|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Kinga ja tez nie wiem jak ubrac malego w taka pogode!:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas pobudki przed 2 (dałam smoka ![]() ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2016-05-07 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ehhh te tesciowe.... Niemalze wszedzie bedzie ciezka przeprawa 😒 Laski damy rade! U nas w dzien czasem co godzina karmienie bo maly jak duzo na brzuchu lezy to sie meczy i pic mu sie chce wiec cyc na chwile i dalej zabawa. Kinga jak 23 w cieniu to ja bym probowala z rampersem i sprawdzala tempke jak dzidek bedzie reagowal 😊 tylko pamietaj o kremie z filtrem 😉 Nasza nocka standardowa w sumie bo zasnal o 23, pobudka 4/6/8 i niedawno zasnal po wielkich marudzeniach (w sumie nie wiem po co malz go usypial o tej porze). Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zadomowienie
|
Koktajlowa ja nie planuje krowiego dawać Dluuugo- do 3 lat nie powinno sie( przynajmniej taka wersja była pak chłopcy byli mali doczytałam ze teraz juz Ok roku) Zreszta moi chłopcy nie tolerowali. Starszy był 0rawie 4 lata na mm
Przy chłopcach była wersja na mm rozszerzamy po 4 mies na piersi po 6- a i tak mało kto czekał na 6... KEAS my jestesmy na osłonowych stałe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Rozeznanie
|
Ja tez nie wiem jak ubrać bo inaczej w wózku a inaczej na rękach jak mi się rozwyje. Wczoraj miałam body kr , cienka koszula na długo i spodenki. Nioslam go kawałek na rękach a czasami między blokami tak wiatr wiał że bałam się ze go przewieje.
Dziś mam body długi i t-shirt (taki zszyty już zestaw) i spodenki. musze kupić krem z filtrem bo wczoraj poliki miał zaczerwienione. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj body dr, spodnie dresowe i cienkie skarpetki 😊 dzis pewnie tez tak bedzie.
Aaaa no i wczoraj podnioslam lekko oparcie w gondoli... No nie to dziecko, cala droge zachwycony ogladal swiat 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
Ale macie przeprawy z tymi komentarzami na temat diety / chudego mleka w piersiach
![]() ![]() ![]() Mam do Was pytanie: jak to jest z dochodami po urodzeniu Dziecka ? No bo obecnie moje dochody to rozliczenie PIT za zeszły rok. Wtedy byliśmy tylko ja i TŻ. Jak się urodzą moje dziewczyny to już ilość członków rodziny wzrasta do 4 ![]() ![]() ![]() Pogoda piękna, cukry skaczą, chce się żyć ! ![]() ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Raczkowanie
|
dzień ( dzis sam bez dobry)
mamy : × doła wielkiego jak stodoła × tydzień paszteta × depresjacje × kryzys na wózek nie mamy : zielonego pojęcia jak ubrać Kanalie na dwór przepraszam ze tak z doskoku zla jestem bo przyszla mata czekalam tydzien ( wysylka w 24h) do ok majówka i te sprawy.. zamawialam w sklepie internetowym warszawskiego sklepu stacjonarnego na zdj byla zielona wopisie niebieska pytam pisza ze niebieska mysle ![]() ![]() i ogolnie tak zamawialam od nich juz osiem paczek teściowa na moje konto jedna moja mama dwie wiec zakupow niemalo w krótkim czasie zawsze wszystko pieknie wstazeczki bibulki gratis torby i notesiki... a wczoraj przyszedl brudny karton ok mogło sie stac w transporcie kocyk w folii a producent pakujew woreczek z zawieszką poduszka w folii a firma pakujeswoje proxukty pileczka bez metki zgnieciona przez karton od maty. .. a ja poprostu tak kocham jak cos jest ladnie zapakowane a nie wrzucone byle jak ze szkoda dla towaru ze zrobilo mi sie smutno... ja wiem ze to nie sa powody ale no glosno tego mężowi nie powiem bo mnie śmiechem zabije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do diety, moja matka słodyczy nie je, a teściowa jak zacznie dawać, to jej powiem, akurat w kwestii żywieniowych raczej nic nie gada ![]() Cytat:
Cytat:
Co do macierzyńskiego zastanów się czy bardziej nie opłaca Ci się wersja 100% i 60%, pamiętaj, że jeśli w przypadku 60% dochód będzie niższy niż 1000 zł, to Ci dołożą do 1000 zł ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Nie patrzą na to ile wynosi dochód teraz, tylko ten który był w roku poprzednim i pytają czy u któregoś z was nastąpiła utrata pracy bądź znalezienie nowej. Do rodzinnego jest próg 600-700 nie wiem dokładnie- z tym ze nawet jak sie to przekracza to mozna dostac tylko jakaś mniejsza kwotę. Dokładnie nie wiem bo sie nie łapie.
Russian przytulam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś pytał o biogaję, ja daje dicoflor stale, ale teraz kupiłam Diflos - koleżanka mi poleciła, że to samo co dicoflor a za 10 zł a nie 30. Fajnie Wam, którym dzieci jedzą w dzień rzadziej, moja jak w domu jesteśmy to jednak nadal co 2h mniej więcej, czasem częściej. Za to w nocy ma dłuższe przerwy.
![]() |
#3283 |
Zadomowienie
|
Mi pediatra kazał zamieniać osłonowe zeby nie kupowac tylko dicofloru. Inne probiotyki maja ciut inne substancje i dobrze zeby one tez sie rozwijały, a nie tylko jeden.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Keas ja dawalam biogaie ale zadnych efektow i skonczylo ni sie opakowanie i juz nie kupowalam.
Ja o slodycze tez sie martwie bo moja tesciowa daje dzieciom szwagierki slodyczy ile wlezie, pepsi itp. Ale inna sprawa ze pni nie widza problemu ze ich 3-4 latek (bo to nie od dzis) nie zjada calego obiadu a zjada 4 (!!!) Duze kawalki ciasta pod rzad.. Ja ubieram teraz - body kr, bluzka z dlugim, coenkie spodenki. Jakby wialo to kocyk. U nas na razie 17 stopni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Ja też już podniosłam oparcie w gondoli, ale i tak jest maruda, chociaż może mniej. Najlepiej jak drzewa są to coś można podziwiać.
#3286 |
Wtajemniczenie
|
Mój na spacerach nadal spi(odpukac) .
Russian... ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż raz okapal i uspał ![]() ![]() A na codzień kapiemy razem. Teraz młody juz luzem w wanience się pluska Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Karen nlody przespal cala akcje
![]() Witek dzisiaj 5mcy konczy! |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
Kasia jak luzem? Nie trzymacie go?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Witka.
![]() Cytat:
U nas najlepszą zabawą w wodzie jest pływanie na brzuszku i uśmiechy do kaczki ![]() Russiandoll ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Internet mnie przeraża, wczoraj pomyślałam, że trzeba by coś Szymkowi na zęby kupić bo wieczorami jest ciężko, wczoraj płakał z godzinę i cały czas rączki do buzi, jak mu masowałam było lepiej. Ale nawet nic nie sprawdzałam, co kupić itd. dziś mi wszędzie wyskakują reklamy jakiś żel, maści itd na ząbki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis pogoda srednia, nie leje ale sie obchodziło i Maly tez bardziej spiacy od razu. Msza w kosciele zaliczona a na 13 idziemy jeszcze na obiad do restauracji.
Jak jest tak cieplo na zewnatrz ale np.mocno wieje to ja ubieram body dr i bluza cienka ale na zamek zeby w razie czego odsunąć. Do tego cienka czapka bawełniana jakos do yej pory jeszcze sie nie odwazylam wziąć go z gola glowa bo u nas ciagle sloneczna ladna pogoda = mega wiatr. U nas na spacerach tak jak u Kasi Maly spi zawsze. Rzadko mu sie zdarzy pojekiwac czy krecic sie. Teraz coraz częściej sie budzi i oglada sobie niebo i drzewa po czym za jakis czas znow zasypia ![]() Dotka ![]() ![]() Kinga to wszystko prze te pliki cookies mnie.to wnerwia jak nie wiem. Szukam u siebie na lapku prezentu dla Tż i u niego na stacjonarnym sie pojawiaja magicznie reklamy zegarków ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#3295 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przy okazje dajecie jeszcze espumisan/esputicon? bo niby po 3 msc sie odstawia no ale ja probowałam i była masakra ![]() u nas tez zielone glutki czasem sa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzis jede do rodziców bo tz do 20 pracuje i bede testowac, tylko tam dom na gorce i bardzo wieje ![]() a jak wam dziecko usypia na polu to czym przykrywacie? bo niby we snie sie organizm wychladza? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kinga trzeba sie tylko cieszyc ze śpi ![]() Kasia ? sam jakoś brak mi wyobrazni zeby to sobie zobrazować ![]() Dotka wszytskiego dobrego dla Witka ![]() ![]() Jeslichodzi o łodycze to tez sie boje jak to bedzie bo ja z TZ jemy ogromne ilosci ![]() najpierw sami musimy isc na odwyk ![]() a z drugiej strony widze ze dzieci wychowywane w ten sposob ze słodycze tylko 1 raz w tygodniu rzucają sie jak głupie na to a tak bym nie chciała zeby moje dziecko sie zachowywało |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Do buzi jakiś czas temu kupiłam mu filtr 50, teraz trzeba by coś do ciała kupić jak juz tak ciepło się robi i będzie w krótkim chodził. Myślicie ze 30 wystarczy, jaki kupujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Kasia, pewnie, dawaj fote
![]() Wszystkiego najlepszego dla Witka!
#3299 |
Rozeznanie
|
Mój też zawsze spał w wózku a już dwa spacery były takie ze chciał wszystko widzieć . Kurcze też chciałam mu gondole podnieść na maxa do góry ale zjeżdża w dół. . Przydałyby się szelki żeby w kroku go trzymały. ..
Czy wasze bąble jak się je postawi na nóżki (bez obciążenia oczywiście) też nóżkami skaczą ? He he śmiesznie to wygląda. Rusiandoll też lubię jak coś jest estetycznie zapakowane. Nawet drobnostka także rozumiem ![]() U nas jak w ciąży powiedziałam że słodyczy nie będzie jadł na początku Dopuki wszystkich warzyw i owoców dobrze nie pozna to mama skomentowała że co on będzie miał za dzieciństwo. .. ale co się dziwić jak czekolade dawali pół rocznej siostrzenicy na język żeby posmakowala. .. ![]() Swoją drogą moja mama ma też cukrzycę ale słodycze w domu są zawsze ![]() Narazie nic nie mówią że 4 miesiące ma i nic więcej nie je. Choć o chudym mleku już słyszałam ale od razu mówię że nie ma czegoś takiego. Widocznie woli częściej a mniej. .i w sumie od początku on jadł bardzo krótko , nie był cycozwisem (Malwi współczuję nocy ,ostatnio też miałam kryzys i noc nie przespaną) Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-07 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
Dużo zdrowia dla Witka !
![]() Dziękuję Wam za wszystkie informacje i rady - jak zwykle jesteście niezastąpione ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.