Co zamiast kwiatów na ślub? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-10, 15:53   #31
Dagsy
Raczkowanie

Dot.: Co zamiast kwiatów na ślub?

Cytat:
Napisane przez lilkana Pokaż wiadomość
My poprosiliśmy o toto lotki zobaczymy co trafimy
Słyszałam o parze która nie trafiła nic, a miała chyba z 60 kuponów
Liczy się zabawa
Nasi znajomi po weselu trafili trójkę
Dzięki temu zaczynam się zastanawiać, ile trzeba grać w lotto by coś wygrać... albo jak WIELKIE trzeba mieć szczęście by wygrać coś jedym kuponem
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 14:56   #32
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez Dagsy Pokaż wiadomość
Nasi znajomi po weselu trafili trójkę
Dzięki temu zaczynam się zastanawiać, ile trzeba grać w lotto by coś wygrać... albo jak WIELKIE trzeba mieć szczęście by wygrać coś jedym kuponem
Szansa jak 1:13 983 816.
Wielkie szczęście.
Stary 2016-04-14, 09:45   #33
Anijka
Wtajemniczenie

My prosimy o alkohol lub film zamiast kwiatków. W formie obrazkowej to komunikujemy, żadnych wierszyków
Anijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-15, 08:39   #34
zakrecona30
Przyczajenie

U nas zamiast kwiatów poprosiliśmy o zabawki i oddaliśmy je do domu dziecka
zakrecona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-15, 09:13   #35
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakrecona30 Pokaż wiadomość
U nas zamiast kwiatów poprosiliśmy o zabawki i oddaliśmy je do domu dziecka
Ustaliliście wcześniej z pracownikami czego potrzebuje dom dziecka czy zawieźliście zabawki bez konsultacji?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-15, 10:09   #36
KasiekD
Przyczajenie

książki zamiast kwiatów są super pomysłem albo np. albumy związane ze sztuką, fotograficzne czy z dziełami artystów. Tylko zastanawiam się jak o ugryźć logistycznie. Myślicie, że takie prezenty często się powtarzają? Robienie jakiejś listy życzeń wydaje mi się nietaktowne, ale sama nie wiem
KasiekD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-30, 11:47   #37
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez lafirynda Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że to naprawdę dobry pomysł i wcale nie musi być wymuszoną dobroczynnością.
Te pieniądzę i tak byłyby wydane, ale na coś z tego nic później nie zostanie. Osobiście uważam, że taki projekt jak ślub pełen miłości jest naprawde spoko.
Nie potrzebuje zapasu wina czy herbaty. Mogę sobie kupić jak najdzie mnie ochota
Pomóżcie, bo nie wiem co zrobić

Wina nie chcę, bo mało które lubimy i wolimy sami je sobie wybierać. Słodyczy nie jemy, herbaty rzadko pijemy. Kwiaty zwiędną. Totek to strata kasy. W internetowe listy nie będziemy się bawić, bo połowa gości nie czai interetów, więc książki i konkretne upominki odpadają.
W ten sposób doszłam do domu dziecka/hospicjum dziecięcego. Czy któraś z was coś takiego robiła? Wiem, że z takim ośrodkiem trzeba się wcześniej skontaktować, ale przyszłam tu po wasze rady
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 11:21   #38
Anijka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiekD Pokaż wiadomość
książki zamiast kwiatów są super pomysłem albo np. albumy związane ze sztuką, fotograficzne czy z dziełami artystów. Tylko zastanawiam się jak o ugryźć logistycznie. Myślicie, że takie prezenty często się powtarzają? Robienie jakiejś listy życzeń wydaje mi się nietaktowne, ale sama nie wiem
Mnie trochę gości poprosiło już o zrobienie listy filmów, które mamy i gdzieś tam sobie to będzie krążyło.
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość

Wina nie chcę, bo mało które lubimy i wolimy sami je sobie wybierać. Słodyczy nie jemy, herbaty rzadko pijemy. Kwiaty zwiędną. Totek to strata kasy. W internetowe listy nie będziemy się bawić, bo połowa gości nie czai interetów, więc książki i konkretne upominki odpadają.
W ten sposób doszłam do domu dziecka/hospicjum dziecięcego. Czy któraś z was coś takiego robiła? Wiem, że z takim ośrodkiem trzeba się wcześniej skontaktować, ale przyszłam tu po wasze rady
Kolega zbierał dla fundacji "Mam marzenie" chyba, wybrali z narzeczoną jedno dziecko i jakoś tam się kontaktowali. Fajnie się sprawdziło ponoć
Anijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 12:37   #39
visionAM
Zakorzenienie

My już zdecydowaliśmy, że nic nie będziemy pisać na zaproszeniach i okaże się co goście przyniosą
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 14:02   #40
Dorotti666
❤ bee happy ❤

A my zdecydowaliśmy się na książki z dedykacją.
Przy rozdawaniu zaproszeń jeśli ludzie będą pytać to powiemy jakie mniej więcej gatunki lubimy.
Tym samym rozwiązałam sprawę księgi gości, bo dedykację i życzenia będę miała w książkach, które goście przyniosą
Stary 2016-05-02, 16:17   #41
201607040940
Konto usunięte

Cytat:

napiszcie na zaproszeniach że prosicie o nie przynoszenie kwiatów, win, książek, słodyczy i kuponów lotto. Nie każdy dobrze postrzega taką działalność charytatywną cudzym kosztem a tym byłaby sugestia żeby goście przekazywali datki na cel charytatywny zamiast kupować kwiatki. Był spory wątek na ten temat.
Może napiszcie na zaproszeniach że planujecie przekazać część zabranej kwoty na cele charytatywne np do fundacji mam marzenie lub innej jaką sobie upatrzycie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 16:30   #42
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
napiszcie na zaproszeniach że prosicie o nie przynoszenie kwiatów, win, książek, słodyczy i kuponów lotto. Nie każdy dobrze postrzega taką działalność charytatywną cudzym kosztem a tym byłaby sugestia żeby goście przekazywali datki na cel charytatywny zamiast kupować kwiatki. Był spory wątek na ten temat.
Może napiszcie na zaproszeniach że planujecie przekazać część zabranej kwoty na cele charytatywne np do fundacji mam marzenie lub innej jaką sobie upatrzycie.
Nie będę prosić o kasę Tylko o np. zeszyty i kredki
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 17:32   #43
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Nie będę prosić o kasę Tylko o np. zeszyty i kredki
Chciałam Cię odesłać do wątku "psia karma zamiast kwiatów...." ale widzę że się tam wypowiedziałaś, więc znasz stanowisko sporej grupy osób w tej kwestii. Zrób tak jak uważasz, i tak jak Ci pasuje
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-08, 16:29   #44
LustForLife
Zadomowienie

My poprosiliśmy o wino, bo oboje lubimy raz na jakiś czas, dużo też używamy do gotowania. Na początku chciałam zaznaczyć na zaproszeniu, że prosimy, żeby zamiast kwiatów włożyć więcej kasy do koperty, ale w końcu uznałam, że ciężko tak to napisać, żeby nie było nie elegancko. Chciałam też nie pisać nic, ale rodzina i znajomi uświadomili mi, że wtedy większość ludzi wpadnie z kwiatami, a latem to jednak problem :|.
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-08, 20:13   #45
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
My z TŻ organizujemy małe przyjęcie, zamiast tradycyjnego wesela więc stwierdziliśmy że nie będziemy niczego gościom sugerować.
My tak samo. Poza tym przyjęcie mamy dla najbliższej rodziny, więc od gości spodziewamy się tylko prezentów "głównych", bez żadnych dodatków.
Na ślub przyjdzie natomiast więcej osób, ale im nie chcemy nic narzucać. Niech wybiorą to co uważają za słuszne, to co sami chcieliby nam podarować. Czy to będą słodycze, książki czy alkohol - wszystko nas ucieszy. Kwiatki też, nie mam nic przeciwko mieszkaniu tonącemu we wiązankach. A może w ogóle nie zamierzając nic przynosić - też ok, nie będziemy tego wymuszać. Mają własny rozum, niech z niego korzystają.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 18:21   #46
Mooniii123
Przyczajenie

Ostatnio widziałam fotkę w necie. Młoda chciała wino zamiast kwiatów. Podczas wręczania urwał się sznureczek od opakowania i butelka się roztrzaskała brudząc na czerwono młodej kłecke do kolan
Mooniii123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 18:27   #47
visionAM
Zakorzenienie

Nasze zaproszenia się już drukują, nie daliśmy żadnej informacji liczymy na zdrowy rozsądek naszych gości
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 08:31   #48
AnnLady
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60072716]My tak samo. Poza tym przyjęcie mamy dla najbliższej rodziny, więc od gości spodziewamy się tylko prezentów "głównych", bez żadnych dodatków.
Na ślub przyjdzie natomiast więcej osób, ale im nie chcemy nic narzucać. Niech wybiorą to co uważają za słuszne, to co sami chcieliby nam podarować. Czy to będą słodycze, książki czy alkohol - wszystko nas ucieszy. Kwiatki też, nie mam nic przeciwko mieszkaniu tonącemu we wiązankach. A może w ogóle nie zamierzając nic przynosić - też ok, nie będziemy tego wymuszać. Mają własny rozum, niech z niego korzystają. [/QUOTE]

Ja zapraszając znajomych na ślub tylko (w zasadzie będą to tylko osoby z pracy) nie oczekuję od nich żadnych prezentów. Chcę ich zaprosić aby byli ze mną w tym momencie, bo mam z nimi dobry kontakt ale nie nie na tyle, że zapraszać ich na wesele bo wtedy bym miała wesele na 250 osób.
Wystarczą mi od nich życzenia i obecność.

Cytat:
Napisane przez Mooniii123 Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam fotkę w necie. Młoda chciała wino zamiast kwiatów. Podczas wręczania urwał się sznureczek od opakowania i butelka się roztrzaskała brudząc na czerwono młodej kłecke do kolan
o ja cię chyba bym się rozpłakała z tej bezsilności.

A w temacie. Ja już od wielu lat widzę że kwiaty już odeszły do lamusa. Przynoszą je pojedynczy goście albo właśnie osoby zaproszone tylko na ślub. Tak zawsze PM wkładają karteczkę co chcą wino, kwiaty, książki itp. Też zamierzam tak zrobić ale jeszcze nie wiem co wybiorę.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 13:20   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ja zapraszając znajomych na ślub tylko (w zasadzie będą to tylko osoby z pracy) nie oczekuję od nich żadnych prezentów.
Wystarczą mi od nich życzenia i obecność.

Tak zawsze PM wkładają karteczkę co chcą wino, kwiaty, książki itp. Też zamierzam tak zrobić ale jeszcze nie wiem co wybiorę.
Widzę sprzeczność, bo pisanie wierszyka jest właśnie w pewnym sensie oczekiwaniem prezentu. "Zamiast kwiatów", oznacza że te kwiaty są spodziewane.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 13:25   #50
AnnLady
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60620971]Widzę sprzeczność, bo pisanie wierszyka jest właśnie w pewnym sensie oczekiwaniem prezentu. "Zamiast kwiatów", oznacza że te kwiaty są spodziewane. [/QUOTE]

Zaproszenie dla osób tylko do kościoła na ceremonię, a w sumie zawiadomienie zawiera tylko informację kto z kim, kiedy, o której i gdzie. Żadnego wierszyka (z reguły na oddzielnej karteczce wielkości wizytówki) do tego zawiadomienia nie ma. Od nich chcę tylko aby przyszli.
Wierszyk jest tylko dla tych co są proszeni na ślub i wesele.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 13:59   #51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Zaproszenie dla osób tylko do kościoła na ceremonię, a w sumie zawiadomienie zawiera tylko informację kto z kim, kiedy, o której i gdzie. Żadnego wierszyka (z reguły na oddzielnej karteczce wielkości wizytówki) do tego zawiadomienia nie ma. Od nich chcę tylko aby przyszli.
Wierszyk jest tylko dla tych co są proszeni na ślub i wesele.
No to chyba że tak
Ale pewnie i tak większość coś przyniesie - taki zwyczaj.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości