|  2016-05-02, 12:25 | #121 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Radena, dziękujemy   Ja też nie wiem co zrobić z okulistą, wada raczej mi się nie pogłębiła, ale nie mam żadnych okularów, non stop w soczewkach i chciałabym mieć okulary, bo jednak przy dziecku przydałyby się chociażby do nocnego wstawania... Od września się za to zabieram... 
				__________________ Cytat: 
  | |
|     | 
|  2016-05-02, 12:26 | #122 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Pomiędzy mrokiem a blaskiem... 
				 | 

Czytam teraz, że nie tylko ja mam dziś gorszy dzień, kumuluje się to.

__________________ "Zwróć swą twarz ku słońcu, a cień zostanie w tyle..." | 
|     | 
|  2016-05-02, 12:32 | #123 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Dziś poziom frustracji i nerwów u każdej jest ponad normę.. ;P Dziewczyny nie dajemy się!  Madlenka, nie denerwuj się bo wtedy ciśnienie nie pójdzie w dół. Weź tabletkę i mierz ciśnienie, może zleci.. Jeśli nie to IP  37 tc. to nie jest źle, bo dzidziuś i tak już poradzi sobie jakby co   | 
|     | 
|  2016-05-02, 12:37 | #124 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Cytat: 
   Ludzie maja pomysly w zyciu by mi nie przyszlo maltretowac tak kobiety tym bardziej jak jest przed Tp gdybys byla przeterminowana to by mnie to tak nie dziwilo... Ale moze przez ten szpital mama sie wystraszyla, albo sobie nadziei na szybkie przybycie wnuka narobila ??? Nie stresuj sie nie ma sensu  Cytat: 
  pojde po ciazy bo teraz jest ryzyko ze zaczelabym mu rodzic na fotelu  Zabcia podziwiam Cie i wcale sie nie dziwie ze sie wnerwiasz juz ! Mnie wkurza to ze lozeczko nie wywietrzone" bo jest jeszcze czas" a co dopiero remonty itd. zagon meza do sypialni pod grozba klatwy ciezarnej  a potem niech sie wlecze z reszta nawet do sierpnia. Cytat: 
  kochana musisz wyluzowac bo Ci Tymek nie ma jak zejsc do kanału - wytrzymałas 9 miesiecy wytrzymasz ten tydzien jakbedzie trzeba przeciez urodzisz w koncu  Chyba za bardzo sie nastawilas ze urodzisz przed terminem??? Zuzia urodzoba przed terminem tak??? Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-02 o 12:39 | |||
|     | 
|  2016-05-02, 12:41 | #125 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

TŻ mi tylko musi dowozic rzeczy bo nastawialam się na max 3 dni na patologii i siup na porodowke. A tymczasem kwitne tu juz tydzień i końca nie widać.  Jutro ma mi dowieźć filmy bo przecież skisne z nudów Polowe książek z czytnika juz przeczytalam | 
|     | 
|  2016-05-02, 12:42 | #126 | |
				 | 

My z przygotowaniami też kiepsko, w ogóle materacyka nie mam jeszcze, wózka nie mamy... Kącik dla dziecka totalnie nieogarnięty, w sypialni bajzel taki, że nikogo bym tam nie wpuściła. Porażka    
  | |
|     | 
|  2016-05-02, 12:42 | #127 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Cytat: 
  poczekalabym bo dobierze Ci zle okulary a potem bedziesz sie z nimi bujac a to jednak wydatek spory  w soczewkach widzi sie lepiej niz w okularach i mozesz nawet nie odczuwac ze wada jest inna, ja jak zaloze soczewki mam wrazenie ze mi sie poprawila wada a przeciez mam takie jak okulary :p | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2016-05-02, 12:43 | #128 | 
				 | 

Mnie ten szpital i bezczynność dobijaja - mam wrażenie ze w domu to mialabym milion innych zajęć i jakoś by to☠szło. A tutaj wegetacja

| 
|     | 
|  2016-05-02, 12:47 | #129 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

Cytat: 
  W ciąży wada się pogłębia? Nie zauważyłam  Ja mam prawie -3 na obu + astygmatyzm. U okulisty byłam jakoś na początku ciąży, żeby sprawdzić siatkówkę. Dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie, bo wszystko gra. Póki co więcej wizyt nie planuje. Nie czuję, żebym gorzej widziała. 
				__________________ "Terapeuta powiedział mi, że sposobem na prawdziwy wewnętrzny spokój jest kończenie tego, co się zaczęło.  Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." | |
|     | 
|  2016-05-02, 12:48 | #130 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: CK 
				 | 

Fablous bardzo Ci wspolczuje ze tak tam kwitniesz zawsze to co innego w domu ale cos czuje ze Cie dyrektor zostawi do terminu no bo jakby nie bylo to 6dni. A tyle juz tam jestes. Chyba ze do 4 Cie trzyma bo chyba wtedy pisalas ze jakas krew dla Ciebie szykowal. Moze chce Cie wziac z zaskoczenia. Jesli jest na oddziale to moze zagadaj z nim o co kaman.  Dzien nerwowki to najgorszy czas jaki moze.byc bo wnerwia doslownie wszystko i wszyscy. Na szczescie u mnie dzis w miare stabilnie emocjonalnie. Ale sil na wszystko brak. Chyba mi sie pokarm pojawia. Po kapieli takie biale kropki na sutkach...OMG czyli to juz blisko... 
				__________________ | 
|     | 
|  2016-05-02, 12:50 | #131 | ||
| Z deszczem w butach Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat: 
 | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2016-05-02, 12:51 | #132 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: CK 
				 | 

Cytat: 
  ja np. Mam wegetacje w domu co tez troche dobija ale z dwojga zlego lepsza wegetacja w domu to przyznam... ja mam fobie szpitalna. Nie wiem skad takie urojenie ale robi mi sie duszno na sama mysl o szpitalu. Nawet jak mam kogos odwiedzic... 
				__________________ | |
|     | 
|  2016-05-02, 12:53 | #133 | |
				 | 

Cytat: 
  I doskonale Cie rozuniem. Mogli Cie do domu puścić. Tam byś sobie spokojnie poczekala na rozwój akcji. 
				__________________ "Terapeuta powiedział mi, że sposobem na prawdziwy wewnętrzny spokój jest kończenie tego, co się zaczęło.  Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." | |
|     | 
|  2016-05-02, 13:03 | #134 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
   Brałam pod uwagę przenoszenie bo rzadko chłopcy rodzą się przed tp | |
|     | 
|  2016-05-02, 13:08 | #135 | |
				 | 

Cytat: 
 Niby juz się przyzwyczailam ze on jest małomówny ale zaczyna mnie wkurzac ten ciężki kontakt z gościem. Wszyscy inni lekarze by mnie chętnie puścili do domu ale nikt mu nie wchodzi w paradę wiec jestem zdana na jego decyzje które ciężko uzyskać   | |
|     | 
|  2016-05-02, 13:14 | #136 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

| |||
|     | 
|  2016-05-02, 13:18 | #137 | |
				 | 

Cytat: 
  Mnie skręca nawet jak mam kogos tam odwiedzać   
|     | 
|  2016-05-02, 13:23 | #138 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Jak tam Mona idzie?   Co u fab? Odzywała się??? Jejku ależ jestem podekscytowana       
				__________________  TEN dzień: 09.08.2014   Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.  | 
|     | 
|  2016-05-02, 13:25 | #139 | |
				 | 

Cytat: 
  W końcu pora obiadowa się zbliża   
|     | 
|  2016-05-02, 13:27 | #140 | ||||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Cytat: 
  ale to nie znaczy, że teraz mają mnie katować i męczyć :/ Wyłączyłam wszystko co się da.. skype, telefon i mam nadzieje, że da to im trochę do myślenia ;p Ja do dentysty na pewno pójdę po porodzie, zwłaszcza że jakoś w kwietniu ukruszył mi się ząb chyba.. ale nie chciałam się już katować wizytami i stresem, więc jak tylko znajdę czas to maluch z tatą a ja na leczenie i przegląd. Cytat: 
  mnie też odbijało jak miałam leżeć i tylko pozwolenie na wizyte w wc było :/ Też nie rozumiem po co Cie trzymają, ale z drugiej strony jak coś się zacznie to od razu szybka reakcja będzie.. Oby malutka chciała wyjść wcześniej   Pogadaj do niej, że już koniec tego siedzenia i czas na rodzenie   Cytat: 
 Cytat: 
  2 maja jeszcze się nie skończył, więc kto wie co Ci się szykuje na resztę dnia  Trzeba myśleć pozytywnie! Co do szpitali, to ja toleruję ale z "drugiej strony" czyli jako moją pracę zawodową.. a wierzcie mi, być pacjentem to jest dla mnie istna kara.. Ja na tyłku usiedzieć nie umiem, swędzą łapska bo by się chciało coś porobić, a tu nie wolno..   Totalna męczarnia dla mnie ;p Na odreagowanie dzisiaj aktywnieposprzątałam, poprasowałam, drugie pranie zrobiłam i posadziłam już 3 doniczki kwiatków ;D Idę zaraz do sklepu dokupić doniczek kolejnych bo już nie mam gdzie sadzić, a tutaj jeszcze tyle sadzonek ^^ Pogoda jest cudowna, więc mam nadzieję że w tym tygodniu uda nam się pogrillować i posiedzieć na balkonie   | ||||
|     | 
|  2016-05-02, 13:31 | #141 | 
				 | 

Mnie sam szpital nie przeraża, czasem tez myślę ze może i llepiej ze tu jestem jak patrzę z jakimi przypadkami przywożą tu dziewczyny. Tak to w razie jakichkolwiek komplikacji pomoc jest na miejscu. Mam dwa razy dziennie ktg, sprawdzanie tętna Malej wiec wiem ze wszystko jest ok.  Ale najgorsze są ta bezczynność i ten brak swobody i prywatności. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Mona prosimy o update! kocie co u was? | 
|     | 
|  2016-05-02, 13:44 | #142 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Wchodzę na wątek a tu takie emocje !!   Mona, Kocie trzymamy z Zuzią kciuki zaraz będziecie tulic maluszki   
				__________________ od 13.10.2013 razem   | 
|     | 
|  2016-05-02, 13:47 | #143 | 
				 | 

Jak tam u Was? Kiedy wychodzicie?

__________________ "Terapeuta powiedział mi, że sposobem na prawdziwy wewnętrzny spokój jest kończenie tego, co się zaczęło.  Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." | 
|     | 
|  2016-05-02, 13:50 | #144 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

My już od wczoraj w domu   Dokarmiamy się dalej mm, ale coś ruszyło wkońcu w piersiach jak podpięłam laktator. Niewiele jeszcze mleka ale lepsze to dla Zuzi niż nic. A poza tym super jest z dzidziolem w domu   
				__________________ od 13.10.2013 razem   | 
|     | 
|  2016-05-02, 13:53 | #145 | |
				 | 

Cytat: 
  Powoli wszystko się rozkręci   
|     | 
|  2016-05-02, 13:59 | #146 | 
				 | 

Do szału doprowadzają mnie tez goście zwalajacy się do innych pacjentek.  Rozumiem, ze przyjdzie maz, mama itp Ale do niektórych przychodzą babki, ciotki, siedzą pol dnia w sali i napie*dalaja non stop opowiadając historie o sąsiadkach, wszystkie płoty sprzedają. Mnie aż trzęsie bo nie można odpocząć, poczuć się swobodnie jak cały czas ktos siedzi. Niektórzy wychodzą z gośćmi na korytarz ale część osób ma gdzies fakt, ze nie są sami. Wrr   | 
|     | 
|  2016-05-02, 14:06 | #147 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 
  Wszystko będzie dobrze, zażyj tego tabsa, połóż się i uspokój. Ja mam termin na 31 maja, a strona pokazuje że kończę 36t, ty masz chyba kilka dni wcześniej? Cytat: 
 Lambada źle wpominam te telefony i smsy z końcówki i po terminie, już mąż musiał odpowiadac i odbierać bo chciałam wszystkich porozstrzelać  Ty masz jeszcze troszkę czasu, trzeba się uzbroić w cierpliwość i olać natrętów. | ||
|     | 
|  2016-05-02, 14:10 | #148 | ||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat: 
    O ciąży wiedzą bliskie osoby, które znają termin i wiedzą, że dam znać jak juz będzie po  A u niektórych z Was wygląda na to, że znajomi się bardziej emocjonują ta ciąża niż Wy same   
				__________________ "Terapeuta powiedział mi, że sposobem na prawdziwy wewnętrzny spokój jest kończenie tego, co się zaczęło.  Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." | ||
|     | 
|  2016-05-02, 14:15 | #149 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Cytat: 
 Drugą tabletkę mam o 15stej brać. Teraz leże i się relaksuje. Ja mam niby termin na 29.05. Ze strony dziecko.haczewski wychodzi ze jestem w 36t i 4 dni. | |
|     | 
|  2016-05-02, 14:17 | #150 | |
				 | 

Cytat: 
 Sama się zastanawiam nad napisaniem takiej petycji o ograniczenie liczby gości i czasu odwiedzin, bez jaj  Dziewczyna leży od wczoraj a juz było u niej pol rodziny. Naprawdę aż tak się stesknili? I rozumiem - odwiedzić, ok. Ale nie siedziec pol dnia i opowiadać głośno historie swojego życia podczas gdy w sali leza 4 inne osoby które z założenia potrzebują raczej ciszy i spokoju skoro są pacjentami szpitala. I naprawdę ich te historie nie interesują | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.