![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]()
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
Madzius, Weronia- brawa za wizyty!
![]() Ledwo posprzątałam wszystko- wsadziłam dziecko do wanny- zaczął wylewać wodę na łazienkę. Wyciągnęłam, ubrałam, nakremowałam, zaczęłam wrzucać ubranka brudne z tego płynu do pralki- dorwał doniczkę z ziemią i porozsypywał. DZIEŃ ŚWIRA. To umocniło mnie w przekonaniu, że bez naszej niani na te 2 tygodnie się nie obejdzie, bo ja już nie nadążam za Rafkiem i nie mam też cierpliwości i mnie nerwy na te psoty biorą. |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
to teraz do domu i odpoczywaj
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||||||
Ania
|
Dzień dobry. Piękny dzień się zapowiada.
![]() Wróciłam z zakupów, i z laboratorium. Tam się tylko wkurzyłam- wchodzę, w przychodni chyba z 30 osób, większość do rejestracji..Pytam, czy mogę zostawić tą próbkę(gbs)- w domyśle szybko pomiędzy ludźmi(bo dużo chorych było). A babka do mnie, że nie, że muszę czekać, że ciężarne nie mają pierwszeństwa tutaj(pielęgniarka..).. bardzo mnie to zirytowało... końcem końców zapłaciłam pomiędzy ludźmi i tylko zostawiłam tą próbkę, ale się bardzo zirytowałam... Na pocieszenie w rosmmanie kupiłam 4 pomadki i dwa masełka do ust ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59957356]Soffinka a jak to jest z tym prywatnym szpitalem? Musisz coś płacić? Asiek masakra z tymi badaniami... Ale pociesze cię że po porodzie nie będą prosić do gsbinetu tylko na obchodzie nóżki szeroko ![]() Przynajmniej u mnie tak było :-D Haneczka przy Twoich dolegliwościach szpital i cc to najlepsze rozwiązanie. Czujnego Masz lekarza, bardzo dobrze! Co do Internetu to ja sobie wykupuje najtańszy pakiet- 5zl na miesiąc, nawet nie pamiętam ile mgb ale wystarcza na wizaż i fb mam play na kartę. Więc zorientuj się bo musisz być z nsmi w kontakcie ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jak byłam ostatnio w szpitalu, to była właśnie kobieta po porodzie, i rano przyszedł obchód i mówią do niej: proszę pokazać krocze- kazali jej zdjąć majtki siatkowe i w ogóle.. Dobrze, że wiem już, jak to może wyglądać ![]() No i z internetem muszę szukać, bo łączności z Wami nie zerwę. Cytat:
Ale najwazniejsze, że jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A czułaś ten skurcz? Cytat:
No nic, bliżej juz niż dalej do końca ![]() Cytat:
![]() Dobre wieści przynosisz z wizyty, a wyniki się poprawia ![]() Olinka- synuś śliczny. ![]() I dziękuję. Chudziaszek- spokojnie, to tylko sen ![]() Weronia i motylek- współczuję wymiotów;* Dziękuję za informacje odnośnie internetu ![]() Ja od wczoraj biorę lek na puchnięcie, i w nocy wstawałam siku co godzinę...maskara ![]() A dodam, że lekarz, który świetnie się mną zajął- byłam u niego pierwszy raz.. mój jest na urlopie, i polecił mi tego właśnie(koledzy) ale jestem bardzo zadowolona. Pierwszy raz mnie widział a zajął się świetnie, naprawdę ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
pielęgniarka i taka franca... znieczulica ludzka!
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |||||||
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Witam się w 35 tygodniu ![]() Powiedzcie mi dlaczego Wy zamiast wić gniazda siedzicie na wizażu i piszecie tyle, że ciężko to ogarnąć. 12 h mnie tylko nie było! Ale dzisiaj jest piękna pogoda ![]() Rano byłam w labie oddać mocz i krew do badań. Potem zajechałam do Lidla ale nic z ciuszków nie kupiłam, bo te body 50/56 wydawały mi się za małe ate większe za duże ![]() Potem zajechałam na szybko do sh i kupiłam spodnie i kurtkę dżinsową z Nexta córce i trochę ciuszków dla maluszka. Zaraz się biorę za ciasto Kinder Country i jakoś będzie trzeba wytrzymać do jutra do 16:00 z próbowaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59967346] ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śmiało! Może napiszesz nam coś o sobie? Cytat:
![]() No i brawa za dobre wieści oczywiście! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- olinko cudne masz te fotki! A Michaś jest przesłodki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Gerda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Konto usunięte
|
Ciekawe co tam u anuszki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
mi wychodzą skurcze na każdym ktg takie 40-90% nawet, nie są bolesne, czuje tylko twardnienie całego brzucha
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Wyprałam mate na przewijak a była w kolorowe sówki ... teraz sówek brak. Sprały się
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Także rozumiem i wspieram ![]() No! Ciekawe kiedy będą w domu w komplecie ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Kurde wkurzyłabym się
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjem lub napije sie wody i od razu mam zgagę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tabletki no coz jak trzeba to trzeba. Jeszcze troche ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- czulam ![]() Najpierw myslalam ze to Zuzia sie tak wypiela. Ale dotykam brzucha a on caly twardy jak skala a polozna mowi ze skurcz sie pisze. nie widzialam maszyny bo lezalam wtedy na plecach. No i nie bylo to przyjemne ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() U niej pierwsze ktg mialam w 29 tyg. u gina robia chyba od 35. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Zasiłek mam wstrzymany bo zus musi mieć oryginał od pracodawcy... a telefonu nikt nie odbiera. W poniedziałek babeczka będzie do mnie dzwonić co mam zrobić z nowym l4 czy bezpośrednio do nich zanieść tak jak chciałam czy jeszcze jakoś inaczej. Napisałam pismo- maila do inspekcji pracy czekam na odpowiedź od nich.
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
Elani u mnie nie ma premii
![]() ![]() Na drugie sniadanie lody mieta z czekolada od Grycana. Ale dobre ![]() ![]() U mnie tez sloneczko wiec ciesze sie z spacerku.
#378 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej, Babeczki
![]() Dzisiaj wizytuję. Ogarnęłam Grażynę, nawet fajna mi fryzurka wyszła, jak na mnie to 'poszalałam', bo zostawiłam sobie tylko paseczek ![]() Włosy sobie dzisiaj też ufarbowałam ( te na GŁOWIE!!) ![]() I za dwie godzinki wychodzę do lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jasne, zapraszamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do oglądania krocza po porodzie. Tutaj na plus jest cc. Wtedy przynajmniej krocze w całości i nie trzeba go pokazywać na obchodzie ![]() Cytat:
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-06 o 11:41 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
a wiec☺ u mnie juz(albo dopiero) koncowka 32tygodnia, termin mam na 26.06. Bedzie druga dziewczynka, pierwsza juz ma 4 lata skonczone, czas leci jak szlony😆
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
mata kupiona na allegro, prałam w 30 stopniach... po prostu jakieś gówno.
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |||||
Ania
|
Też o niej myślę. Pewnie ma zawrót głowy, szpital, Zuzia i sama po cesarce...
Mimo wszystko czekam na wieści od niej ![]() Cytat:
Ale ma jakiś kolor czy biała mata? będzie bez sówek, czy wyrzucasz? ![]() Cytat:
Ja tego ktg nie ogarniam ![]() Cytat:
;/ Cytat:
![]() ![]() A no tak, nawet zaczynam zauważać więcej plusów cesarki ![]() A któraś z Was się orientuje, czy mąż może być przy cesarce? tak bym chciała... ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Gerda witaj
![]() ![]() Wieczorem muszę jednak pojechać do lekarza. Mam o 19 badanie dna oka i jakoś muszę to połączyć. Nie ma jeszcze malucha i nie zaczęłam ubranek prać, a codziennie wstawiam pranie i 2-3 zmywarki garów! Nie mam siły tego pracować:-P Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#383 |
Rozeznanie
|
Bardzo przepraszam Ci Australia tak ładnie zrobiłaś ta pierwsza stronę a ja wropa z przyzwyczajenia wybacz
![]() ![]()
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczęta!
U mnie kolejny dzień lenia, ja nie wiem kiedy się ogarne ![]() Cytat:
![]() Haneczka, dobrze, że lekarz czujny! Świetne masz podejście, najważniejsze zdrówko dzieciątka! Wszystko będzie dobrze, tylko ten Internet sobie załatwiaj, to wtedy szybko Ci czas zleci ![]() ![]() Olinka, śliczny synuś ![]() ![]() Jasne! Witaj ![]() Madzius, Weronia gratulacje udanych wizyt! Tych wczorajszych udanych też gratuluję! ![]() ![]() No właśnie! Miqesi, a nie myślałaś, żeby ten paseczek na dole też machnąć farbą? Jak Ty się dziewczyno przed tż-em będziesz prezentowała? Taka nieharmonijna?? Wstydź się! ![]() Aniu, współczuję Ci tych wszystkich przejść z ZUSem, szefowa itd, niesprawiedliwe to. I jeszcze na dokładkę te cholery sowy Ci w praniu odleciały ![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-06 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze urodze troche wczesniej(he he nadzieja😃
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie dłuży. Cały czas coś mam
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#389 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ostatnią miesiączkę miałam 15.09. Nie wiem, jak oni to liczą. Dlatego zawsze mówią, że urodzić można 2 tygodnie przed TP, jak i dwa tygodnie po ![]() Imię już wybrane? ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-06 o 12:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
zebrah a wiesz, że w szpitalu, w którym urodziłam Sarę żaden lekarz nie chcial widzieć mojego krocza po porodzie. Położna zdjęła mi szwy i mnie wypisali. Na I obchodzie po porodzie lekarz nacisnął mi na brzuch i to było cale badanie"ginekologiczne", a leżałam tam od pon do piątku...
haneczko co do męża przy cesarce, zależy od szpitala, zwykle mówią że to operacja i nie wpuszczają, ale jest coraz więcej wyjątków. Musisz pytać u siebie Posprzątane, odpoczywam bawiąc się lalami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.