|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
swietnie ze wszystko wporzadku sliczne imię wybraliście
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki :-* za wyniki :-*
|
|
|
#3183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam cukrzycy!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wstyd się przyznać, ale to nie było autokorekta Cytat:
Cytat:
|
|
#3184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
i super, że z Maleństwem wszystko dobrze
|
|
|
#3185 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ależ się ładnie wyrzeźbię do końca ciąży! Cytat:
Uwielbiam chodzić do biblioteki ![]() A co do wagi to moja też zgłupiała
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i brawa za szyjkę! ![]() U mnie jeszcze tydzień do wizyty... oby się szyjka utrzymała w okolicach 3cm
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świetne wieści..czekałam bardzo na informacje od Ciebie.. możesz chodzić? DobraDusza jest nadzieja dla nas ![]() Cytat:
ahh te Twoje fantazje Tija..najpierw z trzymaniem kubeczka, teraz z orgią.. co będzie dalej? Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co kupujecie w aptece Gemini? Coraz częściej piszecie o zakupach.... A ja przyznam, że kompletnie nie orientuje się co kupić pod tym kątem.
Wiem, że temat był poruszany a ja na apce poczytuje, w ogrodzie, w samochodzie i nigdy długopisu pod ręką nie miałam by zapisać a teraz już nie dokupie się. Poza dzisiejszym kremem przeciwslonecznym, który zapisałam :-P
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Pierniczku mogę ale nie za dużo, kazał oszczędzać się i wrazie jakby się coś działo od razu dzwonić.
Miałam problem z ciśnieniem dziś na wizycie bo 140/80 ale zawsze było okej więc narazie się tym za bardzo nie przejął ale dla świętego spokoju będę mierzyć w domu.. ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
tyle kasy tam zostawiacie i zastanawiam się co kupujecie..
|
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - płatki kosmetyczne - patyczki higieniczne z ogranicznikiem - podkłady na łóżko - gaziki jałowe - pampersy - krem z filtrem - olej ze słodkich migdałów - linomag A+E - alantan zielony - lanoline - żel do mycia z hippa - lek na gorączkę - szczotkę i grzebień do włosów - obcinaczki do paznokci - Frida - kubeczek do karmienia - rzeczy do laktatora (butelkę, lejek i mebranki) - termometr - matki siatkowe Wsio ![]() Nie brałam podkładów poporodowych, bo dostane w szpitalu. Wkładki laktacyjne i chusteczki nawilżające kupię w rossmannie.
Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-05-04 o 18:24 |
||
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 preparat do pielęgnacji brodawek,butelkę jedną, podkładkę pod prześcieradło, teraz w innej aptece zamówiłam inhalator, gaziki jałowe, wodę morską i sól fizjologiczną, patyczki do uszu, woreczki na pieluchy, mydło naturalne w kostce, olej ze słodkich migdałów, pieluchy tetrowe, wcześniej zamawiałam aspirator do nosa, szczotkę, do obcinania paznokci, płatki mydlane do prania.. więcej nie pamiętam.. 7 Cytat:
dobrze,ze nie musisz być przykuta do łózka, ale pewnie i tak myśli będą przy każdej aktywności czy to nie za dużo... ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ja czekam na ciąg dalszy efektów Twojego postu małżeńskiego
|
|||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3194 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam w klubie, ja też wolę starszych mój TŻ jest starszy o 11 lat ![]() Cytat:
Cytat:
DobraDusza spóźnione ale szczere życzenia sto lat! Virginia super weekend mieliście TinkerrBell ja oglądam Agenta (choć nie widziałam wszystkich odcinków). Kogo obstawiasz? ![]() Wczoraj robiliśmy grilla, był mój brat z rodziną i mama (tata jest na kolejnej chemii) na szczęscie udało się nam zdążyć przed deszczem. Zrobiłam to ciasto Kinder Country, nie wiem kto polecał ale dziękuję bo pyszne! Która wybiera się jutro do Lidla? Ja jadę walczyć o termometr i T-shirt ciążowy w paseczki. Myślicie że emerytki rzucą się też na ubrania ciążowe? ![]() A mój dzieć to tak zaczął kopać ostatnio że niedługo dziurę w brzuchu mi zrobi
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-04 o 18:47 |
|||||
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego grzecznie leżę choć w sobotę mam 1 makijaż do zrobienia... na szczęście dziewczyna przyjeżdża do mnie. Mąż marudził, ale nie odmówię komuś na kilka dni przed... dlatego grzecznie leżę i pewnie resztę soboty też przeleżę
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie, szyjka 44 mm, dziewczynki ok, standardowo jedna odrobinę mniejsza, ale w granicach normy te różnice między nimi. Łożysko niestety zostalo w pozycji brzeżnie przodującej i to się już raczej nie zmieni (6 tyg już kontrolujemy i nie rusza się). Powiedziałam lekarzowi, że nic nie wiem o tym powikłaniu, nie czytałam, żeby się nie denerwować. Stwierdził, że dobre podejście mam, wszystko, co muszę wiedzieć to "zakaz współżycia, zakaz dźwigania, a przy najmniejszym krwawieniu do szpitala". Tego się trzymam i mie dokształcam się w temacie. Nie potrzeba ni hardcorowych historii z forów. Za dwa tygodnie wizyta i dostanę ten zastrzyk sterydowy na rozwój płuc.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam..
Cytat:
raczej taka "aktywność" nie powinna zaszkodzić jak poza tym będziesz wypoczywać.. Cytat:
żadnych powikłań nie będzie..dzielnie sobie radzicie w trójpaku.. a czemu zastrzyk już teraz? |
||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardowa pora, ok 26 tyg się go podaje, ja za dwa tyg będę 25t6d, dostanę receptę na zastrzyk, więc zanim kupię i mama mi zrobi, to bedę w ukończonym 26. Ile ważą nie wiem, nie pytałam, mniejsza wyliczona na 23t3d, większa na 24t2d, jestem teraz 23t6d, więc nie tyle jedna jest mniejsza, co druga wieksza niż wiek ciąży. Ale to w normie generalnie. |
|
|
|
|
#3199 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się wybieram do Lidla, chcę termometr, ciuszki dla dziecka i dla mnie spodnie. Może jednak zainteresowanie ze strony emerytek nie będzie takie duże, mam nadzieję. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że u dziewczynek ok, trzymam za Was kciuki.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-04 o 19:41 |
||||||||
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3202 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam Was nadrobić ale ponad 500 postów to dla mnie jednak za dużo...
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na glukozie, nie taki diabeł straszny. Cytryny nie pozwolili mi wcisnąć, babka powiedziała że jak już naprawdę nie dam rady wypić to pomyślimy. Ale nie było tragedii. Wyniki mam: na czczo 81 po 60 min 140 po 120 min 120 To chyba w normie? Zamówiliśmy dziś wózek, do odbioru najszybciej 14.07 więc mam nadzieję że tyle wytrzymamy... Bedziemy wtedy w 37tc... I kupiliśmy na miejscu foteliki Maxi Cosi Cabrofix bo znając moje szczęście to znowu by nie było...
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyniki w normie!
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rzeczywiście on mówił o dwóch w ciągu 24 h, użyłam tego standardowego zwrotu "zastrzyk na rozwój płuc", ale rozmawialiśmy o dwóch. Zapytałam, czy moze mi mama zrobić, powiedział, że spoko i o szczegółach pogadamy za dwa tygodnie. |
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jeszcze co by miało większy sens u mnie. Na jakimś forum pisali na temat tego kierunku na SWPS i wrzucali listy książek, akurat dostałam w bibliotece bez kolejki takie trzy:Biologiczne podstawy psychologii, Kalat Neuropsychologia kliniczna, Walsh Zaburzenia okresu dzieciństwa i adolescencji, Kendall Zwłaszcza tego Kalata polecali tak niby na początek, to zobaczymy co będzie z mojej lektury. ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Długie oczekiwanie na ten wózek, dobrze że foteliki już macie przynajmniej ogarnięte.
|
||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin daje go każdej pacjentce w ciąży bliźniaczej, jak to stwierdził "za dużo już tych ciąż prowadziłem, żeby ryzykować, bo czasem długo jest dobrze, a nagle bach, więc lepiej dać". Ale jak o to pytałam kiedyś w szpitalu, to mówili, że w zależności od przypadku, jak będę mieć długą szyjkę, to nie dostanę. Więc (jak to zwykle z ciążami bywa) wszystko zależy od lekarza. Ja się cieszę, ze dostanę, bo mnie to uspokoi, bardzo się boję wcześniactwa, a to zawsze o jedno zmartwienie mniej będzie, dzieci będą trochę lepiej przygotowane. |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo by ułatwił jednorazowy zastrzyk.
|
|
#3208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak, domyśliłam się że na rozwój płuc ale własnie to podają każdej podwójnej mamie?
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia napisała, że jej lekarz akurat tak postępuje Mnie uczono, że ten zastrzyk "działa" raptem tydzień. I najczęściej go się podaje, gdy faktycznie jest zagrożenie, że zaraz już dziecko się urodzi.
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj o to gina na kolejnej wizycie, te zastrzyki można podać też później. Mój gin ma dużo bliźniaczych ciąż, bo one przy in vitro się zdarzają dość często, więc ja mu ufam i skoro tak mówi, to kupuję i biorę. Chyba to w niczym nie szkodzi, więc może warto się upomnieć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

ale myślę ze pewnie ok 1kg bo w 24tc ważyła 739g.
Szyjka ma 35mm! Ale się cieszę! Ogólnie wszystko jest dobrze ale do 34tc mam brać luteine.. 
sliczne imię wybraliście 

No i brawa za szyjkę!
1.09.2012

:kciuk i: