|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
A my bezobiadowi dziś
Za to rozmrazaja sie truskawki ) Bobo smyra mamę po plecach. Daje sie poczuć w nowych miejscach. Czasami tak mocno (ale nieboleśnie) jakby "fala uderzeniowa" odbierała mi oddech. Normalnie mnie zatyka. Jak wasze dzieci reagują na hałas? Bobo zamiera. Mize szalec do woli i jak robi sie za głośno (dużo ludzi, głośna muzyka) przestaje sie ruszać. Jak się robi cicho wraca do akacji. |
|
|
|
#3483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak czy inaczej kalmsów nie mogę, zostaje mi meliska 23t5d ![]() Do Rodziców do Gdańska, do mojego rodzinnego miasta ![]() Cytat:
|
|
#3484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poka co kupiłaś. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie jem lody z grycan truskawkowe, mogę się podzielić ![]() Cytat:
mogę poszukać tego badania jak chcesz.![]() talantea ciekawa propozycja dla tż ![]() Cytat:
oby synkowi szybko wyszły te piątkiCytat:
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
To wyślij mi swój email
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
I na patelnię ja smażę na oleju koko - ale tylko tak delikatnie smaruję patelnię co dwa trzy placki.
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Ziuta to przepis http://www.natchniona.pl/chleb-dosko...aki-i-drozdzy/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Jak tam u Was? U mnie byle jak,to zdecydowanie nie jest mój dzień. ...
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meliska jak najbardziej, pogadaj z pomidorami trochę..też działa odprężająco.. to moja tydzień młodsza a wagowo podobna ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnoszę wtedy wrażenie, że odwala straszne akrobacje, ale powoli, żeby się dopasować do tego, co chce słyszeć Z kolei jakieś wiertarki, młotki, ubijanie kotletów doprowadza go do szału Czuję wtedy "A masz! durna matko! nie będziesz mi tu hałasu robić, won do łazienki, bo nie zejdę z pęcherza!" ewentualnie robi wszystko to, co mnie w jakikolwiek sposób uwiera albo boli Wredny taki ![]() Cytat:
Niech się chłop pocieszy Cytat:
Za to przedwczoraj jak mi się telefon na dłuższą chwilę zaciął, to zaczęłam się zanosić od płaczu, że się popsuł Bo ja psuję wszystkie telefony i wpadłam w małą panikę TŻ mnie uspokoić nie mógł tak wyłam ![]() Mam nadzieję, że Ci się humor poprawi ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie komentarze A my do jutra musimy się pozbyć mebli z salonu (poza kanapą), bo musimy zmieścić meble od rodziców (remont robią i bierzemy ich meble, zaklepałam je sobie już ze 3 lata temu :P), a ja nie mam ani natchnienia, żeby to opróżnić, ani kartonów, żeby mieć w co opróżnić Dobrze, że to tylko jedna witryna i stolik pod tv do opróżnienia, aż się cieszę z braku większej ilości mebli
|
|||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo z muzyki reaguje na walce. Mamy wieczorny rytuał: wiedeński, angielski i jest disco wtedy.
Tatuś też na niego działa. Ale nawet tata nie pomaga jak jest głośno. |
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się ostatnio przy Grechucie i SDM tak fajnie kołysał w brzuszku Nie wiem, chyba mu się podobało
|
|
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzień jak co dzień na L4, brzuch trochę pobolewa po małej wycieczce do sklepu, chyba trzeba legnąć teraz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I w opróżnianiu mebli, dobrze że nie ma ich więcej. Też wczoraj miałam małą załamkę, bo mi zupa wyszła jakaś niedobra, poleciały łzy. |
||||
|
|
|
#3494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nagle da mi kopa po szyjce to dopiero mam bolesci.Jesli chodzi o glosne dzwieki to reaguje na glos TZta bo ma dosc donosny. Cytat:
podziwiam osoby , które potrafią.Cytat:
![]() Cytat:
Jakis takie inne poczucie smaku mam.Poszłam kupic jakies buty cichobiegi do pobliskiego sklepu. Nic mi sie nie spodobało. To nie wygodne, to za cienka podeszwa. ehh. mam sukienki tylko plaskich butów do nich nie mam Przyszła mi moja torba do wózka jest swietna *.* idealny rozmiar, lekka, fajne kieszenie. Jedynie fakt ze jest jasna to bedzie mi sie pewnie szybko brudziła, ale to szczegół
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-06 o 13:55 |
||||
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Ja dzis jadę do rodziców, bo mam panieński
jesli tak to mozna nazwać, biorąc pod uwagę ze nie bede piła nic oprocz wody i nie pójdziemy podbijać miasta ale z bliskimi koleżankami wiec bedzie super na pewno ![]() A w niedziele mamy komunię wie kolejny wydatek :/ Nasz budżet niebezpiecznie sie kurczy w związku z wydatkami ślubnymi itd :/ ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Czy któraś z Was pije regularnie kawę? Czy tylko ja sie w ciąży uzależniłam od niej?!
Edytowane przez agnszp Czas edycji: 2016-05-06 o 14:50 |
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rano pije cappucino a jak czuje sie bardzo zdechnieta to jeszcze jedno po poludniu. Kurde, chyba moja swinka dostała alergii. Sapie mi i dostała suchych placków na grzbiecie Nie bede mogla jej dawac swiezej trawy, a tak ją uwielbia. Stara tez jest, prawie 7 lat.
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na kawe pije jedna dziennie z mlekiem ;-) jestem niskocisnieniowcem bez wypicia kawy nie funkcjonuje ;-)
|
|
#3498 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny dzis mi sie śniło mohito...ale z nim to bede musiała poczekac jeszcze kilka długich miesięcy ![]() To mnie pocieszylyscie ze nie tylko ja pije kawkę codziennie
|
||
|
|
|
#3499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że jesteś zadowolona z torby. ![]() Cytat:
![]() A przypomnisz mi kiedy macie ślub? Już wszystko gotowe?Ja też piję codziennie 1 kawę, od kiedy przestała mnie odrzucać wróciłam do tego zwyczaju.
|
||
|
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Mamy juz 14 maja, czyli za tydzień w sobote bedzie potem małe przyjecie, juz sie nie moge doczekać ![]() Juz prawie wszytsko mamy, we wtorek odbieram sukienkę bo była skracana i tyle w sumie teściowa bedzie nadzorować przygotowania do przyjęcia wiec tym sie nie przejmuje ![]() Dzieki, kupiłam sernik z kulkami czekoladowymi wiec bedzie super
Edytowane przez agnszp Czas edycji: 2016-05-06 o 15:21 |
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie,że jesteś zadowolona z zakupu..trzeba będzie ostrożnie postępować i częściej prać, nie ma co się przejmować tym,że jasna.. Cytat:
![]() ja piję kawę cały czas, nie odrzuciło mnie ani na pół dnia od kawy w ciąży..wcześniej piłam dwie dziennie (przed ciążą), teraz najczęściej jedną, latte, dość słabą..uwielbiam kawę, mogłabym zrezygnować ze wszystkich magnumów do końca życia w zamian za dobrą kawę
|
|||
|
|
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że ogarnięte przygotowania, pochwalisz się sukienką jak odbierzesz?
|
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz racje, dobre towrzystwo to podstawa ![]() Cytat:
Ciesze sie ze tak na szybko ten ślub był planowany bo inaczej dłużej bym sie doczekać nie mogła, a tak to szybko zleciało i juz jest za tydzień pewnie ze sie pochwale
|
||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mąż robi genialne bezalkoholowe mohito woda gazowana, sprite, dużo lodu, cukier trzcinowy na dnie, limonka i dużo mięty. Uwielbiam często mi serwuje.
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie ślubu to dziś spotkałam się z moją przyjaciółką z ławki z liceum - kupę czasu się nie widziałyśmy więc trzeba było się w końcu spotkać
przy okazji jest położną i sama urodziła niedawno więc wypytałam ją o wszystko
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-06 o 16:17 |
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na śniadanie obowiązkowa![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#3508 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krotki czas oczekiwania to ogromna zaleta krótkiego planowania. My po zaręczynach w 2014 r. też szybko wszystko ogarnęliśmy, parę miesięcy zajęły przygotowania. Ze względu na czekające nas wtedy ciężkie egzaminy pasował nam ten 2014 r., a jak nie to ślub byłby dopiero teraz jakoś w 2016 r. Jak pomyślę, że tyle musiałabym czekać. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha przestaje kopać ![]() iweczka20@op.pl Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). W sumie to brakuje mi pracy ![]() Cytat:
Prawie dokładnie tak jak Ty - rok temu 16go maja. Super pora, wszystko się budzi do życia. Strasznie chciałam mieć bukiet ślubny z konwalii, ale kwiaciarka mi odradziła, że szybko opadną. I tak miałam - białe kantadeski z konwaliami Panieński też miałam w wersji light - ale też z najbliższymi kumpelami, więc zawsze fajnie Trzymam kciuki za ten dzień Wczoraj napisałam mega długiego posta, z cytatami i w ogóle, już nawet nie pamiętam do czego nawiązywałam. Ale mi się skasował i się wkurzyłam ![]() W przyszłym tygodniu mam dostać dzieciowe zamówienie Przynajmniej ten sprzedawca ma szybką reakcję, nie tak jak ten r_p77 Jak produkty będą OK, to będę mogła podać namiar, bo realizacja szybka, a i ceny wg mnie konkurencyjne.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

oby synkowi szybko wyszły te piątki

Wredny taki 

Już wszystko gotowe?