![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Moje małe codziennie od jakiegoś czasu mają czkawkę, raz jedno, raz drugie, podobno to dobry objaw, ale też słyszałam, że jak w brzuchu mają, to potem po urodzeniu również mają :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Witam się w nowym wątku.
Matko, jak Wy pędzicie! Ja w ciągu dnia podczytuje na telefonie ale nie mam jak pisać a wieczorami padam z kurami. Ja zrobiłam dzisiaj miejsce w szafie na malutkie ubranka i przygotowałam zestaw, który muszę wyprac w pierwszej kolejności bo jadą do szpitala. Poza tym "wnętrzności" z wózka i koszyka mojżesza też wyprane i czekają na prasowanie. To tak w temacie "wicia gniazda" ![]() ![]() Musze korzystac, bo od jutra zapowiadają u nas ładną pogodę a wtedy siedzimy cały dzień na dworze (z przerwą na obiad) I szkoda by mi było trzymac starszaka w domu ze względu na szykowanie I jak się naczytałam, że brzuchy Wam opadają (haha, fajnie brzmi) to olśniło mnie, że i mi się lżej oddycha. Spojrzałam w lustro i faktycznie- też mi opadł ![]() A co do szyjki... To ja jestem w gronie tych (Śliweczka ![]() W Irlandii nikt nie bada dowcipnie przez całą ciążę. Wszytsko zostawiają naturze... W poprzedniej ciąży pierwszy raz doktorek włożył paluchy, jak w noc poprzedzajacą wizytę dostałam pierwszych skórczy. Zbadał wtedy rozwarcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z tą czkawką to nie wiem. Ja czuję codziennie już od dłuższego czasu. Czasem nawet po kilka razy. Może po prostu nie czujesz? To są takie jakby delikatne kopnięcia regularnie co kilka sekund wyczuwalne przez jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
MIQUESI tort cuuudowny!!!!!!!!!!!!!! Masz rękę, kobieto! I fajnie, że mąż się angażuje, to ważne
![]() CHUDZIASZEK ja w pierszej ciąży też nie czułam tej czkawki. Wszyscy pisali o czkawce a u mnie ni hu hu. W tej zaczęłam czuć dopiero kilka tygodni temu I witam się z nową mamusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
idę pod prysznic ... może moja córeczka się odezwie.... dobranoc
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
My tu piszemy o czkawkach i moja mała chyba podczytała, bo własnie ją męczy, już drugi raz, wczoraj też miała o tej porze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Zakorzenienie
|
Piekny!!!
![]() Cytat:
Suuper masz w takim razie ![]() Cytat:
Chudziaszek i co wygralas 60mln? ![]()
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie znam tutaj żadnej, która musiałaby jakoś specjalnie na siebie uważać, zwlaszcza pod koniec ciąży. A dodam, że tutaj to dopiero jest przyrost ![]() I podobnie jest z twardnieniem brzucha. Nie ma zaleceń brania magnezu, nospy itp. Jak powiedziałam z miesiąc temu lekarzowi, że często twardnieje mi brzuch to zapytał: plamienia są? nie, inne dolegliwości i bóle są? nie, pracujesz? no nie ale mam małe dziecko więc jakbym pracowała... To musisz więcej odpoczywać. I tyle w temacie ![]() Tak więc bez "wspomagaczy" też można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dziewczyny za słowa uznania
![]() Miszkaa, dawno Cię nie było ![]() ![]() sliweczko, a posmarowałaś tort masą maślaną przed położeniem masy cukrowej? anuszka, daj znać, co tam u Was? ![]()
#643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymamy kciuki za wszystkie czerwcowec mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
W UK i IE to z tego co piszecie zupełnie inaczej prowadzenie ciąży wygląda
![]()
#645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale przyznam Ci się, że w ogóle nie sprawdzałam nigdzie na necie jak to zrobić. Kupiłam po prostu masę, rozwałkowałam (przyklejała mi się do blatu i do wałka ![]() ![]() Pewnie jakbym się doszkoliła przed to wyszłoby lepiej... Edit. Z ciekawości włączyłam teraz YT pierwszy lepszy filmik pt. jak powlec tort masą cukrową i już wiem co źle robiłam. Na samym początku właśnie była gadka o masie maślanej i o tym że bita śmietana rozpuszcza masę cukrową ( mój tort był oczywiście cały w bitej śmietanie) ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-05-07 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||||||
Zakorzenienie
|
HANECZKA wiem wlasnie jakie nieprzyjemne zmiany moze wywołać wiek i nie ma to nic wspólnego z wiarą itp.
GERDA u nas jest Basia, zbieram się ciągle, aby o niej napisać, bo fajna i mądra jest. MADZIA dzieki: ![]() AGUSIA zamierzam.na Zaspie. A Ty redlowo chyba tak? ZEBRAH po porostu jej nie mierzyl, bo zbadac zbadal, stad wiedzal, ze krotsza i zamknieya ![]() A permanentny stres w ostatnim.miesiącu ciazy bardzo wplywa na dziecko u jego nerwowosc.... 3lata temu na sr mialam takie info i babka dane konkretnebpodawala.. ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
tez już zaczyna mi sie ciężko robic... Cytat:
brawo za piekna wagę ![]() Cytat:
biedny.. czyli jednak pojechaliscie? Cytat:
potwierdzam. U mnie podobnie. Cytat:
wszystko u niej okey. Teraz cwiczy jogę co rano. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cudowny!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spoko, ja czkawkę rozpoznaję dopiero od tygodnia, może dwóch ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Mój miał czkawkę w brzuchu i potem po urodzeniu. Nic nie działało by mu przeszło. Szczerze to tak często miał że było to uciążliwe.
Chudziaszek pierwsze objawy ok roku. Na dobre rozkręciła się jak miał gdzieś 1,5roku. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Starszak wstał 30min temu i koniec spania. Wczoraj z auta ledwo wszedł do domu taki zmęczony był. Położył się do łózka i do rana spał. Ja też padłam bo przed 22 już spałam. A dziś zapowiada się kolejny dzień z ładną pogodą więc będzie grill u mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
U Nas czkawki pojawiają się u małej głównie wieczorem :P i raz na ktg wtedy musiałam dłużej leżeć bo się zapis nie lapal chyba właśnie przez czkawke :/
Przebudzilam się, ale dalej senna jestem. Próbuje jeszcze zasnąć tak z godzinę ![]()
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Krakowa i okolic w którym szpitalu rodzicie? Trochę ta moja koleżanka, która wczoraj urodziła mnie nastraszyła. Bliźniaczki przewiezione do Zabrza, bo nie umiały same ssać. Polożne nażekają, że sprzętu nie ma, a z bliźniakami się pchają itd. Sama nie wiem co robić, napewno gdyby bylo wczesniej to nie ryzykowałabym, ale jak będzie planowane? Przecież też by tak mogło się zdarzyć, że w tym samym czasie 2 dziewczyny w poj ciąży mogłyby zacząć rodzić przed terminem i co wtedy? Mam mętlik w głowie. Jutro mam wizytę to pogadam z lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Narzekaniem poloznych bym się nie przejmowala. U mnie jak wyladowalam w szpitalu straszniee marudzily przy ktg, że gdzie takie małe dziecko i lekarz,każe zapis robić ileż ja się tego psioczenia osluchalam :P
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Miquesi piękny tort! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja właśnie popłaciłam rachunki- jeszcze tylko woda, ale dziady mi dalej blankietów nie wyslały ![]()
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie podnioslam z łóżka a już nerka mnie boli
![]() ![]() Nie mogę już spać, zwlekam się może ciepły prysznic pomoże ![]()
#655 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() Ja od 6 siedzę jak na szpilkach, bo jedziemy do Ikei ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Tak, zostaję przy Redłowie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziewczyny czy bierzecie jeszcze jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?
![]() |
#659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się chyba wybiorę do Ikei po te pojemniki na przewijak a co nie będę gorsza :P i pewnie parę innych ☠☠☠☠☠☠☠ wpadnie ![]() Daj znać co kupiłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja biorę Femibion Natal 2 ![]()
![]() |
#660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie biorę, mam tylko zestaw tabletek od endokrynologa ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.