![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zamiast kwiatów na ślub?
Cytat:
![]() Dzięki temu zaczynam się zastanawiać, ile trzeba grać w lotto by coś wygrać... albo jak WIELKIE trzeba mieć szczęście by wygrać coś jedym kuponem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Wielkie szczęście.
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
My prosimy o alkohol lub film zamiast kwiatków. W formie obrazkowej to komunikujemy, żadnych wierszyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
U nas zamiast kwiatów poprosiliśmy o zabawki i oddaliśmy je do domu dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
książki zamiast kwiatów są super pomysłem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
catwoman
|
Cytat:
![]() Wina nie chcę, bo mało które lubimy i wolimy sami je sobie wybierać. Słodyczy nie jemy, herbaty rzadko pijemy. Kwiaty zwiędną. Totek to strata kasy. W internetowe listy nie będziemy się bawić, bo połowa gości nie czai interetów, więc książki i konkretne upominki odpadają. W ten sposób doszłam do domu dziecka/hospicjum dziecięcego. Czy któraś z was coś takiego robiła? Wiem, że z takim ośrodkiem trzeba się wcześniej skontaktować, ale przyszłam tu po wasze rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
My już zdecydowaliśmy, że nic nie będziemy pisać na zaproszeniach i okaże się co goście przyniosą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
❤ bee happy ❤
|
A my zdecydowaliśmy się na książki z dedykacją.
Przy rozdawaniu zaproszeń jeśli ludzie będą pytać to powiemy jakie mniej więcej gatunki lubimy. Tym samym rozwiązałam sprawę księgi gości, bo dedykację i życzenia będę miała w książkach, które goście przyniosą ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może napiszcie na zaproszeniach że planujecie przekazać część zabranej kwoty na cele charytatywne np do fundacji mam marzenie lub innej jaką sobie upatrzycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
catwoman
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
My poprosiliśmy o wino, bo oboje lubimy raz na jakiś czas, dużo też używamy do gotowania. Na początku chciałam zaznaczyć na zaproszeniu, że prosimy, żeby zamiast kwiatów włożyć więcej kasy do koperty, ale w końcu uznałam, że ciężko tak to napisać, żeby nie było nie elegancko. Chciałam też nie pisać nic, ale rodzina i znajomi uświadomili mi, że wtedy większość ludzi wpadnie z kwiatami, a latem to jednak problem :|.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na ślub przyjdzie natomiast więcej osób, ale im nie chcemy nic narzucać. Niech wybiorą to co uważają za słuszne, to co sami chcieliby nam podarować. Czy to będą słodycze, książki czy alkohol - wszystko nas ucieszy. Kwiatki też, nie mam nic przeciwko mieszkaniu tonącemu we wiązankach. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Ostatnio widziałam fotkę w necie. Młoda chciała wino zamiast kwiatów. Podczas wręczania urwał się sznureczek od opakowania i butelka się roztrzaskała brudząc na czerwono młodej kłecke do kolan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nasze zaproszenia się już drukują, nie daliśmy żadnej informacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60072716]My tak samo. Poza tym przyjęcie mamy dla najbliższej rodziny, więc od gości spodziewamy się tylko prezentów "głównych", bez żadnych dodatków.
Na ślub przyjdzie natomiast więcej osób, ale im nie chcemy nic narzucać. Niech wybiorą to co uważają za słuszne, to co sami chcieliby nam podarować. Czy to będą słodycze, książki czy alkohol - wszystko nas ucieszy. Kwiatki też, nie mam nic przeciwko mieszkaniu tonącemu we wiązankach. ![]() ![]() Ja zapraszając znajomych na ślub tylko (w zasadzie będą to tylko osoby z pracy) nie oczekuję od nich żadnych prezentów. Chcę ich zaprosić aby byli ze mną w tym momencie, bo mam z nimi dobry kontakt ale nie nie na tyle, że zapraszać ich na wesele bo wtedy bym miała wesele na 250 osób. Wystarczą mi od nich życzenia i obecność. Cytat:
![]() A w temacie. Ja już od wielu lat widzę że kwiaty już odeszły do lamusa. Przynoszą je pojedynczy goście albo właśnie osoby zaproszone tylko na ślub. Tak zawsze PM wkładają karteczkę co chcą wino, kwiaty, książki itp. Też zamierzam tak zrobić ale jeszcze nie wiem co wybiorę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60620971]Widzę sprzeczność, bo pisanie wierszyka jest właśnie w pewnym sensie oczekiwaniem prezentu. "Zamiast kwiatów", oznacza że te kwiaty są spodziewane.
![]() Zaproszenie dla osób tylko do kościoła na ceremonię, a w sumie zawiadomienie zawiera tylko informację kto z kim, kiedy, o której i gdzie. Żadnego wierszyka (z reguły na oddzielnej karteczce wielkości wizytówki) do tego zawiadomienia nie ma. Od nich chcę tylko aby przyszli. Wierszyk jest tylko dla tych co są proszeni na ślub i wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale pewnie i tak większość coś przyniesie - taki zwyczaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.