Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 10:16   #2821
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Kasia a jaka masz konkretnie suszarkę? Rozumiem ze nie masz pralko-suszarki czy osobno te sprzęty?
Mam boscha. Mimo niedużego metrażu, zdecydowałam się na oddzielny sprzęt. A to dlatego, ze o pralko- suszarkach słyszałam w sumie same negatywne opinie, ze gniecie, nie dosusza itd. A "mojego" Boscha od dawna ma siostra i chwali go pod niebiosa

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.

Co do cukru to ja ostatnio nie mogę się opamiętać z jedzeniem i grzeszę, a ten cukier wysoki i wysoki....a jak mówię, że grzeszę to mam na myśli np bułkę z serem i ketchupem na noc....takie to moje grzeszenie.

I tak mam przez ostatnie 3-4 tygodnie. Waga mi poszła do góry, pewnie na kontroli dostanę ochrzan. I coś czuję, że ten mój gagatek jest większy niż ustawa przewiduje.

Wczoraj wieczorem czytałam sobie o tych cukrzycach w ciąży i moja wizja porodu naturalnego jest coraz dalej( Coś czuję w kościach, że jednak będzie CC. Po pierwsze nie mogą mnie indukować, więc do porodu musi dojść samoczynnie;/ Po drugie jeśli mały w 38/39 tc nie będzie mały to nie będą czekać na rozkręcenie się akcji bo ta ma przecież czas nawet do 42tc......mam depresję.

Ciekawe na ile liście malin i masaż szyjki mogą pomóc - czy może już zrezygnować z tego masażu i postawić na dużo seksu....

Chyba mój nastrój jest taki jak pogoda za oknem dzisiaj
Metoda "dużo seksu" u nas nie zadziałała. Ostatni miesiąc to chyba codziennie męża meczylam, a urodziłam... w terminie...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:18   #2822
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Od soboty wieczorem leżę w łóżku z termoforem, bo złapało mnie jakieś wstrętne przeziębienie. Do tej pory wstawałam tylko do toalety, ale zaraz przychodzą goście z zaproszeniem na wesele (już czwarte w tym roku...).
Trzymam kciuki za wizyty i wyniki.
Dbajcie o siebie

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-05-02 o 10:20
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:28   #2823
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tija, no pewnie zależy od labu. Mi jak mama pobiera krew i zanosi do przychodni, to lekarka czasem i 20 rzeczy zleci z niej zbadać, skoro już pobrana. Tak naprawdę znaczenie ma tylko, czy jest ze skrzepem czy bez i mamy tylko dwa rodzaje próbówek. Może wy nie pobieracie próżniowo i dlatego?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-05-02, 10:29   #2824
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaaaa przeca nasze krewne w 8 mcu ciąży w polu ziemniaki obrabiały
taa i rodziły między jednym rządkiem ziemniaków, a drugim i oczywiście "nie latały po lekarzach", a o ciąży dowiadywały się w 6-tym miesiącu i dzieci zdrowe;p

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Przed ciążą tez bylam taka "mądra" i twierdzilam ze ciążą to nie choroba. Że nic nie zmieni, nie na początku. Bobo szybko sprowadzilo mamę na ziemię bardzo szybko.
To ja nigdy nie miałam takiego podejścia. Może dlatego, że obydwie moje kuzynki miały problemy w ciąży i leżały dość długi czas.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
no to rewelacja efekty przynosi u Ciebie odpoczynek.. ja czytałam w necie różne opinie np że szyjka nie może się wydłużyć jak już się skróciła..teraz to mi dałaś trochę nadziei , że i u mnie nie będzie najgorzej.. wizyta tuz tuż

ja pierwszy dzień to prawie przechlipałam cały, na drugi też nie było lepiej..zawsze byłam bardzo aktywna. uwielbiam pracę domowe, gotowanie, zycie w ruchu, więc dla mnie to jak za karę, ale szybko zmienia się nastawienie.. to tylko parę tygodni, a leżę dla dziecka, nie myślę o sobie, widzę,że mąż radzi sobie równie dobrze jak robiłam to ja do tej pory, a jak cos nie jest idealnie to tak naprawdę jakie to ma znaczenie? jest naprawdę sporo możliwości, żeby się nie nudzić..mi dni mijają bardzo szybko.. przygotowuję się teoretycznie do roli, która niebawem nas czeka.. organizuję wyprawkę na spokojnie, porównuję ceny, wybieram to co najlepsze, bo nie muszę się śpieszyć..miewam słabsze momenty, ale to kwestia nastawienia- tak jak pisała Krefetka (chyba) - to jedyny czas, kiedy nikt nie zarzuci Ci lenistwa

mąż lepiej, ale minę ma rannego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

a chcesz mieć stal i kolory jesieni na dupce?
p.s. Tija-szyjka może się wydłużyć?
też się zastanawiałam jak to jest z tą szyjką i czy przypadkiem jeden albo drugi lekarz nie zrobił błędu podczas pomiaru... dlatego za kilka dni podjadę jeszcze do szpitala, gdzie pracuje moja teściowa, żeby mi zmierzyli szyjkę jeszcze raz, bo jednak mnie to stresuje z drugiej strony mój lekarz mówił jeszcze na wizycie, że szyjka może się wydłużyć, więc już sama nie wiem...
Stary 2016-05-02, 10:33   #2825
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja miałam na przedostatniej wizycie 44 mm, a na ostatniej 49, ale gin sam mowi, że wystarczy lekkie drgnięcie i pomiar się może lekko "obsunąć".

