|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy wykształcenie jest ważne?
Mam wrażenie (tak, przejrzałam wścibsko tamten wątek), że bbbgg się naczytała gdzieś w sieci (czy tu, na forum), jakie to dyplom od razu furtki otwiera, poczuła się dotknięta i broni się w sposób co najmniej dziwny
, ale jej własny.Już mi się ulewa kolejny raz widząc o pasożytowaniu, garkotłukach i wpadaniu z dzieciakiem. Ty, Atka, trzaskasz 14 postów dziennie, a Ty, Spoko, zaledwie 5 , no, ale jesteś równocześnie na prawie i socjologii.Wiecie, dziewczyny, ile by to już było, za ten czas, opanowanych niemieckich słówek np?
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Wykształcenie jest bardzo ważne.
Nawet nie wyobrażam sobie życia bez wyższego wykształcenia. A co do stereotypu "mąż zarabia, ja wychowuje dzieci" to nie te czasy. Ja osobiście nie przesiedziałabym całego życia w domu, bo chyba by mnie coś trafiło..
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Aete, część Wizażanek opnaowała umiejętność uczenia się i wizażowania jednocześnie :P
Ja na przykład (w tej chwili sie ucze)
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Phi.
Ja dzisiaj usłyszałam od pana doktora, że "mam zadatki na dobrego cywilistę". A zatem wszystkie grzechy są mi odpuszczone ![]() A niemieckiego języka nie lubię. Poza tym, ja tam bym była dumna, gdybym miała męża zarabiającego spore pieniądze [nooo...tak gdzieś koło 20 tysięcy, będę skromna] i gdyby mi w życiu zawodowym nie wyszło i męczyłabym się w jakiejś marnej robocie za grosze, to myślę, że jednak zastanowiłabym się nad "prowadzeniem domu" ![]() A już na pewno pasożytnictwem bym tego nie nazwała. To MAŁŻEŃSTWO, a nie układ handlowy. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, Wenedka, a jakiś mędrzec już Was ;-) nazwał pokoleniem Einsteina.
|
|
|
|
#68 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale załóżmy, że za kilka mój TŻ dostaje propozycję pracy za granicą (w jego zawodzie to nie byłoby TYLKO 7 tysięcy, tylko znacznie większe pieniądze). Mamy małe dziecko i ja zaczynam rozwijać się zawodowo. I teraz dylemat? Wyjeżdża - przysyła do Polski duże pieniądze i inwestujemy to w wymarzony piękny dom. W którym zamieszkamy RAZEM. Czy zostaje - i z domkiem tak zaraz sobie nie zaszalejemy ![]() Dopiero to byłby dla mnie dylemat godny rozważania. Chooolernie trudny, aż nie do wyobrażenia, ale życie zmusza czasem do takich wyborów. Chociaż ja jestem cienias, pewnie bym nie puściła go ![]() A nie 7 tysięcy, facet za granicą i ja z małym dzieckiem nonstop w domu. Kiepska perspektywa. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Zmieniam temat,co by dalej już nie ciągnąć tematu,czy "pasożytuje" czy nie (Aete)
![]() Mój kuzyn,ma żone,roczne dziecko.Wychowuje syna i zarazem pracuje.Gdy jest w pracy,oddaje dziecko pod opieke babci.No,ale co chciałam napsiać,mój kuzyn,jeżdzi do Londynu i tam zarabia na rodzine.I to wszystko jest niestety ich kosztem,bo mały tęskni,żona kuzyna też. :/ Moim zdaniem gggbbbb,powinna pomysleć o tym,że być może dać synka do żłobka/przedszkola,nie mówie/pisze teraz tylko za rok,jak będzie miał już 3 latka.A Ona/mamusia mogłaby poszukać już jakiejś pracy.No,ale po co skoro planują drugie dziecko i pewnie nadal sytuacja będzie taka sama,że to mąż będzie zarabiał rodzine. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
calkiem spoko>>
Cytat:
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytał Cię kobito ktoś, jak mu poradzisz zyć? ![]() Ja Ci radzę przestac się opierniaczać na forum i zając czyms bardziej pozytecznym. :-D Fajnie doradzilam?
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Egoistycznie powiem, że bym go tyż nie puściła [ ] albo pojechała z nim (ale tez najpierw musialabym tam znaleźć pracę, żebysmy razem zarabiali i odkładali, znam parę, która tak zrobiła i wyszło im to na dobre). Nie wyobrażam sobie w każdym razie życia samotnie tutaj, bez pracy i byciu tylko na utrzymaniu mojego partnera, ktory przysyła pieniądze. Nie w moim "stylu"
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ludzie idą na studia, żeby nie mieć marnej pracy, ale czasem ją mają. Tak, oczywiście, że BARDZO zależy mi na zawodowym sukcesie. Chodzi mi o to, że GDYBYM w wieku powiedzmy 40 lat nie miała dobrej pracy, praca by mnie męczyła, nie dawała samorealizacji i zarabiałabym grosze w sytuacji, gdy spokojnie mogłabym rzucić ją, bo mąż utrzymałby rodzinę na dobrym poziomie, a ja w tym czasie oddawałabym się bardziej konstruktywnym zajęciom niż beznadziejna frustrująca praca...to czemu nie
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No fajnie mi doradziłaś,ale o tej godzinie 22:51 to moge się już tylko opierniczać.A zresztą od jutra rano do popołudnia będe mieć roobote. ![]() Zresztą po co ja ci się tłumacze. ![]() KUNIEC.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
gdybym ja w wieku 40 lat nie miala dobrej pracy,,, to znalazlabym inna ktora by mi dawala ta samorealizacje.. i pewnie tez by byla malo platna.. ale nie siedizalabym w domu
jak wiele ludzi tak wiele pomyslow na zycie.. a potem ii tak.. wszyscy podobnie konczymy..
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
Teraz muszę coś powiedzieć:
A jak ja skomentowałam intelektualne rozrywki typu oglądanie BB, to już jakoś prawa do tego komentarza mi odmówiłaś, agresor Ci się załączył, że to takie fajne to oglądanie i wykonałaś atak partyzancki na moją skromną osobę...
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Wami się nie wygra. ![]() Nara.
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorabianie sie przy dzieciach - też nie dla mnie, trzymanie kilku srok za ogon niby kuszące (dzieci+studia+praca), ale dla mnie wykańczające. Lepiej złapać jedną porządną srokę i trzymac póki nie wyłysieje
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2007-12-10 o 23:03 Powód: błędy ort. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
...
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
Ej, no bo co wątek o tematyce małżeńskich utrzymanek czy jak to nazwać, to wiem niczym wróżka z EZOTV, że będzie tam atka83 znowu doradzała, pouczała i ganiła pasożyty na utrzymaniu męża.
Normalnie pewne jak w banku. A niby to ja w kółko nawracam to samo
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw, po prostu padłam, gdy o tym przeczytałam.
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Widze, ze nie tylko ja wczoraj Wojewódzkiego oglądałam
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj.
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
A ja "Włatców Móch" tylko
![]() TŻ w pracy, to ja biorę Newsweeka i do wyra, bo od jutra znów ciężki żywot się rozkręca... Aha, ale się wykąpię przedtem, coby nikt mnie nie podkablował w wątku 'Czy kąpiecie się codziennie", gdyż to ja tam najwięcej ze wszystkich propagowałam czystość
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
ale Apacze - po prostu - nagroda roku.
![]() ![]() ![]() (od odpowiedzi na pytanie: "a patrzę" - na ceny) http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/795989.html
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
wracając do meritum
wykształcenie jest o tyle ważne, że świadczy o jakimś poziomie intelektualnym człowieka poza tym świadczy o jego uporze w dążeniu do samorozwoju, bo uczyć się jest czasem ciężko ale o wiele ważniejsze jest to, co człowiek reprezentuje samym sobą i czasem wykształcenie ma się do tego nijak. Można być światłym profesorem i sędzią Sądu Najwyższego, wziętym prawnikiem, a w rzeczywistości po prostu niekulturalnym chamem i bucem... niestety swoją drogą cieszę się, że się dobrze uczyłam, mam przez to pracę, na której mi zależy i w której mogę się realizować, a przy tym zarabiać godziwe pieniądze. Mam nadzieję, że starczy mi sił i determianacji na doktorat, moje wielkie niezrealizowane marzenie. |
|
|
|
|
#87 | |||
|
BAN stały
|
Mam wrażenie,że dziewczyna się pociesza??
bo niektórzy studjują po prare lat i nic z tego nie mają,a Ona.Ma ukończone technikum,męża,dziecko. Łatwo przyszło,łatwo poszło. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ot, choćby kwiaciarenkę albo kawiarenkę
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
No, dajcie spokój.
Dziewczyna wybrała tak, a nie inaczej. Osobiście znałam kilka dziewczyn, młodych matek, które mimo posiadania małego dziecka kończyły 5-cio letnie studia na uniwerku. Miały duzo samozaparcia, ale nie każdy musi je mieć. Jesli gggggbbbb chce siedzieć z dzieckiem w domu, niech siedzi, ale nie wierzyłabym w moc owych "znajomości". Mało kto zatrudni młoda matkę, której doswiadczenie zawodowe praktycznie nie istnieje. Nawet, gdyby ta matka miała dwa fakultety.
|
|
#90 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne jest tez doswiadczenie, bo mozna byc po podstawowce i drobnymi krokami zdobywac szczyt, tak ze pracodawca patrzac na CV zapomni o rubryce "Wyksztalcenie". Moj brat zaczynal od pracy w sklepie komputerowym... teraz firmy sie o niego bija. A nauka bywa b.ciezka... (i tu chcialabym podziekowac rambo za to jaka jest cud miod i orzeszki i uratowanie mego tylka poprzez POMOC /nie zrobienie za mnie/ w napisaniu pracy)Przepraszam musialam to publicznie napisać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

, ale jej własny.

[off-line]

za to jaka jest cud miod i orzeszki i uratowanie mego tylka poprzez POMOC /nie zrobienie za mnie/ w napisaniu pracy)