|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Marciar sto lat Dla Zosi
My zjemy obiad i pędzi my na spacer z tatusiem
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
3 miesiące na obrót to bardzo wczesnie. Serio nawet 6-7 miesiecy to ciagle norma ![]() Sto lat dla Zosi! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja byłam wlasnie w kościele i na lodach a teraz stoję pod blokiem i wygrzewam sie w słońcu Lilka ma wlasnie długa drzemkę wiec tz jej pilnuje a ja miałam wychodne a pola grasuje u dziadkow od wczoraj i nie chce wracać do domu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Mój Babel też z ienacka się obrócił i póki co tylko 2 razy więc to też nie tak ze zaczął się obracać i już
![]() Esorku grzechotke zalapie zobaczysz jeszcze ma czas mój mały też z dnia na dzień załapał. A my pzapakowalismt małego i pojechaliśmy nad morze do Ustki mały poodychal świeżym powietrzem to tak zasnął jak zabity nawet nie poczuł jak tz go z wózka do fotelika przekładać i spał cała drogę 40min do domu
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jade na 3 tyg z koncem sierpnia wiec mam nadzieje ze juz nie bedzie takich tlokow i porozkoszuje sie spacerami przy szumie fal
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
A ja morza nienawidze odkad w tym roku nas okradli z ssmochodu i wszystkiego ;-)
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza dzis co z wami matki :P
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Relaksujemy się
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Nadrabiam właśnie posty z dwóch dni
![]() I tak Was czytam i zauważyłam,że dajecie dzieciom po szczepieniu paracetamol. Dziewczyny, absolutnie tego nie róbcie, bo paracetamol zaburza działanie układu immunologicznego. Najlepiej naturalnymi metodami, okładami, ciał do ciała, a w ostateczności ibumem, neurofenem itp.
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki teraz to piszesz... Gdzie byłaś dwa dni temu?? 😒😁
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko ma taką sucha skore masakra pani dr kazała uważać co jem tyle że ja nic nowego nie zjadłam. Muszę zmienić płyn do kąpieli i balsam z oilana na oilatum skoro krem do twarzy tak pomaga zobaczymy. A ja 3 dzień z rzędu walczyłam z usypianiem małego po kąpieli. Już od 3 dni nic nie spi tzn 2 razy po max 30 min od 13 godziny i po kąpieli już jest tak zmęczony, że nie może zasnąć i placze no ale się udało i śpi. Może za to pośpi jak wczoraj do 3 to i ja się wyspie chociaż ![]() Kurcze wszyscy dziś grilluja a ja musiałam obejść się smakiem :P w dodatku poklocilam się z tż a dzień się tak pięknie zaczął niestety nie można mieć wszystkiego :p
|
|
#1603 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj rano Tusia wstała i wyjęła nasz film z wesela i chciała oglądać, normalnie wspomnienia...to już prawie 5 lat![]() Cytat:
A u nas sukces, Zosia nauczyła się jeść bez nakłądek, załapała szybciej niż Tusia.A oprócz tego od wczoraj chyba ma skok...
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
A u nas sukces, Zosia nauczyła się jeść bez nakłądek, załapała szybciej niż Tusia.A oprócz tego od wczoraj chyba ma skok...
[/QUOTE]Też tak myślę ja od początku na nakładach to butle mały załapał za pierwszym podaniem mimo, że panie w szpitalu trwoerzily że nie ma odruchu głębokiego ssania. Ale też nam się udało przejść na samego cyca chyba w 4tygodniu odrazu lepiej bo ciągle wydarzenie nakładek strasznie mnie wkurzalo a jak bym miała gdzieś karmic nie w domu to zanim bym nakładki znalazła wyciągnęła i założyła to dziecko z głodu by mi umarło :p
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka jadła a po szpitalu jej sie odwidziało. Zje ale nie jest zadowolona i co chwila wypluwa i mało. Ale bedziemy próbować ![]() A ibuprofen nożna dawać dzieciom poniżej 6mieisaca życia? Skąd info o paracetamolu? Nigdy o tym nie słyszałam. Jedynie ze częste stosowanie jest wyjatkowo niedobre dla wątroby Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Ja tylko melduje sie z Polski, ze zyjemy i mamy sie bardzo dobrze. Popisalyscie niezle, a ja nie mam czasu na czytanie, bo ciagle w biegu jestesmy, babcie zakochane we wnusiu
Milego weekendu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie grilluje ;p siedzimy w domu z Lilka zeby doleczyc sie do konca ![]() Ale za to byłam na lodach. Tez dobrze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Super! Wypoczywaj i odzywaj sie czasem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupić kupiłam, ale nie miałam potrzeby podać. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że wczorajsze chrzciny udały się
![]() Przemo był grzeczny w kościele, spał aż do kazania, później się przebudził i oglądał żyrandol Nie mogłam uwierzyć, że leży w wózku, nie śpi i nie ryczy W czasie chrztu był bardzo zainteresowany, nawet by nie zapłakał, gdyby ksiądz przypadkowo nie oblał mu oka Do końca mszy był już u nas na rękach i drzemał. Później podpisaliśmy się w księdze chrztów, zrobiliśmy fotki na pamiątkę i pojechaliśmy do restauracji. Całą imprezkę Przemo był prawdziwą gwiazdą i aniołkiem, ani razu nie zapłakał. W przeciwieństwie do kuzynek Szkoda mi go trochę było, bo nie mógł spać, a imprezka była w końcu wieczorem... Ale jakoś daliśmy radę. Było naprawdę bardzo miło Mały dostał świetne prezenty i kaskę, aż jestem w szoku ile tego wszystkiego ![]() Pisałyście znów o szelkach... Niestety, ale ja mam pewność, że to strasznie wpływa na samopoczucie dzieci. Wczoraj z racji chrztu nie ubrałam ich Przemusiowi i był tak spokojny i pogodny, jak nigdy. Na noc też nie ubierałam, bo spał jak wróciliśmy i nie chciałam go już szarpać. Niestety dzisiaj koszmar powrócił. U nas szelki oznaczają marudzenie cały dzień, niepokój, zły nastrój, mało spania i w końcu meeega płacz, zakończony zdjęciem tego gów.na pod wieczór. Inaczej nie przestałby płakać. Śmiałam się, że jakoś słabo tego szatana wczoraj wypędzili, bo tylko na jedno popołudnie Także... Paula, zaciskamy zęby i czekamy, aż nasze dzieciaczki nie będą musiały już tego nosić |
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nooo dzieciaki już po 3 miesiące mają, kiedy to minęło...
![]() ech no przepraszam![]() Zosia miała też mieć szczepienie w czwartek, ale się okazało,że dwie dziewczynki z sobotnich urodzin siostrzenicy wysypało...ospa...i mamy przełożone o 3 tygodnie... BOSKO... Cytat:
Cytat:
Info o paracetamolu jest na ulotkach szczepionek. blokuje odpowiednia reakcje immunologiczna organizmu na szczepionkę...
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec na przyszlosc choc moze nie przyda sie ta informacja oby
|
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Jest cały artykuł Polskiego Towarzystwa Wakcynologii na ten temat, długi, także wstawię tylko proste podsumowanie "stosowanie paracetamolu podczas szczepienia pierwotnego (...) a także po podaniu dawek przypominających (...) zmniejszyło ryzyko wystąpienia gorączki, jednak zredukowało immunogenność niektórych szczepionek. Według autorów badania podczas szczepienia niemowląt nie należy rutynowo podawać profilaktycznie leków przeciwgorączkowych". http://ptwakc.org.pl/?aid=50401
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja ttlko melduje ze focenie komunii się udało Fajnie było ![]() No i mia dzisiaj w dzień z rana spala prawie trzy godziny co prawda na nogach bujana ale spala ![]() Idę spać bo padam a jutro rano rehabilitacja ![]() Dobrej nocki dziewczyny
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja melduje ze my juz wypakowani i w wawie. Narazie na jakies 2tyg. Zosia spi a my bierzemy soe za ogladanie gry o trob
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
ja tak na szybko sie melduję Aha, i chyba mamy skok, od piatku był dosc płączliwy i marudny, mało spał, jak na niego, chciał byc tylko przy mnie, przy cycu, a butla była be Jutro mamy gości
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Elena super ze wypad udany 😁 Motyl dzięki za info o tym paracetamolu 😘 Joann impreza udana to najważniejsze 😀 a jak tylko szelki odejdą w zapomnienie wróci twój aniołek 👼 😁 oby jak najszybciej... Agaciorek wypoczywaj tylko niech babcie nie rozpieszcza małego 😂
|
#1617 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
My bebiko jakieś pro plus za 19 zł za 330 g i to starcza na jakieś 5 dni. Cytat:
Omg dobrze wiedzieć. Dzięki! ![]() Cytat:
Mi też tak mówiła lekarka Cytat:
![]() A z szelkami macie masakre :/ My po Chrzcinach również. Jestem padnięta, tż też. Napiszę później dalszą część bo boję się, że stracę tę wiadomość ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- No więc ogólnie wyszło bardzo fajnie, wręcz idealnie, oprócz jednego -dla mnie ekstremalnie - przykrego incydentu. Na mszy Hania ani raz nie płakała, na koniec mszy ksiądz wziął ja w ręce i wykonał nią znak krzyża w ramach końcowego błogosławieństwa (wiecie jak Rafiki Simbę w Królu Lwie ) - pokaże Wam jutro fotkę.No i tu zaczyna się incydent. Po wyjściu z kościoła wiadomo był sajgon bo każdy coś gadał, każdy coś do Hani do mnie, do tego wkładali do rąk prezenty, no wiecie o co chodzi. Podeszła moja mama i od kopa po prostu tym swoim podirytowanym głosem takim pełnym pogardy i nienawiści do mnie, że czy dałam ofiarę z okazji Chrztu. A co ją to obchodzi, moja sprawa. Ale pomyślałam, będę mądrzejsza i zacisnęłam żeby i odpowiedziałam, że daliśmy. A ona że niby kiedy sratatata, że nie możemy jej wstydu robić (wiecie to jest ten typ człowieka, który jest paskudny dla swoich najbliższych a księżom by tyłek lizała i na kolanach codziennie do kościoła chodziła), a ja nie wytrzymałam (jeszcze jak mówię, na około harmider, wszyscy się śmieją gadają do Hani, cieszą się, a ona mi o jakieś przepraszam ☠☠☠☠☠☠☠onej ofierze truje, którą dałam ale gówno jej do tego) i coś odburknęłam, że to nie jej sprawa, ale że daliśmy. I zajęłam się rozmowa z innymi gośćmi. No i pojechaliśmy do restauracji na obiad wszyscy i co się okazało? Że moja matka nie przyjdzie do tej restauracji na obiad... Wiecie jak się poczułam? Może i dobrze, że nie było jej, ale jednak wyobrażacie sobie jak mi było przykro...? Mama tż jechała 400 km w jedną i w drugą stronę żeby z nami być, a moja 4 km nie mogła.... Potem jeszcze napisała mi, że znowu jej pod kościołem pokazałam gdzie jej miejsce w szeregu (???) i potem telefon zablokował jej telefon do mnie, ale dostałam powiadomienie czyli napewno znowu dzwoniła, by mi powiedzieć kolejne przykre słowa... Jak ona może... 3 dni temu przyjaciółka z okazji urodzin mamy kupiła im bilety do Barcelony żeby sobie spędzić z nią weekend i jak się o tym dowiedziałam to wybuchnęłam płaczem że ja choćbym nie wiem co robiła, zawsze dla mojej matki robię źle, nigdy nic dobrze, nigdy mi dobrego słowa nie powie... ![]() Ale w restauracji była fantastyczna atmosfera. Hania też się rewelacyjnie zachowała i spędziliśmy miło czas. Mimo wszystko napewno to co zrobiła moja matka do końca życia zostanie taka skazą na wspomnieniach o tym chrzcie. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Przapraszam za monolog, musiałam się wyżalić.
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Esor strasznie mi przykro że mama zawiodła w tak ważnym dniu dla wnuczki tym bardziej że mówisz że taka wierząca... Przykre to strasznie 😢 ale ten typ już chyba tak ma odwróciła kota ogonem co by tobie było przykro, dobrze że druga babcia nie zawiodła 😘 i impreza udana... Spokojnej nocy
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Esor uważam dokładnie to samo co Lola. Przykra sprawa z Twoją mamą, ale może to lepiej, że sobie poszła niż gdyby została i psuła Ci imprezę dalszymi głupimi komentarzami, czy krzywymi spojrzeniami. 😙
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Esor bardzo to przykre
ale chyba ju Twoja mAma nie potrafi sie zmienic.. Dobrze ze masz wsparcie w reszcie rodziny i w rodzinie swojego TZ. Twoja nama jeszcze bedzie żałować ze przes swoją głupotę straciła w swoim życiu relacje z córka i wnuczka..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Lilka ma wlasnie długa drzemkę wiec tz jej pilnuje a ja miałam wychodne

Do końca mszy był już u nas na rękach i drzemał. Później podpisaliśmy się w księdze chrztów, zrobiliśmy fotki na pamiątkę i pojechaliśmy do restauracji. Całą imprezkę Przemo był prawdziwą gwiazdą i aniołkiem, ani razu nie zapłakał. W przeciwieństwie do kuzynek