesięcznie to kosztuje ale z drugiej współczuję bo jesteś uwiazana. Z kolei już za 3 msc można zacząć wprowadzać inny pokarm
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego sa plusy i minusy
Uwielbiam karmienie piersia ale prawda. Jestem mega uwiazana. Wkladan butelke to najpierw sie nia bawi zuje nawet sie smieje. Kapnie jej to uwaza to za zabawe. Nawet sprobowala pociagnac ale nie lyka wypluwa. Nie traktuje tego jako jedzenie. A jak na glodna dawalam to nawet buzi nie zaciska na smoczku tulko z otwarta buzia się drze i ucieka z glowa..
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda bo zawsze to masz jakąś szansę wyjść na dłużej choćby pozalatwiac sprawy z weselem a tak co 2 h meldunek w domu...
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety. Juz sieboje co bedzie jak zacznie siezapraszanie. Wszędzie jezdzenie z nia.. Masakra. No ale co mam zrobic .. Probuje dalej z ta butla ale juz psychicznie się poddaje :-\ jeszcze spróbuję nakladki kupic i przez nie pokarmic i wtedy. Ale zal mi jej bo ona chce cyca i kocha go a ja jej butle:-\
|
#1570 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Moje motto życiowe. Taka prawda.
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() Dobry masz pomysł z nakładkami, ja nimi karmie od 1 doby życia Hani i ona butlę każda akceptuje odkąd jej pierwszy raz butle podałam na sprobowanie jakoś w 7 dobie życia i to też każdy kształt... Mało tego, ona lubi butle i nakładki a "nagą" pierś nie ma opcji po prostu. Może trzy razy mi się udało ją przystawić do sutka i to na kilka łyków mleka.
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Nobo wiecie teraz piąstki, ale zaraz to może być kciuk. Polożna mówiła, żeby lepiej dziecko ssalo smoczka niż kciuk
![]() U nas pierwsze karmienie, które prawie bym przegapiła - tak dobrze mi się spało
|
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Esor kciuki za jutro nie stresuj się My dziś mieliśmy chrzciny i moja mała przez całą mszę nie spala Ale ani razu Noe zaplakala nic ja nie ruszyło zdjęcie czapki A zawsze przy tym placze. Polanie woda i płacz drugiego chdzczonego dziecka a ja tak się bałam i jeść nie chciała Mar ci A U nas to samo z butelką jest, ona się ja bawi A nie je lub placze . |
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak jest tz to je robie on z nią wtedy wojuje ![]() Czasami darcie z drugiego pokóju a czasami na spacer pójdą
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Piszę po nocnym cycaniu wysłałam się poszłam spać o 22 a mały spał od 20 do prawie 3 w nocy szok a taki glodny był rzucił się na cyca
teraz gada do mnie zamiast spać Esor trzymanie grzechotki jest świadome tylko machanie nia w rączce nie ale zauważyłam że w ciągu ostatnich 2 dni to mi mały łapie odrazu grzechotke już nie macha 10min zanim ja sięgnie wić szybko się uczą nasze dzieciaczki a i jak ze 2 dni temu jeszcze miał piątki cały czas zacisniete i tylko otwieraljak zabawki lapal tak teraz prawie Wogole nie ma zacisnietych także wszystko szybko się zmienia a martwilas się tymi płatkami a tu niespodzianka a i wczoraj do cioci powiedział agugu
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już od wczorajszej południowej drzemki wróciło moje radosne dziecko, więc tym razem po szczepionce szybciej poszło, uff
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1576 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez ona ma cały czas uniemożliwione poruszanie nóżkami. Ja to widzę też teraz u mojej Lilki odkąd dodatkową pieluchę daje. Ona spała cały czas na boku, a teraz się nie da... i dziecko mi takie piruety urządza, bo chciałaby na boczek a się nie da... a to tylko dodatkowa pielucha, więc jako tako nóżkami może ruszać a Mia ma całkowicie nóżki unieruchomione niemalże od urodzenia. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
To już wiem czemu moja nie śpi w dzień... skoro ma turbodoładowanie odpoczywając na cycu. A ja przetrwałam wczorajszy dzień... Lilka się zlitowała i zasnęła o 23 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-05-01 o 08:37 |
|||||
|
|
|
#1577 |
|
Przyczajenie
|
Marciar u Nas podobnie z butelką. Jak był mniejszy to dostał osiągnięte i pił A teraz to wygląda tak jak u Ciebie- śmieje się, zaciska dziąsła i po chwili się wkurza
ja karmię na gołą pierś jak i przez nakładki a smoczka od butelki nie chce ![]() Esor trzymam kciuki za chrzest
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba probowac.
Esor ja wlasnie w szpitalu od poloznych slyszalam ze nie mam szans na kp bez nakladek takie mialam brodawki Ale co do czego jakos zapomniałam ich kupic i walczylam o kp bo serio mialam wklesle brodawki. I po lzach i trudach udalp sie. My dzis 3 miesiace konczymy 💜
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Wykalacka zjadania rączek nie powstrzymasz
nadchodzi okres kiedy wszystko co dorwie wyląduje w buzi. Taki niemowlęta mają sposób na poznawanie świata ![]() Esor kciuki za chrzest. U nas stanęło na połowie lipca. Restauracje mamy wybraną, więc pozałatwiać terminy o formalności, no i wybrać chrzestną, a to problem bo nie ma za bardzo kogo ![]() Zuza od rana odstawia Samarę. Chyba ją cos w brzuszku gniecie, a zrobiła wczoraj dużą kupę :/ Dostałam info że idzie do nas paczka z ubrankami po bratanicy mojego teścia z Anglii. Musze kupić dużą szafę chyba.... |
|
|
|
#1582 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hejka!
Witam się Chrzcielnie. Msza o 14. Najbardziej mnie stresuje to co jest teraz czyli przygotowania, zaraz już będą goście i mi będą tylko przeszkadzać. Ale jak już zacznie się chrzest to git. NanaR super z tą grzechotka, zazdroszczę. Moja jeszcze nie łapie niczego jutro kończy 10 tyg, mam nadzieję, że ma jeszcze czas na to??Marciar gratulacje dla 3miesiecznej Zosi 😁💕 Lamia ja też będę mieć problem przy drugim dziecku na wybór chrzestnego. Matka chrzestna bez problemu bo z tż mamy same siostry. Fajne siostry Cytat:
Właśnie też o tym myślałam... Biedna Mia i Paula ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki, odezwę się po i napewno jakieś fotki na fb wrzucę
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
Esorki a jakie mleko dajecie??? Hipp ma super opinie, że jest bardzo zbliżony mleku matki (zauważyłam taki sam zapach) i nie jest drogie
Płacimy 35zł za opakowanie.A ten zastrzyk anty mi lekarz a nawet dwaj lekarze odradzili z tekstem że to bardzo niezdrowa metoda, ma najwięcej skutków ubocznych i to metoda weterynaryjna?!? I faktycznie wyczytałam potem że to stosują u zwierząt.... My na ten rok bierzemy tabsy a po 2 dzieciaczku spirala lub coś trwalszego :P
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś to się przecież musi skończyć
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja tez myślę że to te szelki i nózki ograniczone w ruchach. Jestem pewna, że jak już to będzie za Wami to dzieci Wam odżyją że hej!
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Zosia duża dziewczyna 😘 Kiedy to minęło!?!? Pauluś mam nadzieję że szelki odejdą już w niepamięć 😘😘😘
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
ja sie chwile relaksuje bo tatuś poszedł z Sarką na spacer a my z młodą żremy![]() Esor trzymam mocno, żeby było bez nerwów i baaardzo przyjemnieMy też myślimy o lipcu ale problem z chrzestnym nie znikł w łeb zachodzimy co tu zrobić żeby nie skrzywdzić dziecka, żeby chociaż kontakt mieli jako taki. Ehh...i bądź tu człowieku mądry![]() A co do karmienia to ja też tylko piersią karmię i nie zostawiamy malutkiej nikomu, no chyba że na 30 min góra jak do lekarza z Kają gonie. A tak to wózek w samochód i mąż chodzi po mieście z wózkiem a ja na biegu załatwiam co muszę. Matko, marzy mi się czasem pospacerować choćby po biedronce dla relaksu Nie myśl o tym jak o porażce, tylko o tym, że Zosieńka złapie z Tobą niesamowity kontakt, zobaczysz![]() Paula mocno mocno. Mijka jest wielka Kajka była łatwiejsza w obsłudze, takie spokojne, kochane dziecko, a Sara jest bardziej wymagająca. Pewnie wie, że mamusi przydało by się troche kg zgubić To ganiam w tą i spowrotem jak jakiś schizofrenik po pokoju. A tatuś maliny obrabia i się relaksuje![]() ![]() Któraś pytała czy mamy gospodarkę...nie, ale posadziliśmy sobie troszkę malin, zawsze można coś dorobić w sezonie. Tylko ciężko jak się wraca z pracy, dziecko wyposażone w kredki, książeczkę, picie jedzenie i gonimy w te maliny, bo trudno nadążyć. Sciskamy wszystkie mamusie i maluszki A ja ide pod czereśnie sobie karmi strzelę
|
|
|
|
#1588 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez wszędzie małego biorę. Chociaż wyjątek był jak pojechałam na badanie krwi ale to zaledwie nie było mnie 15min i został z babcia. U gina ze mną był
A jak do lekarza byłam umowiona na konkretną godzinę to TZ spacerowal w pobliżu Muszę wprowadzić codzienne ćwiczenia z butelką aby się przyzwyczajal. Bo teraz to daje maju tylko wtedy kiedy mam twarde cycki i muszę odciągnąć. NanaR nasze dzieciaki z tego samego dnia a mojemu leniuchowi nie w głowie obracanie się na brzuszek - mam nadzieję że przyjdzie i na niego pora. Teraz cycuje i uciekamy na spacer
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez sie nie obraca ale ja sie nie martwie tym ani niczym takin. Przykdzie pora
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Moja też się nie obraca 😉 Zosia czeka na siostrę haha 😂 przyjdzie na nie pora
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

wiadomo że ja kocham i po chwili już tęsknię za nią ale no czasem się ma dość chociaż żeby na 20 min ktoś ją zabrał...
nie mogę się doczekać 

Ślub
trzymam mocno, żeby było bez nerwów i baaardzo przyjemnie
w łeb zachodzimy co tu zrobić żeby nie skrzywdzić dziecka, żeby chociaż kontakt mieli jako taki. Ehh...i bądź tu człowieku mądry
mocno mocno. Mijka jest wielka