Stary 2016-05-02, 10:35   #2826
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Na Gemini femibion jest drogi ,właśnie odebrałam z inposta pare godzin temu z innej apteki internetowej kupiłam 6 opakowań - po 3 dla mnie i 3 dla szwagierki i z wysyłka niecałe 180 zł (chyba 177 zł). Ja ostatnio kupiłam po 59 zł i byłam zła bo drogo z innej apteki stacjonarnej wcześniej płaciłam 46 zł ale akurat nie mieli a ja potrzebowałam na już. Ostatnio za jedno opakowanie zapłaciłam 59 teraz w tej cenie 2 opakowania , właściwie troszke taniej jeszcze nawet z kosztami wysyłki. Ciesze sie że znalazłam takie tanie źródło bo mam zamiar brac ten femibion jeszcze ponad rok.

Na gemini produkty Palmersa maja w dobrej cenie , balsamy do ciała oliwki , masła i kremy.
Daj namiary na tą drugą aptekę internetową Femibion mi się kończy na dniach, a tu fajna cena wychodzi.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Jestem sobie na glukozie juz wypilam nie bylo zle. Na czczo cukier mam 93 i sie tak zastanawiam nic babka nie gadala ze duzo tylko ze ok hehe ale wiem ze co glukometr to inny pomiar.

2h siedzenia przedemna ale grunt zeby bylo juz po

Mam nadzieje ze wyniki beda dobre kurcze :strach:
za wyniki

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny

Ale mi ostatnio brzuch wybilo! taka piłka się zaczyna robić
Ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tak, ja. Mam zelmer cito i jest cudowny, bo składa się jakby z dwóch odkurzaczy, tzn od dużego można odpiąć taki mały do okruchów, czy jak Mlody coś rozsypie, żeby wózek z resztek chrupek, czy piachu ogarnąć. Jak nie mam dywanów, tylko same panele i płytki, więc u nas się sprawdza. Ale raz w tygodniu odkurzamy i tak wodnym. Kupiłam ten pionowy, bo wkurzało mnie ciągłe składanie i mycie tego dużego i taka opcja, że 6 dni w tyg odkurzam pionowym, a mąż raz normalnym jest idealna przez to, że u nas sami alergicy w domu, to codziennie przelatuję z odkurzaczem. Ale to zerowy wysiłek, biorę go z bazy (zajmuje tyle miejsca, co nic, bo składa mu się rączka), w 10 min mam odkurzone, odstawiam do ładowania i już bardzo polecam !

Rzeczywiście wygląda fajnie, muszę o nim poczytać i zobaczyć go na żywo. My też nie mamy żadnych dywanów, na dole mamy podłogówkę to nawet dywany nie wskazane ale małej do pokoju chcę kupić dywan bo na poddaszu podłogówki nie ma a jak będzie się bawić na podłodze to wolę żeby na dywanie siedziała.
Widziałam taki nowy dywan w ikei i się w nim zakochałam

Cytat:
Ziuta, mój syn nie przepada za odciąganiem tym katarkiem, ale niestety trzeba, jest to tak skuteczne, że mu nie odpuszczę. Podpinam katarek do tego pionowego, bo jakbym miała do naszego dużego, to za każdym razem musialabym zalewać go wodą a głośny też jest tragicznie. No ale ma moc dzięki temu. Ale ja w nocy nie odciągam, wieczorem robię inhalację, potem katarek i do rana jest ok.
No właśnie miałam pytać czy do tego pionowego można podpiąć Katarek.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

witam się z domowego łóżka wypuścili mnie wczoraj po południu. Szyjka wydłużyła się do 3cm, natomiast skraca się w momencie twardnień brzucha. Dostałam nakaz oszczędzania się, a najlepiej leżenia przez większość czasu. 12.05 mam wizytę u mojego lekarza i mamy częściej kontrolować szyjkę.

Tak więc myślę, że teraz będę z Wami na bieżąco, bo mąż nie pozwala mi nawet kurzy zetrzeć
Dużo odpoczywać, pamiętaj że robisz to dla maluszka Fajnie że szyjka się wydłużyła.

Cytat:
No powiem Ci, że ja też ciężko przeżywam to leżenie, no ale jak trzeba to trzeba... Najgorsze jest to, że jest się takim nieświadomym, że coś tam się dzieje... Nie czujesz tego, że coś się dzieje z szyjką niedobrego i chodzisz sobie w nieświadomości. Gdybym mogła cofnąć czas to na bank bym się bardziej oszczędzała, no ale niestety nie da się... Mam tylko nadzieję, że teraz każdemu kto mi mówił, że "ciąża to nie choroba" odbija się to czkawką bo nagle wszyscy najmądrzejsi w naszej rodzinie, ale jakoś wcześniej uważali, że przecież ciąża to nic takiego i wolno robić praktycznie wszystko.
Jak ja to słyszę to mnie telepie! powiedział ten kto nie był w ciąży chyba.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Od soboty wieczorem leżę w łóżku z termoforem, bo złapało mnie jakieś wstrętne przeziębienie. Do tej pory wstawałam tylko do toalety, ale zaraz przychodzą goście z zaproszeniem na wesele (już czwarte w tym roku...).
Dbajcie o siebie
Odpoczywaj, bo Ci się maraton weselny szykuje

My dziś w planach mamy pooglądanie wózków. Czaję się na Bebetto Murano i Riko Brano. Mam nadzieję że będą w sklepie bo chcę już coś w końcu wybrać i mieć z głowy.

Cytat:
Tija, no pewnie zależy od labu. Mi jak mama pobiera krew i zanosi do przychodni, to lekarka czasem i 20 rzeczy zleci z niej zbadać, skoro już pobrana. Tak naprawdę znaczenie ma tylko, czy jest ze skrzepem czy bez i mamy tylko dwa rodzaje próbówek. Może wy nie pobieracie próżniowo i dlatego?

Ja dawno temu pracowałam w labie i pobieraliśmy próżniowo (system Sarstedt) i było chyba z 5 rodzajów próbówek, do glukozy była osobna.

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-05-02 o 10:40
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:44   #2827
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
a chcesz mieć stal i kolory jesieni na dupce?
p.s. Tija-szyjka może się wydłużyć?
Nie chce stali

Pomiar szyjki trwa zazwyczaj chwile, czy to na samolocie czy na usg. Jej długość w dużej mierze zależy od napięcia macicy i pozycji dziecka. Owszem szyjka minimalnie może się wydłużyć, ale nie słyszałam o przypadku z 2 cm na np. 5

Cytat:

Próżniowo U nas z tej próbówki na chemie można mnóstwo rzeczy zbadać (CRP, glukoze, hormony, wątrobowe sprawy i wiele innych). Po prostu mamy zupełnie inną próbówkę tylko na morfo. U nas tak jest i wiadomo, że wszędzie może być inaczej

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja dawno temu pracowałam w labie i pobieraliśmy próżniowo (system Sarstedt) i było chyba z 5 rodzajów próbówek, do glukozy była osobna.
To teraz się dowiedziałam jak nasze próbówki się nazywają Sprawdziłam na grafice google
Stary 2016-05-02, 10:45   #2828
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny

Trzymamy kciuki!
Śliczny brzusio

Cytat:
hej Dziewczyny

witam się z domowego łóżka wypuścili mnie wczoraj po południu. Szyjka wydłużyła się do 3cm, natomiast skraca się w momencie twardnień brzucha. Dostałam nakaz oszczędzania się, a najlepiej leżenia przez większość czasu. 12.05 mam wizytę u mojego lekarza i mamy częściej kontrolować szyjkę.

Tak więc myślę, że teraz będę z Wami na bieżąco, bo mąż nie pozwala mi nawet kurzy zetrzeć
Dobrze, że się wydłużyła. Teraz dużo odpoczywaj!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:50   #2829
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w poniedziałek!
Ledwo dziś zwlekłam się z łóżka do pracy. Robię się coraz bardziej leniwa ...

Cytat:

dzięki...i zapamiętam z tą wit.C

ale szalejsz Kobieto..ale wczoraj święto było to chyba jakieś zajęcia rekreacyjne Cię tak pochłaniają? czekam na relację z porodówki..
czyli jest nadzieja,że się przekonasz to innych produktów niż te, które wymieniłaś,że spożywasz..soczek brzmi pysznie i Jasiowi napewno dobrze zrobił..

Witaminę C przyjmuję od dwóch lat (codziennie 3g rano naczczo wit C lewoskrętnej) i od tego czasu nie byłam chora Albo cuda albo placebo ale działa
Dodatkowo suplementuję K2 i D3 - polecam

Zajęcia rekreacyjne czytaj goście
Wpadli na grilla poinstruować nas bo zakupiliśmy grill gazowy. Taki jak na hamerykańskich filmach i uczyli obsługi tego sprzętu, marynowania mięs i mieli też ten sprzęt do jarmużu i innych owoców/warzyw. Zachorowałam na ten sprzęt. 2.000 kosztuje ale kurde może w końcu dostarczyłabym jakiś witamin z jarzyn bo tak to pluję wszystkim co zielone :/

Jasiowi smakowało bardzo bardzo. Jak tylko wypiłam dostał takiego turbodoładowania, że kopał z pół godziny Aż TŻ w końcu poczuł kopnięcie Także chyba spinam zadek i te 2koła muszę wydać
Poza tym super łatwo się myje ten sprzęt i wystarczy raz dziennie (mimo, że przez cały dzień coś w tym mielisz). Zapomniałam tylko zapytać o nazwę, ale będę z nimi dziś gadać to Wam powiem

Cytat:
Suszarka to dla mnie najlepszy zakup w historii agd. W niecałe dwie doby mam ogarniętą wyprawkę dla dwójki dzieci. A też na codzień sprawdza się doskonale, nie wiem, jak żyłam bez niej mamy bosha i bardzo polecam, nie trzeba podpinać pod odpływ wody, tlyko do prądu.
Kasia a jak z pracowaniem tych rzeczy?
Czy one nie są wymięte po suszeniu?

Cytat:
Mi tez ostatnio wywalilo hihi dosłownie kwestia paru dni ;-)
Rosną dzieciaczki ;-)
Mi już dawno wywaliło
Już za cholerę nie idzie ukryć tej ciąży, nawet w oversizeowych ciuchach

Cytat:

Tak, ja. Mam zelmer cito i jest cudowny, bo składa się jakby z dwóch odkurzaczy, tzn od dużego można odpiąć taki mały do okruchów, czy jak Mlody coś rozsypie, żeby wózek z resztek chrupek, czy piachu ogarnąć. Jak nie mam dywanów, tylko same panele i płytki, więc u nas się sprawdza. Ale raz w tygodniu odkurzamy i tak wodnym. Kupiłam ten pionowy, bo wkurzało mnie ciągłe składanie i mycie tego dużego i taka opcja, że 6 dni w tyg odkurzam pionowym, a mąż raz normalnym jest idealna przez to, że u nas sami alergicy w domu, to codziennie przelatuję z odkurzaczem. Ale to zerowy wysiłek, biorę go z bazy (zajmuje tyle miejsca, co nic, bo składa mu się rączka), w 10 min mam odkurzone, odstawiam do ładowania i już bardzo polecam !

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

ooo przemyślę zakup. Ja mam właśnie wielkiego, głośnego rainbowa i wyciągnie go i zalewanie wodą zajmuje sporo czasu, a przydałoby się codziennie przelecieć podłogi przy kocie ... cenę ma przystępną ten zelmer. Wpisuję go na listę rzeczy do kupienia

A do katarka wystarczy podpiąć ten malutki?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
hej Dziewczyny

Super, że Cię wypuścili
Trzymaj się dzielnie w tym wyrku i pilnuj tej szyjki
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-05-02 o 10:48
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:52   #2830
iweczka
Zakorzenienie

hej,
Dziś u Nas w końcu słoneczko
Młoda w domu, bo pkole zamknięte, tż w pracy, więc siedzimy we dwie.
Katar dalej mi schodzi, ale już nie taki żółty, więc może idzie ku lepszemu

Cytat:
Złożyłam zamowienie w 5-10-15. Wprawdzie Bobo dostanie bluzę z kapturem, troche średnio ale w wiekszym rozmiarze już.
Pokaż zona co tam upolowałaś

Cytat:
Dzien dobry.
Jestem sobie na glukozie juz wypilam nie bylo zle. Na czczo cukier mam 93 i sie tak zastanawiam nic babka nie gadala ze duzo tylko ze ok hehe ale wiem ze co glukometr to inny pomiar.

ja idę chyba w piątek lub w sobotę.

Cytat:
Suszarka to dla mnie najlepszy zakup w historii agd. W niecałe dwie doby mam ogarniętą wyprawkę dla dwójki dzieci. A też na codzień sprawdza się doskonale, nie wiem, jak żyłam bez niej mamy bosha i bardzo polecam, nie trzeba podpinać pod odpływ wody, tlyko do prądu.
Fajna sprawa ta suszarka

Cytat:
hej Dziewczyny

Super, że już jesteś w domu.
Odpoczywaj !!

Cytat:
Witam sie z rana.

Co do cukru to ja ostatnio nie mogę się opamiętać z jedzeniem i grzeszę, a ten cukier wysoki i wysoki....a jak mówię, że grzeszę to mam na myśli np bułkę z serem i ketchupem na noc....takie to moje grzeszenie.

I tak mam przez ostatnie 3-4 tygodnie. Waga mi poszła do góry, pewnie na kontroli dostanę ochrzan. I coś czuję, że ten mój gagatek jest większy niż ustawa przewiduje.

Wczoraj wieczorem czytałam sobie o tych cukrzycach w ciąży i moja wizja porodu naturalnego jest coraz dalej( Coś czuję w kościach, że jednak będzie CC. Po pierwsze nie mogą mnie indukować, więc do porodu musi dojść samoczynnie;/ Po drugie jeśli mały w 38/39 tc nie będzie mały to nie będą czekać na rozkręcenie się akcji bo ta ma przecież czas nawet do 42tc......mam depresję.

Ciekawe na ile liście malin i masaż szyjki mogą pomóc - czy może już zrezygnować z tego masażu i postawić na dużo seksu....

Stosuj i liście malin i masaż i seks
A co ma być to będzie ....

