|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Cytat:
po prostu nie moja bajka . Gościu ogólnie był trochę monotematyczny - czyli lekko zawężone horyzonty. Jako kumpel byłby spoko ,ale nie materiał na faceta bynajmniej nie dla mnie. Chyba bez sensu się pchać w coś takiego bez perspektyw . Ogólnie lubię kiedy facet ma coś do powiedzenia na wiele tematów i jest otwarty odnajduje się w towarzystwie.
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich znad śniadanka w łóżku
Poczytałam, o czym piszecie i też wtrącę coś od siebie Jeśli chodzi o zawieranie znajomości internetowych, ja mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia Mimo, że jestem osobą dość kontaktową i jak chcę, to raczej dogadam się z każdym, lubię mieć ten komfort, że przy pierwszym spotkaniu z kimś już coś tam na jego temat wiem: znam jego głos z rozmów telefonicznych i ogólnie jestem bardziej pewna siebie, niż zaczepiając kogoś obcego twarzą w twarz. Przez internet poznałam swojego studniówkowego partnera. Facet, z którym byłam przez 6 lat był najlepszym kumplem kolegi poznanego przez pewien portal. Ostatni były też z pewnego sympatycznego portalu. Plus bardzo dobry kolega- można powiedzieć przyjaciel- z którym z racji odległości widzieliśmy się na razie tylko raz, ale już umówiliśmy się na następne spotkanie Zdarzało mi się też spotykać z ludźmi z wizażowego forum. Ogólnie intuicja nigdy mnie nie zawodzi i nigdy nie spotkałam żadnego świra czy psychopaty, którego musiałabym się bać. Z wyjątkiem kolesia, który miał zęby doszczętnie zeżarte przez papierosy a czego nie było widać na zdjęciach Z nim skończyło się na jednym spotkaniu ale cała reszta była jak najbardziej w porządku. Jeżeli chodzi o ,,wymagania" odnośnie mężczyzn to przyznam, że ja- podobnie jak agnes89- zwracam uwagę na wykształcenie. Nie dlatego, że wymarzyłam sobie lekarza czy prawnika ale poziom wykształcenia dość często zdradza ogólne podejście do życia. Nie chciałabym faceta, który całe życie godzi się na minimum z minimum i to jak najmniejszym nakładem sił. Któremu nic się nie chce, bo w tym kraju i tak nic nie warto robić. Który swoje rozgoryczenia wyraża dużą ilością przekleństw w swoich wypowiedziach lub wiadomościami, okraszonymi znaczną ilością błędów ortograficznych. Niestety- nie spotkałam jeszcze żadnego mężczyzny, który mimo braków w swoim wykształceniu, potrafiłby mnie sobą zainteresować. Jestem okrutna i wymagam co najmniej matury Niech facet odróżnia Mickiewicza od Sienkiewicza i nie pisze mi hej przez ,,ch"- bo i takie cuda już widziałam
Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2016-05-08 o 12:03 |
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię czuć się wyjątkowo Podołać wysokim wymaganiom jest sporą frajdą. Uwieść desperata to żadna zabawa, większość da radę.
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie brak wykształcenia często ma niewiele wspólnego z ambicjami. Bo ja także nie chce lenia, ale może tutaj w UK jest trochę łatwiej ludziom bez skończonych studiów coś osiągnąć. Mam mnóstwo znajomych którzy mają zrobione tylko liceum a pracują jako managerowie, mają własny biznes, robią na prawdę fajne rzeczy. Według mnie nie ma co osadzac, bo mam kumpla który był budowlancem wiele lat a teraz ma swoją firmę i zarabia świetnie. Mój przyjaciel, Polak, nigdy nie studiował a ma na prawdę świetna pracę tutaj w Londynie i do tego własną firmę która działa bardzo sprawnie i przynosi mu spore dochody.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mnostwo inteligentnych zaradnych zyciowo osob, ktore maja jednoczesnie kompleksy, ktore je ograniczaja. Naprwde dziwi Cie, ze sa takie osoby?Bo mnie wcale. Nawet w tym watku jest sporo takich osob. Wiec nie mieszaj pojec, ze posiadanie kompleksow jest rownoznaczne z brakiem zaradnosci i inteligencji. Bo to oznacza, ze totalnie nie zrozumiales tego co napisalam.
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, sorry ale studia dawno przestały świadczyć o inteligencji. Nawet w środowisku lekarzy czy prawników... tak naprawdę często Ci ludzie idą na takie studia przez np rodzinę.
Studia dla mnie osobiście nie są niczego wyznacznikiem. Teoretycznie fajnie - teoretycznie ktoś ma ambicje itd. Tylko, że nie do końca. Teraz to tak naprawdę każdy głupi jest w stanie zdać. Studia są dla każdego a nie dla jakiejś elitarnej inteligencji ![]() Ktoś może pracować fizycznie, być po zawodówce, a mieć do powiedzenia o wiele więcej niż nie jeden magister. Tak samo... dlaczego mam wymagać od kogoś żeby z pracy fizycznej, którą lubi, która sprawia mu jakąś tam radość, może i nawet sporo zarabia (tak się zdarza często że pracownicy fizyczni zarabiają więcej niż Ci co siedzą za biurkiem), dobrze mu w niej, żeby przerzucił się na prace umysłową której nie lubi? Jak nie lubi to znaczy że co? Mniej inteligentny? No nie Przynajmniej nie dla mnie.Wystarczy spojrzeć na starsze pokolenia gdzie studia ma skończone może z 40 % a ilu jest niesamowicie mądrych ludzi Znam ludzi, którzy są baaardzo inteligentni, niektórzy po studiach, niektórzy nie. I co im po tym jak są tak głupi życiowo że sorry, ale nijak tej swojej inteligencji nie wykorzystują Nawet nie potrafią normalnie prowadzić dyskusji...
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę wszystko zależy od chęci i ciekawości świata. Są tacy, którzy zrobią coś z niczego, dokonają niemożliwego i przesuną horyzonty. Są i tacy, którzy zginą, mając wszystko podstawione pod nos.
Trzeba brać tych, którzy potrafią gotować Uroda przeminie, uczucia przeminą a jeść się będzie chciało zawsze
|
|
|
|
#3068 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Konto usunięte
|
Ach, kocham te uogólnienia, że studenci medycyny tylko siedzą w książkach i nic więcej. I absolutnie nie można z nimi porozmawiać na inny temat i każdy z nich uważa się za elitę
No, to się bardzo mylisz. Teraz to Ty pokazałeś swoją wyższość, bo jesteś umysłem ścisłym. Otóż, spotykałam się te 5 razy z różnymi mężczyznami. Muzyk, dr socjologii, prawnik, urzędnik, inżynier. Każdego z nich doceniałam, a najbardziej inteligentny był socjolog. Potrafiłam słuchać jak opowiadali o swojej pracy, o swoich pasjach, bo jestem otwartym człowiekiem i medycyna nie jest moim całym życiem. Ja wręcz mam problemy z dogadaniem się z ludźmi na roku, bo jestem inna. Potrafię rozmawiać na każdy temat, o ile to nie jest specjalistyczna wiedza, która mocno dotyczy ich zawodu czy wykształcenia, wówczas po prostu słucham. |
|
|
|
#3071 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak często widujesz próżne zwierzęta? Ja nie lubię psychologii ewolucyjnej (na którą często się powołujesz). Tak samo nie lubię etyki chrześcijańskiej. Obydwie obniżają standardy oraz wymagania wobec siebie i innych. Człowiek jest z natury zły/grzeszny. Kusi go diabeł/kieruje się instynktami. Jesteś tylko człowiekiem/zwierzęciem. Obydwie prowadzą do egalitaryzmu - tak, do równości, tylko w znaczeniu: wszyscy jesteśmy tak samo słabi/źli. Piękne budowanie człowieczeństwa. Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-05-08 o 12:31 |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie napisalam, ze poznaje tylko takich. Ale mam takie wnioski w tym temacie. Nie jest tez tak, ze wybieram sobie takie typy. Wybieram tkaich, ktorzy mnie interesuja i z ktorymi sie dogaduje. A to, ze ktos ma kompleksy nie oznacza, ze jest wybrakowany , uwsteczniony , niezaradny i niegodny poznawania. Kompleksy niejedno maja oblicze
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bynajmniej to zaprzeczenie.Jeśli ktoś ma ochotę spotykać się z kimś z kim nie może porozmawiać to jego wybór . Nie mówię ,że skreślam kogoś np z wykształceniem średnim ,albo zawodowym ,ale jeśli nie mamy o czym gadać to po co się męczyć? Obecnie magistra ma każdy ,więc żaden prestiż.
Edytowane przez ma-linka Czas edycji: 2016-05-08 o 12:37 |
|
|
|
|
#3075 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do pogrubionego zdania, to jest przepraszam ale takie suche pierdzielenie z nutką chęci zasiania modnej kontrowersji Cytat:
![]() Świetnie ujęte Nie sądzę żeby bardziej rozgarnięta kobieta czuła się zadowolona bo facet wybrał ją tylko ze względu na urodę.
Edytowane przez kotschrodingera Czas edycji: 2016-05-08 o 12:41 |
||||
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie uważam, że kierowanie się instynktem jest złe. Tacy już jesteśmy i już. Niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć. |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam |
||
|
|
|
#3080 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A tak swoją drogą to co to jest zaspokojenie emocjonalne? |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Wykształcenie nie jest u mnie na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o wybór partnera. Jasne, jestem ciekawa, jakie kto ma, ale znam kilka osób, które mając wykształcenie zawodowe czy średnie urzekają mnie swoją zaradnością, ambicją, a przede wszystkim dojrzałością emocjonalną. Niejednokrotnie rozmowy z nimi wnoszą więcej do mojego życia niż rozmowy z innymi, "lepiej" wykształconymi. Dla mnie bardzo ważna jest dojrzałość emocjonalna, akceptacja i świadomość siebie u ludzi, z którymi przebywam. Imponuje mi u ludzi też taki spokój związany z przekonaniem, że ja żyję tak, a inni mogą chcieć żyć inaczej i nic mi do tego. A osiągnięcie tego jest często bardziej skomplikowane niż ukończenie jakichkolwiek studiów.
Sama uważam, że jestem inteligentną osobą. Jednocześnie jestem świadoma mojej niewiedzy na wiele tematów. Nie lubię, gdy otwarcie mówię, że czegoś nie wiem/nie znam/nie interesuję się, a facet patrzy na mnie jak na gorszą, bo nie interesuję się np. tym, co on uważa za interesujące. Jestem otwarta i chętnie wtedy posłucham o jego zainteresowaniach i dowiem się czegoś nowego Ale jeśli skreśla mnie z góry, bo o czymś nie słyszałam, to ja go skreślam również |
|
|
|
#3082 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się cytować, ale z ta medycyna Greg to poleciałeś
Wypłynął z Ciebie typowy inżynier, przekonany o za☠☠☠istości własnej branży. Serio, każdy Wasz przypadek utwierdza mnie w tym, żeby więcej z zadnym się nie umówić. I jeszcze to podkreślanie na kazdym kroku, ile to mam kasy... Gdyby medycyna była tylko kuciem na pamięć, to mógłbyś sam się leczyć na podstawie książki. A nie możesz. Medycyna to baza w formie wiedzy + wykorzystanie tej wiedzy w praktyce, kucie na potęgę wynika tu z tego, że ta baza jest w wuj szeroka, nieporównywalnie większa niż w większości innych kierunków, ale to nie znaczy, że wystarczy ją tylko recytować. Trzeba myśleć, interpretować, kombinować jak jeszcze ugryźć problem, bo niestety rzadko kiedy zdarza się pacjent z książkowymi objawami, zwłaszcza w początkowych fazach chorób. |
|
|
|
#3084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat psychologię ewolucyjną zakwestionować jest dość prosto. Ona sobie kompletnie nie radzi z pytaniami typu: dlaczego ludzie nie chcą mieć dzieci? Zgodnie z wiarą w ślepe instynkty wszyscy ludzie powinni chcieć. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- No dobra, narcystyczne zwierzęta. Próżność to jednak nie to samo co samouwielbienie. |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami to nieszolifowane diamenty, ktorym warto dac szanse
|
|
#3086 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i nawet jeśli nie będzie jej to przeszkadzało na początku to wyjdzie z czasem. Oczywiście, są fajni i ogarnięci ludzie po zawodówkach, ale to są JEDNOSTKI. Nic więcej.
Edytowane przez aidam11 Czas edycji: 2016-05-08 o 14:07 |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na pewno nie zrezygnowalabym z siebie tylko po to by facet poczul sie lepiej. Ale np. mozna sprawic, zeby facet uwierzyl w siebie i nie pdochodzil tak krytycznie do swojej osoby , a to nie oznacza ze trzeba udawac glupia czy glupsza :P
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

po prostu nie moja bajka . Gościu ogólnie był trochę monotematyczny - czyli lekko zawężone horyzonty. Jako kumpel byłby spoko ,ale nie materiał na faceta bynajmniej nie dla mnie. Chyba bez sensu się pchać w coś takiego bez perspektyw 

Poczytałam, o czym piszecie i też wtrącę coś od siebie
Mimo, że jestem osobą dość kontaktową i jak chcę, to raczej dogadam się z każdym, lubię mieć ten komfort, że przy pierwszym spotkaniu z kimś już coś tam na jego temat wiem: znam jego głos z rozmów telefonicznych i ogólnie jestem bardziej pewna siebie, niż zaczepiając kogoś obcego twarzą w twarz.
Z nim skończyło się na jednym spotkaniu ale cała reszta była jak najbardziej w porządku.
Lubię czuć się wyjątkowo