Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 15:08   #2671
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Eee nie idz
Idę jakieś seksowne wdzianko kupić, coby Męża spracowanego biednego jak wróci do domu miłym widokiem uraczyć

EDIT:
Apolonio nie potrafie Ci pomóc, jedyne co mogę to poewiedzieć co myaslę - uważam, że powinnas uciekać najszybciej jak się da, abyś sama się nie wypaliła

Do jutra!
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:10   #2672
vadi
*sportaddict*

Apolonio, nie wiem, czy doczytałaś moją poprzednia wiadomosc, bo ja edytowałam dodając Twojego posta, ale jak byś chciala pogadac to moj PW stoi dla Ciebie otworem

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Nadal nie rozumiem za co ta pokuta?
moze chodzi o równowagę jeśli było długo źle, to potem powinno byc już super, prawda?

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Idę jakieś seksowne wdzianko kupić, coby Męża spracowanego biednego jak wróci do domu miłym widokiem uraczyć

Do jutra!
do jutra, Żyleto
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:10   #2673
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
Pogubilam sie.....
po kolejnej klotni dowiedzialam sie, ze mojemu TZ cos sie "zmienilo". Twierdzi, ze nadal mnie kocha, ale inaczej. Tak widac to, nie dzowni do mnie w ciagu dnia, nie pisze smsow, nawte inaczej sie odnosi do mnie. Po prostu nie wiem co mam zrobic z ta informacja, jaka on mi przekazal. Nie moge uwierzyc, ze TAK sie zmienil. Teraz nie wie, czy bedziemy razem. Teraz nie wie, czy taki zimny juz zostanie. Teraz nie bedzie inny, bo to bloby wbrew niemu.

Juz nie powiem, ze w ciagu miesiaca zmienil zdanie aporos naszej przyszlosci, oswiadczyn, kupna mieszkania.

W czwartek wyrzucilam go z domu. w pt wrocil, ale nie wiem po co. Czuje sie wypalona i lodowata.

Wiecie, ze w listopadzie plakalam KAZDEGO dnia?
Apolonio myslę o Tobie ciepło i miałam nadzieję, że się wszystko poukładało
Nie wiem co Ci radzić? Co oznacza, że kocha inaczej niz wcześniej ? Jeśli kochasz go to spróbuj walczyć o ten związek, jeśli są szanse....bo jeśli on już zrezygnował z tego tylko czeka jak Ci to powiedzieć ..... to nic nie wskurasz raczej..... Ale mam nadzieję, że tak nie jest....Może się pogubił jakoś facet.....A czy znajomość z kolezaneczką jego zakończona ? Może ona kładzie się cieniem na waszych kontaktach ? No ty chyba wiesz najlepiej....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:11   #2674
Madlen__18
Zakorzenienie

Lemoorka, nie będzie mi przykro, pisz sobie.
Ciekawa perspektywa, w sensie, ze moje cierpienie osłabiło moją wiarę, ze się zraziłam/obraziłam czy coś?

I jedno luźne pytanie: to w takim razie ty uważasz wybiórcze traktowanie zasad jakie naklada wiara za okej?

Czyli przyklad: co z tego, że wiara katolicka mówi, że seks przed ślubem jest be, antykoncepcja naturalna jest be, ale ja mam prawo uważać/postępować inaczej a jednocześnie moge się uważać za katoliczkę?

Apolonia:
Czy ty/on chcecie walczyć?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:11   #2675
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witajcie. ja dopiero na net weszłam (od wczoraj).
vadi bardzo dziekuję
kurcze mam takiego stresa przed ta grzywką i przed lekką zmiana koloru włosów ze szok.

a wiecie wczoraj wieczorkiem siedze sobie z TZ - słuchamy radia i mówia o porodzie 4-raczków. no to ja mówie do TZ ze jakos nie wyobrazam go sobie w tym momencie jako ojca - ze nie czuje aby był na to gotowy a on " wiesz.. tak ostatnio o tym myslałem i wyobrazam juz siebie w tej roli a nawet powiem ze bardzo to sobie wyobrazam. juz nie moge sie doczekac kiedy będę sie bawił ze swoim dzieckiem, wezmę go na kolana i będę czytał bajki" ręcę mi opadłi sie aż rozczuliłam - w zyciu sobie tego nie wyobrazałam, myslałam ze mu w głowie jeszcze koledzy a nie dziecko (ze jeszcze o tym nie mysli) a jak mi o tych bajkach powiedział to az łezka szczęscia sie w oku zakręciła

ale koneic tego dobrego:
w nocy znowu dostałam stanu zapalnego miejsca intymnego i... zapalenia pecherza. nie wiem czy bardziej mnie boli czy piecze. od rana jechałam na kremie i globulkach clotrimazolum. a teraz bylam w aptece i kupiłam leki na pęcherz -aby szybko zaczeły działac. a jutro mam dostac jeszcze @ - wiec nie wiem jak to bedzie. masakra

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:16   #2676
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Lemoorka, nie będzie mi przykro, pisz sobie.
Ciekawa perspektywa, w sensie, ze moje cierpienie osłabiło moją wiarę, ze się zraziłam/obraziłam czy coś?

I jedno luźne pytanie: to w takim razie ty uważasz wybiórcze traktowanie zasad jakie naklada wiara za okej?

Czyli przyklad: co z tego, że wiara katolicka mówi, że seks przed ślubem jest be, antykoncepcja naturalna jest be, ale ja mam prawo uważać/postępować inaczej a jednocześnie moge się uważać za katoliczkę?

Apolonia:
Czy ty/on chcecie walczyć?

Nie, źle mnie zrozumiałas Chodziło mi o to,że cierpienie na swój sposób uszlachetnia i powinnas być przykładem dla niejednej osoby cechującej się fałszywa wiara. Wydajesz mi się być bardzo wrazliwia i uczuciowa, czego może niektórzy praktukujący nie mają. Poza tym cierpienie jest nie wiem jak to napisać, cierpienie ułatwia zbawienie, pozwala patrzec na wiele spraw inaczej. Sama nie wiem.
Widzisz bardziej mi chodziło o to,że jesteś dobrym człowiewiem, mimo,że wiele w zyciu przeszłas.
TEraz wiesz??

A czy ja napisałam z czym się nie zgadzam. Tak, że jak ksiadz mi kaze iśc na wybory i tyle

Porozmawiaj z księdzem bardzo madrym ksiedze, cop to dokładnie jest cudzołostwo
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:21   #2677
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Apolonio myslę o Tobie ciepło i miałam nadzieję, że się wszystko poukładało
Nie wiem co Ci radzić? Co oznacza, że kocha inaczej niz wcześniej ? Jeśli kochasz go to spróbuj walczyć o ten związek, jeśli są szanse....bo jeśli on już zrezygnował z tego tylko czeka jak Ci to powiedzieć ..... to nic nie wskurasz raczej..... Ale mam nadzieję, że tak nie jest....Może się pogubił jakoś facet.....A czy znajomość z kolezaneczką jego zakończona ? Może ona kładzie się cieniem na waszych kontaktach ? No ty chyba wiesz najlepiej....

Z kolezanka to nic nie ma, a przynajmniej w to uwierzylam na logike (jest sama ze swoim facetem 6 lat)

Co do reszty... powiedzial, ze cos sie zmienilo. Wciaz mnie kocha. Nie mniej, tylko inaczej. A mnie to inaczej doprowadza do furii. Od miesiaca klocimy sie jak nie codziennie, to co drugi dzien. Mowil, ze go to meczy. Ze jest zmeczony i ze to go zachwialo, jego pewnoscia do co zwiazku. A jak go spytalam, po co codziennie wraca do naszego domu, to powiedzial, ze ma nadzieje ze sie zmieni (tylko co?)

100 razy powiedzialam, ze potrzebuje czulosci. 100 razy mi powiedzial, ze to przez to, ze "cos jest inaczej". Co to za rozmowa...?

Madlen, on nie wie co to znaczy walczyc, twierdzi, ze jesli ja nie bede chciala z nim byc, to on nie bedzie z kims kto jego nie chce (W sumie madre, ale mnie wkurza, ze tak lekko do tego podchodzi) Ja walcze.. bo jeszcze go nie wywalilam na dobre. Ale zastanawialm sie do zcego to prowadzi? ja potrzebuje ciepla, goraca na sercu, ze ktos o mnie mysli dobrze, ze ktos teskni. A po nim nie widac. Kiedys dzownil, zeby mnie usyszlec, ot tak. Kiedys pisal mi slodkie rzeczy. Bo chcial, Treaz nie ma takiej potrzeby. No i nie wiem
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 15:21   #2678
Madlen__18
Zakorzenienie

Smutne tylko, że żeby wiedzieć muszę szukać "naprawdę mądrego księdza" ktory jest niczym igla w stoku siana...i to dopiero on ma mi powiedzieć jakto jest na prawdę...A ogół natomiast myśli sobie inaczej..

Ad tego co napisałaś o mnie:
Nie rozumiem czemu ma mi być przykro, miłe to było.

M
Stary 2007-12-10, 15:23   #2679
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Smutne tylko, że żeby wiedzieć muszę szukać "naprawdę mądrego księdza" ktory jest niczym igla w stoku siana...i to dopiero on ma mi powiedzieć jakto jest na prawdę...A ogół natomiast myśli sobie inaczej..

Ad tego co napisałaś o mnie:
Nie rozumiem czemu ma mi być przykro, miłe to było.
To prawda, w sumie ja najlepiej lubie rozmawiac z zakonnikami

Nie wiedziałam, czy zyczysz sobie roztrząsac swój przypadek
Stary 2007-12-10, 15:25   #2680
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Madlen, on nie wie co to znaczy walczyc, twierdzi, ze jesli ja nie bede chciala z nim byc, to on nie bedzie z kims kto jego nie chce (W sumie madre, ale mnie wkurza, ze tak lekko do tego podchodzi) Ja walcze.. bo jeszcze go nie wywalilam na dobre. Ale zastanawialm sie do zcego to prowadzi? ja potrzebuje ciepla, goraca na sercu, ze ktos o mnie mysli dobrze, ze ktos teskni. A po nim nie widac. Kiedys dzownil, zeby mnie usyszlec, ot tak. Kiedys pisal mi slodkie rzeczy. Bo chcial, Treaz nie ma takiej potrzeby. No i nie wiem
Bo to co wytłuściłam jest mądre i sensowne. Z tym, że przecież : TY NIE POWIEDZIALAS że nie chcesz z nim być!

To w nim się coś wypala....ale może jest zmęczony atmosferą, kłotnie oddalają was od siebie..?
O co się tak na prawdę kłocicie?

M
Stary 2007-12-10, 15:31   #2681
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

ale koneic tego dobrego:
w nocy znowu dostałam stanu zapalnego miejsca intymnego i... zapalenia pecherza. nie wiem czy bardziej mnie boli czy piecze. od rana jechałam na kremie i globulkach clotrimazolum. a teraz bylam w aptece i kupiłam leki na pęcherz -aby szybko zaczeły działac. a jutro mam dostac jeszcze @ - wiec nie wiem jak to bedzie. masakra

Pisałam- kup rumianek, naparz i się w tym wykapaj znaczy wymocz

dodtakowo urosept

Mała rada na biało:

Myjcie się przed, a już koniecznie po
Stary 2007-12-10, 15:34   #2682
.Apolonia.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
mój tez przechodził taki etap. było mi STRASZNIE ciężko, przepłakałam 5 m-cy, bo nie wiedziałam, że jedyna skuteczna metoda, to potrzymac go za drzwiami dłuzej niz 1 dzień.
Zmądrzałam, ale też wiecej rzeczy biorę teraz na logikę Troche szkoda. Ale to juz zamknięty rozdzial

5 Miesiecy!!! Jak ty to przezylas? u mnie to trwa ok 2 mies i nawet nie mam ochoty sie usmiechnac.

Hmm, ja tez sie zmienilam na pewno. Nie jestem chyba taka slodka i wiecznie rozesmiana, ale mialam prawo,w moim zyciu wydarzyla sie tragedia rodzinna. Tzn nie mowie, ze przez to jestem inna, ale na pewno sama wprowadzilam troche dystansu. TROCHE, ale ciagle BYM dzownila, slala smsy i usmiechala sie do tego, z ktorym postanowilam sie zwiazac. A kazdy dzien teraz jest zimny i szary, nie mam siez czego cieszyc...

Madlen-> o co sie klocimy? O to, ze ja wymagam troche uwagi, wczesniej przez ta kolezanke, przez to, ze jest inny
.Apolonia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:35   #2683
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam- kup rumianek, naparz i się w tym wykapaj znaczy wymocz

dodtakowo urosept
własnie podmywam sie rumiankiem (dzieki twoim zaleceniom) - oby podziałał. i te tabletki na pechezr co kupiłam to własnie urosept wiedze ze dobrze zrobiłam narazie tylko jedna ich dawkę wziełam (ale 2 tab. naraz) i wieczorem kolejna i mysle ze tak przez tydzien co??

a na 21 grudnia (bo 20 o 20,00 dopiero wracam do domu) umówiłam sie do ginekologa

Stary 2007-12-10, 15:38   #2684
Madlen__18
Zakorzenienie

Jeszcze do Madzi: możesz tantum rosa spróbowac, ale tylko w ostrym okresie, bo to jest dość mocne i stosując często osłabiasz sobie florę bakteryjną przez co jesteś tym bardziej poddatna na zapalenia.

Wiem tylko, że to na prawdę działa, dzięki benzydaminie, ona zabije wszystko.

M
Stary 2007-12-10, 15:38   #2685
nema_
Gość

Pamiętacie jaka bylam szczesliwa, ze udalo mis ie napisać glupią prace? To od kilku dni zmagam się z wyslaniem jej. Adres ktory podał profesor jest zablokowany administracyjnie... ciekawa jestem, czy on bedzie to uwazał za wytłumaczenie...
Stary 2007-12-10, 15:38   #2686
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz, napisałam o pokucie, uzywajac jej jako przenośni

Chodzi mi o to,że MAdlen wystarczająco w zyciu cierpiała, żbey być przykładem dla osób cehcujących się fałszywą wiarą. Bo jak wiadomo sa ludzie, którzy niby udają sświetych, z ludziom za skóre zachodzą I nigdy nie beda tak wrazliwi jak Madlen. Nie chce mi sie pisac, bo zrobi się Madlen na pewno przykro Mam nadzieje, że już zrozumiałas
Nie bardzo zrozumiałam.. ale nie wnikam już..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:40   #2687
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
własnie podmywam sie rumiankiem (dzieki twoim zaleceniom) - oby podziałał. i te tabletki na pechezr co kupiłam to własnie urosept wiedze ze dobrze zrobiłam narazie tylko jedna ich dawkę wziełam (ale 2 tab. naraz) i wieczorem kolejna i mysle ze tak przez tydzien co??

a na 21 grudnia (bo 20 o 20,00 dopiero wracam do domu) umówiłam sie do ginekologa

Rumianek tez mozna pić przy chorym pęcherzu DObry tez jest na okres,bo jest rozkurczowy

Cytat:
Nie bardzo zrozumiałam.. ale nie wnikam już..
Przeczytaj,to co napisałam Madlen
Stary 2007-12-10, 15:43   #2688
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze do Madzi: możesz tantum rosa spróbowac, ale tylko w ostrym okresie, bo to jest dość mocne i stosując często osłabiasz sobie florę bakteryjną przez co jesteś tym bardziej poddatna na zapalenia.

Wiem tylko, że to na prawdę działa, dzięki benzydaminie, ona zabije wszystko.
dziekuję mam nadzieje jednak ze mi sie już nie pogorszy. tylko ten @ jutro mnie martwi. bo nawet globulek ani kremu nie bede mogła uzywac. tylko urosept od pęchęrza

Stary 2007-12-10, 15:44   #2689
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
moze chodzi o równowagę jeśli było długo źle, to potem powinno byc już super, prawda?
Nie wiem, może
Tylko wiesz dla mnie pokutowanie kojarzy się z grzechem i przymusem odpokutowanie go.. Stąd pytałam za co ta pokuta. Poprostu dla mnie to stwierdzenie o pokucie był w kontekscie wypowiedzi Lemoorki srednio trafione.. i o to mi chodziło..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 15:45   #2690
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może
Tylko wiesz dla mnie pokutowanie kojarzy się z grzechem i przymusem odpokutowanie go.. Stąd pytałam za co ta pokuta. Poprostu dla mnie to stwierdzenie o pokucie był w kontekscie wypowiedzi Lemoorki srednio trafione.. i o to mi chodziło..
Bo to była przenośnia

A ile razy mówimy- za jakie grzechy nam sie to stało
Stary 2007-12-10, 15:46   #2691
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez .Apolonia. Pokaż wiadomość
5 Miesiecy!!! Jak ty to przezylas? u mnie to trwa ok 2 mies i nawet nie mam ochoty sie usmiechnac.
nie mam pojęcia. wiadomo - co innego się radzi komuś, a co innego robi się samemu, jak się odchodzi od zmysłów, bo peka serce.
nie wiem jak mu się udało to odbudować, chociaż - mimo, ze minal ponad rok - nadal mam wrażenie, że jestem jakaś taka... czujniejsza niż wczesniej. I mniej spontaniczna.
To był najgorszy okres mojego życia w każdym razie
I wiem, że drugi raz bym tyle czasu nie dała sobie tak dmuchać w kaszę
Stary 2007-12-10, 15:47   #2692
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to była przenośnia

A ile razy mówimy- za jakie grzechy nam sie to stało
ok.

Stary 2007-12-10, 15:48   #2693
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

lemoorko to ja zaraz lecę zrobic sobie rumianek do picia, dobrze ze dziś całe opakowanie kupiłam
a dzis miałam bardzo cięzkie koło (zaliczające przedmiot) a przez ten stan zapalny, zapalenie pęcherzxa i mysli ze chce do łazienki wole nie myslec co napisałam. nie mogłam sie skupic

Stary 2007-12-10, 15:51   #2694
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Gold: no bo ty pisałaś, że wy na razie to żelazko tylko kupiliście i deskę do prasowania czy coś
nadal nie kumam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:53   #2695
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Pamiętacie jaka bylam szczesliwa, ze udalo mis ie napisać glupią prace? To od kilku dni zmagam się z wyslaniem jej. Adres ktory podał profesor jest zablokowany administracyjnie... ciekawa jestem, czy on bedzie to uwazał za wytłumaczenie...
na Twoim m-cu probowalabym sie z nim skontaktowac np przez dziekanat
Stary 2007-12-10, 15:55   #2696
nema_
Gość

No właśnie problem polega na tym, że nie podał nr kontaktowego. No nic pewnie się wyjaśni sprawa na następnych zajęciach...
Stary 2007-12-10, 15:56   #2697
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
No właśnie problem polega na tym, że nie podał nr kontaktowego. No nic pewnie się wyjaśni sprawa na następnych zajęciach...
wlasnie dlatego przez dziekanat oni napewno mają do niego nr
Stary 2007-12-10, 15:57   #2698
gold-fish
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie:
czy uważacie że dobrym pomysłem dla chłopaka z którym się jest 1,5 miesiąca, jest kalendarz a w nim 12 swoich zdjęć?

Moja przyjaciółka wymyśliła to dla swojego nowego faceta, a ja jej to odradzam.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 16:01   #2699
Madlen__18
Zakorzenienie

Zależy jakie to zdjęcia są

M
Stary 2007-12-10, 16:02   #2700
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
czy uważacie że dobrym pomysłem dla chłopaka z którym się jest 1,5 miesiąca, jest kalendarz a w nim 12 swoich zdjęć?

Moja przyjaciółka wymyśliła to dla swojego nowego faceta, a ja jej to odradzam.
no wiesz.. zależy jakie to mają być zdjęcia. jak noormalne to spoko jak np. akty czy w bielixnie to ja bym sie wstrzymała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości