|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
No siedzenie zdecydowanie nie pomaga w zgadze. Jak najbardziej Bobo mogło zmienić miejsce Do kiedy chcesz pracować?
|
|
#2972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie również.. Cytat:
![]() to który dziś masz tydzień i dzień?hehe widziałam dziś na którymś wątku,że mama spodziewa się trojaczków..masakra.. no czyli personel odpuszcza, a nie jak kiedyś ciśnienie kobietę to stanu,że ona już rzeczywiście nie daje rady i trzeba użyć innych metod czyt. kleszcze/próżnociąg.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek mam wizytę i mam nadzieję, że popracuje do końca maja. Chcialabym skończyć swoją robotę i już. |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam zapiekanki, ale nawet nie zdążyłam ostatniej przełknąć i już zwróciłam je kibelkowi...
Ja tak miałam, że jak mnie przyjmowali do szpitala na poród, to własnie zero jakichkolwiek skurczy nagle. A w domu były regularne jak już przeszlam przez ip, wypełniłam kwestionariusz miliarda pytań, dostalam swoje łóżko na porodówce, to wszystko ładnie wróciło ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też widziałam mamę trojaczków ![]() Nie stawiałabym na równi cc i kleszczy/próżnociągu. CC jest owszem ratowaniem życia czasem, ale gdy jest na to czas. Szybciej jest założyć kleszcze albo użyć próżnociągu. Poród jest na tyle dynamicznym procesem, że lada moment może się zmienić sytuacja. Także to nie tak, że na złość lekarz założył kleszcze zamiast ściąć. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
To jeszcze trochę i będziesz leżeć do góry brzuchem
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Naleśniki bym wciągnęła ... Ale musiałabym je sama po smażyć
Cytat:
Mi jakoś tez ostatnio pomidory lepiej wchodzą, a ja z tych co wola ogórki ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Jeszcze trochę a pomidorki, ogórki i rzodkiewkę będę miała z balkonu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2977 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję 100 dni do porodu i czworaczków może kolejnym razem?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cześć dziewczyny ![]() Stawiam wszystkim kawałek ciasta (teściowej ) i drinka bezalkoholowego ![]() Ja oczywiście na kanapie... zrobiłam tylko koreczki z owoców (nawet nie wstając), a mąż od 6 działa. Ze sprzątanie zostało mu tylko ogarnięcie podłóg, teraz robi farsz do naleśników i sałatkę. Stół zastawiony, szkliwo wypolerowane... będzie dobrze
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podszykowakam obiad i sałatkę i padam. Masakra jak mało mam siły, jak wolnonwszystko robię.
|
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
DobraDusza - wszystkiego co najpiękniejsze!
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Krefetka mogłabym u Ciebie na balkonie zamieszkać
![]() Wolałabym niee Chociaż nie powiem, gdy w Bydgoszczy urodziły się czworaczki to rodzice dostali mieszkanie
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czym Ty szprycujesz te uprawy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ależ te chłopy zaradne
|
|||
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio TŻ zrobił taaakie pyszne naleśniki
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mnie ręce mnie swędzą, żeby pomóc niestety małżonek goni z kuchni jak mnie tylko w niej zobaczy;pA to powiem Wam, że u mnie zawsze naleśniki mąż smaży, ja się nie tykam podobnie jest z rosołem, w 99% przypadków to on gotuje.
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
DobraDusza, wszystkiego najlepszego
szybkiego porodu!
|
|
|
|
#2986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=tija93;59827391]Krefetka mogłabym u Ciebie na balkonie zamieszkać ![]() [\QUOTE] Balkon zajęty- w większości kot go okupuje poza tym miałabyś za mało miejsca ... Łóżko i biurko sie zmieści ale juz szafa nie za bardzo ![]() Cytat:
Smażenie samych placków to u mnie moja działka ![]() Uprawy na ziemi ogrodowej
|
||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
DobraDusza
Wszystkiego Najlepszego Ja dzisiaj robię curry kokosowe Ladnie i slonecznie dzisiaj wiec zabralam sie za zmiane poscieli i pranie. Trzeba korzystac póki jest pogoda
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochana
hihi mam nadzieję, że chodzi Ci o sam czas trwania porodu, bo do samego rozwiązania jeszcze mi się nie spieszy Niech Mała jeszcze posiedzi te 3 miesiące ![]() Dziękuję ![]() Mój K. się śmieje, że wszędzie w tv (oglądamy przez neta) mówią tylko o jakiejś Konstytucji... co oni nie wiedzą, że jego żona ma urodziny?
|
#2990 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Własnie szukam jakiegoś serialu do obejrzenia, nic w TV nie ma ![]() Cytat:
Ja z witamin biorę tylko Mama DHA, kwasu foliowego już dodatkowo nie biorę, gin kazał odstawić. Biorę też Magnez. Co do znieczulenia, pamiętam, że jak rodziłam 5 lat temu, to w szpitalu którym byłam znieczulenie kosztowało 500 zł ![]() W razie W miałam kasę, marzyłam o tym znieczuleniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytałaś gina czy możesz na termy ?? Też o tym myślałam, ale nie wiem czy taka ciepła woda jest wskazana bo też o tym myślałam ![]() Ale weź tu jakiś kostium załóż, jak hipcio bym była ![]() Mi na ból gardła bardzo pomagało płukanie gardła wodą z solą. Koleżanka używa sody. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja się bardzo boję kleszczy czy próżnociągu. Bardzo... |
|||||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne z tym kwasem foliowym, ja w obu ciążach miałam powiedziane, że po 12 tyg kończymy. I nawet nie słyszalam, że niektórzy zalecają inaczej. No ale nie raz się już przekonałysmy, że co lekarz, to opinia.
Na gardło bardzo polecam islę. Ja mam b.czesto z gardłem problemy z racji mojego zawodu i leki w stylu strepsils (nie mowię teraz o ciąży, a ogólnie), cholinex itp bardzo wysuszają śluzówki i robią więcej złego niż dobrego. Isla genialnie nawilża, łagodzi, no i można w ciąży brać. Naprawdę polecam. Jest jeszcze tańsza wersja polska, takie żółte opakowanie, ale nie pamiętam nazwy. My mamy na obiad babę ziemniaczaną wg białostockiego przepisu ciotki. Mama wczoraj piekła Ja też byłam swojego czasu maniaczką serialową, teraz dużo mniej oglądam, bo nie mam tyle czasu. Ale sporo mam za sobą, mogę co nieco polecić ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, to się wydaje straszne, bo sprzęt do tego dość strasznie wygląda. Zwłaszcza kleszcze. Zawsze przed założeniem kleszczy znieczula się kroczę i je nacina by nie zrobić większych obrażeń. Nie jestem pewna czy nacina się też przy próżnociągu. Po założeniu kleszczy lub próżnociągu kobieta dalej prze,a lekarze jej tym sprzętem po prostu pomaga. Zdania są podzielone co do tego co jest lepsze. Kleszcze prawidłowo założone w zasadzie krzywdy nie zrobią dziecku (owszem może mieć jakieś powierzchowne siniaczki na główce), z kolei więcej zrobią mamie (może dość do dość rozległego pęknięcia krocza). Z kolei po użyciu próżnociągu jest ryzyko dla dziecka w postaci wylewów. Często zostają na jakiś czas takie buły na główce dziecka.
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero jak mi wrocilas uwagę to zobaczyłam swoja gafę! Oczywiście niech siedzi jeszcze 3 miesiące ale jak juz przyjdzie czas porodu to niech on bedzie szybki i bezbolesny
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babę ziemniaczana kocham miłością bezwarunkowa ![]() W niej nawet mięso nie jest mi straszne ![]() Juz wcześniej pisałam, ze wg jakiś tam badań w USA udowodniono zależność brania kwasu foliowego od zwiększonej ilości urodzeń dzieci autystycznych. Ze względu na mutacje MTHFR należę do tego grona które bierze i będzie brało zwiekszona dawkę kw.f. U mnie na razie dawka 15mg |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też brałam 15 ale tylko do 12 tyg |
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dusza spelnienia marzeń ;-)
My po obiadku dzisiaj były lazanki Leżakujemy wlasnie
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam koleżankę która była wyciągana kleszczami, jej mama jakoś specjalnie złe nie wspomina porodu... Może dlatego ze wcześniej syna rodziła ta sama metoda... |
|
|
|
|
#2998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobra dobra... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego napisałam na biało
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ale te sprzęty to są używane przy jakimś niewielkim odsetku porodów, nie ma się co nakręcać. U nas na sierpniówkach'14 tylko jedna osoba miała na tyle porodów. Wśród moich znajomych nie znam nikogo, kto miałby to uzywane.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

No siedzenie zdecydowanie nie pomaga w zgadze. Jak najbardziej Bobo mogło zmienić miejsce 

Pomidory ostatnio na kilogramy we mnie wchodzą 

mam wrażenie że tantum verde bardziej mi szkodzi niż pomaga. Ból gardła i cieknący nos zniosę, aby tylko nie zacząć jakoś mocno kaszleć, bo bałabym się o maleństwo. Ech.. Zamiast coraz lepiej to gorzej się czuje.
udanego spotkania w gronie najbliższych
może kolejnym razem?
1.09.2012

a mój mąż tylko powiedział do męża koleżanki "dobrze, że my nie musimy rodzić"