Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 20:26   #1801
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
3 tyg temu zjadlam jajecznice i od razu malego wysypalo. Ona twierdzi ze nie powinno sie calkowicie odrzucac ( w makaronach i ciastach itd mam jesc) a im mniej przetworzone tym bardziej uczulaja. Ale jakbym wykluczyla calkowicie to potem jakby maly dostal np jajko to by mogl w wstrzas wpasc przy alergii ( jakos tak tlumaczyla) To co nam zabronila to chyba taki standard przy podejrzeniu azs. Cytrusy tez mi zabronila jesc. Sorki ze tak nieskladnie napisalam, ale pisze z tel na spacerze. Moja pediatra np wymyslila zebym synkowi smarowala buzie mascia steryd elocom. Pare lat temu mi kazali nia smarowac i tak sobie twarz zalatwilam ze pol roku sie leczylam, nigdy w zyciu bym nalemu nia buzi nie posmarowala. Dermatolog tez powiedzial ze nie wolno
hmm... ja jednak jestem szczęśliwa, że moja alergolog wyznaje zasadę wykluczyć tylko alergen. I przy starszej córce i obecnej jem wszystko poza mlekiem. Przy czym przy starszej unikałam każdego produktu w którym było mleko, bo reagowała odrazu i nieciekawie, nie do końca z tego wyrosła, mało tego mamy teraz alergie wziewne Mam nadzieję, że młodsza z tego wyrośnie.
Mam też szczęście do pediatrów, bo nie przepisują mi sterydów na takie zmiany i również oboje (2 różnych mam do córek ) nie kazali więcej odstawić. Jednak mimo wszystko wyznaję zasadę, że od alergii są specjaliści, więc chodzimy do alergologa.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 21:18   #1802
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Taaa wozki. Bylam dzis w sklepie i co. Okazuje sie ze wszystkoe jakie sa z przekładana raczka czy siedzisksiem sa do d. Goscc zachwalal baby jogger city mini.
Ale jeszxze do jednego sklepu pojade i zobacze co tam powiedza. Nie wiem jak wytrzymam jesCze pare miesięcy z tym klocem nieskretnym :-\
A co masz za wozek ? Ja w weekend sprzedaje mojego podwójnego , u nas sie nie sprawdził Karolinka juz nie chce do wozka ,tylko duży wydatek był . I tez sie rozglądam za wózkiem
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 21:41   #1803
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
A co masz za wozek ? Ja w weekend sprzedaje mojego podwójnego , u nas sie nie sprawdził Karolinka juz nie chce do wozka ,tylko duży wydatek był . I tez sie rozglądam za wózkiem
Voyager ligero deltim...
Stary 2016-05-03, 22:22   #1804
wykalacka
Zadomowienie

Dobry wieczór! .
Dzisiaj u mnie do połowy dnia była piękna prawie letnia pogoda. Dobrze, że rano, a nie po obiedzie pojechaliśmy do dużego parku, pochodzilismy, polezelismy, lody zalicxone i na obiad do domu
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 22:43   #1805
siasia13
Rozeznanie

Kaaasi u mnie cheat day to piątek A dzisiaj to był cheat day poza programem bo kurcze coś mnie to gardło boli
Poza tym to u nas skok, mała wisiał dzisiaj na cycu rano 2 godziny, potem od 11:30 do 2:30, potem od 4 do 7:40 i od 9 do 22:30 Klekajcie narody co to będzie jutro
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 23:10   #1806
marciar7
Zakorzenienie

O ja siasia ale dlugo :-\ moje cycki to flaki. Boje sie co bedzie jak zabraknie pokarmu?co ja jej niby dam jak ona nic nie chce?ale przeciez nie moze tak nagle zabraknac.. Masakra no takoe flaki ze az skora soe zmarszczyla :-\
Stary 2016-05-04, 01:11   #1807
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Kaaasi u mnie cheat day to piątek A dzisiaj to był cheat day poza programem bo kurcze coś mnie to gardło boli
Poza tym to u nas skok, mała wisiał dzisiaj na cycu rano 2 godziny, potem od 11:30 do 2:30, potem od 4 do 7:40 i od 9 do 22:30 Klekajcie narody co to będzie jutro
Oj biedna oby bardziej Ciebie nie rozłożyło może jutro tak wisieć nie będzie

Cytat:
O ja siasia ale dlugo :-\ moje cycki to flaki. Boje sie co bedzie jak zabraknie pokarmu?co ja jej niby dam jak ona nic nie chce?ale przeciez nie moze tak nagle zabraknac.. Masakra no takoe flaki ze az skora soe zmarszczyla :-\
Może masz ten kryzys ? Wcześniej już tak było ?

Cycamy gdzie są wszyscy ?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 02:27   #1808
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Oj biedna oby bardziej Ciebie nie rozłożyło może jutro tak wisieć nie będzie

Może masz ten kryzys ? Wcześniej już tak było ?

Cycamy gdzie są wszyscy ?

Co prawda Ja nie cycam a butelkuje

Właśnie wychylila 200 mm

Mam nadzieje ze w końcu zaśnie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 04:53   #1809
NanaR
Zadomowienie

Witam się i ja z rana mega wyspana mały spał od 21 do 5:15 mam nadzieję że to nie jakiś niepokojący objaw w każdym razie wietrzymy teraz dupke po nocy w pompku i sobie gada. Może i spał by dłużej ale musiałam mleko odciągnąć bo cyce mi pekaly.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 05:43   #1810
Aagaciorek
Zadomowienie

Heja! Was nadrobic, to dopiero wyzwanie

Vivien, jestes wielka, super ze przygarnelas tego kociaka

Marciar, u mnie na biuscie skora przesuszona i smaruje olejem kokosowym, tak jak i reszte ciala,

Co do wypadania wlosow, to u mnie juz sie zaczelo, ale nie jakos bardzo dramatycznie.

Paula, ja bym tam Mijki nie wybudzala. Niech spi, a Ty korzystaj. U nas nadal 3 pobudki na cyca, a rano ta ostateczna o 5.30 ostatnio, olaboga!! To chyba polski klimat tak na Artusia wplywa Na szczescie tz rano z malym sie bawi, a ja jeszcze kimam

Umowilam malego na pierwsze usg bioderek, bo jeszcze nie mial, a siebie do gina na przeglad, bo jeszcze nie bylam

Pogoda dopisuje, to sobie spacerujemy sporo, nie to co w Norge, gdzie pizga non stop. Wczoraj bylo spanko u tesciow na podworku, potem spacer do lasu, a na koncu grill i to wszystko z malym <3 Przez pierwsze 3 dni byl placzliwy z nadmiaru wrazen, a wczoraj prawie aniolek

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-04, 05:54   #1811
wykalacka
Zadomowienie

Aagaciorek a na długo zostajecie? Dzisiaj podobno ma być gorsza pogoda, a tak to wiosna w pełni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 06:20   #1812
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej! My pod wczoraj wieczora już w domu ahhh że ten czas tak szybko mija jak się gdzieś wyjedzie... Agata - auto super! Nam też by się przydało 7 os., ale póki co nie zamierzam zmieniać powiem Wam że pakowanie 3 dzieci na weekend to niezła jazda! Do tego gondola, hulajnogi itd. Ale dajemy rade

Pisałyście o spaniu. Moja królewna też jest łaskawa i budzi się o 3,4,5 - zależy o której zaśnie. Oby jej się tylko to nie zmieniło, bo pamiętam że chłopcy budzili mi się i co 45 min w okolicy 7 mcy. Minęło, ale bylo strasznie... Pewnie jakiś skok wtedy jest.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Aahaciorek -miłego wypoczynku!
Stary 2016-05-04, 06:48   #1813
badzia987
Wtajemniczenie

Dziewczyny- wiem, że pisałyście, że dzieci ładują piąstki do buzi... U mnie jest to samo i jest też namiętne ssanie kciuka... U Małej tego nie było.

Krzyś ssie kciuka jak jest śpiący, jak się w trakcie drzemki przebudzi i po drzemce i jak jest taki znudzony i lekko śpiący. Odsuwam mu z buzi tego kciuka ale to syzyfowa praca. Niby w piszą żeby się nie martwić i powinno przejść do 5-6 miesiąca no ale to jeszcze kupa czasu. On tak słabo ma te drzemki, że nie zawsze zdąże mu obciąć paznokcie i się uraża w dziąsła i oczywiście płacze.

Macie jakieś sposoby? Oczywiście smoczek jest pe...
A po drzemce to tak mlaska tym kciukiem, że w całym mieszkaniu słychać .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 07:47   #1814
wykalacka
Zadomowienie

Nie wiem co poradzić, bo u nas jeszcze nie doszedł do kciuka, narazie same piąstki wcisma i smmakuje
Stary 2016-05-04, 07:53   #1815
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Nie wiem co poradzić, bo u nas jeszcze nie doszedł do kciuka, narazie same piąstki wcisma i smmakuje
Moja tez tylko piastki wkłada póki co

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-04, 08:32   #1816
Paumyd
Raczkowanie

A moj najbardziej lubi palec wskazujący i środkowy, a najlepiej dwa na raz
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 08:36   #1817
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

A co tu tak cicho jest ?

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-04, 09:00   #1818
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
No co ty nie skończy się tak poprostu. Ja też nie dokarmiam, chce żeby się pokarmu narobiło żebym potem nie musiała cały czas dokarmiac. No i tak sobie cycamy od rana
Tz zaraz wróci to go wyślę na spacer a ja sobie pobiegne bo piękna mamy pogodę.
A i żeby nie było to moje obydwie dziewczyny mają zapalenie spojówek a M jeszcze katar
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 09:00   #1819
lamia12344
Rozeznanie

Aleście nastukały przez 2 dni... Miałam zero czasu nawet na czytanie. W poniedziałek grillowanie przez całe popołudnie, wczoraj rozjazdy od rana...

Zuza znowu się popsuła. W dzień drzemki po 10 min, budzi się i drze że śpiąca. Wieczorem zasypia ładnie za to jak zacznie urządzać stękania koło 3 to mam pospane Czyżby skok :-o Skończyła 11 tyg wczoraj....

Dziś neonatolog. Morfologia wyszła jej już lepsza to może będzie ostatnia wizyta

Gratulacje dla wszystkich ochrzczonych Super że wszystko udane

Idę zrobić sobie twarz coby ludzi nie straszyć na mieście...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 09:14   #1820
Lola2828
Zadomowienie

Hej przy porannej kawce! U nas dzisiaj gorsza noc już się chyba przyzyczaiłam do dobrego 😛 pobudki co 2-3 h wyspala się w dzień na spacerze od 1 a potem na podwórku piłam kawkę z koleżanką i ta spała w najlepsze do prawie 18 😂 więc siłą rzeczy w nocy jej się spać nie chciało 😂 za to matka chciała odpocząć od nadmiaru wrażeń i wczorajszego zdołowania 😳 Siasia zdrówka dla całej rodzinki 😘😘 Lamia mam nadzieję że to tylko skok i Zuzia wróci jako kochany aniołek już niebawem, dobrze że wyniki już lepsze 😘 Paula jak tam plaga mrówek opanowana?
Stary 2016-05-04, 09:56   #1821
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Aagaciorek a na długo zostajecie? Dzisiaj podobno ma być gorsza pogoda, a tak to wiosna w pełni
Zostajemy prawie do konca maja, tz wykorzystuje swoj tacierzynski, lacznie ma 10 tyg
Stary 2016-05-04, 10:27   #1822
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej przy porannej kawce! U nas dzisiaj gorsza noc już się chyba przyzyczaiłam do dobrego 😛 pobudki co 2-3 h wyspala się w dzień na spacerze od 1 a potem na podwórku piłam kawkę z koleżanką i ta spała w najlepsze do prawie 18 😂 więc siłą rzeczy w nocy jej się spać nie chciało 😂 za to matka chciała odpocząć od nadmiaru wrażeń i wczorajszego zdołowania 😳 Siasia zdrówka dla całej rodzinki 😘😘 Lamia mam nadzieję że to tylko skok i Zuzia wróci jako kochany aniołek już niebawem, dobrze że wyniki już lepsze 😘 Paula jak tam plaga mrówek opanowana?

O szok to pospala w dzień
U mnie dzisiaj 25 stopni jux jest - opalać się można

Lola
Tż kupił proszek na mrówki ale jeszcze nie rozłożył bo nie było kiedy ale od dwóch dni nie widziałam ani jednej

Ale i tak trutke rozlozy

Czekam na koleżankę bo dzisiaj mnie odwiedza i idziemy na długo spacer

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-04, 10:37   #1823
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No co ty nie skończy się tak poprostu. Ja też nie dokarmiam, chce żeby się pokarmu narobiło żebym potem nie musiała cały czas dokarmiac. No i tak sobie cycamy od rana
Tz zaraz wróci to go wyślę na spacer a ja sobie pobiegne bo piękna mamy pogodę.
A i żeby nie było to moje obydwie dziewczyny mają zapalenie spojówek a M jeszcze katar
A u mnie od wczoraj ciągle pada - chyba nawet na spacer nie wyjdę..

Zdrówka dla dziewczyn!
Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Zostajemy prawie do konca maja, tz wykorzystuje swoj tacierzynski, lacznie ma 10 tyg
O super!

Ale jestem mega głodna - dzisiaj mały wyjątkowo nie chce sobie przysnac na dłużej od 6 rano, zwykle jeszcze do 9 a pot 10-11 sobie pospi. Chyba wpakuje go w chustę i w końcu cos zjem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 10:42   #1824
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
hmm... ja jednak jestem szczęśliwa, że moja alergolog wyznaje zasadę wykluczyć tylko alergen. I przy starszej córce i obecnej jem wszystko poza mlekiem. Przy czym przy starszej unikałam każdego produktu w którym było mleko, bo reagowała odrazu i nieciekawie, nie do końca z tego wyrosła, mało tego mamy teraz alergie wziewne Mam nadzieję, że młodsza z tego wyrośnie.
Mam też szczęście do pediatrów, bo nie przepisują mi sterydów na takie zmiany i również oboje (2 różnych mam do córek ) nie kazali więcej odstawić. Jednak mimo wszystko wyznaję zasadę, że od alergii są specjaliści, więc chodzimy do alergologa.
Hmm powiedz skąd bierzesz przepisy na ciasta i dania bez nabiału? Podziel się Wcześniej mnie to nie interesowało, ale u nas doszło do tego,że pediatra orzekła,że Zonia ma sapki. I może to być na tle alergii, najpewniej skaza białkowa, kazała dla sprawdzenia odstawić na 3 tygodnie.Tak właściwie to u nas problemów z brzuszkiem nie ma, kupy ok, jedynie policzki trochę suche bywają. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Bo też czytałam,że sapki po prostu znikają jak dziecko się spionizuje.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Moja tez tylko piastki wkłada póki co
U nas były próby z kciukiem, ale zdecydowanie piąstka wygrywa.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Tusia poszła dzisiaj do przedszkola, po tak długiej przerwie myślałam,że będzie potrzebować więcej czasu na przyzwyczajenie się, a tu niespodzianka, super poszło No, to teraz już będę mogła wygospodarować czas na ćwiczenia jak Zonia będzie spać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 10:44   #1825
agaczilla21
Zakorzenienie

Wykalacka a Twój Janek taki absorbujacy ze nie ma szans żeby sobie poleżał a Ty zebys zjadła? Z ciekawości pytam...bo mój Patryś sie przyzwyczaił ze nie jestem na jego wyłączność...ze ja tez potrzebuje zjeść, iść do wv itd...no i ze starsze tez mnie potrzebują...wiec po trochu kilka razy dziennie leży na łóżku. A jak ćwiczę to kładę go do bujaczka na te 15 minut i on patrzy na mnie jak na glupola 😉

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2016-05-04 o 10:47
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 11:00   #1826
Vivien26
Rozeznanie

Czesc kobietki

Wpadam pokazac Wam cos slodkiego...ten widok rozczulil mnie totalnie

Juz wiem ze ten kotek bedzie czescia naszej rodziny....nie potrafilabym go oddac.Wydawaloby sie i na poczatku troche tego sie balam ze takie malenstwo skrzywdzone bedzie raczej chcialo unikac czlowieka ze strachu,ze bedzie wycofane a co sie stalo? Rano mialczal zebym go pomyziala jak zaczelam to tak sie wyginal ze az czaswm sie przewracal.A taki widok zobaczylam jak polozylam Vivi na lozku , poszlam po pampersa i wrocilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462356014081.jpg (76,5 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-05-04 o 11:01
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 11:01   #1827
Vivien26
Rozeznanie

Napil sie,pojadl,oczka ma wyczyszczone i zakrapiane 3 razy dziennie i zrobil sie zupelnie inny kicius

Jedynie kiedy mi przykro to jak widze ze przysysa sie do takiego polarowego koca...tak jakby szukal cyca ,wtedy widze ze teskni sa mama

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2016-05-04 o 11:03
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 11:24   #1828
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wykalacka a Twój Janek taki absorbujacy ze nie ma szans żeby sobie poleżał a Ty zebys zjadła? Z ciekawości pytam...bo mój Patryś sie przyzwyczaił ze nie jestem na jego wyłączność...ze ja tez potrzebuje zjeść, iść do wv itd...no i ze starsze tez mnie potrzebują...wiec po trochu kilka razy dziennie leży na łóżku. A jak ćwiczę to kładę go do bujaczka na te 15 minut i on patrzy na mnie jak na glupola 😉
Właśnie nie, normalnie zostaje sam np. W łóżeczku i patrzy na karuzelę, dzisiaj coś mu się odmieniło. Ale może mija, bo teraz usunął jak zwykle
Stary 2016-05-04, 12:32   #1829
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie, normalnie zostaje sam np. W łóżeczku i patrzy na karuzelę, dzisiaj coś mu się odmieniło. Ale może mija, bo teraz usunął jak zwykle
no to ufff...bo myslałam ze Ty biedna nie jesz kiedy jestes glodna tylko kiedy Wacpan Jan raczy wydac zezwolenie

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2016-05-04 o 12:34
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 14:15   #1830
NanaR
Zadomowienie

A propo złotych rad co do naszych Maleństw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462367700449.jpg (72,5 KB, 7 załadowań)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości