|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
katia ja Cię już mam ...
![]() Patrilla też Cię zaprosiłam ![]() No właśnie - kto ma jeszcze konto na naszej klasie Zgłaszać się
|
#662 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, Maks pije NAN2 od czwartku, i nie narzeka, i nie mieszałam z 1, od razu 2 w całości.
Ale mi się ta dwójka nie podoba, bo ona się strasznie pieni.A kupka po jabłuszku tez mnie zdziwiła, niby jabłko rozrzedza, ale u Maksa nie bardzo, też jest raczej plastelinowa. Za to po jagodach była bardzo płynna, i mega. ![]() minisiu, z Hani jest cudna akrobatka!! joannah, ja na noc podaje Maksowi mleko z kleikiem kukurydzianym, przez smoczek trójprzepływowy. Raz podałam mu kaszkę, ale ona bardzo ciężko przez ten smoczek wypływała. I nie wypił całej, zasnął ze zmęczenia. Więc pozostaję póki co przy kleiku, a kszke będę podawać łyżeczką. Od kiedy mogę Maksowi podawać dwa słoiczki dziennie? Na razie dostaje raz dziennie deserek lub zupkę, a kiedy mogę dać mu np. do południa zupke, a potem deserek? U nas noc przespana, Maks chyba czuje się ok, nawet nie kaszle, nie wiem, czy po dwóch dniach podawania syropku mu przeszło, czy to może wcale nie był kaszel tylko z nadmiaru śliny?? A ja wyglądam fatalnie, nos czerwony, non stop cieknie, gardło drapie... mam wizyte u lekarza na 17, będę spokojniejsza jak mnie osłucha.Boję się , żeby Maksa nie zarazic jakimś świństwem. Znajoma z 1,5 miesięczną córeczką wylądowała w sobotę w szpitalu, mała ma rozległe zapalenie płuc, czeka ich hospitalizacja przez dwa tygodnie. |
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Kacper spi od 11. zawsze sie budzil o 13 a tu juz czas przedluzyl o 1 godz i 45 min mimo ze mu wiercą obok. czasami mnie rozbraja z tym spaniem
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
czyzby taka kupa była ok
no zobaczymy na razie z jabłkiem sie wstrzymam. Dam mu sliwki i zobacze jak bedzie
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochana wizażystki dzięki za zaproszenie ...
mnie krzyż nadal Boli dzięki Bogu pola śpi na balkonie mam nadzieję, że zdarzę zrobić kluski śląskie
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.. my mielismy wczoraj fajny dzien
Adi sie cieszyl caly dzien, nie marudzil prawie wcale.. poprostu aniolek..za to noc byla tak paskudna ze sie zdrowo poklocilismy z tz tak okolo 4 rano ze az mu powiedzialam ze zabieram dzieciaka i sie wyprowadzam do mamy dzis Adi z kolei marudny i szkudny dziaselka bola i on sie zlosci biedny.. Kasiu zrobilam dzis ta zupke buraczkowa z twojego przepisu i jak Adrian wsunal ja szybko ze nienadazalam a musze przyznac ze nie byl zbyt glodny bo pol godzine wczesniej wessal 130ml mleka ![]() Minisiu ale Hania fajnie pupe zadziera sie usmialam
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
kropka cieszę się, że mu posmakowała. Krzyś też ją lubi, ale jutro będzie już bez buraka. Wczoraj i dzisiaj miał zamiast kleiku kukurydzianego w tej zupie kaszę jaglaną. I niech cię nie zdziwi kupsko
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło krzesełko do karmienia
Jak mąż wróci to je poskłada i dam znać co i jak
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza jaglana jest świetna to fakt - polecam
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
a kasze jaglana kupujecie jakas specjalna czy poprostu najzwyklejsza?? i od jakiego wieku mozna ja podawac??
no i jak ona sie ma do kupy?? szybciej dziecie moje zrobi?? szybciej sie naje??
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam WAXA będę testować
![]() dziewczynki jeszcze takie pytanie jak dajecie herbatkę niby ma sie dawac między posiłkami ale czy wtedy dzidz nie zje mniej na nastepny posiłek ??mój maluszek lubi herbatki koperkową juz wsunął ( dawałam jak miał czkawkę ) teraz pije rumiankową ale tez sporadycznie a chcialabym mu dawac normalnie ale własnie mam taki problem czy nie bedzie mniej jadł przez to ![]() ![]()
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu moj syn pogardza herbatkami.. pociagnie troszke i ma gdzies bo herbatka nie jest gesta a on uznaje geste i tyle
nawet na sok kreci nosem i predzej sie zmarnuje niz wypije caly za to tz dokancza po nim![]() ps. czy kasza jaglana zawiera gluten?? nie mam bladego pojecia
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka kaszka jaglana nie ma chyba glutenu, bo jest dodawana do obiadków BoboVita od 5 miesiąca.
Kanciu moja Klaudia pije dużo herbatki i nie widzę żeby miała mniejszy apetyt. Dopiero po soku apetyt jej spada dlatego daję jej tylko 50 ml dziennie
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Lea- dzieki za odpowiedź, a powiedz mi jeszcze czy ten kleik to jest jakis specjalny dla dzieci czy taki zwykły?? i ile daje sie tego do mleczka?? Chciałam sie zapytac czy Maks pije jakies soczki??
A co do herbatek, to mojemu Kubusiowi żadne herbatki nie smakują, pił koperkową i ułatwiajaca trawienie i jabłkową z melisą, żadne z tych mu nie posmakowały moze takie co sa po 4 m-cu jak zacznie pic to moze ktoraś mu posmakuje. Kancia- a ta herbatka rumiankowa, to taka specjalna dla dzieci czy taka parzona z torebki?? |
|
|
|
#675 |
|
Konto usunięte
|
joannah, Maks herbatkami pluje, a soczki lubi, pił już jabłkowy i jabłkowo-winogronowy, wciąga jednorazowo po 70ml, i jakoś nie zauważyłam, żeby mu apetyt zmniejszały.
A kleik kukurydziany mam z nestle. kropka, to Wam bandziorek fajnym dniem nadziei narobił, a noc niespecjalna. Patrilla, idź do lekarza z tym krzyżem czy cosik, bo zwariujesz. Chyba zacznę Maksowi sama zupki gotować, bo te ze słoika zjada, ale tak sobie mu smakują. Proszę o jakieś przepisy na pierwsze zupki. Wiem, że już podawałyście nie raz, ale ja głupia sobie nie zapisałam, a teraz nie chce mi się szukać.
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro Klaudii ugotuję kurczaka z brązowym ryżem i marchewką. A i kupiłam na spróbowanie pomidorową z ryżem. Zobaczymy czy będzie jej smakować. Myślę zeby kupić królika od sąsiadów
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Minisia, fajne fotki a Hania nie dość, że śliczna to jeszcze oczytana
i wygimnastykowana ![]() Dzisiaj mnie mój mąż zdołował, przyszedł z pracy i powiedział, że dzidzia znajomych, która przyszła na świat 2 tygodnie po Oliwce zaczęła pełzać, a to moje nie chce i już
evemamaoliwki Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2007-12-10 o 19:54 |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplemenciki dla naszej córeczki
eve każde dziecko rozwija się inaczej, jedne robi coś szybciej inne wolniej i nie możesz się z tego powodu zamartwiać, przyjdzie czas i na Oliwke Zbliżają się Święta, więc wkleje wam fajną stronkę :http://patrz.pl/kartka.php?plik=3229
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
kropka kasza jaglana jest z prosa i nie zawiera glutenu, ale nadaje się tylko jako dodatek do obiadku. Kupiłam taką najzwyklejszą firmy Kupiec za całe 1,99 za 400 g
eve nie przejmuj się Krzyś też nie pełza i ani mu to w głowie. Jego wujek a mój brat to nawet nie raczkował tylko siedząc tak fajnie się nogą odpychał i ganiał jak mały samochodzik, a przez progi fajnie przeskakiwał .Od herbatki apetyt nie maleje, chyba że opoisz i zaraz dajesz mleko to wiadomo, że się nie pomieści. Ale jak mąż opoił syna sokiem to on obiadu nie chciał jeść ![]() Anula królik fajna sprawa. Zdrowe mięsko, bielutkie i delikatne, tylko trzeba dłużej podgotować, żeby mięciutkie było. lea co do pierwszej zupki to może być tak: marchewka, ziemniak, pietruszka (niewiele), do tego łyżeczka oliwy z oliwek lub słonecznika czy soi (oliwa z oliwek jest gorzkawa), możesz też dodać do zagęszczenia kleiku kukurydzianego i dolać ze 30 ml mleczka dla lepszego smaku Ja na jutro gotuję marchewkową z ziemniakiem, kurczakiem, porem, groszkiem zielonym (mrożonym) i z Nestle dodam Misiowy ogródek (ziemniak + dynia), może trochę mleczka doleję i oczywiście oliwa z oliwek (bo w tej naszej mieścinie nie mogę kupiś oleju sojowego lub słonecznikowego na zimno tłoczonego ). Dodam jeszcze pół gotowanego żółtka, to będzie debiut. Ja to te przepisy to tak na chłopski rozum robię, trochę ściągam ze składu zupek ze słoiczków, bo nie zawsze wiem kiedy co można. A i w tej książeczce z Nutrici jest napisane co kiedy można dodawać.A kubek niekapek chyba musie poczekać, bo Krzyś jak mu go daję to językiem wypycha, a butelkę łapie i wypija z 60 ml soku na raz
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
A to kilka nowych fotek Oliwci
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja tez sciagam pomysly z tego co oni tam w sloiczkach robia
![]() dzieki za odp w sprawie kaszy a jesli chodzi o olej to Adrianowi smakuje z pestek winogron Lea co do zupek robionych w domu to jest proste bo gotujesz warzywa az beda miekkie i poprostu musisz pamietac aby dodac oliwy z oliwek czy innej zinmo tloczonej.. ewentualnie lyzeczke masla jesli Maks nie jest uczulony na mleko krowie.. same warzywka byly by za suche i nie ma w nich tego tluszczyku ktory dzieci tez przeciez potrzebuja.. czytalam gdzies kiedys ze to glowny blad mamus ze nie dodaja zadnego tluszcu do zupek niemowlecych.. zobaczysz bedzie ok
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
eve Oliwka jest słodka, musimy ją zobaczyć na żywo. Już z łukaszem rozmawiałam na ten temat
kropka co do tego oleju z pestek winogron to właśnie się zastanawiałam, bo ten akurat jest. Więc jutro go kupię, dzięki
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
dobra skoro mowicie, ze moge dać mu herbatki to spoko
![]() a teraz pokażę Wam nowe hobby Adrianka
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wreszcie zebrała się grupa na basen i będziemy chodzić. Jutro idę do pediatry po zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań. No nareszcie
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - Kacper tez ma takie hobby. ostatnio z gazetki reklamowej niewiele zostalo
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie musiałam ratować gazete bo tylko strzępy by zostały, taki był zafascynowany
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
eve Oliwka cudna panienka
Kancia no Hania też ma takie hobby i jak ostatnio dorwała katalog z BP to niewiele z niego zostało ![]() Kancia co ty masz pod awatarem za napis Galeria:5 zdjęć Co to oznacza ![]() Jaką oliwę z oliwek dodajecie do tych zupek???
|
#688 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za rady w sprawie zupek, dziewczyny, jestescie kochane.
minisiu, bo Kancia to nas wyprzedza o całą epokę. Też zauważyłam ten napis u niej, i już nawet zajrzałam, a tam galeria Apusia.Fotki jak zwykle cudne. Jutro na 15:00 jedziemy na usg bioderek. A teraz zmykam nynać. |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że pieluszki z Biedronki się zepsuły
. W tych megapakach są już inne. Niestety nie są już takie mięciutkie ani kolorowe . Chłonne są, to fakt. Ala też ma hobby gazetowe. A jak . Zjadła pół mojego Managera, doprawiła Ostródzką i w końcu dostała swoją gumową książeczkę
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki zadowolony
![]() No wiesz, jaka paróweczka? Śliczna. Ale wysportowana A w spacerówce wygląda już na taką dużą Mój też nie lubi. Chyba, że bardzo chce mu się pić. No jaka wesoła panienka. Jak się zaczytał ![]() A dziś u mnie był zlot koleżanek z maluszkami. Córcia koleżanki zaczepiała Mikołaja. Fotki: 1. na kolanach 2. w foteliku 3. ale mi wesoło 4. z pierwszą narzeczoną
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

Zgłaszać się 

mam wizyte u lekarza na 17, będę spokojniejsza jak mnie osłucha.

Adi sie cieszyl caly dzien, nie marudzil prawie wcale.. poprostu aniolek..

niby ma sie dawac między posiłkami ale czy wtedy dzidz nie zje mniej na nastepny posiłek 

A kleik kukurydziany mam z nestle.