Ja dziś lub jutro może przejrzę ile mam tych ubranek po córce na 56-62 i poplanuję jakieś zakupy bo większe to już raczej typowo dziewczęce mam, no może kilka pajacy do spania trafi się unisex bo coś kojarzę że miała żółciutkie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:53   #2831
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jakie Wy wszystkie jesteście chude W depresję można wpaść:P
też powoli w deprechę wpadam jak na nie patrzę
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-02, 10:54   #2832
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Metoda "dużo seksu" u nas nie zadziałała. Ostatni miesiąc to chyba codziennie męża meczylam, a urodziłam... w terminie...
żebym ja tylko miała ochotę
Też pamiętam, że trochę męża męczyłam jak już wybił 40 tc, a urodziłam po terminie i to miałam masaż szyjki, balonik, oxy i na koniec cc
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:55   #2833
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie Ci współczuję. Ale jak mus to mus, masz dla kogo. Wygodniej leżeć w domu, stosuj się do zaleceń.

Nie wyobrażam sobie, jakby ktoś kazał mi teraz leżeć....chyba bym leżała i jadła....
Ja to samo wczoraj powiedziałam. Gdybym miała teraz leżeć min 30kg do porodu bym przybrała
Waga rośnie w zastraszającym tempie mimo mojego ciągłego ruchu
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-02, 10:58   #2834
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam w poniedziałek!

Witaminę C przyjmuję od dwóch lat (codziennie 3g rano naczczo wit C lewoskrętnej) i od tego czasu nie byłam chora Albo cuda albo placebo ale działa

Wpadli na grilla poinstruować nas bo zakupiliśmy grill gazowy. Taki jak na hamerykańskich filmach i uczyli obsługi tego sprzętu, marynowania mięs i mieli też ten sprzęt do jarmużu i innych owoców/warzyw. Zachorowałam na ten sprzęt. 2.000 kosztuje ale kurde może w końcu dostarczyłabym jakiś witamin z jarzyn bo tak to pluję wszystkim co zielone :/

Jasiowi smakowało bardzo bardzo. Jak tylko wypiłam dostał takiego turbodoładowania, że kopał z pół godziny Aż TŻ w końcu poczuł kopnięcie Także chyba spinam zadek i te 2koła muszę wydać
Poza tym super łatwo się myje ten sprzęt i wystarczy raz dziennie (mimo, że przez cały dzień coś w tym mielisz). Zapomniałam tylko zapytać o nazwę, ale będę z nimi dziś gadać to Wam powiem

Kasia a jak z pracowaniem tych rzeczy?
Czy one nie są wymięte po suszeniu?

Mi już dawno wywaliło
Już za cholerę nie idzie ukryć tej ciąży, nawet w oversizeowych ciuchach

ooo przemyślę zakup. Ja mam właśnie wielkiego, głośnego rainbowa i wyciągnie go i zalewanie wodą zajmuje sporo czasu, a przydałoby się codziennie przelecieć podłogi przy kocie ... cenę ma przystępną ten zelmer. Wpisuję go na listę rzeczy do kupienia

A do katarka wystarczy podpiąć ten malutki?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Super, że Cię wypuścili
Trzymaj się dzielnie w tym wyrku i pilnuj tej szyjki

Nie, katarek podpinasz pod calość, odpinasz tylko dolną szczotkę.

Co do prasowania rzeczy z suszarki, to jesli wyjmie się je od razu i poukłada, to wyglądają jak uprasowane. Odkąd mam suszarkę prasujemy jedynie spodnie i koszule meża do pracy, cała reszta prosto do szafy. Może gdyby dlużej zostały w bębnie, trzebaby je prasować, ale takie prosto po suszeniu są bosko miękkie i niepogniecione. Ja tę wyprawkę dla dziewczyn bez suszarki prałabym z 10 dni, bo musiałabym czekać aż poschnie, a mąż drugie tyle by to prasował. A tak, w sobotę wieczorem pierwsze sortowanie, a już w szafach wszystko czyste leży poukładane. Nie wyobrażam już sobie życia bez niej
Stary 2016-05-02, 11:01   #2835
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
przetrwał, ale wiesz- jak to facet - wygląda jakby wrócił z pola bitwy.. chyba śniło mu się więcej niż rzeczywiście miało miejsce, bo wstał i mówi,że całą noc wstawał i rzucał pawie, a ostatni raz kiedy to robił to było ok 22-ej.. trochę dramatyzmu musi być
Haha mój też mi mówi : tak mnie bolała ręka (ma kontuzję), że całą noc nie spałem ....
spoko ale ja szłam sikać 5razy w nocy i za każdym razem spał, w nocy włączyłam serial i oglądnęłam 2 odcinki przyjaciół a on nawet nie drgnął ale oczywiście całą noc nie spał z powodu kontuzji
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-02, 11:04   #2836
florencee
Zadomowienie

Hej. Mąż poszedł do pracy, a ja znowu przespałam prawie 12 godzin. Ten Rub-Arom chyba nie działa jednak z oddali, bo obudziłam się ze strasznie zatkanym nosem.

Cytat:
Dzien dobry.

Trzymam kciuki za wyniki!

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny

Ładnie się zaokrągla, super wyglądasz.

Cytat:
hej Dziewczyny

Cieszę się, że jesteś już w domku i pomiary szyjki lepsze.
To leż i odpoczywaj koniecznie.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć
witam sie w poniedziałęk mega zmęczona tym remontem...
najgorsze jest to, ze dopiero 1 pokój za nami
a przed nami jeszcze 2 pokoje, korytarz, kuchnia/łazienka i klatka schodowa...

Tż dziś ni dostał wolnego, więc dopiero po pracy chce ogarnąć sufity, naprawde ciesze się, że jutro wyjeżdżam do siostry na 2 dni, bo ja nie umiem bezczynnie siedzieć, i we wszystkim mu pomagam :P
wczoraj troche przegiełem i mnie tak plecy bolały
no nic, dziś chce pomalować sufit w kuchni (mamy taką malutką kuchenkę) i to na tyle, więc wierze, że do mojego powrotu Tż się ogarnie :P
To powodzenia z dalszym remontowaniem, tylko uważaj na siebie przy tym malowaniu.

Cytat:
Witam sie z rana.

Trzeba być dobrej myśli, też sądzę że korzystanie ze wszystkich tych sposobów naraz raczej nie zaszkodzi, a może pomoże.

Cytat:
przetrwał, ale wiesz- jak to facet - wygląda jakby wrócił z pola bitwy.. chyba śniło mu się więcej niż rzeczywiście miało miejsce, bo wstał i mówi,że całą noc wstawał i rzucał pawie, a ostatni raz kiedy to robił to było ok 22-ej.. trochę dramatyzmu musi być
Biedak, musiał się strasznie wymęczyć. I jeszcze na dodatek przez sen. Mam nadzieję że dziś będzie miał okazję odpocząć i samopoczucie będzie lepsze.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dbajcie o siebie
Tyle tych choróbsk teraz. Życzę zdrowia, kuruj się.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:17   #2837
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej,
Pokaż zona co tam upolowałaś
Do tego jakaś bluzka, body i spodnie.
Zastanawiałam się nad bluzą w wykończeniem jak ta nie niebieska, ale bałam się, ze to będzie sztywne. To mam bordową z kapturkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niebieski.jpg (75,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac.jpg (63,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet.jpg (53,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluza.jpg (48,8 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez zonamojegomeza
Czas edycji: 2016-05-02 o 11:19
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:38   #2838
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
hej Dziewczyny

Super, że się wydłużyła! mam nadzieję, że i ja otrzymam taka wiadomość na wizycie..

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Przed ciążą tez bylam taka "mądra" i twierdzilam ze ciążą to nie choroba. Że nic nie zmieni, nie na początku. Bobo szybko sprowadzilo mamę na ziemię bardzo szybko.
Uważałam dokładnie tak samo a od samego początku problemy..

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Witam się w 27+0 tyg czyli zaczynam 7 miesiąc i III trymestr.. Wow jak to leci..
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:41   #2839
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Witam się w 27+0 tyg czyli zaczynam 7 miesiąc i III trymestr.. Wow jak to leci..

Ja z kolei myślałam, że będę miała bezproblemową ciąże. Będę pracować jak najdłużej i z pracy mnie zgarną na porodówkę Taaa... L4 od 6 tygodnia ciąży z powodu krwiaka, potem powrót do pracy na 3 dni i plamienia, a teraz jeszcze szyjka zaczyna mi płatać figle.
Stary 2016-05-02, 11:42   #2840
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się wydłużyła! mam nadzieję, że i ja otrzymam taka wiadomość na wizycie..

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Trzymam za to kciuki!! kiedy masz wizytę?

My mamy jutro gości... zdążyłam już odwołać imprezę urodzinową (rodzinną), ale mój mąż się uparł, że urodziny mi się należą i on sam wszystko przygotuje, a ja mam tylko leżeć Tak więc po pracy na szybko ogarnie zakupy, ja miałam wymyślić tylko co do jedzenia, a on jutro od rana będzie zasuwał z szykowaniem potraw i sprzątaniem domu. Póki co średnio sobie to wyobrażam, bo zawsze ja to wszystko robiłam, a mąż ewentualnie próbował ale wzruszył mnie tym, że się tak stara więc nie oponuję. Jedynie ciasto będzie sklepowe, bo K. tego na pewno nie ogarnie, a mnie kategorycznie zabronił robienie nawet jakiejkolwiek tarty...
Stary 2016-05-02, 11:51   #2841
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja też miała byc bezproblemowa. Ale nie narzekam, bo póki co daję radę normalnie żyć.
DobraDusza moj mąż musiał sam zrobić świąteczny obiad, bo ja byłam świeżo po szpitalu. Jak ja lezalam to robił zakupy, ogarnął nam choinkę i brakujace prezenty. A na Wielkanoc sie rozchorowalam i sam szykował obiadek.
Ciast nie rusza. Ale to ze resztę zrobi to i tak super.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:52   #2842
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:

My mamy jutro gości... zdążyłam już odwołać imprezę urodzinową (rodzinną), ale mój mąż się uparł, że urodziny mi się należą i on sam wszystko przygotuje, a ja mam tylko leżeć Tak więc po pracy na szybko ogarnie zakupy, ja miałam wymyślić tylko co do jedzenia, a on jutro od rana będzie zasuwał z szykowaniem potraw i sprzątaniem domu. Póki co średnio sobie to wyobrażam, bo zawsze ja to wszystko robiłam, a mąż ewentualnie próbował ale wzruszył mnie tym, że się tak stara więc nie oponuję. Jedynie ciasto będzie sklepowe, bo K. tego na pewno nie ogarnie, a mnie kategorycznie zabronił robienie nawet jakiejkolwiek tarty...
W środę..
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:52   #2843
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Daj namiary na tą drugą aptekę internetową Femibion mi się kończy na dniach, a tu fajna cena wychodzi.
http://www.aptekaprima24.pl/femibion...ek-30-kapsulek 27,99 zł opakowanie , wysyłki gratis mają przy kwotach podobnych jak na gemini , więc się nie załapałam , ale itak się opłacało tam kupić . Zamawialiśmy na paczkomat wysyłka 11 zł nas wyniosła . W czwartek zamawialiśmy w sobote było już u kuriera w moim mieście , który rozwozi na paczkomaty a do odbioru w niedziele z rana był.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 12:10   #2844
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje rozpoczęcia 3trym.... Ostatnia oby prosta
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 12:19   #2845
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia
Stary 2016-05-02, 12:20   #2846
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Zastanawiałam się nad bluzą w wykończeniem jak ta nie niebieska, ale bałam się, ze to będzie sztywne. To mam bordową z kapturkiem.

Ładne ciuszki.

Cytat:

Brawa za III trymestr! Oby z szyjką było ok.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Ja z kolei myślałam, że będę miała bezproblemową ciąże. Będę pracować jak najdłużej i z pracy mnie zgarną na porodówkę Taaa... L4 od 6 tygodnia ciąży z powodu krwiaka, potem powrót do pracy na 3 dni i plamienia, a teraz jeszcze szyjka zaczyna mi płatać figle.

U mnie podobnie, miałam pracować, jeździć daleko do roboty, a tu już cztery miesiące na zwolnieniu, powrót do pracy początkowo planowałam, ale już raczej się nie zapowiada.

Cytat:

O jak miło ze strony męża, super! Wspomożesz go dobrą radą i na pewno ogarnie.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
http://www.aptekaprima24.pl/femibion...ek-30-kapsulek 27,99 zł opakowanie , wysyłki gratis mają przy kwotach podobnych jak na gemini , więc się nie załapałam , ale itak się opłacało tam kupić . Zamawialiśmy na paczkomat wysyłka 11 zł nas wyniosła . W czwartek zamawialiśmy w sobote było już u kuriera w moim mieście , który rozwozi na paczkomaty a do odbioru w niedziele z rana był.

Fajne ceny, może zamówię sobie tam Mamadha Premium, 2 opakowania to spoko wyjdzie z wysyłką.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 12:22   #2847
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Mam boscha. Mimo niedużego metrażu, zdecydowałam się na oddzielny sprzęt. A to dlatego, ze o pralko- suszarkach słyszałam w sumie same negatywne opinie, ze gniecie, nie dosusza itd. A "mojego" Boscha od dawna ma siostra i chwali go pod niebiosa

My mamy 2w1 - LG. I już służy dwa lata i jest spoko. A dodam, że przy takiej ilości włosów to się dziwię, że jeszcze nie wysiadła

Czasami nie dosusza jak jest przeładowana bo pranie jest na 8 kg a suszenie na 6 - i mój luby i moja szwagierka jak czasami załadują i ustawią program pranie i suszenie to później psioczą, że nie wysuszone
Stary 2016-05-02, 12:31   #2848
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Nie, katarek podpinasz pod calość, odpinasz tylko dolną szczotkę.

Co do prasowania rzeczy z suszarki, to jesli wyjmie się je od razu i poukłada, to wyglądają jak uprasowane. Odkąd mam suszarkę prasujemy jedynie spodnie i koszule meża do pracy, cała reszta prosto do szafy. Może gdyby dlużej zostały w bębnie, trzebaby je prasować, ale takie prosto po suszeniu są bosko miękkie i niepogniecione. Ja tę wyprawkę dla dziewczyn bez suszarki prałabym z 10 dni, bo musiałabym czekać aż poschnie, a mąż drugie tyle by to prasował. A tak, w sobotę wieczorem pierwsze sortowanie, a już w szafach wszystko czyste leży poukładane. Nie wyobrażam już sobie życia bez niej

kurde muszę dodać do listy zakupów ...
czyli trzeba mi :
-ten kombajn do owoców 2000zł
-mały odkurzacz 400zł
no i tą szuszarkę właśnie ile płaciłaś?

Ja nie znoszę prasować, mam alegrię na tę czynność mimo, że mam teraz żelazko parowe i juz idzie o niebo lepiej niż na tradycyjnym
Na szczęście moja mama lubi i często moje pranie trafia pod jej żelazko i ląduje w mojej szafie magicznym sposobem Jest kochana no ale ileż może prasować ciuchy 30 letniej babie?
Poza tym w tej chwili mam pomieszczenie do szuszenia w domu, ale to docelowo będzie pokój Jaśka i już nie będzie tak łatwo rozkładać suszarki bo nie dość, że to brzydkie to jeszcze straszna wilgoć :/
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-02, 12:40   #2849
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam na przedostatniej wizycie 44 mm, a na ostatniej 49, ale gin sam mowi, że wystarczy lekkie drgnięcie i pomiar się może lekko "obsunąć".

imponująca długość..
takie "niewielkie" różnicę mogą być zwykłym błędem pomiaru też spowodowane..
Cytat:
Nie chce stali

Pomiar szyjki trwa zazwyczaj chwile, czy to na samolocie czy na usg. Jej długość w dużej mierze zależy od napięcia macicy i pozycji dziecka. Owszem szyjka minimalnie może się wydłużyć, ale nie słyszałam o przypadku z 2 cm na np. 5

to nie gadaj bzdur..laseczka jesteś, widziałam nieraz..
eh..moja nadzieja własnie prysła..

Cytat:

też się zastanawiałam jak to jest z tą szyjką i czy przypadkiem jeden albo drugi lekarz nie zrobił błędu podczas pomiaru... dlatego za kilka dni podjadę jeszcze do szpitala, gdzie pracuje moja teściowa, żeby mi zmierzyli szyjkę jeszcze raz, bo jednak mnie to stresuje z drugiej strony mój lekarz mówił jeszcze na wizycie, że szyjka może się wydłużyć, więc już sama nie wiem...
pewnie i jeden i drugi nieco się "machnął" przy pomiarze i prawda leży po środku, ale to nadal nie jest tragiczny wynik..jak masz możliwość sprawdzić to korzystaj jak najbardziej, choć z drugiej strony i tak chyba raczej odpoczynek jest Ci pisany, bo skracanie nasila twardnienie brzucha..do 12.05 szybko zleci, zobaczysz..ja już 2,5tyg leżakuje, minęło migiem..

Cytat:
Witam w poniedziałek!

nie zazdroszczę dzisiejszego dnia w pracy.. nie chciałoby mi się..
ee to takie zajęcia jak grillowanie to ja rozumiem.. może właśnie termo..mixa mieli? o którym juz dziewczyny wsominały.. Jasiek dostał dawkę dobra to się uaktywnił, tylko stopniuj ilość warzyw ,żeby szoku nie doznał

Cytat:
Haha mój też mi mówi : tak mnie bolała ręka (ma kontuzję), że całą noc nie spałem ....
spoko ale ja szłam sikać 5razy w nocy i za każdym razem spał, w nocy włączyłam serial i oglądnęłam 2 odcinki przyjaciół a on nawet nie drgnął ale oczywiście całą noc nie spał z powodu kontuzji
buahahaha..
a mojemu chyba coś jednak dolega..wczoraj te wymioty, spanie.. a dziś na głowie, nie na twarzy, ma czerwoną skórę i na klacie cos jak wysypkę.. nie wiem co za dziadostwo..mówi,że czuje się dobrze..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej. Mąż poszedł do pracy, a ja znowu przespałam prawie 12 godzin. Ten Rub-Arom chyba nie działa jednak z oddali, bo obudziłam się ze strasznie zatkanym nosem.

Biedak, musiał się strasznie wymęczyć. I jeszcze na dodatek przez sen. Mam nadzieję że dziś będzie miał okazję odpocząć i samopoczucie będzie lepsze.
zdrowy sen to podstawa...lepiej tak niż cierpieć na bezsenność...
hehe..tak przez sen to można się zmęczyć..

Cytat:
fajne zakupy..

Cytat:

o tak..ja też liczę na takie wieści..
za III trymestr..
Cytat:

ja też tak myślałam..praca do lipca , zwiewna sukienka, kształtny brzuszek i ja pełna werwy..aha..

Cytat:

no własnie..a Ty świeta nie miałaś wczoraj? kiedy robimy party?
Tżeci w takich sytuacjach potrafią zaskoczyć.. mój miał imieniny niedawno i też ogarnął część gości sam, a reszte jednak odpuściliśmy na inne czasy,bo nie czuje się komfortowo,zeby ktoś przychodził a ja będę leżeć..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 12:43   #2850
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Gratuluje III trymestow :Oklaski:

Wlasnie obiadek robie, dzięki dziewczyny za kciuki przydadza sie bardzo bo w pierwszej ciazy mialam ciutke powyzej po 2 h a teraz bym sie chciala nacieszyć i chociaz nie obwiniac sie jak zjem cos slodkiego ;-)

Wczoraj byłam u szwagierki juz mam 5 pudel ubranek za wyprawke do szpitala wezme sie jakos w czerwcu na spokojniej jak juz sie wprowadzimy.

Kasia_ruda fajnie ze nie masz sie czym martwić , mam nadzieje ze u mnie będzie podobnie ;-)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości