|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Oczywiście zastój znowu mam! Szlag by to...
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości,moze taka dyskusja - co sobie wyobrażałyście w ciąży/przed ciążą, a co kompletnie nie ma pokrycia z rzeczywistością? Ja na początek mogę pozytywnie ![]() ![]() A w rzeczywistości wstaję 8-10, ok. 6:00 karmię ale kompletnie na śpiocha i w du.pie mam owsianki i kawy, bo marzę tylko o powrocie do lozka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Dotka, hehe dokładnie
![]() ![]() No i ja w ciąży bałam się karmienia piersią, w sensie że na pewno będę miała z tym problemy (nie wiem do dziś czemu sobie to wkręcałam ![]() ![]() ![]() No i zawsze sobie wyobrażałam że mi wody odejdą w nocy, obudzę tżta i pojedziemy sobie wesoło do szpitala ![]() My korzystamy z urlopu tżta i wczoraj milion spraw załatwialiśmy. M.in. znowu się zrujnowałam w tesco na dziale dziecięcym. Bardzo lubię ich ubranka, szczególnie chłopięce są piękne ![]() Aaa i Młoda wczoraj pierwszy raz tak długo zarechotała ![]() ![]() Kamilka, tradycyjnie zdrówka dla Was! I pisałyście o podłodze. Moja tam spędza na kocyku spokojnie 3/4 czasu kiedy nie śpi ![]() co Wasze dzieci robią jak nie śpią? Leżaczki? Bo zrozumiałam że ich nie kładziecie na podłodze. Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-03 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym lezy przy mnie na kanapie i sie bawimy albo ona sie próbuje bawic a ja siedze na kompie ![]() do leżaczka odkładam tylko jak musze cos zrobic Ja odwrotnie nigdy nie przypuszczałam że poród bede miec tak lekki a poczatki KP to bedzie dla mnie taka trauma Nigdy nie pomyslałam że takie małe dziecko w dzień tak mało spi No i z pozytywów nigdy nawet nie sniłam ze w wieku 2 msc bedzie mi przesypiac całe noce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Moja leży ma podłodze- na macie dużej- tylko musze na tym zacząć kłaść cos w jednolitym kolorze bo ma nadmiar kolorów i zabawek na tym nie widzi.
Ja zawsze chciałam miec dziewczynkę zeby ubierać i stroić... I mam jeszcze większego ☠☠☠☠☠☠☠ca w tej kwestii niż wydawało sie ze miec bede. młoda należy do tych czystych i nieulewajacych, a ja i tak ja czesto przebieram ![]() A poza tym? Czasem patrze po prostu na nia i nie moge uwierzyć ze sie nam udało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam pewna ze lepiej sobie poradzę podczas porodu, że będę słuchać położnej, wszystko pójdzie pięknie i gładko. Co do opieki nad małym to nie wiele mnie zdziwiło no ale wiedziałam mniej więcej czego się spodziewać po Oli. A no i miałam nadzieję że nie będę tygrysem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Oh, X jest taka fajna, bo ma 6 miesięcy i praktycznie już mleczka nie je, tylko na każdy posiłek coś innego. Oh, no i na noc dostaje coś tam i coś tam i ona przesypia całą noc, a Pola wam nie przesypia? No i zgadnijcie jaka rada?
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Ja myślałam, że takie dziecko to więcej śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Malwi my zawsze jedziemy nocą, tylko sami wyjeżdżaliśmy ok 1 w nocy, raz jechaliśmy na dzień to była masakra, korki, korki i jeszcze raz korki, jechaliśmy dużo dłużej i mąż był bardziej zmęczony, bo zamiast dojechać przed nocą jechaliśmy jeszcze w nocy gdzie był już po całym dniu zmęczony, w rezultacie musieliśmy się zatrzymać 100 km przed domem bo już nie dawał rady, przespaliśmy się i dopiero dalej. Więc nam się strasznie przedłożyło. My normalnie jedziemy ok 12 godzin chyba, że jest pusto to ok 10, mamy do przejechania ok 1300 km. jedziemy praktycznie cały czas autostradą, w dzień jak nagle zacznie płakać to nie będzie możliwości zatrzymania się od tak, a wyjąć go podczas jazdy na autostradzie to nie bardzo. Licząc postoje z nim przypuszczam ok 1,5 do 2 godzin jeden to będziemy jechać i jechać. Dlatego chcemy jak najwięcej przejechać gdy mam nadzieje będzie spał.
Co mnie zaskoczyło: 1. że to aż taka radość gdy patrzysz na tą słodką buźkę, która się do Ciebie uśmiecha, 2. że jak odchodzą wody to raz ciach i rodzisz, a nie przez wywołanie po 25 godzinach, . 3. niemowlak tak mało śpi w dzień, 4. czas tak szybko leci 5. że ulewanie bywa tak straszne i męczące 6. że będę karmić tak długo, zakładałam ok miesiąca Co do podłogi my nie spędzamy na niej w ogóle czasu bo jest strasznie zimna, póki nie kupię maty piankowej ( co do której nie mogę się zdecydować) pozostaje nam łózko i kanapa w między czasie trochę w leżaczku i kołysce. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-05-03 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- My mamy matke na podłodze i odkąd młoda lubi w niej bywać, to obecnie nawet na niej zasypia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam że więcej śpi... no i myślałam że jak nie śpi to może sobie leżeć samo spokojnie bez konieczności ciągłego noszenia, gadania, stawania na uszach, żeby się nie znudziło. Bo mnie to najbardziej męczy - na macie 15 min, w bujaku 5, pod karuzelką 10... i kurna co dalej? Przecież na wesołe miasteczko jej nie wezmę, a ona ciągle się czymś nudzi :-(
Kurna, co tu więcej robić???
#2891 |
Zakorzenienie
|
Ruda o to też, każda zabawa na chwilę. Chociaż na macie te 40 min mi poleży, chociaż to też nie zawsze, w dzień łącznie jak dobrze pójdzie śpi ok 1,5 godziny, to coś z pozostała częścią dnia trzeba robić, książeczka, grzechotka, misio, taniec, śpiewanie, pokazywanie jak otwiera i zamyka się ręka
![]() Czarna, mój też zasypia na macie, a czasami już śpi oczy zamknięte, a uderza w zabawki ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Co tam na obiad miałyście/będziecie mieć ? Nie mam pomysłu, coś z ryżem bym zjadła |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Ja łosoś z piekarnika, ziemniaki i buraczki że słoika z lidla...
#2893 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam piers z kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych, ziemniaczki i duszone pieczarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Witamy z drogi powrotnej do centrali
![]() Pobyt udany finansowo dla dzidka ![]() Kamilka jak tam dzisiaj u Was? Co mnie zaskoczylo? To, ze sie rozklejam jak Franek placze przy pobraniu krwi/szczepieniu ![]() ![]() ![]() Zalaczam zdjecie zapakowanego bagaznika audi ![]() ![]() ![]() Sorry za syf ale nam sie cos rozsypalo i nie sprzatnelismy ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- U nas na obiad byly nalesniki z maki pszenno kukurydzianej faszerowane fasola z czosnkiem i do tego sos smietanowo szpinakowy ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Czarna, to co dziś Pola dostanie pysznego na kolację?
![]() Kinga, z tym czasem to Ci się dłuży czy szybko leci? ![]() ![]() My dziś sobie z tż zrobiliśmy grilla w 2, więc były polędwiczki i pieczary z grilla, do tego sałatka pomidorowa ![]() ![]() Ruda, a może zabawki się jej znudziły? Moja ma 2 ulubione: motyla z lamaze i kostkę z rossmana i potrafi się sama nimi bawić z 30 minut. Łapie je, ładuje do buzi, gada z nimi, a często nawet walka tam odchodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ooo Casaa, z brakiem snu mam tak samo. Jak dziecka nie było, to jak spałam 6h to byłam mega niewyspana i wkurzona, a teraz jak 3 prześpię ciągiem to jestem w 7 niebie. Nadspodziewanie dobrzę to znoszę ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-03 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Cassa sporo Ci się tam jednak mieści. To my mamy kombi z dosyć dużym bagażnikiem i zastanawiam się jak się zapakujemy i już mi miejsca brakuje.
![]() Mięta czas szybko leci, dopiero co rodziłam, a już ma ponad 4 miesiące, ale dni fakt czasami się dłużą, a zwłaszcza pół godziny od momentu jak maż dzwoni, że skończył pracę do czasu zanim dojedzie, o matko to trwa wieczność. Ruda łosoś z piekarnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie wolno codziennie losia?
Kinga, malz zajmuje sie logistyka pakowania ![]() Jeszcze do tych zaskoczen dzieciowych to mimo, ze zarzekalam sie, ze nie bede matka wariatka to jestem nia ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się jeszcze nigdy nie spodziewałam, że tyle z moim mężem będziemy mówić o kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieta o jakiejś jajecznicy myślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, u mnie ta ostatnia godzina do powrotu małża dłuży się najbardziej...
Mięta, moja jeszcze ledwo w łapki coś łapie i nie bardzo trafia tym do buzi. Także zabawki na razie tylko wiszące na macie mają rację bytu. Zazwyczaj jakaś jedna konkretną się bawi, pod którą akurat leży. Ja też zmieniam jej miejsca pobytu - to przewijak, to mata, kanapa, bujak... ale jednak najdłużej czasem wytrzyma ok 20 - 30 min jak ma dobry dzień. Z rzeczy o których myślałam w ciąży - planowałam długie spacery, a tu laska się buntuje. Myślałam że będzie spała na spacerach - a tu roznie bywa. Nie sadzilam w ogóle że będę kp, myślałam że po cc będzie z tym problem. I tak jak wam - szybko zlecialo, aż prawie nie pamiętam tych pierwszych tygodni. A z drugiej strony dni potrafią się dłużyć. I bardzo mi głupio jak myślę - oby do pol roku bo wiem, że potem będę żałować, że tak szybko minęło. Kinga, ja łososia też mogłabym codziennie. A pewnie nie polecają, bo metale ciężkie? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Acha i jeszcze myślałam - baby blues? U mnie? Nieeeeee.... a miałam takiego mega baby bluesa, że moja matka myśli, że miałam lekka postać depresji hehehe ![]() A doły i frustrację miewam do dzisiaj.
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha CASAA u nas spokój... Swieto to nic sie nie dzieje... Czekamy do jutra. Moze juz beda wyniki krwi. Malutka mnie zadziwia. Jest tak spokojna jak nigdy. Zje, ćwiczymy, pobawi sie godzine i sama zasypia. Bawi sie tez sama duzo. Wymieniam jej zabawki i pięknie jej idzie. Na rece biorę ja tylko do mycia, badania, ważenia i karmienia. Wiec sama w szoku jestem bo w domu to tak pięknie nie wyglądało... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
Ja w ciąży uważałam że będę kp aż do 18... Hmm no i tak po dwóch tygodniach pełnego kp zaczęłam kombinować - ostatecznie ściągam. W życiu bym nie pomyślała, że kp może być aż tak bolesne i że ja tego nie wytrzymam. Miałam byś taką mega eko matką, wózek miał być tylko dla tż, miałam nie chodzić z małym na początku do sklepów, a nasze spacery miały być dlugie i po lesie :P oczywiście tż miał się świetnie zajmować młodym, a ja miałam mieć świętą cierpliwość. No i smoczek. Miało go nie być. Tak jak i laktatora i butelki :P
#2903 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja też sama nie bardzo umie sie sama bawić, zaraz sie nudzi i zaczyna kwekać "matka płacą ci ze sie mną zajmujesz wiec dawaj - na podłogę" ![]() Cytat:
a my dziś na spontana pojechaliśmy do moich rodzicow bo nas na obiad zaprosili wiec ziemniaczki, sałatka i kurczak w sosie smietanowym z rozmarynem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z wielorazowkami, wszystkie zgodnie z zamiarem stosujecie czy ktoras dala sobie spokoj albo nie podjela mimo zamiarow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że wypad udany ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też mam obiekcje co do używanych butów, dostałam trochę ale raczej nie założę, chyba że będę mieć tak na przebranie, na chwilę do założenia Cytat:
![]() Za to myślałam że w dzień będzie sporo spał a tu zonk ![]() I myślałam że do porodu będziemy na złamanie karku jechać, a nie rozkminiac przez pół dnia czy to już poród czy nie ![]() No i ogólnie myślałam że wszystko będzie trudniejsze, że nie będę mieć na nic czasu a nie jest tak źle, no więc pozytywnie ![]() Już jesteśmy w domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Dziś w drodze powrotnej byliśmy w muzeum, bylo dużo schodów więc z wózkiem bez szans, no więc Mlodego w chustę i razem zwiedzalismy ![]() ![]() Za to w aucie ładnie spał przez większość czasu więc droga spokojna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojego macierzyństwa...teraz juz jest powiedzmy ze ok ![]() ![]() Co do porodu chciałam CC było CC zniosłam cudownie i jestem mega zadowolona. A tak ogólnie dziecko wprowadziło zamęt w moim uporządkowanym wiecznie zaplanowanym życiu..no ale bez niego byłoby nudno ![]() Podsumowując z dzieckiem da sie żyć i każdego dnia jest coraz lepiej co nie zmienia faktu że na kolejne NA PEWNO się nie zdecydujemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Jak ruda napisała, metale ciężkie ale z drugiej strony lepiej łososia niż tuńczyka bo tam podobno najwięcej.
Cytat:
Ja miałam w zamiarze, używać jak będzie większy, sensie od 3 czy 4 miesiąca, ale już wiem że tego robić nie będę. Dobrze, że wstrzymałam się z zakupem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Casaa ja sobie dałam jednak spokój
![]() ![]() Ja wiedziałam, że smoka dam jak tylko wrócimy ze szpitala, że butlą będzie dokarmiany i w tym celu kupiłam laktator (notabene mogłabym go wyrzucić do kosza bo jest beznadziejny). Jakoś wiedziałam, że będą gorsze dni, a ja będę miała dość. Jednak podziwiam się za tą taką mega cierpliwość czasem przy jego skrajnych wrzaskach. Także na tym polu nic bardzo mnie nie zdziwiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() W koncu fajna pogoda co? ![]() Tylko nie wiem jak tego malego bobka ubrac, ubralam go naprawde lekko a w foteliku i tak cala glowka mokra ![]() Ja przed porodem myslalam ze Olaf bedzie spal w lozeczku a nie z nami. Chociaz jest mi z tym dobrze i na razie nie zamierzam tego zmieniac ![]() Myslalam ze obejdzie sie bez smoka a jest z nami o 3 tygodnia zycia. Baby blues? Matko co to to w ogole jest? Ja? Nigdy! ![]() No a z pozytywnych to doswiadczylam na wlasnej skorze co to znaczy ze ktos jest dla mnie calym swiatem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko pospało w bujaku 40 min, obudziła się głodna i na cyca - po cycu na rogalu jeszcze godzinę pospała! A byliśmy dzisiaj w terenie - nad zalewem - prawie 3h, to spała chyba tylko z 20 min na tym spacerze. I zaliczyłam pierwsze karmienie w plenerze ![]() A ze łosoś tłusty... ale to zdrowy tłuszcz, dziecku w mózg idzie ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Ha! Keas, przypomniałaś mi - w życiu dziecko miało nie spać z nami, ba! Miało spać w drugim pokoju ![]() Ale Ewusia mówisz, że myślałaś że nie będziesz mieć na nic czasu a masz - a ja na odwrót, nie sadzilam że nic nie będę w stanie zrobić z dzieckiem.... teraz jest w zasadzie coraz lepiej, ale i tak mniej niż myślałam. Aha i myślałam że będę w chuście nosić, a na początku się bałam, a teraz Kornela różnie na to reaguje. A pozytywnie - myślałam, że będę gorzej znosić karmienia w nocy, a w zasadzie typowo nocne jest tylko jedno i szybko zasypiamy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.