|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Paula mialaa racje. Moglam nje chwalic. Zaczyna sie dym
![]()
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Mój tż się ostatnio poirytował jak Lilka tak marudziła... cyc nie... na ręce nie... pielucha sucha. Położył ją na łóżku i zostawił. Po chwili dziecko przestało wyć 😨 ku mojemu zdziwieniu. A już miałam tż opierniczyć, że jest bez serca 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Jak dziecko będzie na tyle silne żeby siedzieć, to samo usiądzie 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Hahaha 😂 możemy się umówić na zbiorowe samobójstwo 😆 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Apropo alergi mojej Zoski. Zjadlam salate z jogurtem naturalnym-krostki i zielona kupa. Jem lody - nic. Jak to moze byc?
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
E dziewczyny może któraś doradzi
![]() Jak mała pije mm to każą ja przepajac woda... bo coraz cieplej a jej pic się będzie chciało. .. a ona woda mi zyga ![]() Wczoraj jej łyżeczka dawałam i 99% wypluwala i smiala się przy tym ![]() Tż nie mógł jej trzymać ze śmiechu z niej. To co ja mam jej dawać ? Nie chce tych herbatek z hip itp bo tam sam cukier jest ![]() Ona nawet nie chce zwykłej koperkowej czy rumiankowej herbatki ![]() Tylko mleko by pila.
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas maskotka smoka - Szczerbatka. Szczerbatek miał zawisnąć w samochodzie przyczepiony nad fotelikiem do dachu, bo mamy szklany, a on jest na takiej przyssawce. Ale tymczasowo zawisnął na żyrandolu 😊 i musi już tak zostać, bo Lilka wzięta na ręce od razu go szuka i cieszy się do niego. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- A właśnie. Jak to jest w upały przy kp? Dopaja się czymś dziecko? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2018 |
Rozeznanie
|
Paula ja wodę daję przed jedzeniem, lekko podgrzewam i jak jest bardzo głodna to wodę wypije nawet niekiedy 30 ml z butelki i dopiero po tym daję mleko. Bo tak między jedzeniami nie chce pić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Rozeznanie
|
Paula ja bym spróbowała robić takie mega wodniste mleko chyba...
Aninis przy kp nie trzeba niczym dopajać, bo początkowy pokarm to głównie woda ![]() ![]() Marcia moze to nie jogurt tylko sałata? |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak robilam i zapomnij ![]() Teraz śpi w wózku na balkonie ![]() Mam chwile dla siebie ![]()
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Serio????
#2024 |
Zakorzenienie
|
Marciar salata to sama chemia jeszcze może dlatego ?
![]()
#2025 |
Zakorzenienie
|
Mialam salate od babci ze szklarni niepryskana
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Co myslicie o Zjedzeniu pizzy?tak mi sie chce..
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
Marta, jak Ci sie chce pizzy to jedz pizze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadłam dzisiaj ![]()
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale naskrobałyście ![]() justynka,wykalacka- gratulacje wag maluszków !!! magdzinska, mamusiaczek- fajnie, że piszecie o tym podnoszeniu się główki bo nie mogłam sobie przypomnieć kiedy dziecko tak robi. U mnie M. miała takie coś jak miała 2,5 miesiąca a po 3 to już się przekręcała z pleców na bok. Krzyś póki co leży plackiem. Ale już nie mogę się doczekać pierwszych przewrotów. Ja wczoraj pierwszy raz zrobiłam mielone i co? i był płacz wieczorem więc pewnie za tłuste.Dziś nie jest lepiej. Byłam godzinę na spacerze i Krzyś nie spał. Męczą go bąki albo kupon. Ja przedwczoraj robiłam cukinię z mielonym mięskiem, pomidorami i przyprawami i nic nie było Małemu więc marcia spróbuj. Generalnie może być jakaś akcja z drożdżami... Ja po wczorajszym wiem, że jeszcze muszę chwilę się wstrzymać ze swoimi zachciankami. Mój wyrasta z 62... a ja mam tylko 3 pary pajacy 68 i 5 par bodziaków...wczoraj TŻ-ta wysłałam do L. po spodenki. Tak mi jakoś smutno, że będę musiała pochować te ubranka.
#2029 |
Zakorzenienie
|
Narazie wpadlam na pomysl ze zrobie swoja na ciescie francuskim i zobacZę jak bedzie
![]()
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Z moim dzieciem dzieje sie COŚ. Albo to dalej efekty szczepienia, chociaz to już tydzien dziś mija ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy dzis na pobraniu krwi i mam już wyniki, ma spora anemię. Hemoglobina, hematokryt, wszystko za małe. A żelaza to bardzo za mało ![]() A ważył tydzien temu 5700, czytam ile wazą wasze dzieci to niektore i miesiąc młodsze a ważą sporo więcej ![]() Z przyjemnych rzeczy, chodzimy sobie na spacerki z patologią ![]() ![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-06 o 15:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się nie dziwię, że znajomi się zakochali w Bartusiu i teraz chcą dziecko... będą mieć zderzenie z rzeczywistością jak się im Samara trafi hahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Lucy co z tym Bartkiem :-( mam nadzieje ze bedzie lepiej. A co do jedzenia. Moze mu zeby wychodza i nie chce cyca? Albo brzuch boli..
Ja nie wkem jaka Zosia ma wage ale 6 kg nie sadze ze przekroczyla. Jedne więcej rosną drugie mniej ![]()
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to skok... Biedny Bartuś. Ale jak piszesz jest dalej pogodny i z obcymi ma radoche ![]() Jak nie znasz niemieckiego to tak jak ja na wszystkie pytania Niemców : jaaa ja jaaaaa ![]() ![]() ![]() A mi napisał właśnie mój szef z pracy czy mam czas to wpadnie wieczorem mała zobaczyć i pogadać ![]() A ja burdel w domu lodówka pusta i ogólnie armagedon ![]() Jutro mieliśmy zakupy robić duże ![]() Zrobiłam na szybkiego mufinki z czekolada ![]() A tż zajedzie po browar ki bez procentów i jakoś to będzie ![]()
![]() |
#2035 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u mojej starszej zauwazylam tylko jeden skok - wlasnie ten w okolicach 12 tyg. 3 dni dawała mocno do wiwatu mimo ze była spokojnym niemowlakiem i żadnego jnnego skoku nie widzieliśmy Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Zdecydowanie nie. Dziecko powinno siedzieć dopiero wtedy kiedy jest w sanie samo usiąść. Jak posiedzenie bedzie stabilnie siedzieć to można na kolanach przez chwile trzymać na siedzaco albo w foteliku przy jedzeniu. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Poruszyłaś drażliwy temat wiec rzuciła sie fala hejtu hihi ![]() A tak serio to my tylko odpowiadamy przeciez ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
No i super oby tak dalej ![]() Moja tez z tych łaskawych chociaz skok nam sie wlasnie zaczął i ewidentnie go widac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
No kawał chłopa ;D nie wiem jak z herbatka, jak kp to bie ma potrzeby do 6 miesiaca. A tak to nie wiem.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Ja nie dopajalam nigdy. Tylko duzo kp brała tak tylko Zeby sie napić Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
A suplementujecie żelazo? Pamietam ze ty w ciazy miałaś chyba anemię nie? Pewnie młody nie zebrał tyle żelaza co trzeba i bedzie trzeba uzupełniać. A to zr mało przybrał to sie bie martw, nie wszystkie dzieci takie wielgusy. Poki lekarz nowi ze ok to jest ok na pewno ![]() Śmiesznie z tym Niemcem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zadomowienie
|
Lucy ja też tak sobie myślę że może musisz się bardziej suplementować no nic innego mi do głowy nie przychodzi, moja mała po poprzednim szczepieniu tak miała że mi bardzo mało jadła a potem wróciło do normy będzie dobrze to jest mały bohater 😘 Paula baw się dobrze z szefem 😀 niech trochę Mije pobawi 😉Siasia ja do sierpnia mam płatne a bez do listopada a w czasie bezpłatnego mam 10 dni kiedy mogę sobie iść do pracy kiedy mi się podoba chyba wiesz o co chodzi, no i cały urlop 😀 ogóle to bym chciała żeby mnie zwolnili bo chyba nie chce wracać ale chcę odprawę 😀 a ogólnie u nas teraz grupowe zwolnienia ale na macierzyńskim mnie nie zwalnia
#2037 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
Lucy znajoma miała podobny problem- może zbadaj mleko??? Serio mówię
![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | ||
Zakorzenienie
|
No własnie dziewczyny u mnie to wyniki padaka
![]() ![]() Wróciliśmy z rehabilitacji, nie było tak źle. Płakał trochę, bardziej z wkurzenia. Ale poćwiczył tyle ile należy ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-06 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Rozeznanie
|
Nie wiem co mi się dzisiaj stało.wstalam rano, wszystko niby ok a nagle coś mi się porobiło i poszłam do łóżka leżeć. Zostawiłam tz z dzieckiem, weszłam pod kołdrę i nie chciałam wyjść. Zwyczajami się jak debil i wstałam o 14. Tyle miałam zrobić i g.. z tego. Nie wiem co mi jest
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.