Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 09:49   #541
gerda
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki cos szybko działajacego na zaparcia pomocy
Ciepła woda z cytryna

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Jaki proszek dzieciowy kupowałyscie? Poprzednim razem uzywalam loveli, ale podobno sa jakies inne

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:59   #542
Radena
Zadomowienie

Ja pralam ciuszki w dzidziusiu,próbowałam też jelpa,ale już nie pamiętam,który mi bardziej podpasil
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 10:08   #543
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Przepraszam, że nic nie nadrabiam, ale wybywamy dziś na wesele (na miejscu), a jutro komunie mojego chrześniaka (ponad 80km), wiec trochę mnie nie będzie.
Proszę mi nie rodzić w tym czasie!

Udanego weekendu!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 10:11   #544
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja przedtem miałam łazienkę też przy sypialni, a teraz muszę po schodach zejść, dzisiaj od 24 do 8 byłam 5x.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dodam jeszcze, że ta moja koleżanka ma jutro komunię córki.
Ładna waga jak na ten tydzień przy bliźniakach!
Córce może być troszkę przykro, że mamy nie ma na jej komuni ale cóż tak wyszło. Aby maleństwa były zdrowe

Wow 5razy siku

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Hej Kochane wstałam i ja

Piekna słoneczna pogoda az bym na dzialke się wybrała tylko nie ma czym.... samochód odbieramy w niedziele. 1000zl nie nasze :/

Tz spi jeszcze więc go budzić nie będę. Ja sobie zrobie śniadanie i dam Tutkowi jeść

Plany na dziś to wyprasowanie ostatniej tury ciuszkow

Ja kończę śniadanie i też poprasuje, akurat na powtórki Na Wspólnej w tle :P

Cytat:

jogurt naturalny, suszone śliwki,jabłko,kiwi

Cytat:
U mnie nic nie komentuje

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

No to masz Kochana luksusy i w dwóch masz prysznic?czy dla odmiany w jednej wannę?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Wstaje i ide jesc Spokojnego dnia życzę
Odmiennie w tej przy sypialni wanna,przy salonie prysznic

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Ciepła woda z cytryna

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Jaki proszek dzieciowy kupowałyscie? Poprzednim razem uzywalam loveli, ale podobno sa jakies inne
Ja Bobini kupiłam 3prania już w nim zrobilam

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nic nie nadrabiam, ale wybywamy dziś na wesele (na miejscu), a jutro komunie mojego chrześniaka (ponad 80km), wiec trochę mnie nie będzie.

Udanego weekendu!

Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja pralam ciuszki w dzidziusiu,próbowałam też jelpa,ale już nie pamiętam,który mi bardziej podpasil
Tz siostra ma synka alergika :/ u nich tylko Dzidziuś się sprawdził
Polecala mi ten płyn.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 10:13   #545
Miqesi
Wtajemniczenie

Witam się w sobotę

Dzięki za kciukasy za moją szyjkę
Jeszcze dzisiaj muszę zrobić piętrowy tort, a potem już zalegam. Mąż będzie odprowadzał teraz małego do przedszkola, zabronił mi gotować i sprzątać. więc plusy są

soffinka, na zaparcia pomagają suszone śliwki i morele oraz jabłka.
gerda, ja piorę ciuszki małej w Loveli.
Veronique, to na pewno z powodu tego zakładu ta szyjka się skraca
Cierpliwość, ale u Ciebie imprezowo, uważaj tam na siebie, żebyś czasem z jakąś akcją nie wyskoczyła
Madzia, ja przestałam oglądać 'Na Wspólnej', nic tam się nie dzieje, bohaterowie jacyś tacy bez wyrazu, przerzuciłam się na 'Barwy Szczęścia', tam przynajmniej co chwilę coś nowego A teraz wprowadzili Lesława Żurka, którego bardzo lubię, więc tym bardziej mi się podoba ten serial

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-07 o 10:16
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 10:43   #546
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry
w 3mieście cudowna pogoda, teść,mąż i syn wybrali się do zoo, a ja dobne domowe porządki i biorę się za pisanie na bloga, bo mam mega zaległości....

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
No i z tymi pieniazkami to jednak wszystko ok, zaplacili mi za swieta, a do tej pory mialo sie dodatkowy dzien urlopu platnego.
to super)

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Z cyklu uprzejmość ludzka w komunikacji miejskiej: wracamy sobie z tż-em i córcią w wózku autobusem, usiedliśmy w takim miejscu dostosowanym do wózków, a tu przychodzi stary facet o lasce i mówi do mnie, że ja mu muszę ustąpić miejsca, bo to jest jego miejsce. I mi pokazuje tą swoją laską naklejkę z chłopkiem i laską. Nawet nie zdążyłam otworzyć buzi, a tż do niego, że ja jestem kobietą w ciąży i nie na miejscu jest, żeby mnie przeganiał z miejsca siedzącego, i do tego jak jeszcze mam przy sobie małe dziecko, kiedy po drugiej stronie też jest miejsce dla ludzi o lasce i dwa wolne miejsca. A ten dziad od razu wyskoczył z pyskiem, że mój tż nie ma prawa tak do niego krzyczeć, a ja nie mam prawa siedzieć na JEGO miejscu. Mój tż do niego, że nie przypomina sobie, żeby na "TY" przeszli, a po drugie nawet głosu nie podniósł, ale może zaraz podnieść. A ten stary dziad dalej się drze, że na policję zadzwoni na nas, bo działamy bezprawnie No czujecie?? Pokrzyczeli na siebie trochę, a na koniec ów staruch został okrzyknięty przez tż-ta dziadem kalwaryjskim. No to tak się wkurzył, że myślałam, że dostanę tą jego laską. A potem sobie poszedł na pierwsze lepsze miejsce, a tamte dwa przeznaczone dla ludzi takich jak on zostały puste...
Żeby jeszcze zwrócił uwagę mojemu tż, ale mnie...?
A przed każdym kościołem jaki mijaliśmy uchylał czapkę z głowy... prawdziwy katolik...
niestety, starość potrafi być wredna... ;( współczuję tej sytuacji, bo była absurdalna. dobrze, że poszedł sobie w rezultacie dalej.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

[/COLOR] Zebrah ja pamietam ze jak mi czop odchodzil to byl to taki glutek, twardawy
u mnie też

Cytat:
U mnie Maja waży 2500 kg , miewa się dobrze szyjka długa i zamknięta.
Mam zrobić wymaz z pochwy i odbytu... muszę poszukać gdzie robią.
Kolejna wizyta 30.05.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

ale waga porządna) brawo!

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczynki

Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.

Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.

Pobrał mi tez wymaz na GBS.

Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy! " .
dużo odpoczywaj i się nie stresuj. Ja teraz mam jakąś mega krótką szyjkę, lekarz stwierdził, że nie będzie nawet mierzył.. jest krótsza na pewno sporo niż dwa tygodnie temu (wtedy 2cm miała, a na jeszcze poprzedniej w 32 tc 4,5;P także leci na łeb i szyjkę:P)Rozwarcie w poprzedniej ciąży miałam 2cm od 35 tc i urodziłam 5 dni po terminie. Także dbaj o siebie a wszystko będzie ok!

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Weronia, to nie katolicy są źli tylko starość. Ludziom palma odpieprza Sama się boję jak to będzie, ale może Rafek i Leoś nie wsadzą mamusi do wariatkowa
:
popieram, też mnie to przeraża....:/

Cytat:

Udanego weekendu!
bawcie sie dobrze!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Radena: u nas sprawdził się dzidziuś proszek i koncentrat do prania jelp przy alergiach. teraz też tak zakupiłam..

Dziewczyny zapraszam was na nowy cykl na blogu Książka dzieciństwa:
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...ta-wawiow.html

i jakby któraś szukała fajnego zestawu bajek to polecam to:
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...udowniczy.html

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 10:54   #547
haneczkab92
Ania

Dzień dobry piękny dzień się zapowiada, słoneczko świeci, cieplutko jest.

Ciśnienie oczywiście za wysokie, no ale...- szczerze, to czekam już na ten szpital, pomimo, ze wcalę nie chce mi się tam być ale w w domu tylko się denerwuję i nie wiem co robić czasami z tym ciśnieniem

Najważniejsze, że Hania się rusza, więc jestem odrobinę spokojniejsza.
Po południe spędzę na ogrodzie, z herbatką, pod drzewkiem, z mężem
A no i mama właśnie powiedziała, ze będzie grill,mniam!!

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kruche z rabarbarem, zapraszam poki cieple
Mniam! moja mama też wczoraj robiła ciacho z rabarbarem, będzie jak znalazł do herbatki na dworze

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten wątek to jest jakieś szaleństwo! Nie nadążam!

fiazo gratuluję zakończenia pracy i przejścia na L4
No to faktycznie dzisiaj się trochę nastresowałaś. Dobrze, że już lepiej po spacerze. Rozwarciem jakoś specjalnie bym się nie martwiła. Pomyśl, że niektóre kobiety takie osiągają po kilku godzinach bólów porodowych Do TP już niedaleko, nawet jak nie dotrwasz to dziecko da sobie już radę.
Dbaj o siebie, odpoczywaj i wszystko będzie ok.
Też uważam że najlepszą decyzją w Twojej sytuacji jest poród w szpitalu z urologiem

O widzisz jak fajnie z tą dodatkową kaską!

I proszę nam tu takich zdjęć nie pokazywać taką porą

Veronique niezła akcja z tym autobusem. Brawa dla TZa!

motylku ja Cię podziwiam że Ty dajesz radę jeszcze tak biegać!

zebrah ja nie wiem jak czop wygląda

ania, MariaF pięknie ważą Wasze dziewczynki!

Ja zrobiłam dzisiaj jedno ciasto, jutro robię drugie (oba przepisy wizażowe ), byliśmy też na zakupach, obiad ogarnęłam na szybko z gotowymi ziemniaczkami z biedry Resztę dnia przesiedziałam w ogródku i korzystałam z pięknej pogody....
I też mi stopy i dłonie spuchły. Jednak jak jest trochę cieplej to zaraz organizm się buntuje. Współczuję wrześniówkom- one biedne cały III trymest będą się męczyć z upałami...
Mniam to kinder mnie kusi, ale szczerze, nie dam rady zrobić.. każde stanie mnie meczy..;/
No i ja też współczuje wrześniówkom.. ja przy takiej temperaturze jak dzisiaj już się źle czuję i od kilku dni mam nogi spuchnięte, a one to dopiero będa miały...

Cytat:
Hej, Dziewczynki

Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.

Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.

Pobrał mi tez wymaz na GBS.

Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy! "

Za to, kiedy wsiadłam do drugiego tramwaju, jakaś starsza babka się poderwała i ustąpiła mi miejsca, bo "pani w ciąży, żeby Pani nie upadła". Zapierałam się, ale była uparta, więc siadłam. Więc wszystko zależy od człowieka i jego wychowania.

Dobrze, że skurczy brak.
Co do szyjki, to musisz po prostu postarać się leżeć i pachnieć!
Na pewno będzie ok, a w razie czego dzidzia sobie spokojnie już poradzi, piękna waga
A czasami lepiej w szpitalu pod kontrola

Brawo dla tej Pani, a kierowców niektórych autobusów chętnie bym wyrzuciła z pracy!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miqesi to teraz leżysz i pachniesz. A ja razem z Tobą bo spać po nocach nie mogę jak dużo na nogach jestem.

Ja druga. Jedziemy na wies. Pogoda ladna. Oby tylko podróż bez rzygów była
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Weronia, to nie katolicy są źli tylko starość. Ludziom palma odpieprza Sama się boję jak to będzie, ale może Rafek i Leoś nie wsadzą mamusi do wariatkowa

Właśnie oglądam inicjację Kossakowskiego w pracy w supermarkecie. No komedia jaka sierota z niego

Gerda to smacznego śniadanka- ja też lecę jeść, bo mąż mówi "zostaw już to forum, uzależniona jesteś"
Ha ha mój się przyzwyczaił, że często widzi mnie przed komputerem, na forum, przed chwilą przyszedł, patrzy i pyta: co tam na forum ciekawego słychać?
Także no

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej jaką ja miałam dzisiaj piękną noc! Przespałam całą! Nawet na siku nie wstałam ani razu ani Róża się nie przebudziła.

Dwa lata temu rodziłam w październiku, zaczęłam puchnąć już w maju... to był koszmar...

No następna Kochana, leżymy, pachniemy i zaciskamy nogi wszystko będzie dobrze

A tak w ogóle to widzę, że bardzo do serca wzięłaś sobie nasz zakład

Wszystko na pewno jest ok, tylko koleżanka po porodzie zmęczona gratulacje ciociu!

Tak samo robię, idę na śpiocha. Raz jak wracałam to się troszeczkę zagalopowałam, bo minęłam pokój i pierdykłam się głową w drzwi wyjściowe dobrze, że szyba nie poszła hahahahaa
Ha ha ha
Ja jak idę w nocy( a teraz co godzinę około) to czasami mam tak, że siedząc na toalecie nagle zdaję sobie sprawę, że coś za długo siedzę... nie wiem, czy przysypiam, czy co

Cytat:
Ja przedtem miałam łazienkę też przy sypialni, a teraz muszę po schodach zejść, dzisiaj od 24 do 8 byłam 5x.

Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

No to maluchy sobie poradzą
A co do komunii, to kiepska sytuacja, trzeba będzie małej wytłumaczyć, myślę, że w tym wieku zrozumie, choć pewnie będzie jej przykro, no ale to niczyja wina, myślę, że mamie będzie bardziej przykro, ale wiadomo, czasami takie przewrotne bywa życie niestety...
Najważniejsze zdrowie całej trójki

Cytat:
Jabłko- mi pomogło, ale miałam lekkie zapracia. Na powazniejszy problem to nie pomogę niestety, ale dziewczyny Ci napisały

Cytat:

Udanego weekendu!
Udanego wesela i komunii
Zaciskamy nóżki do 20 maja

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry
w 3mieście cudowna pogoda, teść,mąż i syn wybrali się do zoo, a ja dobne domowe porządki i biorę się za pisanie na bloga, bo mam mega zaległości....

niestety, starość potrafi być wredna... ;( współczuję tej sytuacji, bo była absurdalna. dobrze, że poszedł sobie w rezultacie dalej.

dużo odpoczywaj i się nie stresuj. Ja teraz mam jakąś mega krótką szyjkę, lekarz stwierdził, że nie będzie nawet mierzył.. jest krótsza na pewno sporo niż dwa tygodnie temu (wtedy 2cm miała, a na jeszcze poprzedniej w 32 tc 4,5;P także leci na łeb i szyjkę:P)Rozwarcie w poprzedniej ciąży miałam 2cm od 35 tc i urodziłam 5 dni po terminie. Także dbaj o siebie a wszystko będzie ok!

Radena: u nas sprawdził się dzidziuś proszek i koncentrat do prania jelp przy alergiach. teraz też tak zakupiłam..

Powiem Ci, ze masz rację, starość potrafi być naprawdę okropna..
Mieszkam z babcia i dziadkiem też, dziadek ma 85 lat, i naprawdę potrafi byc bardzo wredny- potrafi też być kochany, ale...

Dzięki za polecenie bajek

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 11:13   #548
gerda
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny czy wybor proszkow jest duzy☺ zobacze jutro co rosssman daje. Udanych wesel i komuni😁 ja od siebie moge polecic serie ksiazek o dziewczynce Basi, u nas kroluja😊 ok, ide robic salatke na grillowy obiad.

Stary 2016-05-07, 11:21   #549
Asiek121
Zakorzenienie

Ja mam płyn do prania i koncentrat do płukania Bobinii, a do białego kupie proszek pewnie Lovela
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:29   #550
Weronia93
Rozeznanie

Agusiia69-pojemnik naprawdę bomba super pomysł daj znac co jeszcze kupiłaś
Stary 2016-05-07, 11:29   #551
Asiek121
Zakorzenienie

Muszę wam coś napisać co mnie zaintrygowało już kilka dni temu i zaczełam sie w to bardziej zagłębiać, głównie na angielskich artykułach

Chodzi właśnie o to "przymusowe leżenie" w ciąży

wklejałam już wam profil tej lekarki
https://www.instagram.com/p/BFEfWyIR...=mamaginekolog

A tutaj jeden z nowszych wpisów,

"do teraz są niestety lekarze, którzy uważają że u kobiet zagrożonych PP powinno się zalecić leżenie- to jest błąd!

Leżenie nie poprawia rokowania- wręcz jej pogarsza. Leżenie zwiększa ryzyko zakrzepicy oraz osłabia mięsnie miednicy- które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży. Nie jest to tylko szyjka macicy, ale cały zestaw mięśni – który jeżeli osłabnie to można właśnie przez to urodzić przedwcześnie, a podczas porodu te mięsnie będą na domiar złego niepomocne. W szczególności mięsnie brzucha są bardzo ważne do porodu.

Są sytuacje położnicze kiedy trzeba leżeć- ale taką sytuacją nie jest zagrożenie PP.

Dziś tyle- wiem, że ten post wzbudzi kontrowersję- bo niestety wciąż w Polsce pokutuje mit że leżenie w ciąży pomaga ją donosić…

Jutro więcej o tym „moim najmoiszym” temacie ginekologicznym."

I poczytałam inne artykuły, gdzie badali kobiety które leżały przy zagrozonej ciąży, i te które funkcjonowały w miare normalnie oczywiscie bez biegania itd, I jedne i drugie tak samo donosily ciąże

I zaczynam w to wierzyć, przeleżałam plackiem 2 tygodnie i co tylko mi sie pogorszyło, nie dość że ból kręgosłupa x100, miednicy.. to jeszcze szyjka jeszcze bardziej sie skróciła.
Oczywiście będę leżeć nadal tutaj bo nie mam wyboru, ale mam wrazenie, że polscy lekarze wgl sie nie doszkalaja i nie idą na przód tylko tak jak bylo powiedziane 20 lat temu tak dalej to propaguja

TO SIE ROZPISAŁAM

Edytowane przez Asiek121
Czas edycji: 2016-05-07 o 11:31
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 11:36   #552
haneczkab92
Ania

Cytat:
Dzieki dziewczyny czy wybor proszkow jest duzy☺ zobacze jutro co rosssman daje. Udanych wesel i komuni😁 ja od siebie moge polecic serie ksiazek o dziewczynce Basi, u nas kroluja😊 ok, ide robic salatke na grillowy obiad.
Ja mam lovele,bo akurat w promocji była
Ale ogólnie jest ich troszkę, i tak naprawdę nie wiadomo co maluszkowi podpasuje

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Muszę wam coś napisać co mnie zaintrygowało już kilka dni temu i zaczełam sie w to bardziej zagłębiać, głównie na angielskich artykułach

"do teraz są niestety lekarze, którzy uważają że u kobiet zagrożonych PP powinno się zalecić leżenie- to jest błąd!

Leżenie nie poprawia rokowania- wręcz jej pogarsza. Leżenie zwiększa ryzyko zakrzepicy oraz osłabia mięsnie miednicy- które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży. Nie jest to tylko szyjka macicy, ale cały zestaw mięśni – który jeżeli osłabnie to można właśnie przez to urodzić przedwcześnie, a podczas porodu te mięsnie będą na domiar złego niepomocne. W szczególności mięsnie brzucha są bardzo ważne do porodu.

Są sytuacje położnicze kiedy trzeba leżeć- ale taką sytuacją nie jest zagrożenie PP.

Dziś tyle- wiem, że ten post wzbudzi kontrowersję- bo niestety wciąż w Polsce pokutuje mit że leżenie w ciąży pomaga ją donosić…

I poczytałam inne artykuły, gdzie badali kobiety które leżały przy zagrozonej ciąży, i te które funkcjonowały w miare normalnie oczywiscie bez biegania itd, I jedne i drugie tak samo donosily ciąże

I zaczynam w to wierzyć, przeleżałam plackiem 2 tygodnie i co tylko mi sie pogorszyło, nie dość że ból kręgosłupa x100, miednicy.. to jeszcze szyjka jeszcze bardziej sie skróciła.
Oczywiście będę leżeć nadal tutaj bo nie mam wyboru, ale mam wrazenie, że polscy lekarze wgl sie nie doszkalaja i nie idą na przód tylko tak jak bylo powiedziane 20 lat temu tak dalej to propaguja

TO SIE ROZPISAŁAM
I mnie tym zaciekawiłaś.
Powiem Ci, ze kiedyś kurcze kobiety nie wiedziały o zagrożeniu. W sensie nie było usg, badań, żeby sprawdzić szyjkę tak często, pewnie nieświadome, ze mogą urodzić wcześniej, a jednak było ok.
No co do leżenia, to racja jest, ale niestety, daleko jeszcze lekarzom do takiego podejścia.
W każdym razie temat ciekawy.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-07, 11:37   #553
CarycaKatharina
Zadomowienie

Nawet mi nie mowcie o spuchnietych nogach... Moje wyglądają jak bochenki :/ a jutro komunia kuzynki i nie mam eleganckich butow... Chyba pojde w trampkach :/

Mnie " kultura" w kolejce tez nie ominęła- wczoraj w biedronce kasjerka juz miała zaczac mnie kasowac a tu jakies babsko wylazi przede mnie i do kasjerki ze ma jej tego jednego loda skasowac. Ani zadne przepraszam czy moge do ludzi w kolejce ani nic. Zwróciłam jej uwagę, a ona na to ze bo dziecko marudzilo ze chce loda- dziewczynka spokojnie miała z 8 lat, moglaby zaczekac. No masakra :/ jakby normalnie podeszla i zapytała to luz, mnie te 2 min nie zbawią, ale takiego chamstwa nie trawię.
Stary 2016-05-07, 11:42   #554
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

to super)

u mnie też

ale waga porządna) brawo!

popieram, też mnie to przeraża....:/

bawcie sie dobrze!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Super wpisy na blogu

Cytat:

Leżenie nie poprawia rokowania- wręcz jej pogarsza. Leżenie zwiększa ryzyko zakrzepicy oraz osłabia mięsnie miednicy- które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży. Nie jest to tylko szyjka macicy, ale cały zestaw mięśni â�� który jeżeli osłabnie to można właśnie przez to urodzić przedwcześnie, a podczas porodu te mięsnie będą na domiar złego niepomocne. W szczególności mięsnie brzucha są bardzo ważne do porodu.

Dziś tyle- wiem, że ten post wzbudzi kontrowersję- bo niestety wciąż w Polsce pokutuje mit że leżenie w ciąży pomaga ją donosićâ�Ś

Jutro więcej o tym â��moim najmoiszymâ� temacie ginekologicznym."

TO SIE ROZPISAŁAM
Położna na SR nam mówiła, że obserwuje dzieci mam które musiały końcówkę ciąży leżeć tuż po urodzeniu są bardziej niespokojne,placzliwe. Nie czuły tego "kolysania" jakie mają dzieci chodzących i wzglednie aktywnych mam. Pewnie nie jest to regułą.
Także myślę, że w tym wpisie jest też sporo racji I sama Asiu po sobie obserwujesz I wnioski wyciagasz

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 11:43   #555
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dobry plan Ja uwielbiam do Ikei w zwykle dni w godzinach przedpołudniowych się wybrać pelen luz wtedy jest
Byliśmy 10:20 i było pełno ludzi a taka ładna pogoda Ja tam może z 10 minut tylko byłam Musiałam się doczłapać do kasy z samego początku

Cytat:
Super, że z dziewczynkami wszystko ok

Cytat:
No to masz Kochana luksusy i w dwóch masz prysznic?czy dla odmiany w jednej wannę?
Ja także mam luksusy W jednej łazience wanna a w drugiej prysznic Ale wolę siedzieć w tej, gdzie jest wanna

Cytat:
Ja mam z Lovely i Dzidziusia.

Cytat:

Udanego weekendu!
Baw się dobrze!

Cytat:
dzień dobry
Potwierdzam W Gdyni piękna pogoda

Gdzie rodzisz w Trójmieście? Wydaje mi się, że kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Agusiia69-pojemnik naprawdę bomba super pomysł daj znac co jeszcze kupiłaś
Pojemniki kupione Wzięłam również 3 małe, białe ręczniczki, jako myjki dla małej, wieszaki na ubrania i rolki do czyszczenia ubrań

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 11:49   #556
Madzia9999
Zakorzenienie

Też muszę rolke do czyszczenia ubrań bo pieselek biały i czarne ubrania w igielkach

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Odnaleźć muszę bo się gdzieś zapodziala :P

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 12:02   #557
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mowcie o spuchnietych nogach... Moje wyglądają jak bochenki :/ a jutro komunia kuzynki i nie mam eleganckich butow... Chyba pojde w trampkach :/

Mnie " kultura" w kolejce tez nie ominęła- wczoraj w biedronce kasjerka juz miała zaczac mnie kasowac a tu jakies babsko wylazi przede mnie i do kasjerki ze ma jej tego jednego loda skasowac. Ani zadne przepraszam czy moge do ludzi w kolejce ani nic. Zwróciłam jej uwagę, a ona na to ze bo dziecko marudzilo ze chce loda- dziewczynka spokojnie miała z 8 lat, moglaby zaczekac. No masakra :/ jakby normalnie podeszla i zapytała to luz, mnie te 2 min nie zbawią, ale takiego chamstwa nie trawię.
JA ostatnio jak zobaczyłam swoje nogi, to jak jakieś świńskie normalnie..masakra.
Lekarz mi przepisał lek na "odwodnienie" i biorę drugi dzień i już jest lepiej na szczęście.

Co do kobiety w biedronce: a co na to kasjerka? po prostu skasowała?
Ja też, nawet będąc w ciąży, osobę z jedną rzeczą pewnie bym przepuściła(wyjątkiem jest ktoś z alkoholem, lub czymś takim).
Ale właśnie nie w ten sposób.. bezczelna.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-07, 12:28   #558
CarycaKatharina
Zadomowienie

Skasowała ją. Kobita miała więcej zakupów chyba, bo się wróciła na koniec kolejki. Ale sam fakt... i jeszcze twierdziła, że się przecież zapytała. Ciekawe kogo, bo na pewno nie mnie... Ech szkoda nerwow...
Stary 2016-05-07, 12:49   #559
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ciepła woda z cytryna

My za rada dermatolog ostatnio przeszlismy na płyn do prania Lovela i teraz tez tylko w tym zamierzam prać
Cytat:

Udanego weekendu!
I wzajemnie!!!

Zrobiłam ciasto, mam ochote się do niego dorwać Na szczęscie zrobiłam to kinder country w blasze kwadratowej, więc jutro na stól trafi pokrojone więc nikt nie zauważy że nie ma kawałka...czy dwóch...

Zrobiłam jeszcze galaretkę z owocami. Fajny dzień sie nam jutro szykuje - obiad u mamy, potem idziemy na odpust z mała, potem kawa i grill u nas mam nadzieję że pogoda dopisze

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

TO SIE ROZPISAŁAM
Asiek to prawda Podejście większości lekarzy do tematu jest mocno zacofane. I ogólnie podejście do ciąży w naszym kraju... Niby to nie choroba, ale tak się ją czasem traktuje! Jak tylko dowiedziałam sie o ciązy od razu zaproponowano mi L4... Jak odmówiłam (byłam chyba jedyną w tym czasie) to usłyszałam "dobrze, ale jesli tylko coś się będzie dziać proszę przychodzić!". Tak na prawdę tylko mnie to wystraszyło, że "może się coś dziać"... Rozumiem że czasem są wskazania - plamienia, wcześniej utracona ciąża, poronienia w rodzinie, choroby w rodzinie czy nieodpowiednie warunki w pracy (tu tez temat na dłuższą dyskusję, bo obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić ciężarnej inne/lepsze warunki pracy a oni często mają to w ) ale często brak jest takich wskazań a kobiety od 6tc sa już na L4...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 12:52   #560
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja, jak mój wchodzi, to już wyłączam w popłochu
Też tak kiedyś miałam haha

Cytat:

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Świetnie, że z dziewczynkami wszystko w porządku! A co do komunii, to niefajna sytuacja, będzie miał chłop stres, córeczce pewnie będzie przykro... Ale co zrobić, wina niczyja

Cytat:
Ciepła woda z cytryna

Dzidziuś, płyn do prania i płukania.

Cytat:

Udanego weekendu!
Udanej zabawy! I siły dużo

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 13:42   #561
gerda
Zadomowienie

To jutro zaopatrze sie w jakis proszek i moze zaczne prac... na puchniecie czytalam, ze dobra jest pokrzywa. Zaczelam juz ja pic, bo w poprzedniej ciazy w ostatnim miesiacu nogi mi tak puchly, ze kostek nie bylo widac

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Ciekawe, bardzo mozliwe ze to jest prawda

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Byliśmy 10:20 i było pełno ludzi a taka ładna pogoda Ja tam może z 10 minut tylko byłam Musiałam się doczłapać do kasy z samego początku

Super, że z dziewczynkami wszystko ok

Ja także mam luksusy W jednej łazience wanna a w drugiej prysznic Ale wolę siedzieć w tej, gdzie jest wanna

Ja mam z Lovely i Dzidziusia.

Baw się dobrze!

Potwierdzam W Gdyni piękna pogoda

Gdzie rodzisz w Trójmieście? Wydaje mi się, że kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam

Pojemniki kupione Wzięłam również 3 małe, białe ręczniczki, jako myjki dla małej, wieszaki na ubrania i rolki do czyszczenia ubrań
Wlasnie dlatego ikea mnie przeraza😀

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Też muszę rolke do czyszczenia ubrań bo pieselek biały i czarne ubrania w igielkach

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Odnaleźć muszę bo się gdzieś zapodziala :P
Piesek ma siersc czy wlosy?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Witam się w sobotę

Dzięki za kciukasy za moją szyjkę
Jeszcze dzisiaj muszę zrobić piętrowy tort, a potem już zalegam. Mąż będzie odprowadzał teraz małego do przedszkola, zabronił mi gotować i sprzątać. więc plusy są

soffinka, na zaparcia pomagają suszone śliwki i morele oraz jabłka.
gerda, ja piorę ciuszki małej w Loveli.
Veronique, to na pewno z powodu tego zakładu ta szyjka się skraca
Cierpliwość, ale u Ciebie imprezowo, uważaj tam na siebie, żebyś czasem z jakąś akcją nie wyskoczyła
Madzia, ja przestałam oglądać 'Na Wspólnej', nic tam się nie dzieje, bohaterowie jacyś tacy bez wyrazu, przerzuciłam się na 'Barwy Szczęścia', tam przynajmniej co chwilę coś nowego A teraz wprowadzili Lesława Żurka, którego bardzo lubię, więc tym bardziej mi się podoba ten serial
Teraz to nic innego jak tylko lezec i pachniec😀

Stary 2016-05-07, 14:12   #562
madzius90
Zakorzenienie

Rozwiesilam hamak w ogrodzie, jest bosko
Jak plecy w nim odpoczywaja, cos wspanialego.

Przywiezli nam dzis 15 ton piasko-żwiru, bo maz czysci oczko wodne, ale Bartek ma radocha, skaczac po takiej hałdzie piachu

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Ciepła woda z cytryna

Dzidzius i Lovela- plyny do prania, bo proszkownie lubie i nie uzywam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 14:14   #563
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Promocja w 5 10 15 na ciuszki
http://www.51015kids.eu/?utm_source=...ource=facebook
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 14:22   #564
madzius90
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej ciazy rodzilam w listopadzie, puchnac zaczelam miesiac przed TP. I to tak ze przybywalo mi 3-3,5 kg na tydzien.
Kostki i stopy mialam jak nie swoje, zadne buty nie wchodzily mi na stopy.

Boje sie ze teraz bedzie jeszcze gorzej jak dojda upaly.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Haneczka wiadomo ze pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, wiem z doswiadczenia. Ale jak trzeba to trzeba.dla dobra dziecka czasem trzeba sie przemeczyc. I tak jak piszesz , bedziecie pod stala kontrola to i mniej stresu bedzie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 14:22   #565
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Olej lniany codziennie lyzke. Ja jeszcze jem duzo blonnika. Jest w tesco blonnik naturalny takie chrupki

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 14:38   #566
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
chyba pomalu wlacza mi sie syndrom wicia gniazda. Ciagle bym sprzatala, a jak nie sprzatam to mysle co tu zrobic oczywiscie na miare swoich mozliwosci
Madzius- ja też mam fisia teraz ze sprzątaniem

Cytat:
Ja, jak mój wchodzi, to już wyłączam w popłochu
Sliweczka to już wyższy poziom uzależnienia jak się musisz kryć przed ludźmi

Cytat:
[/COLOR]Dodam jeszcze, że ta moja koleżanka ma jutro komunię córki.
Jej strasznie współczuję tej córeczce- nie mieć mamy na swojej komunii. Dzieci pamiętają takie rzeczy bardzo długo. No, ale takie życie i nic tu człowiek nie poradzi.

Cytat:
dużo odpoczywaj i się nie stresuj. Ja teraz mam jakąś mega krótką szyjkę, lekarz stwierdził, że nie będzie nawet mierzył.. jest krótsza na pewno sporo niż dwa tygodnie temu (wtedy 2cm miała, a na jeszcze poprzedniej w 32 tc 4,5;P także leci na łeb i szyjkę:P)Rozwarcie w poprzedniej ciąży miałam 2cm od 35 tc i urodziłam 5 dni po terminie.
Z tymi szyjkami- podobno są państwa w UE, gdzie się w ogóle nie bada szyjki całą ciążę, bo to szkodzi- w sensie plamienia potem.
Z tego co pisała ASIEK to też tak miała także może coś w tym jest.
Także może Twój lekarz celowo nie badał?

Cytat:
ide robic salatke na grillowy obiad.
Gerda u nas dzisiaj też grill zamiast obiadu

Cytat:
Położna na SR nam mówiła, że obserwuje dzieci mam które musiały końcówkę ciąży leżeć tuż po urodzeniu są bardziej niespokojne,placzliwe. Nie czuły tego "kolysania" jakie mają dzieci chodzących i wzglednie aktywnych mam. Pewnie nie jest to regułą.
Także myślę, że w tym wpisie jest też sporo racji I sama Asiu po sobie obserwujesz I wnioski wyciagasz
Madzia- zastanawiam się o ile te dzieci są płaczliwe bo ich mamy przeżywały stres będąc w szpitalu, martwiąć się o donoszenie, a o ile to jest kwestia właśnie negatywnego wpływu leżenia.

Moja dalsza kuzynka w ciąży miała stresy- zostawił ją chłopak z którym zaszła w ciążę i w ogóle jazdy jej robił- do tego była sama w Irlandii bez wsparcia. Dziewczynka jak się urodziła i do lat 4 była okropnie nerwowa, płaczliwa, nadpobudliwa- nie spała całe noce. Teraz już jest lepiej na szczęście.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 14:40   #567
Madzia9999
Zakorzenienie

Gerda sierść ma piesek
Byliśmy nad stawem na spacerze, teraz obiad i poprasuje dalej

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 14:46   #568
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Leżenie nie poprawia rokowania- wręcz jej pogarsza. Leżenie zwiększa ryzyko zakrzepicy oraz osłabia mięsnie miednicy- które są odpowiedzialne za utrzymanie ciąży. Nie jest to tylko szyjka macicy, ale cały zestaw mięśni â�� który jeżeli osłabnie to można właśnie przez to urodzić przedwcześnie, a podczas porodu te mięsnie będą na domiar złego niepomocne. W szczególności mięsnie brzucha są bardzo ważne do porodu.

Dziś tyle- wiem, że ten post wzbudzi kontrowersję- bo niestety wciąż w Polsce pokutuje mit że leżenie w ciąży pomaga ją donosićâ�Ś

Jutro więcej o tym â��moim najmoiszymâ� temacie ginekologicznym."

TO SIE ROZPISAŁAM
A no,ja właśnie podejrzewam,że od leżenia mnie plecy bolą. Ale ogólnie nie leżę cały czas,w domu nawet bez dziecka sie nie da,kto za mnie obiad ugotuje,gary ogarnie i zrobi jakiś względny porządek?
A wczoraj sobie włączyłam na YT jakieś ćwiczenia w 3 trymestrze i się porozciagalam i plecaki były wdzięczne

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość

A może jakieś balerinki?
Ja się ostatnio zdziwiłam, byłam w Piotrze i Pawle,była spora kolejka to zaczęli 2 kasę otwierać. i już jakiś dziadek pierwszy leciał,ale kasjer mówi,że może pani w ciąży pierwsza i podziekowalam i powiedziałam,że pierwszy raz mi się takie przepuszczenie zdarzyło
Za to 2 lata temu nie będąc w ciąży stałam w kolejce w MC i widziałam centralnie jak się kobitka ryla metoda na dziecko,czyli stoi z dzieckiem,takim 6,7 lat a młody się pcha do przodu,a ona za nim. Była najpierw za mną,a po 5 minutach chyba 2 metry z przodu. Zaczęłam głośno to komentować,ale oczywiście olala. dzieciak już był chyba wycwiczony na takie sytuacje:-/

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Ja jako myjki mam 5 takich małych frotte kwadracikow.mam nadzieję,że dobrze się spisza

Aaa,bylam w mojej hurtowni po brakujące rzeczy do wyprawki i kupiłam ta maść na brodawki purelan,drogie cholerstwo, 2 paczki podkładów pierwsze bella mamma,a drugie jakieś na noc, te osłonki na brodawki, w końcu we właściwym rozmiarze i 2 pajace dresikowe jako prezenty dla dzieci kuzynek. I za to wszystko 170 PLN
I poszłam znów wózki obejrzeć,facet mi nic konkretnego nie powiedział,prócz tego ze zaczęłam się zastanawiać nad jakimś wózkiem z adamexu. A muszę się szybko zdecydować,bo jednak trochę się czeka. Rozpisalam się, heh
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 14:56   #569
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

To super, no my Motylek musimy się już szykować, mi lekarz też powiedział, że teraz mogę urodzić w każdej chwilii. Jak powiedziałam mężowi, żeby pakował torbę to się przeraził, rodzicom nie mówię, żeby nie panikowali.

A i czy koleżanka miała jakieś przepowiadacze?

Cytat:
Lactulosum, czopki glicerynowe.

Cytat:
Ciepła woda z cytryna

Mi dermatolog polecił Jelp, na mnie działał dobrze, więc tego się trzymam.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-05-07 o 15:09
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 15:18   #570
Madzia9999
Zakorzenienie

Radena Adamex Barletta teraz co chwila widze szał jakiś na ten wózek jest
Byłam dziś na chwilę w Biedrze i kasa się otwierala. Przede mna stała para z wózkiem całym zapakowanym. Kobitka w ciąży, ale malutki brzuszek jeszcze i facet do mnie niech Pani przejdzie my duże zakupy mamy. Miło mi się zrobiło Zwykle ludzie udają, że nie widzą :P ale kobitka też w ciąży to większa wyobraźnię ma

Piękny dziś dzień myślę, że chwile odpoczne i pojedziemy jeszcze do parku pospacerować. Póki siłę, ochotę o brak bólu odczuwam

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości