![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Ciepła woda z cytryna
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Jaki proszek dzieciowy kupowałyscie? Poprzednim razem uzywalam loveli, ale podobno sa jakies inne |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Ja pralam ciuszki w dzidziusiu,próbowałam też jelpa,ale już nie pamiętam,który mi bardziej podpasil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Przepraszam, że nic nie nadrabiam, ale wybywamy dziś na wesele (na miejscu), a jutro komunie mojego chrześniaka (ponad 80km), wiec trochę mnie nie będzie.
Proszę mi nie rodzić w tym czasie! Udanego weekendu! ![]()
![]() |
#544 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Córce może być troszkę przykro, że mamy nie ma na jej komuni ale cóż tak wyszło. Aby maleństwa były zdrowe ![]() Wow 5razy siku ![]() Cytat:
Ja kończę śniadanie i też poprasuje, akurat na powtórki Na Wspólnej w tle :P jogurt naturalny, suszone śliwki,jabłko,kiwi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Baw się dobrze ![]() Cytat:
![]() Polecala mi ten płyn.
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w sobotę
![]() Dzięki za kciukasy za moją szyjkę ![]() Jeszcze dzisiaj muszę zrobić piętrowy tort, a potem już zalegam. Mąż będzie odprowadzał teraz małego do przedszkola, zabronił mi gotować i sprzątać. ![]() ![]() soffinka, na zaparcia pomagają suszone śliwki i morele oraz jabłka. gerda, ja piorę ciuszki małej w Loveli. Veronique, to na pewno z powodu tego zakładu ta szyjka się skraca ![]() Cierpliwość, ale u Ciebie imprezowo, uważaj tam na siebie, żebyś czasem z jakąś akcją nie wyskoczyła ![]() Madzia, ja przestałam oglądać 'Na Wspólnej', nic tam się nie dzieje, bohaterowie jacyś tacy bez wyrazu, przerzuciłam się na 'Barwy Szczęścia', tam przynajmniej co chwilę coś nowego ![]() ![]()
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-07 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() w 3mieście cudowna pogoda, teść,mąż i syn wybrali się do zoo, a ja dobne domowe porządki i biorę się za pisanie na bloga, bo mam mega zaległości.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Radena: u nas sprawdził się dzidziuś proszek i koncentrat do prania jelp przy alergiach. teraz też tak zakupiłam.. Dziewczyny zapraszam was na nowy cykl na blogu Książka dzieciństwa: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...ta-wawiow.html i jakby któraś szukała fajnego zestawu bajek to polecam to: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...udowniczy.html
![]() |
#547 | ||||||||
Ania
|
Dzień dobry
![]() Ciśnienie oczywiście za wysokie, no ale...- szczerze, to czekam już na ten szpital, pomimo, ze wcalę nie chce mi się tam być ale w w domu tylko się denerwuję i nie wiem co robić czasami z tym ciśnieniem ![]() Najważniejsze, że Hania się rusza, więc jestem odrobinę spokojniejsza. Po południe spędzę na ogrodzie, z herbatką, pod drzewkiem, z mężem ![]() A no i mama właśnie powiedziała, ze będzie grill,mniam!! ![]() Mniam! moja mama też wczoraj robiła ciacho z rabarbarem, będzie jak znalazł do herbatki na dworze ![]() Cytat:
![]() No i ja też współczuje wrześniówkom.. ja przy takiej temperaturze jak dzisiaj już się źle czuję i od kilku dni mam nogi spuchnięte, a one to dopiero będa miały... ![]() Cytat:
Dobrze, że skurczy brak. Co do szyjki, to musisz po prostu postarać się leżeć i pachnieć! Na pewno będzie ok, a w razie czego dzidzia sobie spokojnie już poradzi, piękna waga ![]() A czasami lepiej w szpitalu pod kontrola ![]() Brawo dla tej Pani, a kierowców niektórych autobusów chętnie bym wyrzuciła z pracy!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Także no ![]() Cytat:
![]() Ja jak idę w nocy( a teraz co godzinę około) to czasami mam tak, że siedząc na toalecie nagle zdaję sobie sprawę, że coś za długo siedzę... nie wiem, czy przysypiam, czy co ![]() Cytat:
![]() A co do komunii, to kiepska sytuacja, trzeba będzie małej wytłumaczyć, myślę, że w tym wieku zrozumie, choć pewnie będzie jej przykro, no ale to niczyja wina, myślę, że mamie będzie bardziej przykro, ale wiadomo, czasami takie przewrotne bywa życie niestety... Najważniejsze zdrowie całej trójki ![]() Jabłko- mi pomogło, ale miałam lekkie zapracia. Na powazniejszy problem to nie pomogę niestety, ale dziewczyny Ci napisały ![]() Cytat:
![]() Zaciskamy nóżki do 20 maja ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Mieszkam z babcia i dziadkiem też, dziadek ma 85 lat, i naprawdę potrafi byc bardzo wredny- potrafi też być kochany, ale... Dzięki za polecenie bajek ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny czy wybor proszkow jest duzy☺ zobacze jutro co rosssman daje. Udanych wesel i komuni😁 ja od siebie moge polecic serie ksiazek o dziewczynce Basi, u nas kroluja😊 ok, ide robic salatke na grillowy obiad.
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Ja mam płyn do prania i koncentrat do płukania Bobinii, a do białego kupie proszek pewnie Lovela
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
Agusiia69-pojemnik naprawdę bomba super pomysł
![]()
#551 |
Zakorzenienie
|
Muszę wam coś napisać co mnie zaintrygowało już kilka dni temu i zaczełam sie w to bardziej zagłębiać, głównie na angielskich artykułach
Chodzi właśnie o to "przymusowe leżenie" w ciąży wklejałam już wam profil tej lekarki https://www.instagram.com/p/BFEfWyIR...=mamaginekolog A tutaj jeden z nowszych wpisów, "do teraz są niestety lekarze, którzy uważają że u kobiet zagrożonych PP powinno się zalecić leżenie- to jest błąd! Leżenie nie poprawia rokowania- wręcz jej pogarsza. Leżenie zwiększa ryzyko zakrzepicy oraz osłabia mięsnie miednicy- które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży. Nie jest to tylko szyjka macicy, ale cały zestaw mięśni â który jeżeli osłabnie to można właśnie przez to urodzić przedwcześnie, a podczas porodu te mięsnie będą na domiar złego niepomocne. W szczególności mięsnie brzucha są bardzo ważne do porodu. Są sytuacje położnicze kiedy trzeba leżeć- ale taką sytuacją nie jest zagrożenie PP. Dziś tyle- wiem, że ten post wzbudzi kontrowersję- bo niestety wciąż w Polsce pokutuje mit że leżenie w ciąży pomaga ją donosić⌠Jutro więcej o tym âmoim najmoiszymâ temacie ginekologicznym." I poczytałam inne artykuły, gdzie badali kobiety które leżały przy zagrozonej ciąży, i te które funkcjonowały w miare normalnie oczywiscie bez biegania itd, I jedne i drugie tak samo donosily ciąże I zaczynam w to wierzyć, przeleżałam plackiem 2 tygodnie i co tylko mi sie pogorszyło, nie dość że ból kręgosłupa x100, miednicy.. to jeszcze szyjka jeszcze bardziej sie skróciła. Oczywiście będę leżeć nadal tutaj bo nie mam wyboru, ale mam wrazenie, że polscy lekarze wgl sie nie doszkalaja i nie idą na przód tylko tak jak bylo powiedziane 20 lat temu tak dalej to propaguja ![]() ![]() TO SIE ROZPISAŁAM ![]() ![]() Edytowane przez Asiek121 Czas edycji: 2016-05-07 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie jest ich troszkę, i tak naprawdę nie wiadomo co maluszkowi podpasuje ![]() Cytat:
Powiem Ci, ze kiedyś kurcze kobiety nie wiedziały o zagrożeniu. W sensie nie było usg, badań, żeby sprawdzić szyjkę tak często, pewnie nieświadome, ze mogą urodzić wcześniej, a jednak było ok. No co do leżenia, to racja jest, ale niestety, daleko jeszcze lekarzom do takiego podejścia. W każdym razie temat ciekawy.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Nawet mi nie mowcie o spuchnietych nogach... Moje wyglądają jak bochenki :/ a jutro komunia kuzynki i nie mam eleganckich butow... Chyba pojde w trampkach :/
Mnie " kultura" w kolejce tez nie ominęła- wczoraj w biedronce kasjerka juz miała zaczac mnie kasowac a tu jakies babsko wylazi przede mnie i do kasjerki ze ma jej tego jednego loda skasowac. Ani zadne przepraszam czy moge do ludzi w kolejce ani nic. Zwróciłam jej uwagę, a ona na to ze bo dziecko marudzilo ze chce loda- dziewczynka spokojnie miała z 8 lat, moglaby zaczekac. No masakra :/ jakby normalnie podeszla i zapytała to luz, mnie te 2 min nie zbawią, ale takiego chamstwa nie trawię.
#554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także myślę, że w tym wpisie jest też sporo racji I sama Asiu po sobie obserwujesz I wnioski wyciagasz ![]()
![]() |
#555 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie rodzisz w Trójmieście? Wydaje mi się, że kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Też muszę rolke do czyszczenia ubrań bo pieselek biały i czarne ubrania w igielkach
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Odnaleźć muszę bo się gdzieś zapodziala :P
#557 | |
Ania
|
Cytat:
Lekarz mi przepisał lek na "odwodnienie" i biorę drugi dzień i już jest lepiej na szczęście. Co do kobiety w biedronce: a co na to kasjerka? po prostu skasowała? Ja też, nawet będąc w ciąży, osobę z jedną rzeczą pewnie bym przepuściła(wyjątkiem jest ktoś z alkoholem, lub czymś takim). Ale właśnie nie w ten sposób.. bezczelna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
Skasowała ją. Kobita miała więcej zakupów chyba, bo się wróciła na koniec kolejki. Ale sam fakt... i jeszcze twierdziła, że się przecież zapytała. Ciekawe kogo, bo na pewno nie mnie... Ech szkoda nerwow...
#559 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam ciasto, mam ochote się do niego dorwać ![]() Zrobiłam jeszcze galaretkę z owocami. Fajny dzień sie nam jutro szykuje - obiad u mamy, potem idziemy na odpust z mała, potem kawa i grill u nas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |||
Wtajemniczenie
|
Też tak kiedyś miałam haha
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |||
Zadomowienie
|
To jutro zaopatrze sie w jakis proszek i moze zaczne prac... na puchniecie czytalam, ze dobra jest pokrzywa. Zaczelam juz ja pic, bo w poprzedniej ciazy w ostatnim miesiacu nogi mi tak puchly, ze kostek nie bylo widac
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Ciekawe, bardzo mozliwe ze to jest prawda ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Rozwiesilam hamak w ogrodzie, jest bosko
![]() Jak plecy w nim odpoczywaja, cos wspanialego. Przywiezli nam dzis 15 ton piasko-żwiru, bo maz czysci oczko wodne, ale Bartek ma radocha, skaczac po takiej hałdzie piachu ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Dzidzius i Lovela- plyny do prania, bo proszkownie lubie i nie uzywam |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Konto usunięte
|
Promocja w 5 10 15 na ciuszki
![]() http://www.51015kids.eu/?utm_source=...ource=facebook |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciazy rodzilam w listopadzie, puchnac zaczelam miesiac przed TP. I to tak ze przybywalo mi 3-3,5 kg na tydzien.
Kostki i stopy mialam jak nie swoje, zadne buty nie wchodzily mi na stopy. Boje sie ze teraz bedzie jeszcze gorzej jak dojda upaly. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Haneczka wiadomo ze pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, wiem z doswiadczenia. Ale jak trzeba to trzeba.dla dobra dziecka czasem trzeba sie przemeczyc. I tak jak piszesz , bedziecie pod stala kontrola to i mniej stresu bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Sliweczka to już wyższy poziom uzależnienia jak się musisz kryć przed ludźmi ![]() Cytat:
Cytat:
Z tego co pisała ASIEK to też tak miała także może coś w tym jest. Także może Twój lekarz celowo nie badał? Gerda u nas dzisiaj też grill zamiast obiadu ![]() Cytat:
Moja dalsza kuzynka w ciąży miała stresy- zostawił ją chłopak z którym zaszła w ciążę i w ogóle jazdy jej robił- do tego była sama w Irlandii bez wsparcia. Dziewczynka jak się urodziła i do lat 4 była okropnie nerwowa, płaczliwa, nadpobudliwa- nie spała całe noce. Teraz już jest lepiej na szczęście. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Gerda sierść ma piesek
![]() Byliśmy nad stawem na spacerze, teraz obiad i poprasuje dalej ![]()
#568 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj sobie włączyłam na YT jakieś ćwiczenia w 3 trymestrze i się porozciagalam i plecaki były wdzięczne ![]() Cytat:
Ja się ostatnio zdziwiłam, byłam w Piotrze i Pawle,była spora kolejka to zaczęli 2 kasę otwierać. i już jakiś dziadek pierwszy leciał,ale kasjer mówi,że może pani w ciąży pierwsza ![]() ![]() Za to 2 lata temu nie będąc w ciąży stałam w kolejce w MC i widziałam centralnie jak się kobitka ryla metoda na dziecko,czyli stoi z dzieckiem,takim 6,7 lat a młody się pcha do przodu,a ona za nim. Była najpierw za mną,a po 5 minutach chyba 2 metry z przodu. Zaczęłam głośno to komentować,ale oczywiście olala. dzieciak już był chyba wycwiczony na takie sytuacje:-/ Cytat:
Aaa,bylam w mojej hurtowni po brakujące rzeczy do wyprawki i kupiłam ta maść na brodawki purelan,drogie cholerstwo, 2 paczki podkładów pierwsze bella mamma,a drugie jakieś na noc, te osłonki na brodawki, w końcu we właściwym rozmiarze ![]() ![]() I poszłam znów wózki obejrzeć,facet mi nic konkretnego nie powiedział,prócz tego ze zaczęłam się zastanawiać nad jakimś wózkiem z adamexu. A muszę się szybko zdecydować,bo jednak trochę się czeka. Rozpisalam się, heh |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i czy koleżanka miała jakieś przepowiadacze? Lactulosum, czopki glicerynowe. Mi dermatolog polecił Jelp, na mnie działał dobrze, więc tego się trzymam.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-07 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Radena Adamex Barletta teraz co chwila widze
![]() ![]() Byłam dziś na chwilę w Biedrze i kasa się otwierala. Przede mna stała para z wózkiem całym zapakowanym. Kobitka w ciąży, ale malutki brzuszek jeszcze i facet do mnie niech Pani przejdzie my duże zakupy mamy. Miło mi się zrobiło ![]() ![]() Piękny dziś dzień myślę, że chwile odpoczne i pojedziemy jeszcze do parku pospacerować. Póki siłę, ochotę o brak bólu odczuwam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.