Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 07:54   #3271
keas
Raczkowanie

Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2

Kinga ja tez nie wiem jak ubrac malego w taka pogode!:/
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:01   #3272
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Malwi i jak u Was? Spokojnie juz?

Uu Dotka i jak Mlody zareagował na taka nocna jazdę?

Kinga to piękne nocki u Was. Nic tylko sie cieszyc i korzystać

Dla mnie jak ktos ingeruje w diete dziecka to jest nienormalny. Przeciez to jest caly proces ktory trzeba kontrolować jakie ilosci w jakiej kolejności jak dziecko reaguje itd a oki wszyscy mysla ze wsadza dziecku kielbase w reke i hejta. Ja sie jeszcze martwie o slodycze
Maly oczywiscie będzie dostawał ale nie byle co i na pewno nie codziennie. A tesciowa juz snuje wizje co ona mu to nie kupi jakie ciasteczka i batoniki blabla

U nas dobra noc. Naprawdę ja podziwiam to moje dzielne dziecko ze tak ładnie wytrzymuje w tych warunkach i jest taki kochany. Dzis jeszcze przetrwać te chrzciny i naraaaa

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia dzisiaj dacie radę i później w nagrodę do domu

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
O to już niedługo, wytrzymasz!

Ja też się martwię o słodycze, bo i moja mama i teściowa swoim starszym wnukom wpychają na potęgę bo przecież co to za dzieciństwo bez tony czekolady codziennie... a później lament że normalnego jedzenia nie chcą
Ja o moją mamę się nie martwię bo jest fanką zdrowego odżywiania więc na pewno słodyczy u niej nie będzie, chyba że jakieś zdrowe, robione w domu, ale z teściową na bank będzie przeprawa, bo ona nie wyobraża sobie życia bez słodyczy

U nas pobudki przed 2 (dałam smoka ), ok 3, ok 6 i później spalismy w naszym łóżku do 8.30 więc nie jest źle

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2016-05-07 o 11:58
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:28   #3273
Casaa
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ehhh te tesciowe.... Niemalze wszedzie bedzie ciezka przeprawa 😒 Laski damy rade!

U nas w dzien czasem co godzina karmienie bo maly jak duzo na brzuchu lezy to sie meczy i pic mu sie chce wiec cyc na chwile i dalej zabawa.

Kinga jak 23 w cieniu to ja bym probowala z rampersem i sprawdzala tempke jak dzidek bedzie reagowal 😊 tylko pamietaj o kremie z filtrem 😉

Nasza nocka standardowa w sumie bo zasnal o 23, pobudka 4/6/8 i niedawno zasnal po wielkich marudzeniach (w sumie nie wiem po co malz go usypial o tej porze).

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:40   #3274
kamilka
Zadomowienie

Koktajlowa ja nie planuje krowiego dawać Dluuugo- do 3 lat nie powinno sie( przynajmniej taka wersja była pak chłopcy byli mali doczytałam ze teraz juz Ok roku) Zreszta moi chłopcy nie tolerowali. Starszy był 0rawie 4 lata na mm

Przy chłopcach była wersja na mm rozszerzamy po 4 mies na piersi po 6- a i tak mało kto czekał na 6...

KEAS my jestesmy na osłonowych stałe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:41   #3275
86ewula
Rozeznanie

Ja tez nie wiem jak ubrać bo inaczej w wózku a inaczej na rękach jak mi się rozwyje. Wczoraj miałam body kr , cienka koszula na długo i spodenki. Nioslam go kawałek na rękach a czasami między blokami tak wiatr wiał że bałam się ze go przewieje.
Dziś mam body długi i t-shirt (taki zszyty już zestaw) i spodenki.

musze kupić krem z filtrem bo wczoraj poliki miał zaczerwienione. ..
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:51   #3276
Casaa
Zakorzenienie

U nas wczoraj body dr, spodnie dresowe i cienkie skarpetki 😊 dzis pewnie tez tak bedzie.

Aaaa no i wczoraj podnioslam lekko oparcie w gondoli... No nie to dziecko, cala droge zachwycony ogladal swiat 😊

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:53   #3277
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Ale macie przeprawy z tymi komentarzami na temat diety / chudego mleka w piersiach / i rozszerzania diety dobrze, że się tutaj u Was naczytam to potem nie będę zdziwiona jak mi też tak będą gadać

Mam do Was pytanie: jak to jest z dochodami po urodzeniu Dziecka ? No bo obecnie moje dochody to rozliczenie PIT za zeszły rok. Wtedy byliśmy tylko ja i TŻ. Jak się urodzą moje dziewczyny to już ilość członków rodziny wzrasta do 4 poza tym na macierzyńskim spada automatycznie dochód matki, bo jest tylko 80% i np. u mnie już bez premii a to spora różnica. I jak to się liczy do tych wszystkich becikowych itd. ? może któraś się orientuje

Pogoda piękna, cukry skaczą, chce się żyć ! Miłego weekendu Mamusie

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 08:57   #3278
russiandoll
Raczkowanie

dzień ( dzis sam bez dobry)
mamy :
× doła wielkiego jak stodoła
× tydzień paszteta
× depresjacje
× kryzys na wózek

nie mamy :
zielonego pojęcia jak ubrać Kanalie na dwór
przepraszam ze tak z doskoku

zla jestem bo przyszla mata czekalam tydzien ( wysylka w 24h) do ok majówka i te sprawy..
zamawialam w sklepie internetowym warszawskiego sklepu stacjonarnego na zdj byla zielona wopisie niebieska pytam pisza ze niebieska mysle biore przyszla zielona niby bez szkodlissubstancji a smierdzi... ehh wietrzy sie wyszorowana...

i ogolnie tak zamawialam od nich juz osiem paczek teściowa na moje konto jedna moja mama dwie wiec zakupow niemalo w krótkim czasie zawsze wszystko pieknie wstazeczki bibulki gratis torby i notesiki... a wczoraj przyszedl

brudny karton ok mogło sie stac w transporcie
kocyk w folii a producent pakujew woreczek z zawieszką
poduszka w folii a firma pakujeswoje proxukty
pileczka bez metki zgnieciona przez karton od maty. ..

a ja poprostu tak kocham jak cos jest ladnie zapakowane a nie wrzucone byle jak ze szkoda dla towaru ze zrobilo mi sie smutno...

ja wiem ze to nie sa powody ale no glosno tego mężowi nie powiem bo mnie śmiechem zabije
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:57   #3279
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Ale macie przeprawy z tymi komentarzami na temat diety / chudego mleka w piersiach / i rozszerzania diety dobrze, że się tutaj u Was naczytam to potem nie będę zdziwiona jak mi też tak będą gadać

Mam do Was pytanie: jak to jest z dochodami po urodzeniu Dziecka ? No bo obecnie moje dochody to rozliczenie PIT za zeszły rok. Wtedy byliśmy tylko ja i TŻ. Jak się urodzą moje dziewczyny to już ilość członków rodziny wzrasta do 4 poza tym na macierzyńskim spada automatycznie dochód matki, bo jest tylko 80% i np. u mnie już bez premii a to spora różnica. I jak to się liczy do tych wszystkich becikowych itd. ? może któraś się orientuje

Pit za zeszły rok kochana. Czyli 2015. Na osobę dochód nie może przekraczać coś ok 1950zeta nie pamiętam dokładnie. Dochód dzielisz na 4 osoby. Dostaniecie jeszcze 500 + co do papierologii niewiem bo nawet becikowe mnie w tym kraju nie łapie dziewczyny składały wszystko to powiedzą ci co i jak

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:26   #3280
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
malwi
kinga tak, u nas było bardzo ciepło Ja wracałam ze spaceru w krótkim rękawku (a zmarzluch ogólnie jestem i jak wszyscy idą w krótkim to ja w swetrze jeszcze ).
kamilka no niestety. Kuzynka męża to jest właśnie ta najlepsza (w ciąży pisałam wam jeszcze, że ona jest całkowicie antyinternetowa ) i wszystko co powie jej matka i moja teściowa to święte. Dlatego ona najlepiej wychowuje dziecko, a my robimy wszystko nie tak.
keas ile to ja się już takich tekstów już nasłuchałam. Jak Pola miała jakieś 2 miesiące to teściowa zapytała czy Poli moje mleko jeszcze wystarcza? No i oczywiście mam chude mleko A dziecko głodzę od urodzenia.
I na tym chudym mleku tak dobrze przybiera
Cytat:
O to to! Nie dość, że młoda mama niewyspana, zmęczona, obolała po porodzie, hormony szaleją, to jeszcze trzeba jej przywalić jakimś głupim tekstem... w ogóle mnie to wkurza jak ktoś pyta (prócz lekarza :p) czy Młoda na cycku. Jakby to ich sprawa była. Jeszcze niektórzy to jakoś delikatnie i dyskretnue zapytają, ale większość wali prosto z mostu.
Np. teściowa co rozmowę pyta czy jeszcze tylko piersią karmię. Co jest dziwne w ogóle, bo ma w domu dwoje wnuków, z czego wnuczkę też karmioną piersią, mimo że (o zgrozo!) ma już 7 miesięcy skończone
Może trzeba by tych pytających pytać o ich jadłospis

Uu to ja to mam w piersiach tylko wodę, bo moja co 1.5h w dzień je
Przy okazji, dziewczyny których dzieci też tak często jadły - wydłużył się Wam czas między karmieniami?

W sumie co innego mają pisać na forum producenta słoiczków z tego co czytam np. na grupach na fb to dużo ludzi tak robi i dzieci wcinają całe słoiczki w wieku 6 miesięcy albo nawet wcześniej. Na grupie krakowskie mamy na fb pojawiają się co jakiś czas posty typu "moje 7 miesięczne dziecko NIC nie chce jeść. Na śniadanie zjada słoiczek kaszki, na obiad słoiczek warzywka, potem na kolację owoc, w międzyczasie jeszcze skubnie biszkopcika, a tak to tylko mleko. Pomocy"

Rozszerzanie diety to ciężki temat

My się dziś bujamy od 5:30, Młoda postanowiła w pełni skorzystać z weekendu u tż jeszcze wczoraj kumpel był i chyba do 2 posiedzieli, więc wesołe gadki do sufitu o tej 5:30 musiały być dla niego ciężkie na szczęście dobra żonka wyniosła gadułę do salonu

W ogóle mi się przypomniało, jak w zeszłym tygodniu byli u nas znajomi na grillu i jeden kolega koło 19 zapytał "a czemu ona jeszcze nie śpi? ". Chyba myśli, że niemowlak zasypia po dobranocce już my chciałam odpowiedzieć "bo drzecie japę i ją budzicie" ale sama ich zapraszałam wszystkich, to mam za swoje
Taaaak, zdecydowanie dłuższe ma przerwy
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Malwi i jak u Was? Spokojnie juz?

Uu Dotka i jak Mlody zareagował na taka nocna jazdę?

Kinga to piękne nocki u Was. Nic tylko sie cieszyc i korzystać

Dla mnie jak ktos ingeruje w diete dziecka to jest nienormalny. Przeciez to jest caly proces ktory trzeba kontrolować jakie ilosci w jakiej kolejności jak dziecko reaguje itd a oki wszyscy mysla ze wsadza dziecku kielbase w reke i hejta. Ja sie jeszcze martwie o slodycze
Maly oczywiscie będzie dostawał ale nie byle co i na pewno nie codziennie. A tesciowa juz snuje wizje co ona mu to nie kupi jakie ciasteczka i batoniki blabla

U nas dobra noc. Naprawdę ja podziwiam to moje dzielne dziecko ze tak ładnie wytrzymuje w tych warunkach i jest taki kochany. Dzis jeszcze przetrwać te chrzciny i naraaaa

U nas noc fatalna Młodemu włączył się zwisocyc i całą noc wisiał, dopiero coś koło 6 puścił, nooo więc jestem mega niewyspana

co do diety, moja matka słodyczy nie je, a teściowa jak zacznie dawać, to jej powiem, akurat w kwestii żywieniowych raczej nic nie gada
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale piękna pogoda za oknem. Tylko ze ja nie wiem jak w tak pogodę ubierać małego.
Co wy ubieracie jak jest tak ciepło. W cieniu mi teraz pokazuje 23 i jest lekki ciepły wiaterek. Później pewnie będzie cieplej. Wczoraj na balkonie był w samym body na długi i spodenkach takich dresowych nogi miał do połowy na słońcu to nóżki miał spocone.
Dzisiaj jest ok. 20 st Młody ma długie spodnie i bodziaki dr, ale jak jeszcze podskoczy temp. to chyba mu body kr włoże
Cytat:

Kruszynka dzielicie dochody na 4, do becikowego jest 1922 netto na osobę, Tobie jeszcze będzie przysługiwało 500+ na drugie dziecko i na pierwsze jeśli dochoy nie przekraczają 800 zł na osobę.
Co do macierzyńskiego zastanów się czy bardziej nie opłaca Ci się wersja 100% i 60%, pamiętaj, że jeśli w przypadku 60% dochód będzie niższy niż 1000 zł, to Ci dołożą do 1000 zł

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:31   #3281
kamilka
Zadomowienie

Nie patrzą na to ile wynosi dochód teraz, tylko ten który był w roku poprzednim i pytają czy u któregoś z was nastąpiła utrata pracy bądź znalezienie nowej. Do rodzinnego jest próg 600-700 nie wiem dokładnie- z tym ze nawet jak sie to przekracza to mozna dostac tylko jakaś mniejsza kwotę. Dokładnie nie wiem bo sie nie łapie.

Russian przytulam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 09:35   #3282
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Powodzenia dzisiaj dacie radę i później w nagrodę do domu

Ja o moją mamę się nie martwię bo jest fanką zdrowego odżywiania więc na pewno słodyczy u niej nie będzie, chyba że jakieś zdrowe, robione w domu, ale z teściową na bank będzie przeprawa, bo ona nie wyobraża sobie życia bez słodyczy

U nas pobudki przed 2 (dałam smoka ), ok 3, ok 6 i później spalismy w naszym łóżku do 8.30 więc mi jest źle
U nas to samo że słodyczami, z tym, że moja mama może aż taka bardzo fit nie jest, ale ma chociaż świadomość że to syf i jak wiele rzeczy ma cukier. I ma świadomość konieczności ograniczania, z tym, że kupuje jednak trochę słodyczy. A teściowa sobie życia bez tel nie wyobraża niestety, to w sumie spoko kobieta jest, ale ciągle nam coś słodkiego do domu znosi, piecze kilka razy w tygodniu, kupuje cukierki czekoladowe, i takie tam (a ma męża cukrzyka...). Także strach się bać :-(

Ktoś pytał o biogaję, ja daje dicoflor stale, ale teraz kupiłam Diflos - koleżanka mi poleciła, że to samo co dicoflor a za 10 zł a nie 30.

Fajnie Wam, którym dzieci jedzą w dzień rzadziej, moja jak w domu jesteśmy to jednak nadal co 2h mniej więcej, czasem częściej. Za to w nocy ma dłuższe przerwy.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:40   #3283
kamilka
Zadomowienie

Mi pediatra kazał zamieniać osłonowe zeby nie kupowac tylko dicofloru. Inne probiotyki maja ciut inne substancje i dobrze zeby one tez sie rozwijały, a nie tylko jeden.

Stary 2016-05-07, 09:41   #3284
Dotka90
Zakorzenienie

Keas ja dawalam biogaie ale zadnych efektow i skonczylo ni sie opakowanie i juz nie kupowalam.

Ja o slodycze tez sie martwie bo moja tesciowa daje dzieciom szwagierki slodyczy ile wlezie, pepsi itp. Ale inna sprawa ze pni nie widza problemu ze ich 3-4 latek (bo to nie od dzis) nie zjada calego obiadu a zjada 4 (!!!) Duze kawalki ciasta pod rzad..

Ja ubieram teraz - body kr, bluzka z dlugim, coenkie spodenki. Jakby wialo to kocyk. U nas na razie 17 stopni.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:43   #3285
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
U nas wczoraj body dr, spodnie dresowe i cienkie skarpetki 😊 dzis pewnie tez tak bedzie.

Aaaa no i wczoraj podnioslam lekko oparcie w gondoli... No nie to dziecko, cala droge zachwycony ogladal swiat 😊

Wyslane z Lumia920.
Ja też już podniosłam oparcie w gondoli, ale i tak jest maruda, chociaż może mniej. Najlepiej jak drzewa są to coś można podziwiać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 09:44   #3286
kasia01987
Wtajemniczenie

Mój na spacerach nadal spi(odpukac) .
Russian...

Stary 2016-05-07, 09:50   #3287
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Mi pediatra kazał zamieniać osłonowe zeby nie kupowac tylko dicofloru. Inne probiotyki maja ciut inne substancje i dobrze zeby one tez sie rozwijały, a nie tylko jeden.

O proszę, ciekawa informacja

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Mój na spacerach nadal spi(odpukac) .
Russian...

Ha! Szczęśliwa! I z tego co piszesz śpi też po prostu wystawiony na taras? No a mąż kąpie sam i kładzie spać. Kochana, ty w czepku urodzona jesteś :P Żyć, nie umierać

Stary 2016-05-07, 09:52   #3288
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
O proszę, ciekawa informacja

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ha! Szczęśliwa! I z tego co piszesz śpi też po prostu wystawiony na taras? No a mąż kąpie sam i kładzie spać. Kochana, ty w czepku urodzona jesteś Żyć, nie umierać
Właśnie go karmie i będzie próba wystawienia. Spacer dopiero popołudniu bo na imprezę idę.
Mąż raz okapal i uspał liczę ze będzie tak częściej
A na codzień kapiemy razem. Teraz młody juz luzem w wanience się pluska

Stary 2016-05-07, 09:57   #3289
Dotka90
Zakorzenienie

Karen nlody przespal cala akcje

Witek dzisiaj 5mcy konczy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 09:57   #3290
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Karen nlody przespal cala akcje

Witek dzisiaj 5mcy konczy!
Najlepszego dla Witka!!!
Stary 2016-05-07, 09:58   #3291
Dotka90
Zakorzenienie

Kasia jak luzem? Nie trzymacie go?
Stary 2016-05-07, 10:00   #3292
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kasia jak luzem? Nie trzymacie go?
Nie pod główka ma 3 pieluchy tetrowe i pluska sam. Radość jest niesamowita i wkoło wszystko mokre. Jesteśmy obok asekuracyjne. Parę minut sam a później czyszczenie zakamarkow
Stary 2016-05-07, 10:46   #3293
kinga1701
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Witka.

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Nie pod główka ma 3 pieluchy tetrowe i pluska sam. Radość jest niesamowita i wkoło wszystko mokre. Jesteśmy obok asekuracyjne. Parę minut sam a później czyszczenie zakamarkow
Ale to chyba nie dużo wody wtedy ma?
U nas najlepszą zabawą w wodzie jest pływanie na brzuszku i uśmiechy do kaczki

Russiandoll paczka faktycznie kiepska. Nie lubię niechlujnie zapakowanych.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Internet mnie przeraża, wczoraj pomyślałam, że trzeba by coś Szymkowi na zęby kupić bo wieczorami jest ciężko, wczoraj płakał z godzinę i cały czas rączki do buzi, jak mu masowałam było lepiej. Ale nawet nic nie sprawdzałam, co kupić itd. dziś mi wszędzie wyskakują reklamy jakiś żel, maści itd na ząbki
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:02   #3294
mojakaren
Zakorzenienie

U nas dzis pogoda srednia, nie leje ale sie obchodziło i Maly tez bardziej spiacy od razu. Msza w kosciele zaliczona a na 13 idziemy jeszcze na obiad do restauracji.
Jak jest tak cieplo na zewnatrz ale np.mocno wieje to ja ubieram body dr i bluza cienka ale na zamek zeby w razie czego odsunąć. Do tego cienka czapka bawełniana jakos do yej pory jeszcze sie nie odwazylam wziąć go z gola glowa bo u nas ciagle sloneczna ladna pogoda = mega wiatr.

U nas na spacerach tak jak u Kasi Maly spi zawsze. Rzadko mu sie zdarzy pojekiwac czy krecic sie. Teraz coraz częściej sie budzi i oglada sobie niebo i drzewa po czym za jakis czas znow zasypia

Dotka dla Witka 5 miesiecy ale duży chlopak czas zasuwa!

Kinga to wszystko prze te pliki cookies mnie.to wnerwia jak nie wiem. Szukam u siebie na lapku prezentu dla Tż i u niego na stacjonarnym sie pojawiaja magicznie reklamy zegarków

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:03   #3295
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

Jeszcze ostatnio Kornelka mnie zadziwila bo wziela ja kolezanka na ręce, a ona spojrzala na jej twarz, buzia w podkowke i ryk na całego. Myslalam ze nadal jest jej obojetne kto ja nosi a tu jednak juz nie. Pozniej byla druga próba to probowala jej sie dossac do cyca przez bluzkę i po chwili znowu ryk
mojej tez juz nie jest to obojetne, moj tata sie tym załamuje bo zawsze u niego zadowolona a od paru razy ryk

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Hej

Czy ktoras z Was daje jeszcze biogaie lub cos podobnego?

Wiecie co? Raz na jakis czas wyciagam frida i tylko z lewej dziurki zielonego glutka? Czy to normalne?
ja nie daje ale chyba zaczne znow bo jakies brzuszkowe problemy znow mamy

a przy okazje dajecie jeszcze espumisan/esputicon? bo niby po 3 msc sie odstawia no ale ja probowałam i była masakra

u nas tez zielone glutki czasem sa

Cytat:
W ogóle mi się przypomniało, jak w zeszłym tygodniu byli u nas znajomi na grillu i jeden kolega koło 19 zapytał "a czemu ona jeszcze nie śpi? ". Chyba myśli, że niemowlak zasypia po dobranocce już my chciałam odpowiedzieć "bo drzecie japę i ją budzicie" ale sama ich zapraszałam wszystkich, to mam za swoje
bo wieczorynki juz nie ma.....
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale piękna pogoda za oknem. Tylko ze ja nie wiem jak w tak pogodę ubierać małego.
Co wy ubieracie jak jest tak ciepło. W cieniu mi teraz pokazuje 23 i jest lekki ciepły wiaterek. Później pewnie będzie cieplej. Wczoraj na balkonie był w samym body na długi i spodenkach takich dresowych nogi miał do połowy na słońcu to nóżki miał spocone.
tez mam ten problem, wczoraj ubrałam body z krotkim i welurowa bluzke i jeginsy takie grubsze i chyba znow przesadziłam

dzis jede do rodziców bo tz do 20 pracuje i bede testowac, tylko tam dom na gorce i bardzo wieje

a jak wam dziecko usypia na polu to czym przykrywacie? bo niby we snie sie organizm wychladza?

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
ja mam od poczatku podniesione ze wzgledu na ulewanie, ten pierwszy poziom to bardzo mala roznica
Cytat:

Kruszynka na zlozenie wniosku o becikowe masz rok wiec jesli na poczatku by was nie lapalo to lepiej poczekac rok gdy dochody beda nizsze i wtedy skladac, ja tak zamierzam zrobic bo pracodawca ma obowiazek do 14 stycznia dac pit wiec licze ze nas zlapie zawsze to 1000 wiecej
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Zabiegani? Moja teściowa jest na emeryturze ... Dziękuję za odległość 400km, a obecnie wydaje mi się, że to za mało. Optymalna by była by trzeba było wsiąść w samolot. I drogie połączenia! O!
oooo to rzeczywiscie, moi rodzice i tesciowie nadal pracuja

Kinga trzeba sie tylko cieszyc ze śpi
Kasia ? sam jakoś brak mi wyobrazni zeby to sobie zobrazować
Dotka wszytskiego dobrego dla Witka to wy za miesiac w sumie mozecie rozszerzać menu o tą kiełbaskę

Jeslichodzi o łodycze to tez sie boje jak to bedzie bo ja z TZ jemy ogromne ilosci tesciowa tez kupuje duzo, moi rodzice i siostry tez wiec jak tu wytlumaczyc dziecku ze beee
najpierw sami musimy isc na odwyk

a z drugiej strony widze ze dzieci wychowywane w ten sposob ze słodycze tylko 1 raz w tygodniu rzucają sie jak głupie na to a tak bym nie chciała zeby moje dziecko sie zachowywało
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:18   #3296
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
mojej tez juz nie jest to obojetne, moj tata sie tym załamuje bo zawsze u niego zadowolona a od paru razy ryk

ja nie daje ale chyba zaczne znow bo jakies brzuszkowe problemy znow mamy

a przy okazje dajecie jeszcze espumisan/esputicon? bo niby po 3 msc sie odstawia no ale ja probowałam i była masakra

u nas tez zielone glutki czasem sa

bo wieczorynki juz nie ma.....

tez mam ten problem, wczoraj ubrałam body z krotkim i welurowa bluzke i jeginsy takie grubsze i chyba znow przesadziłam

dzis jede do rodziców bo tz do 20 pracuje i bede testowac, tylko tam dom na gorce i bardzo wieje

a jak wam dziecko usypia na polu to czym przykrywacie? bo niby we snie sie organizm wychladza?

ja mam od poczatku podniesione ze wzgledu na ulewanie, ten pierwszy poziom to bardzo mala roznica

Kruszynka na zlozenie wniosku o becikowe masz rok wiec jesli na poczatku by was nie lapalo to lepiej poczekac rok gdy dochody beda nizsze i wtedy skladac, ja tak zamierzam zrobic bo pracodawca ma obowiazek do 14 stycznia dac pit wiec licze ze nas zlapie zawsze to 1000 wiecej

oooo to rzeczywiscie, moi rodzice i tesciowie nadal pracuja

Kinga trzeba sie tylko cieszyc ze śpi
Kasia ? sam jakoś brak mi wyobrazni zeby to sobie zobrazować
Dotka wszytskiego dobrego dla Witka to wy za miesiac w sumie mozecie rozszerzać menu o tą kiełbaskę

Jeslichodzi o łodycze to tez sie boje jak to bedzie bo ja z TZ jemy ogromne ilosci tesciowa tez kupuje duzo, moi rodzice i siostry tez wiec jak tu wytlumaczyc dziecku ze beee
najpierw sami musimy isc na odwyk

a z drugiej strony widze ze dzieci wychowywane w ten sposob ze słodycze tylko 1 raz w tygodniu rzucają sie jak głupie na to a tak bym nie chciała zeby moje dziecko sie zachowywało
Mam zrobic zdjęcie? Niema wody super dużo przecież

Stary 2016-05-07, 11:25   #3297
kinga1701
Zakorzenienie

Do buzi jakiś czas temu kupiłam mu filtr 50, teraz trzeba by coś do ciała kupić jak juz tak ciepło się robi i będzie w krótkim chodził. Myślicie ze 30 wystarczy, jaki kupujecie?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:40   #3298
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kasia, pewnie, dawaj fote
Wszystkiego najlepszego dla Witka!

Stary 2016-05-07, 11:50   #3299
86ewula
Rozeznanie

Mój też zawsze spał w wózku a już dwa spacery były takie ze chciał wszystko widzieć . Kurcze też chciałam mu gondole podnieść na maxa do góry ale zjeżdża w dół. . Przydałyby się szelki żeby w kroku go trzymały. ..

Czy wasze bąble jak się je postawi na nóżki (bez obciążenia oczywiście) też nóżkami skaczą ? He he śmiesznie to wygląda.

Rusiandoll też lubię jak coś jest estetycznie zapakowane. Nawet drobnostka także rozumiem

U nas jak w ciąży powiedziałam że słodyczy nie będzie jadł na początku Dopuki wszystkich warzyw i owoców dobrze nie pozna to mama skomentowała że co on będzie miał za dzieciństwo. .. ale co się dziwić jak czekolade dawali pół rocznej siostrzenicy na język żeby posmakowala. ..
Swoją drogą moja mama ma też cukrzycę ale słodycze w domu są zawsze

Narazie nic nie mówią że 4 miesiące ma i nic więcej nie je. Choć o chudym mleku już słyszałam ale od razu mówię że nie ma czegoś takiego. Widocznie woli częściej a mniej. .i w sumie od początku on jadł bardzo krótko , nie był cycozwisem (Malwi współczuję nocy ,ostatnio też miałam kryzys i noc nie przespaną)

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-05-07 o 11:55
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:50   #3300
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dużo zdrowia dla Witka !

Dziękuję Wam za wszystkie informacje i rady - jak zwykle jesteście niezastąpione

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości