Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 23:05   #2941
Babygirl1990
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A to z tych powodów co wymieniłaś czy innych?
Chodziło tez o trakt porodowy podobno obskórny i stanowiska oddzielone parawanami. Głównie chyba te znieczulenie. Ogólnie kiepskie opinie krążą o naszym szpitalu i z moich bliskich rodzacych w nim mam tylko szwagierkę. Siostra czy koleżanki, żadna nie odważyła się rodzić na miejscu.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
serio wolę zeby nikt mi tego nie robił takze nie wiem w czym maja te kobiety problem ja bym nie mogla zaufac obcej osobie golenia tej strefy.
Również o wiele bardziej wolę to zrobić sama w swoim łazienkowym zaciszu
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Też myślałam że już nie zachoruję, ale ostatnio pogoda zdradliwą była. O, fajnie to już zaraz szkoła, a jeszcze się zdążysz podkurować. Ja zaczynam moją w przyszły poniedziałek.

Nie wiem czy bym ominęła szpital z tych powodów, na razie stoję na stanowisku że nie biorę znieczulenia (ale może jestem naiwna... ), ogolić też chciałabym się sama, lewatywę też wolałabym chyba jednak sama (chociaż co zrobię jak poród mnie bardzo zaskoczy ).
Nawet zakładając przed porodem że nie bierze się znieczulenia, świadomość że w razie czego jest w zanadrzu może pomóc. Ale może mi się tylko wydaje.

Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dla mnie to, ze nie robią każdemu na siłę lewatywy i nie golą, to raczej zaleta, a nie wada krocze samej można ogarnąć w stopniu wystarczającym i jest to z pewnością milsze niż ciachaniena sucho przez położną. A co do lewatywy, to ja jestem zdania, ze masz organizm nie jest głupi i wie, ze się zaczyna poród, umie sobie z tym poradzić naturalnie (czyli najpierw mega biegunka, potem skurcze). Ale ze znieczuleniem trochę lipa, może mają inne metody?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Ja z nadciśnieniem normalnie urodziłam sn. Tylko miałam bardzo częste pomiary. Co ciekawe przez cały poród miałam bardzo niskie ciśnienie. Nie nastawiaj się na komplikacje, jesteś na lekach, wszystko idzie dobrze, wcale nie jest powiedziane, ze wystąpią jakieś problemy. Masz wszystko pod kontrolą
Nie wiedziałam o biegunce przed, dobrze wiedzieć.
Z innych metod są leki przeciwbólowe i gaz rozweselający... Czyli niewesoło..

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Akurat powiedziałabym że to lepiej, że nie golą

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Pani położna z dzisiejszego obchodu powiedziała, że tylko w 10% szpiali jest znieczulenie zzo
W tym co byłam, lewatywę robią na życzenie i nie golą jeśli sama przychodzisz ogolona. Więc spoko opcja poza tym brakiem znieczulenia
Miałas dzień pełen wrażeń

Sądziłam że o wiele więcej szpitali dysponuje tym znieczuleniem. :O

Właśnie dziś pisałam z koleżanką która rodziła z zzo. Mówiła że długo się wahała, ale teraz twierdzi że to najlepsza decyzja... Odradza mi miejscowy szpital.
Czuję że ciężka decyzja przede mną.
Stary 2016-05-02, 23:06   #2942
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mąż mi przeliczył, ze jest 5 sezonów po 10 odcinkow, kazdy ok 50 min to jakis czas na zwolnieniu powinno mi zająć. Do tego mecze na euro a potem to już zleci.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 23:09   #2943
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Uwielbiam GoT - co prawda, mogliby już przestać zabijać moje ulubione postacie bo mi ciśnienie się podnosi po każdym odcinku
No, to jest bardzo chamskie w tym serialu.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
(...)

Jest prawie 23- mąż smaży naleśniki na jutro zakupy ogarnął, ale zajęły mu 2x tyle czasu co zwykle- takie kolejki w sklepach;/ ale kupił wszystko co trzeba
Dzielny mąż.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja tam się trochę pokiwałam na parkiecie
Oto mój dywan, zastanawiam się nad szarym lub tym turkusowym (jest też różowy ale odpada) ale chyba jednak szary

Hehe właśnie jak mnie koledzy z pracy namawiali kiedyś żebym zaczęła oglądać Grę o tron to mówili żebym się nie przywiązywała do postaci to nie wiedziałam o co chodzi

Oglądam właśnie "na językach" i okazało się że była impreza lodów Magnum a Nas nie zaprosili

PS Krefetka Twoje nauki wklejania zdjęć nie poszły w las
Dywan bardzo fajny. I szary, i turkusowy super. Mam turkusowe dodatki w domu i do teraz po urządzaniu mieszkania 2 lata temu ten kolor przyciąga automatycznie mój wzrok.

Jak to taka impreza bez nas?!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 23:14   #2944
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
W pracy czas nam zleciał na obijaniu się:P Oby jutro było tak samo przyjemne

Wróciłam do domu, obejrzałam zaległy odcinek GoT i zajrzałam do Was, ale widzę, że się opuszczacie, bo coraz łatwiej i szybciej Was nadrobić

Czy macie jakieś wieści o znowuzapomnialamhasla? Nie odzywa się, a wczesniej miala te krwawienia i caly czas o niej myślę
Też dzisiaj ogladalam GoT zwykle sobie ściągamy na drugi dzien. Polecam też serie Vikings. Podobna produkcja i klimaty

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 23:22   #2945
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam GoT - co prawda, mogliby już przestać zabijać moje ulubione postacie bo mi ciśnienie się podnosi po każdym odcinku
To dziś chyba jesteś zadowolona ja uwielbiam GOT Ale wykańcza mnie psychicznie postać tego Ramsaya, nie oglądam.scen z nim.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 23:22   #2946
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mąż mi przeliczył, ze jest 5 sezonów po 10 odcinkow, kazdy ok 50 min to jakis czas na zwolnieniu powinno mi zająć. Do tego mecze na euro a potem to już zleci.
Jeżeli popłyniesz tak jak ja potrafię przy serialach to zajmie Ci to maz 3 dni
Stary 2016-05-02, 23:22   #2947
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Oto mój dywan, zastanawiam się nad szarym lub tym turkusowym (jest też różowy ale odpada) ale chyba jednak szary

Świetne te gwieździste dywany.. moj wzrok przyciąga ten szary, ale to dlatego że planuję szaro-białe ściany coś jeszcze fajnego upatrzyłaś w Ikei?

TinkerrBell

Oprócz znieczulenia to reszta do porodu nie jest potrzebna Często organizm sam się oczyszcza, a jak nie to można sobie zrobić lewatywę w domu - miałam dwa razy w szpitalu i wierz mi, żaden to komfort.....ŻADEN....
Do porodu jechałam z przypadku i miałam mały odrost i jak mnie pojechały taką golarką na żyletkę prawie, że na sucho, to teraz pilnuje by było ok....ale tutaj chyba nie golą. Im wsio jedno. Całe szczęście...[/QUOTE]
Jeszcze nie miałam tej "przyjemności", ale domyślam się że komfortowe to nie jest.
Biedne my...
Z ta żyletką to aż ciarki przeszły jak przeczytałam...
Stary 2016-05-02, 23:24   #2948
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli popłyniesz tak jak ja potrafię przy serialach to zajmie Ci to maz 3 dni
Mąż wymyślił, że 2.
Zasypiam bardzo szybko i na wszystkim to moze mi to więcej zająć.
Stary 2016-05-02, 23:27   #2949
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Też dzisiaj ogladalam GoT zwykle sobie ściągamy na drugi dzien. Polecam też serie Vikings. Podobna produkcja i klimaty
Też uwielbiam)) Ale jestem chyba ze 3 odcinki do tyłu, bo ten serial zazwyczaj oglądam razem z TŻ. A rzadko nam się zdarza mieć te same ulubione

Ja jestem serialową maniaczką:P Potrafię noc zarwać by obejrzeć sezon
Podobnie mam z książkami. Jak jest ciekawa, to ją skończę tego samego dnia a później mam syndrom odstawienia

Właśnie zamówiłam sobie Zatokę Świń - ma dobre recenzje, ciekawa jestem.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Mąż wymyślił, że 2.
Zasypiam bardzo szybko i na wszystkim to moze mi to więcej zająć.
Przy tym serialu jest tak, że każdy odcinek kończy się w w☠☠☠☠iający sposób i chcesz już następny...by wiedzieć co się wydarzy
Ja po drugiej serii chciałam sobie zrobić spojler i przeczytałam książki - ale serial idzie bardzo oddzielnym torem i w sumie niczego się nie dowiedziałam
Stary 2016-05-02, 23:29   #2950
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jeszcze nie wiem czy mnie to zainteresuje. On obejrzał "w kawalerce" jeszcze, beze mnie. Ja kojarzę tyle, że ludzie o tym mówią. Może to nie będzie moja bajka.
Stary 2016-05-03, 00:08   #2951
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Kocyki dostaniemy. A pieluchy dokupie jak wybiorę te co mam i spr czy dobrze chłoną. Podobnie z recznikami.
Ja poluje teraz na kocyk minky

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
My też oglądaliśmy z mężem. Uwielbiamy ten serial

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 00:10   #2952
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Chodziło tez o trakt porodowy podobno obskórny i stanowiska oddzielone parawanami. Głównie chyba te znieczulenie. Ogólnie kiepskie opinie krążą o naszym szpitalu i z moich bliskich rodzacych w nim mam tylko szwagierkę. Siostra czy koleżanki, żadna nie odważyła się rodzić na miejscu.

Również o wiele bardziej wolę to zrobić sama w swoim łazienkowym zaciszu

Nawet zakładając przed porodem że nie bierze się znieczulenia, świadomość że w razie czego jest w zanadrzu może pomóc. Ale może mi się tylko wydaje.

Zdrówka życzę

Nie wiedziałam o biegunce przed, dobrze wiedzieć.
Z innych metod są leki przeciwbólowe i gaz rozweselający... Czyli niewesoło..

Miałas dzień pełen wrażeń

Sądziłam że o wiele więcej szpitali dysponuje tym znieczuleniem. :O

Właśnie dziś pisałam z koleżanką która rodziła z zzo. Mówiła że długo się wahała, ale teraz twierdzi że to najlepsza decyzja... Odradza mi miejscowy szpital.
Czuję że ciężka decyzja przede mną.
Dzięki.
No, może lepiej, żeby było to znieczulenie jakby co.

Hmm, a jaką masz odległość do innych szpitali?

Cytat:
Też uwielbiam)) Ale jestem chyba ze 3 odcinki do tyłu, bo ten serial zazwyczaj oglądam razem z TŻ. A rzadko nam się zdarza mieć te same ulubione

Ja jestem serialową maniaczką:P Potrafię noc zarwać by obejrzeć sezon
Podobnie mam z książkami. Jak jest ciekawa, to ją skończę tego samego dnia a później mam syndrom odstawienia

Właśnie zamówiłam sobie Zatokę Świń - ma dobre recenzje, ciekawa jestem.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Przy tym serialu jest tak, że każdy odcinek kończy się w w☠☠☠☠iający sposób i chcesz już następny...by wiedzieć co się wydarzy
Ja po drugiej serii chciałam sobie zrobić spojler i przeczytałam książki - ale serial idzie bardzo oddzielnym torem i w sumie niczego się nie dowiedziałam
Też potrafię się strasznie wkręcić w seriale, jak i książki.

Ostatnio z seriali mi się podobał "Narcos" Netflixa, bardzo ciekawy.
Za to z książek coś nie mogę trafić na taką mega wciągającą ostatnio.
Stary 2016-05-03, 00:11   #2953
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Pani położna z dzisiejszego obchodu powiedziała, że tylko w 10% szpiali jest znieczulenie zzo
W tym co byłam, lewatywę robią na życzenie i nie golą jeśli sama przychodzisz ogolona. Więc spoko opcja poza tym brakiem znieczulenia
U mnie w szpitalu jest na pewno

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 01:53   #2954
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Kurde, ale przepadlam, sorry...Juz sie tlumacze: konczymy remont i od dwoch dni robimy generalne porzadki w chalupie, wczoraj przywiezlismy meble (masakra z pakowaniem, przewozeniem, wnoszeniem, rozpakowywanjem itp.). Tzn. bardziej tz robi, a ja drobne rzeczy. Zanim wrocilam na swoje smieci czulam sie fatalnie-bole glowy codziennie, w zasadzie cake dnie przesypialam. Teraz jest juz lepiej, ale codziennie rano wita mnie ochota na pawia Albo mala uciska mi flaki, albo mam niska hemoglobine, bo czasem tez mi slabo i kreci mi sie w glowie (ale moze to przez brak apetytu? Ostatnie killa dni w ogole nie chcialo mi sie jesc, dopiero dzis poszlismy do knajpy i nawpieprzalam sie jak swinia). Mysle, ze w ciagu dwoch dni ogarniemy z grubsza mieszkanie, ja zmienie tel. i zainstaluje sobie apke i juz nie bede tak brzydko znikac

Dodam, ze z ciuszkow raczej nic nie kupie, chyba ze jakies wyjsciowe, bo takie domowe dostalam i w zasadzie na dzien dobry mi wystarcza. Za dwa tygodnie wybieramy sie na tygodniowe wczasy, ale zupelnie nie wiemy gdzie-moze okolice Neapolu, moze Barcelona, a moze Wegry, termy i wycieczka na Plitwickie Jeziora.

Postaram sie od jutra zaczac nadrabiac, moze chociaz z 10stron mi sie uda.

Wstyd mi tak troszke, powiem szczerze. Macie kwiatka na przeprosiny Przyjmijcie go, prosze i zapomnijmy o mojej niefrasobliwosci

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-03 o 01:58
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 04:52   #2955
Babygirl1990
Raczkowanie

Ale mnie boli gardło mam wrażenie że tantum verde bardziej mi szkodzi niż pomaga. Ból gardła i cieknący nos zniosę, aby tylko nie zacząć jakoś mocno kaszleć, bo bałabym się o maleństwo. Ech.. Zamiast coraz lepiej to gorzej się czuje.

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-05-03 o 04:55
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 07:43   #2956
Piernik Torunski
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
sto lat DobraDusza..wszelkich pomyślności, wytrwałości, możliwości cieszenia się Małgosią na każdym etapie, spokoju, wielu powodów do radościudanego spotkania w gronie najbliższych

Cytat:
No ja też słabo wierzę

Haha coś takiego arbuz do wypchnięcia a zero znieczulenia ... no i dowiedziałam się, że w dniu dzisiejszym były 4 porody z czego 3 cesarki
Pytamy więc Pani czy tyle było wskazań a Pani mówi, że jej zdaniem coraz mniej kobiet chce rodzić sn i wybierają cesarkę (mimo, że teoretycznie nie ma cesarek na życzenie)
Kurde powiem, Wam, że jak zobaczyłam to łózko porodowe hmm a mój mąż tylko powiedział do męża koleżanki "dobrze, że my nie musimy rodzić"

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Aaa i miałam dziś dziwne odczucia po południu. Mianowicie jakieś kłucie w bożenie, tzn wewnąrz pochwy. I takie pulsowanie jak nieraz przy okresie Zostawiłam więc wszystko i po obiedzie wlazłam do wyrka i leżę. Mały bardzo aktywny przez caly dzień ale lekko zaczęłam się obawiać co to ... tym bardziej, że już w nocy brzuch mi lekko twardniał. Chyba też muszę sięgnąć po magnez.
Teraz też niby leżę ale co jakąś chwilę jakby kłucie czy skurcz taki delikatny w pochwie ... a może pulsowanie .... kurde nie umiem tego nazwać

Wracając do tematu szpitala położna powiedziała, że jej zdaniem powinnam odstawić kwas foliowy bo branie po 12tc może skutkować jakimiś problemami z płucami wg najnowszych badań i jeśli wyniki są cały czas ok nie ma co szaleć z tym foliowym
Oczywiście powiedziała, że nie jest lekarzem "tylko" położną ale zgłębia tematykę w fachowej prasie i ponoć kwas tylko przed ciąża i max do 12tc ... no i bądź tu mądra
może to są dobre wieści,że w szpitalach częściej słuchają kobiet i jeśli one deklarują,że nie są w stanie urodzić sn to mają możliwość cc (Tija nie bij)
chyba musisz trochę odpuścic..popatrz na nasze zacne grono leżących, wiem,że kusi pobyć w kręgu takich osób, ale lepiej odpuścic parę rzeczy i nie musieć się zamartwiać czy wszytsko ok..magnez nie zaszkodzi..ja też miałam klucia przed sądną wizytą..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Dobry Magnumik, Artur kopie po nim jak szalony.
!

Cytat:
Jasio też lubi
Chociaż dziś dostał rożka i do tej pory kopie
Jejku strasznie kocham to maleństwo To jest niesamowite co się dzieje z kobietą w ciąży

Cytat:
Znam ten typ faceta walczącego o życie Kiedyś przechodziliśmy razem grypę żołądkową....niestety TŻ oczywiście był "bardziej" chory....
buahahaha..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Jest prawie 23- mąż smaży naleśniki na jutro zakupy ogarnął, ale zajęły mu 2x tyle czasu co zwykle- takie kolejki w sklepach;/ ale kupił wszystko co trzeba
dla męża..mój obiad wczoraj gotował od 11tej do 14stej..

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

dobrze,że się odezwałaś...

Cytat:
Ale mnie boli gardło mam wrażenie że tantum verde bardziej mi szkodzi niż pomaga. Ból gardła i cieknący nos zniosę, aby tylko nie zacząć jakoś mocno kaszleć, bo bałabym się o maleństwo. Ech.. Zamiast coraz lepiej to gorzej się czuje.
podejdź jutro do lekarza..bez sensu jest się tak męczyć,a jeszcze martwisz się o maleństwo
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 07:58   #2957
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

PS Krefetka Twoje nauki wklejania zdjęć nie poszły w las

Szare gwiazdki cudo ale ja szary kolor wielbię

Dobrze ze mogłam sie na cos przydać

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Maz w domu to sie trochę rozleniwilam z pisaniem

Miłego i słonecznego dnia Wam życzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 08:08   #2958
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry

Cytat:
Mnie przy ostatniej infekcji też draznily spraye do gardła chociaż zawsze pomagały... Za to niezastąpiona okazała się Isla do ssania - jako jedyna przynosiła ulgę, może Tobie też pomoże?
Stary 2016-05-03, 08:51   #2959
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj 100 dni do TP

Śniło mi się, że na jednej z pierwszych wizyt u gina dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli czworaczki

DobraDusza sto lat! Rośnij nam zdrowa!

Cytat:
Ja jestem dzieckiem urodzonym na dolarganie
Moja mama sobie bardzo chwali ale wiadomo, że 30 lat temu nie było tej świadomości. Ja nie planowałam używać (po zapoznaniu się ze skutkami ubocznymi ) ale brak możliwości się znieczulenia w żaden sposób mnie mega przeraża. Chciam mieć możliwość wołania o pomoc gdy uznam, że już nie dam rady, a tu kurde żadnych możliwości poza tens i gazem które nie wiem czy cokolwiek dają. Kasia wspominała, że jej gaz nie dawał nic
Moim zdaniem, to co poobserwowałam, bo sama wiadomo, że jeszcze nie rodziłam. Poród jest w głowie To nie jest tylko moja opinia. Mnóstwo kobiet jak wie z czym się je poród to zazwyczaj sobie świetnie radzi. Niestety mnóstwo kobiet zapomina o tej kwestii i na czymś innym się skupia typu - mój lekarz prowadzący będzie przy mnie i mi pomoże. Ja np. nie boję się tego, że u mnie nie ma znieczulenia Widziałam kilka porodów na znieczuleniu i zazwyczaj było ono zakładane przy przedłużającym porodzie by dać kobiecie trochę odpocząć. Ale jeżeli dla kogoś ma to być większy stres to lepiej żeby wybrał szpital z możliwością zzo, dla własnego spokoju ducha.

Cytat:
Kurde powiem, Wam, że jak zobaczyłam to łózko porodowe hmm a mój mąż tylko powiedział do męża koleżanki "dobrze, że my nie musimy rodzić"
Jakie mądrale Odpocznij sobie

Cytat:
Znam ten typ faceta walczącego o życie Kiedyś przechodziliśmy razem grypę żołądkową....niestety TŻ oczywiście był "bardziej" chory....
Oj taak

Cytat:

Jestem na tutejszej grupie dotyczącej porodu naturalnego po wcześniejszym CC. I często zdarza mi się przeczytać, że jadą dziewczyny do szpitala, że są skurcze, w szpitalu rozwarcie na 4cm i poród ustępuje...
Mam nadzieję, że mi się tak nie przydarzy, bo ja jednak do szpitala mam kawałek....I nie chciałabym zostać odesłana do domu i po godzinie wracać...
A to łatwo można wytłumaczyć Stres, adrenalina związana z przyjęciem do szpitala i bach poród staje. W momencie gdy kobieta oswoi się z tym, że jest w szpitalu to skurcze same wracają.

Cytat:
Rozumiem A masz jakiś inny wybór?

Cytat:
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
może to są dobre wieści,że w szpitalach częściej słuchają kobiet i jeśli one deklarują,że nie są w stanie urodzić sn to mają możliwość cc (Tija nie bij)
Co prawda nigdy nie wiedziałam sytuacji gdy kobieta mówi "nie daje rady" i ma cięcie, ale teraz nikt nie przeciąga porodu w nieskończoność i częstym wskazaniem jest "brak postępu porodu". Nie będę biła
Stary 2016-05-03, 09:06   #2960
zonamojegomeza
Zakorzenienie

DobraDusza spokoju na najbliższe miesiące, wytrwałości i sił na kolejne!!!!

tija ja mam 101 dni. Ale mogę zacząć świętować już dziś
Stary 2016-05-03, 09:10   #2961
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
DobraDusza spokoju na najbliższe miesiące, wytrwałości i sił na kolejne!!!!

tija ja mam 101 dni. Ale mogę zacząć świętować już dziś
Możemy cały tydzień świętować
Stary 2016-05-03, 09:12   #2962
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Możemy.
Mam plany do piątku (wtedy jakos szybciej czas leci) i mogę sie cieszyć każdego dnia. Ztej okazji idę jeść.
Stary 2016-05-03, 09:12   #2963
TinkerrBell
Zadomowienie

Dobry!

U mnie 92 dni.... Równe 3 mce.... Ale szok. Jutro III trymestr.
Nie wiem kiedy to minęło, mam wrażenie l, ze ciagle jestem nieprzygotowana:/
Stary 2016-05-03, 09:13   #2964
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Możemy.
Mam plany do piątku (wtedy jakos szybciej czas leci) i mogę sie cieszyć każdego dnia. Ztej okazji idę jeść.
Ja też muszę jakieś śniadanie ogarnąć

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Dobry!

U mnie 92 dni.... Równe 3 mce.... Ale szok. Jutro III trymestr.
Nie wiem kiedy to minęło, mam wrażenie l, ze ciagle jestem nieprzygotowana:/
Też mam takie wrażenie
Stary 2016-05-03, 09:14   #2965
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tylko co tu zjesc?
Naleśnika mam z obiadu. Ooooo. Będzie dobry
Stary 2016-05-03, 09:15   #2966
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko co tu zjesc?
Naleśnika mam z obiadu. Ooooo. Będzie dobry
Ja tak prosto - kanapki z szynką i pomidorem Na obiad mamy spagetii Pomidory ostatnio na kilogramy we mnie wchodzą
Stary 2016-05-03, 09:19   #2967
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja na obiad mam pierś z suszonymi pomidorami, serkiemi zobaczę co tam jeszcze sie nawinie.

Pomidory uwielbiam, ale obecnie tylko malinowe. Czskam na krajowe, chocby szklarniowe.
Za to teraz moja miłość to arbuz. Zawsze lubiłam ale ostatnio kocham.

Niestety wszelkie papryki, ogórki i nawet sałata powodują zgagę, odbijanie itp. Aż dziwne, ze ostatnio po rzodkiewce nic nie czułam.
Stary 2016-05-03, 09:21   #2968
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na obiad mam pierś z suszonymi pomidorami, serkiemi zobaczę co tam jeszcze sie nawinie.

Pomidory uwielbiam, ale obecnie tylko malinowe. Czskam na krajowe, chocby szklarniowe.
Za to teraz moja miłość to arbuz. Zawsze lubiłam ale ostatnio kocham.

Niestety wszelkie papryki, ogórki i nawet sałata powodują zgagę, odbijanie itp. Aż dziwne, ze ostatnio po rzodkiewce nic nie czułam.
Też kupuje teraz malinowe, bo te się da zjeść Arbuza w weekend jadłam

Próbowałaś już Gaviscon?
Stary 2016-05-03, 09:33   #2969
florencee
Zadomowienie

Hej!

DobraDuszo
Wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrówka, dużo radości, spełnienia marzeń i aby dalej ciąża przebiegała już spokojnie i bezproblemowo.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Kurde, ale przepadlam, sorry...Juz sie tlumacze: konczymy remont i od dwoch dni robimy generalne porzadki w chalupie, wczoraj przywiezlismy meble (masakra z pakowaniem, przewozeniem, wnoszeniem, rozpakowywanjem itp.). Tzn. bardziej tz robi, a ja drobne rzeczy. Zanim wrocilam na swoje smieci czulam sie fatalnie-bole glowy codziennie, w zasadzie cake dnie przesypialam. Teraz jest juz lepiej, ale codziennie rano wita mnie ochota na pawia Albo mala uciska mi flaki, albo mam niska hemoglobine, bo czasem tez mi slabo i kreci mi sie w glowie (ale moze to przez brak apetytu? Ostatnie killa dni w ogole nie chcialo mi sie jesc, dopiero dzis poszlismy do knajpy i nawpieprzalam sie jak swinia). Mysle, ze w ciagu dwoch dni ogarniemy z grubsza mieszkanie, ja zmienie tel. i zainstaluje sobie apke i juz nie bede tak brzydko znikac

Dodam, ze z ciuszkow raczej nic nie kupie, chyba ze jakies wyjsciowe, bo takie domowe dostalam i w zasadzie na dzien dobry mi wystarcza. Za dwa tygodnie wybieramy sie na tygodniowe wczasy, ale zupelnie nie wiemy gdzie-moze okolice Neapolu, moze Barcelona, a moze Wegry, termy i wycieczka na Plitwickie Jeziora.

Postaram sie od jutra zaczac nadrabiac, moze chociaz z 10stron mi sie uda.

Wstyd mi tak troszke, powiem szczerze. Macie kwiatka na przeprosiny Przyjmijcie go, prosze i zapomnijmy o mojej niefrasobliwosci
To powodzenia z ogarnianiem chałupy.
Teraz też mam mdłości i takie osłabienie, tylko bym spała i spała, także łączę się w bólu.
Wszystkie miejsca na wakacje bardzo zachęcające, mi się marzy teraz Barcelona.

Cytat:
Biedactwo. Może wypłucz sobie gardło wodą z solą, mi to zawsze pomagało i teraz mój mąż na tym jechał. Wybierasz się do lekarza?

Cytat:
Hej

Dzisiaj 100 dni do TP

Śniło mi się, że na jednej z pierwszych wizyt u gina dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli czworaczki

DobraDusza sto lat! Rośnij nam zdrowa!

Moim zdaniem, to co poobserwowałam, bo sama wiadomo, że jeszcze nie rodziłam. Poród jest w głowie To nie jest tylko moja opinia. Mnóstwo kobiet jak wie z czym się je poród to zazwyczaj sobie świetnie radzi. Niestety mnóstwo kobiet zapomina o tej kwestii i na czymś innym się skupia typu - mój lekarz prowadzący będzie przy mnie i mi pomoże. Ja np. nie boję się tego, że u mnie nie ma znieczulenia Widziałam kilka porodów na znieczuleniu i zazwyczaj było ono zakładane przy przedłużającym porodzie by dać kobiecie trochę odpocząć. Ale jeżeli dla kogoś ma to być większy stres to lepiej żeby wybrał szpital z możliwością zzo, dla własnego spokoju ducha.

Jakie mądrale Odpocznij sobie

Oj taak

A to łatwo można wytłumaczyć Stres, adrenalina związana z przyjęciem do szpitala i bach poród staje. W momencie gdy kobieta oswoi się z tym, że jest w szpitalu to skurcze same wracają.

Rozumiem A masz jakiś inny wybór?

Zdrówka

Co prawda nigdy nie wiedziałam sytuacji gdy kobieta mówi "nie daje rady" i ma cięcie, ale teraz nikt nie przeciąga porodu w nieskończoność i częstym wskazaniem jest "brak postępu porodu". Nie będę biła
Brawa za studniówkę.

Trzeba się skupić na edukacji porodowej w takim razie, to pocieszające że wiedza może pomóc.
Stary 2016-05-03, 09:57   #2970
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupuje teraz malinowe, bo te się da zjeść Arbuza w weekend jadłam

Próbowałaś już Gaviscon?
Nie. Juz 3 doby spokoju.
I teraz mam "problen":
1. Bobo zmieniło pozycję, co wydawalo mi sie realne bo inaczej je czuję teraz.
2. Jestem w domu i jednak mało siedzę. A w pracy tak dobrze nie ma. Jednak tam zjem i nie mogę się położyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości