|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
) do tego uda ... brrr nawet się nie mierzę bo nie chce doła złapać ale ostatnio miałam po 3cm więcej w każdym a i bez ciązy miałam 59cm ... Toż to armagedon ... serio boję się co będzie do sierpnia
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Piernika coś nie widać..
może się koło wiatraka zakręciła?
|
|
|
|
#3333 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień ciążymy też mamy trochę wydatków- dwie czterdziestki (takie w knajpie z obiadami itp.), chrzciny, ślub, dzień dziecka (7dzieci), urodziny jednego dziecka, szwagierki, planujemy zmiane samochodu..masakra.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za III trymestr..ja będe prała napewno.. Cytat:
dla teściowej.. taka co konsultuje to teściowa warta docenieniaCytat:
ale masz pazurki Cytat:
jeszcze mi skasowało wypowiedź Babygirl dot. szczypania przez męża.. ![]() ja po wizycie - hmm.. szyjka się nie wydłużyła, jest nieco krótsza niż była..lekarz 3x mierzył i za każdym razem inny wynik, wpisał do karty 2,5cm, ale najpierw mu wyszło coś 2,3..potem 2,6.. a za trzecim razem coś pomiędzy..więc szału nie ma, ale powiedział,że to nie jest powód do leżenia non stop, po prostu mało wysiłku, zero dźwigania, częściej odpoczywać (nie da się), krótkie spacery.. pytałam o pessar, mówi, że nie ma żadnych duzych badań, które wskazywałyby na jego skuteczność :con fused:.. no i tyle..Mała rośnie, wazy coś 650g, mówi,że to dolna granica norm, ale po naszej posturze nie spodziewa się dużego dziecka.. widział moją minę, więc twierdzi,że moja ciąża przebiega prawidłowo i mam się nią cieszyć,że nie ma powodów do niepokoju,ale ja mam mieszane odczucia.. |
||||||||||
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
No 82kg dziś prawie wybiły ....
No powiedzcie same nie jest to mało ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- też właśnie o niej pomyślałam ...
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie bedzie ciezko go przekonać. Dobrze, ze mala rosnie i wszystko jest w normie. To najwazniejsze
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piore wszystko, co się da uprac. Pokrycia fotelików, wnętrza gondoli, kocyki to dla mnie jak ubranka czy pieluchy tetrowe/ flanelowe. Nie wyobrażam sobie tego nie uprac. Piorę też wszelkie pokrowce, śpiworki do spania i do fotelików, wnętrze leżaczki bujaczka itd. To, czego nie da się uprac (wózek, fotelik) na balkon i wietrzenie.
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No cóż moja droga szału nie ma z wiadomościami (mimo moich kciuków zaciśniętych) ale trzeba się pocieszyć, że mogło się pogorszyć a jest na stałym poziomie... jak mawia mój brat "ch**wo ale stabilnie" ![]() Dobrze, że nie kazał Ci cały czas leżeć bo to musi być wkurzające mega a że masz nie podnosić itd to sama wiesz i bez niego ![]() Najważniejsze, że ciąża przebiega prawidłowo i tego się trzymajmy ![]() A że mała nie rośnie nadto powinnaś się cieszyć w końcu trzeba będzie ją wyciągnąć ![]() dziekować za zauważenie pazurków
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała solidnych wymiarów i rozumiem, że raczej będziesz polegiwać. Szyjka się nie skraca. Dla mnie to same pozytywne wiadomości.
|
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
popieram
buahahahah.. od razu poprawiłas mi humor.. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z szyjką skoro nie ma bezwzględnego nakazu leżenia i gin nie widzi potrzeby zastosowania pessara, nie może być źle. Odpoczywaj tak jak do tej pory, dbaj o siebie i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło zamówienie z 5-10-15. Jeszcze jedno z allegro jest w drodze i koniec. Bobo ma sporo jak na początek. Teraz czas na duże sprawy, łóżeczko itp. Potem będziemy szukać ubranek od 62 w górę.
|
|
|
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wariaty.. brat ma racje... Cytat:
no ciut się skróciła..pocieszał,że poród będzie łatwiejszy ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- buahahaha.. jeszcze wiatraka mi się czepiają... ps.s a Twoja prasówka z rana intrygująca.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3346 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczesniej wszystkie wyglądały dla mnie tak samo, teraz z daleka zazwyczaj rozpoznaję markę/model, ciekawe kiedy mi przejdzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
No wiecie, że za duzo utnie, albo ją zaboli albo nie wiem co. I dlatego kropelki też ja będę musiała do oczu wpuszczac - nie mogłabym patrzeć jak robiłby to ktos inny (poza wetem oczywiście)![]() Dlaczego masz mieszane uczucia? Wszystko jest dobrze, mała rozwija się prawidłowo, a jedyne ograniczenie/niedogodnośc to fakt, że musisz się oszczędzać. Czyli przyjemnie spędzać czas na lekturze, książkach, zakupach on-line i wizażowaniu
|
|||
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Moja waga wyhamowała, na początku miałam nawet i 3kg na plusie między wizytami, a teraz w ogóle nie przytylam od ostatniej, co daje mi +9 kg od pierwszego ważenia ciążowego. Jak na 24 tydz ciąży bliźniaczej to chyba nieźle.
Pierniku, jeśli ufasz lekarzowi, to trzymaj się tego, co mówi. Jeśli masz wątpliwości, umów się do kogoś innego na konsultację. Wiadomo, twój gin zna ciążę od początku, ale jeśli masz wątpliwości, to warto skonsultować. Twój spokój jest najważniejszy. Dziwne to, co powiedział o pessarze, badań nie znam rzeczywiście, ale znam sporo osób, które miały go przy skracaniu szyjki i pomógł. Może chodzi o to, ze ci się nie skraca w tym momencie? Sama nie wiem. Przemysl to na spokojnie, przegadaj z mężem i tyle. Boże, jestem nieziemsko wkurzona, mój syn wszedł z dnia na dzień w pelnowymiarowy bunt dwulatka, siada mi na chodniku np i nie chce iść do domu, tylko na plac zabaw. Przez ten zakaz dzwigania jestem tak bezużyteczna, nie mogę go nawet sama do wózka włożyć. To samo z przewijaniem, jak mi się sam nie położy na przewijaku, to go nie mogę podnieść i położyć. A uwierzcie, ze nie za często chce się sam położyć. Mam doła przez to łożysko i te wszystkie ograniczenia. Czuję się, jakbym siedziała na bombie i tylko czekała aż wybuchnie (krwotok). |
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe dlaczego tija o takiej możliwości nie wspomniała. ![]() choć z drugiej strony (moim zdaniem) to chyba orgazm przy świadkach jest bardziej wstydliwy niż poród
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-05 o 13:01 |
|
|
|
|
#3349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos kotów to dziewczyny kociary mam pytanie..polecałyście karmę z tego sklepu zoo coś tam, super mięsną bez syfów.. kot puszkami pogardził, ale suchą wcina, tylko od tego momentu jak ją je to rzuca pawie (co parę dni), wczoraj oddał chyba ze cztery razy stolec, w tym jeden rzadki ..ogólnie po opróżnianiu to smród w cholerę, czego nigdy wcześniej nie było.. pytanie brzmi - karma mu nie służy? czy zbyt gwałtowna zmiana wywołała te rewolucje?wracajac do wypowiedzi Origi - dziękuje za pokazanie pozytywów..to superważne Cytat:
o widzisz to odczucia na temat własnego stanu mamy podobne.. tylko bunt przejść musi.. a Ty pomyśl,że on nie jest teraz bardziej wymagający a potrzebujący..nietylko noszenia,podnoszenia itp ale zrozumienia Cytat:
a i jeszcze miałam Wam pisac,że lekarz pytał mnie czy zapisałam się już do położnej.. powiedział,że to dobry moment,żeby to zrobić..dzwoniłam do przychodni, maja do mnie oddzwonić w przyszłym tygodniu..zawsze to jakies urozmaicenie podczas leżenia Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-05 o 13:30 |
|||
|
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej! Ja tylko na chwilke i z tel., wiec bez polskich znakow bedzie, bo tak mi szybciej <len>.
Orange Ale masz wlosy, ale paznokcie (Twoje czy zel? )!!! Super wygladaszWylot do Barcelony mamy 17.05, powrot 24, wiec od 16.05 przepadam i juz uprzedzam, zeby nie bylo, jak ostatnio ![]() Tz kupil termometr z Lidla, tlumow nie bylo. A co do kolezanki: fajnie, ze ma odwage wyrazac wlasne zdanie, nie mam nic przeciwko, ale forma tez sie liczy jednak. Zreszta czulam, ze po prostu chce mi dosrac Ma 26 lat, tak samo jak ja. Jesli chodzi o kariere zawodowa, to ja mam dosc bogate CV, a jej tz laskawie pozwolil pojsc do normalnej pracy w zeszlym roku i to chyba tez jest powod, zeby miec do mnie pretensje. Juz jej mialam napisac, ze teraz sie op...lam, bo w zasadzie od 10lat zarabiam pieniadze, a skoro ona sie do tej pory obijala, to ma, co ma. Ech, dziwne te ludzie niektore
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
W ramach rozrywki... Oto co mi wyrosło na balkonie.
Roślina drapieżna, tylko nie wiem z czego wyrosło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego tym bardziej waga do wymiany bo nie widac tej Twojej wagi wyglądasz swietnie
|
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem takie wydarzenia weryfikują znajomych i ich postawę... a wiesz, że ja myślałam, że wszystkie kobiety w ciąży są łagodne? i przeszło mi to dopiero jak tydzień temu w poczekalni na IP usłyszałam jak kobieta w zaawansowanej ciąży odnosi się do partnera bo przyniósł za ciepłą wodę, nie tej firmy co Pani chciała, kanapkę nie w tym pieczywie o jakim marzyła i nie w tej torebce.. afera była na całą izbę przyjęć... |
|
|
|
|
#3354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio dość sporo przybyło w szafie Małgoni. Co do teściowej to faktycznie fajnie, że skonsultowała Jeśli chodzi o Twoją wizytę to Kochana najważniejsze, że szyjka się nie skraca na pewno miał na to wpływ fakt, że leżałaś, więc dalej się oszczędzaj ale skoro lekarz nie kazał leżeć plackiem to myślę, że na lekką aktywność możesz sobie pozwolić Zaczyna się ładna pogoda, więc nie ma się co kisić w domu... Masz możliwość wyjścia na ogródek, gdzieś blisko? Cytat:
od razu humor się poprawi!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Była koleżanka, objadłyśmy się ciastem, poplotkowałyśmy o ciążach Dostałam prezent urodzinowy- Pierwszy Album dla córeczki
|
|
#3355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U Mojej też ewidentnie widać było 'pipulinkę' ![]() Cytat:
Możesz bezkarnie jeść słodycze![]() ![]() Dzięki to mnie pocieszyłaś Cc będzie planowane..Mam nadzieję, ze od odejścia wód poród nie rozwinie się tak hop siup ![]() ![]() Cytat:
i odrobinkę w pupkę ![]() Ładnie rośnie ![]() Znowuzapomnialamhasla przykro, że musiałaś nasłuchać się tęj 'koleżanki' Ewidentnie wylała na Ciebie wszystkie swoje żale.. typ paplaniem udowodniła, jak bardzo Ci zazdrosci Nie przejmuj się Ja takich ludzi unikam![]() Wczoraj zakupiłam przez neta parę ciuszków ze Smyka Jak przyjdą to zrobię zdjęcie![]() a tu mój brzucholek Dziś 24+0 i +8kg ![]() Naprawdę mój brzuch jest wielki, jak na ten tydzień Widocznie taka moja natura
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-05 o 14:56 |
|||
|
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już Ci nie uwierzę,że te zioła co dla teściowej miałaś to takie zdrowotne..widać po kocie... Cytat:
Cytat:
no niestety ciut się skróciła..ale dużo mniej niż ostatnio..więc nawet gdyby w tym tempie się skracała to Mała jest bezpieczna.. mam duzy taraso-balkon..właśnie mąż mnie wyprowadza tam.. a jak jestem sama to ciężko się zorganizować, bo kot chce towarzyszyć, a jak go wezmę to za chwilę on musi iść do domu i tak w kółko, a ja nie będę wstawać z nim tańczyć..no i jakbym się po schodach puściła to na zewnątrz jest ogródek, ale wolę schodów jak najmniej, w weekend mamy imprezę rodzinną to na chwilę pojedziemy, w niedzielę rocznicę ślubu to może na obiad i chyba tyle tej aktywności...ale to i tak dużo.. fajnie,że Cię koleżanka odwiedziła.. Cytat:
![]() ![]() ślicznie wyglądasz..brzusio duży.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-05 o 15:13 |
||||
|
|
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
E tam, mam podobnej wielkości u mnie dzis teoretycznie 25t1d ale to z usg, z OM mam 24t1d
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do buntu 2-latka. Współczuje. Pamietam jak moja miała a Ty jeszcze dźwigać nie możesz ...Muszę odrobaczyć córkę,byłam dziś u pediatry i ma podejrzenie owsików ![]() Z tego co czytałam w necie obserwując Jej objawy też się ku temu skłaniałam, tylko głupia nie zapytałam co ze mną ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Przejrzałam ubrania i tak wygląda moja lista na dzień dzisiejszy (95 % po córce, teraz zakupiłam tylko 2 zestawy HM , dresik i czapeczki )- skarpetki - 8 par - łapki - 3 pary - czapeczki - 6 sztuk - kapciuszki - 1 - pajac r.56 - 8 - pajac welurowy r.56 -4 - body r.56 długi rękaw - 4 - pajac r.62- 3 - śpiochy r. 62 - 11 - body r.62 długi rękaw - 3 - body r.62 krótki rękaw -5 - bluzeczki/kaftaniki r.62 - 5 - dresik r. 62 - 1 - bluza polar - 1 - cieplejszy pajac na dwór r. 62 - 1 - zestaw HM (body, spodenki, czapka) r.62 - 2 Muszę kupić body 56 na krótki rękaw, pajace 56 (2 szt), pajace,body, spodenki - 62 |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszłam teraz na chwilkę z psem na dwór, bo rano się nie załatwił i bałam się, że nie wytrzyma do powrotu męża, a ta gnida i tak się nie załatwiła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Wtedy do TZta, patrz patrz jaki fajny brzuszek. Chyba juz go tym wkurzam. 
) do tego uda ... brrr nawet się nie mierzę bo nie chce doła złapać ale ostatnio miałam po 3cm więcej w każdym a i bez ciązy miałam 59cm ... 
<3

Teraz musze jej przez 3 dni zakraplać oczy - po południu pierwsza próba, trzymajcie kciuki, bo nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać
za tydzień ciąży

No wiecie, że za duzo utnie, albo ją zaboli albo nie wiem co. I dlatego kropelki też ja będę musiała do oczu wpuszczac - nie mogłabym patrzeć jak robiłby to ktos inny (poza wetem oczywiście)

ale myślę ze pewnie ok 1kg bo w 24tc ważyła 739g. 

czerwiec 2015