Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 09:37   #2881
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny!

Kamilka no wlasnie ciekawe czy serio to ktos będzie analizowal czy tylko takie zawracane d y

Ruda właśnie moj na lozku tez sie nie chce przekrecac i całkiem mozliwe ze im jest za miekko.
To masz mala smieszke a udalo sie choc to zdjatko strzelic?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Tak, mamy foty

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie no przecież nie namawiam żebyś kladla na szafce! podłoga moim zdaniem jest spoko ale musisz asekurowac głowę bo jak furnie i przywali to skończy się płaczem..
Nie, no spoko. Na szafce i tak kładziemy bo ją tam wycieramy po kąpieli, tylko asekurujemy. A na podłodze położę na takiej piankowej macie, żeby właśnie łbem nie przywaliła.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Oczywiście zastój znowu mam! Szlag by to...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 09:56   #2882
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Czarna to sobie kobieta pewnie pomyślała "Boże, żeby moje takie nie było"
Nieee, ona w ciąży jeszcze, wiec pomyslala - "Moje NA PEWNO takie nie będzie"

A tak z ciekawości,moze taka dyskusja - co sobie wyobrażałyście w ciąży/przed ciążą, a co kompletnie nie ma pokrycia z rzeczywistością?

Ja na początek mogę pozytywnie Mój TŻ wstaje ok. 5:00 do pracy, jak bylam w ciazy to mowilam, ze mogę mu rano gotować owsiankę i będziemy pić razem kawę i jeść śniadanie, bo przecież I TAK BĘDĘ WSTAWAĆ
A w rzeczywistości wstaję 8-10, ok. 6:00 karmię ale kompletnie na śpiocha i w du.pie mam owsianki i kawy, bo marzę tylko o powrocie do lozka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 11:06   #2883
MietaZCytryna
Raczkowanie

Dotka, hehe dokładnie ja w ciąży byłam pewna, że moja na pewno nie będzie wrzeszczeć, bo będziemy się nią opiekować czule i z empatią i z wrażliwością reagować na jej potrzeby. A teraz, mimo całej czułości, empatii i wrażliwości na jej potrzeby i tak się drze jak opętana

No i ja w ciąży bałam się karmienia piersią, w sensie że na pewno będę miała z tym problemy (nie wiem do dziś czemu sobie to wkręcałam ), bardzo mi na kp zależało. A poszło nam praktycznie bezproblemowo (oprócz początkowego ciągłego cycozwisa), nigdy mnie to nie bolało, żadnych zastojów ani nic, a Młoda od razu pięknie ssała. Lubię karmić piersią To z pozytywów

No i zawsze sobie wyobrażałam że mi wody odejdą w nocy, obudzę tżta i pojedziemy sobie wesoło do szpitala a w rzeczywistości mi położna pęcherz przebiła, po 5h leżenia pod oxy...

My korzystamy z urlopu tżta i wczoraj milion spraw załatwialiśmy. M.in. znowu się zrujnowałam w tesco na dziale dziecięcym. Bardzo lubię ich ubranka, szczególnie chłopięce są piękne

Aaa i Młoda wczoraj pierwszy raz tak długo zarechotała aż łzy w oczach miałam, tak urocze to było

Kamilka, tradycyjnie zdrówka dla Was!

I pisałyście o podłodze. Moja tam spędza na kocyku spokojnie 3/4 czasu kiedy nie śpi cześć sama z zabawkami, ale dużo czasu jednak ze mną.
co Wasze dzieci robią jak nie śpią? Leżaczki? Bo zrozumiałam że ich nie kładziecie na podłodze.

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-05-03 o 11:31
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 12:15   #2884
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość

I pisałyście o podłodze. Moja tam spędza na kocyku spokojnie 3/4 czasu kiedy nie śpi cześć sama z zabawkami, ale dużo czasu jednak ze mną.
co Wasze dzieci robią jak nie śpią? Leżaczki? Bo zrozumiałam że ich nie kładziecie na podłodze.
moja spedza dużo czasu na podłodze ale ze mną, sama jedynie na macie jest w stanie wytrzymać moze 10 min?

poza tym lezy przy mnie na kanapie i sie bawimy albo ona sie próbuje bawic a ja siedze na kompie
do leżaczka odkładam tylko jak musze cos zrobic

Ja odwrotnie nigdy nie przypuszczałam że poród bede miec tak lekki a poczatki KP to bedzie dla mnie taka trauma
Nigdy nie pomyslałam że takie małe dziecko w dzień tak mało spi
No i z pozytywów nigdy nawet nie sniłam ze w wieku 2 msc bedzie mi przesypiac całe noce
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 12:47   #2885
kamilka
Zadomowienie

Moja leży ma podłodze- na macie dużej- tylko musze na tym zacząć kłaść cos w jednolitym kolorze bo ma nadmiar kolorów i zabawek na tym nie widzi.
Ja zawsze chciałam miec dziewczynkę zeby ubierać i stroić... I mam jeszcze większego ☠☠☠☠☠☠☠ca w tej kwestii niż wydawało sie ze miec bede. młoda należy do tych czystych i nieulewajacych, a ja i tak ja czesto przebieram
A poza tym?
Czasem patrze po prostu na nia i nie moge uwierzyć ze sie nam udało

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 13:03   #2886
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja byłam pewna ze lepiej sobie poradzę podczas porodu, że będę słuchać położnej, wszystko pójdzie pięknie i gładko. Co do opieki nad małym to nie wiele mnie zdziwiło no ale wiedziałam mniej więcej czego się spodziewać po Oli. A no i miałam nadzieję że nie będę tygrysem..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 14:12   #2887
czarnulax
Zakorzenienie

Oh, X jest taka fajna, bo ma 6 miesięcy i praktycznie już mleczka nie je, tylko na każdy posiłek coś innego. Oh, no i na noc dostaje coś tam i coś tam i ona przesypia całą noc, a Pola wam nie przesypia? No i zgadnijcie jaka rada?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Ja myślałam, że takie dziecko to więcej śpi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 15:30   #2888
kinga1701
Zakorzenienie

Malwi my zawsze jedziemy nocą, tylko sami wyjeżdżaliśmy ok 1 w nocy, raz jechaliśmy na dzień to była masakra, korki, korki i jeszcze raz korki, jechaliśmy dużo dłużej i mąż był bardziej zmęczony, bo zamiast dojechać przed nocą jechaliśmy jeszcze w nocy gdzie był już po całym dniu zmęczony, w rezultacie musieliśmy się zatrzymać 100 km przed domem bo już nie dawał rady, przespaliśmy się i dopiero dalej. Więc nam się strasznie przedłożyło. My normalnie jedziemy ok 12 godzin chyba, że jest pusto to ok 10, mamy do przejechania ok 1300 km. jedziemy praktycznie cały czas autostradą, w dzień jak nagle zacznie płakać to nie będzie możliwości zatrzymania się od tak, a wyjąć go podczas jazdy na autostradzie to nie bardzo. Licząc postoje z nim przypuszczam ok 1,5 do 2 godzin jeden to będziemy jechać i jechać. Dlatego chcemy jak najwięcej przejechać gdy mam nadzieje będzie spał.

Co mnie zaskoczyło: 1. że to aż taka radość gdy patrzysz na tą słodką buźkę, która się do Ciebie uśmiecha, 2. że jak odchodzą wody to raz ciach i rodzisz, a nie przez wywołanie po 25 godzinach, . 3. niemowlak tak mało śpi w dzień, 4. czas tak szybko leci 5. że ulewanie bywa tak straszne i męczące 6. że będę karmić tak długo, zakładałam ok miesiąca

Co do podłogi my nie spędzamy na niej w ogóle czasu bo jest strasznie zimna, póki nie kupię maty piankowej ( co do której nie mogę się zdecydować) pozostaje nam łózko i kanapa w między czasie trochę w leżaczku i kołysce.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2016-05-03 o 19:35
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 15:35   #2889
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Co mnie zaskoczyło: 1. że to aż taka radość gdy patrzysz na tą słodką buźkę, która się do Ciebie uśmiecha, 2. że jak odchodzą wody to raz ciach i rodzisz, a nie przez wywołanie po 25 godzinach. 3. niemowlak więcej śpi w dzień, 4. czas wolniej leci 5. że ulewanie bywa tak straszne i męczące 6. że będę karmić tak długo, zakładałam ok miesiąca.
O to to!

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

My mamy matke na podłodze i odkąd młoda lubi w niej bywać, to obecnie nawet na niej zasypia.
Stary 2016-05-03, 15:43   #2890
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja też myślałam że więcej śpi... no i myślałam że jak nie śpi to może sobie leżeć samo spokojnie bez konieczności ciągłego noszenia, gadania, stawania na uszach, żeby się nie znudziło. Bo mnie to najbardziej męczy - na macie 15 min, w bujaku 5, pod karuzelką 10... i kurna co dalej? Przecież na wesołe miasteczko jej nie wezmę, a ona ciągle się czymś nudzi :-(
Kurna, co tu więcej robić???

Stary 2016-05-03, 16:01   #2891
kinga1701
Zakorzenienie

Ruda o to też, każda zabawa na chwilę. Chociaż na macie te 40 min mi poleży, chociaż to też nie zawsze, w dzień łącznie jak dobrze pójdzie śpi ok 1,5 godziny, to coś z pozostała częścią dnia trzeba robić, książeczka, grzechotka, misio, taniec, śpiewanie, pokazywanie jak otwiera i zamyka się ręka itd

Czarna, mój też zasypia na macie, a czasami już śpi oczy zamknięte, a uderza w zabawki

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Co tam na obiad miałyście/będziecie mieć ? Nie mam pomysłu, coś z ryżem bym zjadła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 16:06   #2892
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja łosoś z piekarnika, ziemniaki i buraczki że słoika z lidla...

Stary 2016-05-03, 16:11   #2893
Dotka90
Zakorzenienie

Ja mialam piers z kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych, ziemniaczki i duszone pieczarki.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 16:14   #2894
Casaa
Zakorzenienie

Witamy z drogi powrotnej do centrali

Pobyt udany finansowo dla dzidka

Kamilka jak tam dzisiaj u Was?

Co mnie zaskoczylo? To, ze sie rozklejam jak Franek placze przy pobraniu krwi/szczepieniu chociaz robie postepy i ostatnio nie wylam nie wiedzialam, ze potrafie cale dnie bawic sie i wyglupiac, no i myslalam, ze przez nieprzespane noce bede sfrustrowana i agresywna, a tu calkiem ok to znosze

Zalaczam zdjecie zapakowanego bagaznika audi jest duza walizka, torba basenowa, wozek i bujaczek tiny oraz pkecak z kompem

Sorry za syf ale nam sie cos rozsypalo i nie sprzatnelismy

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

U nas na obiad byly nalesniki z maki pszenno kukurydzianej faszerowane fasola z czosnkiem i do tego sos smietanowo szpinakowy

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 16:18   #2895
MietaZCytryna
Raczkowanie

Czarna, to co dziś Pola dostanie pysznego na kolację?

Kinga, z tym czasem to Ci się dłuży czy szybko leci? mi często dni się dłużą, ale ogólnie czas leci b.szybko. Nie wierzę, że Młoda już ma prawie 3 miesiące
My dziś sobie z tż zrobiliśmy grilla w 2, więc były polędwiczki i pieczary z grilla, do tego sałatka pomidorowa strasznie się objadłam i zaraz jeszcze chyba ciastem dopchnę

Ruda, a może zabawki się jej znudziły? Moja ma 2 ulubione: motyla z lamaze i kostkę z rossmana i potrafi się sama nimi bawić z 30 minut. Łapie je, ładuje do buzi, gada z nimi, a często nawet walka tam odchodzi i ja zawsze jej daję jedną zabawkę na raz, to mi się wydaje że dłużej się pobawi tą jedną niż jak kilka nad nią powieszę. A tak to nam dzień mija zwykle na gadaniu śpiewam też czasami tańczę przed nią, udaje różne zwierzęta, pokazuje kontrastowe książeczki, obroty ćwiczymy. Jak marudzi ma macie, to przewracam na brzuch, to jeszcze z 15 minut się pogapi na świat no a jak już nic całkiem z leżących aktywności nie działa, to biorę na ręce i albo mieszkanie pokazuje albo puszczam muzę i tańczymy i tak nam schodzi

Ooo Casaa, z brakiem snu mam tak samo. Jak dziecka nie było, to jak spałam 6h to byłam mega niewyspana i wkurzona, a teraz jak 3 prześpię ciągiem to jestem w 7 niebie. Nadspodziewanie dobrzę to znoszę

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-05-03 o 16:22
Stary 2016-05-03, 16:23   #2896
kinga1701
Zakorzenienie

Cassa sporo Ci się tam jednak mieści. To my mamy kombi z dosyć dużym bagażnikiem i zastanawiam się jak się zapakujemy i już mi miejsca brakuje.

Mięta czas szybko leci, dopiero co rodziłam, a już ma ponad 4 miesiące, ale dni fakt czasami się dłużą, a zwłaszcza pół godziny od momentu jak maż dzwoni, że skończył pracę do czasu zanim dojedzie, o matko to trwa wieczność.

Ruda
łosoś z piekarnika , mogłabym go jeść codziennie ale mówią, że nie wolno.
Stary 2016-05-03, 16:40   #2897
Casaa
Zakorzenienie

Dlaczego nie wolno codziennie losia?

Kinga, malz zajmuje sie logistyka pakowania

Jeszcze do tych zaskoczen dzieciowych to mimo, ze zarzekalam sie, ze nie bede matka wariatka to jestem nia

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-05-03, 16:40   #2898
MietaZCytryna
Raczkowanie

Cytat:
Cassa sporo Ci się tam jednak mieści. To my mamy kombi z dosyć dużym bagażnikiem i zastanawiam się jak się zapakujemy i już mi miejsca brakuje.

Mięta czas szybko leci, dopiero co rodziłam, a już ma ponad 4 miesiące, ale dni fakt czasami się dłużą, a zwłaszcza pół godziny od momentu jak maż dzwoni, że skończył pracę do czasu zanim dojedzie, o matko to trwa wieczność.

Ruda
łosoś z piekarnika , mogłabym go jeść codziennie ale mówią, że nie wolno.
Ooo tak, te ostatnie 30 minut trwa najdłużej

Ja się jeszcze nigdy nie spodziewałam, że tyle z moim mężem będziemy mówić o kupie
Stary 2016-05-03, 16:49   #2899
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak!

mieta o jakiejś jajecznicy myślałam Z pieczarkami. Albo kiełbachą!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 17:25   #2900
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Oj tak, u mnie ta ostatnia godzina do powrotu małża dłuży się najbardziej...
Mięta, moja jeszcze ledwo w łapki coś łapie i nie bardzo trafia tym do buzi. Także zabawki na razie tylko wiszące na macie mają rację bytu. Zazwyczaj jakaś jedna konkretną się bawi, pod którą akurat leży. Ja też zmieniam jej miejsca pobytu - to przewijak, to mata, kanapa, bujak... ale jednak najdłużej czasem wytrzyma ok 20 - 30 min jak ma dobry dzień.

Z rzeczy o których myślałam w ciąży - planowałam długie spacery, a tu laska się buntuje. Myślałam że będzie spała na spacerach - a tu roznie bywa. Nie sadzilam w ogóle że będę kp, myślałam że po cc będzie z tym problem.
I tak jak wam - szybko zlecialo, aż prawie nie pamiętam tych pierwszych tygodni. A z drugiej strony dni potrafią się dłużyć. I bardzo mi głupio jak myślę - oby do pol roku bo wiem, że potem będę żałować, że tak szybko minęło.

Kinga, ja łososia też mogłabym codziennie. A pewnie nie polecają, bo metale ciężkie?

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Acha i jeszcze myślałam - baby blues? U mnie? Nieeeeee.... a miałam takiego mega baby bluesa, że moja matka myśli, że miałam lekka postać depresji hehehe
A doły i frustrację miewam do dzisiaj.

Stary 2016-05-03, 17:34   #2901
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze nigdy nie spodziewałam, że tyle z moim mężem będziemy mówić o kupie

Hahaha

CASAA u nas spokój... Swieto to nic sie nie dzieje... Czekamy do jutra. Moze juz beda wyniki krwi.
Malutka mnie zadziwia. Jest tak spokojna jak nigdy. Zje, ćwiczymy, pobawi sie godzine i sama zasypia. Bawi sie tez sama duzo. Wymieniam jej zabawki i pięknie jej idzie. Na rece biorę ja tylko do mycia, badania, ważenia i karmienia. Wiec sama w szoku jestem bo w domu to tak pięknie nie wyglądało...
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 17:56   #2902
hariett
Zadomowienie

Ja w ciąży uważałam że będę kp aż do 18... Hmm no i tak po dwóch tygodniach pełnego kp zaczęłam kombinować - ostatecznie ściągam. W życiu bym nie pomyślała, że kp może być aż tak bolesne i że ja tego nie wytrzymam. Miałam byś taką mega eko matką, wózek miał być tylko dla tż, miałam nie chodzić z małym na początku do sklepów, a nasze spacery miały być dlugie i po lesie :P oczywiście tż miał się świetnie zajmować młodym, a ja miałam mieć świętą cierpliwość. No i smoczek. Miało go nie być. Tak jak i laktatora i butelki :P

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 17:58   #2903
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Oh, X jest taka fajna, bo ma 6 miesięcy i praktycznie już mleczka nie je, tylko na każdy posiłek coś innego. Oh, no i na noc dostaje coś tam i coś tam i ona przesypia całą noc, a Pola wam nie przesypia? No i zgadnijcie jaka rada?

jaka? jaka? moze tez skorzystam
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja też myślałam że więcej śpi... no i myślałam że jak nie śpi to może sobie leżeć samo spokojnie bez konieczności ciągłego noszenia, gadania, stawania na uszach, żeby się nie znudziło. Bo mnie to najbardziej męczy - na macie 15 min, w bujaku 5, pod karuzelką 10... i kurna co dalej? Przecież na wesołe miasteczko jej nie wezmę, a ona ciągle się czymś nudzi :-(
Kurna, co tu więcej robić???
oj Ruda to widzę że mamy podobne dzieci
moja też sama nie bardzo umie sie sama bawić, zaraz sie nudzi i zaczyna kwekać "matka płacą ci ze sie mną zajmujesz wiec dawaj - na podłogę"
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

Kinga, ja łososia też mogłabym codziennie. A pewnie nie polecają, bo metale ciężkie?

łosoś jest bardzo tłustą rybą może o to chodziło też

a my dziś na spontana pojechaliśmy do moich rodzicow bo nas na obiad zaprosili wiec ziemniaczki, sałatka i kurczak w sosie smietanowym z rozmarynem
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 18:00   #2904
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Hahaha

CASAA u nas spokój... Swieto to nic sie nie dzieje... Czekamy do jutra. Moze juz beda wyniki krwi.
Malutka mnie zadziwia. Jest tak spokojna jak nigdy. Zje, ćwiczymy, pobawi sie godzine i sama zasypia. Bawi sie tez sama duzo. Wymieniam jej zabawki i pięknie jej idzie. Na rece biorę ja tylko do mycia, badania, ważenia i karmienia. Wiec sama w szoku jestem bo w domu to tak pięknie nie wyglądało...

Super oby tak dalej no i mam nadzieje, ze dlugo tam nie zabawicie

Dziewczyny z wielorazowkami, wszystkie zgodnie z zamiarem stosujecie czy ktoras dala sobie spokoj albo nie podjela mimo zamiarow?
Stary 2016-05-03, 18:08   #2905
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aa to przyjemna mieścinka, w zeszlym roku mamę i dziadka tam odwozilam

Ja bym chciala do tej Wawy tak na 3 dni jechac, ciekawe czy uda nam sie cos zwiedzic
Spokojnie coś zwiedzicie tylko tak 3 razy mniej niż bez dziecka

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
KRUSZYNKA siły ja migreny miałam od poczatku- jeszcze nie wiedziałam ze w ciazy jestem przez 4 mies. A pierwszy miesiąc to codziennie. Makabra

EWUSIA a to jeszcze skorzystacie zazdroszcze a tymczasem musze latać pod prysznic na drugi koniec szpitala

Pol godz przyjęli chłopca... Przez 20 min wył "ja chce do domu! Mama! Jedziemy!" Makabra, biedne dziecko, ojciec z nim zostaje a on wyje za matka. Uspokoili go troche. Teraz dali inhalator i wyje od nowa nie wspomnę o tym ze na całym oddziale go słychać bo akurat leży w sali otwartej- bez drzwi i budzi dzieci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Biedny

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ewusia najlepszego

Malwi o rany, współczuję...

Kinga ja bym nie budziła. Pola jak ją z jakiegoś powodu muszę obudzić jest zła. Bardzo zła.

Kruszynka współczuję. Też miałam cały II trymestr.

Kamilka biedny.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

My się dotlenialismy dziś nad morzem. Pogoda była cudna. Pola zadowolona. Ale w pewnym momencie już chyba miała za dużo wrażeń, bo oczka już tarla, powieki ciężkie i nie mogła zasnąć i taki wrzask się włączył że kobitka w ciąży się oglądała Mąż się śmiał że patrzy co ją czeka

Fajnie że wypad udany

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
też się zastanawiam bo my pod koniec wakacji mamy plan nad morze jechać - ok 700 km

Ewusia a jak rozwiazaliście sprawę spania Konradka? spi z wami czy łóżeczko turystyczne macie?

oby szybko sie uspokoił i dał wam spać w spokoju, biedne te dzieciaczki

niestety nadal ma
przy samym odbycie wyszedł jej taki jakby guzek
okazało się ze to jakas cysta, wypełniona płynem i mam to smarować maścią na hemoroidy za tydzien do kontroli
dobrze ze tym razem nie zaufałam diagnozie tesciowej bo mówiła ze to od odparzenia

mi chodziło o te jeden za drugim bo jedno dzieco siedzi w nich tak nisko, takie szerokie mi sie nie podobają

dostałam całą pakę ubrań od kuzynki, sliczne rzeczy szkoda ze na rozmiar 104 - troche poczekamy
no i druga siatę butów jakoś nie przekonują mnie używane buty mimo ze sama w takich chodziłam
Mamy łóżeczko turystyczne dostaliśmy od moich rodziców, przedwczesny prezent na chrzciny

Ja też mam obiekcje co do używanych butów, dostałam trochę ale raczej nie założę, chyba że będę mieć tak na przebranie, na chwilę do założenia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nieee, ona w ciąży jeszcze, wiec pomyslala - "Moje NA PEWNO takie nie będzie"

A tak z ciekawości,moze taka dyskusja - co sobie wyobrażałyście w ciąży/przed ciążą, a co kompletnie nie ma pokrycia z rzeczywistością?

Ja na początek mogę pozytywnie Mój TŻ wstaje ok. 5:00 do pracy, jak bylam w ciazy to mowilam, ze mogę mu rano gotować owsiankę i będziemy pić razem kawę i jeść śniadanie, bo przecież I TAK BĘDĘ WSTAWAĆ
A w rzeczywistości wstaję 8-10, ok. 6:00 karmię ale kompletnie na śpiocha i w du.pie mam owsianki i kawy, bo marzę tylko o powrocie do lozka
Ja też wyobrażalam sobie że będę wstawać bladym świtem po nieprzespanej nocy a prawie nigdy tak nie mam
Za to myślałam że w dzień będzie sporo spał a tu zonk
I myślałam że do porodu będziemy na złamanie karku jechać, a nie rozkminiac przez pół dnia czy to już poród czy nie
No i ogólnie myślałam że wszystko będzie trudniejsze, że nie będę mieć na nic czasu a nie jest tak źle, no więc pozytywnie

Już jesteśmy w domu nie miałam neta dziś, więc tyyle nadrabiania

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Dziś w drodze powrotnej byliśmy w muzeum, bylo dużo schodów więc z wózkiem bez szans, no więc Mlodego w chustę i razem zwiedzalismy oczywiście nie spał tylko oglądał razem ze mną wszystko
Za to w aucie ładnie spał przez większość czasu więc droga spokojna

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 18:09   #2906
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witamy z drogi powrotnej do centrali

Pobyt udany finansowo dla dzidka

Kamilka jak tam dzisiaj u Was?

Co mnie zaskoczylo? To, ze sie rozklejam jak Franek placze przy pobraniu krwi/szczepieniu chociaz robie postepy i ostatnio nie wylam nie wiedzialam, ze potrafie cale dnie bawic sie i wyglupiac, no i myslalam, ze przez nieprzespane noce bede sfrustrowana i agresywna, a tu calkiem ok to znosze

Zalaczam zdjecie zapakowanego bagaznika audi jest duza walizka, torba basenowa, wozek i bujaczek tiny oraz pkecak z kompem

Sorry za syf ale nam sie cos rozsypalo i nie sprzatnelismy

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

U nas na obiad byly nalesniki z maki pszenno kukurydzianej faszerowane fasola z czosnkiem i do tego sos smietanowo szpinakowy

Wyslane z Lumia920.
Do Audi się musi zmiescic:p aktualnie wózek zajmuje teraz mój cały bagażnik...
Cytat:
Dlaczego nie wolno codziennie losia?

Jeszcze do tych zaskoczen dzieciowych to mimo, ze zarzekalam sie, ze nie bede matka wariatka to jestem nia

Wyslane z Lumia920.
Mój mąż jakby poukładal to na pewno bez przyczepki by się nie obyło.

Co do mojego macierzyństwa...teraz juz jest powiedzmy ze ok poczatkowe 3 miesiące obiecywali ze dziecko spi...owszem nie kłamali lecz w naszym przypadku z cyckiem w buzi.. druga sprawa z założenia nie chciałam kp miało być mm bez żadnych prób, Wy ciotki wizazowe "zmusilyscie" mnie do karmienia - nie chciałam być gorsza skoro wszystkie tak zachwalaly i innej opcji nie brały pod uwagę. Nie powiem teraz sobie chwale ale dni i tak odliczam i NIE ZAPOMNĘ początków kiedy wisiał cala dobę
Co do porodu chciałam CC było CC zniosłam cudownie i jestem mega zadowolona.
A tak ogólnie dziecko wprowadziło zamęt w moim uporządkowanym wiecznie zaplanowanym życiu..no ale bez niego byłoby nudno)
Podsumowując z dzieckiem da sie żyć i każdego dnia jest coraz lepiej co nie zmienia faktu że na kolejne NA PEWNO się nie zdecydujemy
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 18:11   #2907
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
.
Jak ruda napisała, metale ciężkie ale z drugiej strony lepiej łososia niż tuńczyka bo tam podobno najwięcej.

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja w ciąży uważałam że będę kp aż do 18... Hmm no i tak po dwóch tygodniach pełnego kp zaczęłam kombinować - ostatecznie ściągam. W życiu bym nie pomyślała, że kp może być aż tak bolesne i że ja tego nie wytrzymam. Miałam byś taką mega eko matką, wózek miał być tylko dla tż, miałam nie chodzić z małym na początku do sklepów, a nasze spacery miały być dlugie i po lesie :P oczywiście tż miał się świetnie zajmować młodym, a ja miałam mieć świętą cierpliwość. No i smoczek. Miało go nie być. Tak jak i laktatora i butelki :P
Zapomniałam o smoczku u nas też miało nie być, a teraz wyjść bez smoczka się nie da.

Cytat:
Dziewczyny z wielorazowkami, wszystkie zgodnie z zamiarem stosujecie czy ktoras dala sobie spokoj albo nie podjela mimo zamiarow?
Ja miałam w zamiarze, używać jak będzie większy, sensie od 3 czy 4 miesiąca, ale już wiem że tego robić nie będę. Dobrze, że wstrzymałam się z zakupem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 18:18   #2908
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Casaa ja sobie dałam jednak spokój za dużo zachodu jednak by było
Ja wiedziałam, że smoka dam jak tylko wrócimy ze szpitala, że butlą będzie dokarmiany i w tym celu kupiłam laktator (notabene mogłabym go wyrzucić do kosza bo jest beznadziejny). Jakoś wiedziałam, że będą gorsze dni, a ja będę miała dość. Jednak podziwiam się za tą taką mega cierpliwość czasem przy jego skrajnych wrzaskach. Także na tym polu nic bardzo mnie nie zdziwiło.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 18:32   #2909
keas
Raczkowanie

Hej

W koncu fajna pogoda co?
Tylko nie wiem jak tego malego bobka ubrac, ubralam go naprawde lekko a w foteliku i tak cala glowka mokra

Ja przed porodem myslalam ze Olaf bedzie spal w lozeczku a nie z nami. Chociaz jest mi z tym dobrze i na razie nie zamierzam tego zmieniac
Myslalam ze obejdzie sie bez smoka a jest z nami o 3 tygodnia zycia.
Baby blues? Matko co to to w ogole jest? Ja? Nigdy! A byl i to konkretny...
No a z pozytywnych to doswiadczylam na wlasnej skorze co to znaczy ze ktos jest dla mnie calym swiatem
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 19:01   #2910
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
jaka? jaka? moze tez skorzystam

oj Ruda to widzę że mamy podobne dzieci
moja też sama nie bardzo umie sie sama bawić, zaraz sie nudzi i zaczyna kwekać "matka płacą ci ze sie mną zajmujesz wiec dawaj - na podłogę"

łosoś jest bardzo tłustą rybą może o to chodziło też

a my dziś na spontana pojechaliśmy do moich rodzicow bo nas na obiad zaprosili wiec ziemniaczki, sałatka i kurczak w sosie smietanowym z rozmarynem
Nooooo... najgorsze, że czasem NIC nie pasuje.... Nawet noszenie na rękach :-(

Moje dziecko pospało w bujaku 40 min, obudziła się głodna i na cyca - po cycu na rogalu jeszcze godzinę pospała!
A byliśmy dzisiaj w terenie - nad zalewem - prawie 3h, to spała chyba tylko z 20 min na tym spacerze. I zaliczyłam pierwsze karmienie w plenerze

A ze łosoś tłusty... ale to zdrowy tłuszcz, dziecku w mózg idzie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ha! Keas, przypomniałaś mi - w życiu dziecko miało nie spać z nami, ba! Miało spać w drugim pokoju

Ale Ewusia mówisz, że myślałaś że nie będziesz mieć na nic czasu a masz - a ja na odwrót, nie sadzilam że nic nie będę w stanie zrobić z dzieckiem.... teraz jest w zasadzie coraz lepiej, ale i tak mniej niż myślałam.

Aha i myślałam że będę w chuście nosić, a na początku się bałam, a teraz Kornela różnie na to reaguje.

A pozytywnie - myślałam, że będę gorzej znosić karmienia w nocy, a w zasadzie typowo nocne jest tylko jedno i szybko zasypiamy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości