Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 13:45   #1681
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ależ ten ananas ma zastosowania hahaha miał też wywoływać poród z tego co pamiętam ��

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
No to prawda, wszechstronny owoc Jadłam go przed i po owulacji na zagnieżdżenie zarodka. iI pomógł jak widać Powoduje lepsze "przyklejanie" się do endometrium. Dziewczyny po in vitro tez wcinają. Tylko świeży musi być.
Stary 2016-05-02, 13:48   #1682
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No to prawda, wszechstronny owoc Jadłam go przed i po owulacji na zagnieżdżenie zarodka. iI pomógł jak widać Powoduje lepsze "przyklejanie" się do endometrium. Dziewczyny po in vitro tez wcinają. Tylko świeży musi być.
oooo
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 13:49   #1683
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
U nas suche placki to typowy objaw alergii więc może być to.

Ooo to jednak może być jakas alergia. . Oby nie bo tak ładnie to mleczko co jej daje teraz zjada . Bez wymiotow itp. I kupy są ok.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ooo gdzie jesteście?

a gdzie to możn te zasłonki oglądnąć?
A wpisz sobie w Google osłonki od słońca na wozek to zobaczysz
Ja na ebay i amazonie patrzyłam bo u mnie nie ma allegro

Kosztują 12 euro. I są fajne kolorki jakie chcesz. Ja mam siwy wózek to znalazłam biała w siwe gwiazdki

Kurde !!!!!

To obejrzałam grę o tron tż musi zostać w nadgodzinach dzisiaj ...

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 13:53   #1684
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Nooo dzieciaki już po 3 miesiące mają, kiedy to minęło...

ech no przepraszam
Zosia miała też mieć szczepienie w czwartek, ale się okazało,że dwie dziewczynki z sobotnich urodzin siostrzenicy wysypało...ospa...i mamy przełożone o 3 tygodnie... BOSKO...

Dobrze jest jeszcze podawać wit c i probiotyk przynajmniej tydzień przed szczepieniem.Jakiś Dicoflor czy Biogaję.

tak, ibuprofen od 3 miesiąca jest.
Info o paracetamolu jest na ulotkach szczepionek. blokuje odpowiednia reakcje immunologiczna organizmu na szczepionkę...
A my jeszcze 2 miesiecy nie mamy skończonych

To zrobiło się ospa party
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
to czemu lekarze go polecaja?! nie powinni tak robic..
dobrze wiedziec na przyszlosc choc moze nie przyda sie ta informacja oby
Oby nie bylo potrzeby w ogóle podawać. Nam pediatra mówiła, żeby podać w razie gorączki, a pielęgniarka, żeby nawet dac profilaktycznie
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
ja tak na szybko sie melduję , wczoraj pojechalismy pierwzy raz od BN do moich rodziców, M. w ogóle pierwszy raz nocował poza domem, stresa miałam, ale grzeczniutki był. Poznał ciocie obie i rodzeństwo cioteczne , moja K. wyszalała sie z dzieciakami i nacieszyła dzaidkami, dzis wrćóilismy, ale pojechalismy też do teściów- dla M. to tez były pierwsze odwiedziny u nich.
Aha, i chyba mamy skok, od piatku był dosc płączliwy i marudny, mało spał, jak na niego, chciał byc tylko przy mnie, przy cycu, a butla była be . Już lepiej na szczęście.
Jutro mamy gości
My wczoraj też zaliczylismy pierwszą nockę na wyjeździe u moich rodziców. Janek grzeczniutki jak zawsze, nawet dał mamie kiełbasę z grilla zjeść
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 13:58   #1685
marciar7
Zakorzenienie

A mnie Zosia od przedwcZoraj zaskakuje. Jakas grzeczniejsza????? Tfu tfu aby nie zapessyc :-D
Stary 2016-05-02, 14:05   #1686
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A mnie Zosia od przedwcZoraj zaskakuje. Jakas grzeczniejsza????? Tfu tfu aby nie zapessyc :-D
A mówiłam że magiczny 3 miesiąc

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 14:06   #1687
marciar7
Zakorzenienie

Ja sie jeszcze nie ciesze bo wszystko sie moze zmienić w ciagu 5 min :-D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 14:18   #1688
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

też o tym słyszałam
A ja z kolei piłam czerwone wino na poprawę endometrium

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ooo to jednak może być jakas alergia. . Oby nie bo tak ładnie to mleczko co jej daje teraz zjada . Bez wymiotow itp. I kupy są ok.

A wpisz sobie w Google osłonki od słońca na wozek to zobaczysz
Ja na ebay i amazonie patrzyłam bo u mnie nie ma allegro

Kosztują 12 euro. I są fajne kolorki jakie chcesz. Ja mam siwy wózek to znalazłam biała w siwe gwiazdki

Kurde !!!!!

To obejrzałam grę o tron tż musi zostać w nadgodzinach dzisiaj ...

wooow ale drogie, ja kupiłam za kilkanaście złotych, z uv filtrem Też mam szary wózek, szarą kupiłam, bo żadnych we wzory nie było, tylko czarny, szary i chyba jakiś granat.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 14:19   #1689
Vivien26
Rozeznanie

Oooo nie wiedzialam o tym ananasie

Ja to nigdy nie mowie ze Vivi sie ladnie zachowuje bo zazwyczaj w przeciagu kilku godzin zmieniala zachowanie o 360 stopni

Ejjj dziewczyny tego kotka chyba ktos wyrzucil bo nie w tym miejscu gdzie one go znalazly tylko dalej byl karton wyscielony jakimis szmatami i wrzucona zabawkowa myszka :/ ryje mi glowe cos takiego...

Malenstwo nie ma dzieki Bogu kociego kataru jest poprostu zaniedbany i ma stan zapalny oczek.Mam obserwowac bo albo jeszcze nie nauczyl sie dobrze chodzic albo komus wypadl bo chodzac czasem sie przewraca.Weterynarz ocenil ze ma 3 tygodnie.przepisal kropelki i mleko,zbadal go dokladnie i za tydzien kontrola.Zabulilam dzis lacznie 130 euro

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-05-02 o 16:23
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 14:20   #1690
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie jeszcze nie ciesze bo wszystko sie moze zmienić w ciagu 5 min :-D
no tak to jest z dzieciakami.
Moja Zosia spoko dziecko, ale ostatnio ma duże nerwy jak próbuje coś złapać i jej nie wychodzi, oj jak się denerwuje. Za to jaka radość jak się uda

A ty dalej nabiału nie tykasz?
Ja chyba znowu odstawię i zobaczę co będzie.
Wprawdzie u nas buzia i kupy są ok, ale charczy nadal. I to mogą być te problemy z krtanią/sapki. A sapki powoduje też skaza białkowa. Ech...

Stary 2016-05-02, 14:25   #1691
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Moja Zosia spoko dziecko, ale ostatnio ma duże nerwy jak próbuje coś złapać i jej nie wychodzi, oj jak się denerwuje. Za to jaka radość jak się uda

Wprawdzie u nas buzia i kupy są ok, ale charczy nadal. I to mogą być te problemy z krtanią/sapki. A sapki powoduje też skaza białkowa. Ech...
No niestety mój też ma ciągle sapke od alergii aczkolwiek jak mniej palimy w piecu i na spacery regularnie chodzimy jest dużo lepiej

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 14:28   #1692
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety mój też ma ciągle sapke od alergii aczkolwiek jak mniej palimy w piecu i na spacery regularnie chodzimy jest dużo lepiej
od alergii na co?I wy mieliście jakieś problemy ze skórką no nie?U nas właśnie nic takiego nie ma...ech...

właśnie wiem,że spacery,wietrzenie domu, nawilżanie noska...

Stary 2016-05-02, 14:31   #1693
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
od alergii na co?I wy mieliście jakieś problemy ze skórką no nie?U nas właśnie nic takiego nie ma...ech...

właśnie wiem,że spacery,wietrzenie domu, nawilżanie noska...
Na mleko dlatego nie jem produktów mlecznych. Domiś miał najpierw krostki na buzi a później wysypany my cała buzię aż sucha skorupa była i ogólnie całe ciałko suche było do tej pory jest bo wiadomo w większości produktów mleko jest ale ja miałam odstawić mleko i jogurty a tak mały walczy z alergia buzia już jest czysta tylko ciałko trochę suche a sapki o wiele wiele mniejsza na początku oprócz sapki jeszcze nos miał zatkany jakby miał katar ale gdzieś głęboko i nic z niską nie wycieklo tylko nad ranem albo po jedzeniu nos miał zawalony. Teraz już tego nie ma

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-05-02, 14:35   #1694
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Dalej nie tykam. ALE ostatnio zjadlam kanapke z maslem, innego dnia zrobilam placki z Cukinni jz jogurtem a wczoraj ogórki z troszeczka śmietany. I nie ma zmiany zadnej. Jutro moze nie ale pojutrze sprobuje mleka do kawy albo moze sera żółtego plasterek. Moze akurat nic nie bedzie.
U nas byly problemy ze skora i kupami zielonymi i sluzowymi. Odstawilam i jak reka odjal ale to bylo miesiac temu.
Mamo jak mi sie żółtego sera chce :-D
Stary 2016-05-02, 14:48   #1695
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Magia 3 miesiąca
Esor olej temat z mama i żyj swoim życiem jej zachowanie pozostawię bez komentarza....jedz tam gdzie Was kochają tylko przygotuj się dobrze
Paula brawo dla dzielnej Mii

Melduje my się po drugim usg bioderek wszystko ok następna kontrola jak będzie 5 miesiecy mamy sprawdzić poziom wit.D bo doktor stwierdził że to ze podajemy nie znaczy ze wszystko jest do rzeczy także chyba w środę zrobimy i od razu morfologie tak dla pewności i sprawdzenia ze wszystko ok
Któraś z Was też poziom wit D sprawdzała ?

Lola....wiadomość do Ciebie...prostowanie nóżek to dobry objaw niech nimi wierzga i prostuje e ile się da pytałam o to

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 14:49   #1696
marciar7
Zakorzenienie

Kasia ja nie sprawdzalam i nam na usg wiecej nie kazal gosc przykezdzac. A ty pewnie prywatnie robiłaś?czy nie? Bo ja tez w Białymstoku ;-)
Stary 2016-05-02, 14:49   #1697
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Na mleko dlatego nie jem produktów mlecznych. Domiś miał najpierw krostki na buzi a później wysypany my cała buzię aż sucha skorupa była i ogólnie całe ciałko suche było do tej pory jest bo wiadomo w większości produktów mleko jest ale ja miałam odstawić mleko i jogurty a tak mały walczy z alergia buzia już jest czysta tylko ciałko trochę suche a sapki o wiele wiele mniejsza na początku oprócz sapki jeszcze nos miał zatkany jakby miał katar ale gdzieś głęboko i nic z niską nie wycieklo tylko nad ranem albo po jedzeniu nos miał zawalony. Teraz już tego nie ma
a jajka jesz?

Stary 2016-05-02, 14:56   #1698
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość

Ja to nigdy nie mowie ze Vivi sie ladnie zachowuje bo zazwyczaj w przeciagu kilku godzin zmieniala zachowanie o 360 stopni

Ejjj dziewczyny tego kotka chyba ktos wyrzucil bo nie w tym miejscu gdzie one go znalazly tylko dalej byl karton wyscielony jakimis szmatami i wrzucona zabawkowa myszka :/ ryje mi glowe cos takiego...

Malenstwo nie ma dzieki Bogu kociego kataru jest poprostu zaniedbany i ma stan zapalny oczek.Mam obserwowac bo albo jeszcze nie nauczyl sie dobrze chodzic albo komus wypadl bo chodzac czasem sie przewraca.Weterynarz ocenil ze ma 3 tygodnie.przepisal kropelki i mleko,zbadal go dokladnie i za tydzien kontrola.Zabulilam dzis lacznie 130 euro
Bidulek mały. Dobrze, że to jednak tylko zaniedbanie... szybko wróci do zdrówka.
3 tygodnie to straszne maleństwo jakiś sk...iel tego kota miał... i nie dość, że za szybko matce zabrał, to jeszcze wyrzucił.
kociak powinien być z matką minimum 8 tygodni
Albo jakiś dzieciak go trzymał w kartonie i nie karmił... miałam taki przypadek jak jeszcze z mamą mieszkałam. Dzieci znalazły małego kotka (2 dziewczynki 8 letnie z mojej klatki, ja wtedy miałam chyba 16-17 lat) i przytachały go do domu, ale i jednej i drugiej rodzice się nie zgodzili na kota i za pewne kazali go odnieść tam, skąd go przyniosły... a co one zrobiły? Ano przytargały ze sklepu karton, kota bach do kartonu i ukryły pod schodami w piwnicy... a i jeszcze karton deskami przywaliły, żeby czasem im słodka zabawka nie uciekła. Na szczęście kotek strasznie piszczał i moja mama go usłyszała... była w szoku jak to zobaczyła. A poszła tylko do sklepu pod blokiem po chleb i wróciła z kotem
A najlepsze było to, że te bezczelne dziewuchy napisały na kartce ogłoszenie, że zaginął kotek i powiesiły na klatce. Oczywiście moja mama je olała i kot został już u nas... przeżył coś 14 lat... od 2 lat jakoś już nie żyje

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-05-02 o 15:01
Stary 2016-05-02, 15:04   #1699
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
a jajka jesz?
Tak jajka jej mam jeść ich dużo cinajmniej 2 dziennie bo mają coś tam w sobie ze wpływają bardzo dobrze na rozwój mózgu dziecka

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-05-02, 15:09   #1700
Aninis
Zakorzenienie

Vivien a swoją drogą, to dobrze, że nie znalazłaś więcej tych kociaków... bo dopiero byś wybuliła u weta.
Ja jak raz ratowałam takiego maluszka z kocim katarem (w znalezionym chorym miocie tylko 2 kociaki żyły, niestety z tych dwóch jeden zmarł w drodze do mnie) i powiedziałam u weta, że znajda, to liczył mi tylko koszt leków, za porady już nie brał. Tak mi się udało.

Ciekawe, co Ci się trafiło... kotek, czy kotka. U takiego maluszka jeszcze nie widać zbytnio I zostawisz go na stałe? Czy będziesz szukać mu domku?
Stary 2016-05-02, 15:12   #1701
NanaR
Zadomowienie

Dziewczyny od kilku dni zauważyłam że małemu strzela w kosciach czy stawach głównie w rączkach czy mam się niepokoić?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-05-02, 15:15   #1702
Vivien26
Rozeznanie

Aninis na razie chcoalabym go odchowac choc juz domyslal sie jak to sie skonczy...pewno zostanie z nami juz widze ze Corka nawet go czy ja nazwala wiec
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 15:21   #1703
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ten ananas ma zastosowania hahaha miał też wywoływać poród z tego co pamiętam

I jeszcze jedno zastosowanie słyszałam ale bie powiem bo sie wstydzę

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Szanse na wyleczenie są bardzo duże. Ale bez weterynarza się nie obejdzie.
Koci katar to wirus i atakuje najbardziej oczy... wręcz je wyżera. W ekstremalnych przypadkach gdy pomoc przyszła zbyt późno koty przeżywały, ale traciły wzrok... czasem trzeba było usunąć to co zostało z gałki ocznej. :/
Jeżeli pod ropą widzisz gałki oczne to dobry znak i uda się uratować oczka.
Spróbuj przemyć oczka solą fizjologiczną i jedź do weta... kociak dostanie leki i szybko stanie na nóżki

Boziu jak to strasznie brzmi

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, a mleko z miodem? to powinno byc dobre na gardlo i kaszel. Aha, mnie meczyło takie drapanie w gardle, chrypa, kaszel i mąż kupił mi tabletki do ssania z porostem islandzkim i z czarna porzeczką, to mozna przy kp, bo brałam jak dorobiłam sie w szpitalu jak M. był chory. Zaraz poszukam nazwy tych tabletek.

Na kaszel tez jest super syrop islandzki tylko bie wiem czy można przy kp ale on z naturalnych składników

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wqrwilam się...ilez można chodzić w pampkach...sciaglam Mikolajowi, nocnik stoi w salonie i myślę będzie sikal tam albo w gaciory...pampek tylko na noc..i co???ani razu nie zesikal się w gacie tylko kilka par mokrych bo sika na kucka nie siadając na nocik żeby szumiało

Teraz muszę Lilce kupic nocnik w księżniczki i do dziela

Super!

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 15:22   #1704
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Boziu jak to strasznie brzmi

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Na kaszel tez jest super syrop islandzki tylko bie wiem czy można przy kp ale on z naturalnych składników

Brzmi strasznie i wygląda strasznie jak jest w bardzo zaawansowanym stanie... oczy sklejone ropą, zapuchnięte i nie raz dziwiłam się, że pod tym brudem i ropą po tygodniu, dwóch, wyłaniały się gałki oczne, które udało się uratować.
Na szczęście kociak Vivien był tylko zabiedzony.

Chyba się domyślam tego zastosowania ananasa tym razem u płci męskiej... zgadłam ?
Stary 2016-05-02, 15:27   #1705
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Super

Dziewczyny, chcemy pojechać za miesiąc w strony tż, w piątek rano 400 km do rodziców na dwie noce, a w nd 100 km z tamtąd na chrzest dzieci szwagierki czyli msza, a potem obiad w restauracji i wieczorem 350 km do Krakowa. Hania będzie miała wtedy jakieś 13 tygodni. Czy to nie jest głupi/ryzykowny/niebezpieczny pomysł dla takiego małego dziecka??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Łiiii gratulacje !!!

Ja tak jeździłam z pola i to jeszcze wiecej jak miała miesiąc ale z Lilka juz sie boje przez to zapalenie płuc.. Jesli Hania zdrowa i pogoda bedzie ok to ja bym jechała tylko gondola od wózka na wierzchu i w razie w przystanek i rozprostować jej ciałko

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Podobno w UK na wszystko dają paracetamol? A tak na serio, to nawet są też jakieś opracowania angielskich lekarzy,żeby nie dawać paracetamolu zapobiegawczo.

A Ibuprofen działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie. Czyli to co paracetamol+ przeciwzapalnie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

A tak już odchodząc od tamtego tematu, to zaczęły mi włosy wypadać. A co najlepsze, to Zosi się zaczęły wycierać z tyłu głowy+ sama sobie przypadkiem wyrywa, bo ja próbuje coś łapać to często i za włosy sobie pociagnie. Także łysiejemy obie

Mi tez powoli zaczynaja wypadać. Spodziewam sie apogeum za jakieś 3 tyg a lilce o dziwo nic sie nie wyciera!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
A my pozdrawiamy z Beskidu żywieckiego chłopcy pluskają się q Aquaparku a my z Tusia kawkujemy i mam czas na neta próbowałam wrzucić fotkę z telefonu, ale coś mi nie idzie :P

Parę dni poza domem to jednak jest to! Niby nie daleko, ale cudnie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Moje włosy też wypadają okropnie... Ja tylko się modlę, żeby wypadły równomiernie z całości,a nie plackami

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Esor moja Marta ma teraz 13 tygodni i myślę że bezproblemowo dałaby radę w podróży oczywiście z przerwami. dobrze że jedziecie!

Zazdroszczę

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Brzmi strasznie i wygląda strasznie jak jest w bardzo zaawansowanym stanie... oczy sklejone ropą, zapuchnięte i nie raz dziwiłam się, że pod tym brudem i ropą po tygodniu, dwóch, wyłaniały się gałki oczne, które udało się uratować.

Chyba się domyślam tego zastosowania ananasa tym razem u płci męskiej... zgadłam ?

Mysle ze zgadlas

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 15:44   #1706
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ja tm się nie wstydzę napisać jakie to zastosowanie hehe

Stary 2016-05-02, 16:06   #1707
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia ja nie sprawdzalam i nam na usg wiecej nie kazal gosc przykezdzac. A ty pewnie prywatnie robiłaś?czy nie? Bo ja tez w Białymstoku ;-)
Tak prywatnie pewnie u tego samego co Ty bo on tez prywatnie robi

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Chyba wiem o co chodzi tż mnie kiedyś uświadomił

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 16:06   #1708
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ona sie dopasowuje do swojego przyszłego narzeczonego Bartuś ostantio przeszedł te szczepienie A teraz jakieś inne dziecko, wyciszone jakieś i śpi i śpi. a jak wstanie to rży i rży. No zawsze dużo rżał, ale teraz to już kurna banan non stop

Cytat:
też o tym słyszałam
A ja z kolei piłam czerwone wino na poprawę endometrium
Oj tak, czerwone winko i orzechy. 2 lata te wino żłopałam z nadzieją że tym razem to na pewno już się uda Mąż mówił, że pod przykrywką starań robię sie alkoholik No ale po tych wszystkich lekach stymulujących miałam naprawde mierne endometrium. Jak zaszłam to tez miałam kiepawe. Nawet lekarz powiedzial, że jakieś takie nieciażowe, a beta już 1000 wtedy była No nic to, ananas mi przykleił Bartusia

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość

Jezuuuu zabiłabym, zatłukła takiego zwyrodnialca, no ktoś zostawił jak wół skoro pudełko było
Ja swojego kotka ratowałam od śmierci i zabrałam jak miał 4 tygodnie, to maleństwo małe i piszczące było, karmiłam strzykawką. A to jeszcze mniejsze No dobrą osóbke trafił
Ale kasy faktycznie sporo

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Magia 3 miesiąca
Esor olej temat z mama i żyj swoim życiem jej zachowanie pozostawię bez komentarza....jedz tam gdzie Was kochają tylko przygotuj się dobrze
Paula brawo dla dzielnej Mii

Melduje my się po drugim usg bioderek wszystko ok następna kontrola jak będzie 5 miesiecy mamy sprawdzić poziom wit.D bo doktor stwierdził że to ze podajemy nie znaczy ze wszystko jest do rzeczy także chyba w środę zrobimy i od razu morfologie tak dla pewności i sprawdzenia ze wszystko ok
Któraś z Was też poziom wit D sprawdzała ?

Lola....wiadomość do Ciebie...prostowanie nóżek to dobry objaw niech nimi wierzga i prostuje e ile się da pytałam o to
Ja teraz w tygodniu idę na morfologię z małym i też będę mu witaminę D oznaczac. Pediatra zalecił bo ja mam ostry niedobór mimo że biorę 4000 dzienie. Ciągam się z tym niedoborem od kilku lat, więc jemu tez oznaczymy.

Cytat:

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-05-02 o 16:09
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 16:20   #1709
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ja tm się nie wstydzę napisać jakie to zastosowanie hehe
To dawaj zobaczymy, czy zgadłam hahaha

Stary 2016-05-02, 16:43   #1710
mamusiaczek
Rozeznanie

Motyl - mieszkamy w Rychwałdzie - Apartamenty Panorama pięknie tu! Choć dla Was z BB te tereny to pewnie żadna atrakcja ale może ktoś z innej części Pl będzie szukał noclegu, to jest do polecenia!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości