Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-05, 13:49   #1891
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

A przy takiej dużej ilości pitej wody to się z organizmu nic nie wypłukuje? Kiedyś coś takiego słyszałam, żeby nie przesadzać i w drugą stronę. Tylko nie pamiętam co i jak, informacja nie sprawdzona. Ogólnie ja bym się do takiej ilości picia nie zmusiła, sama piję trochę za mało, bo mam co kilka dni spierzchnięte usta
Lusia śpi już godzinę, ogarnęłam pół domu To się normalnie nie zdarza :p
Jutro z nią idę do lekarza, bo z nosa nic nie wyciągne, nic się nie leje to zaczeła mi na nowo chrumkać :/ I nie wiem przez co, czy jednak jej coś zalega czy co?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 13:49   #1892
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Ale mam dola dzisiaj w domu syf taki ze sie przejsc nie da, Przemo mi nie chce spac w domu dluzej niz 15 min, marudzi i placze. Ja nawet do lazienki mam problem wyjsc. O gotowaniu obiadu czy ppsegregowaniu ubran malego nawet nie wspomnę. Nie mam kiedy zrobic zakupow, nie mam sie w co ubrac. Wczoraj rozdarlam moje jedyne leginsy teraz siedzimy na dworze, maly spi a ja oczywiscie go lulam w wozku. Zazwyczaj staram sie nie marudzic ale juz dawno mi tak zle nie bylo. Wczoraj wieczorem pisaly do mnie kolezanki ktore mnie odwiedzily ze jestem super dzielna i swietnie sobie daje rade. Chcialy mnie pocieszyc a wyszlo odwrotnie bo ja czuje sie beznadziejna

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Nawet tak nie myśl !!!

Jesteś dzielna mama !
Ja mam dzisiaj trochę luzu bo tż jest ze mną

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Sprobuje ale wiem ze powie ze tonglupi pomysl :-D ja siedze w jakims skwerze. Zoska chwilowo spi. Obok mnie usiadl dziadek k golebie karmi... :Mur:

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Kolejne 2 dziadki sie dosiedli. Co ja jestem :-D
Hahaha

Ja tez jestem na spacerze z tż
Miałam zostać w domu i coś porobić ale głupio mi tak było i poszłam z.nimi

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 13:59   #1893
Lola2828
Zadomowienie

Figa to przybijam piątkę ja chcę jechać na plażę bo piękna pogoda dom posprzątany a ona śpi od 2h!!! Tyle to ona na spacerze ostatnio nie śpi tylko zwiedza 😂 jak ja dzisiaj nie mam nic do roboty to ona sobie spanie urządza i zaciesza przez sen 😂 Marcia zagadaj do dziadziów co tak będziecie same siedzieć 😉 Joann buźka dla ciebie każdy ma czasem gorszy dzień 😘jesteś super mama 😘 koleżanki dobrze Ci napisały 😊
Stary 2016-05-05, 14:16   #1894
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Figa to przybijam piątkę ja chcę jechać na plażę bo piękna pogoda dom posprzątany a ona śpi od 2h!!! Tyle to ona na spacerze ostatnio nie śpi tylko zwiedza 😂 jak ja dzisiaj nie mam nic do roboty to ona sobie spanie urządza i zaciesza przez sen 😂 Marcia zagadaj do dziadziów co tak będziecie same siedzieć 😉 Joann buźka dla ciebie każdy ma czasem gorszy dzień 😘jesteś super mama 😘 koleżanki dobrze Ci napisały 😊
Już się budzi
Stary 2016-05-05, 14:35   #1895
Lola2828
Zadomowienie

No to ja budzilam 15 minut😂 bo chcemy jechać a jeszcze cyc pampers
Stary 2016-05-05, 14:35   #1896
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ładna dziewczyna to siadają co sie dziwisz? co im w życiu wiecej zostało jak popatrzeć na ładna dziewczynę, a ze wzrok juz pewnie kiepski to blisko siadają zeby dobrze widzieć

Sent from my iPhone using Tapatalk
Raczej inne lawki byly malowane i dlatego :-D

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
A przy takiej dużej ilości pitej wody to się z organizmu nic nie wypłukuje? Kiedyś coś takiego słyszałam, żeby nie przesadzać i w drugą stronę. Tylko nie pamiętam co i jak, informacja nie sprawdzona. Ogólnie ja bym się do takiej ilości picia nie zmusiła, sama piję trochę za mało, bo mam co kilka dni spierzchnięte usta
Jutro z nią idę do lekarza, bo z nosa nic nie wyciągne, nic się nie leje to zaczeła mi na nowo chrumkać :/ I nie wiem przez co, czy jednak jej coś zalega czy co?

Moja z nocy ma przytkany nos wtedy psikam woda morska i odciagam zawsze jakiegos fluka..

Cytat:
Poszlam bo zaczęło wiac i przesiadlam sje tam gdzie slonce bylo

Joann nie lam sie. Znam takie dni z autopsji. Trzeba je przezyc a ty jestes super mama :-*
Stary 2016-05-05, 14:49   #1897
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ładna dziewczyna to siadają co sie dziwisz? co im w życiu wiecej zostało jak popatrzeć na ładna dziewczynę, a ze wzrok juz pewnie kiepski to blisko siadają zeby dobrze widzieć

Sent from my iPhone using Tapatalk
dokładnie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
4,5 litra? Jak wy to robicie dziewczyny. Ja kocham herbatkę a do wody się zmuszam
A z tym mlekiem to wiesz, posłuże się wypowiedzią Motyla, popyt - podaż. Niektóre ssaki jeszcze nie potrafią efektywnie ssać i im schodzi, jak mojej tylko przy pozostałej dwójce to faktycznie ciężka sprawa.
Potwierdzam u mnie się sprawdziło.
Wcześniej jak młoda się darła, to wieczorem wymiękałam i dawałam jej butlę mm. Ale w końcu się zawzięłam i przystawiałam prawy cyc, lewy cyc, znowu prawy cyc i tak przez 2 h. I już od dawna nie dokarmiam mm, bo nie ma potrzeby
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 14:51   #1898
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
dokładnie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Potwierdzam u mnie się sprawdziło.
Wcześniej jak młoda się darła, to wieczorem wymiękałam i dawałam jej butlę mm. Ale w końcu się zawzięłam i przystawiałam prawy cyc, lewy cyc, znowu prawy cyc i tak przez 2 h. I już od dawna nie dokarmiam mm, bo nie ma potrzeby
Tak samo robilam
Stary 2016-05-05, 14:54   #1899
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak słyszałam, że za dużo wody to źle, bo bardzo obciąża nerki.
2 litry dziennie to w sam raz... 3 litry to już bardzo dużo i tutaj już bym ostrożnie postępowała... a 4,5 litra dziennie to jest prawdziwa masakra. Gdybym tyle wypiła, to bym pękła, nie mówiąc już o tym, że z wc bym nie schodziła.

Agata gdzie Ty to mieścisz? Tobie się na serio chce aż tyle pić w ciągu dnia? To nie jest zbyt zdrowe.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Nawet tak nie myśl !!!

Jesteś dzielna mama !
Ja mam dzisiaj trochę luzu bo tż jest ze mną

Hahaha

Ja tez jestem na spacerze z tż
Miałam zostać w domu i coś porobić ale głupio mi tak było i poszłam z.nimi
A ja jestem w szoku, bo Lilka dzisiaj przeleżała w łóżeczku gapiąc się na karuzelę przez 2 h toż to szok... ktoś mi podmienił dziecko, które do tej pory musiało być na rękach, albo mieć w zasięgu wzroku mamę... przez cały dzień... a w dzień nie sypia prawie wcale.
Stary 2016-05-05, 14:54   #1900
lamia12344
Rozeznanie

Dziewczyny jaka masakra jest z tymi wszystkimi lekarzami to głowa mała :-o Wczoraj neonatolog. Miałam być o 12.15. No to byłam. Czekałam aż lekarka przyjdzie z oddziału 2,5 h. Myślałam że ją zamorduję tam. Zważyła, obejrzała, zobaczyła wyniki. Zuza waży 6300 i już nie musimy tam chodzić

Dzisiaj usg bioderek. Przekładane 3 razu przez nich. Miałam być na 9. Lekarz przyjechał o 11 :-o W poczekalni tłum, same maluchy. Jeden przewijak i brak pokoju dla matki z dzieckiem chcesz karmić? To przy pełnej publiczności. Tż miał spotkanie o 11, wiec nas zostawił i stąd spacer w Radziszowie, bo musiałam na niego czekać.

Jestem zła jak nie wiem. W domu nic nie zrobione, pranie do powieszenia, obiad do zrobienia, Zuza śpi po 15 min. A ja zamiast ogarniać jak tż jest w domu rano to od 2 dni siedzę w przychodniach bo lekarze mają nas gdzieś i przychodzą jak im się podoba

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-05-05 o 14:57
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 14:55   #1901
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że dziadzio wkrótce sam zagada do Marty: co tam gołąbeczko
Stary 2016-05-05, 14:58   #1902
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka masakra jest z tymi wszystkimi lekarzami to głowa mała :-o Wczoraj neonatolog. Miałam być o 12.15. No to byłam. Czekałam aż lekarka przyjdzie z oddziału 2,5 h. Myślałam że ją zamorduję tam. Zważyła, obejrzała, zobaczyła wyniki. Zuza waży 6300 i już nie musimy tam chodzić

Dzisiaj usg bioderek. Przekładane 3 razu przez nich. Miałam być na 9. Lekarz przyjechał o 11 :-o W poczekalni tłum, same maluchy. Jeden przewijak i brak pokoju dla matki z dzieckiem chcesz karmić? To przy pełnej publiczności. Tż miał spotkanie o 11, wiec nas zostawił i stąd spacer w Radziszowie, bo musiałam na niego czekać.

Jestem zła jak nie wiem. W domu nic nie zrobione, pranie do powieszenia, obiad do zrobienia, Zuza śpi po 15 min. A ja zamiast ogarniać jak tż jest w domu rano to od 2 dni siedzę w przychodniach bo lekarze mają nas gdzieś i przychodzą jak im się podoba
O ja. Ale ostatnio mnie tez to spotkalo na usg bioderek. Mielismy wchdozic a tu doktorek zabral sie gdzies i nie bylo go godzinę.. Nas zczescie byl pokoj karmien....

Cytat:
Ja myślę, że dziadzio wkrótce sam zagada do Marty: co tam gołąbeczko
Ja jiz od godziny w domu :-D
Stary 2016-05-05, 14:58   #1903
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość

ooo matko... dramat
Stary 2016-05-05, 15:01   #1904
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej inne lawki byly malowane i dlatego :-D

Moja z nocy ma przytkany nos wtedy psikam woda morska i odciagam zawsze jakiegos fluka..

Poszlam bo zaczęło wiac i przesiadlam sje tam gdzie slonce bylo

Joann nie lam sie. Znam takie dni z autopsji. Trzeba je przezyc a ty jestes super mama :-*

A moja wstała po godzinie

Tż w szoku bo przecież ona spi po 3 godz

Hahha

A teraz musi z nią siedzieć bo ja robie obiad

Później dam mu odpocząć i pójdę sama z nią na godzinkę na spacer

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-05, 15:04   #1905
Aninis
Zakorzenienie

zdecydowanie ktoś mi podmienił dziecko
Nie dość, że od 2 h leży spokojnie w łóżeczku i gada do karuzeli... to przed chwilką sprawdziłam, co tak cicho... zaglądam a ta przysypia
Miałam iść na spacer, ale nie będę jej budzić, otworzyłam balkon i tyle.
Stary 2016-05-05, 15:16   #1906
Lola2828
Zadomowienie

Aninis lepiej nie chwal dobrze Ci radzę bo to forum potem jakby nasze dzieci czytaly 😂 Paula co gotujesz? 😀
Stary 2016-05-05, 15:20   #1907
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis lepiej nie chwal dobrze Ci radzę bo to forum potem jakby nasze dzieci czytaly 😂 Paula co gotujesz? 😀
Grilla robie )

Taka pogoda to korzystam

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-05, 15:29   #1908
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Że co? Tłumaczenie przysięgłe do chrztu? Kościół nie jest instytucja państwowa, nie ma prawa tego wymagać. Zresztą jak pójdziesz do urzędu miasta to dostaniesz polski akt urodzenia na podstawie tego norweskiego i pójdziesz z tym polskim do księdza i już. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam co oni w tych kościołach wymyślają.

Marcia właśnie dobrze dziewczyny mówią, wykap się z Zosia, u mojej kumpeli właśnie to pomogło, mały od tamtej pory się nie drze.

Pocwiczone idę pod prysznic zanim tz wróci że spaceru. Wczorajsze popołudnie porażka. J ma zapalenie spojówek i jest straszna maruda
No wlasnie bez urzedowego tlumaczenia aktu z norweskiego na polski nie wydadza mi metryki :/

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny a ja dopiero dzisiaj wróciłam do świata żywych po piątkowym szczepieniu... Niestety Zuzę bardzo bolało, płakała jakby ją cieli... Później w domu wielkie marudzenie, niestety wyskoczył obrzęk po szczepionce na pneumokoki... Tylko na rękach była spokojna a każda próba odłożenia jej na matę albo do łóżeczka kończyła się okropnym darciem. Do tego w niedzielę przyjechała rodzina z Krk z synkiem 2 letnim który łobuzował, hałasował i później Zuza odreagowała to okropnym płaczem i znowu noszeniem na rękach. W nocy nam nie chciała spać... i tak od piątku do poniedziałku było... Dopiero wczoraj była już taka jak zawsze: uśmiechnięta, wesoła, chętnie jadła i bawiła się. Ale od 3 rano już wczoraj nie spała, leżała obok mnie i tylko słyszałam jej gaworzenie, śmiech i o 5 poczułam taki mega okropny zapach a tu Zuzia z popołudniowych kupek przestawiła się na ranne I dzisiaj to samo bordo na twarzy i jest małe co nieco... Dzisiaj odespałam wczorajsza noc i mogę działać

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Dziewczyny a mam jeszcze pytanie czy Wy ze swoimi maluchami jeździcie już np. do galerii gdzie przewija się dość sporo ludzi??? Bo zastanawiam się czy to jeszcze nie za wcześnie na taki wypad?
U nas tez sa placze z nadmiaru wrazen. Nowe miejsca, twarze, halas, to sie wszystko odbija na maluszkach.

My w galerii bylismy raz i to tylko w jednym sklepie i po konkretna rzecz Ogolnie to unikamy tlumow
Stary 2016-05-05, 15:31   #1909
marciar7
Zakorzenienie

Aninis pewnie skok przezyla stad ta zmiana

Ale sie wkurzylam. Zadzwonila fryzjerka, ktora miala mnie czesać na ślub, że odwołuje bo na urlop jedzie. Zastrzegała sobie taką możliwośc ale raczej traktowałam to jako jakiś losowy przypadek ;/ Abym teraz kogoś znalazła...wrrrrrrr
Stary 2016-05-05, 15:46   #1910
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Hej ja już kawkę wyciągam a tz śpi pierwszy dzień wolnego ma niech sobie odespi, mała też śpi ale kupa nas obudziła o 8 myślałam że już skończyła ale dokonczyla na przewijaku i mojej koszuli 😛 wczoraj znów obudziła się o 24 i pierwszy raz chyba od 2 miesięcy nie chciała zasnąć ale ja się zawinelam i poszłam spać a tata walczył 😂 po naprawie pralki i tak nie był śpiący 😂 Agaciorek mojej teściowej udało się załatwić akt urodzenia w dwa dni i już do nas leci 😀 więc może spróbuj chociaż zapytaj bo co urząd to inaczej powodzenia!
W dwa dni? A nie chcieli zagranicznego aktu urodzenia w urzedzie?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Wykalacka, ta sukienka to za duza na mnie sie okazala, miala byc m, a mnie sie wydaje, ze to l raczej jest. Ja jestem wysoka, mam 177cm i jest troche za dluga mimo to. Raczej pojde w innej na szczescie mam alternatywe

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Agaciorek - Lola dobrze Ci napisała z tym aktem urodzenia. Mój tż dostał od ręki i tak samo pesel. 😊 teraz już się nie czeka tak długo jak kiedyś.
A z drugiej strony co za ksiądz, żeby takie problemy robić.

Vivien kotek cudny. Zdjęcie to cud miód i orzeszki 😙

Marcia jak widać nasze córy łączy nie tylko ta sama sukienka, ale też niechęć do kąpieli. Małe brudaski haha 😂

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Wykalacka jakie znowu kartki ze spowiedzi?

Lilka była dopiero 1 raz w sklepie w zeszłym tygodniu... w takim małym osiedlowym tesco jak wracałam ze spacerku.
Jak bym chciała jechać do galerii to na pewno wzięłabym wózek i w gondoli budę na maksa zapuściła, żeby ją światła nie drażniły i nikt na nią nie kichał ☺

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Tylko ze Lilka urodzila sie w PL i to inna sprawa, wtedy daja od reki. Nam od reki dali w Norwegii, bo tam maly sie urodzil i zeby otrzymac polska metryke, to niestety musimy przyniesc oryginal z Norwegii i tlumaczenie :/

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Przed mszą musisz dać jeszcze karteczkę, którą spowiednik Ci podbija - rodzice i chrzestni
U nas tego nie ma. W maju rok temu bylam chrzestna i ksiadz tego nie wymagal

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Paumyd spróbuję tego prysznica, boję się żeby mi się nie zeslizgnela z rąk jak będę drugą ręką się polewąc

Szczerze.. ja nie wiem ile u nas jest karmień w nocy. zasypia po 22. budzi się po ok 5 godzinach. Wtedy biorę ją do łóżka i zasypiam niestety ale nie opłaca mi sie jej odkładać bo odłożona czy nie od tej pory się co 1-2h budzi i tak do 8 rano...
Fajnie ze Ci te 5h pospi U nas tez wiecej karmien nad ranem.
Stary 2016-05-05, 15:49   #1911
Aninis
Zakorzenienie

Nudzi mi się nie mam co robić. Już się przyzwyczaiłam, że Lilka w dzień nie śpi a teraz zonk hahahaha

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Jak się znowu popsuje, to nic. Ja już przywykłam, że ona w dzień nie śpi i trzeba ją zabawiać... więc teraz serio trochę mi nudnawo i co chwilę zerkam do niej, czy ona dycha
Stary 2016-05-05, 16:10   #1912
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis pewnie skok przezyla stad ta zmiana

Ale sie wkurzylam. Zadzwonila fryzjerka, ktora miala mnie czesać na ślub, że odwołuje bo na urlop jedzie. Zastrzegała sobie taką możliwośc ale raczej traktowałam to jako jakiś losowy przypadek ;/ Abym teraz kogoś znalazła...wrrrrrrr
Mnie makijazystka wystawiła dwa tyg przed ślubem
Ale znalazłam inna

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
W dwa dni? A nie chcieli zagranicznego aktu urodzenia w urzedzie?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Wykalacka, ta sukienka to za duza na mnie sie okazala, miala byc m, a mnie sie wydaje, ze to l raczej jest. Ja jestem wysoka, mam 177cm i jest troche za dluga mimo to. Raczej pojde w innej na szczescie mam alternatywe

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Tylko ze Lilka urodzila sie w PL i to inna sprawa, wtedy daja od reki. Nam od reki dali w Norwegii, bo tam maly sie urodzil i zeby otrzymac polska metryke, to niestety musimy przyniesc oryginal z Norwegii i tlumaczenie :/

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

U nas tego nie ma. W maju rok temu bylam chrzestna i ksiadz tego nie wymagal

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Fajnie ze Ci te 5h pospi U nas tez wiecej karmien nad ranem.

Ej a nie macie międzynarodowego aktu urodzenia ? Nam w de taki dali i z tym trzeba do urzędu stanu cywilnego i od reki dają polski bez żadnych tłumaczeń przysięgłych itp

My po obiedzie nogi mnie bolą od.od.lazenia z wózkiem i tż przyniósł mi wózek do domu. Właśnie mała śpi w nim na balkonie - roboli nie ma to cisza i spokój i ma świeże powietrze

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-05, 16:22   #1913
NanaR
Zadomowienie

Ja dziś 2 razy byłam na spacerze i 11km zrobiłam jutro mi nogi odpada napewno :p umówiliśmy się wreszcie na szczepienie nie będziemy czekać aż szczepionka po gruźlicy się wygoi. Idziemy w przyszłym tyg to będzie pierwszy raz. Wybraliśmy 6w1.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 16:41   #1914
joann_
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za mile slowa, mam nadzieje ze wkrotce wroci mi dobry humor.

Ostatnio wyczerpaly nam sie baterie od karuzeli i przez kilka dni jej nie uzywalismy, a przed chwila znow ja uruchomilismy. Przemo patrzy jak zaczarowany, jakby nowa byla

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 16:49   #1915
figa84
Zakorzenienie

Jaki czad? Moje niespacerowe dziecko zasnelo przed domem a idzie burza i już grzmi :p
Stary 2016-05-05, 16:57   #1916
joann_
Raczkowanie

Ostatnio spotkalam sasiadke z wnukiem na spacerze. Ich Wojtek jest miesiac starszy od Przemka i... uwaga.... siedzial w spacerowce poobkladany poduszkami z kazdej strony, przekrzywiony w jedna strone i przytrzymywany przez pasy. A dlaczego? "Bo on tak placze w gondoli"... masakra, ja nie wiem czy ludzie nie maja wyobrazni? Mi by do glowy nie przyszlo sadzac czteromiesieczne dziecko w spacerowce
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:04   #1917
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja dziś 2 razy byłam na spacerze i 11km zrobiłam jutro mi nogi odpada napewno :p umówiliśmy się wreszcie na szczepienie nie będziemy czekać aż szczepionka po gruźlicy się wygoi. Idziemy w przyszłym tyg to będzie pierwszy raz. Wybraliśmy 6w1.
Ja wczoraj tyle. Zrobiłam

A teraz strajkują mi nogi

Dlatego opcja balkon i jutro też

Godz 17 w prawdzie słońce grzeje ale.nie tak żeby się opalać

A sąsiada z dolu rozlozyla leżaki i się opala

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-05, 17:08   #1918
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tyle. Zrobiłam

A teraz strajkują mi nogi

Dlatego opcja balkon i jutro też

Godz 17 w prawdzie słońce grzeje ale.nie tak żeby się opalać

A sąsiada z dolu rozlozyla leżaki i się opala
Heheheheh

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Ostatnio spotkalam sasiadke z wnukiem na spacerze. Ich Wojtek jest miesiac starszy od Przemka i... uwaga.... siedzial w spacerowce poobkladany poduszkami z kazdej strony, przekrzywiony w jedna strone i przytrzymywany przez pasy. A dlaczego? "Bo on tak placze w gondoli"... masakra, ja nie wiem czy ludzie nie maja wyobrazni? Mi by do glowy nie przyszlo sadzac czteromiesieczne dziecko w spacerowce
Masakra nie rozumie że dziecku krzywdę robi naprawdę brak wyobraźni.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:17   #1919
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Heheheheh

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Masakra nie rozumie że dziecku krzywdę robi naprawdę brak wyobraźni.

Zwracam jej honor

Siedzę od 15 min na słońcu i juz mam czerwona buzię - ale jara słońce

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-05, 17:19   #1920
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś widziałam coś takiego w galerii handlowej, ale dziecko wyglądało na jeszcze młodsze, maleństwo takie to było... aż mi go żal było...

Kurde to jak moja się płacze na spacerach w wózku (o dziwo w domu nie ) to też ją powinnam posadzić? Do głowy by mi to nie przyszło...

Cytat:
Jaki czad? Moje niespacerowe dziecko zasnelo przed domem a idzie burza i już grzmi :p
i pospane ale lać zaczeło :p

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-05-05 o 17:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości