Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 12:22   #121
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
, mój pierwszy
I też fajny? Porównywalny z cedrowym?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;59998881]to trzeba wybrać nieśmiertelne

Koleus, czyli pokrzywka brazylijska.
Skrzydłokwiat.
Żyworódka - w ogóle kwiat cudo: http://www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.76

TO sukulent, więc podlewasz raz na 2 tygodnie.

Ususzyłam kaktusy. Nie lubię z wzajemnością.[/QUOTE]

Ja już nawet do mieszkania nie szukam, tylko na te 2-3 miesiące na balkon. Bo drzwko szczęścia to też sukulent

Cytat:
Napisane przez lekkogazowana Pokaż wiadomość
Skrzydłokwiat nie jest nieśmiertelny. Wykonczylam go mimo dbania o niego. Czyli tak, ja też nie mam ręki do kwiatków wszystkie mi umierają. Od dwóch lat dogorywa ostatni w domu i po nim już nic nie kupie.
Hehe

[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;60017621]W poprzednim mieszkaniu na osiedlu, nie nad ulicą, miałam balkon-loggię z mnóstwem roślin, a nawet pnączami, ale to było w epoce przed dzieckiem

Teraz mieszkam w śródmieściu i mam tylko przechadzające się gołębie, które czasem robią hałas o świcie , więc nawet prania nie powieszę, tym bardziej, że balkon (7 m długości, 1 m szerokości) nad samą ulicą.
Na szczęście za oknami z obu stron- widok na liściaste drzewa , po drugiej stronie ulicy i na podwórzu kamienicy, nigdy nie myślałam, że ptaki tak głośno śpiewają w centrum miasta .

Teraz mimo dużego mieszkania mam mało parapetów (bo w 2 pokojach okna balkonowe- drzwi + duża szyba od podłogi), tylko w malutkim książkowo/gościnnym i kuchni, więc mam kilka storczyków i 3 inne, m. in. amarylisa teoretycznie świątecznego, który oszalał i właśnie wypuścił liście.
Moim marzeniem jest stojący kwietnik (typu podłużna skrzynka na wysokich nóżkach) w pobliżu dużego okna- ale w dopiero, kiedy córka przestanie demolować mieszkanie [/QUOTE]

berry, widzę, że Ty jednak masz rękę do kwiatów, tylko aktualnie brak warunków

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a prasujecie? Ja tak, chociaż wolałabym nie Ale mam taki wewnętrzny przymus prasowania
Ja część suszę w suszarce bębnowej, resztę na suszarce rozkładanej, latem głównie na balkonie. Prasuję , nie lubię, ale bardziej nie lubię wymiętych ubrań

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 12:26   #122
wika82
Zakorzenienie

Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Zależy co;-) wszystko roztrzepuje przed powieszeniem i dokładnie skladam żeby zminimalizować ilość prasowania
Ja tak samo.
Prasuję tylko to, co naprawdę muszę do pracy.
Reszta strzepana i olana.
Stary 2016-05-07, 12:29   #123
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was używa szczoteczki do mycia twarzy?

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 12:33   #124
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja nie, chociaż bym chciała, bo podobno fajna sprawa. Ale mi wiecznie coś wyskakuje i się boję poroznosić po całej twarzy.
Stary 2016-05-07, 12:40   #125
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie, chociaż bym chciała, bo podobno fajna sprawa. Ale mi wiecznie coś wyskakuje i się boję poroznosić po całej twarzy.
Ja się zastanawiam nad silikonową, oczywiście nie Luna Foreo, ale teraz DermoFuture wypuścił soniczną silikonową za ok. 150 zł i mnie kusi, żeby spróbować.

OK, to jeszcze zapytam, czy któraś używała pudru myjącego Make Me Bio?

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 12:54   #126
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Ja tak samo.
Prasuję tylko to, co naprawdę muszę do pracy.
Reszta strzepana i olana.
A niania przypadkiem nie bierze sprawy (czyt. żelazka) w swoje ręce?

Wika, Igi uczył się jeździć na hulajnodze w mieszkaniu czy od razu na dworze?

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2016-05-07 o 12:56
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 13:41   #127
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie są ekstra. szczerze, to tylko w zapachu widzę różnicę. ale moje włosy są wdzięczne za te kosmetyki

Cytat:
Prasuję , nie lubię, ale bardziej nie lubię wymiętych ubrań
tak samo mam. nienawidzę wręcz prasować, a prasuję... (z chłopem na zmianę)

moja ciotka wywiesza idealnie pranie. ma do tego celu wieszaki z pralni - drucikowe, żeby się nic nie wypychało.

Cytat:
ale manualnej http://www.perfumesco.pl/shiseido-th...zczania-twarzy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 13:56   #128
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie są ekstra. szczerze, to tylko w zapachu widzę różnicę. ale moje włosy są wdzięczne za te kosmetyki
(...)
ale manualnej http://www.perfumesco.pl/shiseido-th...zczania-twarzy
, na razie w kolejce czeka Petal Fresh, ale lubię mieć plan, co kupić później, chyba zacznę od rokitnikowego.

Powiedz, jest zauważalna różnica przy myciu twarzy rękami i szczoteczką?

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 14:17   #129
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie jestem fanką wieszania prania na balkonie, bo mam wizję, że się kurzy i całe to pranie bez sensu ale jak się robi ciepło, to jednak zwykle wystawiam suszarkę na balkon.
Balkon nie jest w centrum i nie jest od strony ulicy, tylko od strony placu zabaw Na miejscu berry też bym pewnie suszyła w mieszkaniu.

Dziewczyny, a prasujecie? Ja tak, chociaż wolałabym nie Ale mam taki wewnętrzny przymus prasowania
Dokładnie, mam takie samo wrażenie.

Prasuję prawie wszystko dziecku, oprócz pościeli i piżam i legginsów, jeśli prosto z suszarki.
Sobie- ubranie do pracy, wyjście; mężowi- czasem koszulę na wyjście, on chodzi do pracy w tshirtach, bo i tak się przebiera w inne, którego część przynosi do prania do domu , więc pierzemy na okrągło

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60021541]Ja mam niby 60m2, ale to są 2 pokoje, wcale nie wielkie, długi wąski przedpokój, łazienka mała i duża kuchnia. W naszym pokoju masę miejsca zajmuje łoże 180x200 Zimą z musu stawiam suszarkę, ew. u dziewczyn, ale wolę na balkon w ciepłe dni.

tak samo

Prasuję większość. Mimo strzepywania i równego rozwieszenia i tak wszystko jak psu z gardła ja wszystko wiruję.[/QUOTE]

To chyba też mieszkacie w kamienicy?
A rolę pokoju dziennego albo takiego, gdzie siadają goście , pełni kuchnia z dużym stołem?

Też, staram się maksymalnie odwirować, ale niektóre sukienki córki max. 800/min.

Cytat:
A propos śpiewających ptaków - ja uwielbiam te, które w nocy dają koncerty Chyba kosy to są?
W ogóle kocham śpiew ptaków
Nie wiem U nas zaczynały o koncert świcie i często przez cały dzień, ale teraz trochę mniej, chyba wcześniej był ich okres godowy.

Cytat:

Ja już nawet do mieszkania nie szukam, tylko na te 2-3 miesiące na balkon. Bo drzwko szczęścia to też sukulent

Hehe

berry, widzę, że Ty jednak masz rękę do kwiatów, tylko aktualnie brak warunków

Ja część suszę w suszarce bębnowej, resztę na suszarce rozkładanej, latem głównie na balkonie. Prasuję , nie lubię, ale bardziej nie lubię wymiętych ubrań
To proste- trzeba im dać spokój/lekko zaniedbać czyli przesuszyć a potem przestawić w inne miejsce (zmienić na takie trochę bardziej/ mniej doświetlone) do i więcej podlewać, dożywić- od razu kwitną

Myślałam o takiej suszarce, ale metki sukienek córki z zakazem suszenia w niej spowodowały, że przestałam

Cytat:
Ja się zastanawiam nad silikonową, oczywiście nie Luna Foreo, ale teraz DermoFuture wypuścił soniczną silikonową za ok. 150 zł i mnie kusi, żeby spróbować.

OK, to jeszcze zapytam, czy któraś używała pudru myjącego Make Me Bio?
O, na taką bym się skusiła, bo mam soniczną philipsa do zębów, dobra rzecz.

Boję się takiego mechanicznego czyszczenia przy mojej wrażliwej/ alergicznej/ mieszanej/ z odrobiną trądziku różowatego od porodu cerze.
Tylko płyn micelarny bioderma sensibio, krem iwostin rosacin na dzień (trochę jak bb, tylko rozjaśnia ) i na noc + niektóre yves rocher (mega zniżki, a niektóre niezłe).

Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Czas edycji: 2016-05-07 o 14:18
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 14:25   #130
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie prasuję nic. Jedynie firankę do pokoju Artka i ubrania na jakieś wielkie okazje. Ale tak - TŻ nie nosi koszul (jeszcze do niedawna chodził do pracy w glanach siedzi przy komputerze, nie ma kontaktu z klientem), ja do Biedry i nazot nie potrzebuję wyprasowanych tshirtów (bo tylko to noszę), a Artek to wiadomo.

Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem.

Kupiłam dzisiaj nowe foremki do ciastek - w Katowicach na rynku było stoisko z czeskim foremkami i mam: dinozaura, krokodyla, żółwika, sowę i jeżyka Używam takich rzeczy nie tylko do ciastek, wykrawam też Artkowi np. ser albo chleb (z miernym skutkiem, ale cóż..). Tak, że jakbyście widziały takie stoisko gdzieś u siebie, to polecam, milion wzorów, szybko wybrałam i zapłaciłam, bo mogłabym tam spędzić pół dnia :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 14:37   #131
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
A niania przypadkiem nie bierze sprawy (czyt. żelazka) w swoje ręce?

Wika, Igi uczył się jeździć na hulajnodze w mieszkaniu czy od razu na dworze?
Niania prasuje Igiemu aktualne ubranko, ale w weekendy i podczas jej nieobecności ani mi się śni prasować czegokolwiek, nie widzę powodu, żeby dziecko miało chodzić w uprasowanych ubraniach, skoro my w takich nie chodzimy.
Wolę poczytać książkę.

W domu, ale tutaj znowu zadziałała niania, poprosiła siostrę, żeby nagrała siostrzeńców jak wchodzą na hulajnogę, jak się odpychają, jak powoli jadą. Igi obejrzał ok. 10 razy i powtórzył. Dzisiaj już ładnie śmigał na dworze, tylko jeszcze musimy opanować skręcanie. Na razie ćwiczymy na skateparku i ogromnym placu z równą powierzchnią.

Sama mówiłam mężowi, że trzeba go zabrać gdzieś gdzie dzieci jeżdżą, ale stwierdził, że to chyba tak nie działa, a tu masz, nawet nie na żywo widział, tylko w komórce.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
, na razie w kolejce czeka Petal Fresh, ale lubię mieć plan, co kupić później, chyba zacznę od rokitnikowego.

A masz problem z zaskórnikami?

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2016-05-07 o 14:59
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 14:57   #132
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136]Ja nie prasuję nic. Jedynie firankę do pokoju Artka i ubrania na jakieś wielkie okazje. Ale tak - TŻ nie nosi koszul (jeszcze do niedawna chodził do pracy w glanach siedzi przy komputerze, nie ma kontaktu z klientem), ja do Biedry i nazot nie potrzebuję wyprasowanych tshirtów (bo tylko to noszę), a Artek to wiadomo.

Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem.

Kupiłam dzisiaj nowe foremki do ciastek - w Katowicach na rynku było stoisko z czeskim foremkami i mam: dinozaura, krokodyla, żółwika, sowę i jeżyka Używam takich rzeczy nie tylko do ciastek, wykrawam też Artkowi np. ser albo chleb (z miernym skutkiem, ale cóż..). Tak, że jakbyście widziały takie stoisko gdzieś u siebie, to polecam, milion wzorów, szybko wybrałam i zapłaciłam, bo mogłabym tam spędzić pół dnia :P[/QUOTE]
Mój chodzi w nieuprasowanych, bo i tak zakłada na wierzch uprasowane służbowe ubranie , to mało widać, tylko przód tshirta

Metalowe?
Dobry pomysł, mam trochę foremek, ale nie używam

Cytat:
Niania prasuje Igiemu aktualne ubranko, ale w weekendy i podczas jej nieobecności ani mi się śni prasować czegokolwiek, nie widzę powodu, żeby dziecko miało chodzić w uprasowanych ubraniach, skoro my w takich nie chodzimy.
Wolę poczytać książkę.

W domu, ale tutaj znowu zadziałała niania, poprosiła siostrę, żeby nagrała siostrzeńców jak wchodzą na hulajnogę, jak się odpychają, jak powoli jadą. Igi obejrzał ok. 10 razy i powtórzył. Dzisiaj już ładnie śmigał na dworze, tylko jeszcze musimy opanować skręcanie. Na razie ćwiczymy na skateparku i ogromnym placu z równą powierzchnią.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

W naszym przypadku widzę, bo prasowanie dodatkowo zmiękcza materiał, co przy atopowej, często b. suchej skórze skórze ma znaczenie - przy zaostrzeniu zmian wszystko prasuję, łącznie z bielizną, piżamkami, pościelą, a kiedy lepiej- trochę odpuszczam
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 15:11   #133
wika82
Zakorzenienie

Moje "służbowe" sukienki, żakiety, etc. oddaję do pralni, bo i tak czyści się je chemicznie. Topy pod spód mam dopasowane z dodatkiem elastycznych materiałów, więc nie trzeba prasować. Koszul nie noszę, bo nie prasuję.
W weekendy wystarczają mi strzepnięte ubrania.
Mężowi się nie chce prasować i nie musi do pracy.

Gdyby dziecko miało problemy skórne, to nie ma zmiłuj, prasowalibyśmy na zmianę.
Stary 2016-05-07, 15:28   #134
Miramej
Zakorzenienie

[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;60026866]To proste- trzeba im dać spokój/lekko zaniedbać czyli przesuszyć a potem przestawić w inne miejsce (zmienić na takie trochę bardziej/ mniej doświetlone) do i więcej podlewać, dożywić- od razu kwitną

Myślałam o takiej suszarce, ale metki sukienek córki z zakazem suszenia w niej spowodowały, że przestałam

O, na taką bym się skusiła, bo mam soniczną philipsa do zębów, dobra rzecz.

Boję się takiego mechanicznego czyszczenia przy mojej wrażliwej/ alergicznej/ mieszanej/ z odrobiną trądziku różowatego od porodu cerze.
Tylko płyn micelarny bioderma sensibio, krem iwostin rosacin na dzień (trochę jak bb, tylko rozjaśnia ) i na noc + niektóre yves rocher (mega zniżki, a niektóre niezłe).[/QUOTE]

Aha, do tego momentu nie ma problemu

Ja tam nie suszę wszystkiego, no i bardziej przydaje mi się zimą, nie cierpię widoku rozłożonej suszarki z ubraniami, zawsze rozstawiam na noc, rano jak najszybciej składam.

Ale ponoć silikonowe soniczne działają bardzo delikatnie Ja mam cerę mieszaną, naczynka na skrzydełkach nosa (nogi za to mam bardzo naczynkowe ). Wrażliwość średnia.
Kremy z YR w ogóle mi nie służą, wypróbowałam na próbkach i nie Za to z YR mam zawsze peeling z lawendą do stóp, zawsze mam w zapasie co najmniej 3 tubki Lubię też żel kawowy i makadamia zimą. Mieli świetny ylang ylang, ale wycofali.

berry, a co używasz pod oczy? Bo Ty wiekowo jesteś zbliżona do mnie Ja mam straszne cienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136]Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem. [/QUOTE]

I ta szczoteczka działa jak peeling?

Cytat:
Tak, na nosie i brodzie

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 16:25   #135
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
może gdybym była systematyczna, to widziałabym różnicę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136] siedzi przy komputerze, nie ma kontaktu z klientem[/QUOTE]mój też
a koszul ma kilkadziesiąt, bo lubi

fajny pomysł z foremkami może T. w końcu by ser polubił - dinozauroser

Cytat:
nie cierpię widoku rozłożonej suszarki z ubraniami, zawsze rozstawiam na noc, rano jak najszybciej składam.
moja zmora... ale innej opcji nie mam :/
lubię ciepłe miesiące i suszenie z dala od oczu (czyt. na balkonie).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 18:25   #136
Konto usunięte

Cytat:
Aha, do tego momentu nie ma problemu

Ja tam nie suszę wszystkiego, no i bardziej przydaje mi się zimą, nie cierpię widoku rozłożonej suszarki z ubraniami, zawsze rozstawiam na noc, rano jak najszybciej składam.

Ale ponoć silikonowe soniczne działają bardzo delikatnie Ja mam cerę mieszaną, naczynka na skrzydełkach nosa (nogi za to mam bardzo naczynkowe ). Wrażliwość średnia.
Kremy z YR w ogóle mi nie służą, wypróbowałam na próbkach i nie Za to z YR mam zawsze peeling z lawendą do stóp, zawsze mam w zapasie co najmniej 3 tubki Lubię też żel kawowy i makadamia zimą. Mieli świetny ylang ylang, ale wycofali.

berry, a co używasz pod oczy? Bo Ty wiekowo jesteś zbliżona do mnie Ja mam straszne cienie

Tak, na nosie i brodzie
Ja wstawiam do pokoju, w którym nie przebywam w ciągu dnia

Generalnie też mi nie służą (a bardzo mi pasowały przed ciążą), a właściwie to służą mi wybiórczo . Mogę stosować na szyję (na noc Serum vegetal jędrność albo lifting) i na mróz
http://www.yves-rocher.pl/krem_nawil...aczerwienienia
ale głównie kupuję teraz ich koncentraty,
nawilżający
http://www.yves-rocher.pl/koncentrat_nawilzajacy
i elixir 7.9
http://www.yves-rocher.pl/rozswietla...naki_zmeczenia

Pod oczy dość często vichy liftactiv, czasem serum vegetal YR
http://www.yves-rocher.pl/wypelniacz...zu_i_ust_2_w_1
do nawilżenia jeszcze uriage
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gant-yeux.html

Wszystkie apteczne kupuję w promocjach w sperpharm, a YR z kodami mailowymi/ z wątku na plotkowym

Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Czas edycji: 2016-05-07 o 18:29
Stary 2016-05-07, 19:24   #137
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Tak, na nosie i brodzie
Mnie ciekawi, czy któraś w wątku jest starsza ode mnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 19:55   #138
Ingrid80
BAN stały

Licytacja???

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

36:-D:-D kto da więcej?
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 20:10   #139
Konto usunięte

Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.
U nas dzisiaj dinozaurowa kolacja zjedzona przyzwoicie

Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 20:24   #140
pani-jesień
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60037986]Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.

Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.[/QUOTE]

Ja łączę wszystko. Dzielę ubrania tylko na jasne i ciemne Jak coś jest bardzo brudne, to przepieram ręcznie przed wrzuceniem do pralki i tyle.
Ale fakt, że moje dziecko nie brudzi się jakoś tragicznie.
Piorę w 60 stopniach, zwykle z dodatkowym płukaniem i nie widzę, żeby majtki mi się brudziły od spodni z piaskownicy

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2016-05-07 o 20:29
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 20:29   #141
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berry40 Pokaż wiadomość
Generalnie też mi nie służą (a bardzo mi pasowały przed ciążą), a właściwie to służą mi wybiórczo . Mogę stosować na szyję (na noc Serum vegetal jędrność albo lifting) i na mróz
http://www.yves-rocher.pl/krem_nawil...aczerwienienia
ale głównie kupuję teraz ich koncentraty,
nawilżający
http://www.yves-rocher.pl/koncentrat_nawilzajacy
i elixir 7.9
http://www.yves-rocher.pl/rozswietla...naki_zmeczenia

Pod oczy dość często vichy liftactiv, czasem serum vegetal YR
http://www.yves-rocher.pl/wypelniacz...zu_i_ust_2_w_1
do nawilżenia jeszcze uriage
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gant-yeux.html

Wszystkie apteczne kupuję w promocjach w sperpharm, a YR z kodami mailowymi/ z wątku na plotkowym
Miałam 2 buteleczki tego koncentratu Hydra Vegetal, ale drugiej nawet nie zużyłam do połowy, jest leciutki, ale u mnie wzmagał błyszczenie cery.
Miałam też krem pod oczy z serii Riche, uczulił mnie (a wcale nie dostaję uczulenia często).
Żeli pod uczy nie kupuję już, są dla mnie za lekkie.
Ja mam teraz krem pod oczy z avokado Kiehl's, to jest mój najlepszy krem, jaki miałam, ale chciałabym coś lżejszego na dzień.

BTW, teraz w Douglas online jest -20% na polskie marki.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60036521]Mnie ciekawi, czy któraś w wątku jest starsza ode mnie [/QUOTE]

Na pewno ja

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.
Mój od zawsze lubił się brudzić, zakopywać, tarzać itd.

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 20:33   #142
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Wolę poczytać książkę.

Sama mówiłam mężowi, że trzeba go zabrać gdzieś gdzie dzieci jeżdżą, ale stwierdził, że to chyba tak nie działa, a tu masz, nawet nie na żywo widział, tylko w komórce.

Mój się odpycha, sam jakoś zaskoczył niemal od razu, ale jeszcze nie skręca. Tylko nie mamy za bardzo gdzie ćwiczyć, nie mamy takiego placu z równą powierzchnią :/ Ale zainteresowanie i tak takie sobie, bardziej liczę na biegówkę.
Stary 2016-05-07, 20:35   #143
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
[/COLOR]36:-D:-D kto da więcej?
ja

Cytat:
Ja łączę wszystko. Dzielę ubrania tylko na jasne i ciemne
tak samo

Stary 2016-05-07, 20:37   #144
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo

A propos wieku - czy w tym wątku jest w ogóle ktoś, kto ma jeszcze 2 z przodu?
Stary 2016-05-07, 20:40   #145
wika82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60037986]Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.

Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.[/QUOTE]

Mój od piasku nie ma jakichś brudnych ubrań i nie mam nic przeciwko lezeniu jak ma na to ochotę.
Brudne ubrania u nas są od jedzenia i zabaw w trawie, a już najbardziej jak sobie postanowi pozjeżdżać na pupie ze skarpy przy placu zabaw, (trawa i ziemia).

Plamy traktuję mydelkiem beckermanna, czasem dolewam vanisha, piorę w 40 stopniach i dzielę tylko na jasne i ciemne. Z reguły rzeczy dziecka idą osobno, ale nie zawsze i wtedy nie oddzielam bielizny.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2016-05-07 o 20:42
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 20:41   #146
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja
I ja

H. MacLeod

.
Stary 2016-05-07, 20:46   #147
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Mój od piasku nie ma jakichś brudnych ubrań i nie mam nic przeciwko lezeniu jak ma na to ochotę.
Brudne ubrania u nas są od jedzenia i zabaw w trawie, a już najbardziej jak sobie postanowi pozjeżdżać na pupie ze skarpy przy placu zabaw, (trawa i ziemia).

Plamy traktuję mydelkiem beckermanna, czasem dolewam vanisha, piorę w 40 stopniach i dzielę tylko na jasne i ciemne. Z reguły rzeczy dziecka idą osobno, ale nie zawsze i wtedy nie oddzielam bielizny.
Masz gdzieś trawę bez psich kup? Jak tak, to szczerze zazdroszczę.

U nas dziś chyba ze 4 godziny w piaskownicy, ale spodnie są w dobrym stanie, nie idą jeszcze do prania
Stary 2016-05-07, 20:49   #148
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Mój się odpycha, sam jakoś zaskoczył niemal od razu, ale jeszcze nie skręca. Tylko nie mamy za bardzo gdzie ćwiczyć, nie mamy takiego placu z równą powierzchnią :/ Ale zainteresowanie i tak takie sobie, bardziej liczę na biegówkę.
Mojemu się podoba, ale na pewno biegówka będzie o wiele większym szałem, patrząc po scuttle bugu.

Moi rodzice przywiozą na dniach mniejszą od tej co mamy, jeśli będzie dobra na wzrost i gabarytowo to hulajnoga pewnie poczeka na lepsze czasy, całe szczęście, że można ją podnieść do 68 cm.
Stary 2016-05-07, 20:55   #149
Konto usunięte

U nas jest mokry piasek, więc i wielkie mokre plamy na kolanach. Ale dzisiaj krótko byliśmy, tylko 2h, bo tak wiało znowu.. A i tak jako ostatni wychodziliśmy z piaskownicy (o 18).
Stary 2016-05-07, 20:56   #150
wika82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60039991]U nas jest mokry piasek, więc i wielkie mokre plamy na kolanach. Ale dzisiaj krótko byliśmy, tylko 2h, bo tak wiało znowu.. A i tak jako ostatni wychodziliśmy z piaskownicy (o 18).[/QUOTE]

U nas dzisiaj cieplutko, w cieniu 24 stopnie.
Po 19:00 na placu zabaw tłumy.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości