Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-04, 20:36   #3211
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zapytaj o to gina na kolejnej wizycie, te zastrzyki można podać też później. Mój gin ma dużo bliźniaczych ciąż, bo one przy in vitro się zdarzają dość często, więc ja mu ufam i skoro tak mówi, to kupuję i biorę. Chyba to w niczym nie szkodzi, więc może warto się upomnieć.
Już wszystko wiem Zapytam lekarza ale zapewne powie że dopóki wszystko jest w porzadku to nie ma co podawać. Myślałam że to jakiś standard w ciąży mnogiej.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:38   #3212
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie mam cukrzycy! Mam wręcz niski cukier. Wniosek - nie mogę ograniczać cukru

Wstyd się przyznać, ale to nie było autokorekta

Przepraszam Jeszcze masz kilka ładnych tygodni by nadrobić kilogramy
Brawo za cukier
A Orgia wybaczona - w sumie mogę być Orgią

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Skomplikowana ta Wasz historia ale najważniejsze że dobrze się kończy
Witam w klubie, ja też wolę starszych mój TŻ jest starszy o 11 lat

Nie wiem czy to Cie pocieszy, moja waga startowa była 60 w 1trym schudłam 5 kg i dopiero ostatnio zaczynam wracać do swojej pierwotnej wagi. Dziś rano ważyłam 59,8 kg a wczoraj zaczęłam 25 tydzień. Co lekarz powiedział na brak przyrostu wagi?

Wczoraj robiliśmy grilla, był mój brat z rodziną i mama (tata jest na kolejnej chemii) na szczęscie udało się nam zdążyć przed deszczem. Zrobiłam to ciasto Kinder Country, nie wiem kto polecał ale dziękuję bo pyszne!
Która wybiera się jutro do Lidla? Ja jadę walczyć o termometr i T-shirt ciążowy w paseczki. Myślicie że emerytki rzucą się też na ubrania ciążowe?

A mój dzieć to tak zaczął kopać ostatnio że niedługo dziurę w brzuchu mi zrobi
A mozna zapytać, ile lat miałaś, jak się poznaliście?
Trzymam za tatę
Ja i mój budyń ciążowy pojechaliśmy do Lidla w poniedziałek i się wykłócałam z panem, że w internetach te rzeczy dla dzieci i ciążowe miały być od 02/05

Cytat:
Ja po wizycie, szyjka 44 mm, dziewczynki ok, standardowo jedna odrobinę mniejsza, ale w granicach normy te różnice między nimi. Łożysko niestety zostalo w pozycji brzeżnie przodującej i to się już raczej nie zmieni (6 tyg już kontrolujemy i nie rusza się). Powiedziałam lekarzowi, że nic nie wiem o tym powikłaniu, nie czytałam, żeby się nie denerwować. Stwierdził, że dobre podejście mam, wszystko, co muszę wiedzieć to "zakaz współżycia, zakaz dźwigania, a przy najmniejszym krwawieniu do szpitala". Tego się trzymam i mie dokształcam się w temacie. Nie potrzeba ni hardcorowych historii z forów. Za dwa tygodnie wizyta i dostanę ten zastrzyk sterydowy na rozwój płuc.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Super, że dziewczynki rosną No i odpoczywaj dużo

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Zamówiliśmy dziś wózek, do odbioru najszybciej 14.07 więc mam nadzieję że tyle wytrzymamy... Bedziemy wtedy w 37tc...
I kupiliśmy na miejscu foteliki Maxi Cosi Cabrofix bo znając moje szczęście to znowu by nie było...
A jaki zamówiliście w końcu?

Przyszła mi paczka z ciuszkami z Alledrogo i mam mocne postanowienie nic już nie kupować bo już trzy półki zajmują i to bardzo głębokie...jak sobie pomyslę, że muszę to wszystko wyprać i wyprasowac, to mi się L4 odniechciewa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki_szafa.jpg (137,1 KB, 29 załadowań)
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:41   #3213
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Już wszystko wiem Zapytam lekarza ale zapewne powie że dopóki wszystko jest w porzadku to nie ma co podawać. Myślałam że to jakiś standard w ciąży mnogiej.

Bo chyba duża większość jednak je dostaje. Mam dwie koleżanki, które były w ciąży bliźniaczej (chodzące do innych ginów niż mój) i obie dostały zastrzyk w 26 tyg. Dlatego też ja o niego tak dopytywałam w szpitalu juz dawno temu. A dziś gin sam o tym wspomniał. No nic, tak jak pisałam, podstawa to zaufanie do swojego lekarza. Ja mojemu ufam w 100% i robię wszystko tak, jak zaleca.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Jezu jak ja się cieszę, że ogarnęłam kwestię wyprawki przed dzisiejszą wizytą, teraz bałabym się takiego wysiłku. A tak mam z głowy.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:42   #3214
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Brawo za cukier

Trzymam za tatę
Ja i mój budyń ciążowy pojechaliśmy do Lidla w poniedziałek i się wykłócałam z panem, że w internetach te rzeczy dla dzieci i ciążowe miały być od 02/05

Przyszła mi paczka z ciuszkami z Alledrogo i mam mocne postanowienie nic już nie kupować bo już trzy półki zajmują i to bardzo głębokie...jak sobie pomyslę, że muszę to wszystko wyprać i wyprasowac, to mi się L4 odniechciewa
Weź, bo mi się wkręci i będę tak do Ciebie pisać

Biedny pan z Lidla

Ciuszków to Ty masz duuużo
Stary 2016-05-04, 20:47   #3215
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak zacznę bardziej świrować to przestanę dla bezpieczeństwa pisać tutaj

Ja mogę napisać co dzisiaj do mnie przyszło

- płatki kosmetyczne
- patyczki higieniczne z ogranicznikiem
- podkłady na łóżko
- gaziki jałowe
- pampersy
- krem z filtrem
- olej ze słodkich migdałów
- linomag A+E
- alantan zielony
- lanoline
- żel do mycia z hippa
- lek na gorączkę
- szczotkę i grzebień do włosów
- obcinaczki do paznokci
- Frida
- kubeczek do karmienia
- rzeczy do laktatora (butelkę, lejek i mebranki)
- termometr
- matki siatkowe

Wsio

Nie brałam podkładów poporodowych, bo dostane w szpitalu. Wkładki laktacyjne i chusteczki nawilżające kupię w rossmannie.
Dziękuję :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:52   #3216
Orange_tree1
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za przytoczenie swoich list z gemini. Sama muszę się w końcu za to zabrać i juz sobie zrobilam screny z Waszych.
Przeżyłam dzisiejszy dzień w pracy. Jest to sukces. Byłam na masażu a w sumie na rehabilitacji z moim biodrem a jutro idę na relaksacyjną część
Natomiast w pt jadę na szkolenie a później będzie impreza szkoleniowa hmm dziwnie mi tam będzie jak ani nie będę mogła pić ani nawet zapalić ani za bardzo tańczyć
No ale zabieram męża ze sobą to mi mam nadzieje potowarzyszy

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam dzięki za kciuki

Wizyta udana, moja gin szczęśliwa, że tak dobrze idzie moja ciąża .
Jedyne co to dostałam żelazo na poprawę wyników.

o to może się coś zmieniło, daj znać jak się czegoś dowiesz tak z ciekawości chce wiedzieć bo ja ZZO to na pewno nie, bardziej boje się tej igły niż porodu

super majówka moja też udana

oo mam podobnie, w Krk byliśmy we włoskiej knajpce, objadłam się strasznie. W pon zjadłam tyle domowej pizzy, że umierałam z przejedzenia a we wtorek był grill poprosiłam męża żeby mi ograniczył jedzenie bo umrę z przejedzenia

fajnie, że wizyta udana. Waga malusia. U mnie po długim weekendzie obżarstwa 6+
za wizytę

Dam znać co się tam w eskulapie dowiem, kurde ja też mam obawy co do igły ale miałam już takie kłucie i przeżyłam a jak pomyślę o tej wyżynającej się główce z opisu Tiji to czuję obawy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:54   #3217
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja kupiłam w gemini kosmetyki pielęgnacyjne dla dziecka tj olejek ze słodkich migdałów, płyn do kąpieli hipp, maść na odparzenia linomag,
2 preparat do pielęgnacji brodawek,butelkę jedną, podkładkę pod prześcieradło, teraz w innej aptece zamówiłam inhalator, gaziki jałowe, wodę morską i sól fizjologiczną, patyczki do uszu, woreczki na pieluchy, mydło naturalne w kostce, olej ze słodkich migdałów, pieluchy tetrowe, wcześniej zamawiałam aspirator do nosa, szczotkę, do obcinania paznokci, płatki mydlane do prania.. więcej nie pamiętam..

7

ciśnienie to pewnie efekt stresu, ja miewam na wizytach wyższe, już się boję jakie będzie jutro..ostatnio miałam 150/100 ale w domu mierzę 4x dziennie i jest w porządku..
dobrze,ze nie musisz być przykuta do łózka, ale pewnie i tak myśli będą przy każdej aktywności czy to nie za dużo...

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

nie, no nie krępuj się
ja czekam na ciąg dalszy efektów Twojego postu małżeńskiego
Dziękuję będę robić listę :-P

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Ja po wizycie, szyjka 44 mm, dziewczynki ok, standardowo jedna odrobinę mniejsza, ale w granicach normy te różnice między nimi. Łożysko niestety zostalo w pozycji brzeżnie przodującej i to się już raczej nie zmieni (6 tyg już kontrolujemy i nie rusza się). Powiedziałam lekarzowi, że nic nie wiem o tym powikłaniu, nie czytałam, żeby się nie denerwować. Stwierdził, że dobre podejście mam, wszystko, co muszę wiedzieć to "zakaz współżycia, zakaz dźwigania, a przy najmniejszym krwawieniu do szpitala". Tego się trzymam i mie dokształcam się w temacie. Nie potrzeba ni hardcorowych historii z forów. Za dwa tygodnie wizyta i dostanę ten zastrzyk sterydowy na rozwój płuc.

Synka pięknie trzyma
Super, że z dziewczynkami wszystko dobrze :-*
a Ty taka opanowana w necie można różne rzeczy przeczytać...
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 20:58   #3218
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Też byłam w pn w lidlu. Ledwo wyrwałam się z pracy co nie było łatwe. Pod sklepem ludzi było max mimo, że byłam koło 11. Ledwo miejsce znalazłam na parkingu. Wpadam do środka i nerwowo biegałam między koszykami szukając ubranek dziecięcych Dopiero zobaczyłam znajomą Panią co tam pracuje i mówię do niej : "A gdzie ubranka dla dzieci" a ona: "ale to dopiero od czwartku" wkurzyłam się, wzięłam maliny i pojechałam z powrotem do pracy w duchu klnąć na mój kalafior ciążowy
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:08   #3219
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Baby Jogger City Mini Double GT kolor czarny

Ale ciuszków!!!

Cytat:
Bo chyba duża większość jednak je dostaje. Mam dwie koleżanki, które były w ciąży bliźniaczej (chodzące do innych ginów niż mój) i obie dostały zastrzyk w 26 tyg. Dlatego też ja o niego tak dopytywałam w szpitalu juz dawno temu. A dziś gin sam o tym wspomniał. No nic, tak jak pisałam, podstawa to zaufanie do swojego lekarza. Ja mojemu ufam w 100% i robię wszystko tak, jak zaleca.

Przejrzałam sobie fora, laski różnie piszą, ale na ogół dostają po 30tc. Ja na razie nie panikuję, zapytam lekarza i zobaczę co mi powie

Stary 2016-05-04, 21:09   #3220
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Ale ciuszków!!!

Przejrzałam sobie fora, laski różnie piszą, ale na ogół dostają po 30tc. Ja na razie nie panikuję, zapytam lekarza i zobaczę co mi powie

Do tego wózka bedziesz miała gondole?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:10   #3221
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Do tego wózka bedziesz miała gondole?
też mnie to zaciekawiło
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:24   #3222
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tak, spacerówki kładzie się na płasko i wkłada gondole- nosidełka. Mam ten sam wózek dla dziewczyn, też czarny

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

O tak

Stary 2016-05-04, 21:25   #3223
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Nie mam cukrzycy! Mam wręcz niski cukier. Wniosek - nie mogę ograniczać cukru
To nadrabiaj kilogramy szczuplasie
U mnie prawdopodobnie będzie to samo Zawsze jestem przy dolnej granicy, krzywą będę robić w ciągu najbliższego miesiąca więc się okaże :P

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Miałam problem z ciśnieniem dziś na wizycie bo 140/80 ale zawsze było okej więc narazie się tym za bardzo nie przejął ale dla świętego spokoju będę mierzyć w domu..
Zawsze jak wlatuję biegusiem z parkingu do gabinetu to mam jeszcze wyższe, pomimo że normalnie mam dość niskie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Która wybiera się jutro do Lidla? Ja jadę walczyć o termometr i T-shirt ciążowy w paseczki. Myślicie że emerytki rzucą się też na ubrania ciążowe?

A mój dzieć to tak zaczął kopać ostatnio że niedługo dziurę w brzuchu mi zrobi
Ja się wybieram, mam nadzieję, że przeżyję to starcie w drodze po leginsy ciążowe

Mój momentami też się tak ostatnio zachowuje, nawet raczył wczoraj pokopać tatusia (w końcu!)

Cytat:
Zgadzam się z lekarzem, że dobre podejście. Czasem jak się człowiek naczyta o różnych rzeczach, to zaczyna się zastanawiać, czy w ogóle się poruszać wolno
Dobrze, że wszystko ok na wizycie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Też byłam w pn w lidlu. Ledwo wyrwałam się z pracy co nie było łatwe. Pod sklepem ludzi było max mimo, że byłam koło 11. Ledwo miejsce znalazłam na parkingu. Wpadam do środka i nerwowo biegałam między koszykami szukając ubranek dziecięcych Dopiero zobaczyłam znajomą Panią co tam pracuje i mówię do niej : "A gdzie ubranka dla dzieci" a ona: "ale to dopiero od czwartku" wkurzyłam się, wzięłam maliny i pojechałam z powrotem do pracy w duchu klnąć na mój kalafior ciążowy
Też sobie ubzdurałam, że 2.05 i pojechałam. Dopchać się do czegokolwiek to porażka taki tłok. Dwa dni sklepy zamknięte, to trzeba przecież zrobić zapasy, jakby wojna się zbliżała Przecież z głodu umrą jak między dwoma wolnymi dniami tylko jeden będą sklepy otwarte

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:25   #3224
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Tak, spacerówki kładzie się na płasko i wkłada gondole- nosidełka. Mam ten sam wózek dla dziewczyn, też czarny

właśnie wydawał mi się podobny do Twojego

no wypaśne fury będą miały te Wasze maluchy
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:25   #3225
kasia_ruda
Zakorzenienie

Justynkie, ile zapłaciłaś za wózek?

Stary 2016-05-04, 21:29   #3226
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynkie, ile zapłaciłaś za wózek?

Z tego co widze na zdjęciach to można te gondole wpiąć bezpośrednio do ramy
http://www.blizniaki.waw.pl/160-baby...gondolami.html

Wyszło nam 3850 zł za wózek, 2 gondole, folię i pałąk. Drogo, w necie byłoby nawet do 500 zł taniej. No ale nigdzie nie ma tego wózka, obdzwoniłam wszystkie sklepy. W internecie mogę zamówić teraz z dostawą na lipiec ale muszę zapłacić 100% kwoty. W sklepie zapłaciłam 200 zł zaliczki. W razie czego przepadnie mi tylko 200 zł. Czekać do lipca nie ma co bo babka w sklepie mówiła że podobno juz jest spora lista u dystrybutora i może być tak że za miesiąc już cała dostawa będzie zarezerwowana...

Stary 2016-05-04, 21:30   #3227
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Brawo za cukier

Trzymam za tatę

Dużo odzieży, super!

Cytat:
Dzięki dziewczyny za przytoczenie swoich list z gemini. Sama muszę się w końcu za to zabrać i juz sobie zrobilam screny z Waszych.
Przeżyłam dzisiejszy dzień w pracy. Jest to sukces. Byłam na masażu a w sumie na rehabilitacji z moim biodrem a jutro idę na relaksacyjną część
Natomiast w pt jadę na szkolenie a później będzie impreza szkoleniowa hmm dziwnie mi tam będzie jak ani nie będę mogła pić ani nawet zapalić ani za bardzo tańczyć
No ale zabieram męża ze sobą to mi mam nadzieje potowarzyszy

za wizytę

Dam znać co się tam w eskulapie dowiem, kurde ja też mam obawy co do igły ale miałam już takie kłucie i przeżyłam a jak pomyślę o tej wyżynającej się główce z opisu Tiji to czuję obawy

To fajnie, że jesteś wymasowana, też się znowu powinnam zapisać.
Dziwnie tak być na imprezie z "ograniczeniami", ale też na pewno będzie fajnie jak mąż będzie Ci towarzyszył.

Cytat:

Ale ciuszków!!!

Fajny wózek.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:31   #3228
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Też sobie ubzdurałam, że 2.05 i pojechałam. Dopchać się do czegokolwiek to porażka taki tłok. Dwa dni sklepy zamknięte, to trzeba przecież zrobić zapasy, jakby wojna się zbliżała Przecież z głodu umrą jak między dwoma wolnymi dniami tylko jeden będą sklepy otwarte
Uff czyli nie byłam jedyna

Ja pojechałam sobie w sobotę po rzeczy na grill-a to dopiero się działo w sklepach. W mięsnym stałam z 20min w kolejce, w piekarni to samo... jakaś masakra. Przecież to był jeden dzień wolny i znów wszystko otwarte.
Dwóch gości się pobiło na ulicy bo jeden z nich mnie "wpuścił" z wyjazdu z paringu na główną, a ten co był za nim wyskoczył z auta i zaczął wyzywać a końcowo okładać gościa który był dla mnie taki uprzejmy. Kurffy leciały jedna za drugą, goście jak dwa koguty a u każdego z nich w aucie dzieci i nosy przy szybach i patrzą co ojcowie odburdlają ... no powiem Wam byłam w szoku, ale z tego natłoku gości w weekend majowy zapomniałam o tym napisać
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:33   #3229
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co widze na zdjęciach to można te gondole wpiąć bezpośrednio do ramy

http://www.blizniaki.waw.pl/160-baby...gondolami.html

Wyszło nam 3850 zł za wózek, 2 gondole, folię i pałąk. Drogo, w necie byłoby nawet do 500 zł taniej. No ale nigdzie nie ma tego wózka, obdzwoniłam wszystkie sklepy. W internecie mogę zamówić teraz z dostawą na lipiec ale muszę zapłacić 100% kwoty. W sklepie zapłaciłam 200 zł zaliczki. W razie czego przepadnie mi tylko 200 zł. Czekać do lipca nie ma co bo babka w sklepie mówiła że podobno juz jest spora lista u dystrybutora i może być tak że za miesiąc już cała dostawa będzie zarezerwowana...

Ale spacerówki nie da się chyba wypiąć (tak mi się wydaje, na tyle, na ile się nim bawiłam), one są z ramą razem. Kurcze, ale masakra cenowa trochę. Ja dzięki temu koledze mialam za 2200 plus wysyłka, też z pałąkiem i gondolami już. On właśnie pracuje w tym biznesie wózkowym i ostrzegał przed czekaniem na tegoroczną ofertę. Oby dojechał Wam na czas.
Stary 2016-05-04, 21:34   #3230
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

To fajnie, że jesteś wymasowana, też się znowu powinnam zapisać.
Dziwnie tak być na imprezie z "ograniczeniami", ale też na pewno będzie fajnie jak mąż będzie Ci towarzyszył.

Zobaczymy jaką przyjmie strategię czy mojego towarzysza czy uzna, że ma wjazd na imprezowanie
Trzymam kciuki by smaków nie podłapał
Rano mamy jechać prosto ze szkolenia w Milówce dalej na jakaś wycieczkę więc liczę, że będzie oszczędny z piciem jako kierowca na drugi dzień
No chyba, że wmanewruje mnie w rolę kierowcy
Postaram się nie dać !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:35   #3231
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Jezu jak ja się cieszę, że ogarnęłam kwestię wyprawki przed dzisiejszą wizytą, teraz bałabym się takiego wysiłku. A tak mam z głowy.

Macie już WSZYSTKO ? Wow, to ja w polu jeszcze lekko ale wiadomo, przy oczekiwanej dwójce to i szybciej pewnie się pojawią i ciężej by się robiło zakupy z podwójną wagą np. w czerwcu

Cytat:
Suuuuper wózek, zastanawiałam się poważnie nad Baby Jogger City Elite, ale koszt tego wózka z gondolą (która wyjątkowo mi się nie podoba) plus dodatkowy koszt za wszelkie akcesoria których brakuje w komplecie zdecydowały że bierzemy inny. Ale ten podwójny super wybór !

My jeszcze nie kupiliśmy wózka, w czerwcu chcemy zamówić i ogólnie w czerwcu do końca miesiąca chcemy już całą wyprawkę zamknąć Tak aby upalny lipiec był już tylko na wypoczynek i spędzanie ostatnich tygodni we dwójkę . Kupujemy Chicco Trio Activ3 - 3 kołowiec z gondolą, spacerówką, fotelikiem i bazą - 4gwiazdkowe . Co mnie bardzo cieszy to fakt, że moi rodzice dokładają nam do niego prawie połowę kwoty, a i rodzice partnera coś wspominali o dorzuceniu się .

Mam problem z łóżeczkiem...
Rodzina partnera uparła się żeby wysłać nam ich łóżeczko - od początku byłam przeciwna, bo wiedziałam że pewnie i tak mi się nie spodoba - już wtedy miałam kilka upatrzonych typów. Narzeczony jednak zamiast stanowczo powiedzieć, że nie dzięki - mamy już upatrzone albo poprosić o zdjęcia tego ich łóżeczka, pozwolił im wysłać z Niemiec w paczce tego kota w worku . Łóżeczko przyszło, złożyliśmy i niestety totalnie mi się nie podoba , do tego jest większe niż chciałam (140x70) więc zabierze więcej miejsca którego mamy niewiele, no i odpada wtedy materacyk lateksowy z ikei... Partner teraz boi się rodzinie powiedzieć, że łóżko mi nie pasuje i wszyscy myślą że jest nie rozpakowane jeszcze, bądź też w rozmowie przez tel. jak wspominam że w czerwcu czekają nas zakupy to wspominają "no, ale łóżeczko już jest" ... Narzeczonemu jest głupio się przyznać, za to ja nie mam zamiaru trzymać tego łóżeczka , ale i nie chcę im tłumaczyć dlaczego go nie chcę (facetowi wiadomo pasuje bo czemu nie) mega nie komfortowa sytuacja...
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:36   #3232
kasia_ruda
Zakorzenienie

http://www.bobowozki.com.pl/wozki-bl...ratis-2971.php

My chyba o trochę innych modelach rozmawiamy.

Stary 2016-05-04, 21:36   #3233
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale spacerówki nie da się chyba wypiąć (tak mi się wydaje, na tyle, na ile się nim bawiłam), one są z ramą razem. Kurcze, ale masakra cenowa trochę. Ja dzięki temu koledze mialam za 2200 plus wysyłka, też z pałąkiem i gondolami już. On właśnie pracuje w tym biznesie wózkowym i ostrzegał przed czekaniem na tegoroczną ofertę. Oby dojechał Wam na czas.
A ona nie jest na zatrzaski wpinana? Bo jak to zdjęcie by zrobili... Mi się ta opcja z wersją spacerową + gondole w ogóle nie podoba, myslałam że można to wypiąć...
Poza tym ta spacxerówkę można prac to chyba i wypiąć można

edit: przejrzałam instrukcję, siedziska są demontowalne. Kasia a Ty masz GT czy ten drugi?

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2016-05-04 o 21:40
Stary 2016-05-04, 21:36   #3234
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Noo Kasia to miałaś niezłe szczęście z tym kumplem bo cena bez takich znajomości szokuje trochę a gdzie tam jeszcze reszta podwójnych wydatków
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:41   #3235
tabitabi
Raczkowanie

kasia_ruda a wy jaki kupiliście wózek dla dziewczyn ? Mój brokuł mi chyba usunął te info ze świadomości

Tija - byłam dzisiaj w TK Maxx i u nas nie było tych toreb skip hop już wcale ale za to kupiłam dwa kocyki .
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:41   #3236
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Uff czyli nie byłam jedyna

Ja pojechałam sobie w sobotę po rzeczy na grill-a to dopiero się działo w sklepach. W mięsnym stałam z 20min w kolejce, w piekarni to samo... jakaś masakra. Przecież to był jeden dzień wolny i znów wszystko otwarte.
Dwóch gości się pobiło na ulicy bo jeden z nich mnie "wpuścił" z wyjazdu z paringu na główną, a ten co był za nim wyskoczył z auta i zaczął wyzywać a końcowo okładać gościa który był dla mnie taki uprzejmy. Kurffy leciały jedna za drugą, goście jak dwa koguty a u każdego z nich w aucie dzieci i nosy przy szybach i patrzą co ojcowie odburdlają ... no powiem Wam byłam w szoku, ale z tego natłoku gości w weekend majowy zapomniałam o tym napisać
Chamieje nam społeczeństwo Myślałam, że taka chołota i buractwo to tylko w mojej okolicy Dzisiaj robiliśmy małe zakupy remontowe dla rodziców, to w pewnym momencie (akurat ja robiłam za kierowcę) powiedziałam TŻowi, że w kolejnym sklepie kupujemy siekierę i jak trafimy na kolejnego imbecylo-chama to wysiądę i zabiję Jak tak patrzę na zachowanie niektórych ludzi na drodze to samochody pozabierać, bo strach wśród takich się poruszać Chamstwo chamstwem popychane, a jakiekolwiek przejawy kultury są tak czasem tępione, że aż się słabo człowiekowi robi.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:42   #3237
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Mam problem z łóżeczkiem...
Rodzina partnera uparła się żeby wysłać nam ich łóżeczko - od początku byłam przeciwna, bo wiedziałam że pewnie i tak mi się nie spodoba - już wtedy miałam kilka upatrzonych typów. Narzeczony jednak zamiast stanowczo powiedzieć, że nie dzięki - mamy już upatrzone albo poprosić o zdjęcia tego ich łóżeczka, pozwolił im wysłać z Niemiec w paczce tego kota w worku . Łóżeczko przyszło, złożyliśmy i niestety totalnie mi się nie podoba , do tego jest większe niż chciałam (140x70) więc zabierze więcej miejsca którego mamy niewiele, no i odpada wtedy materacyk lateksowy z ikei... Partner teraz boi się rodzinie powiedzieć, że łóżko mi nie pasuje i wszyscy myślą że jest nie rozpakowane jeszcze, bądź też w rozmowie przez tel. jak wspominam że w czerwcu czekają nas zakupy to wspominają "no, ale łóżeczko już jest" ... Narzeczonemu jest głupio się przyznać, za to ja nie mam zamiaru trzymać tego łóżeczka , ale i nie chcę im tłumaczyć dlaczego go nie chcę (facetowi wiadomo pasuje bo czemu nie) mega nie komfortowa sytuacja...
O kurde faktycznie głupia sytuacja
Nie zazdroszczę ... kurde nieraz z takich prezentów wychodzą niezłe jaja No i teraz nie wiem jak wybrnąć hehe cobyście nie zrobili ktoś będzie nie zadowolony powiedzcie, że mimo chęci nie wlazło i musieliście mniejsze kupić albo zamieniliście z kolezanką bo właśnie takiego szukała jak wy macie a wam mniejsze bardziej odpowiada
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:42   #3238
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
kasia_ruda a wy jaki kupiliście wózek dla dziewczyn ? Mój brokuł mi chyba usunął te info ze świadomości

Tija - byłam dzisiaj w TK Maxx i u nas nie było tych toreb skip hop już wcale ale za to kupiłam dwa kocyki .

http://www.bobowozki.com.pl/wozki-bl...ratis-2971.php
Stary 2016-05-04, 21:45   #3239
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Chamieje nam społeczeństwo Myślałam, że taka chołota i buractwo to tylko w mojej okolicy Dzisiaj robiliśmy małe zakupy remontowe dla rodziców, to w pewnym momencie (akurat ja robiłam za kierowcę) powiedziałam TŻowi, że w kolejnym sklepie kupujemy siekierę i jak trafimy na kolejnego imbecylo-chama to wysiądę i zabiję Jak tak patrzę na zachowanie niektórych ludzi na drodze to samochody pozabierać, bo strach wśród takich się poruszać Chamstwo chamstwem popychane, a jakiekolwiek przejawy kultury są tak czasem tępione, że aż się słabo człowiekowi robi.
Mi się normanie głupio zrobiło, bo ten Pan taki miły i mnie puszcza no to ja jazda, ładnie podziękowałam... nie sądziłam, że wyjdzie z tego taka afera

Mój eks woził w bagażniku piłę spalinową i jak kiedyś gość wyburzył wysiadł z auta i odpalił tą piłe, gość szybko się wycofał ehh było się kiedyś młodym i szalonym
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-04, 21:45   #3240
justynkie
Wtajemniczenie

Macie też taniej bo to ta wersja z kołami piankowymi. My woleliśmy pompowane, plus regulowana rączka i hamulec ręczny. I to podnosi koszt.
No i mamy też oryginalną folię.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości