|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Od soboty wieczorem leżę w łóżku z termoforem, bo złapało mnie jakieś wstrętne przeziębienie. Do tej pory wstawałam tylko do toalety, ale zaraz przychodzą goście z zaproszeniem na wesele (już czwarte w tym roku...). Trzymam kciuki za wizyty i wyniki. Dbajcie o siebie
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-02 o 10:20 |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Tija, no pewnie zależy od labu. Mi jak mama pobiera krew i zanosi do przychodni, to lekarka czasem i 20 rzeczy zleci z niej zbadać, skoro już pobrana. Tak naprawdę znaczenie ma tylko, czy jest ze skrzepem czy bez i mamy tylko dwa rodzaje próbówek. Może wy nie pobieracie próżniowo i dlatego?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z drugiej strony mój lekarz mówił jeszcze na wizycie, że szyjka może się wydłużyć, więc już sama nie wiem...
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam na przedostatniej wizycie 44 mm, a na ostatniej 49, ale gin sam mowi, że wystarczy lekkie drgnięcie i pomiar się może lekko "obsunąć".
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2826 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Femibion mi się kończy na dniach, a tu fajna cena wychodzi.Cytat:
za wyniki Cytat:
Cytat:
Widziałam taki nowy dywan w ikei i się w nim zakochałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
powiedział ten kto nie był w ciąży chyba. Cytat:
![]() My dziś w planach mamy pooglądanie wózków. Czaję się na Bebetto Murano i Riko Brano. Mam nadzieję że będą w sklepie bo chcę już coś w końcu wybrać i mieć z głowy. Cytat:
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-02 o 10:40 |
|||||||||
|
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomiar szyjki trwa zazwyczaj chwile, czy to na samolocie czy na usg. Jej długość w dużej mierze zależy od napięcia macicy i pozycji dziecka. Owszem szyjka minimalnie może się wydłużyć, ale nie słyszałam o przypadku z 2 cm na np. 5 Cytat:
U nas z tej próbówki na chemie można mnóstwo rzeczy zbadać (CRP, glukoze, hormony, wątrobowe sprawy i wiele innych). Po prostu mamy zupełnie inną próbówkę tylko na morfo. U nas tak jest i wiadomo, że wszędzie może być inaczej ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Sprawdziłam na grafice google
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2829 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek!
Ledwo dziś zwlekłam się z łóżka do pracy. Robię się coraz bardziej leniwa ... Cytat:
Albo cuda albo placebo ale działa ![]() Dodatkowo suplementuję K2 i D3 - polecam Zajęcia rekreacyjne czytaj goście ![]() Wpadli na grilla poinstruować nas bo zakupiliśmy grill gazowy. Taki jak na hamerykańskich filmach i uczyli obsługi tego sprzętu, marynowania mięs i mieli też ten sprzęt do jarmużu i innych owoców/warzyw. Zachorowałam na ten sprzęt. 2.000 kosztuje ale kurde może w końcu dostarczyłabym jakiś witamin z jarzyn bo tak to pluję wszystkim co zielone :/ Jasiowi smakowało bardzo bardzo. Jak tylko wypiłam dostał takiego turbodoładowania, że kopał z pół godziny Aż TŻ w końcu poczuł kopnięcie Także chyba spinam zadek i te 2koła muszę wydać ![]() Poza tym super łatwo się myje ten sprzęt i wystarczy raz dziennie (mimo, że przez cały dzień coś w tym mielisz). Zapomniałam tylko zapytać o nazwę, ale będę z nimi dziś gadać to Wam powiem ![]() Cytat:
Czy one nie są wymięte po suszeniu? Cytat:
![]() Już za cholerę nie idzie ukryć tej ciąży, nawet w oversizeowych ciuchach ![]() Cytat:
![]() A do katarka wystarczy podpiąć ten malutki? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie w tym wyrku i pilnuj tej szyjki
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-05-02 o 10:48 |
|||||
|
|
|
#2830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Dziś u Nas w końcu słoneczko Młoda w domu, bo pkole zamknięte, tż w pracy, więc siedzimy we dwie. Katar dalej mi schodzi, ale już nie taki żółty, więc może idzie ku lepszemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja idę chyba w piątek lub w sobotę.Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj !! Cytat:
A co ma być to będzie .... Ja dziś lub jutro może przejrzę ile mam tych ubranek po córce na 56-62 i poplanuję jakieś zakupy bo większe to już raczej typowo dziewczęce mam, no może kilka pajacy do spania trafi się unisex bo coś kojarzę że miała żółciutkie |
|||||
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
też powoli w deprechę wpadam jak na nie patrzę
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też pamiętam, że trochę męża męczyłam jak już wybił 40 tc, a urodziłam po terminie i to miałam masaż szyjki, balonik, oxy i na koniec cc
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Waga rośnie w zastraszającym tempie mimo mojego ciągłego ruchu
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, katarek podpinasz pod calość, odpinasz tylko dolną szczotkę. Co do prasowania rzeczy z suszarki, to jesli wyjmie się je od razu i poukłada, to wyglądają jak uprasowane. Odkąd mam suszarkę prasujemy jedynie spodnie i koszule meża do pracy, cała reszta prosto do szafy. Może gdyby dlużej zostały w bębnie, trzebaby je prasować, ale takie prosto po suszeniu są bosko miękkie i niepogniecione. Ja tę wyprawkę dla dziewczyn bez suszarki prałabym z 10 dni, bo musiałabym czekać aż poschnie, a mąż drugie tyle by to prasował. A tak, w sobotę wieczorem pierwsze sortowanie, a już w szafach wszystko czyste leży poukładane. Nie wyobrażam już sobie życia bez niej
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko ale ja szłam sikać 5razy w nocy i za każdym razem spał, w nocy włączyłam serial i oglądnęłam 2 odcinki przyjaciół a on nawet nie drgnął ale oczywiście całą noc nie spał z powodu kontuzji
|
|
#2836 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To leż i odpoczywaj koniecznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze na dodatek przez sen. Mam nadzieję że dziś będzie miał okazję odpocząć i samopoczucie będzie lepsze. ![]() Cytat:
Życzę zdrowia, kuruj się. |
|||||||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego jakaś bluzka, body i spodnie.
Zastanawiałam się nad bluzą w wykończeniem jak ta nie niebieska, ale bałam się, ze to będzie sztywne. To mam bordową z kapturkiem. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-05-02 o 11:19 |
|
|
|
#2838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że i ja otrzymam taka wiadomość na wizycie..---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Witam się w 27+0 tyg czyli zaczynam 7 miesiąc i III trymestr.. Wow jak to leci..
|
||
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei myślałam, że będę miała bezproblemową ciąże. Będę pracować jak najdłużej i z pracy mnie zgarną na porodówkę Taaa... L4 od 6 tygodnia ciąży z powodu krwiaka, potem powrót do pracy na 3 dni i plamienia, a teraz jeszcze szyjka zaczyna mi płatać figle.
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz wizytę?My mamy jutro gości... zdążyłam już odwołać imprezę urodzinową (rodzinną), ale mój mąż się uparł, że urodziny mi się należą i on sam wszystko przygotuje, a ja mam tylko leżeć Tak więc po pracy na szybko ogarnie zakupy, ja miałam wymyślić tylko co do jedzenia, a on jutro od rana będzie zasuwał z szykowaniem potraw i sprzątaniem domu. Póki co średnio sobie to wyobrażam, bo zawsze ja to wszystko robiłam, a mąż ewentualnie próbował ale wzruszył mnie tym, że się tak stara więc nie oponuję. Jedynie ciasto będzie sklepowe, bo K. tego na pewno nie ogarnie, a mnie kategorycznie zabronił robienie nawet jakiejkolwiek tarty...
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też miała byc bezproblemowa. Ale nie narzekam, bo póki co daję radę normalnie żyć.
DobraDusza moj mąż musiał sam zrobić świąteczny obiad, bo ja byłam świeżo po szpitalu. Jak ja lezalam to robił zakupy, ogarnął nam choinkę i brakujace prezenty. A na Wielkanoc sie rozchorowalam i sam szykował obiadek. Ciast nie rusza. Ale to ze resztę zrobi to i tak super. |
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje rozpoczęcia 3trym.... Ostatnia oby prosta
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2846 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne ciuszki. ![]() Cytat:
Brawa za III trymestr! Oby z szyjką było ok.Cytat:
U mnie podobnie, miałam pracować, jeździć daleko do roboty, a tu już cztery miesiące na zwolnieniu, powrót do pracy początkowo planowałam, ale już raczej się nie zapowiada. Cytat:
O jak miło ze strony męża, super! Wspomożesz go dobrą radą i na pewno ogarnie. ![]() Cytat:
Fajne ceny, może zamówię sobie tam Mamadha Premium, 2 opakowania to spoko wyjdzie z wysyłką.
|
|||||
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami nie dosusza jak jest przeładowana bo pranie jest na 8 kg a suszenie na 6 - i mój luby i moja szwagierka jak czasami załadują i ustawią program pranie i suszenie to później psioczą, że nie wysuszone
|
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde muszę dodać do listy zakupów ... czyli trzeba mi : -ten kombajn do owoców 2000zł -mały odkurzacz 400zł no i tą szuszarkę właśnie ile płaciłaś? Ja nie znoszę prasować, mam alegrię na tę czynność mimo, że mam teraz żelazko parowe i juz idzie o niebo lepiej niż na tradycyjnym ![]() Na szczęście moja mama lubi i często moje pranie trafia pod jej żelazko i ląduje w mojej szafie magicznym sposobem Jest kochana no ale ileż może prasować ciuchy 30 letniej babie? ![]() Poza tym w tej chwili mam pomieszczenie do szuszenia w domu, ale to docelowo będzie pokój Jaśka i już nie będzie tak łatwo rozkładać suszarki bo nie dość, że to brzydkie to jeszcze straszna wilgoć :/
|
|
#2849 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie "niewielkie" różnicę mogą być zwykłym błędem pomiaru też spowodowane.. Cytat:
eh..moja nadzieja własnie prysła.. Cytat:
Cytat:
ee to takie zajęcia jak grillowanie to ja rozumiem.. może właśnie termo..mixa mieli? o którym juz dziewczyny wsominały.. Jasiek dostał dawkę dobra to się uaktywnił, tylko stopniuj ilość warzyw ,żeby szoku nie doznał Cytat:
a mojemu chyba coś jednak dolega..wczoraj te wymioty, spanie.. a dziś na głowie, nie na twarzy, ma czerwoną skórę i na klacie cos jak wysypkę.. nie wiem co za dziadostwo..mówi,że czuje się dobrze.. Cytat:
hehe..tak przez sen to można się zmęczyć.. Cytat:
Cytat:
za III trymestr..Cytat:
Cytat:
Tżeci w takich sytuacjach potrafią zaskoczyć.. mój miał imieniny niedawno i też ogarnął część gości sam, a reszte jednak odpuściliśmy na inne czasy,bo nie czuje się komfortowo,zeby ktoś przychodził a ja będę leżeć.. |
||||||||||
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje III trymestow :Oklaski:
Wlasnie obiadek robie, dzięki dziewczyny za kciuki przydadza sie bardzo bo w pierwszej ciazy mialam ciutke powyzej po 2 h a teraz bym sie chciala nacieszyć i chociaz nie obwiniac sie jak zjem cos slodkiego ;-) Wczoraj byłam u szwagierki juz mam 5 pudel ubranek za wyprawke do szpitala wezme sie jakos w czerwcu na spokojniej jak juz sie wprowadzimy. Kasia_ruda fajnie ze nie masz sie czym martwić , mam nadzieje ze u mnie będzie podobnie ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

( Coś czuję w kościach, że jednak będzie CC. Po pierwsze nie mogą mnie indukować, więc do porodu musi dojść samoczynnie;/ Po drugie jeśli mały w 38/39 tc nie będzie mały to nie będą czekać na rozkręcenie się akcji bo ta ma przecież czas nawet do 42tc......mam depresję. 

1.09.2012
nawet z kosztami wysyłki. Ciesze sie że znalazłam takie tanie źródło bo mam zamiar brac ten femibion jeszcze ponad rok.
Femibion mi się kończy na dniach, a tu fajna cena wychodzi.

bo nagle wszyscy najmądrzejsi w naszej rodzinie, ale jakoś wcześniej uważali, że przecież ciąża to nic takiego i wolno robić praktycznie wszystko.

czerwiec 2015
<3
za III trymestr..