Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-08, 10:27   #691
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Dzień Dobry!
Moje chłopaki dzisiaj dzielnie wstały przed 7 i pojechali na ryby. Jak pojechali to ja jeszcze oczywiście zasnęłam i wstałam o 10:00. Lekko bym sobie jeszcze pospała ale już mi córka marudziła żebym wstała.

A dzisiaj w nocy myślałam że rodzę!! Obudził mnie taki ból podbrzusza silny,ostry że masakra. Jak wstałam to nie mogłam się wyprostować i poszłam w półzgięciu do łazienki. Jak się wysiusiałam to wszystko przeszło na szczęście. Ale tak dużo moczu to chyba od początku ciąży nie miałam w pęcherzu, więc to chyba dlatego.

Miqesi kciuki za szyjkę! Ja chyba na tym etapie bym nie została w szpitala tylko z powodu szyjki nawet gdyby mi kazali... No chyba że coś jeszcze niepokojącego by wyszło.

Pozostałym życzę udanych zakupów, imprez, grillów i odpustów i ogólnie miłego dzionka.
Ja dzisiaj z córą sama to chyba gdzieś wyskoczymy coś zjeść, bo dla 2 osób nie chce mi się nic pichcić. Zresztą dla żadnej ilości mi się nie chce

Aaa i jeszcze po nocy mam dalej spuchnięte stopy i dłonie :-( W domu normalna temperatura, nie jest mi za gorąco a stopy chętnie wsadziłabym do Bałtyku żeby poczuć ulgę... Muszę kupić sobię tę pokrzywę- może pomoże.

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

australia
Dzień przed porodem miałam Wam napisać żeby kolejną część zaczęła któraś z Was, bo ja czuję, że w ciąży już długo nie pochodzę... no i wykrakałam

U nas ok. Olek jeszcze w szpitalu, więc życie toczy się między domem a szpitalem.
Były znowu nerwy, bo mały dostał żółtaczki i bilirubina tak wzrosła, że chcieli zrobić mu transfuzję krwi
Na szczęście naświetlanie lampami bardzo szybko mu pomogło
Mam nadzieję, że teraz już z górki i w przyszłym tygodniu będziemy mogli go zabrać do domu. Częstoskurcz już mu nie występował. Zdarzył się tylko raz w pierwszej dobie życia. Tak naprawdę cieszę się, że dostał tego częstoskurczu, bo przynajmniej został szczegółowo przebadany pod kątem serca i wykryli mu tę dodatkową drogę przewodzenia. Dostaje leki na serduszko. Lekarze twierdzą, że sporo dzieci rodzi się z tą dodatkową drogą, ale rodzice nawet o tym nie wiedzą. Podczas częstoskurczu Oluś zachowywał się normalnie. Gdyby nie był podpięty pod te wszystkie maszyny nawet nie wiedzielibyśmy o tym
Faktycznie szczęście w nieszczęściu, że Olek dostał tego częstoskurczu w szpitalu. W domu byście nawet tego pewnie nie zauważyli i nie byłby przebadany w tym kierunku. Dobrze, że lampy pomogły i już bliżej do wyjścia niż dalej
Trzymamy za Was kciuki i życzymy dużo zdrowia!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 10:28   #692
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja też ale nic się nie odzywałam, żeby nie wyjść na zboczucha
Haha głodnemu chleb na myśli

Czereśnie też bym zjadła a co, na razie na deser czeka arbuz

Fiazo zapomniałam napisać, współczuję, biedny Piotruś na mnie tylko działa aviomarin, tylko że po nim nie ma życia, a pępek też zaklejam, ale on chyba działa bardziej na zasadzie placebo

Ha ha nie jestem sama z moimi myślami

Śliweczka- Ty się nie wygłupiaj, pamiętaj o zakazie do 20 maja

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-05-08 o 10:31
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 10:40   #693
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Justynka, to rzeczywiście lajtowe tam mają podejście na ciążę, ale z drugiej strony im matka spokojniejsza tym dla malucha lepiej i może dlatego nie potrzeba tam tyle badań, bo problemów nie ma, tak jak asia pisała, o tej prewencji chroniącej przed przedwczesnym porodem.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

U mnie szaro-buro za oknem, aż mój tż zapalił w piecu, ja tylko zjadłam śniadanie i się położyłam na kanapie, a tż umył podłogi i rosół nastawił. zazdraszczam wam imprez :-D

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu z tym moim szpitalem, myślę optymistycznie, przecież nie mogę z góry zakładać, że będzie źle, w najgorszym razie, przewiozą ich do jakiegoś innego szpitala jak u anuszki.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 10:54   #694
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Justynka, to rzeczywiście lajtowe tam mają podejście na ciążę, ale z drugiej strony im matka spokojniejsza tym dla malucha lepiej i może dlatego nie potrzeba tam tyle badań, bo problemów nie ma, tak jak asia pisała, o tej prewencji chroniącej przed przedwczesnym porodem.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

U mnie szaro-buro za oknem, aż mój tż zapalił w piecu, ja tylko zjadłam śniadanie i się położyłam na kanapie, a tż umył podłogi i rosół nastawił. zazdraszczam wam imprez :-D

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu z tym moim szpitalem, myślę optymistycznie, przecież nie mogę z góry zakładać, że będzie źle, w najgorszym razie, przewiozą ich do jakiegoś innego szpitala jak u anuszki.
trzeba myśleć pozytywnie

Dziewczyny! co na skurcze łydek?
Jakiś sposób? w nocy myślałam, że zwariuje, raz jedna noga, raz druga.. masakra.. mąż trochę próbował masować, ale to było jeszcze gorsze.. pomogło trochę rozchodzenie, no ale nie będę w nocy spacerować

Któraś coś pomoże?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-08, 11:01   #695
motylek1984
Zadomowienie

Haneczka, ja tylko słyszałam o magnezie. Jak tam twoje cisnienie, ja ostatnio mierzę sobie na leżąco i jest idealne, pewnie na siedząco było by nieco wyższe, ale przynajmniej się nie denerwuję, zresztą w szpitalu też na leżaka Mierzą.
Stary 2016-05-08, 11:01   #696
Asiek121
Zakorzenienie

taki mały dzidzius a patrzcie jaki bęben

Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 11:04   #697
motylek1984
Zadomowienie

Nie żaden bęben, tylko śliczny brzuszek :-D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 11:11   #698
__Veronique
Wtajemniczenie

Haneczka, magnez na skurcze. A jak złapie albo czujesz, że łapie, to naciągaj palce do góry, wtedy łydka też się naciąga i przynosi to ulgę.

Asiek, śliczny brzuszek

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 11:24   #699
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczka, ja tylko słyszałam o magnezie. Jak tam twoje cisnienie, ja ostatnio mierzę sobie na leżąco i jest idealne, pewnie na siedząco było by nieco wyższe, ale przynajmniej się nie denerwuję, zresztą w szpitalu też na leżaka Mierzą.
Wiesz co nie mierzyłam nigdy w domu na leżąco, muszę sprawdzić, jak to będzie. Super, że jest u Ciebie ok

A u mnie hmm...
Poniżej 150/90 nie schodzi, pomimo 6 tabletek dopegytu....
I puls zawsze mam ponad 100- a biorę isoptin 3x2 tabletki..
No nic, z jednej strony czekam już na ten szpital, tam zawsze wszystko pod kontrolą...

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Jaki piękny "bęben"!!

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Haneczka, magnez na skurcze. A jak złapie albo czujesz, że łapie, to naciągaj palce do góry, wtedy łydka też się naciąga i przynosi to ulgę.

Asiek, śliczny brzuszek

No robię tak, ale to i tak jest masakra..
A magnezu biorę 6 tabletek..
No nic, mam nadzieję, ze to było jednorazowe, bo normalnie aż mialam ochotę krzyczeć z bólu

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-08, 11:32   #700
motylek1984
Zadomowienie

Haneczka, to rzeczywiście podwyższone masz to ciśnienie, ja biore dopegyt 3x1 i dodatkowo nitredypine na skurcze, która tak naprawdę jest też na ciśnienie, więc w rzeczywistości to biorę tabletki co 4 godziny, więc może to tak mi trzyma to ciśnienie w ryzach.
Stary 2016-05-08, 11:40   #701
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A dzisiaj w nocy myślałam że rodzę!! Obudził mnie taki ból podbrzusza silny,ostry że masakra. Jak wstałam to nie mogłam się wyprostować i poszłam w półzgięciu do łazienki. Jak się wysiusiałam to wszystko przeszło na szczęście. Ale tak dużo moczu to chyba od początku ciąży nie miałam w pęcherzu, więc to chyba dlatego.

Aaa i jeszcze po nocy mam dalej spuchnięte stopy i dłonie :-( W domu normalna temperatura, nie jest mi za gorąco a stopy chętnie wsadziłabym do Bałtyku żeby poczuć ulgę... Muszę kupić sobię tę pokrzywę- może pomoże.
A ta co, już by chciała rodzić! Nie ma tak dobrze, trzeba się jeszcze trochę poturlać!

Mi też ostatnio doskwiera puchnięcie, bardziej palców u dłoni niż u stóp. Rano czasem ciężko je zgiąć po nocy I jeszcze budzę się w nocy z suszą w gardle jakbym była na kacu gigancie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No nic, mam nadzieję, ze to było jednorazowe, bo normalnie aż mialam ochotę krzyczeć z bólu
Ja miałam parę tygodni temu przez kilka nocy z rzędu problem z łydkami, jakoś samo przeszło, więc może Tobie też się nie będzie powtarzać

Asiek, piękny brzuszek! Nadia ma gdzie pływać
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 13:13   #702
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Śliweczka- Ty się nie wygłupiaj, pamiętaj o zakazie do 20 maja
Nie, nie, nie, przed 20. to ja nie chcę ale do 17.06 to też bym chyba nie chciała
a tak właściwie to do tego magicznego 20.maja już niecałe 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A ta co, już by chciała rodzić! Nie ma tak dobrze, trzeba się jeszcze trochę poturlać!

Mi też ostatnio doskwiera puchnięcie, bardziej palców u dłoni niż u stóp. Rano czasem ciężko je zgiąć po nocy I jeszcze budzę się w nocy z suszą w gardle jakbym była na kacu gigancie
Nie no, tak szczerze to w nocy miałam mega stracha, że to już i ulżyło mi jak przeszło Nie mam jeszcze wypranych wszystkich ciuszków, pokrowca na materac, z prasowaniem to już w ogóle po tyłach. No i torby nie mam spakowanej!

haneczka ja na skurcze też słyszałam tylko o magnezie.
Dziwne, że po tylu tabletkach to ciśnienie dalej nie jest takie jak powinno... Może powinni Ci leki zmienić

Asiu bardzo ładny brzusio i wcale nieduży! Ja mam sporo zdjęć mojego na telefonie ale taki ze mnie orzeł, że nie umiem z telefonu tu wstawić

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

australia jak zakupy w ikei? Obłowiłaś się?
Lodzik na macu był?
Stary 2016-05-08, 13:20   #703
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie, co może oznaczać kłucie w szyjce? Byliśmy z mężem na spacerze i tak strasznie zaczęło mnie kłuć, że aż musiałam się zatrzymać Dodam, że dzisiaj dziwnie brzuch mi twardniał..
Mnie dosc czesto kluje, chyba to normalne. Szyjka mi sie nie skraca , rozwarcis nie ma, wiec chyba ok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 13:20   #704
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie, przed 20. to ja nie chcę ale do 17.06 to też bym chyba nie chciała

Nie no, tak szczerze to w nocy miałam mega stracha, że to już i ulżyło mi jak przeszło Nie mam jeszcze wypranych wszystkich ciuszków, pokrowca na materac, z prasowaniem to już w ogóle po tyłach. No i torby nie mam spakowanej!

Dziwne, że po tylu tabletkach to ciśnienie dalej nie jest takie jak powinno... Może powinni Ci leki zmienić

Asiu bardzo ładny brzusio i wcale nieduży! Ja mam sporo zdjęć mojego na telefonie ale taki ze mnie orzeł, że nie umiem z telefonu tu wstawić

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Lodzik na macu był?
Ja też nie mam spakowanej torby Niby tak odkładam w jedno miejsce rzeczy do spakowania, ale torby nie mam odwagi wyciągnąć, boję się jakoś...

Kupiłam to co chciałam tylko (o dziwo!), czyli wanienkę, dwa ręczniki, prześcieradła. A, no i torebki na mrożonki Nie było jednak loda z McD (coś mi nie jest pisany ostatnio ), ale był Magnum

Zaczęłam prasować bodziaki, ale po paru minutach zaczęło mnie kłuć w dole, więc na razie siedzę
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 13:28   #705
madzius90
Zakorzenienie

Co do witamin- biore Mama dha , podobno maja b.dobry sklad. I do tego jeszcze Tardyferon mam na miesiac od piatku.

co do czkawki- to moja Corka ma czesto, czasem kilka razy na dzien.
z Bartkiem bylo podobnie, w brzuchu juz mial czesto czkawki, jak sie urodzil tez czesto mu sie pojawialy. Ale to nic strasznego dzieciom szybko przechodzi
Stary 2016-05-08, 13:29   #706
Asiek121
Zakorzenienie

kupilam laktator Lovi elektryczny w stanie idealnym za 120 takze chyba sie oplacalo ;-) Tylko dokupie te czesci wymienne za 20zl,
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 13:39   #707
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

australia
Dzień przed porodem miałam Wam napisać żeby kolejną część zaczęła któraś z Was, bo ja czuję, że w ciąży już długo nie pochodzę... no i wykrakałam

U nas ok. Olek jeszcze w szpitalu, więc życie toczy się między domem a szpitalem.
Były znowu nerwy, bo mały dostał żółtaczki i bilirubina tak wzrosła, że chcieli zrobić mu transfuzję krwi
Na szczęście naświetlanie lampami bardzo szybko mu pomogło
Mam nadzieję, że teraz już z górki i w przyszłym tygodniu będziemy mogli go zabrać do domu. Częstoskurcz już mu nie występował. Zdarzył się tylko raz w pierwszej dobie życia. Tak naprawdę cieszę się, że dostał tego częstoskurczu, bo przynajmniej został szczegółowo przebadany pod kątem serca i wykryli mu tę dodatkową drogę przewodzenia. Dostaje leki na serduszko. Lekarze twierdzą, że sporo dzieci rodzi się z tą dodatkową drogą, ale rodzice nawet o tym nie wiedzą. Podczas częstoskurczu Oluś zachowywał się normalnie. Gdyby nie był podpięty pod te wszystkie maszyny nawet nie wiedzielibyśmy o tym
Szybkiego powrotu do domku
Oby juz nie dzialo sie nic niepokojacego

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Miqesi jak tam u Was??

Asiek super brzuszek

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Ufff nadrobilam 5 stron
Stary 2016-05-08, 13:39   #708
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

Lodzik na macu był?
Ja też nie umiem może ktoś nas uświadomi?

A tak poza tym, to też muszę torbę jeszcze spakować, ale jakoś nie mam do tego weny. Bądź inaczej - czuję, że na razie nie muszę się z tym spieszyć. Obym nie miała mylnych przeczuć!

Cytat:
Ja też nie mam spakowanej torby Niby tak odkładam w jedno miejsce rzeczy do spakowania, ale torby nie mam odwagi wyciągnąć, boję się jakoś...

Kupiłam to co chciałam tylko (o dziwo!), czyli wanienkę, dwa ręczniki, prześcieradła. A, no i torebki na mrożonki Nie było jednak loda z McD (coś mi nie jest pisany ostatnio ), ale był Magnum

Zaczęłam prasować bodziaki, ale po paru minutach zaczęło mnie kłuć w dole, więc na razie siedzę
Magnum

Stary 2016-05-08, 13:52   #709
haneczkab92
Ania

Spadam na grilla próbowałam coś mężowi pomóc, ale nawet na siedząco coś mnie bolało.. to plecy, to brzuch, więc odpuściłam..
Pogoda się trochę popsuła, w sensie popadało chwilę..ale jest ciepło, w razie deszczu chowamy się do stodoły, albo na taras do siostry, więc jest ok

Cytat:
Haneczka, to rzeczywiście podwyższone masz to ciśnienie, ja biore dopegyt 3x1 i dodatkowo nitredypine na skurcze, która tak naprawdę jest też na ciśnienie, więc w rzeczywistości to biorę tabletki co 4 godziny, więc może to tak mi trzyma to ciśnienie w ryzach.
no niestety.. w szpitalu miałam dobre, bo dostawałam od nich jeszcze jakiś lek, taki uspokajający, ale działał..
zobaczymy jak to będzie teraz w szpitalu, czy też się unormuje, oby...

Cytat:

Ja miałam parę tygodni temu przez kilka nocy z rzędu problem z łydkami, jakoś samo przeszło, więc może Tobie też się nie będzie powtarzać

Asiek, piękny brzuszek! Nadia ma gdzie pływać
To dla odmiany ja tak ostatnio miałam, teraz jest lepiej normalnie budziłam się totalnie bez śliny, z suchą gębą

Cytat:

Lodzik na macu był?
Ze zdjęciem nie pomoge, bo nigdy tego nie robiłam, więc nie wiem, czy umiem
No to pomiędzy 20 maja a 16 czerwca mozesz rodzić optymalnie 05.06?
Z tego co wiem, to innych leków dla ciężarnych nie przepisują..
A jak juz to moze takie w szpitalu? pod ich kontrolą? sama nie wiem...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-08, 13:57   #710
olinka012
Zadomowienie

Asiu sliczny brzusio!!!!

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 17:25   #711
Miqesi
Wtajemniczenie

Hejo Dzięki za kciukasy - pomogły

Jestem już w domku. Z szyjką nic się nie dzieje, dr zrobił mi jeszcze KTG dla pewności ( skurczów brak) i kazał przyjść we wtorek na kontrolę. Jak będzie dalej ok, to kolejna wizyta w gabinecie.

Potem pojechałam na grilla do teściów, gdzie czekali na mnie już synek z mężem Pojedliśmy, pośmialiśmy się i fajnie było A teraz jest burza Wcinamy lody z synkiem

Dzanet, fajne te pompony, ja umiem tylko z wełny robić. Może mi zrobisz takie?

Asiek, ładny brzuszek

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 18:11   #712
Madzia9999
Zakorzenienie

Asiek bardzo ładny brzuszek i brawo za laktator dobra cena.
Gdzie się kupuje te wymienme części do laktatora? Bo kupno używanego mnie chyba brzydzi to taki osobisty przyrząd się wydaje...

Miquesi suuper,że możesz być w domku

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 18:57   #713
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Brawo! Ja jak jestem w ikei to milion ponadprogramowych rzeczy jeszcze zabieram ze sobą. Najgorsze jest to że TZ sam jeszcze dokłada...

Dobry magnum nie jest zły

Cytat:
kupilam laktator Lovi elektryczny w stanie idealnym za 120 takze chyba sie oplacalo ;-) Tylko dokupie te czesci wymienne za 20zl,
Brawo! Bardzo dobra cena- sama się za nimi rozglądałam ale ostatecznie kupiłam Canpol Easy Start.

Cytat:
Ze zdjęciem nie pomoge, bo nigdy tego nie robiłam, więc nie wiem, czy umiem
No to pomiędzy 20 maja a 16 czerwca mozesz rodzić optymalnie 05.06?
Z tego co wiem, to innych leków dla ciężarnych nie przepisują..
A jak juz to moze takie w szpitalu? pod ich kontrolą? sama nie wiem...
Może być Niech tylko maj się skończy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 19:19   #714
haneczkab92
Ania

Miqeusi- brawo za wizytę

Madzia9999- laktator to bardzo osobisty przyrząd, ale czasami taniej wychodzi kupić własnie używany i dokupić części zamienne, wtedy jest ok
A kupisz w internecie, w sklepach- zależy jaki laktator

Ja już po grillu, pogoda się popsuła pod koniec, ale tylko pokropiło, imprezę uznaję ogólnie za udaną.

Oczywiście poza jednym faktem, że musiała być też na nich moja babcia..
Mieszkamy w jednym domu i na jakąś taką rodzinną imprezę nie wypada ich nie zaprosić.. o ile do dziadka nic nie mam, to babci po prostu nie "trawię"- to tylko moja, jak ją nazywam "formalna babcia", nie darzę jej żadnym miłym uczuciem, uwierzcie mi żadnym, za to negatywnych mam dużo...i muszę się czasami nieźle hamować, zeby jej czegoś nie powiedzieć: chociaż, jakbym nawet jej powiedziała naprawdę coś przykrego, to ona ma to w dupie.. nie przyjmuje tego do wiadomości..
Ech.. czasami się muszę komuś wygadać, bo zazdroszczę ludziom, którzy mają kochane babcie..

Sorki za smęcenie w niedzielę wieczorem

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-08, 19:26   #715
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co do witamin- biore Mama dha , podobno maja b.dobry sklad. I do tego jeszcze Tardyferon mam na miesiac od piatku.

co do czkawki- to moja Corka ma czesto, czasem kilka razy na dzien.
z Bartkiem bylo podobnie, w brzuchu juz mial czesto czkawki, jak sie urodzil tez czesto mu sie pojawialy. Ale to nic strasznego dzieciom szybko przechodzi
Mi rownież lekarz przepisał tardyferon dwa opakowania od piątku

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Miqeusi- brawo za wizytę

Madzia9999- laktator to bardzo osobisty przyrząd, ale czasami taniej wychodzi kupić własnie używany i dokupić części zamienne, wtedy jest ok
A kupisz w internecie, w sklepach- zależy jaki laktator

Ja już po grillu, pogoda się popsuła pod koniec, ale tylko pokropiło, imprezę uznaję ogólnie za udaną.

Oczywiście poza jednym faktem, że musiała być też na nich moja babcia..
Mieszkamy w jednym domu i na jakąś taką rodzinną imprezę nie wypada ich nie zaprosić.. o ile do dziadka nic nie mam, to babci po prostu nie "trawię"- to tylko moja, jak ją nazywam "formalna babcia", nie darzę jej żadnym miłym uczuciem, uwierzcie mi żadnym, za to negatywnych mam dużo...i muszę się czasami nieźle hamować, zeby jej czegoś nie powiedzieć: chociaż, jakbym nawet jej powiedziała naprawdę coś przykrego, to ona ma to w dupie.. nie przyjmuje tego do wiadomości..
Ech.. czasami się muszę komuś wygadać, bo zazdroszczę ludziom, którzy mają kochane babcie..

Sorki za smęcenie w niedzielę wieczorem
Lepiej sie wygadać i Ci ulży gorzej jak sie to dusi w sobie ja rownież często pisze o mojej teściowej i jej mamie których nie darze wcale sympatia. Nieprzejmuj sie wiem ze to trudne ale czasami tak jest
Stary 2016-05-08, 19:55   #716
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Mi rownież lekarz przepisał tardyferon dwa opakowania od piątku

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------

Lepiej sie wygadać i Ci ulży gorzej jak sie to dusi w sobie ja rownież często pisze o mojej teściowej i jej mamie których nie darze wcale sympatia. Nieprzejmuj sie wiem ze to trudne ale czasami tak jest

Już dawno poniekąd przestałam się przejmować, ale są momenty, kiedy ta kobieta naprawdę wyprowadza mnie z równowagi niestety. Potrafi dużo imprez przez swoje zachowanie zepsuć..i jest mistrzynią wtrącania się i prób rozbicia małżeństw...
No nic, ogólnie z nią na co dzień nie rozmawiam, ona jest u siebie, ja u siebie, nie wchodzimy sobie w drogę, ale jak trzeba wspólnie razem siedzieć, to szlag człowieka trafia, naprawdę..a w ciąży to już w ogóle..

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-08, 20:02   #717
__Veronique
Wtajemniczenie

Miqesi, super, że przynosisz dobre wieści!!

Haneczka, przykre to, że masz takie kontakty z babcią, ale co zrobić...? Nie wszystko zależy od nas. Pode mną mieszka moja teściowa i też nie żyjemy w dobrych kontaktach, a babcie mam 200km stąd i też potrafi mi napsuć krwi!!

Stary 2016-05-08, 20:05   #718
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka wspolczuje sytuacji z babcia i atmosfery miedzy Wami
Stary 2016-05-08, 20:30   #719
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Uff nie naskrobalyscie dużo to szybko nadrobie!

Justyna 'zdrowe' podejsvie Irlandczykow do ciąży. My Polacy inaczej jesteśmy nastawieni i czego innego wymagamy, dlatego też Polki czują niedosyt badaniami za granicą. U nas się dmucha na zimne.

Asiek śliczny brzuszek! Taka piłka! Szybko zrzucisz po porodzie

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hejo Dzięki za kciukasy - pomogły

Jestem już w domku. Z szyjką nic się nie dzieje, dr zrobił mi jeszcze KTG dla pewności ( skurczów brak) i kazał przyjść we wtorek na kontrolę. Jak będzie dalej ok, to kolejna wizyta w gabinecie.

Potem pojechałam na grilla do teściów, gdzie czekali na mnie już synek z mężem Pojedliśmy, pośmialiśmy się i fajnie było A teraz jest burza Wcinamy lody z synkiem

Dzanet, fajne te pompony, ja umiem tylko z wełny robić. Może mi zrobisz takie?

Asiek, ładny brzuszek

No problem! Zapraszam na odbiór osobisty na Śląsk, Gliwice mogą być?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

O już nadrobilam... Ale malutko naskrobalyscie!

Miqesi fajnie że jesteś w domu

Haneczka przykre że masz taki kontakt z babcia, gadaj tu ile chcesz. Czasem człowiekowi ulży jak się wygada.

U nas dzień uważam za udany ;-) obiad pyszny, Zosia obkupiona na odpuscie, wyszalala się na karuzelach a potem z kuzynami u nas. Grill pyszny, kinder country też Zosia nie spala w dzień i już śpi, co zwykle rzadko jej się zdarza Ja już też zmęczona, mąż ogarnia sprzątanie a ja leżę

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:31   #720
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje małe codziennie od jakiegoś czasu mają czkawkę, raz jedno, raz drugie, podobno to dobry objaw, ale też słyszałam, że jak w brzuchu mają, to potem po urodzeniu również mają :-(
A tak z ciekawości - czy Ty rozróżniasz je w brzuchu? W sensie wiesz gdzie jest chłopczyk a gdzie dziewczynka?

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chudziaszek i co wygralas 60mln?
Ktoś mi ukradł moje pieniądze i to w dodatku trzy osoby

Cytat:

Ale piękny brzusio
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ja też nie umiem może ktoś nas uświadomi?

A tak poza tym, to też muszę torbę jeszcze spakować, ale jakoś nie mam do tego weny. Bądź inaczej - czuję, że na razie nie muszę się z tym spieszyć. Obym nie miała mylnych przeczuć!

Magnum
Mi się parę razy udało wrzucić zdjęcie z telefonu - tylko ja przeglądam forum bez aplikacji i ta strona wyświetla mi się jak na komputerze. Ja nie mam jeszcze nic wypranę ani poprasowane nawet jeszcze nie mam szlafroka ani majtek siatkowych. Grunt to wyluzować
Miqeusi super że szyjka już ok.
Haneczka niestety często tak jest że z rodziną najlepiej na zdjęciu?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości