Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 12:18   #1471
sreberko4
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Jak mnie wszystko wkur***

Dziś 10dc po laparoskopii, wszystko miało być tak pięknie i co? Zapalenie zatok i mocny antybiotyk Napisałam sms do mojego ginekologa czy jeśli odstawie w 14dc to możemy się starać? Czekam na odpowiedź.
Nikt mnie nie rozumie, nawet mąż czułam się naprawdę fatalnie, ciągnie się to za mną od szpitala i chyba poszło na zatoki. Gdybym mogła to przetrzymać to bym przetrzymała. Ale jestem już wykończona chorobą, musiałam zareagować. Teściowa też "a jak w ciązy jesteś to nie wolno antybiotyku" tłumacz babie że 10dc to okres przed owulacją, jak ona WIE że pierwsze 7 dni po okresie to dni płodne i uwaga uwaga - mam nie brać iladianu osłonowo bo po tym się dostaje okres
Chce mi sę wyć z bezsilności

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2016-05-07 o 12:23
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 12:50   #1472
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Jak mnie wszystko wkur***

Dziś 10dc po laparoskopii, wszystko miało być tak pięknie i co? Zapalenie zatok i mocny antybiotyk Napisałam sms do mojego ginekologa czy jeśli odstawie w 14dc to możemy się starać? Czekam na odpowiedź.
Nikt mnie nie rozumie, nawet mąż czułam się naprawdę fatalnie, ciągnie się to za mną od szpitala i chyba poszło na zatoki. Gdybym mogła to przetrzymać to bym przetrzymała. Ale jestem już wykończona chorobą, musiałam zareagować. Teściowa też "a jak w ciązy jesteś to nie wolno antybiotyku" tłumacz babie że 10dc to okres przed owulacją, jak ona WIE że pierwsze 7 dni po okresie to dni płodne i uwaga uwaga - mam nie brać iladianu osłonowo bo po tym się dostaje okres
Chce mi sę wyć z bezsilności
lepiej wylecz dobrze zatoki i wogole zebys byla w dobrej formie bo nawet jakby sie w tym cyklu udalo a Twoj organizm jest oslabiony choroba i wogole kiepsko sie czujesz to mogloby to zle wplynac na dzidzie,lepiej chyba przeczekac jeden cykl zebys juz byla w pelnej formie i mogla dzialac na 100% a jak jestes taka oslabiona to nawet przytulanki nie bylyby przyjemne,a teściowa widze chodząca encyklopediaduzo zdrówka zycze
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 13:13   #1473
sreberko4
Zakorzenienie

Mój ginekolog nie widzi przeciwwskazań do starań, także już wszystko wiem
Stary 2016-05-07, 13:16   #1474
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ginekolog nie widzi przeciwwskazań do starań, także już wszystko wiem
Skoro tak to wcielaj nasze haslo przewodnie w zycie
Stary 2016-05-07, 13:39   #1475
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Skoro tak to wcielaj nasze haslo przewodnie w zycie
Wcielam już od 6dc co drugi dzień
Stary 2016-05-07, 13:41   #1476
WerkuUuS
Zadomowienie

To super może akurat się wstrzelicie w dobry dzień

A mój wyjeżdża w pon na dluuuuugo więc będzie przerwa...:-/
Ale dopingować będę Was
Stary 2016-05-07, 13:58   #1477
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
To super może akurat się wstrzelicie w dobry dzień

A mój wyjeżdża w pon na dluuuuugo więc będzie przerwa...:-/
Ale dopingować będę Was
Oj na jak długo?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 15:27   #1478
pater86
Zadomowienie

sreberko4 najważniejsze, że nie ma przeciwwskazań do starań działajcie więc jeśli masz siłę i ochotę teściową się nie przejmuj, jeśli nie da się wytłumaczyć to pokiwaj głową i rób swoje
Qazsew może maj to Wasz miesiąc, trzymam kciuki żeby się udało
zUa_tysica podoba mi się Twoje podejście do mówienia o staranich, zamienianie w żart zawsze działa Mąż idzie na badania w poniedziałek na 19, może próbkę oddać w domu, tylko jeszcze nie wiem jak się do tego przygotować żeby nie zafałszować wyników tylko dziwne, że na wyniki trzeba czekać 4-5 dni... Chyba ten lekarz gdzieś to zleca i przez to...

No a u mnie 1dc, zażyłam już Castagnusa i zobaczymy co będzie, ale jakoś nie mam nadziei na nic... Wybieram się też w tym cyklu do endokrynologa, żeby jeszcze on sprawdził moje wyniki, ewentualnie zlecił dodatkowe badania, ja nie mam czasu ani ochoty na czekanie kolejnych miesięcy na ciążę
Najgorsze, że na piątek jestem zapisana na wyrwanie ósemki nie wiem czy nie ucieknę!
Stary 2016-05-07, 15:31   #1479
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Hej nie mam ochoty tu się ostatnio zbytnio udzielać.
Jak się wali to się wali.
Miesiąc do ślubu... jak na złość mój tata musiał się pokłocic z tz... tata pierwszy wyskoczył z rękoma ze chce się bić a tz w nerwach powiedział ze nie chce żeby był na ślubie... oboje zbyt dumni żeby się przeprosić choć wszystko było w nerwach.
Najgorsza jestem ja bo między młotem a kowadlem
Obraził się na mnie tata i moja mama również... bo mam takiego tz i to tz wina.
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 15:37   #1480
Qazsew
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6002936 6]Hej nie mam ochoty tu się ostatnio zbytnio udzielać.
Miesiąc do ślubu... jak na złość mój tata musiał się pokłocic z tz... tata pierwszy wyskoczył z rękoma ze chce się bić a tz w nerwach powiedział ze nie chce żeby był na ślubie... oboje zbyt dumni żeby się przeprosić choć wszystko było w nerwach.
Obraził się na mnie tata i moja mama również... bo mam takiego tz i to tz wina.[/QUOTE]

Ło ja Cie!ale sie pokrecilo u Ciebie,wspolczuje,bo najgorzej byc wlasnie miedzy rodzicami a tz,mam nadzieje ze jakos to uda sie poukladac,bo slub bez rodzicow troche nie bardzo,no i wogole jak bedzie dzidzi to jaki kontakt z dziadkami,moze jak ochloną to sie ogarną,no i teraz wychodzi ze Ty najbardziej poszkodowana
Stary 2016-05-07, 15:39   #1481
Konto usunięte

Cytat:
Ło ja Cie!ale sie pokrecilo u Ciebie,wspolczuje,bo najgorzej byc wlasnie miedzy rodzicami a tz,mam nadzieje ze jakos to uda sie poukladac,bo slub bez rodzicow troche nie bardzo,no i wogole jak bedzie dzidzi to jaki kontakt z dziadkami,moze jak ochloną to sie ogarną,no i teraz wychodzi ze Ty najbardziej poszkodowana
No właśnie najgorsze ze ja jestem między tym. I mimo że ja nic nie zrobiłam to rodzice się do mnie nie odzywają bo takiego męża sobie wybrałam. No cóż jak bym miała wybierać pod kogoś to całe życie była bym sama.
Mój tata mógł zrobić wszystko i powiedzieć w nerwach ale tz nie bo jest młodszy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 15:57   #1482
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Oj na jak długo?
Hm...do końca czerwca...:-/
Stary 2016-05-07, 16:45   #1483
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Hm...do końca czerwca...:-/
Współczuję, mi było ciężko ja mój mąż wyjechał na 3 dni tyle, że ja mieszkam z teściową i szczerze mówiąc mimo, że upłynęło 1,5 roku to nadal nie czuję się tu jak u siebie.. Dlatego ważna jest dla mnie obecność męża.

efffpe Poszło o coś poważnego na tyle by nie podali sobie teraz ręki na zgodę?

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

pater86 Trzymam kciuki za badanie męża, powinno wiele wam powiedzieć Pamiętaj, że na dowóz nasienia z domu macie 30 min
Stary 2016-05-07, 16:59   #1484
WerkuUuS
Zadomowienie

sreberko4
Ja tak mam już od 6 lat ;-) mniej więcej pół roku sama siedzę z psami jakby te wyjazdy do kupy złożyć. To taka norma o.O
No cóż trzeba wytrzymać
Stary 2016-05-07, 18:15   #1485
monika0185
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6002936 6]Hej nie mam ochoty tu się ostatnio zbytnio udzielać.
Obraził się na mnie tata i moja mama również... bo mam takiego tz i to tz wina.[/QUOTE]
Kurcze to faktycznie nie fajnie Może się pogodzą do ślubu?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6002962 6]No właśnie najgorsze ze ja jestem między tym. I mimo że ja nic nie zrobiłam to rodzice się do mnie nie odzywają bo takiego męża sobie wybrałam. No cóż jak bym miała wybierać pod kogoś to całe życie była bym sama.
Mój tata mógł zrobić wszystko i powiedzieć w nerwach ale tz nie bo jest młodszy..[/QUOTE]
To cóż to się Rodzicom w Twoim Tż nie podoba? Często Rodzice przesadzają...
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 21:14   #1486
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Kurcze to faktycznie nie fajnie Może się pogodzą do ślubu?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

To cóż to się Rodzicom w Twoim Tż nie podoba? Często Rodzice przesadzają...
Cytat:
Współczuję, mi było ciężko ja mój mąż wyjechał na 3 dni tyle, że ja mieszkam z teściową i szczerze mówiąc mimo, że upłynęło 1,5 roku to nadal nie czuję się tu jak u siebie.. Dlatego ważna jest dla mnie obecność męża.

efffpe Poszło o coś poważnego na tyle by nie podali sobie teraz ręki na zgodę?

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

pater86 Trzymam kciuki za badanie męża, powinno wiele wam powiedzieć Pamiętaj, że na dowóz nasienia z domu macie 30 min
Poszło w sumie o głupotę. Ciotka która lubi prowokować wszystkich dookoła... zaczęła awanturę z tata ze on nie oszczędza wody (to fakt jako jedny z nas) zawołała nas oczywiście i zapytała o nasze zdanie. Wiec tz powiedział spokojnie ze faktycznie niepotrzebnie leci woda gdy jest nie uzywaNa) moj tata się oburzyl i zaczął krzyczeć ze to ze zgodził się by tz mu mówił na Ty to nie oznacza ze może mu zwracać uwagę. Tz odparł ze bez przesady każdy z nas ma każdemu prawo zwrócić uwagę. No to tata ze miga wyjść na zewnątrz i tata pokaże mu kto jest alfa. Tz odmówił zaczęła się wymiana zdań... tz z nerwów powiedział ze nie chce go na ślubie. (Oczywiście tak nie twierdzi) ale teraz to tz wyszedł na najgorszego bo tak powiedział. Bo tata mógł powiedzieć w nerwach wszystko a tz nie. I to tz jest winny a ja jestem najgorsza bo tz nie chce przeprosić pierwszy (nie chce tego zrobić bo on chciał spokojnie pogadać a mój tata rzucił się z lapami) wiec mama ze mną nie rozmawia a tata to już w ogóle nawet na mnie nie patrzy.
Stary 2016-05-07, 21:37   #1487
Qazsew
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6004075 6]Poszło w sumie o głupotę. Ciotka która lubi prowokować wszystkich dookoła... zaczęła awanturę z tata ze on nie oszczędza wody (to fakt jako jedny z nas) zawołała nas oczywiście i zapytała o nasze zdanie. Wiec tz powiedział spokojnie ze faktycznie niepotrzebnie leci woda gdy jest nie uzywaNa) moj tata się oburzyl i zaczął krzyczeć ze to ze zgodził się by tz mu mówił na Ty to nie oznacza ze może mu zwracać uwagę. Tz odparł ze bez przesady każdy z nas ma każdemu prawo zwrócić uwagę. No to tata ze miga wyjść na zewnątrz i tata pokaże mu kto jest alfa. Tz odmówił zaczęła się wymiana zdań... tz z nerwów powiedział ze nie chce go na ślubie. (Oczywiście tak nie twierdzi) ale teraz to tz wyszedł na najgorszego bo tak powiedział. Bo tata mógł powiedzieć w nerwach wszystko a tz nie. I to tz jest winny a ja jestem najgorsza bo tz nie chce przeprosić pierwszy (nie chce tego zrobić bo on chciał spokojnie pogadać a mój tata rzucił się z lapami) wiec mama ze mną nie rozmawia a tata to już w ogóle nawet na mnie nie patrzy.[/QUOTE]

Z tego co piszesz to racja po waszej stronie,a moze zapytaj ich wprost czego oni teraz od ciebie oczekują tzn czy powiedza ci zebys przekreslila wspolne lata z tz i sie rozstala odwolala slub bo sie o wode poklocili czy zebys calkiem zerwala z nimi kontakt jak wybierzesz zycie z tz?!moze jak uslysza to od ciebie to do nich dotrze ze ostro przesadzaja i sie opamietaja

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-05-07 o 21:39
Stary 2016-05-07, 21:45   #1488
Konto usunięte

Cytat:
Z tego ci piszesz to racja po waszej stronie,a moze zapytaj ich wprost czego oni teraz od ciebie oczekują tzn czy powiedza ci zebys przekreslila wspolne lata z tz i sie rozstala odwolala slub bo sie o wode poklocili czy zebys calkiem zerwala z nimi kontakt jak wybierzesz zycie z tz?!moze jak uslysza to od ciebie to do nich dotrze ze ostro przesadzaja i sie opamietaja
Tata od tamtej pory nie odzywa się do mnie...a ja jakoś nie potrafię zacząć rozmowę.
Ale dzwoniła moja mama do której dzwonił mój tata. Niestety tata przedstawił odwrotny przebieg zdarzeń ze Najpierw tz powiedział ze nie chce go na ślubie a potem tata chciał się bić. Mama powiedziała ze jest po stronie ojca. Powiedziała ze mojemu przyszłemu mężowi nie zależy na moim szczęściu bo nie przeprosi pierwszy i to ze nie miał prawa nawet tak powiedzieć w nerwach. Póki co tata powiedział mamie ze nie będzie na ślubie. A ja nie wiem w czym ja zawiniłam
Stary 2016-05-07, 22:03   #1489
Qazsew
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6004185 6]Tata od tamtej pory nie odzywa się do mnie...a ja jakoś nie potrafię zacząć rozmowę.
Ale dzwoniła moja mama do której dzwonił mój tata. Niestety tata przedstawił odwrotny przebieg zdarzeń ze Najpierw tz powiedział ze nie chce go na ślubie a potem tata chciał się bić. Mama powiedziała ze jest po stronie ojca. Powiedziała ze mojemu przyszłemu mężowi nie zależy na moim szczęściu bo nie przeprosi pierwszy i to ze nie miał prawa nawet tak powiedzieć w nerwach. Póki co tata powiedział mamie ze nie będzie na ślubie. A ja nie wiem w czym ja zawiniłam[/QUOTE]

nosz masakra jakaś!no ale przeciez ty bylas przy tym i wiesz jak bylo naprawde,wogole bardzo porywczy twoj tata ze z takiej bzdury by bojka wyszla i brawo dla tz ze nie dal sie wciagnac,bo jeszcze jakby sie pobili to juz koniec,napewno by sie nie pogodzili,trzeba bylo mame zapytac czy tacie zalezy na Twoim szczesciu skoro sie tak zachowuje?!moze i niepotrzebnie to tz powiedzial o slubie ale to wszystko nerwy,męska duma jest bardzo wrazliwa na krytykęlepiej by bylo jakby nie mowil i np uderzyl twojego tate?no raczej nie,powiedz mamie zeby tacie przekazala ze przeciez nie musi isc na slub do tz tylko niech przyjdzie do swojej corki i czy chce doprowadzic do tego ze wasz kontakt sie urwie przez jedna glupia klotnie a wnuki beda ogladac dziadka na zdjeciach
Stary 2016-05-07, 22:09   #1490
Konto usunięte

Cytat:
nosz masakra jakaś!no ale przeciez ty bylas przy tym i wiesz jak bylo naprawde,wogole bardzo porywczy twoj tata ze z takiej bzdury by bojka wyszla i brawo dla tz ze nie dal sie wciagnac,bo jeszcze jakby sie pobili to juz koniec,napewno by sie nie pogodzili,trzeba bylo mame zapytac czy tacie zalezy na Twoim szczesciu skoro sie tak zachowuje?!moze i niepotrzebnie to tz powiedzial o slubie ale to wszystko nerwy,męska duma jest bardzo wrazliwa na krytykęlepiej by bylo jakby nie mowil i np uderzyl twojego tate?no raczej nie,powiedz mamie zeby tacie przekazala ze przeciez nie musi isc na slub do tz tylko niech przyjdzie do swojej corki i czy chce doprowadzic do tego ze wasz kontakt sie urwie przez jedna glupia klotnie a wnuki beda ogladac dziadka na zdjeciach
Powiem Ci ze juz próbowałam rozmawiać na wszelki sposób. Mama twierdzi ze tz przegial na całej linii i nie miał prawa tak powiedzieć. Po drugie to jest mój tata i należy mu się szacunek. A tz jest młodszy i to on musi wyciągnąć pierwszy rękę bo mój tata tego nie zrobi. Cała wina wyszła po naszej stronie. Bo my powinniśmy sobie wyobrazić jak my byśmy się poczuli gdyby przyszły zięć tak powiedział. Mówiłam ze do mnie na ślub przychodzi itp a mama ze on przez to czuje się jak nie proszony gość. Najlepiej bym to olala ale mam taki charakter ze ja się wszystkim przejmuje.
Stary 2016-05-07, 22:12   #1491
monika0185
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6004075 6]Poszło w sumie o głupotę. Ciotka która lubi prowokować wszystkich dookoła... zaczęła awanturę z tata ze on nie oszczędza wody (to fakt jako jedny z nas) zawołała nas oczywiście i zapytała o nasze zdanie. Wiec tz powiedział spokojnie ze faktycznie niepotrzebnie leci woda gdy jest nie uzywaNa) moj tata się oburzyl i zaczął krzyczeć ze to ze zgodził się by tz mu mówił na Ty to nie oznacza ze może mu zwracać uwagę. Tz odparł ze bez przesady każdy z nas ma każdemu prawo zwrócić uwagę. No to tata ze miga wyjść na zewnątrz i tata pokaże mu kto jest alfa. Tz odmówił zaczęła się wymiana zdań... tz z nerwów powiedział ze nie chce go na ślubie. (Oczywiście tak nie twierdzi) ale teraz to tz wyszedł na najgorszego bo tak powiedział. Bo tata mógł powiedzieć w nerwach wszystko a tz nie. I to tz jest winny a ja jestem najgorsza bo tz nie chce przeprosić pierwszy (nie chce tego zrobić bo on chciał spokojnie pogadać a mój tata rzucił się z lapami) wiec mama ze mną nie rozmawia a tata to już w ogóle nawet na mnie nie patrzy.[/QUOTE]
Noooo generalnie Tata się za bardzo obraził i sprowokował. Ciotka nie powinna Was w to mieszać. Najlepiej niech sobie walną Tż z Tatą po kielichu Facetom raczej szybko przechodzi.
Stary 2016-05-07, 22:13   #1492
Konto usunięte

Cytat:
Noooo generalnie Tata się za bardzo obraził i sprowokował. Ciotka nie powinna Was w to mieszać. Najlepiej niech sobie walną Tż z Tatą po kielichu Facetom raczej szybko przechodzi.
Oni nigdy się nie lubili..oboje mają dumę taka ze szok - nie lubią się a są do siebie podobni. Wiec watpie
Stary 2016-05-07, 22:15   #1493
monika0185
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6004300 6]Oni nigdy się nie lubili..oboje mają dumę taka ze szok - nie lubią się a są do siebie podobni. Wiec watpie[/QUOTE]

A może napisz do Rodziców list w którym przedstawisz swoją stronę? Czasem tak lepiej, wszystko wypiszesz a nikt Ci nie przerwie
Stary 2016-05-07, 22:17   #1494
Konto usunięte

Cytat:
A może napisz do Rodziców list w którym przedstawisz swoją stronę? Czasem tak lepiej, wszystko wypiszesz a nikt Ci nie przerwie
To musiałabym mamie do Polski wysłać. Bo w UK mieszkam z tata. Nie wiem czy do dobry pomysł.
Chciałam powiedzieć prosto w oczy ale ciężko mi przychodzą takie rozmowy. Kolejny stres.
Stary 2016-05-07, 22:23   #1495
krysztalek88
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Mnie jakieś choróbsko złapało, a jutro idziemy na komunię Jakoś będę musiała wytrzymać. W czwartek byłam u ginekologa. Był zdziwiony pozytywnie, że tak mi się poprawiły badania. Dał mi oficjalnie zielone światło do starań , ale stwierdził, że dopóki nie wrócimy do PL to pewnie i tak się nie uda, bo za bardzo się stresuje, zalecił żeby się nie zabezpieczać, ale na siłę nie próbować przed powrotem. W sumie jak tak na spokojnie myślę to ma rację. Trochę mnie opierdzielił, że niepotrzebnie się nakręcam i że mam wrzucić na luz, bo tak to na pewno się nie uda. Ogólnie poprawiło mi się ph pochwy. I powiedział, że mam nie używać płynów do higieny. Pytam to czym mam się podmywać "ciepłą wodą!", no to pytam po co w takim razie są żele. "Do nabijania kasy!" Tłumaczył mi to tak " niech sobie pani posmaruje palec tym płynem i wsadzi do ust albo do oka" No w sumie chłop ma racje i to śluzówka i to...Więc już nie będę nic używała i tyle. A tak po za tym tydzień urlopu zleciał i nie chce mi się wracać, a już tylko tydzień został i trzeba zbierać się z powrotem..
Stary 2016-05-07, 22:43   #1496
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ryzykowalabym z tymi% bo jak na trzezwo tak szaleja to po alko moze nie byc juz hamulcow efffpe postaw sprawe na ostrzu noza,tz powiedz ze dajesz mu tydzien niech bedzie madrzejszy i sie odezwie bo jak nie to nici ze slubu,a tacie powiedz ze tez mu dajesz tydz niech sie porozumie z tz bo zerwiesz z nim kontakt (wiadomo ze do tego nie dojdzie) i ze to jest Twoje ostatnie slowo w tej sprawie bo masz na tyle swoich problemow ze nie bedziesz sobie jeszcze tego dokladac,a oni sa dorosli i niech to zalatwia miedzy soba a nie wciagaja w to Ciebie dodatkowo

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mnie jakieś choróbsko złapało, a jutro idziemy na komunię Jakoś będę musiała wytrzymać. W czwartek byłam u ginekologa. Był zdziwiony pozytywnie, że tak mi się poprawiły badania. Dał mi oficjalnie zielone światło do starań , ale stwierdził, że dopóki nie wrócimy do PL to pewnie i tak się nie uda, bo za bardzo się stresuje, zalecił żeby się nie zabezpieczać, ale na siłę nie próbować przed powrotem. W sumie jak tak na spokojnie myślę to ma rację. Trochę mnie opierdzielił, że niepotrzebnie się nakręcam i że mam wrzucić na luz, bo tak to na pewno się nie uda. Ogólnie poprawiło mi się ph pochwy. I powiedział, że mam nie używać płynów do higieny. Pytam to czym mam się podmywać "ciepłą wodą!", no to pytam po co w takim razie są żele. "Do nabijania kasy!" Tłumaczył mi to tak " niech sobie pani posmaruje palec tym płynem i wsadzi do ust albo do oka" No w sumie chłop ma racje i to śluzówka i to...Więc już nie będę nic używała i tyle. A tak po za tym tydzień urlopu zleciał i nie chce mi się wracać, a już tylko tydzień został i trzeba zbierać się z powrotem..
Tez slyszalam takie opinie o zelach czy plynach do higieny intymnej ale szczerze mowiac sama woda to chyba nie bardzo,moze choc szare mydlo,to bez chemii,bo ja osobiscie poki nie stosowalam niczego do higieny to dosc czesto zdarzaly mi sie jakies stany zapalne,a odkad stosuje to jest lepiej,wiadomo ze nie biore pelnej garsci do mycia tylko odrobinke i chyba jednak cos to daje,no ale nie wiem,w sumie nie jestem ginekologiem

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-05-07 o 22:39
Stary 2016-05-07, 22:47   #1497
Panna Izabela
Zakorzenienie

Zobacz, Twoja mama jest po stronie swojego męża. Ja byłabym po stronie swojego, nawet przyszłego (zresztą na etapie narzeczeństwa zawsze byłam). Wytłumacz mamie co zaszło na spokojnie i jeśli nadal będą obrażeni, to trzeba czekać aż im przejdzie i najwyżej skwitować, że jak macie się wszyscy obrażać o jedną kłótnię to średnio to mądre i dojrzałe. Niech sobie strzelą kielona na zgodę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 00:57   #1498
Vrenth
Zadomowienie

efffpe - najlepiej nie załatwiaj takich spraw pośrednio przez mamę. Niestety chyba musisz i tacie wytłumaczyć, że to jest Twój przyszły mąż i nie ma wyboru, tylko musi szanować Twój wybór. Nie może w końcu przestać się odzywać do końca życia, tylko dlatego, że mu się Twój mąż nie podoba. No i tż podobnie - niestety, jeśli dwóch facetów się uparło i obraziło to czasem ciężko ich pogodzić. Tż prawdopodobnie wyciągnie w końcu rękę i przeprosi, bo w końcu zależy mu na Tobie i na tym, żeby nie było konfliktów z Twoją rodziną. Oczywiście, że mogą się nie lubić, ale niedługo będą rodziną i będą musieli się wobec siebie zachowywać cywilizowanie, więc warto im o tym przypomnieć.

krysztalek88 - chyba coś jest z tymi żelami. Ja używałam kiedyś dawno i to akurat był jedyny okres, kiedy miałam jakieś infekcje, więc mogło to mieć związek. Teraz się przerzuciłam całkiem na mydło (dość zwykłe, nawet mało perfumowane) i nie mam żadnych problemów. Wcześniej używałam żeli do mycia ciała i one potrafią czasem podrażniać.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 09:23   #1499
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Prosze o trzymanie kciuków w tym cyklu za mnie,ok poniedzialku bede miec owu,mąz akurat ma tydz wolnego od dzis,wiec ostro dzialamybede miec urodziny i pierwsze dziecko poczęlismy w majuwiec jak nie w tym cyklu to juz chyba wogole

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
22dc dopiero , tak mi się ciągnie!!! Ale miałam na bank wcześniej owu, pierwszy raz tak bardzo ją odczuwałam, chyba po tym sono-hsg.

Siedzę z farbą na głowie teraz, fryzjerka nie do końca "w moim guście", że tak powiem, ale może zna się na rzeczy. Jestem wieczną poszukiwaczką fryzjera idealnego, który nie bierze 450 zł za farbę ze strzyżeniem...
To u mnie podobnie, jesteś jeden dzień do przodu u mnie dziś 22dc a owu najprawdopodobniej w 18dc więc jeszcze się naczekam ja za farbę ze strzyżeniem płacę 100zł i dopiero po 3 latach poszukiwań znalazłam fryzjerkę która okiełznała moje włosy

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
sreberko4 najważniejsze, że nie ma przeciwwskazań do starań działajcie więc jeśli masz siłę i ochotę teściową się nie przejmuj, jeśli nie da się wytłumaczyć to pokiwaj głową i rób swoje
Qazsew może maj to Wasz miesiąc, trzymam kciuki żeby się udało
zUa_tysica podoba mi się Twoje podejście do mówienia o staranich, zamienianie w żart zawsze działa Mąż idzie na badania w poniedziałek na 19, może próbkę oddać w domu, tylko jeszcze nie wiem jak się do tego przygotować żeby nie zafałszować wyników tylko dziwne, że na wyniki trzeba czekać 4-5 dni... Chyba ten lekarz gdzieś to zleca i przez to...

No a u mnie 1dc, zażyłam już Castagnusa i zobaczymy co będzie, ale jakoś nie mam nadziei na nic... Wybieram się też w tym cyklu do endokrynologa, żeby jeszcze on sprawdził moje wyniki, ewentualnie zlecił dodatkowe badania, ja nie mam czasu ani ochoty na czekanie kolejnych miesięcy na ciążę
Najgorsze, że na piątek jestem zapisana na wyrwanie ósemki nie wiem czy nie ucieknę!
Pamiętam moje ósemki które miałam usuwane przez chirurga szczękowego bo miałam wybite do wysokości dziąseł i zwykły stomatolog nie chciał tego zrobić i może dobrze bo nawet szwy miałam założone

Kurde faktycznie kiepska sytuacja i to jeszcze na tak krótko przed ślubem ale mam nadzieję że się dogadacie jakoś..
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 09:27   #1500
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

To u mnie podobnie, jesteś jeden dzień do przodu u mnie dziś 22dc a owu najprawdopodobniej w 18dc więc jeszcze się naczekam ja za farbę ze strzyżeniem płacę 100zł i dopiero po 3 latach poszukiwań znalazłam fryzjerkę która okiełznała moje włosy

Pamiętam moje ósemki które miałam usuwane przez chirurga szczękowego bo miałam wybite do wysokości dziąseł i zwykły stomatolog nie chciał tego zrobić i może dobrze bo nawet szwy miałam założone

Kurde faktycznie kiepska sytuacja i to jeszcze na tak krótko przed ślubem ale mam nadzieję że się dogadacie jakoś..
Ja miałam 2 ósemki usuwane, nie umialy się wybić bo nie było miejsca i cała puchlam :-/ pierwsze usunięcie niezbyt dobrze wspominam bo aż gorączki dostałam druga po jakimś roku i było ok ;-). Kurcze nie spytałam ginekologa swojego czy dostanę terminowo @ po laparoskopii i czekam czekam nie ma...

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości