|
|
#2941 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Chodziło tez o trakt porodowy podobno obskórny i stanowiska oddzielone parawanami. Głównie chyba te znieczulenie. Ogólnie kiepskie opinie krążą o naszym szpitalu i z moich bliskich rodzacych w nim mam tylko szwagierkę. Siostra czy koleżanki, żadna nie odważyła się rodzić na miejscu.
Cytat:
Cytat:
Zdrówka życzę Cytat:
Z innych metod są leki przeciwbólowe i gaz rozweselający... Czyli niewesoło.. Cytat:
Sądziłam że o wiele więcej szpitali dysponuje tym znieczuleniem. :O Właśnie dziś pisałam z koleżanką która rodziła z zzo. Mówiła że długo się wahała, ale teraz twierdzi że to najlepsza decyzja... Odradza mi miejscowy szpital. Czuję że ciężka decyzja przede mną.
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi przeliczył, ze jest 5 sezonów po 10 odcinkow, kazdy ok 50 min to jakis czas na zwolnieniu powinno mi zająć. Do tego mecze na euro a potem to już zleci.
|
|
|
|
#2943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I szary, i turkusowy super. Mam turkusowe dodatki w domu i do teraz po urządzaniu mieszkania 2 lata temu ten kolor przyciąga automatycznie mój wzrok. ![]() Jak to taka impreza bez nas?! |
|||
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle sobie ściągamy na drugi dzien. Polecam też serie Vikings. Podobna produkcja i klimaty
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś jeszcze fajnego upatrzyłaś w Ikei? TinkerrBell Oprócz znieczulenia to reszta do porodu nie jest potrzebna Często organizm sam się oczyszcza, a jak nie to można sobie zrobić lewatywę w domu - miałam dwa razy w szpitalu i wierz mi, żaden to komfort.....ŻADEN....Do porodu jechałam z przypadku i miałam mały odrost i jak mnie pojechały taką golarką na żyletkę prawie, że na sucho, to teraz pilnuje by było ok....ale tutaj chyba nie golą. Im wsio jedno. Całe szczęście...[/QUOTE] Jeszcze nie miałam tej "przyjemności", ale domyślam się że komfortowe to nie jest. Biedne my... Z ta żyletką to aż ciarki przeszły jak przeczytałam...
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) Ale jestem chyba ze 3 odcinki do tyłu, bo ten serial zazwyczaj oglądam razem z TŻ. A rzadko nam się zdarza mieć te same ulubione![]() Ja jestem serialową maniaczką:P Potrafię noc zarwać by obejrzeć sezon Podobnie mam z książkami. Jak jest ciekawa, to ją skończę tego samego dnia a później mam syndrom odstawienia ![]() Właśnie zamówiłam sobie Zatokę Świń - ma dobre recenzje, ciekawa jestem. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Ja po drugiej serii chciałam sobie zrobić spojler i przeczytałam książki - ale serial idzie bardzo oddzielnym torem i w sumie niczego się nie dowiedziałam
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem czy mnie to zainteresuje. On obejrzał "w kawalerce" jeszcze, beze mnie. Ja kojarzę tyle, że ludzie o tym mówią. Może to nie będzie moja bajka.
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- My też oglądaliśmy z mężem. Uwielbiamy ten serial |
|
|
|
|
#2952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, może lepiej, żeby było to znieczulenie jakby co. Hmm, a jaką masz odległość do innych szpitali? Cytat:
Ostatnio z seriali mi się podobał "Narcos" Netflixa, bardzo ciekawy. Za to z książek coś nie mogę trafić na taką mega wciągającą ostatnio.
|
||
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jest na pewno
|
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Kurde, ale przepadlam, sorry...Juz sie tlumacze: konczymy remont i od dwoch dni robimy generalne porzadki w chalupie, wczoraj przywiezlismy meble (masakra z pakowaniem, przewozeniem, wnoszeniem, rozpakowywanjem itp.). Tzn. bardziej tz robi, a ja drobne rzeczy. Zanim wrocilam na swoje smieci czulam sie fatalnie-bole glowy codziennie, w zasadzie cake dnie przesypialam. Teraz jest juz lepiej, ale codziennie rano wita mnie ochota na pawia Albo mala uciska mi flaki, albo mam niska hemoglobine, bo czasem tez mi slabo i kreci mi sie w glowie (ale moze to przez brak apetytu? Ostatnie killa dni w ogole nie chcialo mi sie jesc, dopiero dzis poszlismy do knajpy i nawpieprzalam sie jak swinia). Mysle, ze w ciagu dwoch dni ogarniemy z grubsza mieszkanie, ja zmienie tel. i zainstaluje sobie apke i juz nie bede tak brzydko znikac![]() Dodam, ze z ciuszkow raczej nic nie kupie, chyba ze jakies wyjsciowe, bo takie domowe dostalam i w zasadzie na dzien dobry mi wystarcza. Za dwa tygodnie wybieramy sie na tygodniowe wczasy, ale zupelnie nie wiemy gdzie-moze okolice Neapolu, moze Barcelona, a moze Wegry, termy i wycieczka na Plitwickie Jeziora. Postaram sie od jutra zaczac nadrabiac, moze chociaz z 10stron mi sie uda. Wstyd mi tak troszke, powiem szczerze. Macie kwiatka na przeprosiny
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-03 o 01:58 |
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie boli gardło
mam wrażenie że tantum verde bardziej mi szkodzi niż pomaga. Ból gardła i cieknący nos zniosę, aby tylko nie zacząć jakoś mocno kaszleć, bo bałabym się o maleństwo. Ech.. Zamiast coraz lepiej to gorzej się czuje.
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-03 o 04:55 |
|
|
|
#2956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
sto lat DobraDusza..wszelkich pomyślności, wytrwałości, możliwości cieszenia się Małgosią na każdym etapie, spokoju, wielu powodów do radości udanego spotkania w gronie najbliższychCytat:
chyba musisz trochę odpuścic..popatrz na nasze zacne grono leżących, wiem,że kusi pobyć w kręgu takich osób, ale lepiej odpuścic parę rzeczy i nie musieć się zamartwiać czy wszytsko ok..magnez nie zaszkodzi..ja też miałam klucia przed sądną wizytą.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla męża..mój obiad wczoraj gotował od 11tej do 14stej..dobrze,że się odezwałaś... podejdź jutro do lekarza..bez sensu jest się tak męczyć,a jeszcze martwisz się o maleństwo |
||||
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szare gwiazdki cudo ale ja szary kolor wielbię ![]() Dobrze ze mogłam sie na cos przydać ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Maz w domu to sie trochę rozleniwilam z pisaniem ![]() Miłego i słonecznego dnia Wam życzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Mnie przy ostatniej infekcji też draznily spraye do gardła chociaż zawsze pomagały... Za to niezastąpiona okazała się Isla do ssania - jako jedyna przynosiła ulgę, może Tobie też pomoże?
|
#2959 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj 100 dni do TP Śniło mi się, że na jednej z pierwszych wizyt u gina dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli czworaczki ![]() DobraDusza sto lat! Rośnij nam zdrowa! Cytat:
To nie jest tylko moja opinia. Mnóstwo kobiet jak wie z czym się je poród to zazwyczaj sobie świetnie radzi. Niestety mnóstwo kobiet zapomina o tej kwestii i na czymś innym się skupia typu - mój lekarz prowadzący będzie przy mnie i mi pomoże. Ja np. nie boję się tego, że u mnie nie ma znieczulenia Widziałam kilka porodów na znieczuleniu i zazwyczaj było ono zakładane przy przedłużającym porodzie by dać kobiecie trochę odpocząć. Ale jeżeli dla kogoś ma to być większy stres to lepiej żeby wybrał szpital z możliwością zzo, dla własnego spokoju ducha. Cytat:
Odpocznij sobie Cytat:
Cytat:
Stres, adrenalina związana z przyjęciem do szpitala i bach poród staje. W momencie gdy kobieta oswoi się z tym, że jest w szpitalu to skurcze same wracają.Cytat:
A masz jakiś inny wybór?Cytat:
Cytat:
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
DobraDusza spokoju na najbliższe miesiące, wytrwałości i sił na kolejne!!!!
tija ja mam 101 dni. Ale mogę zacząć świętować już dziś
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Możemy.
Mam plany do piątku (wtedy jakos szybciej czas leci) i mogę sie cieszyć każdego dnia. Ztej okazji idę jeść. |
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
U mnie 92 dni.... Równe 3 mce.... Ale szok. Jutro III trymestr. Nie wiem kiedy to minęło, mam wrażenie l, ze ciagle jestem nieprzygotowana:/
|
|
#2964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko co tu zjesc?
Naleśnika mam z obiadu. Ooooo. Będzie dobry
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak prosto - kanapki z szynką i pomidorem
Na obiad mamy spagetii Pomidory ostatnio na kilogramy we mnie wchodzą
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obiad mam pierś z suszonymi pomidorami, serkiemi zobaczę co tam jeszcze sie nawinie.
Pomidory uwielbiam, ale obecnie tylko malinowe. Czskam na krajowe, chocby szklarniowe. Za to teraz moja miłość to arbuz. Zawsze lubiłam ale ostatnio kocham. Niestety wszelkie papryki, ogórki i nawet sałata powodują zgagę, odbijanie itp. Aż dziwne, ze ostatnio po rzodkiewce nic nie czułam. |
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arbuza w weekend jadłam ![]() Próbowałaś już Gaviscon?
|
|
#2969 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej!
DobraDuszo Wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrówka, dużo radości, spełnienia marzeń i aby dalej ciąża przebiegała już spokojnie i bezproblemowo. Cytat:
![]() Teraz też mam mdłości i takie osłabienie, tylko bym spała i spała, także łączę się w bólu. Wszystkie miejsca na wakacje bardzo zachęcające, mi się marzy teraz Barcelona. Cytat:
Może wypłucz sobie gardło wodą z solą, mi to zawsze pomagało i teraz mój mąż na tym jechał. Wybierasz się do lekarza?Cytat:
Trzeba się skupić na edukacji porodowej w takim razie, to pocieszające że wiedza może pomóc.
|
|||
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz mam "problen": 1. Bobo zmieniło pozycję, co wydawalo mi sie realne bo inaczej je czuję teraz. 2. Jestem w domu i jednak mało siedzę. A w pracy tak dobrze nie ma. Jednak tam zjem i nie mogę się położyć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

O, fajnie to już zaraz szkoła, a jeszcze się zdążysz podkurować.
Ja zaczynam moją w przyszły poniedziałek.
), ogolić też chciałabym się sama, lewatywę też wolałabym chyba jednak sama (chociaż co zrobię jak poród mnie bardzo zaskoczy
).

udanego spotkania w gronie najbliższych
Pomidory ostatnio na kilogramy we mnie wchodzą