|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Można na krótkiej szyjce bez problemu dojechać do końca ciąży, a nawet przenosić Najważniejsze, że każda z nas wie o problemie. Związku z tym mamy włączony oszczędny tryb życia. Daleko każdej z nas nadal do przedwczesnego porodu. Trzeba zaakceptować i takie "uroki" ciąży Luteinka, magnezik i odpoczynek - to wszystko ![]() Aha, te częste badania to też szyjce nie służą. Ja bym nie szalała z nimi.
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie miałam już takiego wk*#$a na te suszarki z praniem rozstawione po mieszkaniu, ze szkodą gadac. Zblizalo się pranie, a ja już dostawalam szału, ze znów będę się o nie potykac. Też mam od niedawna nowe żelazko, dostałam w prezencie od teściów, ale nie wiem, jak prasuje, mąż mi nie pozwala dotknąć. Ale parą daje na pół salonu. Więc chyba jest ok co do prasowania, to jak miałam jakiś fajny film włączony, to lubiłam to zawsze. Kladlam młodego spac, coś zapuszczalam do oglądania i samo szło. Do czasu ciąży, teraz mąż przejąl. Ale teraz przy suszarce mamy o jakieś 80% mniej prasowania, więc też mąż ma łatwiej
|
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale może jakaś wyciskarka fajna?kasia_ruda - zainspirowałaś mnie do kupna suszarki ale to dopiero jak się wybudujemy, bo tu na mieszkaniu już nie ma jak i gdzie wcisnąć kolejnego sprzętu... chyba że do dużego pokoju ją wstawię
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że mój tż ogarnie, a nawet jeśli nie będzie tak jak sama bym to zrobiła to trudno- są rzeczy ważne i ważniejsze ![]() Teściowa niedawno dzwoniła, że upiekła nam sernik na jutro i zrobiła 2 sałatki ![]() Zdrówka dla Twojego TŻ może warto, żeby podjechał na ip?
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście na pranie nie narzekam. Duży balkon, dużo miejsca w domu, korytarz z barierką (świetne miejsce na wieszanie kocy i innych ciężkich rzeczy) i jakby co spory ogródek. Spokojnie dajemy radę.
Ale jak sobie przypomnę co było u mojego brata... Mieszkanie mniej niż 40m. /Małe dziecko, sporo pieluch tetrowych, pranie, które w łazience mogło wisieć i trzy dni i nadal nie było suche, bez balkonu. wieczorami kuchnia zmieniała się w suszarnię, suszarka, którą trzeba było przestawić żeby dojść do lodówki, wszędzie pranie. I tak praktycznie dzień w dzień. |
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2857 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wcześniej mieszkaliśmy w mieszkaniu o powierzchni 25 m i to była masakra, pranie suszyło się w kuchni, jeszcze okropna wilgoć tam panowała, balkonu nie było, a okna od ulicy, więc rzadko były otwierane, do tego kratka wentylacyjna w kuchni zaklejona taśmą, bo zajeżdżało z niej papierosami
|
|||
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoraś z was pytała o lozeczko z funkcją tapczanika, chodzi o takie, gdzie demontuje się bok? Jeśli tak, to ja takie mam i nie polecam. Nie będziemy z tej opcji korzystać. Synek ma 20 m-cy i w łóżeczku tak średnio ma miejsce już, więc zdjęcie boku niewiele da. Kupiliśmy mu normalne dziecięce łóżko z zabezpieczeniem z trzech stron, czekamy na dostawę teraz, a jego ze szczebelkami będzie dla dziewczyn. Moze ta opcja z tapczanikiem się sprawdza przy tym większym łózeczku lepiej (140/90), bo przy 120/80 kiepsko naprawdę. Młodemu ręce z obu stron łóżka wiszą, jak śpi.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio widzieliśmy w sklepie lozeczko ktore było ogromne. Wyroznialo sie spośród wszystkich, maz stwierdził ze on by sie tam przespal. Dopiero w domu mnie oswiecilo, ze pewnie było do przerobienia na tapczan później.
|
|
|
|
#2860 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Thermo mix to nie był bo jego znam a to było dużo mniejsze i tańsze ![]() Wierz mi, że tak bardzo mi się nie chce jak tylko można sobie wyobrazić ![]() Ojoj to faktycznie biedny TŻ Cytat:
Cena zacna ale chyba spokój psychiczny jest tego wart ![]() Cytat:
![]() Teraz marzę o suszarce ![]() Cytat:
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Nawet nie masz pojęcia jak szybko mija 5 mc na lewym boku ![]() A co do Twojego męża to mi przypomina uczulenie pokarmowe - jedliście może te truskawki?? Albo np "nowalijkową" cukinie lub bakłażana? U mnie właśnie tak sie objawia uczulenie na za dużo chemii w żywności
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-02 o 13:59 |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Leżaczek, balkon, lody... Wiosenny wolny dzień
|
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Z ta suszarka czy myślicie, ze jak wpisze mężowi na listę zakupów to sie nie zorientuje ze to podstęp??
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Skorzystam z pomysłu i tez sie przeniosę na balkon ![]() Dzięki
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super rzeczy upolowałaś, weszłam teraz na stronkę i popatrzę co tam mają Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-05-02 o 14:05 |
|
|
|
|
#2866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nalezy ci się.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja narazie susze ubranie na suszarce w drugiej sypialni, docelowo pokoju synka. Takze znowu bede musiala szukac nowego miejsca na to. ![]() Zdołałam was poczytać nareszcie. Wczoraj wybraliśmy się na duzy car boot, 20 min drogi od nas. Udało nam się kupić lezaczek bujaczek dla maluszka za 6 funtów, do tego z 10 pajacyków za 20 pensów kazdy, z nexta. Wyglądają jak nieśmigane. Do tego dwa sweterki z wełny, ręcznie robione za funta. Nie mogłam się powstrzymać i musiałam kupić. Jeden ma kaptur, ale to TZ go zauwarzył więc wziełam. W koncu jakos sie angazuje w wybory.Szukałam tez maty edukacyjnej, ale zadna nie była zbyt fajna. Widziałam kosze mojzesza, ale zdecydowaliśmy się, ze jednak kupimy chicco next2me Ostatnio tez była rozmowa o imieniu. TZtowi spodobał sie Maksymilian i ja tez jestem bardzo przekonana do tego imienia. Był u nas na liście od początku. Więc mocnym kandydatem jest Maks Juz nawet do brzuszka tak mówimy i może juz tak zostanie. Prawdopodobnie Maksymilian Mikołaj. Pokazuje te dwa sweterki, bujaczek i moj brzuchol. Dzisiaj juz 26t4d ![]() Maks się kręci i wierci i kopie wiekszosc dnia teraz. Ciezko mi sie oddycha i zaczynam sapać. Buty cięzko tez juz nałozyć
|
|||||
|
|
|
#2867 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie pytanie - jak daleko do tego porodu? ja akceptuję te uroki, ale obawy o dziecko są olbrzymie.. też prawda.. Cytat:
Cytat:
dla teściowej...chyba będziemy obserwować..wiesz jak to chłopa do lekarza wygnać? Cytat:
Cytat:
a jednak coś innego..ale tylko do soków? Cytat:
truskawek nie jedliśmy, wczoraj to w sumie poza lodami mieliśmy takie samo, raczej bezpieczne menu.. a dzień wcześniej grill, był bakłażan i cukinia, ale to mi tez chyba by cos się działo, jedynie chyba trochę więcej borówek zjadł... ale to w sobotę, a jego dolegliwości pojawiły się wczoraj popołudniu.. |
||||||
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narazie wszystkie ubranka schowalam do szafy i czekają na posortowanie, wiem, ze zaopatrzylam sie w spora ilosc pajacyków w roznych rozmiarach.
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ich właśnie brakuję i muszę dokupić ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Dalej dla mnie jest to niejasne Pewnie znowu wybiórczo przeczytałam Zawczasu się kajam
|
|
#2872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brzusio jak mój PS. Ruszam na porodówkę !! Narazie w celu zapoznania
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maksymilian też był na mojej liście, piękne imię ![]() I też zazdraszczam miejsca na zakupy! Te sweterki są prze-pięk-ne!! bierz, nie zastanawiaj się
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz TZ był trzy dni w domu, trochę ogarnialismy sprawy. Byłam częsciej poza domem. Udało mi sie w banku zmienić nazwisko, jeszcze czekają mnie inne sprawy papierkowe. Jednak codziennie wieczorem przed spaniem was czytam ![]() Cytat:
scoiatael86 Szczególnie, ze ja uwielbiam recznie robione rzeczy, gdybym sama miala lepsze umiejetnosci to bym dziergała.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-02 o 15:09 |
||
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o Twoje zdanie, że póki co to jeszcze daleko każdej z nas do porodu przedwczesnego - i zastanawiałam się - jak daleko.. ![]()
|
|
|
|
|
#2876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sweterki bardzo ładne, dobra okazja się trafiła. No i fajne imiona wybraliście! Cytat:
|
||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajacyków mam coś koło 8 na 56 i póki co jeden na 62. Chce dokupić na 62 jeszcze kilka. Mówiąc daleko do porodu przedwczesnego miałam na myśli już ten poród, który się zaczął. A żeby mówić, że się zaczął to muszą być regularne skurcze (4 na 20 min lub 8 na 60 min), skrócenie szyjki macicy o 80% i rozwarcie 2 cm. Tutaj jeszcze przy tym rozwarciu można pokombinować i ewentualnie uda się zatrzymać machinę porodu, ale rozwarcie powyżej 5 cm już się nie da.
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Idę sprawdzić pajace, bo chyba wszystkie mamy na 62.
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem.. to do takiej sytuacji to mam nadzieję,że wszytskim nam baaardzo daleko.. |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że daleko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Najważniejsze, że każda z nas wie o problemie. Związku z tym mamy włączony oszczędny tryb życia. Daleko każdej z nas nadal do przedwczesnego porodu. Trzeba zaakceptować i takie "uroki" ciąży 

ale to dopiero jak się wybudujemy, bo tu na mieszkaniu już nie ma jak i gdzie wcisnąć kolejnego sprzętu... chyba że do dużego pokoju ją wstawię
może warto, żeby podjechał na ip?
1.09.2012
za III trymestr..

<3

Zawczasu się kajam