Scent Bar LIX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-04, 17:48   #1921
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
W całym tym bezglutenowym szaleństwie, najbardziej bawi fakt, że autor tezy o szkodliwości glutenu dla ludzi zdrowych, po kolejnych badaniach sam ją odwołał
http://wgospodarce.pl/informacje/188...am-jego-tworca
Nie mam więcej pytań
no właśnie tak jest z superhipernadzwyczajnymi odkryciami robionymi na kolanie
Ale nie ma co rospaczać, zaraz się znajdzie jakiś kolejny hicior
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcie rezultatu farbowania
jacy cudni jesteście
Cytat:
Napisane przez MotherDivine Pokaż wiadomość
Modni bezglutenowcy jak dla mnie są jak antyszczepionkowcy - naczytają się głupot w google i na babskich blogach, obejrzą 'efekty' na Instagramie i już. Wszystko wiedzo. I nie przetłumaczysz. No ale to each their own.
dokładnie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 19:04   #1922
tricolor
Wtajemniczenie

Dobry wiecjer Baru

Mnie tam bezgluten służy, chociaż czasem, rzadko, bo rzadko, ale mam: napady na pieczywo, niestety. I lubię kasze: jęczmienną i płatki owsiane
A, czy da się z płatków owsianych gluten usunąc? Bo niektórzy sprzedają bezglutenowe i nie wiem, czy to nie ściema
Ale mleka też nie piję, od kilku lat ;-)

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Tru, jak zwykle

Rejcz, a ta śliwka to na słodko czy wytrawnie w TDC?

U mnie zakupowe niewypały perfumowe to Haramain Black Stone: wbrew nazwie piżmo mydlane, no, Biały jeleń po prostu, a nie czarny kamień.

I Jannah: na chłopie ok, ale na mnie przyprawia mnie o mdłości. A miało być siano i mięta Co jest, nie wiem, bo miks zmieszany tak, że nie rozróżniam. W ichniejszym upale za to wcale sobie tych zapachów nie wyobrażam.

Wiecie, że nie wiem, jak pachnie Dune? z jakieś dwadzieścia lat temu przelotem testowałam, nie pamiętam w ogóle...
Stary 2016-05-04, 19:23   #1923
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

Rejcz, a ta śliwka to na słodko czy wytrawnie w TDC?
Na razie tylko niuchałam z psika korka samplowego, wydaje się być na słodko, i oby się to nie zmieniło Po testach naskórnych doprecyzuję. Jednak dziś nie mam sił niczego teścić.

Ja też ponad 10 lat mleka nie pijam. Rozwalalo mi hormo i ogólnie mię zaśluzowywało fuuuuj. Ale jak rzucałam mleko to jeszcze nie wiedziałam o modach. Lekarka mi tak poleciła.

Czarny kamień vel Biały Jeleń brzmi

Acz współczuję

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-05-04 o 19:29
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 22:15   #1924
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

czym farbowałaś?
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 23:37   #1925
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Ewus, gratuluje zkupu, niech Wam sie tam szczesliwie zyje

A ja wspolczuje lekarzom..skoro dla pzecietnego Kowalskiego zakp warzyw na straganie czesto jest kwestia zycia lub smierci, to taki lekarz musi miec prze☠☠☠ane, doslownie. I z calego serca jestem za tym zebz zarabial minimum 15000 tys miesiecznie. Jak mam sie leczyc to wole u kogos zadowolonego z zycia a nie u frustrata. A wiekszosc ludzi jest tak obrzydliwie wstretnie roszczeniowa....w ☠☠☠☠☠☠☠ach... a co dopiero jak paluszek boli

Cytat:
Skóry na mnie brak, aż się zdziwiłam jak o niej napisałaś Musujące, soczyste owoce, tak bym określiła ten zapach

Zaczęłam myśleć, gdzie by tu pojechać, żeby powąchać

Jasmin Noir moim zdaniem jest dość zachowawczy
L'Intant tak - ale kobiecy! I wersja Magic też

Super i koth super też

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 23:55   #1926
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad kaszlu i gluta

no to ja wobec tego również sobie pozwolę się z Tobą nie zgodzić http://dieta.mp.pl/zasady/74904,piec...jakie-wybierac i http://dieta.mp.pl/lista/122155,plat...ne-a-fityniany
gdyby te fityniany były takie straszne jak piszesz, ludzie by zbóż nie jedli , bo by nie mieli z nich żadnego pożytku , zdołaliby to zauważyć przez te ileśtam tysięcy lat , od kiedy zaczęli zboża uprawiać
Ludzie zwykle zauważają, że coś im szkodzi, dopiero jak ich powaznie uszkodzi A fityniany nie zabijają. I ich "działalność" można zminimalizować. A z Twojego linku wynika mniej więcej to samo, co pisałam (pani doktor pisze: "Rzeczywiście dla populacji żywiących się dietą roślinną o dużej zawartości fitynianów podaż składników mineralnych, takich jak m.in. żelazo, cynk czy wapń powinna być wyższa. Dzieje się tak, ponieważ fityniany ograniczają wchłanianie tych składników"). Plus info, że mała ilość płatków owsianych nie jest groźna.
Mam wrażenie, że na to samo, patrzymy z dwóch różnych stron barykady Tak czy siak - pokój wszystkim, fitynianom też

Tru, świetny kolor!!!
I kociszcze, jak moje

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 08:42   #1927
Redhaired Witch
Nindżopesz

Tru, pięknie wyglądacie Czym farbowałaś?

Rejcz,
też czekam na testy śliwki (tylko ja liczę na wytrawną ) i ciekawam jak Ci podejdzie Caligna.

Tri, Dune pachnie różnie: słonawo, wytrawnie, ziołowo, morsko w takim skojarzeniowy a nie dosłowny sposób, czasami lilią, czasami ambrą, drewnem, popielniczką, Szamponem Familijnym, starym futrem z lisa.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:19   #1928
Maja102
Zakorzenienie

w sobote Pikik Średniowieczny w Muzeum Wojska Polskiego - może pojade
Stary 2016-05-05, 16:20   #1929
Parabelka
Panaroja

spod pięknej pogody i snad kaszlu i gluta
Cytat:

Mnie tam bezgluten służy, chociaż czasem, rzadko, bo rzadko, ale mam: napady na pieczywo, niestety. I lubię kasze: jęczmienną i płatki owsiane
A, czy da się z płatków owsianych gluten usunąc? Bo niektórzy sprzedają bezglutenowe i nie wiem, czy to nie ściema
Ale mleka też nie piję, od kilku lat ;-)
podejrzewam , że ściema , gdyby dawało się usunąć gluten , nie byłoby problemu z żywieniem bezglutenowców .
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Ludzie zwykle zauważają, że coś im szkodzi, dopiero jak ich powaznie uszkodzi A fityniany nie zabijają. I ich "działalność" można zminimalizować. A z Twojego linku wynika mniej więcej to samo, co pisałam (pani doktor pisze: "Rzeczywiście dla populacji żywiących się dietą roślinną o dużej zawartości fitynianów podaż składników mineralnych, takich jak m.in. żelazo, cynk czy wapń powinna być wyższa. Dzieje się tak, ponieważ fityniany ograniczają wchłanianie tych składników"). Plus info, że mała ilość płatków owsianych nie jest groźna.
Mam wrażenie, że na to samo, patrzymy z dwóch różnych stron barykady Tak czy siak - pokój wszystkim, fitynianom też
oczyfiście że pax
natomiast kluczowe jest pogrubione - dieta zawierająca duże ilości fitynianów to dieta niezbilansowana prawidłowo , z przewagą zbóż nad innymi składnikami . Przy prawidłowej wieloskładnikowej diecie nic takiego nie grozi . Więc gdyby ktoś się żywił głównie kaszą to oczywiście że miałby niedobór , tak samo zresztą jak w wypadku wybiórczego żywienia się jakąkolwiek inną homogenną grupą produktów .

Nic mi sie nie chce....

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-05-05, 17:21   #1930
rachell111
Zakorzenienie

Znad powrotu od pulmonologa - bez diagnozy i w zasadzie bez komentarza? Pół roku na wizytę czekałam. Może ja jestem za uprzejma. Dziękuję (za nic) i do widzenia. Nie mam sił się nawet złościć. I to jakaś hiper super dr. Żal.

Aaaaa i jeszcze znad okropnej wysypi na ciele, niczym kilkadziesiąt ukąszeń ? Brrrrrr.

Znad powrotu z Duglasa - Hermesy Jour, ten Absolu zwłaszcza, no ładne są, ładne, jakoś się tam wybijają na tle reszty, choć wciąż to nihil novi, i nie wiem czy tak chcę pachnieć dłużej niż minutę. Edit: Jusz sprawdziłam po czem mi się Jour Absolu podoba - bo ma kwiat moreli, czyli klimaty kwitnących drzew Ale wciąż nie jest to TO, ot niekiepski.

Amarige - zacny! To fakt. Ale początkowa "retrowatość" zapachu obecnie go dla mnie dyskwalifikuje, ale szafa pachnie cudnie, po wrzuceniu tam blottera

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Rejcz,[/B] też czekam na testy śliwki (tylko ja liczę na wytrawną ) i ciekawam jak Ci podejdzie Caligna.
Chyba dziś rzucę śliwkę na nadgarstek. To taki bardziej perfumowy zapach, przy czym Caligna mi się jawi bardziej naturalna, roślinna, figowce lubię. Ale spokojnie sobie poświęcę dzień na każdą z nich. Obie mają duże szanse

Idę odetchnąć. Przy kawie, bo padam.

Chciałam se kupić szminkę - ale nie umiem. No nie umiem dobrać sobie odcienia. Podobnie z lakierami do paznokci, co nie kupię, dobrze, że na promo, to ląduje u Mam. Ja mam jakąś felerną tą karnację. Buuu
A tak sobie chciałam zrobić nagródkę pocieszycielską za to, że nadciąga pobór krwi, a moja piguła pobierająca mi w domu krew, jest unieruchomiona z powodu zabiegu. Także znowu będzie jazda Obawiam sie, żę nie wytrzymię i uszkodzę kogoś, bo mi w końcu puszczą nerwy.

Czas edycji: 2016-05-05 o 17:31
Stary 2016-05-05, 17:48   #1931
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Znad powrotu od pulmonologa - bez diagnozy i w zasadzie bez komentarza? Pół roku na wizytę czekałam. Może ja jestem za uprzejma. Dziękuję (za nic) i do widzenia. Nie mam sił się nawet złościć. I to jakaś hiper super dr. Żal.

Aaaaa i jeszcze znad okropnej wysypi na ciele, niczym kilkadziesiąt ukąszeń ? Brrrrrr.

Znad powrotu z Duglasa - Hermesy Jour, ten Absolu zwłaszcza, no ładne są, ładne, jakoś się tam wybijają na tle reszty, choć wciąż to nihil novi, i nie wiem czy tak chcę pachnieć dłużej niż minutę. Edit: Jusz sprawdziłam po czem mi się Jour Absolu podoba - bo ma kwiat moreli, czyli klimaty kwitnących drzew Ale wciąż nie jest to TO, ot niekiepski.

Amarige - zacny! To fakt. Ale początkowa "retrowatość" zapachu obecnie go dla mnie dyskwalifikuje, ale szafa pachnie cudnie, po wrzuceniu tam blottera

Chyba dziś rzucę śliwkę na nadgarstek. To taki bardziej perfumowy zapach, przy czym Caligna mi się jawi bardziej naturalna, roślinna, figowce lubię. Ale spokojnie sobie poświęcę dzień na każdą z nich. Obie mają duże szanse

Chciałam se kupić szminkę - ale nie umiem. No nie umiem dobrać sobie odcienia. Podobnie z lakierami do paznokci, co nie kupię, dobrze, że na promo, to ląduje u Mam. Ja mam jakąś felerną tą karnację. Buuu
A tak sobie chciałam zrobić nagródkę pocieszycielską za to, że nadciąga pobór krwi, a moja piguła pobierająca mi w domu krew, jest unieruchomiona z powodu zabiegu. Także znowu będzie jazda Obawiam sie, żę nie wytrzymię i uszkodzę kogoś, bo mi w końcu puszczą nerwy.
wysypka mize byc to pokrzywka- i ona moze powstac z w☠☠☠☠a

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
To ja tak z grupa frant jako laik spytam- skoro lekarze to taki stresujący zawód i każdy będzie prędzej czy później w skorupie nieczułości albo wypalony, to dlaczego ci przyjmujący prywatnie są zawsze mili i uprzejmi?

Chyba nic mnie nie zdziwi w kraju gdzie kundle są ważniejsze od ludzi Pamiętacie historie pogryzionego faceta i psów zabranych do Łodzi? Od dawna są z powrotem, znów uciekły z podwórka i pogryzły listonosza i jakoś nikt w tym durnym kraju nie może nic zrobić, ani uśpić ☠☠☠anych kundli ani dowalić kary ☠☠☠anemu właścicielowi
no jak to-bo aby zarobic x kasymusza przyjac 5 razy mniej pacjentow- to sie wypalają5 x wolniej

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Parabelko- a gdzie idzie reszta studentow medycyny?

serio pytam bo mojej córce sie ubzduzyło na medycyne isc...a mnie sie to nie podoba..wydaje mi sie ze to drog przez meke juz od gilnazjum-bo trzeba do odpowiedniego LO sie dostac ,aby potem sie dostac na studiach, a potem harówa za grosze i wiele lat nauki aby cos osiągnąc, w dodatku u nas w rodzinie nie ma zandych lekarzy wiec nikt nie ma zadnych znajomosci aby jej jakos poómóc.....ja to słabo widze, ale wszyscy mi mowia ze to dobry pomysł bo w PL jest mało lekarzy i bezrobocie im nie grozi i ze to super kasa jest....
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:59   #1932
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
wysypka mize byc to pokrzywka- i ona moze powstac z w☠☠☠☠a .
Nie no wysypkę mam od 2 dni, akurat miałam czilałt
Stary 2016-05-05, 18:10   #1933
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 18:11   #1934
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Hre hre - dzińdybry
Stary 2016-05-05, 18:37   #1935
Betty83
Zakorzenienie

hyhy
oj biedni byli ci co o 21 szukali noclegu, bo się w ciemno z dzieckiem wybrali. ceny zaczynały się od 350zł/doba za 2 osoby, albo trzeba było szukać w promieniu min 15km od centrum
a o festiwalu większość dowiadywała się dopiero na miejscu
na 27-29 też już prawie wszystko sprzedane
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:31   #1936
MotherDivine
Niewyczymie.

Bry <3

Znad mrożonej kawuni.

Wspaniałe popołudnie u teściów. Oni czasami naprawdę są ok. A ja dryfuję sobie na ślicznej waniliowej chmurce... Mona di Orio Vanille to prawdziwe dzieło sztuki <3 Koniecznie potrzebuję całej flaszki, jak tylko skończę moją całkiem sporą odlewkę <3
MotherDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:56   #1937
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rejcz,
też czekam na testy śliwki (tylko ja liczę na wytrawną ) i ciekawam jak Ci podejdzie Caligna.
Hmmm, na mojej skórze pachnie tanio, jak jakieś celebryckie, najtklubowe zapachy, koooooszmar (tak wiem, miał być faworyt). Momentami gdzieś tam próbuje się przebić śliwka, ale od tego benzoesu tak mi niedobrze, że nie rejestruję nic ponadto.
Nie doczekałam jeszcze bazy, która pewnie będzie spoko, ale litości, jakie to ma znaczenie
Nie mam więcej nic do dodania, czekam na prysznic.

Czas edycji: 2016-05-05 o 20:05
Stary 2016-05-05, 21:38   #1938
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

Parabelko- a gdzie idzie reszta studentow medycyny?

serio pytam bo mojej córce sie ubzduzyło na medycyne isc...a mnie sie to nie podoba..wydaje mi sie ze to drog przez meke juz od gilnazjum-bo trzeba do odpowiedniego LO sie dostac ,aby potem sie dostac na studiach, a potem harówa za grosze i wiele lat nauki aby cos osiągnąc, w dodatku u nas w rodzinie nie ma zandych lekarzy wiec nikt nie ma zadnych znajomosci aby jej jakos poómóc.....ja to słabo widze, ale wszyscy mi mowia ze to dobry pomysł bo w PL jest mało lekarzy i bezrobocie im nie grozi i ze to super kasa jest....
do rozmaitych innych zawodów - diabli wiedzą gdzie . Ze dwa lata temu rozmawiałam ze stażystką akurat po studiach - mówiła, że z jej 20-osoowej grupy w zawodzie zostały 2 osoby , i w innych grupach tak samo . Z mojej grupy 20 osobowej 2 osoby NIE zostały w zawodzie wszyscy nadal pracują, nikt nie wyjechał za granicę . Przepraszam - dwie osoby poszły pracować jako naukowcy-dydaktycy na medycynie i nauczają studentów w zakładzie nieklinicznym znaczy przedmiotu nieszpitalnego .
Bezrobocie lekarzowi nie grozi to fakt, ale superkasa jest dla wybranych - specjaliści z co najmniej drugim stopniem specjalizacji bądź dwoma specjalizacjami w owym systemie no i doświadczeniem czyli minimum 15-20 lat w zawodzie , z tego część w klinikach .Więc dla kogoś bez pleców start w tym kierunku to zmarnowane życie . I bezwzględnie konieczne zaplecze w postaci zdrowych dobrze zarabiających rodziców, którzy będą przez jakieś 10-15 lat najbliższe po studiach utrzymywać .

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-05-05, 22:08   #1939
aileenn
Mother of Cats

Rejcz, no po prostu Nożyczki się otwierają, no.

Cytat:
Tri, owies jest bezglutenowy z natury, nic nei trzeba z niego usuwać. Problem w tym, że w większości zakładów w Polsce jest zanieczyszczany glutenem w trakcie procesów przetwórczych, pakowawczych itp. Produkty owsiane bezglutenowe lecą z "czystych glutenowo" linii.

Rany, jak mi dobrze - po raz pierwszy od wielu, wielu dni, nic nie muszę robić na jutro. Błogość

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 23:12   #1940
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Wspolczuje bezradność totalna
I za badania

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
hyhy
oj biedni byli ci co o 21 szukali noclegu, bo się w ciemno z dzieckiem wybrali. ceny zaczynały się od 350zł/doba za 2 osoby, albo trzeba było szukać w promieniu min 15km od centrum
a o festiwalu większość dowiadywała się dopiero na miejscu
na 27-29 też już prawie wszystko sprzedane

Niezle oblężenie

Cytat:

Tri, owies jest bezglutenowy z natury, nic nei trzeba z niego usuwać. Problem w tym, że w większości zakładów w Polsce jest zanieczyszczany glutenem w trakcie procesów przetwórczych, pakowawczych itp. Produkty owsiane bezglutenowe lecą z "czystych glutenowo" linii.

Rany, jak mi dobrze - po raz pierwszy od wielu, wielu dni, nic nie muszę robić na jutro. Błogość
Odpoczywaj

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 00:16   #1941
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad kaszlu i gluta

torbę naprzemiennie trzeba nosić , raz na jednym, raz na drugim

Nie mogę, bo jeden bark mam po wypadku i niestety

Cytat:
Taka nowocześniejsza DV. Jak mijam ogródki na posesjach, tzn idę po prostu chodnikiem wzdłuż ulicy to czuję takie uderzenie cudownych aromatów, nie wiem co tak pachnie, bo nie tylko kwiaty drzew, to było zanim jeszcze zakwitły, może hiacynty? Jedni u nas latem mają też wisterię Akacja - Taki rodzaj nektarów!

2. Jasmin - kobiecy zmysłowo, ostry, tak flirciarsko, acz dojrzale, to na plus. Jak czułam na kobiecie w kolejce do kasy to pierwsza rakcja mrrrrr - ona uwodzi (Tzn nie że w tej chwili, ale ma ten stan lubi to, tajemnica etc).
Ja nosić nie mogę bo jest to syntetyczny, palony plastik, jaśmin - wiadomo, ale Ty właśnie chyba to lubisz. Zatem jeśli Ci nie wadzi, to tak.
Jasmin - tak go odbieram, kupiłam odlewkę.

Wiem! Tilleul D'Orsay! Pewnie Ci nie podpasuje, może zbyt miły jest, ale wiele razy, przechodząc obok kwitnących drzew, czułam właśnie Tilleul!

Cytat:
Jasmin Noir moim zdaniem jest dość zachowawczy
L'Intant tak - ale kobiecy! I wersja Magic też

choć liczyłam na blond, Ty zawsze będzie dla mnie szampańską blondynką

Cytat:
Tri, Dune pachnie różnie: słonawo, wytrawnie, ziołowo, morsko w takim skojarzeniowy a nie dosłowny sposób, czasami lilią, czasami ambrą, drewnem, popielniczką, Szamponem Familijnym, starym futrem z lisa.
tak jest

Cytat:

1) czy ja mam coś pisać??? Wiesz, co czuję
2) może alergia na coś?
3) pielęgniarka, pracująca w Centrum Zdrowia Dziecka, zdradziła mi pewnien sposob, żeby mniej bolało - i tego uczyła dzieci - w momencie, kiedy będzie Cię kłuć (powiedz, żeby powiedziała, nie patrz) zrób bardzo głęboki i gwałtowny wydech

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Hej hej, co tam, pani kochana?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 08:55   #1942
Maja102
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj widze z Red!
Krótko i tylko na wymiankę, ale zawsze coś

Wyciągnęłam wczoraj próbkę Hinoki i bleeee.... gdzie te lasy?
Kawał suchej dechy pociagniętej jakimś chemicznym impregnatem (czyzby ta terpentyna?) i spsikany cytrynowym odświeżaczem do toalet
Stary 2016-05-06, 09:13   #1943
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Kawał suchej dechy pociagniętej jakimś chemicznym impregnatem (czyzby ta terpentyna?) i spsikany cytrynowym odświeżaczem do toalet
1.
2. nieee znasz się tam jest kosodrzewina a ten impregnat to zimne kamienie i górski chłód!

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 10:06   #1944
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1. Ech.

2. Tak też czytałam.

3. Taki stan, po zakindżalaniu jest bossski, po prostu jakbyś była Panią Świata!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wspolczuje bezradność totalna
I za badania
Nom, ale na badania nie poszłam.

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Jasmin - tak go odbieram, kupiłam odlewkę.

Wiem! Tilleul D'Orsay! Pewnie Ci nie podpasuje, może zbyt miły jest, ale wiele razy, przechodząc obok kwitnących drzew, czułam właśnie Tilleul!

1) czy ja mam coś pisać??? Wiesz, co czuję
2) może alergia na coś?
3) pielęgniarka, pracująca w Centrum Zdrowia Dziecka, zdradziła mi pewnien sposob, żeby mniej bolało - i tego uczyła dzieci - w momencie, kiedy będzie Cię kłuć (powiedz, żeby powiedziała, nie patrz) zrób bardzo głęboki i gwałtowny wydech
Miałaś już go kiedyś, prawda? Daj znać jak wrażenia.

Tilleul - to lipa? Tak czy owak sprawdzę.

1. Ano nie.

2. Możliwe. Mam D, trochę pleców i łokcie w kropki. Dziwne usytuowanie.

3. Dziękuję. znam go Ta piguła co się do niej wybieram (ale jednak nie dziś) jako jedyna (niestety priv) potrafiła mnie nie skrzywdzić, i nie, nie chodzi o ból wkłucia, tylko o to, że mnie inni kłują po 6 razy bo nic nie leci, i potem ręcę nadają się do wymiany. Nie mogę nic nimi robić są całe sine. Ból tych siniaków na CAŁEJ powierzchni rąk, jest koszmarny. Ta była, i mam nadzieje dalej tam jest, specem od dzieci. Nie wiem tylko czy na nią trafię. Ale genialna kobieta. Bardzo młoda i taka optymistyczna ale profesjonalna.

Chyba lecim z chuopinem na zakupy ciuchów. Dla niego Co to będzie.

Czas edycji: 2016-05-06 o 10:10
Stary 2016-05-06, 11:36   #1945
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Niuchalam i testowałam nowego Muglera - Angel Muse - bardzo podobają mi sie. Niby baza jak klasyczny ale faktycznie goutmandowe - jakby słodsze i cos tam orzecha wyczuwam

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 16:02   #1946
MotherDivine
Niewyczymie.

Chłop zrobił jak powiedział i dzisiaj przyszła do nas pani sprzątająca po raz pierwszy Co prawda jej obowiązki ograniczają się tylko do porządnego wysprzątania kuchni i łazienki dwa razy w tygodniu (jak narazie), ale to i tak wielka ogromna pomoc Jestem. Zachwycona. Tą panią w sensie. Taka fajna kobieta z jajem. I nie mogę się nadziwić jak szybko, dokładnie i porządnie wszystko wysprzątała. Dosłownie szła jak burza... aż się zawstydziłam. Chyba jestę brudasę bo ja tak nie umiem
Stary 2016-05-06, 16:13   #1947
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Chłop zrobił jak powiedział i dzisiaj przyszła do nas pani sprzątająca po raz pierwszy Co prawda jej obowiązki ograniczają się tylko do porządnego wysprzątania kuchni i łazienki dwa razy w tygodniu (jak narazie), ale to i tak wielka ogromna pomoc Jestem. Zachwycona. Tą panią w sensie. Taka fajna kobieta z jajem. I nie mogę się nadziwić jak szybko, dokładnie i porządnie wszystko wysprzątała. Dosłownie szła jak burza... aż się zawstydziłam. Chyba jestę brudasę bo ja tak nie umiem

Wiesz, to może być tak, że jak sprzątamy sami, to nam się wielokrotnie nie chce, nie mamy siły, nikt tego nie widzi, tylko my, jutro i tak będzie syf, ot takie błędne kółko i kierat. A gdyby nam za to płacono, to zapewne robiłybyśmy tak, żeby właśnie klient był zadowolony, żeby mieć polecenia, zlecenia etc. Ju noł, wizytówka.

Wiem, że są osoby, które uwielbiają sprzątać, jest to ich "thing" i kompletnie na to nie narzekają, bo tak po prostu mają. Mam taką przyjaciółkę, dla niej to jest przyjemność. Mimo tego, że pracuje zawodowo i wychowuje dziecko, to sprzątanie ją odpręża, odstresowuje, relaksuje i sprawia autentyczną przyjemność, a czystość domu nadaje jej lekkość ducha. I ja to jestem w stanie zrozumieć. Sama tak nie mam, jednak rozumiem inny stajl
Sama jestem jak zawsze, gdzieś pośrodku skali, bo bałaganu nie znoszę, ale też nie przejmuję się za bardzo pucowaniem i leżakującym kurzem. Mam taki luuuzik, balansik. Dla jednych to już zapewne syfik
Stary 2016-05-06, 17:40   #1948
MotherDivine
Niewyczymie.

Znam takich ludzi. Moja babcia ze strony matki to pedantka, aż do przesady. Dzień w dzień od 6 rano ODKURZACZ. No ale cóż.

Ale nooo... kuchnię mam teraz tak czyściusieńką, że aż żal się za obiad zabierać, żeby tego idealnego porządku nie zaburzyć... <3

Pytanie do zaślubionych barowiczek Jaką piosenkę wybrałyśta na pierwszy taniec? Dzisiaj na youtube wyskoczyła mi nasza, aż mi się na wspomineczki zebrało... <3

(Warning - słuchasz na własną odpowiedzialność

https://www.youtube.com/watch?v=ECaGhZzJHH8

Edytowane przez MotherDivine
Czas edycji: 2016-05-06 o 18:15
Stary 2016-05-06, 18:35   #1949
Maja102
Zakorzenienie

Zaprawdę powiadam Wam Red się nic nie zmienia, wciąż tak samo chuda i sliczna

Tylko skrzydła nietoperze jej rosną coraz okazalsze
Stary 2016-05-06, 20:32   #1950
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

ale fajnie!

Co do Hinoki - to samo odczucie. Zresztą jak zwykle - drewno, lasy, mchy a terpentyna szczególnie, pozostają w sferze marzeń, niestety. Nic prawdziwie drzewnego nie spotkałam

Cytat:
Miałaś już go kiedyś, prawda? Daj znać jak wrażenia.

Tilleul - to lipa? Tak czy owak sprawdzę.

3. Dziękuję. znam go Ta piguła co się do niej wybieram (ale jednak nie dziś) jako jedyna (niestety priv) potrafiła mnie nie skrzywdzić, i nie, nie chodzi o ból wkłucia, tylko o to, że mnie inni kłują po 6 razy bo nic nie leci, i potem ręcę nadają się do wymiany. Nie mogę nic nimi robić są całe sine. Ból tych siniaków na CAŁEJ powierzchni rąk, jest koszmarny. Ta była, i mam nadzieje dalej tam jest, specem od dzieci. Nie wiem tylko czy na nią trafię. Ale genialna kobieta. Bardzo młoda i taka optymistyczna ale profesjonalna.

Chyba lecim z chuopinem na zakupy ciuchów. Dla niego Co to będzie.
Miałam, owszem, Jasmin, bardzo krótko, jak to zwykle kiedyś u mnie. W sumie, gdyby było coś niszowego w tym stylu ale nie spotkałam

Co do pobierania krwi - co za horror
Nie miałam pojęcia, że takie coś w ogóle jest możliwe, rany, brrrrr

Cytat:
Nie ma się czego wstydzić - i w ogole zazdroszczę, ja przy sprzątaniu się wściekam, bo tak mnie złości za małe mieszkanie i za wiele rzeczy, powpychanych na twardo gdzie tylko jest miejsce - za szafy, na szafy, no jak to może wyglądać...
Nie mamy piwnicy ani nic, szlag może trafić, nawet przy okkurzaniu, pod koniec, jestem tak wnerwiona na te wszystkie graty, że nie mogę

ALE mogloby być lepiej, tyle, że żadne z nas niestety nie jest systematyczne, wciąż czegoś szukamy, a już papierów - masakra.
Dlatego jak jadę do lasu - przestrzeń
A potem wracać ciężko, choć ja lubię swoje mieszkanie, umiejscowienie i w ogóle...ale w pewnym momencie się po prostu poddałam Nie będzie ładnie ani przyjemnie, nie ma szans, jestem tu stłamszona i bezsilna
Cytat:
Zaprawdę powiadam Wam Red się nic nie zmienia, wciąż tak samo chuda i sliczna

Tylko skrzydła nietoperze jej rosną coraz okazalsze
Że rękawy?
Fajnie byłoby się spotkać - nie uważasz?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości