|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
A przy takiej dużej ilości pitej wody to się z organizmu nic nie wypłukuje? Kiedyś coś takiego słyszałam, żeby nie przesadzać i w drugą stronę. Tylko nie pamiętam co i jak, informacja nie sprawdzona. Ogólnie ja bym się do takiej ilości picia nie zmusiła, sama piję trochę za mało, bo mam co kilka dni spierzchnięte usta
Lusia śpi już godzinę, ogarnęłam pół domu To się normalnie nie zdarza :p Jutro z nią idę do lekarza, bo z nosa nic nie wyciągne, nic się nie leje to zaczeła mi na nowo chrumkać :/ I nie wiem przez co, czy jednak jej coś zalega czy co? |
|
|
|
#1892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Nawet tak nie myśl !!! ![]() Jesteś dzielna mama ! ![]() Ja mam dzisiaj trochę luzu bo tż jest ze mną Cytat:
![]() Ja tez jestem na spacerze z tż ![]() Miałam zostać w domu i coś porobić ale głupio mi tak było i poszłam z.nimi
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Figa to przybijam piątkę ja chcę jechać na plażę bo piękna pogoda dom posprzątany a ona śpi od 2h!!! Tyle to ona na spacerze ostatnio nie śpi tylko zwiedza 😂 jak ja dzisiaj nie mam nic do roboty to ona sobie spanie urządza i zaciesza przez sen 😂 Marcia zagadaj do dziadziów co tak będziecie same siedzieć 😉 Joann buźka dla ciebie każdy ma czasem gorszy dzień 😘jesteś super mama 😘 koleżanki dobrze Ci napisały 😊
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
No to ja budzilam 15 minut😂 bo chcemy jechać a jeszcze cyc pampers
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja z nocy ma przytkany nos wtedy psikam woda morska i odciagam zawsze jakiegos fluka.. Cytat:
Joann nie lam sie. Znam takie dni z autopsji. Trzeba je przezyc a ty jestes super mama :-*
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
u mnie się sprawdziło.Wcześniej jak młoda się darła, to wieczorem wymiękałam i dawałam jej butlę mm. Ale w końcu się zawzięłam i przystawiałam prawy cyc, lewy cyc, znowu prawy cyc i tak przez 2 h. I już od dawna nie dokarmiam mm, bo nie ma potrzeby
|
||
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 litry dziennie to w sam raz... 3 litry to już bardzo dużo i tutaj już bym ostrożnie postępowała... a 4,5 litra dziennie to jest prawdziwa masakra. Gdybym tyle wypiła, to bym pękła, nie mówiąc już o tym, że z wc bym nie schodziła. Agata gdzie Ty to mieścisz? Tobie się na serio chce aż tyle pić w ciągu dnia? To nie jest zbyt zdrowe. ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
toż to szok... ktoś mi podmienił dziecko, które do tej pory musiało być na rękach, albo mieć w zasięgu wzroku mamę... przez cały dzień... a w dzień nie sypia prawie wcale.
|
||
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaka masakra jest z tymi wszystkimi lekarzami to głowa mała :-o Wczoraj neonatolog. Miałam być o 12.15. No to byłam. Czekałam aż lekarka przyjdzie z oddziału 2,5 h. Myślałam że ją zamorduję tam. Zważyła, obejrzała, zobaczyła wyniki. Zuza waży 6300 i już nie musimy tam chodzić
Dzisiaj usg bioderek. Przekładane 3 razu przez nich. Miałam być na 9. Lekarz przyjechał o 11 :-o W poczekalni tłum, same maluchy. Jeden przewijak i brak pokoju dla matki z dzieckiem Jestem zła jak nie wiem. W domu nic nie zrobione, pranie do powieszenia, obiad do zrobienia, Zuza śpi po 15 min. A ja zamiast ogarniać jak tż jest w domu rano to od 2 dni siedzę w przychodniach bo lekarze mają nas gdzieś i przychodzą jak im się podoba Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-05 o 14:57 |
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jiz od godziny w domu :-D
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja wstała po godzinie ![]() Tż w szoku bo przecież ona spi po 3 godz Hahha A teraz musi z nią siedzieć bo ja robie obiad ![]() Później dam mu odpocząć i pójdę sama z nią na godzinkę na spacer
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dość, że od 2 h leży spokojnie w łóżeczku i gada do karuzeli... to przed chwilką sprawdziłam, co tak cicho... zaglądam a ta przysypia Miałam iść na spacer, ale nie będę jej budzić, otworzyłam balkon i tyle. |
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Aninis lepiej nie chwal dobrze Ci radzę bo to forum potem jakby nasze dzieci czytaly 😂 Paula co gotujesz? 😀
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka pogoda to korzystam
|
|
#1908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
My w galerii bylismy raz i to tylko w jednym sklepie i po konkretna rzecz Ogolnie to unikamy tlumow
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis pewnie skok przezyla stad ta zmiana
![]() Ale sie wkurzylam. Zadzwonila fryzjerka, ktora miala mnie czesać na ślub, że odwołuje bo na urlop jedzie. Zastrzegała sobie taką możliwośc ale raczej traktowałam to jako jakiś losowy przypadek ;/ Abym teraz kogoś znalazła...wrrrrrrr
|
#1910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Wykalacka, ta sukienka to za duza na mnie sie okazala, miala byc m, a mnie sie wydaje, ze to l raczej jest. Ja jestem wysoka, mam 177cm i jest troche za dluga mimo to. Raczej pojde w innej na szczescie mam alternatywe ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
U nas tez wiecej karmien nad ranem.
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Nudzi mi się
nie mam co robić. Już się przyzwyczaiłam, że Lilka w dzień nie śpi a teraz zonk hahahaha---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znalazłam inna ![]() Cytat:
Ej a nie macie międzynarodowego aktu urodzenia ? Nam w de taki dali i z tym trzeba do urzędu stanu cywilnego i od reki dają polski bez żadnych tłumaczeń przysięgłych itp ![]() My po obiedzie nogi mnie bolą od.od.lazenia z wózkiem i tż przyniósł mi wózek do domu. Właśnie mała śpi w nim na balkonie - roboli nie ma to cisza i spokój i ma świeże powietrze
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś 2 razy byłam na spacerze i 11km zrobiłam jutro mi nogi odpada napewno :p umówiliśmy się wreszcie na szczepienie nie będziemy czekać aż szczepionka po gruźlicy się wygoi. Idziemy w przyszłym tyg to będzie pierwszy raz. Wybraliśmy 6w1.
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa, mam nadzieje ze wkrotce wroci mi dobry humor.
Ostatnio wyczerpaly nam sie baterie od karuzeli i przez kilka dni jej nie uzywalismy, a przed chwila znow ja uruchomilismy. Przemo patrzy jak zaczarowany, jakby nowa byla ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki czad? Moje niespacerowe dziecko zasnelo przed domem a idzie burza i już grzmi :p
|
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio spotkalam sasiadke z wnukiem na spacerze. Ich Wojtek jest miesiac starszy od Przemka i... uwaga.... siedzial w spacerowce
poobkladany poduszkami z kazdej strony, przekrzywiony w jedna strone i przytrzymywany przez pasy. A dlaczego? "Bo on tak placze w gondoli"... masakra, ja nie wiem czy ludzie nie maja wyobrazni? Mi by do glowy nie przyszlo sadzac czteromiesieczne dziecko w spacerowce
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz strajkują mi nogi ![]() Dlatego opcja balkon i jutro też ![]() Godz 17 w prawdzie słońce grzeje ale.nie tak żeby się opalać ![]() A sąsiada z dolu rozlozyla leżaki i się opala
|
|
#1918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwracam jej honor ![]() Siedzę od 15 min na słońcu i juz mam czerwona buzię - ale jara słońce
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde to jak moja się płacze na spacerach w wózku (o dziwo w domu nie Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-05-05 o 17:24 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

To się normalnie nie zdarza :p 

w domu syf taki ze sie przejsc nie da, Przemo mi nie chce spac w domu dluzej niz 15 min, marudzi i placze. Ja nawet do lazienki mam problem wyjsc. O gotowaniu obiadu czy ppsegregowaniu ubran malego nawet nie wspomnę. Nie mam kiedy zrobic zakupow, nie mam sie w co ubrac. Wczoraj rozdarlam moje jedyne leginsy
teraz siedzimy na dworze, maly spi a ja oczywiscie go lulam w wozku. Zazwyczaj staram sie nie marudzic ale juz dawno mi tak zle nie bylo. Wczoraj wieczorem pisaly do mnie kolezanki ktore mnie odwiedzily ze jestem super dzielna i swietnie sobie daje rade. Chcialy mnie pocieszyc a wyszlo odwrotnie bo ja czuje sie beznadziejna 

Jak wy to robicie dziewczyny. Ja kocham herbatkę a do wody się zmuszam 

Kościół nie jest instytucja państwowa, nie ma prawa tego wymagać. Zresztą jak pójdziesz do urzędu miasta to dostaniesz polski akt urodzenia na podstawie tego norweskiego i pójdziesz z tym polskim do księdza i już. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam co oni w tych kościołach wymyślają. 

poobkladany poduszkami z kazdej strony, przekrzywiony w jedna strone i przytrzymywany przez pasy. A dlaczego? "Bo on tak placze w gondoli"... masakra, ja nie wiem czy ludzie nie maja wyobrazni? Mi by do glowy nie przyszlo sadzac czteromiesieczne dziecko w spacerowce