![]() |
#691 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dzień Dobry!
Moje chłopaki dzisiaj dzielnie wstały przed 7 i pojechali na ryby. Jak pojechali to ja jeszcze oczywiście zasnęłam i wstałam o 10:00. Lekko bym sobie jeszcze pospała ale już mi córka marudziła żebym wstała. A dzisiaj w nocy myślałam że rodzę!! Obudził mnie taki ból podbrzusza silny,ostry że masakra. Jak wstałam to nie mogłam się wyprostować i poszłam w półzgięciu do łazienki. Jak się wysiusiałam to wszystko przeszło na szczęście. Ale tak dużo moczu to chyba od początku ciąży nie miałam w pęcherzu, więc to chyba dlatego. Miqesi kciuki za szyjkę! Ja chyba na tym etapie bym nie została w szpitala tylko z powodu szyjki nawet gdyby mi kazali... No chyba że coś jeszcze niepokojącego by wyszło. Pozostałym życzę udanych zakupów, imprez, grillów i odpustów i ogólnie miłego dzionka. Ja dzisiaj z córą sama to chyba gdzieś wyskoczymy coś zjeść, bo dla 2 osób nie chce mi się nic pichcić. Zresztą dla żadnej ilości mi się nie chce ![]() Aaa i jeszcze po nocy mam dalej spuchnięte stopy i dłonie :-( W domu normalna temperatura, nie jest mi za gorąco a stopy chętnie wsadziłabym do Bałtyku żeby poczuć ulgę... Muszę kupić sobię tę pokrzywę- może pomoże. Cytat:
![]() Trzymamy za Was kciuki i życzymy dużo zdrowia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Ania
|
Cytat:
Ha ha ![]() ![]() ![]() Śliweczka- Ty się nie wygłupiaj, pamiętaj o zakazie do 20 maja ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-05-08 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Justynka, to rzeczywiście lajtowe tam mają podejście na ciążę, ale z drugiej strony im matka spokojniejsza tym dla malucha lepiej i może dlatego nie potrzeba tam tyle badań, bo problemów nie ma, tak jak asia pisała, o tej prewencji chroniącej przed przedwczesnym porodem.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- U mnie szaro-buro za oknem, aż mój tż zapalił w piecu, ja tylko zjadłam śniadanie i się położyłam na kanapie, a tż umył podłogi i rosół nastawił. zazdraszczam wam imprez :-D ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu z tym moim szpitalem, myślę optymistycznie, przecież nie mogę z góry zakładać, że będzie źle, w najgorszym razie, przewiozą ich do jakiegoś innego szpitala jak u anuszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny! co na skurcze łydek? Jakiś sposób? w nocy myślałam, że zwariuje, raz jedna noga, raz druga.. masakra.. mąż trochę próbował masować, ale to było jeszcze gorsze.. pomogło trochę rozchodzenie, no ale nie będę w nocy spacerować ![]() Któraś coś pomoże?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Haneczka, ja tylko słyszałam o magnezie. Jak tam twoje cisnienie, ja ostatnio mierzę sobie na leżąco i jest idealne, pewnie na siedząco było by nieco wyższe, ale przynajmniej się nie denerwuję, zresztą w szpitalu też na leżaka Mierzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
taki mały dzidzius a patrzcie jaki bęben
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Nie żaden bęben, tylko śliczny brzuszek :-D
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
Haneczka, magnez na skurcze. A jak złapie albo czujesz, że łapie, to naciągaj palce do góry, wtedy łydka też się naciąga i przynosi to ulgę.
Asiek, śliczny brzuszek ![]()
![]() |
#699 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() A u mnie hmm... Poniżej 150/90 nie schodzi, pomimo 6 tabletek dopegytu.... ![]() I puls zawsze mam ponad 100- a biorę isoptin 3x2 tabletki.. No nic, z jednej strony czekam już na ten szpital, tam zawsze wszystko pod kontrolą... Jaki piękny "bęben"!! ![]() Cytat:
No robię tak, ale to i tak jest masakra.. A magnezu biorę 6 tabletek.. No nic, mam nadzieję, ze to było jednorazowe, bo normalnie aż mialam ochotę krzyczeć z bólu ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Haneczka, to rzeczywiście podwyższone masz to ciśnienie, ja biore dopegyt 3x1 i dodatkowo nitredypine na skurcze, która tak naprawdę jest też na ciśnienie, więc w rzeczywistości to biorę tabletki co 4 godziny, więc może to tak mi trzyma to ciśnienie w ryzach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też ostatnio doskwiera puchnięcie, bardziej palców u dłoni niż u stóp. Rano czasem ciężko je zgiąć po nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() Asiek, piękny brzuszek! Nadia ma gdzie pływać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Konto usunięte
|
Nie, nie, nie, przed 20. to ja nie chcę ale do 17.06 to też bym chyba nie chciała
![]() a tak właściwie to do tego magicznego 20.maja już niecałe 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() haneczka ja na skurcze też słyszałam tylko o magnezie. Dziwne, że po tylu tabletkach to ciśnienie dalej nie jest takie jak powinno... Może powinni Ci leki zmienić ![]() Asiu bardzo ładny brzusio i wcale nieduży! Ja mam sporo zdjęć mojego na telefonie ale taki ze mnie orzeł, że nie umiem z telefonu tu wstawić ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- australia jak zakupy w ikei? Obłowiłaś się? Lodzik na macu był? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Mnie dosc czesto kluje, chyba to normalne. Szyjka mi sie nie skraca , rozwarcis nie ma, wiec chyba ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam to co chciałam tylko (o dziwo!), czyli wanienkę, dwa ręczniki, prześcieradła. A, no i torebki na mrożonki ![]() ![]() ![]() Zaczęłam prasować bodziaki, ale po paru minutach zaczęło mnie kłuć w dole, więc na razie siedzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Co do witamin- biore Mama dha , podobno maja b.dobry sklad. I do tego jeszcze Tardyferon mam na miesiac od piatku.
co do czkawki- to moja Corka ma czesto, czasem kilka razy na dzien. z Bartkiem bylo podobnie, w brzuchu juz mial czesto czkawki, jak sie urodzil tez czesto mu sie pojawialy. Ale to nic strasznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
kupilam laktator Lovi elektryczny w stanie idealnym za 120 takze chyba sie oplacalo ;-) Tylko dokupie te czesci wymienne za 20zl,
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby juz nie dzialo sie nic niepokojacego ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Miqesi jak tam u Was?? Asiek super brzuszek ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ufff nadrobilam 5 stron ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym, to też muszę torbę jeszcze spakować, ale jakoś nie mam do tego weny. Bądź inaczej - czuję, że na razie nie muszę się z tym spieszyć. Obym nie miała mylnych przeczuć! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Ania
|
Spadam na grilla
![]() Pogoda się trochę popsuła, w sensie popadało chwilę..ale jest ciepło, w razie deszczu chowamy się do stodoły, albo na taras do siostry, więc jest ok ![]() Cytat:
zobaczymy jak to będzie teraz w szpitalu, czy też się unormuje, oby... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to pomiędzy 20 maja a 16 czerwca mozesz rodzić ![]() ![]() Z tego co wiem, to innych leków dla ciężarnych nie przepisują.. A jak juz to moze takie w szpitalu? pod ich kontrolą? sama nie wiem...
|||
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Asiu sliczny brzusio!!!!
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() ![]() Jestem już w domku. Z szyjką nic się nie dzieje, dr zrobił mi jeszcze KTG dla pewności ( skurczów brak) i kazał przyjść we wtorek na kontrolę. Jak będzie dalej ok, to kolejna wizyta w gabinecie. Potem pojechałam na grilla do teściów, gdzie czekali na mnie już synek z mężem ![]() ![]() ![]() ![]() Dzanet, fajne te pompony, ja umiem tylko z wełny robić. Może mi zrobisz takie? ![]() ![]() Asiek, ładny brzuszek ![]()
#712 |
Zakorzenienie
|
Asiek bardzo ładny brzuszek
![]() Gdzie się kupuje te wymienme części do laktatora? Bo kupno używanego mnie chyba brzydzi to taki osobisty przyrząd się wydaje... Miquesi suuper,że możesz być w domku ![]()
#713 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobry magnum nie jest zły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Ania
|
Miqeusi- brawo za wizytę
![]() Madzia9999- laktator to bardzo osobisty przyrząd, ale czasami taniej wychodzi kupić własnie używany i dokupić części zamienne, wtedy jest ok ![]() A kupisz w internecie, w sklepach- zależy jaki laktator ![]() Ja już po grillu, pogoda się popsuła pod koniec, ale tylko pokropiło, imprezę uznaję ogólnie za udaną. ![]() Oczywiście poza jednym faktem, że musiała być też na nich moja babcia.. Mieszkamy w jednym domu i na jakąś taką rodzinną imprezę nie wypada ich nie zaprosić.. o ile do dziadka nic nie mam, to babci po prostu nie "trawię"- to tylko moja, jak ją nazywam "formalna babcia", nie darzę jej żadnym miłym uczuciem, uwierzcie mi żadnym, za to negatywnych mam dużo...i muszę się czasami nieźle hamować, zeby jej czegoś nie powiedzieć: chociaż, jakbym nawet jej powiedziała naprawdę coś przykrego, to ona ma to w dupie.. nie przyjmuje tego do wiadomości.. Ech.. czasami się muszę komuś wygadać, bo zazdroszczę ludziom, którzy mają kochane babcie.. ![]() Sorki za smęcenie w niedzielę wieczorem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#716 | |
Ania
|
Cytat:
Już dawno poniekąd przestałam się przejmować, ale są momenty, kiedy ta kobieta naprawdę wyprowadza mnie z równowagi niestety. Potrafi dużo imprez przez swoje zachowanie zepsuć..i jest mistrzynią wtrącania się i prób rozbicia małżeństw... No nic, ogólnie z nią na co dzień nie rozmawiam, ona jest u siebie, ja u siebie, nie wchodzimy sobie w drogę, ale jak trzeba wspólnie razem siedzieć, to szlag człowieka trafia, naprawdę..a w ciąży to już w ogóle..
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
Miqesi, super, że przynosisz dobre wieści!!
Haneczka, przykre to, że masz takie kontakty z babcią, ale co zrobić...? Nie wszystko zależy od nas. Pode mną mieszka moja teściowa i też nie żyjemy w dobrych kontaktach, a babcie mam 200km stąd i też potrafi mi napsuć krwi!!
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Haneczka wspolczuje sytuacji z babcia i atmosfery miedzy Wami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Konto usunięte
|
Uff nie naskrobalyscie dużo to szybko nadrobie!
Justyna 'zdrowe' podejsvie Irlandczykow do ciąży. My Polacy inaczej jesteśmy nastawieni i czego innego wymagamy, dlatego też Polki czują niedosyt badaniami za granicą. U nas się dmucha na zimne. Asiek śliczny brzuszek! Taka piłka! Szybko zrzucisz po porodzie Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- O już nadrobilam... Ale malutko naskrobalyscie! Miqesi fajnie że jesteś w domu ![]() Haneczka przykre że masz taki kontakt z babcia, gadaj tu ile chcesz. Czasem człowiekowi ulży jak się wygada. U nas dzień uważam za udany ;-) obiad pyszny, Zosia obkupiona na odpuscie, wyszalala się na karuzelach a potem z kuzynami u nas. Grill pyszny, kinder country też ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoś mi ukradł moje pieniądze i to w dodatku trzy osoby ![]() ![]() Ale piękny brzusio ![]() Cytat:
![]() ![]() Miqeusi super że szyjka już ok. Haneczka niestety często tak jest że z rodziną najlepiej na zdjęciu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.