|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie byłam dobra w opowiadaniu o sobie
Czekamy z mężem na synka, w środę kończę 25 tydzień i już nie możemy się doczekać Termin porodu z usg połówkowego mamy wyznaczony na 17 sierpnia i powoli zbieramy się do kompletowania wyprawki, dlatego od paru dni zaczytuję się w Waszych wypowiedziach i tylko wypatruję, co przyda się u mnie |
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To gratuluję synka. Wybraliście imię?
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
A Powiedz, Twoje są dwuowodniowe? U mnie na to wygląda dzięki Bogu ale dr. tak się troszkę wahał :/
Trojaczki urodzone 24.10.2016 Edytowane przez justyna183 Czas edycji: 2016-05-03 o 18:03 |
|
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
Dobra Dusza Wszystkiego Najlepszego Krefetka Ale bym zjadła taką wate cukrową mmmm pychości :P Tija super że już tylko 100 dni ci pozostało Każda z nas zbliża sie do uragnionego dnia U mnie troszke lepiej w piątek byłam u ginekologa prywatnie tego co Wam wspominałam ,do niego miałam skierowanie na patologie do Zielonej ale bliżej było mi pojechac do niego do jego gabinetu, wypisał mi dodatkowo SlowMag b6 ,Vit D3 2000j 3x 1 tabl, calcium na wzmocnienie kręgosłupa ,poradził mi zamiast chleba na śniadanie sałatke grecką i od 4 dni cukier mi nie skacze mam maksymalnie po śniadaniu 100 i moge jeśc tą sałatkę dowoli co bardzo mnie cieszy, zrobil usg mały byl bardzo ruchliwy bo byłam po 2 śniadaniu niestety trszke sie zmartwiłam bo zmierzył brzuszek i jesteśmy na górnej granicy masektomii bo wazy 950 gram juz a był to 24t4d więc jak na wiek ciąży dużo, uspokoił mnie bo powiedział jak cukry unormujemy to i mały będzie normalnie przybierał na wadze ,mam nadzieje ze na kolejnej wizycie kontrolnej 21.05 będzie poprawa i nie będziemy już na tej górnej granicy ehhh ,dodał że cukry mam ładne tylko śniadanie trzeba unormować i obejdzie sie bez insuliny,więc z tego jestem na razie zadowolona,ale wyżeczeń robie co nie miara,nic nie tyje wręcz schudłam 500 gram, trzymam się zasad dla mojego Synka zrobię wszystko ...Jutro jade na wizyte do Zielonej Góry do dietetyka i diabetloga w przychodni gdzie zajmują sie specjalnie kobietami w ciąży z cukrzycą zobaczymy co mi tam powiedzą,ponoć mam dostac nowy glukometr . Ale sie rozpisałam masakra ,każdej z osobna wysyłam pozdrowienia i buziaki
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Łoo dziewczyny właśnie wróciliśmy z Komunii
Obżarliśmy się tak że ledwo siedzimy Teraz będę nadrabiać wątek
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziewczyny to będą małe klony, nie mogę się doczekac, aż je zobaczę
|
|
|
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak przechodzisz ciążę? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
DobraDuszo
Spełnienia marzeń żeby mąż zawsze tak dbał, żeby ciąża przebiegała lekko i przyjemnie oraz dużo uśmiechu na każdy dzień! Tija Najbliższą przyzwoitą porodówkę mam jakieś 60km dalej, więc myślę że nie tak źle. Wszystkiego naj z okazji studniówki!! Uczciliście to jakoś? Florence Spróbuję z tą wodą z solą, dziękuję a jak Twoje zdróweczko? Pierniku Jak nie będzie poprawy to na pewno pójdę do lekarza. Jutro mam szkołę rodzenia i zależy mi żeby tam dotrzeć. Jest nadzieja, bo zdecydowanie lepiej się czuję niż rano. Scoiatael i kasia_ruda Musze spróbować z ta Islą. Dzięki!
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-03 o 18:29 |
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Hej... Nie zaglądałam przez 4 dni kiedy to wylegiwałam się na plaży bo pogoda nad naszym morzem była super a tu 23 strony... nie nadrabiam bo i tak nie dam rady zwłaszcza że padam na twarz po drodze powrotnej do tego nie dane mi było dzisiaj pospać... może jutro was doczytam... pochwalę się swoim"urlopowym" brzuszkiem...już 24 tydzień... niebawem stuknie mi 100 dni... po tym weekendowym obżarstwie wejdę jutro na wagę , przypuszczam ze będzie ze 2 kg na plusie...
|
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wygląda na to że magnez pomógł
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-03 o 18:37 |
||||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś rano zaatakował skurcz. Całe życie mam z tym problem, mimo mg i potasu.
|
|
|
|
#3044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że cukry powoli się normują. Synek też zwolni na masie Cytat:
Taak, pokłóciliśmy się z TŻtem Ale już rozejm ![]() Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze się ucieszyłam bo miałam okazję podpytać byłą bratową jak ze szpitalem bo rodziła w lutym tam gdzie ja zamierzam
I jest bardzo zadowolona, lekarze wszystko dokładnie sprawdzali, warunki super (np. kanapa dla osoby towarzyszącej więc może zostać na noc, pojedyncze sale, do tego z łazienką) więc super
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
tija93
Ja juz czuje jak moj portfel robi sie pusty. Dzisiaj przepatrzyłam jakie mam juz ciuszki dla Maksa i moglabym kupić pare najmniejszych rozmiarów bo zebrałam wiele na 3-6 miesiecy, a malo na 0-3. Tiny Baby mam 2 pajacyki i body i sie zastanawiam czy kupowac wiecej czy wystarczy tych najmniejszych. Muszę jeszcze czapeczki i skarpetki kupić. Oprócz pajacyków, body, czapeczek i skarpetek potrzeba czegos jeszcze z tych podstawowych ubran ? Bo koszulki i spodenki bede ubierala dopiero na 3-6 miesiecy. Wczesniej to chyba nie ma sensu. Chce zakupic jak najmniej teraz, a pozniej dokupic wedle potrzeby. Niby patrze na listy wyprawkowe, ale zaczynam się gubic. Mój mózg nie moze dzialac na pelnych obrotach i nie mogę sie skupić :/ |
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę sie ze u Ciebie juz lepiej. Z Twojego wpisu bije entuzjazm wiec zakładam ze watpliwości i lekki stan depresyjny odszedł na razie w zapomnienie. Oby tak dalej ! |
|
|
|
|
#3048 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje zdrówko w porządku, dziękuję! Trzymam kciuki za poprawę u Ciebie. Cytat:
Fajnie, że pogoda ładna na wyjeździe.Cytat:
![]() Właśnie podjechałam do rodziców, chciałam pożyczyć od mamy marynarkę na wesele, na które wybieram się w sobotę, jakąś żeby pasowała do zakupionej ostatnio sukienki. Okazało się przy przymiarce, że sukienka już jest trochę za mała, kiepsko się układa na tyłku, kiedy jest rozciągnięta na brzuchu. Tak mi brzuchol niespodziewanie wywaliło. Ale mama pożyczyła mi inną swoją sukienkę, która leży idealnie, więc jestem uratowana.
|
||||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie szaleje z ilością, wolę na bieżąco kupować po porodzie Ja poczułam ulgę jak kliknęłam zamówienie z gemini, sporo z listy mi odeszło ![]() Usiądź nad listą i zrób ją pod siebie inspirując się tymi internetowymi
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duza ilosc rzeczy do kupienia mnie przytłacza. Cały czas cos sortuję i organizuje. To chyba juz tryb "wicia gniazdka". |
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3052 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
U nas też dziś burzowo, co chwilę pada. W takiej pogodzie ciśnienie się zmienia i głowa mnie zaczęła boleć :/ na razie jestem twarda, może przejdzie (albo wytrzymam do spania )Zasłodzona też jestem bo byliśmy u rodziny na kawie i tyle ciasta! i do tego słodkie soki... Jak się jest przyzwyczajonym do picia głównie wody to potem ciężko w gościach bo każda szklanka soku to jak kolejny kawałek ciasta Teraz już w domku i można odpoczywać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój mi to samo zrobił aniula - super że cukry się normują i uda się je ogarnąć samą dietą teraz już będzie tylko lepiej licytowałam pakę ubrań ale mnie przelicytowali ![]()
|
|
#3053 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja widzę,że mój brzuch też wystrzelił... ojjj tak ..ja wczoraj uzupełniłam zakupy apteczne i już chyba mam wszystko z tego działu..poza tymi dziwnymi majtami / podpachami poporodowymi..nie jestem na to gotowa..kliknełam nawet inhalator tłokowy z funkcją nebulizatora zgodnie z sugestią Kasi_Rudej.. |
||||||
|
|
|
#3054 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do porodu to kurdee serio dajesz nadzieję, że da się to przeżyć i nie musi to być koszmar ![]() Cytat:
![]() No ale zapewne było to źle zrobione .... Cytat:
Sto lat !! No a w tej telewizji to serio wyczucia nie mają. Jak mogą takiej informacji nie podać? ![]() Cytat:
![]() Jedynie na prywatnej porodówce ale tam poród 2500zł to po pierwsze a po drugie niestety nie ma tam oddziału ratunkowego i tym bym sie już stresowała Cytat:
Kuzynka męża rodziła w Niemczech i po 24h użyli właśnie próżnociągu. Ona tego nie przedstawia jako koszmar. Wręcz jak coś co w końcu pozwoliło wyjść dzidziusiowi omijając cc. No ale mały miał właśnie dużo siniaczków i wylewów krwi pod skórą ![]() Końcowo się wszystko zagoiło ale mały nie wyglądał dobrze po porodzie ![]() Ps. Oby żadnej to nie spotkało. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki !!
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak treningu.. nie masz wyjścia, ale musisz nabyć wprawy w zakupach ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- ja też rozważałam prywatną porodówkę, ale cena 6tys.. szpital kliniczny naprzeciwko w razie czego.. 2,500zł to bym chyba przeszła się jednak zobaczyć przynajmniej.. |
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może też bym coś kliknęła na Gemini, też jestem trochę przytłoczona, bo prawie nic nie mam, chciałabym poczuć ulgę. ![]() Cytat:
Ech te brzuchy. ![]() Ja już się witałam z gąską dziś na jednej licytacji ciuszków, ale w ostatniej chwili sprzedający wycofał ofertę. ;/ |
||
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biore magnez wiec nie wiem skad sie to bierze. Strasznie niewygodne uczucie.U nas w nastepne dni ma byc coraz cieplej , 18 stopni w piątek. Normalnie szał. Moze wreszcie wiosna przyjdzie.
|
||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobię fotkę i wrzucę do oceny.
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
W "moim" szpitalu takie warunki się dobre zrobiły po paru nieciekawych akcjach okołoporodowych znanych w całej Polsce
chyba się zarząd szpitala w końcu przestraszył i wzięli się do roboty bo z 2 - 3 lata temu chyba bym jechała do innego ale teraz jak ktoś rodzi to chwali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

No pewnie, napisz coś o sobie. 
powodzenia Wam życzę i oby Twoja trójka siedziała w brzuchu jak najdłuzej, tak jak i moje dziewczyny u mnie 

bo wazy 950 gram juz a był to 24t4d więc jak na wiek ciąży dużo, uspokoił mnie bo powiedział jak cukry unormujemy to i mały będzie normalnie przybierał na wadze ,mam nadzieje ze na kolejnej wizycie kontrolnej 21.05 będzie poprawa i nie będziemy już na tej górnej granicy ehhh ,dodał że cukry mam ładne tylko śniadanie trzeba unormować i obejdzie sie bez insuliny,więc z tego jestem na razie zadowolona,ale wyżeczeń robie co nie miara,nic nie tyje wręcz schudłam 500 gram, trzymam się zasad dla mojego Synka zrobię wszystko ...

Ale wygląda na to że magnez pomógł 
hihi mam nadzieję, że chodzi Ci o sam czas trwania porodu, bo do samego rozwiązania jeszcze mi się nie spieszy 

<3
Biore magnez wiec nie wiem skad sie to bierze. Strasznie niewygodne uczucie.
chyba się zarząd szpitala w końcu przestraszył i wzięli się do roboty bo z 2 - 3 lata temu chyba bym jechała do innego ale teraz jak ktoś rodzi to chwali