Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-05, 10:26   #3301
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Dzięki za miłe słowa nt moich bliskich
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników

Swiniaczek a czy to musi być odzież ciążowa? Ja z typowo ciazowej mam tylko legginsy a tak to ganiam głównie w tuniczkach,nietoperzach,p elerynkach itp. Większość rzeczy kupuję w second handach. Uważa że można tam znaleźć ładne nietypowe ciuszki o ciekawych krojach ,dobrej jakości.

A właśnie wczoraj otworzyli u nas nowy second,ogromny. Spędziłam tam 3 godziny,w samej kolejce stałam godzinę,myślałam że zniose jajo. Za to obkupilam swoje córy i siebie też.
Gratuluje udanych zakupów Ja tam smigam w leginsach i jeansach ciązowych ale cos mi ta guma zaczyna się robić krótka bo siega mi do pępka i zjezdza jak chodzę

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Też się wybieram do lidla dziś, tylko się zastanawiam czy wyskoczyć z pracy czy po pracy jeszcze coś będzie? Przeraziłyście mnie tymi emerytkami

I chciałam zapytać - jak tam ta grupa facebookowa? dzieje się coś tam ciekawego? wypisałam się jakiś czas temu bo mnie denerwowała, ale jakoś ostatnio zaczęłam o niej myśleć

Udanego dnia
Natej grupie fb ciągle te same tresci, w sumie nic ciekawego

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dzień dobry czwartkowo mam dziś w kalendarzu na ten moment duuuużo wolnego czasu przynajmniej do 13:00, to sobie powizażuję

Dla mnie tez była, na alle znalazłam babeczke, która wystawiła dwie aukcje po swojej córce, jedną wygrałam (za 70 PLN), w drugiej nie osiągnęłam ceny minimalnej. Ale ona sama do mnie zadzwoniła i zapytała, ile maksymalnie gotowa byłam dac za te ubranka. Powiedziałam, że 55 zł, a ona na to, że ok, bo jej nie zalezy na pieniadzach, tylko na tym, żeby sie ubranek pozbyc, bo nie ma ich gdzie trzymać. Tym sposobem za 153 PLN z prezsyłką dostałam 12kg paczkę wypranych i wyprasowanych ciuszków w rozmiarach 56 - 80 cm, sztuk w sumie ponad 100 i to na wszystkie pory roku Większość tych malutkich wygląda na ubrane raz czy dwa. Jak będę segregować przed praniem, to wrzucę kilka zdjęć moich ulubionych

Wypiorę w czerwcu w normalnym proszku, a potem pod koniec lipca w dziecięcym.

Zazdroszczę Barcelony! I super widoki w brzuszku

Każdy ma prawo do swojego zdania, równiez na temat dzieci i ich posiadania, ale taki tekst to już dla mnie przesada

Emerytki w ciążowych ciuchach, na to nie wpadłam

Jak juz nas nadrobiłaś, to grzecznie je przepros i idź do gabinetu - inaczej pół dnia tam spędzisz

Hmmm...czemu nie

45 par

Mój sierściuch dostał jakiegoś zapalenia trzeciej powieki/zamglenia źrenicy nie wiadomo skąd i pani weterynarz mu ją wczoraj wywijała pęsetą, żeby obejrzeć - nie wiedziałam, że tak w ogóle mozna robić, a wygladało to strasznie Teraz musze jej przez 3 dni zakraplać oczy - po południu pierwsza próba, trzymajcie kciuki, bo nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać
Ja narazie wszystkie ciuchy mam wrzucone na polkę, tylko poskladalam ladnie, niektóre wyprałam ale pewnie polecą do prania jeszcze raz.

Biedny kotałek

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja pranie planuje zrobić pod koniec maja, powinnam mieć już większą część wyprawki i jakieś mebelki. W czerwcu czeka nas remont- ocieplanie i elewacja więc chyba się wprowadzę na ten czas. A pod koniec lipca już mogę rodzić
Kupiłam płatki mydlane dzidziuś.
A powiedzcie mi co muszę kupić do wózka oprócz wiadomo jakiegoś kocyka?
Dziś jadę oglądać riko nano- na wystawie prezentował się fajnie, ale wiadomo, muszę go przetestować porządnie może zajade do lidla a jak nie to mama w rodzinnej miejscowości zobaczy co tam jest, choć ostatnio podobno kobiecie rękę tam złamali...

Miłego dnia!!
Tez bym sie dowiedziała czy muszę cos do wózka tez dokupić oprócz kocyka.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Moja waga zaczyna chyba nadrabiać to ze nie tyłam na początku ciąży juz zaczynam przybierać średnio 0,5 kg na tydzień, dzis miałam 3,8 kg na plus, troche mnie to przeraża, ze tak duzo tygodniowo

I codziennie mam wrażenie ze nogi mam spuchnięte....chociaż tego w ogole nie widac, ani w łydkach, ani w kostkach czy stopach...ale czuje jakby były spuchnięte. Macie tak?
Ja w dwa tygodnie przytyłam 1kg teraz

Dzisiaj zaczełam 27t0d

Ogólnie my musimy przeczekac maj, bo u nas cienko w tym miesiącu. Siostrzeniec ma urodziny wiec cos trzeba sprezentować.
Jedziemy na ten Baby Show, moze jeszcze raz na car boot.
TZ dopiero co zaplacił za przegląd samochodu. Jeszcze ubezpieczenie do zapłacenia. Prąd i gaz w tym miesiącu. ehh...Takze wieksze zakupy tez dopiero w czerwcu chyba ze nadarzy się super okazja.

Kupiłam dzisiaj orzechy do prania na ebayu. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Ktos z was ma doświadczenie?

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 10:27   #3302
BeataAmelka
Wtajemniczenie

U mnie po wizycie spoko. Może nie będzie tak źle :-D
Kolejna za dwa tygodnie a jak mi pielęgniarka zbadala cukier po śniadaniu to był 83 a norma do 120 :-P
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 10:29   #3303
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Myśle, ze nic nie tracisz zaglądam tam od czasu do czasu ale od tych wszystkich zdrobnień boli mnie głowa i chyba za stara jestem bo jakoś nie potrafię się wpasować w klimat większości młodych mam.
Wydaje mi się, ze nasza grupa tutaj trzyma wyjątkowy poziom i niech tak zostanie
Dzięki za odpowiedź, właśnie na taką liczyłam właśnie taki klimat jak tutaj na forum bardzo mi pasuje

Cytat:
Mój TZ chyba czyta nasze forum bo wczoraj zakupił gofrownicę, a nic nawet nie mówił ze planuje, ja tez nic głośno o górach nie wspominałam także sezon na gofery i u nas otwarty tylko muszę znaleźć dla siebie jakiś rozsądny przepis, który nie zrujnuje moich cukrów .... I figury tez

Jak czytam o Waszych wyprawkach to moja jakaś taka biedna jest😜 Mam po 10 par z wszystkiego, 10 body z długim rękawem 10 z krótkim 10 śpioszków 10 spodni.... Nawet pieluch tetrowych mam 10 teraz się boje, ze zbyt mało

Ale chyba nie będę dokupować dopóki nie będę wiedziała w która stronę młody idzie, czy trzyma wagę czy jednak nie ( moja dieta ostatnio strasznie słaba jest:/) za tydzień mam Scan to się okaże jak bardzo grzeszylam.

Co do USG w Uk nie wykonują profilaktycznie usg na wizytach. Są tylko te oficjalne i więcej przy zdrowej ciąży nie robią ponieważ nie ma jeszcze właściwych badań o szkodliwości.
Ale jak jest potrzeba to robią i co tydzień np sączące się wody, albo co 4 tygodnie jak u mnie z powodu cukrzycy.

Ja się przychylam do wersji im mniej tym lepiej.

Dziś Oliwia ma wolne od szkoły wiec wybieramy się na wycieczkę do zoo. Właśnie zamiast streszczać się pod prysznic by zdarzyć na pociąg produkuje się tutaj😜

Miłego dnia dziewczyny )))
Co za TŻ czytający w myślach! super!

Odnośnie wyprawki.. to ja nawet nie mam jeszcze tyle co Ty tłumaczę sobie cały czas, że jeszcze zdążę

Jutro jedziemy na tydzień nad morze, do Gdańska i akurat teraz tam będzie tydzień wielkich promocji mam nadzieję, że coś upoluję
Stary 2016-05-05, 10:30   #3304
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry ;-)

Gratuluje nowych tygodni :Oklaski:

Tija super ze cukier dobry

Bylam dzis u pediatry bo okropnie suchy kaszel mnie mecxy i sie okazalo ze bardzo nisko mi cos zalega i nke odkaszle tego dostalam antybiotyk amotaks :-(
Po za tym zadnych innych objawow nie mam .

Dzieki dziewczyny za kciuki jestescie the best chyba nie mam cukrzycy ciążowej

Moje wyniki na czczo 4.52 , po 1h 9.37, po 2h 8.28 i tylko takie wartości mam podane Tija moze mi potwierdzisz bo z trgo co widzę w normach to chyba nie mam ??

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Edytowane przez Lucynka20xd
Czas edycji: 2016-05-05 o 10:31
Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 10:31   #3305
Babygirl1990
Raczkowanie

DobraDusza gratuluję III trymestru, Florence 24+0 i Tiji 26+0

Również planuję kupić płatki mydlane dzidziuś do prania i zaczęłam się zastanawiać.
One są do kolorów? Czy może są uniwersalne? Bo nie wiem czy kupować oddzielnie jakiś specyfik do białego właśnie...?
Stary 2016-05-05, 10:32   #3306
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Co do USG w Uk nie wykonują profilaktycznie usg na wizytach. Są tylko te oficjalne i więcej przy zdrowej ciąży nie robią ponieważ nie ma jeszcze właściwych badań o szkodliwości.
Ale jak jest potrzeba to robią i co tydzień np sączące się wody, albo co 4 tygodnie jak u mnie z powodu cukrzycy.
No właśnie ja niby nie mam żadnych wskazań do dodatkowych usg a lekarz robi co 3tyg + połówkowe + prenatalne i wydaje mi się, że sporo tego wszystkiego
Wcześniej cieszyłam się na każde usg a teraz się już stresuję nieco
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 10:37   #3307
Babygirl1990
Raczkowanie

Talantea, gratulacje z okazji 27.tyg. Idziesz łeb w łeb z Tiją (jak się nie mylę)
Stary 2016-05-05, 10:39   #3308
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Talantea, gratulacje z okazji 27.tyg. Idziesz łeb w łeb z Tiją (jak się nie mylę)
Tak tak

Stary 2016-05-05, 10:54   #3309
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
DobraDusza gratuluję III trymestru, Florence 24+0 i Tiji 26+0

Również planuję kupić płatki mydlane dzidziuś do prania i zaczęłam się zastanawiać.
One są do kolorów? Czy może są uniwersalne? Bo nie wiem czy kupować oddzielnie jakiś specyfik do białego właśnie...?
Ja mam płatki i chyba są uniwersalne bo nie jest napisane czy do kolorów czy do białego
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 11:01   #3310
Origa
Rozeznanie

Mi lekarka robi co drugą wizytę więc do tej pory u niej miałam 2 plus 2 genetyczne prywatnie i 1 kontrolne prywatnie. W kolejnym tygodniu czeka mnie wizyta u prowadzącej, pewnie z USG, nastepne potem dopiero w tym 32 czy 33 tygodniu. Mam nadzieje, że to nie za dużo
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 11:15   #3311
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

I chciałam zapytać - jak tam ta grupa facebookowa? dzieje się coś tam ciekawego? wypisałam się jakiś czas temu bo mnie denerwowała, ale jakoś ostatnio zaczęłam o niej myśleć

Udanego dnia
niewiele się tam dzieje... w zasadzie non stop te same pytania i odpowiedzi;p

Cytat:
Mój TZ chyba czyta nasze forum bo wczoraj zakupił gofrownicę, a nic nawet nie mówił ze planuje, ja tez nic głośno o górach nie wspominałam także sezon na gofery i u nas otwarty tylko muszę znaleźć dla siebie jakiś rozsądny przepis, który nie zrujnuje moich cukrów .... I figury tez

Jak czytam o Waszych wyprawkach to moja jakaś taka biedna jest😜 Mam po 10 par z wszystkiego, 10 body z długim rękawem 10 z krótkim 10 śpioszków 10 spodni.... Nawet pieluch tetrowych mam 10 teraz się boje, ze zbyt mało

Ale chyba nie będę dokupować dopóki nie będę wiedziała w która stronę młody idzie, czy trzyma wagę czy jednak nie ( moja dieta ostatnio strasznie słaba jest:/) za tydzień mam Scan to się okaże jak bardzo grzeszylam.
Brawa dla TŻ
Co do wyprawki to moim zdaniem nie ma co przesadzać... ja nie mam nawet tyle co Ty, kupuję jak się trafia jakaś fajna okazja, bo bez sensu przepłacać w regularnych cenach. Dzisiaj kliknęłam zamówienie w tym sklepie Pinokio zobaczę co mi jeszcze mama w paczce wyśle i wtedy zdecyduję co i ile trzeba dokupić. Ale 10 par to moim zdaniem rozsądna ilość

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Tak tak
I ze mną i ze mną!

Kliknęłam kilka ubranek w sklepie Pinokio. Znajoma wystawiła też ubranka po córce, a że ubiera ją ślicznie to może w końcu zdecyduję się na jakieś używane, bo jednak wychodzi sporo taniej... a stan idealny choć tż nieco kręcił nosem.
Stary 2016-05-05, 11:17   #3312
florencee
Zadomowienie

Byłam w Lidlu, trochę emerytek się kręciło przy ubrankach. Z 50/56 dość mało było. Kupiłam jeden dwupak body i dwa dwupaki spodenek. Poza tym termometr i spodnie dresowe dla mnie.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
(...)

Witam się w III trymestrze

Dzisiaj odwiedzi mnie koleżanka, więc nie będę się nudzić cały dzień poza tym co będę robić? oczywiście leżeć
za III trymestr! Fajnie, że koleżanka przyjdzie i Ci umili dzień.

Cytat:
Dzień dobry

Też się wybieram do lidla dziś, tylko się zastanawiam czy wyskoczyć z pracy czy po pracy jeszcze coś będzie? Przeraziłyście mnie tymi emerytkami

Udanego dnia
Niewiele ciekawego, ciągle powroty do tych samych tematów, ostatnio głównie glukoza, waga i dzisiaj też Lidl.

Cytat:
Dzień dobry czwartkowo mam dziś w kalendarzu na ten moment duuuużo wolnego czasu przynajmniej do 13:00, to sobie powizażuję

Dla mnie tez była, na alle znalazłam babeczke, która wystawiła dwie aukcje po swojej córce, jedną wygrałam (za 70 PLN), w drugiej nie osiągnęłam ceny minimalnej. Ale ona sama do mnie zadzwoniła i zapytała, ile maksymalnie gotowa byłam dac za te ubranka. Powiedziałam, że 55 zł, a ona na to, że ok, bo jej nie zalezy na pieniadzach, tylko na tym, żeby sie ubranek pozbyc, bo nie ma ich gdzie trzymać. Tym sposobem za 153 PLN z prezsyłką dostałam 12kg paczkę wypranych i wyprasowanych ciuszków w rozmiarach 56 - 80 cm, sztuk w sumie ponad 100 i to na wszystkie pory roku Większość tych malutkich wygląda na ubrane raz czy dwa. Jak będę segregować przed praniem, to wrzucę kilka zdjęć moich ulubionych

(...)

Mój sierściuch dostał jakiegoś zapalenia trzeciej powieki/zamglenia źrenicy nie wiadomo skąd i pani weterynarz mu ją wczoraj wywijała pęsetą, żeby obejrzeć - nie wiedziałam, że tak w ogóle mozna robić, a wygladało to strasznie Teraz musze jej przez 3 dni zakraplać oczy - po południu pierwsza próba, trzymajcie kciuki, bo nie mam pojęcia, jak sie do tego zabrać
Mam nadzieję, że też upoluję coś fajnego na all, na razie mi się trafiają aukcje odwoływane w ostatniej chwili. ;/ A może tak trzeba robić żeby dzwonić i się dogadywać z tymi ludźmi. Nigdy nie licytowałam, zawsze tylko kup teraz, to nie wiedziałam jak ta zabawa wygląda w praktyce.

Biedny sierściuch, trzymam kciuki za skuteczne zakroplenie oczu.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Moja waga zaczyna chyba nadrabiać to ze nie tyłam na początku ciąży juz zaczynam przybierać średnio 0,5 kg na tydzień, dzis miałam 3,8 kg na plus, troche mnie to przeraża, ze tak duzo tygodniowo

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

I codziennie mam wrażenie ze nogi mam spuchnięte....chociaż tego w ogole nie widac, ani w łydkach, ani w kostkach czy stopach...ale czuje jakby były spuchnięte. Macie tak?
Też teraz przybywa mi 0,5 kg tygodniowo i mam w sumie 4 kg na plus. Mój lekarz mówił, że to prawidłowy przyrost teraz.
I też miałam w nocy i rano uczucie opuchnięcia nogi, ale tylko jednej. Przeszło mi jak trochę pochodziłam.

Cytat:
(...)

Dzisiaj zaczełam 27t0d

Ogólnie my musimy przeczekac maj, bo u nas cienko w tym miesiącu. Siostrzeniec ma urodziny wiec cos trzeba sprezentować.
Jedziemy na ten Baby Show, moze jeszcze raz na car boot.
TZ dopiero co zaplacił za przegląd samochodu. Jeszcze ubezpieczenie do zapłacenia. Prąd i gaz w tym miesiącu. ehh...Takze wieksze zakupy tez dopiero w czerwcu chyba ze nadarzy się super okazja.

Kupiłam dzisiaj orzechy do prania na ebayu. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Ktos z was ma doświadczenie?
Brawa za 27+0.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie spoko. Może nie będzie tak źle :-D
Kolejna za dwa tygodnie a jak mi pielęgniarka zbadala cukier po śniadaniu to był 83 a norma do 120 :-P
Dobrze, że na wizycie ok.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry ;-)

Gratuluje nowych tygodni :Oklaski:

Tija super ze cukier dobry

Bylam dzis u pediatry bo okropnie suchy kaszel mnie mecxy i sie okazalo ze bardzo nisko mi cos zalega i nke odkaszle tego dostalam antybiotyk amotaks :-(
Po za tym zadnych innych objawow nie mam .

Dzieki dziewczyny za kciuki jestescie the best chyba nie mam cukrzycy ciążowej

Moje wyniki na czczo 4.52 , po 1h 9.37, po 2h 8.28 i tylko takie wartości mam podane Tija moze mi potwierdzisz bo z trgo co widzę w normach to chyba nie mam ??
Ojej, życzę zdrowia.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 11:19   #3313
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
niewiele się tam dzieje... w zasadzie non stop te same pytania i odpowiedzi;p

Brawa dla TŻ
Co do wyprawki to moim zdaniem nie ma co przesadzać... ja nie mam nawet tyle co Ty, kupuję jak się trafia jakaś fajna okazja, bo bez sensu przepłacać w regularnych cenach. Dzisiaj kliknęłam zamówienie w tym sklepie Pinokio zobaczę co mi jeszcze mama w paczce wyśle i wtedy zdecyduję co i ile trzeba dokupić. Ale 10 par to moim zdaniem rozsądna ilość

I ze mną i ze mną!

Kliknęłam kilka ubranek w sklepie Pinokio. Znajoma wystawiła też ubranka po córce, a że ubiera ją ślicznie to może w końcu zdecyduję się na jakieś używane, bo jednak wychodzi sporo taniej... a stan idealny choć tż nieco kręcił nosem.
O widzisz, musze o tym pamietac ze ty tez rowno z nami

Aj tam olej TZta

Stary 2016-05-05, 11:38   #3314
justynkie
Wtajemniczenie

Witamy się w III Trymestrze Jeju jak to szybko zleciało, jeszcze chwila i rodzimy

Cytat:
Witam się wieczornie,

Mam dziś bardzo podły humor. Najpierw całonocna zgaga, spać nie mogłam, czułam się jakbym miała zaraz eksplodować - dodam, że miałam kiedyś refluks i u mnie to nie tylko zgaga, ale też cała treść żołądka żądna ulania się;/

[...]Stałam na przystanku, jak TŻ napisał mi wiadomość, że szwagierka się wyprowadza.
Ja mam podobnie, kilka razy w nocy o mało nie udusiłam się własnym refluksem I bez Gavisconu ani rusz.
Co do szwagierki, przykro że tak się zachowuje, zwłaszcza że ma już dzieci i nie mysli o nich tylko o sobie...

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
witam się czwartkowo.
Wczoraj dopadła mnie jakaś depresja ciążowo-leżeniowa.
Większość dnia przeleżałam (niby nic nowego) ale jakaś taka zdołowana byłam. Pewnie to efekt mojego spaceru do parku.
Widziałam inne pary, kobiety w ciązy, które sobie normalnie spacerują, bez stresu, a ja jak pierdoła leżę od końca grudnia w domu.
I tak minął mi wczorajszy dzień na użalaniu się nad sobą.

Dziś natomiast obudziłam się z nastawieniem, że dość dopieszczania swojego żalu.
Najważniejsze żeby dziecko było donoszone i zdrowe, a o leżeniu szybko po porodzie zapomnisz!

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dziś od 7 mej czekamy w kolejce do diabetologa
Niby ciężarne bez kolejki, ale te starsze babcie tak obstawiaja drzwi, że nawet nie mam ochoty tam podchodzić i póki co Was nadrobilam i siedzę sobie na końcu
Ja wczoraj jak byłam na krzywej cukrowej to też te stare dziadki się próbowały wpychać... Niby są numerki, więc każdy czeka na swoją kolej. Ale na krzywą tylko za pierwszym razem działa numerek, później już się wchodzi bez kolejki. I ci starzy ludzie nie mogli znieść tego że ktoś wchodzi bez numerka. Jak tylko widzieli że taka osoba próbuje wejść, to od razu z 2-3 dziadków się podrywało i też próbowali bez numerka... I od razu bulwers jakie panie z laba ich wypraszały, że do czego to doszło że młody może bez kolejki a oni czekają już tyle czasu...

Cytat:
Witam się w 25+0!

Justynkie, gratuluję III trymestru, bo to chyba dziś?

Miałam dziś przygodę w nocy. Budzi mnie uszczypnięcie w brzuch. Od razu krzyk na tż że co on robi! On taki biedny wystraszony zaczął mnie przepraszać. Okazało się że myślał że to nie mój brzuch, tylko... Pupa
Teraz się śmiejemy ale wystraszylam się, bo po tym uszczypnięciu pobiegłam na siusiu, a jak się z powrotem położyłam to miałam skurcz, podbrzusze mocno mi stwardniało i myślę że tak około minuty to trwało. Trzeba rozważyć spanie oddzielnie

Miłego dnia dziewczyny!
Tak, to dziś
TŻ niezły, ale może na drugi raz pomyśli zanim będzie szczypał?

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi co muszę kupić do wózka oprócz wiadomo jakiegoś kocyka?
Dziś jadę oglądać riko nano- na wystawie prezentował się fajnie, ale wiadomo, muszę go przetestować porządnie może zajade do lidla a jak nie to mama w rodzinnej miejscowości zobaczy co tam jest, choć ostatnio podobno kobiecie rękę tam złamali...

Miłego dnia!!
Ja kupuję tylko kocyki, później pomyślę o poduszce-motylku ale na poczatek na płasko. Nie kupuję też żadnych prześcieradełek itp, będę wykładać gondolę flanelową pieluszką.
Riko Nano fajny!

Ja dziś robię kolejne zakupy, zaraz allegro i Gemini idzie i chyba będzie końcówka tego szaleństwa Jutro wstawiam ubranka do prania.
Pierzecie też kocyki? Bo ja się zastanawiam czy trzeba, w końcu kocykiem nie będę okrywać gołej skóry dziecka.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 11:44   #3315
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Ja dziś robię kolejne zakupy, zaraz allegro i Gemini idzie i chyba będzie końcówka tego szaleństwa Jutro wstawiam ubranka do prania.
Pierzecie też kocyki? Bo ja się zastanawiam czy trzeba, w końcu kocykiem nie będę okrywać gołej skóry dziecka.
Kocyki tez bym prała, niewiadomo gdzie to trzymane było

Stary 2016-05-05, 11:44   #3316
DobraDusza88
Zakorzenienie

Teściowa szaleje w Lidlu dzwoniła z konsultacjami

justynkie ja kocyki na pewno będę prała
Stary 2016-05-05, 11:47   #3317
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Teściowa szaleje w Lidlu dzwoniła z konsultacjami

justynkie ja kocyki na pewno będę prała
dla teściowej
może z ciastem wpadnie?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:00   #3318
iweczka
Zakorzenienie

Hej

W Lidlu jeszcze nie byłam, ale za to skoczyłam do rossmanna i kupiłam sobie błyszczyk i lakier do paznokci, a co!

Jutro idę na glukozę (tzn mam taki plan, bo jak obudzę się jak dziś o 4 mega głodna to du.pa )
Mogę sobie wziąć wodę i pić chociaż przez te 2 h ???

Cytat:
Witam się wieczornie,

Mam dziś bardzo podły humor. Najpierw całonocna zgaga, spać nie mogłam, czułam się jakbym miała zaraz eksplodować - dodam, że miałam kiedyś refluks i u mnie to nie tylko zgaga, ale też cała treść żołądka żądna ulania się;/

Później w pracy nie dość, że wkurzył mnie jeden gościu, to jeszcze to całe łażenie wyszło mi bokiem i wysiadły mi plecy. Pierwszy raz mi się to przydarzyło i wydaje mi się, że miałam ze dwa skurcze imienia tego kolesia co zawsze zapominam.

Czekam na jeden dokument z pracy by móc mieć już zaplanowany urlop macierzyński i żeby móc otrzymać macierzyńskie w terminie, ale jak to tutaj bywa na wszystko mają czas. A ja lubię mieć takie rzeczy poukładane wcześniej niż później;/

Pognałam do domu o 3, wystraszona - że lepiej to przeleżeć. Nie dość, że byłam już nerwowa to jeszcze wszystko mnie bolało. Stałam na przystanku, jak TŻ napisał mi wiadomość, że szwagierka się wyprowadza.

Myślałam, że się rozpłaczę na tym przystanku. Usiądę i już nie wstanę....Ja ją uwielbiam, ale to co ona wyprawia jak poznaje jakiegoś faceta to przechodzi ludzkie pojęcie. I w zasadzie powinno być mi wszystko jedno, dorosła jest. Ale moje ostatnie kilka miesięcy było podporządkowywaniem życia do przyjazdu jej dzieci.

Szukaliśmy mieszkania 4-5 sypialni by było nam wygodnie, nawet nie chce sobie wyobrazić co by było gdybyśmy znaleźli takie mieszkanie. Przecież opłaty by nas zjadły;/ A umowa zawsze jest min na 6 mcy....

Pomijam fakt, że już dawno mogliśmy znaleźć sobie mieszkanie idealne dla nas i mieć to z głowy - a tak ciągle myślałam o jej dzieciach.....ehhhhhhh

Jest tutaj 7 mcy - to jest jej 3 facet....Co ja mam myśleć? Za dwa miesiące przyjadą jej dzieci i od razu wprowadzą się do faceta, którego nie znają. A jak za pół roku okaże się nie ten? To znów będzie się do nas wprowadzać?

Jej się wydaje, że dzieci przyjadą, w ciągu dwóch miesięcy dostanie benefity i będzie się jej żyło jak pączek w maśle....Co nie będzie mieć odzwierciedlenia w rzeczywistości bo teraz na zasiłki czeka sie długo, a ten jej nowy facet pracuje dla firmy sprzątającej więc nie zarabia zbyt dużo.

No nie mam słów, jest mi przykro. Chciałam by to ona ze mną rodziła, ale w tej chwili to jestem tak zła, że jeżeli TŻ nie będzie chciał (nie mam zamiaru naciskać) to będę rodzić sama...
Kiepska sytuacja ze szwagierką
Pogadajcie z Nią, może niech zauważy że dużo dla Niej robicie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Romantycznie U nas też filmowo, ale bardziej w stronę komedii romantycznej

Postawiliśmy na Barcelonę, dziś dostałam krzyż na drogę od ginki, więc jutro rezerwujemy lot Będziemy w zasadzie pod Barceloną, co bardzo mi pasuje, bo wolę kamerlane plaże itp. A Barcelonę potraktujemy typowo turystycznie (zwiedzanie).

Byłam i tak: jacuzzi odpada, ale termy też odradziła i nawet nie ze względu na wysoką temperaturę ( w końcu różne są baseny na termach i można korzystać z tych chłodniejszych), ale na higienę (moja ginka jest strasznie zafiksowana na tym punkcie ). Powiedziała, że na termach mnóstwo strarszych ludzi, problemy z nietrzymaniem moczu i takie tam, no ogólnie zniechęciła mnie totalnie swoją argumentacją

Za to, gdy zapytałam, czy mam kupić jednoczęściowy kostium, żeby brzucha nie wystawiać na słońce to zrobiła tak : Powiedziała, że mogę biegać po plaży na golasa nawet, jeśli chcę, dziecku to nie zaszkodzi, ale chodzi o przebarwienia. Podczas ciąży jest w nas tyle hormonów, że łatwo nabawić się przebarwień słonecznych, w związku z czym poleciła filtr 50 i, jak już napisałam wyżej, dała krzyż na drogę i kazała się dobrze bawić.

Dostałam obiecane skierowanie na glukozę. Rzygać mi się chce na samą myśl, choć bardziej obawiam się kłucia tyle razy (nienawidzę tego najbardziej na świecie).

Mówiłam Wam, że ostatnio w autobusie podrywał mnie facet? Nie był to podryw zbyt wyrafinowany, bo wprost powiedział, że strasznie mu się podobam, na co ja-równie bezpośrednio-ścisnęłam bluzę i zapytałam, czy lubi ciężarne. Ale miał minę A dziś ekspedient w sklepie polecił mojemu tż "pilnować żony" (jakbym była ograniczona umysłowo-wiem, że nie to miał na myśli, ale...). W tej ciąży mam takie branie, jak nigdy Cóż, zaraz będzie trzeba następne robić w takim układzie, buhahaha.

Mała waży 630 g i dziś widziałam, jak sobie mlaskała usteczkami Rozpłynęłam się-rączka przy policzku i ciumkała coś niewidzialnego, chyba sobie spała, żabka

Fajnie, że lecicie do Barcelony
Kiedy wylot ??
Ja chciałam Paryż, ale teraz ta budowa domu, nie ma jak się ruszyć

Co do term hmmm
podejrzewam, że mój gin powie mi to samo odnośnie higieny ....

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Łolej: http://www.aptekagemini.pl/etja-olej...alow-50ml.html

Hmm ja bym powiedziała, że pierwiastką jeśli urodzisz SN. Ale to też zależy od sytuacji. Bo jeśli miałaś CC na sucho to bardziej pierwiastka, a jak przy akcji porodowej to bardziej wieloródka. Czyli z Ciebie bardziej wieloródka

Do tego wkrótce dojdziemy

Na czczo 62, po 1h 101, po 2h 106.

Dzięki

Hmmm czyli ja też się kwalifikuje jako wieloródka
Męczyłam się 6h porodu sn i na koniec cc .....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:00   #3319
Orange_tree1
Zadomowienie

Łapcie poranne zdjęcie foki
Niespełna 10kg na plusie wrrr a jeszcze nawet nie ma III trymestru ...

Fotki z 08.03, 08.04 i dziś bo znów ubrałam sie w to samo i jest porównanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160308_074907.jpg (70,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160408_081241.jpg (65,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160505_075414.jpg (62,6 KB, 41 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-05-05 o 12:02
Stary 2016-05-05, 12:02   #3320
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc!
U mnie konczy sie wizyta w bydgoszczy, o 13 mykam na pociag
Tymczasem wczoraj spotkalam sie z kolezanka z gimnazjum i okazalo sie ze tez jest w ciazy :P w 19tygodniu, to pogadalysmy kilka godzin zjadlysmy pyszna puzze i lody karmelowe z kawalkami karmelu <3
Dzis z rana zrobilam sobie spacerek do lidla i kupilam 2 pary legginsow, fajne sa, od razu jedna stare wyrzucilam :P
Milego dnia!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:06   #3321
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

ej nie widać kilogramów. Za to widać brzuszek
no i miszcz 2 planu- kicia
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:09   #3322
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
przejrzałam dzisiejszą prasówkę, a tam chyba recepta na nasze zmartwienia... (nie będę tłumaczyć na polski...)

Mother claims she had the biggest ORGASM of her life moments before giving birth - and had sex with her husband 14 hours into labour

Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/ar...#ixzz47l2gom3y

może nam się to zdarzy??

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Super. To bierzcie, warto ja mam w rozmiarach 50-62 ok 45 par spodni, więc nie potrzebuję.
ale ilość

Cytat:
Witam się w 25+0!

Justynkie, gratuluję III trymestru, bo to chyba dziś?

Miałam dziś przygodę w nocy. Budzi mnie uszczypnięcie w brzuch. Od razu krzyk na tż że co on robi! On taki biedny wystraszony zaczął mnie przepraszać. Okazało się że myślał że to nie mój brzuch, tylko... Pupa
Teraz się śmiejemy ale wystraszylam się, bo po tym uszczypnięciu pobiegłam na siusiu, a jak się z powrotem położyłam to miałam skurcz, podbrzusze mocno mi stwardniało i myślę że tak około minuty to trwało. Trzeba rozważyć spanie oddzielnie

Miłego dnia dziewczyny!
haha no padłam z Twoje tż

Cytat:

Ja się przychylam do wersji im mniej tym lepiej.

Dziś Oliwia ma wolne od szkoły wiec wybieramy się na wycieczkę do zoo. Właśnie zamiast streszczać się pod prysznic by zdarzyć na pociąg produkuje się tutaj😜

Miłego dnia dziewczyny )))
eeee tam, i tak masz więcej niż Ja
Jakoś nie mogę się ogarnąć do tej wyprawki, dla córki to szalałam jak głupia z zakupami, teraz chce kupić mniej ale rzeczy ściśle określone, ale jakoś się zebrać nie mogę
Stary 2016-05-05, 12:10   #3323
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam w Lidlu, trochę emerytek się kręciło przy ubrankach. Z 50/56 dość mało było. Kupiłam jeden dwupak body i dwa dwupaki spodenek. Poza tym termometr i spodnie dresowe dla mnie.

Mam nadzieję, że też upoluję coś fajnego na all, na razie mi się trafiają aukcje odwoływane w ostatniej chwili. ;/ A może tak trzeba robić żeby dzwonić i się dogadywać z tymi ludźmi. Nigdy nie licytowałam, zawsze tylko kup teraz, to nie wiedziałam jak ta zabawa wygląda w praktyce.

Biedny sierściuch, trzymam kciuki za skuteczne zakroplenie oczu.
Ja wysłałam Tż do Lidla, oczywiście zakupy robił ze mna na słuchawce Kupił 2 opakowania bodziaków i 2 spodenek. Podobno bardzo ładne no i z motywem kota
Ja do tej pory na aukcjach może 2-3 razy cos kupowałam, tak to zawsze "kup teraz", no ale teraz się zawzięłam, upatrzyłam, licytowałam z sumie w kilku różnych ustawiając z góry bardzo rozsądne maksimum, jakie jestem gotowa zapłacić i tylko czekałam na maila, że wygrałam aukcję

Cytat:
Witamy się w III Trymestrze Jeju jak to szybko zleciało, jeszcze chwila i rodzimy

Ani sie obejrzymy jak będziemy wrzucać zdjęcia urządzonych pokoików i przygotowanych toreb/wyprawek do szpitala

Tak, piorę kocyki.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:12   #3324
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupuję tylko kocyki, później pomyślę o poduszce-motylku ale na poczatek na płasko. Nie kupuję też żadnych prześcieradełek itp, będę wykładać gondolę flanelową pieluszką.
Riko Nano fajny!

Ja prałam kocyki.
Co do poduszki, przy córce miałam poduszkę klin do łóżeczka, teraz też planuję zakupić.
Stary 2016-05-05, 12:14   #3325
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
dla teściowej
może z ciastem wpadnie?
a niech wpadnie, bo jestem ciekawa tych rzeczy
Wzięła termometr i spodenki, nie wiem czy jeszcze coś. Chciała mi brać spodnie ciążowe, ale stwierdziłam, że jeszcze tylko 3 miesiące i mam 2 pary spodni i legginsy z h&m to mi wystarczy, nie wynoszę tego.

Cytat:

śliczna foczka naprawdę ładnie wyglądasz w ciąży
Stary 2016-05-05, 12:17   #3326
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam podobnie, kilka razy w nocy o mało nie udusiłam się własnym refluksem I bez Gavisconu ani rusz.
Co do szwagierki, przykro że tak się zachowuje, zwłaszcza że ma już dzieci i nie mysli o nich tylko o sobie...

Najważniejsze żeby dziecko było donoszone i zdrowe, a o leżeniu szybko po porodzie zapomnisz!

Ja wczoraj jak byłam na krzywej cukrowej to też te stare dziadki się próbowały wpychać... Niby są numerki, więc każdy czeka na swoją kolej. Ale na krzywą tylko za pierwszym razem działa numerek, później już się wchodzi bez kolejki. I ci starzy ludzie nie mogli znieść tego że ktoś wchodzi bez numerka. Jak tylko widzieli że taka osoba próbuje wejść, to od razu z 2-3 dziadków się podrywało i też próbowali bez numerka... I od razu bulwers jakie panie z laba ich wypraszały, że do czego to doszło że młody może bez kolejki a oni czekają już tyle czasu...

Tak, to dziś
TŻ niezły, ale może na drugi raz pomyśli zanim będzie szczypał?

Riko Nano fajny!

za III trymestr!

Kocyki wypiorę, będę czuła, że są bezpieczniejsze, ale na razie jeszcze nie mam żadnego.

Cytat:

Ładny brzusio, fajnie się zmienia. Super wyglądasz.

Cytat:
Ja wysłałam Tż do Lidla, oczywiście zakupy robił ze mna na słuchawce Kupił 2 opakowania bodziaków i 2 spodenek. Podobno bardzo ładne no i z motywem kota
Ja do tej pory na aukcjach może 2-3 razy cos kupowałam, tak to zawsze "kup teraz", no ale teraz się zawzięłam, upatrzyłam, licytowałam z sumie w kilku różnych ustawiając z góry bardzo rozsądne maksimum, jakie jestem gotowa zapłacić i tylko czekałam na maila, że wygrałam aukcję

Ani sie obejrzymy jak będziemy wrzucać zdjęcia urządzonych pokoików i przygotowanych toreb/wyprawek do szpitala

Tak, piorę kocyki.
Też się tak muszę zawziąć, teraz jeszcze coś tam upatrzyłam to pocisnę, może się uda.
Stary 2016-05-05, 12:20   #3327
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

I tak wyglądasz swietnie. Mi tyłek urósł razem z brzuchem

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc!
U mnie konczy sie wizyta w bydgoszczy, o 13 mykam na pociag
Tymczasem wczoraj spotkalam sie z kolezanka z gimnazjum i okazalo sie ze tez jest w ciazy :P w 19tygodniu, to pogadalysmy kilka godzin zjadlysmy pyszna puzze i lody karmelowe z kawalkami karmelu <3
Dzis z rana zrobilam sobie spacerek do lidla i kupilam 2 pary legginsow, fajne sa, od razu jedna stare wyrzucilam :P
Milego dnia!
pizza muszę wreszcie zrobic swoją. Dzisiaj robię babkę ziemniaczaną TZ juz mi smęcił, ze nie jadł dawno. Biedny taki. Teraz go rozpieszczam.

Przyłapałam się na tym, ze jak jestem między ludzmi to przyglądam sie kobietom w ciązy i babkami z małymi dziecmi Wtedy do TZta, patrz patrz jaki fajny brzuszek. Chyba juz go tym wkurzam.

Stary 2016-05-05, 12:24   #3328
florencee
Zadomowienie

Cytat:
I tak wyglądasz swietnie. Mi tyłek urósł razem z brzuchem

pizza muszę wreszcie zrobic swoją. Dzisiaj robię babkę ziemniaczaną TZ juz mi smęcił, ze nie jadł dawno. Biedny taki. Teraz go rozpieszczam.

Przyłapałam się na tym, ze jak jestem między ludzmi to przyglądam sie kobietom w ciązy i babkami z małymi dziecmi Wtedy do TZta, patrz patrz jaki fajny brzuszek. Chyba juz go tym wkurzam.
Mam to samo, do tego obowiązkowe odwrócenie głowy za wózkiem. A TŻ też zwraca uwagę i potem omawiamy co zaobserwowaliśmy.
Stary 2016-05-05, 12:27   #3329
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
ej nie widać kilogramów. Za to widać brzuszek
no i miszcz 2 planu- kicia
Taa jak widać też chce się Wam pokazać
Nie wiem czy on wie, że robię fotki ale zawsze wtedy kręci się pod nogami

Cytat:
a niech wpadnie, bo jestem ciekawa tych rzeczy
Wzięła termometr i spodenki, nie wiem czy jeszcze coś. Chciała mi brać spodnie ciążowe, ale stwierdziłam, że jeszcze tylko 3 miesiące i mam 2 pary spodni i legginsy z h&m to mi wystarczy, nie wynoszę tego.

śliczna foczka naprawdę ładnie wyglądasz w ciąży
Dziękuję W sumie nie czuję się źle ani brzydko ani nic takiego tylko jak staje na wadze mam zawał :/

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
za III trymestr!

Kocyki wypiorę, będę czuła, że są bezpieczniejsze, ale na razie jeszcze nie mam żadnego.

Ładny brzusio, fajnie się zmienia. Super wyglądasz.
Jakby mi zad tak nie nabierał cieszyłabym się z brzuszka a tak to czuję grozę heheh
Dzięki za komplement
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-05, 12:28   #3330
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Kurde, gdzie Ty niby masz te 10 kg?!?! Chyba czas wymienić wagę
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości