|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas co prawda nie było beznadziejnie z wynikami, ale też nie jakoś dobrze, TŻ bierze antybiotyk i lekarz nie kazał wstrzymać starań. W Waszym wypadku wyniki sa tak słabe, że przy braniu antybiotyku gorzej nie bedzie, wręcz przeciwnie będzie się polepszać. U nas antybiotyk wypisał mój gin, bo mieliśmy antybiogram. Badania mamy powtórzyć nie wcześniej niż miesiąc po skończonej kuracji. Jakie bakteria mu wyszly? i w jakich ilościach? Cytat:
![]() Ogłaszam, że dzisiejsze testowanie oczywiście negatywne. Czekam na @ obstawiam sobotę i zaczynam 9 cykl starań ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
Madd trzymam za was kciuki z całego serca! Życie czasem jest niesprawiedliwe, nie wiem czemu takie rzeczy się dzieją.... Ale musicie być dobrej myśli, rozpocząć kurację i wierzyć, ze będzie lepiej.Wyniki meża się poprawią i raz dwa zajdziesz w ciążę!
Ja na tej wycieczce m majówke byłam własnie z koleżanką która jest w ciąży, przeszła 15 km, a jest chyba w 10 tc, om pod koniec lutego, więc jakoś tak. Cięzko przebywać w takim towarzystwie. A tu jeszcze w poniedziałek było piwko wieczorem u nich, to przyszła koleżanka z mężem i córką 2 letnią, druga koleżanka z synkiem 2 latkiem, a drugi w łóżeczku śpi (2 miesiące). A ja siedze taka o. No i co mi pozostało? To sie chociaż piwa napiłam ![]() Chciałoby się odpuścić, nie mysleć o tym, ale jak to zrobić? I tak staram się nie popadać w paranoje, ale to co sie dzieje gdzies tam w głowie, to druga rzecz. Dziś 21 dc, a ja już wiem, ze się nie udało, mam takie przeczucie. Chociaż słysze gdzieś ten głos z tyłu glowy "a może jednak" ![]() Mała Mi tak mi przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My mamy kredyt, bo wybór albo kredyt albo wynajem, więc wolę kredyt, ale na szczęście da się z nim całkiem nieźle żyć, tylko właśnie już zero oszczędzania jak raz na jakiś czas się zaszaleje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu wiedzac ze chcemy tyle dzieci nie chcialabym zeby sie to rozlozylo strasznie w czasie - mam 30 lat, a po 35 roku zycia plodnosc jest o wiele slabsza (a maz o 4 lata starszy), o wiele wiecej poronen i komplikacji, wiec mysle ze nawet jak bedzie ciezko przy noworodku jednak bede musiala nie tracic czasu zwazywszy to wszystko. Co innego gdybym zaczela majac 25 lat... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha ))) Marzenia, marzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
A moooże się spełnią a co!
Tyle że ja to bym nie ogarnęła tyle na raz :-O Dzieeeeeń Dobry w tak pięknym dniu 😄☀
#1393 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
no więc dołączam - Marta, 32 lata, starania od 3,5 roku ![]() Tracimy nadzieję, na horyzoncie invitro. maddd doskonale wiem co czujesz. My badaliśmy się oboje, zaraz po ok roku jak nam nie wychodziło, a zdecydowaliśmy się tylko dlatego na badania, ponieważ ja zawsze miałam problemy z okresem, nie miałam go po 72 dni dla przykładu, a ciąży nie było. Mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa, ale też były problemy. Po dwukrotnym badaniu nasienia w odstępach 6 miesięcy okazało się że ma ciężką oligospermię tj. zbyt mala ilość plemników, kiepska ruchliwość, mało form prawidłowych - generalnie do kitu. Załamał się tym strasznie. W zeszłym miesiącu kupiłam mu Profertil, koleżanka która już 3 raz podchodzi do invitro mówiła, że jej mężowi pomógł i nasienie się polepszyło. Dużo dobrego piszą też na innych forach o tym leku ( jest strasznie drobi w apt. stacjonarnych ok 250 zł , ale w internetowych można kupić za 160zł, jest dostępny bez recepty) . Mamy więc nadzieję że może być lepiej. M dostał też skierowanie do urologa - stwierdzono żylaki 3 stopnia, nieoperacyjne niestety. Na ten moment robiliśmy hormony, testy bakteriologiczne i fragmentację DNA plemników. Męża czekają jeszcze badania genetyczne z krwi. Jeśli chodzi o kasę, to przygotuj się, że to jest bardzo kosztowne, lekarze na NFZ nie chcą dawać skierowań na takie badania, twierdzą, że nie są refundowane. O ile do urologa się dostaniesz na NFZ - tylko będziesz czekać, tak genetyki na NFZ nie zrobisz. Urolog wizyta 200PLN Hormony męża - 130PLN Hormony moje 266 PLN HSG - NFZ Bakteriologia męża z fragmentacją 350 PLN Genetyka męża - 1100PLN. Jak dostaniemy wyniki to wtedy będzie decyzja co i jak. Musimy na nie czekać od 4 do 8 tygodni. U mnie PCO, w HSG wyszły drożne jajowody oba, ale na opisie mam nieprawidłowy kształt macicy...co każdego lekarza u którego byłam dziwiło, bo w USG niczego złego nie widać, nikt mi też nigdy nie powiedział, że coś jest nie tak. Doktor w klinice leczenia niepłodności stwierdziła, że prawdopodobnie badanie jest źle zrobione... i mam nadzieję że nie będą mnie męczyć raz jeszcze, bo to badanie to jest koszmar nad koszmary ![]() Jak na razie jestem na luteinie pod język 5 cykl - pisałam o tym w wątku zbiorczym luteina. Odstawiłam ją i nie ma okresu ![]() Powiem Wam jeszcze tyle, że tak jak niektóre z Was pisały, nakręcamy się trochę, ale z drugiej strony jak o tym nie mówić i nie myśleć....?? Przez to ciągłe myślenie o dziecku moje ciało daje mi mylne sygnały takie, że średnio co miesiąc powinnam być w ciąży ![]() Kończąc już ten mój wywód, fajnie jest się komuś zwierzyć... znajomi nie wiedzą tylko jedno zaprzyjaźnione małżeństwo z tymi samymi problemami niestety, no i rodzice moi też wiedzą. I wiecie co? Już mam dość ciągłego ukrywania tego i nietaktowności innych ludzi zwłaszcza ludzi młodych.... Pytalscy wstrętni, doprowadzają nas do szału. Uściski dla Was i powodzenia w staraniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie długa i droga tak cała sprawa, no ale czego się nie robi by swoje marzenie o rodzicielstwie spełnić. Życzę wszystkiego dobrego i trzymam kciuki! ![]()
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo długo się staracie, też mam PCOS i odkąd się staramy nie miałam owulacji ani razu, wczoraj pierwszy raz chyba była, miałam duużo śluzu płodnego, aczkolwiek początek cyklu miałam monitoring dwa razy i nie zapowiadało się na owulację, miałam drugi cykl z clo na podwójnej dawce. Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki aby się udało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj! kurczę kawał czasu już sie staracie ![]() znam ten ból jeśli chodzi o zainteresowanie dookoła... Ludzie czasami nie mają wyobraźni. sporo badań macie już za soba, zaciekawiło mnie to Bakteriologia męża z fragmentacją 350 PLN - masz na myśli fragmentację DNA? gdzie tak tanio robiłaś, bo ja samą fragmentację spotykam w cenie ok. 500 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początek - wielkie dzięki za wsparcie ![]() Zmienia się w czasie i to bardzo dużo, dlatego warto zaraz na samym początku, kiedy pojawia się problem zajścia w ciąże zbadać obojga partnerów. I tutaj dla was trochę info ze strony jednej z klinik: " Z badań przeprowadzonych przez Klinikę Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej Gyncentrum w Katowicach wynika, że 62 proc. mężczyzn posiada co najmniej jeden defekt płodności. Problemy często dotyczą młodych mężczyzn, którzy dopiero planują powiększenie rodziny. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowym raportem. https://parenting.pl/portal/polacy-maja-slabe-plemniki I na początku myślałam, że tak tylko gadają lekarze, aby namawiać na invitro, ale normy dla mężczyzn same mówią za siebie. W 2009r. norma była bodajże od 20 czy 30mln, a teraz jest norma od 15mln!! Urolog na wizycie również nam tak powiedział ![]() Ja od samego początku, zanim jeszcze byliśmy małżeństwem wiedziałam, że oboje mamy problem, fakt faktem bardziej stawiałam na siebie, bo mąż ma dziecko. Natomiast ja zawsze staram się z dużym rozsądkiem do problemu podejść i obejrzeć go z każdej strony. Nie ufam też lekarzom, którzy nie chcą tłumaczyć, nie znajdują racjonalnego wytłumaczenia dla danego problemu, tak też mam na co dzień w życiu - jak nie przyjrzę się dokładnie i nie sprawdzę wszystkich możliwości i informacji , to gdzieś mnie w środku kłuje, że coś tu nie gra ![]() Tak, więc drogie Panie badajcie też swoich Panów. To dla nich stres ogromny, ale dużo rozwiązuje a i z czasem się przyzwyczają, bo wierzcie mi, że w klinikach są tłumy ![]() ![]() I tak ja też ryczę przy każdym okresie ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
To zależy czy robisz razem z ogólnym badaniem nasienia czy nie. Ogólne badanie to ilość, płynność, ruchliwość, barwa itp + morfologia wtedy to kosztuje nawet ponad 500zł. Ponieważ już dwa razy to badanie było robione to teraz tylko sama fragmentacja + bakteriologia - to w Gyncentrum w Katowicach. Nie doczytałam że samą fragmentację DNA widziałaś w cenie 500 zł - to rzeczywiście drogo. na stronie kliniki w Katowicach możesz sobie podejrzeć cennik: http://www.gyncentrum.pl/koszty-leczenia Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2016-05-05 o 13:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na innym wątku jest dziewczyna, która jest po drugim In Vitro - ma mieć bliźniaki - podane miała dwa zarodki i oba się przyjęły. Na wizycie serduszkowej w 6 tc były dwa serduszka, a tydzień później okazało się, że są TROJACZKI ![]() ![]() Nasza Kasia_ruda też tak miała, że jeden jej się nie przyjął, ale drugi się podzielił i ma mieć bliźniaki. Także wszystko możliwe ![]() Tylko ja myślę, że jeżeli nie ma uwarunkowań genetycznych i nie jest się po In Vitro, albo nie wystąpiła podwójna owulacja np. po antykoncepcji to raczej marne szanse. Ale wszystko przed Tobą ![]() Cytat:
![]() Oj, długa droga za Wami, ale mam nadzieję, że jest już bliżej niż dalej ![]() Pisz tutaj wszystko na co masz ochotę - po to jest to forum ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]()
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Martirybka
Witaj kochana ![]() Spora droga za Wami, najważniejsze, że się nie poddajecie i że znaleźliście lekarzy, którzy nie rozkładają bezsilnie rąk, tylko działają. Ile % prawidłowych plemników wyszło Twojemu mężowi? Mój ma 4% prawidłowych, 10,5 mln plemników i 44% ruchliwości i lekarze ostrzegli mnie, że wynik nie jest dobry ![]() ![]()
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
Heeej ja osobiście nie bo świeżak jestem wiec się witam
![]()
#1406 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie byłam przekonana do Ibizy ale wiem ze mimo że to imprezowy klimat to się zdecydowyalam bo odpocząć tez się da 😄 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś Ty była??
![]() Martwiłyśmy się, tak nagle zniknęłaś ![]() Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-05-05 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wróciłam do mierzenia temperatur, ale jakoś w tym cyklu nas stres dopadł, więc tylko wydaje mi się, że się udało trafić w owulację. Ale też nie wiem, czy nie było za późno, bo jakoś nie bardzo mogłam wykryć. Ale też nie mam pewności, bo do przedwczoraj brałam ibuprom (przez chyba tydzień - niestety mi się dawna kontuzja odezwała). A "skok" temperatury też nie jest imponujący, bo 0.25C. No nic, zobaczymy jak będzie - nawet już się pogodziłam z myślą, że tym razem się nie uda. No nic, zobaczymy za ponad 2 tyg. czy się @ spóźni, czy nie. W ogóle też mamy trochę planów wyjazdowych, bo mąż ma jakieś wyjazdy służbowe, to pewnie się zabiorę z nim. No i jeszcze planujemy przyjazd do Polski, więc jest o czym myśleć. Właśnie to mnie najbardziej martwi - właściwie ciąża teraz byłaby optymalna, bo podróż by była w drugim trymestrze (podobno najlepszym do latania). Ale i tak się boję, że jak już będę w ciąży to będą problemy i wszystko trzeba będzie odwoływać. Wiem, że szanse są małe, ale koleżanka z pracy musiała większość ciąży leżeć, to jak wiem, że może się tak zdarzyć, to się stresuję niepotrzebnie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.